Fortuna liga

Slavii čeká velké derby

Cítíte to napětí ve vzduchu? Ještě aby ne, opět se blíží největší zápas naší ligy. Hráči i fanoušci Slavie budou muset znovu po půl roce překonat nechuť a překročit práh jednoho stadionu kousek od Pražského hradu. Minule byli po zápase červenobílí aktéři smutní, co nás čeká tentokrát?

Derby. Pět písmen, která pro každého znamenají něco jiného. Pro spoustu fotbalové populace u nás (zejména té moravské) se jedná o veskrze obyčejný, povětšinou i dost nudný zápas, kolem kterého jen Pražáci nadělají spoustu humbuku. A právě ten humbuk pro mě naopak znamená každopůlroční řeholi. Ono co taky chcete psát o zápase, ke kterému vyjde v uplynulém týdnu zhruba jeden tisíc osm set devadesát dva článků? Každý, ať již je slávista, nebo naopak fandí špatné straně, již o derby ví v zásadě vše, co potřebuje. Pro nás slávisty je utěšující že i díky nedávné změně trenéra nepřichází v médiích tolik napřetřes bilance posledních let, která, přiznejme si, není úplně červenobíle růžová. Poslední výhra na Letné (pokud mluvíme čistě o lize) přišla totiž již před dlooouhými osmi lety. Za Slavii dával dvě branky Vladimír Šmicer, tajný žolík Karla Jarolíma. Od té doby povětšinou jde o zápasy, kdy se třeba i Slavia dostane do vedení, ale jinak je od prvních minut znát obrovský strach, bojácnost a nevíra ve vlastní schopnosti. Pro rudého soupeře pak bývají derby na Letné paradoxně jedny z nejlehčích zápasů v sezóně. A to je špatně.

Je svým způsobem paradoxní, že zatímco v Edenu se Slavia dokáže soupeři vyrovnat, ba ho často i předčít, venku je herní projev více než diametrálně odlišný. Kamarád se podivoval nad kursem 1,5 na domácí, že prý jsou letenští v krizi a kdo ví co si. Ne nadarmo se však ujalo rčení, že derby je specifický zápas, vlastně taková vlastní soutěž v lize, kdy předchozí zápasy nehrají zas takovou roli. Proto spoléhat na nějakou herní křeč soupeře nemá moc smysl, oni do toho půjdou s o to větší vervou a slávisté se jim budou muset vyrovnat. Z tohoto pohledu se mi chce věřit osobě Jardy Šilhavého, který ať již z pozice hráče, tak i trenéra zažil již derby nespočet a dokáže svým svěřencům jeho význam vysvětlit.

Když jsme nakousli tu herní křeč, tak protože mám určitý předpoklad, že mezi slávisty je spoustu slušných lidí, kteří výsledky takového klubu jako je ten, co i přes svůj obrovský rozpočet má za posledních 9 sezón stejně titulů jako třeba právě Slavia, raději v zájmu svého zdraví a cti nesledují, tak si je pojďme v rychlosti projet. Konkrétně ty poslední tři. Nejpodstatnější je z mého pohledu ten z těchto zápasů nejstarší, tedy ten, při kterém Daniel Křetinský ze své lóže musel neustále spráskat ruce a podiveně kroutit hlavou, neboť jeho nadupaný mančaft spolu s hvězdami Rosickým a Kadlecem jednoznačně přehnrávala Mladá Boleslav, která tak Slavii ukázala cestu. Jen díky skvělému výkonu brankáře Koubka zůstal na Letné alespoň bodík. Pak přichází zápas na Southamptonu, šance na určité vykoupení. Ale hle, letenští nestíhají, hráči anglického soupeře dávají v suchém triku tři branky a Zdeněk Ščasný začíná studovat podmínky výpovědi ze smlouvy. A po dalším zápase, slíbeným třetím, tím nejaktualnějším, již možná oznamuje manželce, že na ní brzy bude mít více času. Remíza ve Zlíně totiž není něco, co by Křetinskému, jak by řekli američané, "udělalo den".

Dost možná se tak s zítřejším úvodním hvizdem sudího Příhody roztočí ruleta, kde symbolickou kuličku bude ztělesňovat výsledek a slávisté přispějí k výměně trenéra v táboře našeho rivala. Mimochodem, pamatujete, jak jsem na začátku zápasu psal o posledním vítězství na Letné? A víte co po tom následovalo?

Slavia by měla být krom Levana Kenii kompletní, což je jistě dobrou zprávou. Není se na co vymlouvat, Slavia by měla zítra předvést výkon hodný jejímu jménu, tradice a věrnosti fanoušků. Když už je člověk povinen každý rok vycházet ten kopec a každým krokem se přibližovat k nenávistnému prostředí, kde je pak navíc povinen trávit zhruba tři hodiny svého času (vážně, není nic lepšího na tomto světě než po porážce trávit ještě cirka 40 minut v sektoru), tak si přeci zaslouží občas i trochu toho štěstí. Vážně. Nechci toho přece zas tolik. Tak kluci, zítra pojďte vyhrát!

Tip na sestavu: Pavlenka - Mikula, Deli, Bílek, Bořil - Mingazov, Ščuk, Ngadeu, Hušbauer, Zmrhal - Škoda

Na derby všichni pochodem s TS!

Jako již tradičně i zítra organizuje Tribuna Sever pochod na Letnou. Sraz je naplánován na 11:00 v Edenu, přičemž při té příležitosti si budete moci koupit speciální zápasové tričko za 150,- Kč a nechat si před zápasem pomalovat jednotným motivem obličej. Bližší informace naleznete na stránkách TS.

Časový harmonogram pochodu:

  • Sraz v 11:00
  • Odchod z Edenu ve 12:00
  • Odjezd ze Strašnické ve 12:30
  • Druhý sraz v 13:00 před Rudolfinem
  • Odchod z Rudolfina ve 13:15
  • Příchod k letenskému stadionu ve 14:00

8. kolo - Neděle 25. 09. 2016 15:30

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
0 - 2
0 - 0
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

62. Muris Mešanovič
78. Jaromír Zmrhal

Komentáře (68)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavii čeká velké derby

    Jarinho     před 8 lety 24.09.2016 19:08 |  
    1 0

    Come on Slavia :)

  2. Re: Slavii čeká velké derby

    JS (přítel SN)     před 8 lety 24.09.2016 19:23 |  
    5 6

    Mikula pryč, Frydrych sem. S Anderlechtem ukázal, že proti silnějšímu mužstvu dokáže skvěle bránit a dokonce chodit dopředu, rozehrávat apod. Prosím, jen ne kopyto Mikulu. S ním hrajeme dopředu o deseti hráčích.
    Stejně tak bych poslal Mihalíka za Zmrhala, zleva mu to vždycky šlo. Ale zase je fakt, že Mihalík s Murisem jsou skvělí žolíci, kteří rozhýbou hru v druhém poločase, tak je otázka, zda je zkusit od začátku a riskovat, že se nechytí, anebo zopakovat scénář minulých zápasů a doufat, že to zase nakoupnou?

    • Re: Slavii čeká velké derby

      Jarinho     před 8 lety 24.09.2016 19:30 |  
      3 2

      Myslím, že JŠ tomu rozumí víc než ty, takže jeho varianta bude správnější :) tohle je jen zbožné přání, mikula nehraje tak špatně, jen ho tu prostě lidi nemají rádí, jelikož nemá jméno jako kenia apod..

      • Re: Slavii čeká velké derby

        JS (přítel SN)     před 8 lety 24.09.2016 19:44 |  
        8 4

        Samozřejmě, že je to jen zbožné přání! Správnost je subjektivní. Nepochybuji, že Šilhavý tomu rozumí víc, než fanoušci. Nicméně již se spoustukrát ukázalo, že trenéři také dělali samé kraviny, a v takových okamžicích jako by tomu fanoušci rozuměli víc. Pastoor a tak...
        Jinak mně se naopak zdá, že Mikula tu má tábor svých uctívačů jako svého času Dostál. To, že je někdo sympatický a zarputilý „bojovník“ ještě neznamená, že je dobrý. Zkrátka u těchto hráčů se nějak promíjí, že neumí kopnout do míče, hlavně že bojují. Přitom bojovat by měli všichni bez rozdílu technické individuální techniky. Naopak Kenia, který lítá od vápna k vápnu, je těmito lidmi neustále shazován a je mu vyčítána „malá fyzička“ ve chvíli, kdy se po hřišti všichni plouží jak zombie a on běhá s míčem i bez něj a neustále se snaží nějak rozpohybovat hru. Podle mě by takoví fanoušci byli spokojení nejvíc v nějakém krajském přeboru nebo divizi. Tam by si bojovníků užili až až a flinkové jako Kenia se tam nesnaží machrovat vůbec.

        • Re: Slavii čeká velké derby

          Robinator     před 8 lety 24.09.2016 20:30 |  
          4 2

          lidi sou tu vesměs neobjektnivni..stačí když je někdo srdcař a dric,nebo odchovanec a je to )) přehledne se i to,ze není dobrý fotbalista :D

        • Re: Slavii čeká velké derby

          Hektor     před 8 lety 24.09.2016 22:24 |  
          5 0

          Tak pravda je, že většina lidí tady by posadila Součka, Hušbyho, Mikulu, Kessela a Zmrhala, ale už druhý trenér je stále staví. Tak tomu většina z nás nerozumí? Nebo je tam snad nějaké lobby? Třeba Frydrych zahrál poslední zápas, který hrál skoro od začátku excelentně a od té doby sedí na lavičce. Kenia byl zkraje sezony jasně nejlepší, tak skončil také na lavičce. Souček zcela z formy je neochvějně v základu. To tomu fakt nerozumíme?

    • Re: Slavii čeká velké derby

      Miky44     před 8 lety 24.09.2016 19:51 |  
      2 2

      Ještě, že nás trénuje JŠ a ne JS.

      • Re: Slavii čeká velké derby

        JS (přítel SN)     před 8 lety 24.09.2016 19:56 |  
        6 2

        Jojo, ještě že na pravém beku máme někoho, kdo si „odbrání svoje“ místo komplexního hráče, co to s přehledem zvládá i s Kesselem před sebou dopředu i dozadu. Nebo se vám zdá, že byl Frydrych s Anderlechtem horší, než např. Mikula s Teplicemi?

        • Re: Slavii čeká velké derby

          bongor     před 8 lety 24.09.2016 20:10 |  
          3 0

          Podle mě je Frýďa lepší než Mikula,ale ne o tolik,aby kvůli tomu JŠ překopával obranu před tak důležitým zápasem.Taky nemá cenu jej zbytečně znervozňovat,myslím,že to tady taky čte.Nedomnívám se,že tady má nějaký fanklub,jenom ho někteří chráněj před zbytečnými ataky.
          Hub,to bylo něco jiného,ještě dnes si svoje ukope a nadávalo se mu,ať zahrál sebelíp.

          • Re: Slavii čeká velké derby

            JS (přítel SN)     před 8 lety 24.09.2016 20:19 |  
            0 0

            S tím souhlasím no.

            • Re: Slavii čeká velké derby

              Betynka58     před 8 lety 25.09.2016 00:30 |  
              2 0

              Já si tedy moc přeji, aby Mikula zítra nastoupil, moc dobře si totiž pamatuji na jeho výborný výkon v derby před rokem, kdy úplně vymazal Krejčího. Ale je pravda, že Frydrych je asi nejméně doceněný hráč v současné Slavii, protože je to ale dle mne primárně stoper, zkusil bych ho vedle Deliho místo Bílka.

        • Re: Slavii čeká velké derby

          Miky44     před 8 lety 24.09.2016 20:55 |  
          1 0

          Mikula odehrál s Libercem velmi dobrý zápas... je nesmysl do toho před derby hrabat... Případné změny bych viděl na jiných postech.

  3. Re: Slavii čeká velké derby

    cage10     před 8 lety 24.09.2016 19:55 |  
    0 0

    škoda, že zítra nemůže nastoupit Dame :(

    • Re: Slavii čeká velké derby

      bongor     před 8 lety 24.09.2016 20:15 |  
      0 0

      To je zákon schválnosti,někdy se najednou sotva průměrnej hráč dostane do obrátek,smůla je,že zrovna odejde od nás.Třeba Diopovi sedí spoluhráči,třeba se skutečně vykopal.Třeba Mičola u nás taky jenom rotopedoval a teď drží jako kapitán Baňýk.Ale to je zase úplně jiná kapitola.Slavisté se nejednou osvědčili jako samaritáni a měli bychom za to dostat nějaké ocenění

      • Re: Slavii čeká velké derby

        bububu (přítel SN)     před 8 lety 24.09.2016 20:36 |  
        2 0

        To je otázka, podle mě Dame špatný nebyl, akorát u nás nedostal vůbec adekvátní prostor. Jinak je to ale kvalitní hráč a teď to ve Zlíně dokazuje. Moc mu to přeju.

        • Re: Slavii čeká velké derby

          cage10     před 8 lety 24.09.2016 20:59 |  
          1 0

          Jj přesně můj názor. Mně se vždy v přípravě líbíl, ale v mistrácích nikdy prostor nedostal. A když ano, tak ho trenéři nepodrželi. No abychom ho v zimě nekupovali zpět :)

          • Re: Slavii čeká velké derby

            Slawek     před 8 lety 25.09.2016 13:32 |  
            0 0

            To je přesně ono, trenér ho nepodržel. Jediný Řehák tvrdil, že kdykoli nastoupil moc pomohl. Já jsem to zde teky kdysi schytal, když jsem Diopa prosazoval. Máme žel ve Slávii odborníky, kteří předčasně odepsali už dost hráčů, kteří jsou spolehlivými oporami v jiných klubech (m.j. Kovařík, Valenta) a nebyli o trochu více trpěliví.

        • Re: Slavii čeká velké derby

          EdCable     před 8 lety 24.09.2016 21:00 |  
          0 0

          Diop určitě nebyl špatný ani u nás, ale ona nám občas chybí trpělivost a nějaký řekněme dlouhodoby plan. Ten hráč přišel odněkud z Armenie a absolutně netušil jak to u nás chodí a jak se u nás hraje fotbal. Takový hráči musí dostat minimálně rok na rozkoukani a pak taky dostat slušnou šanci. V prvni sezone dostal 117 minut (0x zaklad) a dal jeden gol. Ve druhe sezone dostal 5 minut za pul roku a pak jsme ho nechali jít. Prvni pulrok ve Zline dostal cuchnout (4x v zakladu, celkem 385 minut, 1 branka - ale taky byl Zlin celkove snad nejhorsi klub jara). Teď muzstvo slape a on má 393 minut (4x zaklad) a 4 branky. Každopadne mu fandím. Taky nezapomeňte, že ho učí Hubáček!

          • Re: Slavii čeká velké derby

            Borris     před 8 lety 24.09.2016 22:04 |  
            1 0

            Damemu to určitě přeju že mu to takhle frčí. Fotbalista je to kvalitní a mrzí mě že u nás pořádnou šanci nedostal. Ale pozor! Já jsem přesvědčený že u nás neřekl poslední slovo ani Železo! Pokud se mu teď konečně budou vyhýbat zranění a v zimě pořádně potrénuje, tak věřím že nám ještě všem ukáže, já mu věřím!

            • Re: Slavii čeká velké derby

              edenian     před 8 lety 25.09.2016 09:42 |  
              0 0

              To si myslim taky.

