Ženský fotbal

Derby žen skončilo nerozhodně

I druhé letošní derby skončilo nerozhodně 1:1. Tentokrát na Strahově šla vedení domácí Sparta a Slavia vyrovnala ve druhém poločase po proměněné penaltě Svitkové.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a již brzy se radovali z gólu, ale ten nebyl uznán pro ofsajd. Pak se do šance dostávala Pěničková, ale střela byla příliš slabá. První varování ze Sparty přišlo v 15. minutě, kdy se před brankou ocitla Matoušková, ale dobře vyběhnutá Votíková pokus zneškodnila. Po špatné rozehrávce Odehnalové se k míči dostala Bartoňová, přiťukla ke Kožárové, její bodlo skončilo mimo branku. Po jednom z rohů vracela míč do vápna Chlastáková, nakonec skončil na břevně. Hned z následujícího přečíslení unikla Ringelové, obešla dvě slávistky a z hranice vápna se přesně prosadila k tyči. Pro Spartu to bylo povzbuzení, ale holky se nevzdávaly. Měly více ze hry, ale do zakončení se těžko dostávaly. Ve 26. minutě se před vápnem dostala do zakončení Divišová, dala i gól, jenže rozhodčí pískla předchozí faul na naší střelkyni. V závěru poločasu měla velkou šanci Sparta, po rohu Bertholdová hlavičkovala do spojnice břevna a tyčky.

Vstup do druhého poločasu nám vyšel, v 50. minutě Kožárová prošla přes tři hráčky, dostala se do vápna, ale Vyštejnová jí následně zatáhla a rozhodčí odpískala penaltu, kterou bez problému proměnila Svitková. Gól byl povzbuzující a v dalších minutách jsme se ještě párkrát zahrozili. Po standardní situaci brankářka chytla dorážku Kožárové, v další šanci stejná hráčka míč do sítě také neprotlačila. Pak nastal úsek Sparty, která měla více míč na kopačkách a my se nedokázali pořádně dostat do tlaku. Vše začalo šancí Martínkové, jejíž střelu z úhlu Votíková vyrazila. Ke střele z dálky se dostala Ringelová, ale nebyla nebezpečná. Slávistky se dostaly k pokusům hlavně po standardní situaci, ale střely Kožárové a Divišové byly zblokovány. Sblížícím se koncem nechtěl ani jeden tým udělat chybu, ale na obou stranách se týmy ještě dostaly ke střelám, zahrozila Mouchová ze Sparty a Krejčiříková ze Slavie.

Statistiky:
Střely na branku: 4 - 3
Střely mimo branku: 2 - 9
Rohy: 5 - 7

11. kolo - Neděle 06. 11. 2016 11:00

1. liga žen, 2016/2017
1 - 1
1 - 0
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

15. Markéta Ringelová

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

50. Kateřina Svitková (pen)

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Derby žen skončilo nerozhodně

    Alanor (admin)     před 7 lety 06.11.2016 14:23 |  
    0 0

    Byl jsem se podívat osobně, tak přináším svůj pohled na zápas. Bylo to hodně vyrovnané a remíza je podle mě zasloužená. První neuznaný gól bez videa neposoudím, ale ofsajd to klidně být mohl. U druhé neuznané branky se rozhodčí bohužel upískla a neponechala výhodu, ale to se občas stane. Penalta asi byla a i kdyby nebyla odpískaná, tak jsme byli v tutové šanci. S remízou jsem celkem spokojený a odcházel jsem s rozhodně lepším pocitem než včera, protože díky systému soutěže, kdy se teď budou dělit body napůl, byla vlastně plichta pro nás za dva body. :)

  2. Re: Derby žen skončilo nerozhodně

    rybář 53     před 7 lety 06.11.2016 19:13 |  
    0 0

    Derby skončilo nerozhodně a mohu prohlásit,že jsem byl spokojen.Utkání melo svou úroveň,bylo hodně vyhecovane a bod beru.Musime totiz sportovně priznat,že domácí byli o malinko lepší.Neuznanou regulérní branku Divisove nechci komentovat,sudí se prostě uspískla,coz se stane.Jinak nás podržela golmanka Votikova a stoperka Veronika Pincova,ta byla nejlepší na hřišti.Presto,ze se nekterym ne zcela dařilo,byla videt snaha a tak to má být.Uz se těším na ctvrtek a verim v lepší výkon opor!

    • Re: Derby žen skončilo nerozhodně

      mpik     před 7 lety 06.11.2016 22:04 |  
      0 0

      Domácí že byli lepší? V první půli měli jen brejky, jinak naše holky měli jasnou územní převahu. Sparta začala srovnávat krok až ve druhé půli. Škoda toho upísknutí se sudí, měla nechat výhodu.

  3. Re: Derby žen skončilo nerozhodně

    Alanor (admin)     před 7 lety 06.11.2016 19:37 |  
    0 0

    Tak dle záznamu byl zcela regulérní i gól Kožárové... Dva chybně neuznané góly.