Fortuna liga

Dukla - Slavia 1:2

Po reprezentační pauze nastal čas pro boje o další ligové body. Slavii po Bohemians čekalo druhé malé pražské derby v řadě. Tentokráte na Julisce sešívaní odčinili domácí ztrátu s klokany a Duklu porazili po výborném obratu ve druhé půli 2:1.

Trenér Šilhavý udělal oproti poslednímu zápasu jedinou vynucenou změnu v základní sestavě, když zraněného Šventa nahradil na kraji obrany Mikula. Po zdravotních problémech byl už alespoň na lavici připraven Simon Deli.

Úvod zápasu i celý první poločas nabídl vyrovnanou podívanou odehrávající se převážně ve středu pole. První se k zajímavějšímu zakončení dostal hlavou na přední tyči Olayinka, ale v těžké pozici trefil jen boční síť. Na druhé straně se zhruba po čtvrthodině hry prezentoval tvrdou ranou Škoda, ale Rada si s projektilem letícím doprostřed branky poradil. Ve střední pasáži první půle bylo k vidění hodně nepřesností a minimum šancí. To se změnilo s blížící se poločasovou pauzou. Nejprve zahrozila Slavia, když Mikula dokonce dokázal dostat míč do branky, ale branka nebyla správně uznána kvůli předchozímu ofsajdu Mihalíka. Sešívaní pak měli gólovou šanci po povedeném sólu a centru Škody. Míč se odrazil k Barákovi, který pohotově pálil levačkou, brankář Rada ale prokázal velmi dobrý reflex. Nevyužitá šance mohla červenobílé mrzet, protože těsně před koncem úvodního dějství Dukla svou ojedinělou šanci využila. Příliš prostoru měl na naší pravé straně Miloševič, který chytře našel na hranici pokutového území Nestora Albiacha. Ten míč ještě přenechal rozběhnutému Čajičovi, který se trefil přízemní střelou přesně k tyči a dostal tak domácí tým do vedení.

Slavia ale odpověděla tím nejlepším způsobem, k čemuž zásadně pomohl i Mešanovič, který do druhé půle nahradil Zmrhala. Sešívaní svého soupeře od návratu z šaten zmáčkli a byli jasně lepší. I Dukla si však v tomto časovém úseku připsala nadějnou možnost, když vojákům při brejku do otevřené obrany scházel jen nějaký ten metr k zakončení do prázdné branky. Naštěstí se tak nestalo a naopak zaslouženě udeřilo na druhé straně hřiště.  Pavlenkův dlouhý nákop pod tlakem srazil dezorientovaný Hanousek jen na zabíhajícího si Mešanoviče, který s přehledem propálil Radu a vyrovnal! Převahu sešívaných pak narušil jen nepovedený centr Šimůnka, který musel nad břevno vytáhnout Pavlenka. Obrat byl dokonán v 63. minutě. Barák našel před vápnem volného Mešanoviče, ten geniální patičkou dostal míč do pokutového území na Škodu, který si už věděl rady a pohotovým zakončením poslal míč přesně k tyči - 2:1 pro Slavii! Červenobílí pak poněkud polevili v útočném snažení a zaměřili se hlavně na hlídání cenného vedení. Směrem dopředu pak byl vidět hlavně střídající van Buren, který předvedl několik zajímavých akcí. Postupem času ale sílil tlak domácí Dukly. Vše vyvrcholilo šancí Jurošky, který před odkrytou brankou dokonce míč dostihl, ale v těžké pozici ho nedokázal umístit mezi tři tyče! A když se ani na druhé straně neprosadil po pěkné individuální akci Barák, jehož povedenou střelu opět za pomoci výborného reflexu vyrazil brankář Rada, tak zápas skončil ziskem kýžených tří bodů pro naše barvy!

14. kolo - Pátek 18. 11. 2016 20:15

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
1 - 2
1 - 0
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

45. Čajič

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

53. Muris Mešanovič
63. Milan Škoda

Komentáře (285)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé