Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 27. kolo

Po týdenním útlumu rozdávali slávisté svým příznivcům opět radost, když ve vršovickém derby porazili Bohemians přesvědčivě 3:1.

Hráči mi v sobotu udělali velkou radost. Před týdnem jsem psal o sázce na hru s dvojicí útočníků podpořenou maximálním nasazením a bojovností. Přesně v takovém světle se Slavia v Ďolíčku představila a svého místního rivala zaslouženě přejela. Sešívaní navíc hráli pěkný fotbal a nevěřícím ukázali, že tým má kvalitu a výtečné výsledky nebyly zapříčiněny jen přechodnou dobrou formou. Nakonec jsme neprohráli už 23 zápasů v řadě, což je jasný doklad kvality našeho týmu a ne jen přechodné vrtkavé formy. Že máme našlapanější kádr než Bohemka bylo před zápasem jasné, o to více si ale cením, že jsme soupeře nepředčili jen ve fotbalovosti, ale i zmíněnou urputností, bojovností a nasazením. Na hřišti bylo zkrátka jasně patrné, že slávisté chtějí vyhrát více. V důsledku naší snahy sice přišlo více tvrdších zákroků a žlutých karet, ale za současné situace, kdy bylo třeba zlomit nevydařenou minisérii a kdy máme minimum hráčů v ohrožení "stopky", tento přístup jednoznačně schvaluji.

Slávisté tak mají boj o titul zase ve svých rukou, ale do větších analýz se pouštět nebudu, protože již na zítra má quelhar naplánované Statistické okénko. Jako vždy se máte na co těšit! :)

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jiří Pavlenka - 6 - Díky nemohoucnosti Bohemky měl minimum práce. Paradoxně jeho zákroky orámovaly samotný úvod a závěr zápasu. V 1. minutě si připsal středně těžký, i když poněkud nejistý zásah proti nůžkám Lutse. Těsně před závěrečným hvizdem pak jistě vyrazil nepříjemnou hlavičku. Gól dostal jen z penalty, kde mu k jejímu chycení chyběl jen kousek. Další jistý a dobrý výkon.

Michal Frydrych - 5 - Stejně jako zbytek týmu předvedl v poli dobrý a nadprůměrný výkon. Podporoval ofenzivu a několikrát se dostal do zakončení, vždy mířil bohužel nepřesně. Známku mu kazí jeho nesmyslný zákrok, kterým zapříčinil penaltu. Podobné kopy patří spíše do bojových sportů (i když Michal první zasáhl míč a soupeře trefil jen lehce) a situaci bychom nejspíše zvládli bez problémů pokrýt.

Michael Lüftner - 6 - Trenér podržel stoperskou dvojici a zápas mu dal za pravdu. Lüftner podal jistý výkon a několikrát vhodně přitvrdil hru.

Simon Deli - 6 - Spíše se kvůli chybám z posledních zápasů čekalo jeho posazení na lavičku náhradníků, ale kouč stálici naší obranné řady posledních let podržel a dobře udělal. Deli se nepouštěl do riskantnějších průniků, v obraně hrál jistě, velice nebezpečný byl i při standardních situacích ve vápně soupeře. Jen ta rozehrávka byla z jeho strany podprůměrná, což ale asi i vyplynulo ze snahy hrát s jistotou a radši se míče zbavit, než-li něco vymýšlet.

Jan Bořil - 6 - Flo byl po nepovedeném zápase s Jabloncem stažen na lavici náhradníků a do základu se dostal Bořil. I tady šlo o správný tah. V úvodní pasáži první půle poslal do vápna velice dobrý centr a i ve zbytku zápasu odvedl nadprůměrnou práci, když vzadu bránil jistě a sem tam podpořil útok.

Ruslan Mingazov - 6 - Potvrdil výbornou formu, bohužel ho ale sráží zdraví. Skvěle se prosadil umístněnou hlavičkou, odehrál ale jen třicet minut, než ho zastavil oteklý kotník. Snad bude do dalšího zápasu v pořádku. Varianty na kraj sice máme, ale Mingazov by nám v současné formě určitě chyběl.

Michael Ngadeu Ngadjui - 6 - V posledních zápasech se mu nedařilo tak, jak byli fanoušci Slavie zvyklí, proti Bohemce ale navázal na svá povedená vystoupení v sešívaném dresu. Celý zápas byl přesný, vyhrával souboje a hrozil ze standardních situací. Jedinou kaňkou je, že se zranil a odehrál tak jen padesát minut. Kdyby podobný výkon udržel po celý zápas jistě by měl lepší známku, takto dávám "jen" lepší šestku.

Josef Hušbauer - 7 - Ve hře odvedl svůj standard, čímž je myšlen nadprůměr. Navíc přidal i parádní přihrávku na vítězný gól Zmrhala a velice dobré zahrávání rohových kopů. Další velice dobrý výkon. Hušbauer se z mého pohledu stává tahounem (respektive jím už do značné míry je) a jeho hra se mi líbí čím dál více.

Jan Sýkora - 7 - Po zdravotních problémech předvedl několik slabších výkonů, v sobotu se mu ale zápas konečně povedl. Ve hře byl sice průměrně výrazný a měl silnější (třeba vybojování rohu při zdánlivě ztraceném míči) i slabší momenty (několik ztracených míčů), ale přidal nadstavbu v podobě asistenci i vstřelené branky. Zvláště ona střela na 3:1 byla vynikající! Celkově tedy velice dobrý a pro tým jasně přínosný výkon.

Muris Mešanovič - 6 - Góly sice naši útočníci nedali, i tak ale odehráli dobrý zápas. O něco více se mi líbil Mešanovič, jenž byl dostatečně dravý, podržel několik těžších míčů a vytvářel nebezpečné situace pro spoluhráče. Branku nevstřelil, ale týmu jednoznačně pomohl a v základu by měl nastoupit i příště.

Milan Škoda - 6 - I on se snažil a týmu pomáhal černou prací (třeba vyhraná hlavička ve vápně před závěrečnou trefou). Oproti Mešanovičovi má ale kaňku v podobě zahozené šance, kdy ze strany postupoval sám na Fryštáka, ale místo zakončení nesmyslně a nepřesně přihrával obsazenému parťákovi z útoku. Minule jsem na něj byl trochu přísnější, tentokrát dávám horší šestku.

Jaromír Zmrhal - 6 - Nahradil zraněného Mingazova a ve hře moc vidět nebyl. V klíčový okamžik se ale zachoval jako mazák a samostatný únik skvěle proměnil. Hodnocení Zmrhala tak nemůže být jiné než kladné. Kromě zásadního momentu se mu povedl ještě jeden průnik, tam ale jeho zakončení vyrazil brankář na roh.

Antonín Barák - 5 - Zapadl do dobře hrajícího týmu a odvedl uspokojivý výkon. Zaujala mě ale situace ze 75. minuty, kdy ucukl při souboji, ačkoliv měl k míči jasně blíž a buď by střet vyhrál nebo by byl faulován. Barák ale nohou uhnul a přišla zbytečná ztráta. Ale nechci ho za to pranýřovat, protože jinak hrál dobře a zaslouží si lepší pětku.

Jasmin Ščuk není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

27. kolo - Sobota 06. 05. 2017 19:00

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
1 - 3
1 - 1
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

15. Markovič (pen.)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

13. Ruslan Mingazov
50. Jaromír Zmrhal
82. Jan Sýkora

Komentáře (73)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    bububu (přítel SN)     před 7 lety 08.05.2017 13:52 |  
    7 5

    Frydrych minimálně o stupeň dolů, jeho penaltový zákrok byl naprosto nesmyslný a měl by být v tomto směru patřičně ohodnocen. Lüftner za mě 5, v první půli byl dost splašený a po nesmyslném zákroku na půlce mohl jít pod sprchy, jen díky benevolenci rozhodčího dohrál. Mingazov a Zmrhal 7. Naproti tomu Milan Škoda, ačkoliv dřel a bojoval, ukázal, že není aktuálně v optimální pohodě - 5 maximálně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Alanor (admin)     před 7 lety 08.05.2017 14:09 |  
      2 2

      Tak hlavně Lüftner neměl dostat tu první žlutou. To byl úplně běžný zákrok a Slavia tak dostala hned dvě karty za nic.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        bububu (přítel SN)     před 7 lety 08.05.2017 15:18 |  
        7 2

        To je sice možné, ale jestliže šel se žlutou na kontě do takového zákroku, ještě k tomu na půlce, tak je magor. Připomínám, že to bylo za stavu 1:1. Pro mě to byl kiks na podobné úrovni jako jeho vlasťnák proti Jablonci. To se může stát, ale toho, co předvedl proti Bohemce, by se měl určitě vyvarovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      JS (přítel SN)     před 7 lety 08.05.2017 14:15 |  
      3 8

      Souhlasím s Frydrychem, Mingazovem a Škodou. Ruslan a Jarda Zmrhal podle mě vůbec neopovídá. Sice oba dali gól, ale Mingazovův přínos pro hru je momentálně někde úplně jinde, než Zmrhalův, což také za tu půlhodinu stihnul ukázat. Škoďák určitě maximálně průměrnou pětku. V poslední době se bohužel hledá, anebo ho nevyužíváme efektivně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Crispo     před 7 lety 08.05.2017 14:23 |  
        3 0

        Škoďákovi bohužel dělá problém i zpracovat a podržet míč, ale díky přítomnosti Murise aspoň může dělat černou práci a pomoci týmu jinak, podle mě stačí nějaký ušmudlaný gól aby se opět nastartoval...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    JS (přítel SN)     před 7 lety 08.05.2017 14:13 |  
    5 2

    Ze statistik dlouhodobě vyplývá, že se tu stále pohybuje nějaký pomatenec, který si myslí, že je 1 nejlepší známka a 10 nejhorší. Jinak si neumím vysvětlit vždy alespoň jednu 1 nebo 2 u každého hráče.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Crispo     před 7 lety 08.05.2017 14:26 |  
      3 0

      Sparťanský troll, nebo děti, nebo oboje dohromady :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Fačín     před 7 lety 09.05.2017 10:17 |  
      0 1

      Je to otevřená internetová diskuse, je prakticky nemožné, aby se v hlasování podobného typu neobjevil někdo, kdo dá všem minimum nebo maximum. Je to anonymní a nepostižitelné. Spíš si můžeme gratulovat, že je to jeden, max. 2 jedinci. Dovedu si představit nájezd nepřátelských fanoušků a jejich zahlcení naší diskuse a anket.