          • Re: Slavii čeká velké derby

            Travinho     před 8 lety 25.09.2016 09:23 |  
            2 0

            Podle mého jsme ho měli poslat někam na hostování a ne se jej rovnou zbavovat natvrdo.

  4. Re: Slavii čeká velké derby

    malan (přítel SN)     před 8 lety 24.09.2016 22:11 |  
    3 0

    Fanousci jsou nateseni, neznam nikoho kdo mel by z tech komousu vitr, ale rekneme si to na rovinu, my nejsme hraci. Na jare jsme do toho prasecaku sli take v bojovne nalade a co to bylo platne kdyz se z nich podelali. Ja doufam, ze zitra uvidim 11 odhodlanych fotbalistu kteri nenavidenemu souperi nedaji ani metr a napraskaji jim tak jako to umeli jejich predchudci.Viva Slavia!Smrt sparte!

  5. Re: Slavii čeká velké derby

    jufoun (přítel SN)     před 8 lety 24.09.2016 22:33 |  
    1 0

    Věřím, že si to s nima rozdáme na férovku a myslím, že dáme dva góly a bude to stačit.
    Jen musí hráči jezdit celý zápas po "prdeli".
    Taky by se mi líbil Frydrych na pravé straně.

    • Re: Slavii čeká velké derby

      Petr9608     před 8 lety 25.09.2016 03:04 |  
      0 0

      No, více než jeden gól jsme rudejm nedali už (liga + pohár) 17 zápasů v řadě!!! To je skoro zázrak, že ta bilance je 4-2-11....

  6. Re: Slavii čeká velké derby

    Petr9608     před 8 lety 25.09.2016 03:06 |  
    1 1

    Jenom se obávám, aby se mohlo fandit, když bude hrát ta sklenička.

    Aby mu třeba zvukový vibrace nezpůsobily trhlinu ve stehenim svalu. Ono je všechno možný.

  7. Re: Slavii čeká velké derby

    Maxb (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 07:41 |  
    1 0

    Napocital jsem uplne stejny pocet clanku ;)

  8. Re: Slavii čeká velké derby

    dubas     před 8 lety 25.09.2016 08:03 |  
    5 2

    Není den kdy naše nenávist utichne, dnes ale dobudeme temný hrad Buzibor a vypálíme říši zla do základu a naše srdce budou plesat závistí.

    • Re: Slavii čeká velké derby

      dubas     před 8 lety 25.09.2016 10:01 |  
      1 1

      Ne závistí ale radostí:-) Nesmím začít psát dřív, než začne působit kafé:-)

  9. Re: Slavii čeká velké derby

    MarcoDomi     před 8 lety 25.09.2016 08:40 |  
    4 0

    No snad tolsimirovi ten tip na sestavu zdaleka nevyjde:
    Pavlenka - Frydrych,Deli, Bílek, Bořil - Ščuk - Barák, Hušbauer - Mihalík,Škoda, Mingazov
    popř. jestli je v pořádku Švento tak místo Mihalíka... bohužel není Levan, hodil by se místo Hušbyho...

    • Re: Slavii čeká velké derby

      JS (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 09:46 |  
      0 0

      Přesně tak bych to rád viděl.

    • Re: Slavii čeká velké derby

      bububu (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 10:52 |  
      1 0

      Já se právě obávám, že vyjde. Sám jsem došel k naprosto stejnému závěru, byl bych ochoten na to vsadit, že to JŠ postaví přesně takhle.

      Ovšem mnohem radši bych viděl tvoji sestavu.

    • Re: Slavii čeká velké derby

      deny91     před 8 lety 25.09.2016 11:27 |  
      0 0

      Taky bych moc rád viděl takovou sestavu. A pokud by byl byl fit Švento, tak určitě ne místo Mihalíka, ale do obrany na levého beka. A kdyby byl i Kenia... :-)

  10. Re: Slavii čeká velké derby

    Artur (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 09:44 |  
    1 0

    Listky do kotle. Pokud mate zajem piste.

  11. Re: Slavii čeká velké derby

    Ferky     před 8 lety 25.09.2016 10:01 |  
    3 0

    Doufám, že mi dneska udělají kluci radost, jako včera Arsenal v derby s Chelsea. Musím říct, že se na dnešek docela těším a věřím v dobrý výsledek víc než kdy jindy. Je mi vcelku jedno kdo nastoupí. Ale každý hráč tam musí dnes nechat ne 100, ale tak 200%!! Derby je o tom, kdo to urve větší vůlí a nasazením. Jako my loni na podzim, kdy tam kluci jezdili po zadku a Sparta si neškrtla.

    Jinak mám info ze Sparťanské kabiny a Rosa by být neměl. Při zápase s Bolkou si poranil achilovku. Byl poprvé včera na před zápasovém tréninku, aby věděl jak to vypadá. Takže tak na 90% vůbec nebude. A pokud ho tam dá, stačí mu zajet do těla. Navíc by hrál na půl plynu, protože se bude bát. Ačkoliv je to odchovanec Sparty, já ho vždy hrozně obdivoval a mrzí mě, že ho tělo takhle zrazuje. Byl by ozdobou derby a radši bych Spartu porazil s ním, než bez něj.

    Můj tip na dnešek je 1:2, góly Škoďák a Hušby. Hlavně hoši makat a dobře to dopadne. Ta Sparta momentálně není nejsilnější, musíme toho využít.

    • Re: Slavii čeká velké derby

      donford     před 8 lety 25.09.2016 11:19 |  
      1 0

      Tak na 200%, to snad ani nejde. :-) Ale přes závit, to jo.

  12. Slavia naším životem, Praha naším městem!

    hiker42     před 8 lety 25.09.2016 10:45 |  
    4 0

    Ahoj, přeju si Mikulu na place, na sparťany bude opět platit, uvidíte (a přeju si, aby mu tady bylo prokazováno více úcty, neurážel se tu a nebyl za hromosvod frustrací části přispěvatelů; je to cca 10 roků náš hráč, vytáhnul ho do A-čka KJ v lednu 2009, pamatuju na zimní přípravu na umělce v Edenu, kdy za nás hrál poprvé snad v 17 letech a na pravým beku byl výbornej jak dozadu, tak dopředu; btw vzpomeňte na jeho úžasnej gól Liberci loni).
    jinak doufám, že je budeme vysoko presovat, nekompromisně mastit a hrát na nebezpečný brejky s Mihalíkem a Šventem na krajích. Tráva musí hořet :)

    • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

      JS (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 10:51 |  
      0 5

      Nemyslím si, že by ho někdo urážel.

      • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

        hiker42     před 8 lety 25.09.2016 10:56 |  
        5 0

        potrefená husa zakejhala :) to "kopyto" nahoře je slovo podpory. díky

        • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

          JS (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 13:32 |  
          1 1

          Kopyto znamená, že si bohužel nerozumí s míčem. Nevidím v tom žádnou urážku, neboť je to pouhý popis reality.

          • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

            Boss82     před 8 lety 25.09.2016 13:45 |  
            0 0

            To jsou hned 2 lži ve dvou větách!

            a) Těžko si představit horší urážku pro fotbalistu než "kopyto".

            b) S míčem si rozumí dostatečně.

            • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

              JS (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 14:02 |  
              0 0

              Dostatečně na krajský přebor jsi zapomněl dodat.

              • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

                Boss82     před 8 lety 25.09.2016 14:29 |  
                0 0

                Ne, nezapomněl.

                • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

                  EdCable     před 8 lety 25.09.2016 14:40 |  
                  0 0

                  To je stejný jak s Dostálem, ten taky údajně neměl na víc než na divizi. Mikula je podobné jako on normální ligový fotbalista. Chápu, že je touha abychom na tom postu měli normálního pohárového fotbalistu, ale kopyto a přebor jsou jen sprosté urážky.

