Fortuna liga

Zlín - Slavia 0:4

Úspěšný rok 2016 zakončila Slavia fenomenálním výsledkem, když zvítězila na hřišti třetího Zlína rozdílem třídy 4:0 dvěma brankami Milana Škody, jednou Murise Mešanoviče a jednou Jaromíra Zmrhala.

Trenér Jaroslav Šilhavý poslal na hřiště stejnou sestavu, která porazila před týdnem Mladou Boleslav. Na začátku zápasu byla aktivnější Slavia, Zmrhal několikrát centroval zleva, ale nic z toho nebylo. Na druhé straně zachránil Slavii parádním obranným zákrokem Deli při brejku domácích po rohu Slavie. V osmé minutě už ale bylo veselo, Mešanovič dostal míč za obranu, píchl si jej těsně před Dostálem, který jej smetl - jasná penalta. K té se postavil Milan Škoda a nemýlil se - 0:1! Ve 14. minutě se zaskvěl Pavlenka proti Holíkovi, ke kterému přizvedl centrovaný míč bránící Hušbauer. V podobně velké šanci byl na druhé straně po rohovém kopu Mešanovič, který z hranice vápna těsně minul. Domácí ukazovali, že nahoře v tabulce nejsou náhodou, byli velmi aktivní a po rohovém kopu hlavičkoval v dobré pozici naštěstí dost špatně Harba. Slávisté se zatáhli a chtěli hrát na brejky, což se příliš nedařilo, naopak domácí se dostávali do střeleckých pozic jako třeba v 23. minutě Harba, Pavlenka jeho pokus kryl. Ve 27. mintuě mohl poslat Škoda Mešanoviče samotného na bránu Dostála, přihrávka se mu ale vůbec nepovedla. Hned mohl přijít trest, Kopečný s Vukadinovičem obehráli se štěstím Bořila, první jmenovaný našel skvělým centrem úplně volného Holíka, který v ideální pozici hlavou těsně minul. Pavlenka by byl bez šance. V 32. minutě se za Delim zjevil Harba, centrovaný míč však ke štěstí sešívaných nezpracoval. Na druhé straně poslal do brejku Mešanovič Zmrhala, který pumelicí z rohu vápna jen těsně minul domácí bránu. A jen o dvě minuty později se zase v šanci při brejku 4 na 3 zjevil domácí Holík, ale tentokrát ji prováhal a Frydrych mu míč ukopl. Další hráč, který velkou šanci proměnil, tak byl opět Milan Škoda. Zmrhal poslal míč z hloubi pole, Mešanovič jej promáchl, ale tím Škodovi paradoxně pomohl, protože ten se tak najednou dostal s míčem na noze za obranu a samostatný únik proměnil neskutečným vysokým dloubáčkem přes stojícího dvoumetrového Dostála - 0:2! Inkasovaná branka elán domácích znatelně zchladila a když po faulu Ngadeua za čtvrtou žlutou kartu v sezóně neponechal sudí Hrubeš nepochopitelně výhodu unikajícímu Vukadinovičovi, zcela oprávněně se zlobili. Demoralizovaným domácím do poločasu pak ještě přidal třetí branku Mešanovič po centru Baráka - 0:3. V první půlhodině zcela otevřený zápas vypadal najednou naprosto jednoznačně.

Hned na začátku druhé půle musela Slavia střídat, Barákovi nedovolilo pokračovat bolavé tříslo a místo něj na hřiště přišel Švento. A prakticky ihned po jeho příchodu na hřiště poslal do obrovské šance Zmrhala domácí stoper Hájek, reprezentační záložník však tentokrát nepotvrdil střelecké předpoklady a trefil jen brankáře. V 52. minutě zase mohli konečně skórovat i domácí, Vukadinovič si parádně narazil s Harbou a sám před brankářem mířil na zadní tyč, Pavlenka však míč vykopl na roh - skvělý zákrok brankáře! Domácí zápas ani za naprosto nepříznivého stavu nezabalili a velice sympaticky se vytrvale snažili dobýt Pavlenkovu bránu. Nechávali logicky vzadu otevřená vrátka, tam operovali stále Škoda i Mešanovič a každá domácí ztráta míče hrozila brejkem slávistů. Ty přicházely, i když možná ne tak často, jak by fanoušci sešívaných chtěli, jenže především Jaromír Zmrhal exceloval v tom, že je končil nepřesnými přihrávkami. V 74. minutě hlavičkoval po rohovém kopu domácí Hnaníček těsně nad. A tak zatímco domácí šance neproměňovali, slávisté přidali ještě jednu trefu. Hušbauer utekl od půlící čáry, předložil do tutovky Zmrhalovi a ten se tentokrát nemýlil - 0:4. Závěr zápasu se pak už jen dohrával, trenéři poslali na hřiště oba bývalé hráče soupeřových týmů - Železníka a Hubáčka - a pak už mohl sudí Hrubeš písknout konec zápasu, po kterém slávistům může být líto, že podzim už končí. Sešívaní posbírali skvělých 35 bodů a přezimují na druhém místě za vedoucí Plzní, přičemž bodový rozdíl mezi oběma týmy bude mezi jedním a čtyřmi body v závislosti na tom, jak si povede Plzeň v Ďolíčku.

16. kolo - Pátek 02. 12. 2016 20:15

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
0 - 4
0 - 3
FC Zlín
FC Zlín

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

8. Milan Škoda (pen)
37. Milan Škoda
42. Muris Mešanovič
81. Jaromír Zmrhal

Komentáře (390)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé