Fortuna liga

Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

Tak nám to pomalu končí. Venku sychravo, zima, tu někde i sníh. Z pohledu teplomilného fanouška chtělo by se říci dobře, že Slavia v pátek sehraje poslední letošní zápas. Z pohledu fanouška slávistického již to však tak jednoznačné není. Slavia má velmi dobrou formu, dost možná i nejlepší v lize, a ustavičně stoupá tabulkou. Pokud uhraje proti Zlínu alespoň bod za remízu, bude přezimovat na druhém místě. Zápas nabídne ČT Sport.

Když se hrálo na podzim se Zlínem, jen málokoho dokázalo ukolébat, že nepříznivě vyvíjející se zápas (Slavia prohrávala 2:0) se nakonec v posledních okamžicích změnil na zápas alespoň remízový. Však se bavíme o Zlínu, týmu, co na jaře patřil k těm vůbec nejslabším, říkalo se. A hle, ona to byla na dlouhou dobu jediná bodová ztráta Zlína. Tu další si připsal až se Spartou, znovu po remíze. A první prohra? Ta přišla v Teplicích, jenže to už se psala půlka října. Marná sláva, ne nadarmo se Zlín přirovnává k anglickému Leicesteru. I přes občasné štěstí svěřenci trenéra Páníka ne a ne ztrácet. Mimochodem, třeba v zápasech venku má Zlín o bod více než Slavia, a to přitom hrál o jeden takový zápas méně. Že o ambice v tomto moravském týmu není nouze svědčí i to, že neváhal zaplatit statisíce za start hostujícího Harby v zápase s jeho domovskou Jihlavou. Mimochodem, ten zápas vyhrál Zlín 3:1, avšak nebyl lepším týmem. V utkání, kterému by asi nejvíce slušela remíza, sehrál velkou roli gestem fair play Antonín Rosa, který se přiznal k teči, což Jihlavu definitivně psychicky nalomilo a Zlínu se již podařilo dokráčet k vítězství. Jak se však říká, štěstí nevydrží na nikom sedět věčně. A tak i na Zlín sedla smůla, konkrétně v minulém kole doma proti Dukle. První šance hostů, gól. Minutu na to, zranění Diopa, vynucené střídání. Všechny předzápasové pokyny najednou přišly vniveč a ochromený Zlín si dokázal připsat již jen jednu výraznější šanci, tu však neproměnil, a proto poprvé v sezóně doma prohrál.

To Slavia se naopak dokázala vrátit po ztrátovém utkání s Bohemkou na vítěznou vlnu. A jak! Proti čtvrté Boleslavi byla jasně lepší a v zásadě od prvních minut nebylo pochyb o tom, komu budou náležet tři body. Bez zajímavosti jistě není ani připomenutí změny rozestavení, kdy se trenér Šilhavý po několika pravda ne tak povedených výkonech uchýlil k sestavě se dvěma čistokrevnými útočníky. Slavia i přes absenci jednoho hráči ve středu hřiště dokázala právě ve středu pole dominovat a potvrdila výrazné sebevědomí. Avšak, mějme na paměti ony zápasy předtím, především ty dva venku. Výkony z Jablonce či z Julisky by na Zlín asi nestačily, minimálně ne na tříbodový zisk. Trenér Páník je stratég a svůj tým jistě velmi dobře připraví, proto je jasné, že Slavii nečeká zítra lehký zápas.

Ostatně, zápasy ve Zlíně nebyly nejsnažší nikdy s jednou výjimkou - v poslední mistrovské sezóně dala Slavia 3 góly do poločasu a utkání se pak již jen dohrávalo. Jinak však šlo povětšinou o boj, s málo šancemi, kdy Slavia sice neprohrávala, o vítězství se ale musela rvát a ne vždy to poté dopadlo. Jak bylo již řečeno, Zlín navíc prohrál doma letos jen jednou. Na druhou stranu, z posledních 5 utkání hraných na jeho Letné dokázal jen jednou i zvítězit. Krom oné porážky s Duklou přišly navíc tři remízy.

Proto ač se zítra nedá očekávat jednoduchý zápas, není třeba se ničeho bát. Pokud chce Slavia bojovat o titul a nenechat si utéct Plzeň, měla by zvítězit. Formu a kvalitu na to má, a to ač se bude muset obejít bez Kenii, Mingazova a Mihalíka. 

Tip na sestavu: Pavlenka - Frydrych, Deli, Bílek, Bořil - Barák, Ngadeu, Hušbauer, Zmrhal - Škoda, Mešanovič

Očekávání slávistů: 

quelhar - "Čekám dramatický zápas, ve kterém nebudeme lepší, ale přesto si připíšeme alespoň bod. Čekám dobrý výkon Mešanoviče, který bude rychlostí narušovat obranu domácích, naopak záloha bude nevýrazná, víc budeme nakopávat než kombinovat, i kvůli špatnému terénu."