  3. Škoda

    vršek     před 7 lety 08.05.2017 15:03 |  
    3 1

    Minule jsem oponoval u známky 3 pro Škodu jako známky naprosto nesmyslně podhodnocené a znevažující jeho bojovný výkon - jeho výkon nebyl špatný, ale průměrný, navíc on vyhrál souboj a nahrál Mingazovovi před vyrovnávacím gólem. Ve srovnání s výkonem s Jabloncem byl jeho výkon na Bohemians dost podobný, jenže v systému 4 4 2 s důrazným a pracovitým Mešanovičem po boku je vidět, jak oba naši útočníci dokáží v tomto systému rozvracet obranu soupeře a otevírat tak cestu k zakončení hráčům zálohy. Já bych i v tomto zápase ocenil Škodův výkon 5.

    • Re: Škoda

      Alanor (admin)     před 7 lety 08.05.2017 15:14 |  
      1 0

      V tomto zápase byl oproti Jablonci Škoda mnohem více ve hře a podržel i více míčů. Proto rozdílná známka. Že mu pomohla spolupráce s Mešanovičem je jasné, ale přeci nejde říct, že nevadí, že se minule nedostal do zápasu, protože na to byl sám a neměl tak proti přesile šanci. Zvlášť když ukázal, že i sám může být velice platný, viz ještě o týden předtím Slovácko, kde se mu dařilo.

      • Re: Škoda

        vršek     před 7 lety 08.05.2017 16:13 |  
        3 1

        Já jsem reagoval na Vaše hodnocení po zápase s Jabloncem, a tam opravdu nepodal Škoda výkon špatný, jak jste jej ohodnotil Vy a mnozí další, znovu připomenu - bez jeho vyhraného souboje a nahrávky by Mingazov nemohl přihrát a Mešanovič by nemohl vyrovnat. Má reakce po zápase s Bohemians se týká spíše náhledu na hodnocení jednotlivců v tom, kterém zápase. Není pravdou, že při zápase prohraném musí mít většina hráčů snížené známky a naopak v zápase vyhraném většina hráčů známky nadprůměrné.
        Psal jsem i o výkonu Ngadeua, i on hrál víceméně podobný "zápas" s vesměs vyhranými souboji, určitě ne mizernou rozehrávkou, jak se zde stále opakuje, navíc v zápase s Jabloncem i jednou výbornou střelou těsně vedle, ani on si nezasloužil podprůměrné hodnocení. A přidal bych i výkon nedoceněného Floa (uznávám dobrý výkon Bořila na Bohemians), v zápase s Jabloncem jednou chyboval v rozehrávce a jednou díky nesprávnému postavení umožnil vyniknout Pavlenkovi, ale když se podíváte opakovaně na jeho obrannou činnost je hodně účelná, s Jabloncem jej nikdo nepřešel 1 na 1.
        Uznávám Váš přístup a odváděnou práci (já bych na to energii nenašel, asi ani nejsem schopen objektivně hodnotit), jen jsem přesvědčen, že my slávisté často sklouzáváme k nadšení když se daří a naopak k přehnaně odsuzujícím závěrům, když se týmu nedaří.

        • Re: Škoda

          Maeden (přítel SN)     před 7 lety 08.05.2017 20:20 |  
          2 1

          Flo s Jabloncem zavinil dvě tutovky a jednou nedostoupil hráče, který pak vystřelil z první těsně vedle šibenice. Jak jsem jeho zastánce a líbí se mi jeho hra dopředu, ten zápas se mu vůbec nepovedl. I když v tom zdaleka nebyl sám a Jablonec hrál velmi dobře, což potvrdili i proti Plzni.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Akuls     před 7 lety 09.05.2017 02:14 |  
    5 11

    Často sleduji zápasy 5-ti nejlepších evropských lig a pak po přepnutí T.V. na českou ligu mám pocit, že sleduji úplně jiný sport než fotbal. Přispívá k tomu úplně jiné tempo zápasů a technická vyspělost hráčů. Profesionální fotbalista i v ČR by ale měl umět ovládat první dotek s míčem a přesně přihrát. Bago na jeden dotek je přece velmi oblíbená fotbalová disciplína. Z tohoto pohledu i s přihlédnutím ke kvalitě a úrovni naší ligy, jsem v zápase viděl od hráčů SKS mnohem víc výkonů na úrovni 5-ky, tedy průměrného výkonu než je v hodnocení a už vůbec nesouhlasím s tvrzením, źe SKS hrála pěkný fotbal. Proti bídné Bohemce, která neměla na to, aby naśe hráče atakovala při přebírání balónu, jsme přesto opět dlouho hráli nakopávanou a dopouštěli se častých technických chyb a laciných ztrát balónu. Potom ale logicky nejde hovořit o krásném fotbalu. Ano, podali jsme slušný týmový výkon, který vedl k zaslouženému vítězství na hřišti soupeře a k třem veledůležitým bodům, ale toť vše. Krásný fotbal co jsem měl možnost vidět v T.V. hrál o víkendu třeba Bayern, Lazio nebo Roma.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Petr9608     před 7 lety 09.05.2017 07:00 |  
      4 1

      Na druhou stranu - pokud by třeba člověk viděl souboj dvou týmů ze spodku Primery nebo Serie A, tak by si taky asi fotbalově nepochutnal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Petr9608     před 7 lety 09.05.2017 07:03 |  
        1 0

        Nebo třeba Udinese (11.) vs. Atlanta (5.)... tj. souboj týmu z klidného středu s týmem, co bojuje o poháry. To by mne celkem zajímalo, zda by takej souboj byl "pastvou pro oči"...

