B-Tým

Juniorka je v zimní přípravě

Hráči a trenéři juniorky se dnes poprvé sešli v novém roce na Xaverově, většina týmu odjela na hrubou přípravu do Krkonoš, někteří hráči zůstali doma a trénují s Karlem Pitákem.

Na Švycarskou boudu dnes vyrazilo sedmnáct hráčů, do juniorky se z nejstaršího dorostu posunuli brankář Marin Stanić, obránce Ondřej Žežulka, záložníci Daniel Krejdl, Marcel Čermák a Antonio Lauricella a útočníci Marco Lauricella a Mario Telnar. Poslední jmenovaný se zatím připravuje s dorostem, k juniorce se připojí po jejím návratu z hor. Asistent Karel Piták se individuálně věnuje skupině pěti hráčů, kteří zůstali doma - Kodr prodělal chřipku, z hostování se vrátili Prošek, Šimeček a Zoubek, o hostování se jedná i u Routka.

Na horách se hráči během čtyř dnů zaměří na nabírání kondice, v rámci hrubé přípravy je čeká běhání a posilování, odpoledne bude patřit přípravě v hale v Bedřichově a plavání. V pátek odpoledne se vrací na Xaverov, kde budou trénovat až do 19. února, kdy odehrají první mistrovský zápas.

Na testech v Dobrovici jsou obránci Denis Pelyak a Lukáš Fialka, Patrik Gilian jde na testy do Ústí nad Labem, Lukáše Veselého zkouší Vítkovice. Tři hráči by měli odejít na hostování, David Broukal do Olympie Hradec Králové, Daniel Souček do Táborska a Matyáš Písačka do Vyšehradu.

„Chceme, aby za juniorku hráli opravdu hráči juniorského věku, tedy ročník 96 a mladší. Problematické je to, že pokud starší hráči nastoupili v letošním ročníku za dva týmy do soutěžního utkání, nemohou již hrát za třetí mužstvo. Pokud jim tedy skončilo podzimní hostování, budou muset zůstat na jaře v juniorce," řekl k současnému složení kádru trenér Pavel Řehák.

Hráči na soustředění: Lukáš Lisa, Václav Schulz, Jan Žárský, David Zajac, Pavel Vávra, Daniel Havlina, Alex Král, Martin Sulík, Ondřej Badocha, Josef Jakab, Marin Stanić, David Vavrouš, Daniel Krejdl, Marcel Čermák, Lauricella Marco, Lauricella Antonio, Ondřej Žežulka

Příprava v Praze s K. Pitákem: Marek Kodr, Viktor Šimeček, Václav Prošek, David Zoubek, Miroslav Routek

Hráči na hostování: David Broukal (Olympia Hradec Králové), Daniel Souček (Táborsko), Matyáš Písačka (Vyšehrad)

Hráči na testech: Denis Pelyak (Dobrovice), Patrik Gilian (Ústí nad Labem), Lukáš Fialka (Dobrovice), Lukáš Veselý (Vítkovice)

Plán zimní přípravy:

2. - 6. ledna Soustředění Švýcarská bouda
10. 1. Kutná Hora - SK Slavia Praha - UMT Kutná Hora, 17:00
14. 1. Litoměřicko - SK Slavia Praha - UMT Brozany, 10:30
18. 1. Vlašim - SK Slavia Praha - UMT Na Lukách, 16:00
24. 1. SK Slavia Praha - Vykáň - UMT Eden, 18:30
28. 1. Chomutov - SK Slavia Praha - UMT Chomutov, 11:00
4. 2. Dobrovice - SK Slavia Praha - UMT Mladá Boleslav, 10:30
8. 2. SK Slavia Praha - Lech Poznaň, UMT Eden, 11:00
11. 2. Humpolec - SK Slavia Praha - UMT Humpolec, 11:00
19. 2. Jihlava - SK Slavia Praha, Juniorská liga

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

    Petrus (přítel SN)     před 7 lety 02.01.2017 11:29 |  
    0 0

    Marek Kodr v 18 letech sezona v A týmu a od té doby vždycky chvilku někde na hostování a pak hned zpět v juniorce. Máte někdo bližší přehled o tom, jak na tom ten hráč je? (talent, příštup apod.).

    • Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

      Alanor (admin)     před 7 lety 02.01.2017 14:40 |  
      5 0

      Podle mého názoru angažmá Kodra i Fialky v áčku jen ukazuje, jak hluboko v bahně jsme tehdy byli. Pro oba dva bude velice těžké, aby se se svou výkonností vůbec dokázali dostat do ligy, viz Fialka, kterého testuje třetiligový tým, jestli o něj má vůbec zájem.

      • Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

        petrjir     před 7 lety 02.01.2017 14:46 |  
        2 4

        Obávám se, že jsme v té mládeži i nadále ve velkém bahně a bude nás to stát mnoho peněz a úsilí, abychom se dostali na úroveň bohužel např. Sparty, která sáhne do mládeže a několik jejich hráčů může vypomoct a zastoupit okamžitě hráče v české lize, ale i v Evropě. My tam nemáme asi nikoho.

        • Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

          klimi     před 7 lety 02.01.2017 16:08 |  
          4 0

          Tak s tou pomoci dorostenců u týmu z Letné bych to zase nepřeháněl, zase tolik toho neodehráli a když už ano, tak většinou za rozhodnutého stavu.
          Tím je však nechci nějak hanit...

          • Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

            Kenny     před 7 lety 02.01.2017 17:02 |  
            0 0

            Přesně tak. On to sparťanský deník tak vehementně medializoval, až tomu průměrný čtenář začal věřit. Sestavu skládali většinou z členů užšího kádru a mládí zahřívalo lávku.

            • Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

              biggris (přítel SN)     před 7 lety 02.01.2017 18:15 |  
              0 0

              Na druhou stranu, ze Sparta j v mladezi asi tak o tri parniky jinde nez my nebo kdokoliv z ligy je proste fakt. Zase neni treba jeji praci nejak bagatelizovat jen proto, ze je to Sparta. Ze by vsechny ty mlady sikovny kluky nechali hnit v juniorce nebo devatenactce, kdyby se jim nezranila pulka acka, je vec na jinou debatu.

        • Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

          Robinator     před 7 lety 02.01.2017 16:42 |  
          1 0

          je pravda, že především ve starším dorostu je sparta před námi a má tam několik opravdu kvalitních fotbalistů a možná budoucích hvězdiček..ale za ten rok se tady udělal docela velký kus práce a především v mladších kategoriích je vidět progres, což je super..ale zajímalo by mě jak to vypadá s výstavbou tréningového centra, nějaké podrobnosti?

      • Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

        Jachym     před 7 lety 02.01.2017 16:32 |  
        0 0

        Je to tak. V této souvislosti si vždy ťukám na čelo, když tady někteří brečí a nadávají vedení při odchodu na hostování nebo prodeji hráčů, kteří nemají na špičkový tým, kterým chce Slavia být, a většinou ani na samotnou prvoligovou soutěž...

  2. Re: Juniorka zahájila zimní přípravu

    DavidM     před 7 lety 02.01.2017 11:31 |  
    0 0

    A kde je Anwti, půjde s áčkem nebo pořád vyřizuje vízum?