Scavatore - "Zlín? Kde to je? Očekávám s přehledem tři body."

klimi - "Očekávám výhru a s tím spojenou pořádnou kocovinu další den. Druhé místo po podzimu se musí důstojně oslavit." (no - nick: "Čekám pozápasový tanec klimiho na stole.")

 

Komentáře (108)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    malan (přítel SN)     před 7 lety 01.12.2016 19:37 |  
    5 0

    zítra za tři, jinak to nevidím.

  2. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Balvan86     před 7 lety 01.12.2016 20:01 |  
    1 0

    Na zítra, bezpodmínečně, musíme přivézt tři body, poněvadž je i reálná šance, že by dráteníci "zezPlzně" mohli nechat nějaký body v Ďolíčku hned v sobotu. Což by znamenalo menší bodovou ztrátu na prvního fleka z jara. Věřím tomu, že Bohemka jim to nedá zadarmo už jen kvůli osobě trenéra Koubka, který odtamtud neodcházel v nejlepším a navíc nejspíš nebude hrát Holenda, tak by mohl dostat šanci po delší době Kuchta, a ten by se mohl chtít předvést v dobrém světle i pro svoji Slávinku.
    Zítra: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Zmrhal, Hušbauer, Barák, Švento - Škoda

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Crispo     před 7 lety 01.12.2016 20:19 |  
      3 0

      Jsem ve velkém napětí jakou sestavu trenér Šilhavý zvolí a tipuju, že při absenci Mihalíka s Mingazovem překvapíme Zlín čtyřčlenou zálohou. Na Dukle i v Jablonci, který nehrál úplně připosraně, to s jedním hrotem nebylo ono. Spíš začít na dva útočníky a v případě vedení to dohrát jako proti Bolce, až na to lajdáctví na úplném konci...

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      donford     před 7 lety 01.12.2016 21:03 |  
      3 0

      Jestli chceme na ně vlítnout, pak bych zase hrál na 2 útočníky. Zase je přišpendlit u jejich vápna a mydlit do nich, jako do Bolky. A podle vývoje zápasu střídat. Máme kým. Buren, Švento, Ščuk, pokud se někdo v obraně nezraní. Dost bych sestavu s Bolkou kopíroval.Takovej nápor by neměli ševci vydejchat.

  3. Tři body

    Petr9608     před 7 lety 01.12.2016 20:37 |  
    2 0

    V opačnym případě nám a) Plzeň uteče b) Plzeň neuteče, ale budeme si kousat nehty vzteky, že jsme nevyužili její ztráty ke snížení náskoku a tím i k možnosti získání titulu plně do svých rukou.

  4. ME U21 2017 Polsko

    Petr9608     před 7 lety 01.12.2016 20:58 |  
    1 1

    Tak před dvěma hodinama bylo rozlosováno ME U21 2017 - Skupina neskutečně těžká - CZE, ITA, DEN, GER - tj. ve dvou případech stejní soupeři které měla U21 naposledy.

    A teď to "nejlepší" - pokud jste nestudovali hrací systém, a tak nějak jste předpokládali, že když se na 24-členném "velkém Euru" hrálo osmifinále, tak že se na 12-členném Euru U21 bude hrát čtvrtfinále, tak jste předpokládali velice špatně (to je můj případ). Bude se hrát rovnou SF, do kterého postoupí jen vítězové skupin a nejlepší tým ze druhého místa.

    Osobně to nejsem schopen pochopit. Ale je vidět, že pokud neni počet skupin mocnina dvou (2, 4, 8, 16...), tak ten systém nestojí nikdy za moc.

    Pokud organizátoři nechtěli příliš snadný postup ze dvou třetích míst, dalo se to vyřešit tak, že by dva nejlepší vítězové skupin šli rovnou do SF a třetí vítěz by si to spolu s druhými rozdal ve ČF.

    Ale toto je fakt vražedné.

    No a abych to vztáhl i na náš klub - kdo by mohl jet? Barák se Součkem? A mohlo by pro ně Euro U21 být případným výtahem do ciziny? A nebo naopak - nebylo by na místě se pokusit vytáhnout si z týmu Slovenska, Srbska nebo Makedonie nějakého zajímavého mladíka?

    • Re: ME U21 2017 Polsko

      sasky     před 7 lety 01.12.2016 21:47 |  
      1 0

      Ten herní systém 21 je hrozná kravina. To už bych raději rozšířil na 16 týmů a hotovo. Jinak jestli to je těžká skupina netuším, ne vždycky kopírují 21 výsledky A týmů vzhledem k tomu, že tam většinou hrají 1-2 ročníky.

      • Re: ME U21 2017 Polsko

        bububu (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 11:01 |  
        0 0

        Skupina je to brutální; Němci tam mají hráče, kteří hrají v základu v top klubech Premier League a Bundesligy, za mě největší favorit celého Eura. Dánsko bývá v této kategorii tradičně silné a Itálové jsou s otazníkem, podle mě se s nimi hrát dá, nicméně žádní nazdárkové to rozhodně nejsou - opět tam mají hráče, kteří hrají v základu v top týmech Serie A. Rozhodně nejtěžší skupina ze všech, postup by se rovnal hotovému zázraku.

        • Re: ME U21 2017 Polsko

          sasky     před 7 lety 02.12.2016 14:21 |  
          0 0

          OK, díky za info. U Němců jsem to celkem i čekal vzhledem k tomu, jaký za poslední roky udělali progres.

    • Re: ME U21 2017 Polsko

      fredydj (přítel SN)     před 7 lety 01.12.2016 21:48 |  
      1 0

      možná Robert Hrubý ale to by musel mit fazonu jako hrom, další Jaro Mihalík

      • Re: ME U21 2017 Polsko

        Petr9608     před 7 lety 01.12.2016 21:57 |  
        1 0

        No ale ten ne za lvíčata, ale za jehňata. :o)))

  5. Zdarec

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 06:29 |  
    1 1

    Očekávám výhru, ale Zlín jistě nebude snadný soupeř. Taky očekávám klopýtnutí Plzně, Bohemka jim plný počet nedá.
    A ještě pro Scavatore - Kde je Zlín? Asi jsi negramotný a dokonce ani neumíš zacházet s googlem :) Ještě napiš že je to vesnice... Na takové kecy jsem alergický...

    • Re: Zdarec

      no-nick     před 7 lety 02.12.2016 09:10 |  
      8 1

      Pámbu nadělil každému dle svého uvážení, Keliš. Jednomu gramotnost, jinému smysl pro humor.

  6. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Sracken     před 7 lety 02.12.2016 07:35 |  
    0 0

    Utkání se dost bojím, sám bych asi hrál opatrně, zezadu a nechal Zlín okusit jeho medicínku. Mohlo by to na ně fungovat, hráče do brejků máme dobré. Co mne uklidňuje je, že snad bude hrát Simon Deli, je to náš klíčový hráč. Doufám ve 3 body, přeju si 3 body, ale nevím proč se trochu bojím.

  7. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 08:06 |  
    0 0

    Neprohrajeme, ale vítězství bude hodně těžké, ale pokud chceme nahánět Plzeň nesmíme klopýtnout, Dukla tam před týdnem dokázala se štěstím vyhrát, věřím, že my také. V poslední době dáváme málo branek, takže více než dva asi ani dnes nedáme. Vycházet ze zabezpečené obrany a pozor na rychlé zlínské kraje.

  8. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 08:07 |  
    0 0

    Zítra běží El Clasico nemám bohužel Digi sport, nemá někdo tip na stream?
    A co říkáte na tohle?
    Slavia Praha by ráda přivedla Denise Granečného z Baníku Ostrava. Osmnáctiletý levák na podzim spíš marodil.

    Upřímně jej moc neznám...navíc hodně marodil, tak aby to nebyl druhý Mičola.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Ernie     před 7 lety 02.12.2016 09:04 |  
      0 0

      Granečného si už na konci minulé sezony hrozně chválil jeden můj známý - Baníkovec. Pořád o něm mluvil jako o nejlepším mladém hráči, kterého Baník má. A hned v období, kdy se zpečetil sestup Baníku, se tuším začalo šuškat o tom, že ho chce Sparta. Klidně bych ho uvítal, Holík a Granečný by byly hodně perspektivní kraje obrany, u Granečného tedy i možnost křídla.

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 09:11 |  
        0 0

        Díky, v sobotu hrál za 19 Baníku, který nás 3:2 porazil. Je to obránce, ale hrál útočníka, Neví někdo jak hrál?

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          klimi     před 7 lety 02.12.2016 09:17 |  
          0 0

          Kde jsi vzal, že hrál útočníka?

          • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

            zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 10:12 |  
            0 0

            Podle oficiálek, byl napsaný na hrotu.

          • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

            zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 10:14 |  
            0 2

            SESTAVA OSTRAVA
            Virec – Kubík, Kopačný, Lehnert (50. Buchta), Chvěja, Lingr, Freit (90. Bolf), Smékal (46. Ptáček), Fárek (K), Šašinka (88. Hejl), Granečný

            Správně mělo být:

            Ostrava: Virec – Kubík, Kopečný, Fárek, Granečný - Lehnert (50. Buchta), Chvěja, Lingr - Freit (90. Bolf), Šašinka (88. Hejl), Smékal (46. Ptáček)

            tak jak hrál?

            • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

              Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 10:29 |  
              0 0

              Vidíš v té 'sestava Ostrava' nějakou pomlčku, která rozděluje obranu od zálohy a útoku? Já tedy ne, takže tam je vypsaná pouze základní jedenáctka.

            • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

              klimi     před 7 lety 02.12.2016 10:42 |  
              0 0

              Ano, na oficiální web se píše sestava podle zápisu. A jelikož tam není nikde mezi hráči v poli pomlčka...

  9. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Ondráš     před 7 lety 02.12.2016 09:01 |  
    8 1

    Nejtěžší zápas podzimu, kterej rozhodne o tom, v jaké pohodě "přezimujeme". Jinak to ponižování Zlína některými fanoušky se mi vůbec nelíbí..chceme za 3 body, ale s respektem k soupeři..mi to vždycky připomene rudé mistry světa, kteří přijedou vždycky do nějaké "vesnice", pak tam dostanou na prd..a hrozně se diví. Kvalitu na vítězství máme, ale je třeba počítat s dalšími faktory (počasí, špatný terén atd.). Letos ta šance na titul ale je, takže je potřeba do toho šlapat, už zbývá jen 15 zápasů:)

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      bongor     před 7 lety 02.12.2016 18:43 |  
      0 0

      Já bych to Ondro nebral tak tragicky,myslím,že to ti kluci berou spíš s humorem a určitě nehrozí,že by se z nás stali rudí debilové,jak správně podotýkáš "mistři světa".Do těch to lejou už od žáčků,tak se nelze divit jejich přebujelému egu,to by se ve Slavii nemělo stát nikdy.

  10. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Fulham     před 7 lety 02.12.2016 09:18 |  
    0 0

    Tak klucí! Udělejte mi hezkou zimu a šmikněte je!!! Tip 1:3 Harba / Škoda, Tonda, Hušby.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 10:15 |  
      0 0

      To si asi nebyl sám...

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      fredydj (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 10:27 |  
      0 0

      tak to já jsem věděl :) pokud se nepletu když hrál v tom Německu na pozici DZ, tak se uvažovalo o jeho povolání na přátelak reprezentace, ale už si nevzpomenu kdy to bylo....

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        ElBrody     před 7 lety 02.12.2016 10:39 |  
        0 0

        DZ hrál ještě v Polsku půl roku před příchodem k nám a vtipný je, že byl v tý době zařazenej novinářema do nejhorší jedenáctky podzimu Polský ligy :) Pak se teprv přesunul na stopera, kde mu to šlo výrazně líp, a v létě přišel k nám.

  11. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Dresco     před 7 lety 02.12.2016 10:20 |  
    1 0

    Ja myslim, ze bychom meli v pohode vyhrat, pokud bude kvalitni teren. Uz si ani moc nepamatuju, tak to ve Zline vypada s travnikem takhle v zime.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Jencos     před 7 lety 02.12.2016 11:28 |  
      0 0

      Na začátku zápasu bude trávník v naprostém pořádku, ale bude měkký terén... Aktuálně na zlínsku cca 7st, polojasno. Nicméně silný vítr...

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        Dresco     před 7 lety 02.12.2016 11:54 |  
        0 0

        Takze lepsi na to tentokrat vletet uz v prvni puli :-)

  12. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    vršek     před 7 lety 02.12.2016 11:01 |  
    2 0

    Mohl bych se zeptat z čeho vychází statistiky slávistických hráčů na Slavistických novinách?

    Myslím, že jsou správné viz opravené statistiky Van Kessela ve včerejším článku ve Sportu. Proč?

    Když se v dnešním vydání podíváte na tabulku s hráči, kteří odehráli na podzim více jak 1600 minut ( uváděni hráči Sparty, Slavie a Plzeně) zjistíte, že se "nějak zázrakem nebo opět redakční chybou " z té statistiky ztratili Bořil - odehrál dle statistik na Slavistických novinách na podzim 1980 minut a Zmrhal - 1616 minut.
    Navíc Hušbauer a Ngadeu mají uváděno o cca 100 odehraných minut méně.
    Nebýt toho, že ten Bořil a jeho opomenutí každého slávistu hned musí trknout, asi bych si toho nevšiml.
    Opět "skvělá objektivní" novinářská práce pana redaktora Jana Vacka!!!

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Travinho     před 7 lety 02.12.2016 11:09 |  
      0 0

      Vacek má poslední dobou formu...

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 11:40 |  
      0 0

      Vacek není to další sparťan?to by vše vysvětlovalo...

  13. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Travinho     před 7 lety 02.12.2016 11:15 |  
    1 0

    Přiznám se, že dneska z toho mám docela strach. Čeká nás těžký soupeř a především těžký terén, čemuž by měla asi odpovídat i sestava. Právě pro tyto zápasy mi přijde optimální systém se dvěma hráči nahoře (Škoda, Mešanovič). Ačkoliv se mi minule nelíbil Frydrych, tak bych jej asi dneska postavil, protože můžou být dost důležité i standardky. Na druhý kraj bych pak nasadil Bořila, který by mohl alespoň částečně stačit Vukadinovičovi. Alternativa je i Švento, ale jak to bude přimrzlé, tak bych jej tam moc neriskoval. I zálohu bych pak nechal totožnou s minulým týdnem, jen se trochu bojím, aby Pepa, který to mnohdy přehání s důrazem nepřišel k červené kartě...Nicméně právě důraz bude uprostřed hřiště potřeba.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 11:43 |  
      0 0

      Naděje umírá poslední ne?Já bych neřekl, že Frydrych byl minule špatný, ale to je věc názoru, dnes určitě nastoupí, Šventa dnes určitě ne. Frydrych a Bořil jsou v současnosti asi nejlepší eventuality. Ve středu pole bych se bál i o MNM, Bude to dnes hodně bolet.

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        Travinho     před 7 lety 02.12.2016 13:56 |  
        0 0

        Kdo je MNM?

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          kjandourek (admin)     před 7 lety 02.12.2016 14:01 |  
          1 0

          To byly takový bonbóny... M aNd M ... rozpouštěly se v ústech a ne v dlani .... ;-)

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          JS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 15:03 |  
          1 1

          Michael Ngadeu Mgadjui ;D

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      bububu (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 14:29 |  
      0 0

      Souhlasím se vším. Dušana bych si nechal jako žolíka na střídání.

  14. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    carfi-sks (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 11:27 |  
    0 0

    Docela v tom teď vidím rozdíl, jeslti po podzimu budeme 2. nebo 3.. (ale kdo by to byl po utkání v Plzni řekl :) Když k utkání přistoupí hráčí správně , ohlídají si náběhy zlínských za obranu, tak to půjde. Škoda, že v aktuálni sezóně Slavii vůbec nejdou standartní situace, tam by jsme mohli hodně zahrozit.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      fafhrd     před 7 lety 02.12.2016 11:34 |  
      0 0

      No tak zrovna ze standardky jsme dali první gól Boleslavi. Tak to třeba od teď už půjde...

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        carfi-sks (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 11:36 |  
        2 0

        To je vlastně fakt, možná záblesk , ale před tím zatím celkem bída ze standartek .

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      JS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 11:38 |  
      0 1

      Dokonce 2. nebo 4., pokud sparta boduje :/

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        carfi-sks (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 12:01 |  
        0 0

        Máme lepší vzájemný zápas ne ? Pak by jsme měli být případně my třetí

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          Jachym     před 7 lety 02.12.2016 12:25 |  
          1 0

          Vzájemný zápas se počítá podle mě až v konečné tabulce. Tady to není podstatné, už proto, že dnes budeme bodovat.

          • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

            carfi-sks (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 13:36 |  
            0 0

            Taky doufám ! :)

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      fredydj (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 12:21 |  
      0 0

      já věřím minimálně v bod, bude strašně důležitý co JŠ vymyslí :) Zlín je vyloženě brejkový mužstvo, uvidíme jakou taktiku našemu týmu trenér naordinuje....vůbec bych se nebál toho abysme hráli zataženě a na brejky...třeba s Murisem v základu....

  15. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Jachym     před 7 lety 02.12.2016 11:54 |  
    1 0

    Já jsem pro dnešek optimistou, aniž by to bylo z nějaké a la sparťanské namachrovanosti před nějakým provinčním týmem, čehož se tady někteří obávají. Jsme v laufu, hráči mají zdravé sebevědomí, které nicméně nehraničí s bohorovností. Zlínu v delším horizontu nevěřím, že by udržel pohárová místa a podle mě půjde tabulkou dost dolů. Ale naši hráči by takové myšlenky mít neměli a naopak by měli přistoupit k utkání tak, jako by proti nim stál Real nebo Manchester (Zlíncester?:-) ....

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Sedrousek     před 7 lety 02.12.2016 16:38 |  
      0 0

      Jachym.
      V zapase s Realem by z nasich hracu urcite necise sebevedomi. Me staci kdyz k tomu pristoupi jako k zapasu s Brnem. O to lepsi bude atmosfera na zitrejsi akci v Edenu.

  16. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    TSeguinTS     před 7 lety 02.12.2016 12:10 |  
    0 0

    Přál bych si dopředu ke Škodovi Van Burena. Zaslouženě ale nastoupí Mešan, kterému přeji, aby udělal alespoň 2 rány do teorie o supernáhradníkovi.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Crispo     před 7 lety 02.12.2016 12:26 |  
      1 0

      Taky mě to napadlo, překvapit Van Burenem v základu, Muris jako žolík. Ale to už by Mešanovič roztrhal Šilhavému jeho poznámky...a následně dal dva góly :D

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        Betynka58     před 7 lety 02.12.2016 18:25 |  
        0 0

        Mimochodem, Muris dnes bude mít motivaci navíc. Pokud se dobře pamatuji, tak v případě, že Slavia skončí na podzim do třetího místa, tak mu bude prominuta pokuta za ten Liberec. Ten kluk by se dnes měl přetrhnout!