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Akuls     před 7 lety 09.05.2017 12:12 |  
        0 2

        Určitě, krásný fotbal není často vidět ani v boji u titul v těch nejlepších ligách, ale proč potom Alanor píše, že jsme hráli krásný fotbal. Já bych to nazval spíše že jsme hráli fotbal účelný, který vedl k zaslouženému vítězství a důležitým bodům. Jinak krásný zápas je obćas vidět i v naší lize a nemusí to ani skončit 5:0 pro SKS jako loni proti Plzni. Jen mi vadí množství často i opakovaných chyb a technických nedostatků i u našich nejtechničtějšich hráčů. Hrozně to potom sráží výkon celého týmu a bere nám to síly.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 10:12 |  
      2 2

      Ten Tvůj věčný pesimismus .... to je snad už diagnóza....

      Tipnul bych si, že na hrobě budeš mít naspáno: "Já jsem Vám to říkal!"

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Akuls     před 7 lety 09.05.2017 11:54 |  
        4 3

        Už jsem Vám psal, že opravdu nejsem pesimista, ale realista ano. Alanor píše, že jsme hráli krásný fotbal a to opravdu není pravda. Možná si řeknete, že to na Bohemce a ještě v boji o titul ani nejde a asi máte pravdu, ale snad mám právo s Alanorovým názorem polemizovat. Řada výkonů byla průměrných a hodnocení je tím pádem v některých případech vysoké. Ztráty lehkých balónů jsem ochoten tolerovat u Čechie Dubeč či SK Třeboradic v městském přeboru či I.A třídě, kam také občas zajdu, ale ne v I. lize u hráčů budoucího mistra. Jasně, všechno se vždy nepodaří, ale jak říkají Němci: "Einmal ist keinmal, zweimal ist hundertmal". Prostě stopit si balón a přihrát musí profesionální fotbalista i v Česku ať hraje o titul, o sestup či ve středu tabulky. Vždyť je to jeho práce. Vám by to v práci procházelo kdybyste si neplnil základní povinnosti? To s pesimismismem či optimismem nemá co dělat, to je o profesionalitě, kvalitě a rutinním zvládnutí řemesla.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 12:32 |  
          3 4

          Podobně jako každý blázen tvrdí, že bláznem není.... tak i každý Pesimista je přesvědčen o tom, že je vlastně realistou....

          právo na svůj pesimismus a svůj pohled na sklenici skoro prázdnou samozřejmě máš, ale nemůžeš se divit tomu, že se to okolí moc nelíbí...

          Když jsme porazili Hradec 4:0, nelíbilo se ti, že jsme soupeře nechali v závěru dvakrát vystřelit na branku... teď jsme celkem bezpečně jsme porazili soupeře, se kterým nám to léta nejde.... nedovolili jsme mu víceméně nic s výjimkou jednoho hloupého penaltového zákroku... zase se ti to nelíbí...

          Chyby a lehké ztráty balónu jsou a budou vždy a všude... i v těch nejvyšších soutěžích mezi elitou se najde nepovedená přihrávka, či nezdařený zákrok... věř tomu, že i ve finále ligy mistrů uvidíme nevynucené ztráty míče, které by tak přísný kritik jako Ty netoleroval ani u Třeboradic, či v Dubči... O tom ten fotbal je - hráči nejsou naprogramované stroje...

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Akuls     před 7 lety 10.05.2017 00:28 |  
            3 1

            Já nevím zda se to okolí líbí či nelíbí a je mi to celkem jedno, ale já bych si jen přál, aby nová SKS nebyla v lize v budoucnu jen jednookým mezi slepými, nemusela čekat na ztráty svých konkurentů a uhrála si titul sama bez výpadků a La Jablonec. Prostě aby se podařilo vybudovat tým, který pak bude konkurence schopný i v Evropě jako kdysi byla Vejvodova Dukla (2 období - za Masopusta, za Nehody), Borhyho Č.H. Bratislava, Ježková Sparta, Malatinského Trnava, Vičanův a později Venglošův Slovan Bratislava, Musilova a Pospíchalova Bohemka, Ciprova a Pešiceho Slavia a Vrbova Plzeň. Ta mužstva byla dlouho pohromadě, což asi bude nyní těžké realizovat, ale hlavně tam bylo 10 fotbalistů a jen jeden nekopa v bráně, který to ale nepotřeboval ovládat, protože se tehdy mohl chytat balón při malé domů do ruky. Dnes je to v naší lize bohužel v řadě týmů naopak 1 fotbalista a 10 nekopů (to jsem citoval A.Panenku). To naštěstí už není náš případ, ale přesto je třeba náš tým posílit o opravdu rozdílové hráče a zbytek týmu musí být schopen kombinovat a neztrácet díky slabé technice lehké balóny. Přesnou kombinaci je vidět jen na naší polovině mezi obránci, ale v útočné fázi si nedáme víc než 2-3 přihrávky za sebou a to potom nemůžeme nikoho přehrát, ale musíme stále jen spoléhat na náhodu při nákopech na Škodu stojícího zády k bráně a na standardky. Chtěl bych se dočkat toho, že budeme hrát víc než jen to co nám soupeři dovolí, ale že mužstva jako Sparta, Plzeň, Teplice, Zlín, Jablonec dokážeme doma příště přehrát.

