Ženský fotbal

Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

V osmifinále se nenasazená Slavia střetne s týmem švédského Rosengårdu, třetím nejvýše nasazeným týmem.

Slavia byla ve skupině osmi nenasazených týmů s koeficientem 25,550, dnešní los v Nyonu jí přiřknul švédský tým, který je z města Malmö a má koeficient 85,615. Rosengård je druhý ve švédské lize, která se hraje systémem jaro – podzim a našim soupeřkám zbývají odehrát poslední dva ligové zápasy. Již nyní mají jistotu, že po konci ligy obsadí druhou příčku, vedoucí Linköping nemohou dohnat.

Stejně jako Slavia, i Rosengård začal letošní ročník Ligy mistryň v kole 32 týmů, kde vyřadil Islanďanky z Breidabliku po těsné venkovní výhře 1:0 a domácí bezbrankové remíze. V loňském ročníku se Rosengård dostal až do čtvrtfinále Ligy mistryň, stejně jako v sezonách 2014/15, 2012/13 a 2011/12. V sezoně 2013/14 se zastavil v osmifinále.

Jedná se o velmi zkušený a kvalitní tým, ve kterém převažují švédské hráčky doplněné o fotbalistky z dalších severských zemí anebo Anglie, Chorvatska nebo Kanady. Největší hvězdou je brazilská útočnice Marta, která letos nastoupila k 19 ligovým zápasům a nastřílela 13 branek. Je zároveň druhou nejzkušenější hráčkou v týmu, co se týká účasti v Lize mistryň. Dalšími nebezpečnými střelkyněmi jsou Ella Masar s 12 brankami a Lieke Martens s 10 góly.

"Strašně se těším, až si zahraji proti Martě a Lotě Schelin, proti které jsme hráli v loňské sezoně, když oblékala dres Lyonu. Bude to hodně těžké utkání, ale věřím, že nás na něj trenér připraví a budeme rovnocenným soupeřem. Nic není nemožné,“ okomentovala los záložnice Kateřina Svitková.

Trenér Pavel Medynský si uvědomuje sílu soupeře. „Stačí říct jedno jméno – Marta, nejlepší brazilská hráčka. Je to pro nás hodně těžký los, zkusíme s týmem vymyslet strategii a postavit se k dvojzápasu čelem. Naše slávistické holky jsou velké bojovnice!“

Zápasy se hrají 9/10. 11. a 16./17. 11., Slavia by měla začínat doma.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

    EdCable     před 8 lety 17.10.2016 14:05 |  
    0 0

    Vypada to na hodne tezkyho soupere, loni skoncili ve stejnem kole UWCL jako my, ale na penalty Frankfurtem, treti nejvyssi koeficient..

  2. Re: Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

    Travinho     před 8 lety 17.10.2016 14:43 |  
    0 0

    Tak tady jsou šance holek asi nulové. Ale je důležité to odehrát se ctí. Moc atraktivnějších soupeřů už by se asi nenašlo, obzvlášť když v dresu soupeřek kope Marta.

    • Re: Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

      Alanor (admin)     před 8 lety 17.10.2016 15:05 |  
      0 0

      Nulové by byly proti Lyonu, tady podle mě šance na postup jsou. Přes Breidablik přešel Rosengard dost těsně a nepředpokládám, že Islanďanky jsou nějaký extra mančaft. Nakonec i v lize budou Švédky druhé. Favoritem byl tehdy i další severský tým Brondby Kodaň a holky ho vyřadily přesvědčivě 4:2 v součtu. Za mě je šance na postup 25 %.

      • Re: Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

        Travinho     před 8 lety 17.10.2016 15:56 |  
        1 0

        Máš pravdu... Já se koukl na koeficient, pak na soupisku a když jsem viděl Schelinovou a Martu vedle sebe plus dalších asi 5 Švédských reprezentantek, tak jsem to vnitřně zabalil. Ale opravdu to dle posledních výsledků může být hratelný soupeř.

    • Re: Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

      stromovous (přítel SN)     před 8 lety 17.10.2016 16:15 |  
      0 0

      Jen drobná poznámka, Rosengårdu - ač s třetím nej koeficientem - rozhodně není "atraktivní" soupeř (Marta neMarta). Atraktivní soupeř, který by měl šanci nalákat do Edenu větší množství lidí, je velkoklub slavný z mužského fotbalu, tj. Barcelona, Bayern či Manchester City nebo třeba ještě PSG.

      • Re: Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

        Fridleifsson     před 8 lety 17.10.2016 16:42 |  
        1 0

        Ale je to škoda! Lidi se musej naučit, že si to nemohou furt spojovat jen s chlapskym fotbalem. V ženském fotbale je Rosengård ekvivalentem toho, co je třeba takovej Dortmund v chlapskym...

      • Re: Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

        Travinho     před 8 lety 18.10.2016 09:49 |  
        0 0

        To je otázka. Mě třeba láká víc se podívat na jednu z nejlepších fotbalistek světa než na mančaft, který má jméno jen díky mužským kolegům.

        • Re: Slávistky v Lize mistryň proti Rosengårdu

          stromovous (přítel SN)     před 8 lety 18.10.2016 10:20 |  
          0 0

          Bohužel se mi nedaří dohledat návštěvu na zápase s Lyonem (vítěz Ligy mistryň), ale pochybuji, že se to bude blížit návštěvě s Barcelonou (4224). Podle mně zde žádná "otázka" ohledně míry obecné atraktivity pro davy není, a nic na tom nemění ani to, že nějakou menšinu diváků zajímá buď ženský fotbal obecně či jedna z nej fotbalistek světa.