B-Tým

Juniorka: Slavia porazila Příbram 4:1

Juniorka ve druhém jarním mistrovském zápase navázala na sobotní vítězství A týmu v Příbrami, příbramskou juniorku porazila vysoko 4:1.

V sešívaném dresu nastoupili v základní sestavě hráči áčka Martin Otáhal a Marko Alvir, na straně Příbrami byl nejstarším hráčem gólman Marek Boháč, který pět let působil ve Slavii. Z kádru příbramského A týmu se představili v základu ještě Kvída, Krameš a Januška.

Po prvních deseti minutách, kdy se ani jeden z týmů nedostal dál než k pokutovému území soupeře, zatáhnul po levé straně balón Mareš a nacentroval před bránu balón Bjelošovi – ten však stál zády k bráně a když už se s míčem otočil a vypálil, zblokoval jeho střelu obránce hostů. Ve 12. minutě rozehrál Kocourek rohový kop, balón se dostal až za chumel hráčů k Žežulkovi, který poslal Slavii do vedení 1:0. Hosté se začali osmělovat a dostávat do hry po pětadvaceti minutách, pěknou střelu Janušky vyrazil Otáhal na roh. Po něm se dostal do rychlého úniku Alvir, ale před bránou místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče zvolil střelu, kterou chytil Boháč. Alvir ve 29. minutě fauloval několik metrů za velkým vápnem, při následné standardní situaci se balón dostal až k volnému Marešovi, který neměl problém srovnat – 1:1.

Do druhého poločasu už nevyběhl na hřiště Bjeloš, vystřídal ho Krejdl, který šel na pravý kraj obrany a Prošek se vysunul až do útoku. V 55. minutě našla Čermákova přihrávka Alvira, který poslal z vápna míč za Boháčova záda – 2:1. O tři minuty později hledal Krejdlův centr zprava ve vápně Proškovu hlavu, ale dřív, než se mohl balón s Proškem dostat do kontaktu, tak Proška porazil hráč hostů – jasná penalta. Její exekuce se ujal Kocourek a zvýšil na 3:1. Prošek předvedl svou rychlost v 62. minutě, kdy po rychlém průniku po pravé straně centroval před bránu – tam byli snad tři jeho volní spoluhráči, míč našel Marka Lauricellu otočeného zády k bráně, a než se stihnul otočit a vystřelit, brankář Boháč byl už na svém místě a pokus zneškodnil. Příbram byla ve druhém poločase výrazně slabším týmem, slávistický gólman Otáhal se musel v bráně vyloženě nudit. V 64. minutě našel Čermákův centr ve vápně Lauricellu a ten se nemýlil – 4:1. Čtvrt hodiny před koncem utkání vystihla Příbram slávistickou rozehrávku před pokutovým územím, k míči se dostal Pazderník, ale jeho střela mířila jen těsně vedle levé tyče. Zakulatit skóre mohl v 79. minutě Čermák, který napálil břevno, odražený míč bohužel Vávra do brány nedorazil…

"Vstup do zápasu jsme měli solidní, byli jsme aktivní a dostávali jsme se do brankových příležitostí, ale řešení situací se nám příliš nedařilo. Přesto jsme se po standardce dostali gólem Žežulky do vedení. Pak jsme zase měli nějaké příležitosti, hra byla taková rozháraná a nechali jsme si dát gól také po standardní situaci. Ve druhém poločase jsme udělali změnu, do hry šel Dan Krejdl na pravého beka a Václav Prošek dopředu. Myslím, že to bylo zlomové, pak jsme soupeře přehrávali, ale stejně bych si představoval víc hezkých akcí, větší kontrolu balonu a ještě lepší finální část. Ale byly tam dobré individuální výkony," zhodnotil zápas trenér Pavel Řehák.

18 - Neděle 26. 02. 2017 10:15

Juniorská liga, 2016/2017
4 - 1
1 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

12. Ondřej Žežulka
54. Marko Alvir
58. Ondřej Kocourek (pen)
64. Marco Lauricella

FK Viagem Příbram
FK Viagem Příbram

30. Mareš

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia porazila Příbram 4:1

    Max92     před 7 lety 26.02.2017 18:21 |  
    7 0

    OT: Synáček Král v prvním zápase za juniorku Teplic zavinil penaltu, ze které padl vítězný gól soupeře...

    • Re: Juniorka: Slavia porazila Příbram 4:1

      Komix     před 7 lety 26.02.2017 18:37 |  
      1 0

      Karma

  2. Re: Juniorka: Slavia porazila Příbram 4:1

    Pepino44     před 7 lety 26.02.2017 18:38 |  
    0 0

    Jenom aby se nám Alvir nevykartoval než si zahraje za áčko.