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 10.05.2017 09:33 |  
              2 2

              Nezlob se na mě, ale přijde mi , že přesně naplňuješ to, co včera psal Quelhar - lidská mysl má krásnou vlastnost, že to špatné zapomíná...

              V čem spatřuješ "konkurenceschopnost v Evropě"? Předpokládám, že v postupech v pohárech... Takže se sluší připomenout že v té době nebyla žádná předkola, nebyly žádné skupiny, nebylo žádné "nasazování".... Stačilo přejít přes tři soupeře a už byl tým v jarních bojích... jako "Pospíchalova" Bohemka... Vzpomínáš si, koho vyřadila? Admira Vídeň, St Etienne, Servette Ženeva.... a na jaře Dundee United... Trošku silnější Anderlecht už je vypráskal...

              Ovšem už byli v semifinále... Kolik soupeřů musíme nechat za sebou letos, abychom byli ve stejné fázi? Dva v předkolech, dva ve skupině... a jsem v jarní části, ovšem tam je 32 týmů... Musíš vyřadit další dav týmy, aby ses dostal do čtvrtfinále...

              Bylo by zajímavé, kdybys stejně kriticky jako k současnému týmu přistupoval k Ciprově a Pešiceho Slavii....

              Naše bilance v té sezóně čítala šest ligových porážek, zvláště podzim byl docela špatný.... V té sezóně tady nebyl jediný konkurent, který by měl zájem o titul (takže přesně jak jsi říkal: Jednooký mezi slepými....)
              Připomenu, že Mach, který vedl rudochy, se dostal do problémů s penězi... v půlce sezóny mu s tím praštil drahý trenér Jarabinský, na jaře to vedl Petržela a ten stavěl na hráčích jako Požár, Týce, Plachý, nebo Miroslav Rada... skončili 21 bodů za námi s bilancí 14-7-9... a i v těhle problémech nás dvakrát porazili (i když na podzim to zrovna dvakrát košer od sudích nebylo) a vyřadili z poháru...
              Druhá skončila Olomouc, která od začátku jara jakýkoliv útok na titul odmítala... taky jsme se stali definitivně mistři po té, co nás ošklivě vypráskaly Drnovice, ale ve stejném kole rupla i Olomouc... na půdě sestupujícího Uherského Hradiště...

              Konkurence schopnost v pohárech? Vím, byli jsme semifinále... Chápu, že to zní dobře, když řekneme, že jsme po cestě vyřadily tým z Německa, Francie a Itálie... Ale zase musíme poukázat na to, že Freiburg i Lens nebyly tak úplně TOP a proti AS Roma jsme měli velkou kliku - doma na zmrzlý terén, který by dnes už asi sudí neuznali za způsobilý (a co si budeme povídat i ten Poborského gól netuším, jestli mu to jenom se štěstím neuletělo)... A v Římě jsme se jenom bránili - klidně jsme mohli dostat pět šest gólů a jeli bychom domů s brekem... i ten snižující gól na 3:1 byl jako dar z nebes...

              Základ toho týmu začal tvořit už Korbel v roce 1991.... Jenom tak mimochodem: pět let nám trvalo, než jsme dokázali přejít přes první kolo pohárové Evropy - unesl bys to čekání dnes?

              Ani ten tým spolu nebyl tak dlouho... Stejskal, Krištofík, Šmejkal, Kozel přišli v roce 1994, Pavel Novotný, kterého koupil Korbel jako sedmnáctiletého, se ten rok vrátil z vojny v Chebu... před sezónou 95/6 doplnil tým Vágner a jako poslední kamínek do mistrovské mozaiky přišel po prvním kole z finančními starostmi zmítané Viktorky Žižkov Karel Poborský....

              Suma sumárum, pět hráčů bylo v týmu déle (bejbl, Pěnička, Suchopárek, Lerch, Šmicer) zbytek spolu hrál s bídou dva roky

              Ale bylo to před dvaceti lety, byli jsme mladší, všechno bylo lepší... i to nebe bylo modřejší, že? ;-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                Akuls     před 7 lety 10.05.2017 10:40 |  
                1 1

