Ženský fotbal

Slávistky si poradily se Slováckem

Fotbalistky Slavie si připsaly další cenné vítězství, když v Edenu porazily Slovácko vysoko 6:1. Tři branky vstřelila Kožárová, dvě přidala Krejčiříková a jednou se prosadila Svitková.

Zápas od úvodu nabídl zajímavou podívanou. Slovácko si na pražské celky věří, naposledy porazilo Spartu vysoko 4:0. Ale první větší šanci měly slávistky, když se ze standardní situace Svitková trefila do břevna. A již ve 12. minutě jsme se ujali vedení, po pěkném centru Divišové zakončovala Kožárová hlavou. Hosté se snažili zahrozit, poprvé střílela Marada mimo branku, po rohu střelu ze zadní tyče zblokovala Budošová. Ve 23. minutě Svitková z malého vápna trefila brankářku, předcházel tomu přesný centr Pincové. Na druhé straně v dobré pozici přestřelila Fabová. Kapitánka Pěničková z rohu trefila přímo břevno a do dalších střeleckých pokusů se dostala Bartovičová a Chlastáková.

O všem rozhodl druhý poločas. Holky se sice tlačily do zakončení, ale druhý gól nemohl přijít. Do dobré šance se dostala Kožárová, ale Bednaříková její pokus vyrazila nohou. V 64. minutě bylo překvapivě vyrovnáno, když se prosadila Strnadová. Jenže to byl impuls ke střelecké smršti. Po minutě po centru Tomáškové vrátila Slavii vedení Svitková, když hlavičkovala do protipohybu brankářky. Uplynula opět minuta a parádní střela Krejčiříkové z dálky skončila v síti. V 69. minutě Bartovičová přiťukla ke Kožárové a ve vápně se prosadila. A k vidění byly další šance, Svitková či Divišová se ocitly před brankářkou, ale neuspěly. V 76. minutě po standardní situaci Svitkové brankářku míč neudržela a pohotová Kožárová završila hattrick. V závěru ještě přidala druhý gól Krejčiříková.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)