  17. Zlín

    Crispo     před 7 lety 02.12.2016 12:18 |  
    0 0

    Můžeme jen doufat že na kvalitě trávníku si údržbáři dají záležet, ani pro Zlín by to nebyla výhoda kdyby trávník nebyl ok. Podle sestříhů ze zápasu proti Dukle vypadal trávník i ve druhém poločase docela solidně tak snad to bude podobné.
    Nevím jestli je to přehnaným optimismem, ale myslím si že máme kvalitu na to abychom proti Zlínu hráli lépe než na Dukle a dokázali jim aspoň dva góly dát, naše záloha a útok jsou někde jinde, v kádru Zlínu až na Vukadina nevidím nikoho kdo by nějak výrazně zářil, jestli s námi budou hrát otevřenou hru tak je můžeme přejet, a když to zabetonují tak máme útočnou kvalitu na to abychom je dokázali zlomit. Chce to klid na kopačkách, pohlídat Vukadina, nehrát ustrašený fotbal jako na Dukle a ono to půjde. Hodně dnes bude záležet na psychice, možná víc než jindy...

    • Re: Zlín

      Travinho     před 7 lety 02.12.2016 13:57 |  
      0 0

      No, ale uvědom si, že tam včera docela slušně sněžilo, ale dneska prý celý den prší, tak to bude snad v pohodě.

  18. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    urs (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 12:27 |  
    2 0

    Tyjo nechci být škarohlídem, ale ten tvar "bude přezimovat" na konci úvodního shrnutí článku (kurziva), mě strašně rozhodil češtinářský sandál

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      tolsimir     před 7 lety 02.12.2016 14:02 |  
      1 1

      no jo, to je tak, když člověk poslední týdny pracuje převážně v angličtině :-)

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        urs (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 18:38 |  
        0 0

        však já ti už odpustil :)
        jsem moc rád, že si za tím nestojíš, jsou tací, co by mě posílali někam a všemožně si to spojení obhajovali , ale já s těmito "anglickými" stavbami vět mám obecně problém :) nejvíce se v mém okolí asi ujal patvar "budeme vidět" - z toho mám kopřivku už řádku let a nemyslím si, že by to i povolané jazykozpytce nějak vzrušovalo :(
        achjo :)
        jinak k článku jako takovému nic nemám, a proto velím.. hrrr na ně! :)

  19. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    samciz (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 12:48 |  
    6 0

    Díky za článek tolsimire.
    Neodpustím si komentář k "Zlín? Kde to je?" - čím více nám bude chybět respekt k soupeři, tím víc se blížíme k fanouškům našich konkurentů na Letné, kteří jsou stále namistrovaní a "nejlepší na světě".
    Navíc Zlín je sympatický tým, kde hrají dva zasloužilí ex-slávisti, Vukadinovič s Hubáčkem, tým, který si zasloužil být tam, kde je, hraje pěkný fotbal a i oni k nám přistupují s úctou.
    Bílá barva na našich dresech: "Bílá barva je čistota sportovní myšlenky a čestného boje, kde protivník není nepřítel, ale uznávaný soupeř." (zdroj wikipedie)

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 14:36 |  
      0 0

      Hezky...taky bych byl pokornější, zrovna Zlín je největším překvapením soutěže, asi to třetí místo na jaře neuhájí, ale dneska bych měl k soupeři velký respekt. Na podzim u nás hráli fakt dobře, doufám, že dnes vyhrajeme, ale bude opravdu těžké, žádná procházka růžovým sadem.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      bongor     před 7 lety 02.12.2016 18:53 |  
      0 0

      Tak u Zlína určitě myslím,že protivník není náš nepřítel,o Hubovi a Vukovi nemám žádnou pochybnost.A jak jsem už napsal,nepřipadá mi,že by tady někdo na Zlín machroval,spíš je to takové odlehčení diskuse.

  20. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    JS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 12:57 |  
    0 1

    Zrovna na Zlín nevím, jestli bych hrál s dvěma hroty, když jejich taktika jsou rychlé kontry do nezformované obrany...

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Crispo     před 7 lety 02.12.2016 13:33 |  
      1 0

      Když to šlo proti Boleslavi tak proč ne proti Zlínu, když jsou nalomení prohrou s Duklou?

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        JS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 13:37 |  
        0 1

        Bolka nemá tak nebezpečné protiútoky.