                Ano a titul jsme získali po porážce v Drnovicích 3:0. Přesto i Cipro říká, že kdyby mužstvo zůstalo pohromadě, tak patřilo k nejsilnějším v Evropě. Pořád semifinále poháru UEFA je něco. Navíc kostru vicemistrů Evropy z Anglie tvořili slávisté a o koho má dnes z naśeho mužstva zájem ManU, Atletico, BVB atd. A třeba Slovan dokonce PVP vyhrál a ve finále porazil Barcu v Basileji 3:2. Dukla hrála semifinále PMEZ atd. Prostě tehdejší úroveń 1. ligy, našich mužstev i hráčů byla vyšší a tím se hrál otevřený fotbal i s týmy z vyspělé Evropy. Když se podíváte třeba na archivní záznam finále MS v Chile, tak mi musíte dát zapravdu. Technická úroveň našich hráčů byla srovnatelná skoro i s těmi Brazilci. Pan Nedvídek by Vám ještě dneska v 87 letech předvedl přehazovačku kterou odkoukal od hráčů Botafoga. Dnes se tzv. zahustí střed a hraje se prešovský beton a čeká se kolik jich bude. Tedy pokud jako třeba Inter Miláno či Southampton si nepřijede místo fotbalu prohlédnout Prahu a večer postaví na ACS náhradní jedenácku, která se ještě šetří.

                • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 10.05.2017 11:06 |  
                  1 0

                  Když se podívám na záznamy z MS 1962... ale i 58, nebo 70, vidím pěší fotbal... jediný Pelé mezi nimi byl schopný běhat a nedržel se striktně svého postu.... proto už v roce 1958 byl nejlepší...

                  Na MS v roce 1962 jsem viděl Amarilda, jak došel pěšky k jednomu hráči, chvíli se kýval ze strany na stranu, potom si míč posunul okolo něj, oběhnul jej... a šel k dalšímu... ten obejitý se jenom otočil a víc se ho celá akce netýkala...
                  To se to zpracovává balón, když tě soupeř neatakuje...

                  Podobné pěší akce jsou vidět na MS 1970....

                  ten fotbal se za poslední roky neskutečně zrychlil, obránci do Tebe jdou, jsou stále vyšší a rychlejší... proto to na záznamech ze sedmdesátých a osmdesátých letech vypadá, jako že ti hráči jsou kdovíjak techničtí... Tu techniku nemuseli provádět pod tlakem a v rychlosti...

                  Samozřejmě, že v dobách, kdy se hráč nesměl ze svého mateřského klubu ani hnout bylo snazší hráče udržet a nechat je sehrát... ta doba se naštěstí nevrátí...

                  A ten Manchester a Atletico? V roce 1996 moc nechybělo, aby náš repre tým vypadl ve skupině - stačilo, aby Šmíca nedal gól Rusku, nebo aby Itálie porazila Německo (0:0 - Zola nedal penaltu)... a věřím tom, že v té chvíli by se žádný Manchester, ani Madrid nekonal... jediné přestupy po té úžasné pohárové sezóně by byly do Racingu Lens a do Racingu Štrasburg... Ty byly podepsány před Eurem a tak to byly opravdu výsledky té "pohárové jízdy"...

                  Kolikrát je to opravdu o štěstí - naladit formu na šampionát a postoupit tam... Klidně se může stát, že na nejbližším MS, nebo ME zazáří Sýkora, Lüftner, či Zmrhal a půjdou na podobnou adresu....

                  • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                    Akuls     před 7 lety 10.05.2017 14:19 |  
                    1 0

                    Až takový staromilec nejsem. Je mi jasné, že týmy z 60-tých let by dnes horko těžko obstáli někde v 3. lize. Pokrok nezastavíš, jinak se trénuje atd. Nejlépe je to vidět v atletice. Ale já Vám jen chtěl vysvětlit, že v té době býl československý fotbal konkurenceschopný. Když jste se tehdy díval v T.V. třeba na finále PMEZ, tak jste neměl pocit, že sledujete jiný sport jako nyní když se potom dívám na naši ligu. Přitom v kondici asi velký rozdíl nebude, ovšem ve fotbalovém myšlení, rychlosti, celkovém tempu hry a technické vyspělosti hráčů se nůžky mezi naším a zahraničním fotbalem rozevírání čím dál víc. Proto o naše hráče není v Evropě zájem a proto asi ani diváci nechodí. Konkurence placených kanálů přenašejících zahraniční ligy je smrtící. Není to jen u nás. Zápas Slovanu s Žilinou (druhého s prvním) vidělo v Blavě 1500 diváků, tradiční derby Ferencvaros - Dozsa necelých 5000. Ještě že na SKS se zase chodí. Snad to vydrží co nejdéle.
                    Jistě úspěch na Euru pomohl, stejně jako ta spanilé jízda pohárem UEFA, ale kluby ze špičkových lig sledují hráče dlouhodobě, žádné 2-3 zapásové komety je neoslní. U hráčů které jste jmenoval to vidím maximálně na Rusko či Turecko. ManU, Atletico či BVB už loví jinde než v ČR. Škoda že už tu není Barra, aby nám možná řekl jak to začali dělat v Belgii, že prodávají tolik kvalitních mladých hráčů do opravdu špičkových evropských klubů. U nás bohužel generační krize trvá. Schick, Jankto - dvě vlaštovky jaro nedělají.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                      kjandourek (admin)     před 7 lety 10.05.2017 15:31 |  
                      0 0

                      No já měl možná smůlu na to, že jsem začal fotbal vnímat na začátku osmdesátých let... a těsně tak minul zlatou gereraci okolo Antonína Panenky.... Mám to zafixované právě naopak.... rok 1982, trapný výkon našich ve Španělsku, fantastické výkony Itálie, Brazílie, či Francie, rok 1984 - Platini, rok 1986, MS v Mexiku - v ohromné nadmořské výšce úžasné kousky nejenom Maradony, ale i Němců, Belgičanů, nebo Rusů, jejichž základ tvořil vítěz PVP - Dynamo Kyjev.... a vedle toho naprosto zoufalé zápasy v české lize... takže přesně naopak - tehdy jsem měl pocit, že sleduji úplně jiný sport....

                      Podle mého názoru jde prostě o určité vlny... jsme příliš malá země na to, abychom byli dobří konstantně... Po éře Panenky a spol přišlo hluché období, potom se vyšvihla Sparta okolo Skuhravého... pak zase chvíli nic a přišla éra Nedvěda, Šmicra a tak.... a po nich je holt zase hluché období....

                      Belgičané jsou na tom podobně - po vynikajících osmdesátých letech šli hrozně dolů... tenkrát Anderlecht vyhrál pohár UEFA, Mechelen snad PVP, Brugy byly v nějakém finále... repre byla druhá na ME 1980 a v semifinále MS 1986 .... a v devadesátých letech i na začátku tohoto tisíciletí nic.... a i když je o jejich hráče zájem, kluby jako takové se také nedokáží výrazněji vyrovnávat týmům z Anglie, Německa Itálie, Francie a Španělska...

                      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                        Akuls     před 7 lety 17.05.2017 08:13 |  
                        1 0

                        Tak léta osmdesátá nejsou léta šedesátá, tam už se ty nůžky asi začínaly pomalu rozevírat. Nicméně dostat se na MS 1982 byl úspěch o kterém si dnes můžeme nechat jen zdát a to bylo jen 16 účastníků. Ano nemilým překvapením byla remíza s Kuvajtem, ale s tou skvělou Francii jsme remizovali a nebyli daleko od vítězství, které by znamenalo postup ze skupiny přes asi očekávanou porážku s vítězem skupiny Anglií 0:2. Ano 3 body stačily na postup, tehdy byly za vítězství jen 2 body.
                        Někde jste psal v souvislosti s odchodem Luftnera o F. Veselém. Osobně si myslím, že zájem ze zahraničí by o něj byl v r. 1965, kdy zářil v lize jako kometa a spolu s Lálou, Kadrabou, Nepomuským atd. přivedl SKS jako ligového nováčka málem k titulu. To se zatím povedlo jen v roce 1960 hradeckým Votrokům. V roce 1969 už SKS uvadala a Veselý ani za nároďák nijak nezářil. Po pravdě řečeno za nároďák se mu opravdu provedli za celou jeho kariéru jen 3 zápasy, kdy dával i góly: baráž s Maďarskem v Marseille, kvalifikace na MÉ s Rumunskem a pak semifinále ME 1976, kdy nastoupil jen jako žolík v zavěru a rozhodl gólem a přihravkou na Nehodu o postupu do finále. F. Veselý podával skvělé výkony ve Slavii, ale v nároďaku se mu tolik nedařilo. Chyběl mu tam asi Kadraba. Nevím, jak by si vedl dnes. Byl dost zbrklý při zakončování, jako křídlo by se dnes musel vracet do obrany. Na druhou stranu si dovedu představit jak by prosazoval Škodovi na hlavu jeden centr za druhým, tak jako dříve Kadrabovi, Píšovi, Segmullerovi a v tom Bělehradě Nehodovi. On totiž trefil nejen velké vápno, ale i přesně hlavu nabíhajícího spoluhráče. Škoda pro něj, že tenkrát se mohlo odejít na zahraniční angažmá až po třicítce a hráč musel mít tuším minimálně 30 startů za repre. Kdyby mohl odejít jako mladík po té sezóně 1965/66, tak by možná přesvědčil, že mel na to být stabilně nadprůměrným hráčem i v evropském měřítku.
                        Včera jsem by na tréninku. Chyběl Švento, Bořil, Sýkora a Mingazov skončil po rozcvičce. Škoda vypadal O.K. Při hře na dvě na zmenšeném hřišti podle mne i dalších přihlížejících dědků nejlepší Barák, Tecl, MvB. To jsou paradoxy, holt trénink není zápas. Má to JŠ těžké.
                        Jen doufám, že až vyvhrajeme v sobotu v MB, tak se nebude proti Brnu opakovat tragédie z r. 1966, kdy jsme v posledním kole prohráli doma s Interem 0:1 a přišli tak o titul. Pomohl k tomu sice hodně pan sudí Milan Fencl, nicméně mužstvo zkušených harcovníků bylo tak ztrémované, že si nedokázalo přihrát, mladík Tesař kopl penaltu snad 5 metrů vedle, Kadraba, Píša atd. ho rádi na ni pustili. Fuj, radši nevzpomínám, tenkrát to bylo na skončení z mostu. Ježková ACS prohrála se zachraňující se Lokomotivou Košice a titul spadl do klína Dukle. Pokud Brno předvede stejný výkon jako na ACS,,tak toho budeme mít plné kecky.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                          kjandourek (admin)     před 7 lety 17.05.2017 09:42 |  
                          1 0