                  • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

                    hiker42     před 8 lety 25.09.2016 14:44 |  
                    0 0

                    btw. je velký rozdíl mezi Mikulou a Dostálem.

                    • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

                      Boss82     před 8 lety 25.09.2016 15:17 |  
                      0 0

                      Jojo, to je, souhlas.

                  • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

                    Boss82     před 8 lety 25.09.2016 15:16 |  
                    0 0

                    Přesně tak.

    • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

      bububu (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 10:57 |  
      0 0

      Brejky nám zatím letos bohužel absolutně nejdou. Vysoký pressing bychom si asi přáli všichni, otázkou však je, jestli na to při současném stavu fyzičky většiny hráčů máme. Sparta ale vzadu dělá chyby, věřím, že Milan na ně bude platit, hlavně se mu musí dostávat podpory od záložníků a nesmí nastávat situace, že půjde míč do vápna na samotného Milana. Trošku i doufám, že jestli bude hrát Hušbauer (jakože bude), tak bude vysunutější na pozici AM, tam by se mohla uplatnit nějaká jeho dělovka.

      Jinak mám v kostech dobrý pocit, dnes rozhodně neprohrajem (ikdyž se derby samozřejmě jede vždycky vyhrát) a po kvalitním výkonu se opět o něco zvedneme do dalších zápasů.

      • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

        hiker42     před 8 lety 25.09.2016 11:04 |  
        2 0

        dnes to protrhnem, taky mám dobrej pocit. základ je poctivá, nekompromisní obrana (to šamponky otráví), vidím to stejně, útok i kraje zálohy máme lepší, musí se vytáhnout střed zálohy a souhra musí být o level výš. věřím, že když tam nechaj duši, tak to fotbalovej bůh odmění.. :)

        • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

          donford     před 8 lety 25.09.2016 11:26 |  
          1 0

          Moje sestava:
          Pavlenka
          Frydrych, Bílek, Deli, Bořil
          Ngadeu (aby si o něj rozbili hubu)
          Mihalík(Mingazov), Ščuk, Švento
          Hušby (střílející podhrot)
          Škoda
          V 2. půli rozzuřeného a ambiciozního Mešanoviče - případně místo Hušbyho

          • Re: Slavia naším životem, Praha naším městem!

            hiker42     před 8 lety 25.09.2016 12:38 |  
            0 0

            až na Frydrycha :) to mám stejný, střídání podle sil a potřeby, dovětek k Ngadeuovi sedí :)

  13. Re: Slavii čeká velké derby

    Travinho     před 8 lety 25.09.2016 11:22 |  
    0 0

    Něco mi říká, že by na Spartu mohla platit tato sestava. Pavlenka - Švento, Deli, Bílek, Bořil - Ngadui, Ščuk - Zmrhal, Hušbauer, Mihalík - Škoda

    • Re: Slavii čeká velké derby

      afro     před 8 lety 25.09.2016 11:27 |  
      1 0

      Obavam se, ze jsem ted zahledl Sventa v repskem Hornbachu. Nebo nekoho hodne podobnyho...

    • Re: Slavii čeká velké derby

      donford     před 8 lety 25.09.2016 11:57 |  
      0 0

      V souhrnu uvádím skoro totožnou sestavu, jen bych dal do obrany Frydrycha (kromě rychlosti má vynikající fyzický fond) a Šventa nahoru na křídlo. To je podle mě jeho správné bydlo. Asi místo Zmrhala.

    • Re: Slavii čeká velké derby

      dubas     před 8 lety 25.09.2016 12:08 |  
      1 1

      Já neříkám, že bych tu sestavu nebral, ale pochybuji, že tam dá dva marody hned od začátku, obzvlášť když tak dlouho nehráli.

  14. Tipsport prenos

    Dresco     před 8 lety 25.09.2016 11:30 |  
    0 0

    Nesledoval nekdo pres Tipac nejaky zapas vcera? Jeste se to stale seka jako se to sekalo posledni dobou?