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          Sracken     před 7 lety 02.12.2016 13:55 |  
          1 0

          Má, ale musí hrát zdraví Chramosta, Přikryl a Metějovský/Rada. Myslím i duševně zdraví. Kalvoda nepochopitelně změnil nasazování Přikryl a Chramosty a hra tím dost utrpěla. Se Zlínem bych to zavřel, na ně bude fungovat Zmrhal, Švento a ani Buren by nemusel být špatnou variantou. Nechal bych je tvořit, což oni neumí na té úrovni, aby při tom nedělalil chyby.

          • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

            JS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 13:59 |  
            0 1

            Přesně tak. Souhlas.

          • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

            Crispo     před 7 lety 02.12.2016 14:32 |  
            0 0

            Takže napadat až od poloviny a nehrát ten presink, který hrajeme od nástupu Šilhavého?Cesta do pekel. Slabší Jablonec nás dokázal zatlačit protože jsme nehráli to co umíme, tvořit hru a čekat na okénko v obraně. Nechali jsme je tvořit, což jim extra nešlo, každopádně jsme se do toho zápasu vůbec nedostali...

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          Crispo     před 7 lety 02.12.2016 14:25 |  
          0 0

          Věřím naší obraně, navíc když se budou šance tvořit a zakončovat jako proti Bolce nebo ještě lépe tak žádné protiútoky nebudou...

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Travinho     před 7 lety 02.12.2016 13:59 |  
      2 0

      To že budeme hrát na dva hroty ale přece nutně neznamená, že nějak otevřeme obranu. Spíš si pod tím představuju to, že budeme mít menší mezihru a slabší střed pole, což ale při 2 středních záložnících Zlína nemusí vadit.

  21. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 13:03 |  
    0 0

    Opět se na to podívám z hlediska sázkaře tam prostě nevěřím, že švec prohraje doma dvakrát za sebou,tudíž tip 2 Ah0.Budou chtít doma bodovat za každou cenu,navíc nevíme jaký bude terén a komu to bude vyhovovat víc.No a z hlediska slávisty nic jiného,než tři body nebrat,tak a ted babo rad :-)

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      SKSVenca     před 7 lety 02.12.2016 13:08 |  
      0 6

      jsou to ševci nikoliv šveci :)

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        JS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 13:11 |  
        7 1

        Jednotné číslo od „ševci“ ovšem není „ševec“, že ne? ;)

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          Fulham     před 7 lety 02.12.2016 13:17 |  
          6 0

          :-))) obuvník...

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          afro     před 7 lety 02.12.2016 13:35 |  
          5 2

          Kdyby se tady nemachrovalo a nezkracovalo a psalo se normálně "hráči Gottwaldova" tak to je bez problému. Ono by to napsání pár písmen navíc jednoho zabilo... :-)

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 14:23 |  
        1 0

        Kolego já třeba říkám,že v hokeji když hraje narodák Rusko-USA,tak že hraje Rus s Američanem,jestli jsi tento obrat nikdy neslyšel není to můj problém u nás se to tak celkem normálně používá,tak že asi tak :-)

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        Jachym     před 7 lety 02.12.2016 17:18 |  
        0 0

        To je jedno co jsou, ale doufám, že dnes v obraně udělají hodně bot a my se do nich pořádně obujeme... :-))

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      JS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 14:21 |  
      0 1

      Ať se pánové nejdřív naučej ovládat to video.. Se na to nedá koukat.

  22. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Robinator     před 7 lety 02.12.2016 14:38 |  
    0 0

    Podle mě neinkasujem..buď to bude 0-0 a nebo dáme gól a zvítězíme

  23. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    axxoSKS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 14:53 |  
    0 0

    Můj tip je 3:0 a góly Barák, Bořil a van Buren. Dal jsem to i do tipovačky tak uvidíme. Ale jaký je stav hřiště ve Zlíně netuším. Případně vyhrajeme hřišti navzdory

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      donford     před 7 lety 02.12.2016 15:28 |  
      0 0

      Jestli budeme hrát, dřít, makat, jako proti Bolce, tak to musíme urvat!! Bořil se přilepí na Vukadina a Deli s Ngadeuem ovládne střed. Opravdu bych se nebál hrát vepředu na dva. Kluci vědí, jako my, že se nesmí Plzeň utrhnout, a že je pak všechny čeká slastná dovolená - asi někde v teple. :-)

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        Jachym     před 7 lety 02.12.2016 15:59 |  
        0 0

        Pokud vím, tak všechny čeká expedice do Číny:-)) Sice nevím zda tam bude teplo, ale zážitek to jistě bude ohromný. Klukům to za ten podzim přeji.

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          fafhrd     před 7 lety 02.12.2016 16:01 |  
          0 0

          Tak na tom ostrově kde budou teplo bude určitě...

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          Robinator     před 7 lety 02.12.2016 16:04 |  
          1 0

          Já jim to teda nepřeju, táhnout se ve volnu do Číny ;D

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          donford     před 7 lety 02.12.2016 17:25 |  
          0 0

          Tak budou to teplo mít dvakrát (dovolená a Čína) a až se vrátí, tak snad někde ve Španělích potřetí. Jsem na večer hodně napnutý, asi jako všichni. Takové ticho před bouří, nikoliv klid před bouří. Snad je dobré, že to bude v TV. Rozhodčí si jistě dají pozor, nakonec zminula pálka 5 zápasů zaracha za Liberec, to jen umocní.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      Sedrousek     před 7 lety 02.12.2016 16:48 |  
      0 0

      0:2 Husbauer, Skoda

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        JS (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 17:54 |  
        1 1

        Hušbauer vůbec. Já myslím, že do poločasu 1:1 a po poločase 1:3 ;D Mešanović, Škoda, Barák...

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          kjandourek (admin)     před 7 lety 02.12.2016 18:06 |  
          3 0

          Jak ses dostal do mojí tipovačky?

  24. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Thane (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 16:07 |  
    2 1

    Na zapas se moc tesim. Uprimne bych hral jen na jednoho hrota a myslim si ze by nebyla spatna taktika nastoupit na Zlin s trochu zatazenejsi taktikou a hrat na protiutoky. Jestli neco Zlin opravdu umi pak to jsou protiutoky. Pokud neco ale opravdu neumi potom hrat do zatazene obrany. Dokonce je v tom rekl bych dost mizerny a ma z takovych zapasu az neuveitelne mnozstvi bodu (pricitam stesti). Zejmena bych to vyuzil kdyz my mame tu obranou cast dobre zvaldnutou. Jiste byla by parada dominovat a vyhrat jako proti Boleslavi ale ty protiutoky se tak nabizi kdyz hrajeme u nich..

  25. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    mihaly     před 7 lety 02.12.2016 16:16 |  
    0 1

    Nechce někdo lístek na tribunu východ? Odpadl mi kamarád, tak ať ho nemusím vyhazovat do koše.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      bongor     před 7 lety 02.12.2016 18:59 |  
      5 0

      Chudák kamarád.Kamarádi do koše nepatří.

  26. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    Sedrousek     před 7 lety 02.12.2016 16:46 |  
    0 0

    Verim ze nejaky gol dame. A jako pekna tecka po povedenem podzimu by se mi libila dalsi nula Pavlenky.

    • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

      spravnej_jezedak     před 7 lety 02.12.2016 18:09 |  
      0 0

      Mne to prisel zajimavy clanek.. Sam jsem si pral, aby u nas tehdy zustal.. Sice jsem z jeho odchodu nebyl nijak zvlast smutny, ale byl to sympatak a prislo mi, ze je skoda ho za 2 miliony nekoupit.. dnes se ukazuje, ze to zrejme nebyla skoda, ale chyba... Tak to ale nekdy ve fotbale chodi...

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        urs (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 18:40 |  
        0 0

        A kde je Miljan? Ten se mi zdál perspektivnější a i lepší než starší bratr, bo byl opravdu zarputilej a to mám rád :)

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 18:43 |  
          1 0

          V Mladé Boleslavi.

          • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

            urs (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 19:24 |  
            0 0

            Děkuji, škoda že asi moc nehraje, mě fakt jako jeden z mála v té naší mizérii bavil..

            • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

              Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 19:32 |  
              1 0

              Naskočil do 8mi zápasů a má odehrál +/- 500minut.

      • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

        zeleznik2     před 7 lety 02.12.2016 18:41 |  
        0 0

        No možná jsme v té době ty dva miliony neměli, asi jako všichni jsem i já bral jeho příchod, jako hotovou věc, ale nakonec to dopadlo jinak. Ve Zlíně hraje dobře, ale zda byl tak vynikající i u nás nevím.

        • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

          Artur (přítel SN)     před 7 lety 02.12.2016 18:50 |  
          3 0

          Přesně tak celý článek vyznívá jako rozhodnutí Kisela a snaha vytahnout senzaci jak Karol Slávii škodil... přitom jsme neměli ani na základní věci dulezite pro chod klubu. Mel to obrovsky tezke a podle me diky tomu ze byl ve spatny cas na spatnem miste to poskodilo jeho jmeno. Ja na Karola vzpominam jen v dobrem.

          • Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

            rybář 53     před 7 lety 02.12.2016 19:02 |  
            0 0

            U nás byl průměr,sice každému utekl,ale nedával branky a ani centry nic moc.Těžko říct,jak by se dnes prosadil.Reprezentanta ale v něm rozhodně nevidím!

  27. Re: Na závěr podzimu o druhé místo ve Zlíně

    fafhrd     před 7 lety 02.12.2016 19:19 |  
    0 0

    No tak 4-4-2 jako proti Boleslavi... a Železník aspoň na lavičce když hrajeme ve Zlíně