Ženský fotbal

Derby skončilo remízou

Derby pražských "S" skončilo nerozhodně. Na Xaverově byla k vidění vyrovnaná partie, Chlastáková dostala Slavii do vedení, v závěru srovnala Mocová. Slavia - Sparta 1:1. Fotografie a video v článku.

Zápas dvou velkých rivalů sliboval další zajímavou zápletku. Oba týmy měly po třech kolech plný bodový zisk, Sparta však zatím neinkasovala. Derby je však jiný zápas a dnes to bylo opět vidět. Nasazení, bojovnost, nekompromisní souboje, emoce. Úvodní minuty měla více míč na kopačkách Sparta, Slavia však soupeři nic nedovolila. První možnost málem měla Slavia, po skvělém pasu Svitkové se k míči dostávala Kožárová, ještě jej dokázala lehce tečovat, ale Vršatová v poslední chvíli tělem zablokovala. Hned na druhé straně zaváhala Votíková, k míči se dostala Martínková a z úhlu hned zakončovala, naštěstí se naše brankářka stihla vrátit a vyrazit na roh. Ke střele se pak ještě dostala Bartoňová. Sparta nás v rozmezí pěti minut zatlačila na vlastní polovinu, dostala se k několika závarům, ale k šanci jsme soupeře nepustili. V dalším průběhu si ani jeden tým nedokázal moc vytvořit, po střetu Kožárové s Vršatovou následovaly i vášnivé diskuse. V závěru poločasu si menší tlak vytvořila Slavia, střílela Chlastáková či Dědinová, ale ani jednou brankářka Vršatová nebyla prověřena.

Ohlasy po derby se Spartou

Sestřih branek ze zápasu se Spartou a ohlasy trenéra Pavla Medynského a střelkyně Jitky Chlastákové.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 3. září 2016

 

Druhý poločas začal skvěle, hned ve 49. minutě poslala míč za obranu Bartovičová, Chlastáková si šikovně naběhla a křižnou ranou nás dostala do vedení. Gól zápasu pomohl, od té doby jsme viděli zajímavou a dramatickou podívanou. V 52. minutě po centru Martínkové trefila břevno Wagner. Slavia se mohla několikrát dostat do šance, ale předfinální fáze nebyla příliš kvalitní. Na obou stranách došlo k několika závarům, naše obrana Spartu k šanci nepouštěla. V 64. minutě Martínková šikovně tečovala centr, ale Votíková se nenechala zmást. V 80. minutě Votíková vyrážela centrovaný míč, následná dorážka Mocové skončila mimo branku. V 83. minutě po centru Svitkové hlavičkovala Bartoňová mimo tyče, ještě předtím se do šance dostávala Chlastáková, ale před brankou dobře nepřihrála. Bohužel přišlo vyrovnání v 86. minutě, když se Mocová trefila přímo do šibenice. A mohlo být i hůř, dvě minuty před koncem se v šanci ocitla Mocová, ale její střelu obrana tečovala na roh. Zápas nakonec skončil zaslouženou remízou.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 3. září 2016

4. kolo - Sobota 03. 09. 2016 14:00

1. liga žen, 2016/2017
1 - 1
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

49. Jitka Chlastáková

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

86. Mocová Iva

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Derby skončilo remízou

    jarmik     před 8 lety 04.09.2016 07:29 |  
    0 0

    Škoda, že vedení nevydrželo až do konce. Sledoval jsem alespoň vývoj skóre na bet365.com, obraz bohužel nebyl. Těším se, že alespoň z LM zase nějaký přenos bude. :-)

  2. Re: Derby skončilo remízou

    houston (přítel SN)     před 8 lety 04.09.2016 09:50 |  
    0 1

    Byl bych rád, kdybychom výsledek nejmíň zopakovali ve velkým derby !

  3. Mocová

    Petr9608     před 8 lety 05.09.2016 00:41 |  
    0 2

    Učiněná princezna. :-D

  4. Re: Derby skončilo remízou

    Eluin (přítel SN)     před 8 lety 05.09.2016 08:25 |  
    0 0

    Očekával jsem lepší výsledek (už jen kvůli velkému posílení kádru, často i na úkor Sparty), nicméně je to fotbal - zrádná hra a podle herního vývoje se jedná asi o zaslouženou plichtu. Pevně ale věřím, že na konci ligy pohár poputuje do těch správných sešívaných rukou :).

  5. Re: Derby skončilo remízou

    rybář 53     před 8 lety 05.09.2016 15:58 |  
    0 0

    Všichni kdo fandite. SLAVII buďte v klidu!Mužstvo si pod novým trenérem sedá a až se vrátí zraněná Petra Davisova,tak tu Rudou bandu zase budeme porazet!!!!

    • Re: Derby skončilo remízou

      donford     před 8 lety 05.09.2016 17:41 |  
      0 0

      Nebo spíš ženstvo? :-) Obvykle družstvo.