Rozhovory

Přemysl Kovář: Šli jsme za postupem

V úspěšném čtvrtfinálovém zápase Mol Cupu s Karvinou si připsala premiéru v brance Slavie zimní posila Přemysl Kovář.

Jaký byl váš první soutěžní zápas za Slavii?

Postup je to nejdůležitější. Za tím jsme si dnes šli a jsme za to rádi. Ale jak bych to řekl, byla jedna střela a dostal jsem dva góly, což se zas tak nevidí. Takže jsem klukům poděkoval, že jsme zvládli postoupit i tak. To bylo naším cílem dnes.

Byl jste ve svém věku před zápasem nervozní?

Ani ne. Šel jsem tam s tím, že si to chci užít a pomoct k vítězství. Tomu jsem příliš nepomohl, ale věřím, že příště se to zase otočí.

S inkasovanými góly asi nešlo nic dělat, že?

U toho prvního jsme propadli po našem autovém vhazování, které jsme si nepohlídali. Oni to pak udělali dobře. Musíme se na to podívat a příště to líp pokrýt, protože tam prošli jako nůž máslem. Ten druhý nevím, jestli si to chtěl Michael přebrat, ale naštěstí zápas cekově dopadl dobře.

Máte dohodu s trenérem, že v poháru budete chytat vy?

Tak to ještě nevím, ale byl bych samozřejmě moc rád, kdybych dostal další šanci v semifinále. Porvu se o to na tréninku a uvidím, na koho trenér ukáže.

Koho si budete přát za soupeře pro semifinále?

Já si myslím, že si nemůžeme nějak vybírat. Bylo by samozřejmě hezké hrát doma. Ale koho dostat, to nejde vybrat. Všechny týmy jsou kvalitní, Opava vyřadila doma Plzeň. Takže nás vždy budou čekat dobří fotbalisté, ne žádní nazdárci. Přeji si hlavně, abychom hráli doma.

Je dnešní zápas důležitý i z toho pohledu, že šanci dostali hráči, kteří jinak tolik nehráli?

Myslím si, že jo. Kluci i když nehrají, tak trénují na sto procent a dnešní zápas byl pro nás taková odměna, že můžeme nastoupit v poháru.

Koukáte na zisk doublu?

Vůbec ne, to je ještě strašně daleko. V lize máme sedm zápasů. V poháru je to samozřejmě blíž. Když vyhrajeme dva zápasy, tak si sáhneme na pohár. Máme to dobře rozehrané na obou frontách a uděláme pro to maximum. Ale my půjdeme zápas od zápasu a teď se budeme soustředit na Hradec. Nepřemýšlíme, co bude dál.

Může vám dnešní pohodová výhra pomoci i v lize?

Určitě. Těžíme z atmosféry, která teď v kabině je, a já doufám, že pojedeme na vítězné vlně dál a potvrdíme to třemi body v pondělí.

Jak jste smířený s rolí dvojky?

Jsem pozitivní jako všichni náhradníci tady. Vyhráváme, daří se nám a já jsem jenom rád. Na tréninku se snažím udělat maximum, i aby šel Jirka Pavlenka nahoru. Všichni makáme na sto procent a čekáme, jestli na nás trenér ukáže.

Byli hráči, kteří nastoupili po delší době v základu, hodně hladoví?

Já si myslím, že jo. Všichni se na to těšili. Věděli jsme to od dnešního rána, dali jsme pět branek a odvděčili se divákům, kteří přišli i v tomto počasí, za což jim moc děkujeme. Teď se budeme soustředit na pondělí.

Zatrnulo vám za stavu 3:2, kdy měla Karviná dvě dobré šance?

Přesně, zatrnulo. Měli jsme tam takovou desetiminutovku, myslím si, že se na to podíváme a vyříkáme si to. Ale zvládli jsme to, ukázali jsme náš vítězný charakter a přidali další branky.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)