Fortuna liga

Hradec Králové - Slavia 0:3

Po reprezentační pauze se Slavia vydala k dalšímu ligovému kolu do Hradce Králové, kde Votroky čekala vinou rekonstrukce premiéra na domácím stadionu v letošním ročníku. Ta jim ale zhořka, když hráči z hlavního města podali koncentrovaný výkon a nad nepříjemných soupeřem zaslouženě zvítězili 3:0.

Trenér Šilhavý poslal do zápasu osvědčenou jedenáctku ze zápasů se Spartou a Karvinou. Jen na lavičce tak začal nejlepší střelec sešívaných Muris Mešanovič.

Slavia začala zápas dobře a byla aktivnější. Hned v úvodu nebezpečně hlavičkoval Mingazov, ale míč od jeho hlavy mířil těsně nad, navíc ho jistil brankář Ottmar. Zajímavou možnost měl po skvělém pasu Baráka Bořila. Náš obránce nabíhal za obranu a chtěl vracet pod sebe do gólovky na malé vápno, na poslední chvíli ale odvrátil na roh skluzující obránce Hradce. Tlak našich barev pokračoval, Hušbauer pálil o skrumáži ve vápně z dobré situace nad. Hradec pak zahrozil po rohovém kopu, kdy si míč našel Holeš, ale naštěstí hlavičkoval zhruba o metr a půl vedle. Pak už Slavia udeřila. Chleboun nedokázal odvrátit míč před dotírajícím Škodou a ten pak snadno přeloboval domácího gólmana - 0:1! Hráči z Edenu mohli navíc vzápětí vsítit druhý gól, centr propadl vápnem na Baráka, ten už překonal Ottmara, ale na čáře dokázal svou předchozí chybu odčinit Chleboun! Modří (nastoupili jsme jako hosté ve venkovních dresech) pak poněkud přestali hrát a následující desetiminutovka patřila domácím Votrokům. Ti měli několik nadějných brejků a standardních situací, ale vyloženou šanci si z nich nevypracovali. Do šaten se tak šlo za příznivého skóre pro Slavii.

Do druhé půle poslali domácí druhého útočníka a slávistického odchovance Pázlera. Právě on našel v 48. minutě Malinského, jehož střelu dokázal zlikvidovat Pavlenka. Gólovku si ale zase vytvořila Slavia, a šlo o šanci tutovou! Vápnem propadl míč na Frydrycha, který dobře pálil do odkryté klece, výtečným skokem ale zachránil jistý gól Ottmar!  V úvodu druhé půle se hrál zajímavý fotbal, ve kterém nebyla nouze o šance. Na druhé straně vyslal velice nepříjemnou střelu Vlkanova, ale Pavlenka ji zvládl s vypětím všech sil vyrazit na roh! Po zhruba hodině hry sáhl trenér Šilhavý k prvnímu střídání, když nahradil nevýrazného Mingazova Šventem. Slavia postupně získávala proti bojovnému soupeři na převaze, což ilustrovala i Frydrychova rána do boční sítě v dobré pozici. Klid na kopačky slávistů přinesla 73. minuta, kdy Hušbauer výborně vymíchal obránce Hradce a předložil Zmrhalovi míč před prázdnou branku. Náš záložník snadno rozvlnil síť - 0:2! Hned o dvě minuty později se navíc pěknou ranou prosadil i Antonín Barák a Slavia tak měla bezpečný tříbrankový náskok! Zápas se pak už jen dohrával pod taktovkou našich hráčů. A když hlavičku střídajícího Mešanoviče dokázal Ottmar vytáhnout, tak bylo jasné, že duel skončí přesvědčivým vítězstvím Slavie 3:0!

10. kolo - Sobota 15. 10. 2016 15:00

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
0 - 3
0 - 1
FC Hradec Králové
FC Hradec Králové

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

23. Milan Škoda
73. Jaromír Zmrhal
75. Antonín Barák

Komentáře (291)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé