Ženský fotbal

Slávistky jsou na Kypru

Slávistky jsou na Kypru. Po tříhodinovém letu a hodinu a půl dlouhém přesunu autobusem se holky ubytovaly na hotelu. „Chceme uhrát co nejlepší výsledek do odvety,“ zní z kabiny.

Na Kypr odcestovaly holky v ranních hodinách, po třech hodinách je přivítalo příjemné slunečné počasí. Následoval hodinu a půl dlouhý přesun autobusem do hotelu z Larnaky do Paphosu. Dnes je na programu ještě protažení a odpočinek po náročné cestě. V úterý pak předzápasový trénink na stadionu. Výkop utkání je ve středu v 19 hodin místního času (v 18 hodin českého).

Český fotbal má s Apollonem jednu zkušenost, před pěti lety hrála Sparta v Lize mistryň a po výsledcích 2:2 na Kypru a 2:1 doma postoupil pražský celek. A tehdy za Spartu nastoupily Eva Bartoňová a Tereza Kožárová. „Byl to hodně důrazný a nepříjemný soupeř. Doma byli hodně silní, jsou zvyklí hrát ve zdejších klimatických podmínkách, hlavně je tu jiná vlhkost vzduchu. Pamatuji si, že jsme vedly, ale svou houževnatostí zápas otočili a my vyrovnaly až v samotném závěru,“ popisuje slávistická útočnice Kožárová.

Kádr Apollonu se však během pěti let změnil. „Tehdy tam byly hráčky z Kypru a Rumunska, teď to doplnili Američankami a dalšími hráčky z Evropy. Čeká nás důrazný, ale i technický soupeř,“ uvedla. „Je to tým složený z cizinek, takže to bude konfrontace s ne úplně typickým kyperským fotbalem. Je to kvalitní tým a dle koeficientu bychom měly být na podobné úrovni. Na evropskou soutěž posílili, mají určitě snahu přejít přes první kolo. Osobně se s týmem z Kypru setkávám poprvé, takže věřím, že to bude pozitivní zkušenosti,“ okomentovala soupeře kapitánka Blanka Pěničková. Jen pro zajímavost, v kvalifikaci s PAOK nastoupily v základu pouze čtyři hráčky z Kypru.

Slavia byla poprvé letos nasazena, v předchozích dvou letech jsme dostali papírově silnějšího soupeře. „Dřív od nás nikdo nic nečekal. Udělaly jsme si dobré jméno v Evropě, takže se Apollon na nás dobře připraví. Nicméně věřím, že kvalita by měla být na naší straně. Rozhodně nic nepodceňujeme a respektujeme sílu soupeře,“ řekla kanonýrka. A kapitánka pokračuje. „V roli nasazeného týmu jsme poprvé, dvojutkání začínáme venku. Je to pro nás nová zkušenost, bude pro nás důležité uhrát dobrý výsledek do odvety. Ideálně zvítězit.“

Na Kypru se pohybuje teplota nad 30 stupňů, v ČR se nyní ochladilo. „Pro nás je to příjemná změna po loňských zkušenostech z Ruska (hrálo se za mínus 15 stupňů) a Dánska. Naštěstí to pro nás neznamená velký teplotní skok, protože počasí u nás do teď bylo dobré. Tím, že hrajeme večer, tak neočekávám, že by počasí mělo způsobit větší komplikace,“ myslí si Pěničková.

Slavia bude chtít postoupit do další fáze, rozhodně to nebude jednoduché. Ale nadšení, nasazení a bojovnost od holek můžeme očekávat. „Moc se těším, doufám, že postoupíme a neuděláme ostudu Slavii a budeme dobře reprezentovat. Pro postup uděláme maximum,“ uzavřela Kožárová.

Před chvílí dorazily holky do hotelu. Dnes odpoledne se půjde na menší výklus.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 3. říjen 2016

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky jsou na Kypru

    brťas74     před 8 lety 04.10.2016 13:32 |  
    1 0

    Tak holky hrrrrrrrr na ně, a jako vloni.