Ženský fotbal

Slavia - Rosengard 1:3

V úvodním zápase osmifinále Ligy mistryň prohrály slávistky na stadionu Viktorky Žižkov se švédským Rosengardem 1:3. Soupeř byl hodně efektivní, naše holky bohužel nadějné možnosti nevyužily až kromě poslední střely v nastaveném čase.

V sestavě Slavie nenastupuje kapitánka Blanka Pěničková, Marta naopak chybí v sestavě Rosengardu. Od výkopu si vzaly míč hostující hráčky, ale slávistky hned ve 2. minutě měly vyloženou šanci. Míč se dostal k DIvišové, do otevřené obrany přihrála Kožárové, která šla z úhlu sama na branku, její střelu brankářka ještě vyrazila, ale před dorážející Divišovou v poslední chvíli pohotovým skluzem odkopla na roh další stoperka. Z rohu pak vznikl závar, ale míč jsme do sítě nedostali. Na druhé straně došlo v 5. minutě ke standardní situaci a Andonova protáhla Votíkovou v brance. Hra se pak trochu uklidnila a byla vyrovnaná, slávistky ještě zahrály nějaké rohy, ale moc nebezpečné nebyly. Ve 13. minutě došlo v našem vápně k menšímu nedorozumění a Votíková v poslední chvíli vypíchla míč Enganamoult.

Do nadějné možnosti se málem dostala Bartoňová po pěkném pasu Svitkové, ale nedokázala zpracovat míč. Ve 28. minutě Svitková vybojovala ve středu hřiště míč a šli jsme do zajímavého přečíslení, bohužel ve finální fázi jsme o míč přišli. Ve 31. minutě zahrozila hostující Enganamoult, když se ve vápně překvapivě snažila přehodit Votíkovou, míč však skončil za brankou. I v další šanci se ocitla stejná hráčka, její střelu tentokrát brankářka vyrazila na roh. Z něho se však Rosengrad skóroval, míč prošel vápnam a na zadní tyči se prosadila Masar. Jenže po dalších třech minutách bylo ještě víc hůř, po docela jednoduché, ale přesné kombinaci před vápnem, se k míči dostala Nilsson, udělala kličku Votíkové a zakončovala do prázdné branky. Minutu před koncem byla odpískána penalta za ruku Budošové, kterou proměnila Enganamoult. Výsledek po prvním poločase byl hodně krutý, Rosengard proměnil prakticky všechny šance, slávistky nikoliv.

Do druhého poločasu oba týmy nastoupily bez změn. Bylo vidět, že hosté jsou v klidu, naopak slávistkám se nedařilo. Jednoduché ztráty, složitý přechod do útoku. Více míč na kopačkách měl Rosengard, ale do velkých šancí se nedostával, stačilo si počkat na správný okamžik. V 61. minutě nastoupila na hřiště brazilská hvězda Marta, na kterou byli všichni zvědaví. První pořádnou šanci druhého poločasu jsme měli v 70. minutě, když Svitková zahrávala standardní situaci a brankářka Musovic s námahou vyrazila. Všemu předcházel dobrý presink Krejčiříkové, zisk míče a následný žlutý faul kapitánky Ilestedt. Pak jsme ještě měli dva přímé kopy a i když míč ve vápně poskakoval, k ohrožení branky nedošlo. V nastaveném času se ze standardky prosadila Svitková a aspoň výsledek korigovala.

Výsledek to byl poměrně krutý a dalo se z tohoto zápasu získat více, bohužel v koncovce jsme selhali a nechali jsme si dát laciné branky. Ale i když se některým holkám nedařilo, makaly do konce a odměnou jim byla jedna vstřelená branka.

Osmifinále - Čtvrtek 10. 11. 2016 18:30

Liga mistrů, 2016/2017
1 - 3
0 - 3
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

90. Kateřina Svitková

FC Rosengård
FC Rosengård

33. Ella Masar
36. Lina Nilsson
44. Gaëlle Anganamoult (pen.)

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Rosengard 1:3

    jufoun (přítel SN)     před 7 lety 10.11.2016 20:17 |  
    0 0

    Krásný gól z trestňáku, jinak fakt efektivita soupeře byla smrtící.

  2. Re: Slavia - Rosengard 1:3

    Sokrates55 (přítel SN)     před 7 lety 10.11.2016 21:39 |  
    0 0

    Dobrý večer přeji
    Je škoda nevyužité šance hned z počátku utkání. To byla škoda. Jinak jsou naše holky bojovnice a bojovaly až do konce. Díky moc a nic si z toho holky nedělejte.
    Sokrates55

  3. Re: Slavia - Rosengard 1:3

    Artur (přítel SN)     před 7 lety 10.11.2016 21:51 |  
    1 0

    Teda zima byla slusna :-) alespon ze na cestu domu potesil gol.... prednesu trochu kritiky na trenera.. ale za stavu 0-3 bych zmenil rozestaveni Kožárová tam byla zbytecne sama proti vytecne hrajici Anite Asante nemela sanci. Chtelo to mnohem vyssi presink..

  4. Re: Slavia - Rosengard 1:3

    pevek     před 7 lety 11.11.2016 09:42 |  
    0 0

    Nase holky hraly dobre a skoda jen, ze se neujala jedna z par dobrych sanci, ta na zacatku zejmena. Po polocase za stavu 3:0 pro Rosengard jsem si rikal, ze uz je asi rozhodnuto, ale holky mely v druhe puli prevahu. Proti tymu, za ktery hraje Gaëlle Deborah Enganamouit (nejlepsi hracka Afriky 2015), Nataša Andonova (2. nejlepsi strelkyne zenske bundesligy 2011), clenka sirsi nominace aktualnich mistryn sveta z USA Ella Masar, hromada Svedek, ktere na mistrovstvi sveta skoncily v roce 2011 treti a jeste k tomu Marta, to pro me bylo velmi mile prekvapeni. Ukazuje se, ze Slavistky maji na vic. Moc bych si pral, aby to ukazaly uz v Malmo.