    • Re: Tipsport prenos

      pinochet     před 8 lety 25.09.2016 12:09 |  
      0 0

      Já koukal na Bohemku s Příbramí a přenos byl absolutně v poho. Nejsem si ale vůbec jist, jestli půjde přes Tipáč koukat i na nás.

      • Re: Tipsport prenos

        Dresco     před 8 lety 25.09.2016 12:19 |  
        0 0

        Super, diky. Jo, urcite budou davat i derby.

  15. Napětí

    Borgetti     před 8 lety 25.09.2016 12:28 |  
    0 0

    Adrenalin stoupá .... :)

  16. Re: Slavii čeká velké derby

    vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 12:58 |  
    3 0

    Tipy na sestavu nechám na zasvěcenějších.Můj pohled z úhlu letitého fanouška je,že bude zlatý bod naším maximem.Rudá bída 3x za sebou nevyhrála,bude hrát na toaletný,přece jenom má zkušenější tým,který má za sebou těžké zápasy.V útočné fázi má pár slušných plejerů,budu zvědavý jak si s tím naše obrana poradí,obávám se že nás tam budou motat.Naši šanci vidím,že mají celkem děravou obranu s pěknejma dřevákama,dále při standartkách máme slušné a vysoké hlavičkáře.Nakonec když to sečtu a podtrhnu budu šťasten za tu remízu.Jinak chci at jim dáme bůra ty rudy svoloči :-)

  17. Re: Slavii čeká velké derby

    Sedrousek     před 8 lety 25.09.2016 13:03 |  
    0 0

    Ja to vidim takhle. V prvni puly 20-30 minuta Ngadeu zajede do Rosickyho. Jako mstitel pribehne pitomec s cislem 6 a strci do nej. Ngadeu dostane zlutou kartu za faul a ten namachrocanej kreten maze predcasne do satny. Do druhy pule uz Rosicky nenastoupi a zapas konci 1:2. Goly da Skoda a Skoda

  18. Re: Slavii čeká velké derby

    Sešívaný     před 8 lety 25.09.2016 13:11 |  
    0 0

    Vyžebral jsem od kámoše přístup k jeho O2TV účtu, tak snad to bude stát za to a Letnou vybereme.

  19. Re: Slavii čeká velké derby

    MioNo     před 8 lety 25.09.2016 13:55 |  
    0 0

    Ahoj SOS, nemá někdo odkaz, kde lze sledovat zápas?

  20. ?

    Eluin (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 14:05 |  
    0 0

    Derby je pro mě zápasem s velkým otazníkem. Náš herní projev se mírně zlepšil, Sparta svoji kvalitu má, ale možná na ni dolehne tíže nedávných proher, navíc se mi zdá - byť její zápasy moc nesleduji - že jim tak trochu drhne. Dnes by to mohlo vyjít, ale nějak iracionálně cítím, že zafunguje faktor Lafata a nějaký gól nám tam ten mizera pošle :-).

  21. Re: Slavii čeká velké derby

    zeleznik2     před 8 lety 25.09.2016 14:28 |  
    0 0

    Vítězná sestava se nemění, předpokládám, že Jarda se tím bude řídit. Možná tam bude jedna či dvě změny, když je k dispozici Souček. Ščuk v základu asi jen zbožné přání, GVK možná opravdu začne na lavičce. Bohužel stejně tak Frydrych a Muris. Mikula a Mingazov zatím jsou Jardovi koně..Pepi Bican by oslavil 103 let, tak by to byl krásný dárek dnes uspět na Letné, ale mne bude stačit i remíza. Na jaře jsme na ní určitě měli. Sparta hraje prd, ale na nás se vždy dokáže připravit. Tak snad dnes to nebude platit. Známý Sparťan dnes tipuje, že vyhrajeme 3:1, no to bylo krásné...

  22. Re: Slavii čeká velké derby

    samop     před 8 lety 25.09.2016 15:20 |  
    0 0

    Nemá někdo web na kterém běží derby zdarma ?