                          Já jsem si skoro jist, že ve dvaaosmdesátém poprvé bylo 24 účastníků na MS... Jsou to takové paradoxy.. tam stačilo, aby v poslední minutě utkání s Francií Amoros nevyhlavičkoval Bičovského střelu z prázdné branky a šli jsme dál do celkem hratelné skupiny se Severním Irskem a Rakouskem... :-)
                          Jenomže ta hra byla fakt zoufalá - Francouzi s Kuvajtem vedli po hodině hry 3:0, my jsme se prosadili jenom z penalty... a ta ještě tedy byla setsakra přísná.... Trenéři vůbec nevěděli co s tím - Chytat začal Hruška, po chybě, z níž Kuvajt vyrovnal na 1:1, šel na tribunu a do branky Seman a toho, když si zlomil ruku, nahradil už v průběhu druhého utkání Stromšík... Podobně se točila základní sestava... A to nemluvím o tom, že Vengloš nominoval i Kozáka, což byl sice "Fotbalista roku 1981", ale promarodil celé jaro... a ve Španělsku si to celé jenom obnovil...

                          Já vím - ani pozdější mistr světa Itálie ve skupině zrovna nezářil - po třech remízách postoupil na vstřelené góly (měl skóre 2:2; Kamerun 1:1)

                          I o té kvalifikaci se toho napovídalo spoustu - poslední zápasy se nehrály v jeden čas, takže všichni věděli, že nám doma se SSSR stačí remíza, abychom přeskočili Wales.... Když se trefil Blochin ranou asi z třiceti metrů, tak nevěřícně zvedl ruce... a místo jásotu se spíš chytil za hlavu... a deset minut před koncem Dasajev na Panenkův roh ani nevyskočil a Vojáček tak mohl míč za ním dotlačit do sítě... Kdekdo si myslel, že to tenkrát byla "socialistická výpomoc"...

                          To spíše v roce 1983 jsme hráli docela slušný fotbal a o postup na ME, kam šli jenom vítězové skupin, nás v posledním zápase s Rumunskem připravil pomezní rozhodčí, když mávl neexistující ofsajd při Chaloupkově hlavičce...

                          Ale kvalda na MS 1986 to byla úplná trága...nadějně to dlouho vypadalo při kvalifikaci na ME 1988, než jsme prdli ve Finsku 0:3...

                          Šedesátá léta a Frantu Veselého bohužel nepamatuju... moje "vzpomínky" vycházejí z toho, co jsem četl v knížkách Ivo Viktora "Můj dres číslo 1" a Tondy Panenky "Sólo pro Panenku"..... ty jsem hltal jako kluk :-)

                          Co se týče letošního roku, jsem před víkendem pořádně nervózní... Asi vezmu děti někam na výlet a zapnu si telefon po sedmé hodině... Teď jsme přesně v té situaci, že mužstvo na to ještě mentálně nemá a my jsme se ocitli pod tlakem, jaký pořádně neznáme a jak vidíme, tak dovede semlít i relativně tak ostříleného borce, jakým je Frydrych...
                          I Jarda zřejmě pod tím tlakem dělá chyby... i když tedy v jeho případě je to vždycky relativní, protože netušíme, co ho vedlo k tomu a tomu střídání (jako například proč i po vedoucí brance do sítě Dukly nepřišel na hřiště další defenzivní hráč a nechávali jsme tak na levém beku Zmrhala...)

                          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                            Akuls     před 7 lety 17.05.2017 14:37 |  
                            0 0

                            Chtěl jsem tu výjimečnost postupu na MS 1982 v kontextu s dneškem ještě něčím podšprajcnout, ale Vás neoblafnu. Jasně, že už ve Španělsku hrálo 24 zemí v 6 skupinách. I když mne Vaše názory částo iritují, tak si mi na Vás líbí, jak ovládáte historii fotbalu. Nevím jak jste na tom s fotbalovým dávnověkem, ale mne po přečtení knížky Na levém křídle Edvard Beneš zaujal její autor Z. Zikmund a zjistil jsem, že mi utekla jeho prvotina Fotbal ve stínu Duceho věnováná zlatým hochům z MS 1934. Poslali jsme si pár mailů protože jsem si myslel, že jsem mu v knížkách našel pár chybiček, ale vyvedl mne z omylu, odkázal mne na prameny, kde měl pravdu on. Holt někteří autoři jen komplikují z knížek jiných autorů, ale bohužel nepřesně. Shodli jsme se ale o naprostém paradoxu, když Sparťané skandují Jude Slavia, když za první republiky byla řada předsedů ACS židovské víry a Pražská židovská obec byla jedním z důležitých mecenášů ACS. Doufám, že se ještě bične a napíše knížku věnovanou MS 1938 ve Francii.
                            Tak to já se budu dívat na MB na O2TV sport a věřím ve vítězstvi. S jedním bafuňařem z Čechie Dubeč už asi 10 let sledujeme, že když Dubeč prohraje, tak SKS až na výjimky potvrzující pravidlo vyhrává a protože Dubeč hraje o víkendu v 1-A třídě s druhým Vyšehradem "B" a vítězství jí rozhodně nehrozí, tak jsem v klidu. Jinak když jste takový nervák, tak Vám po téměř 60ti leté zkušenosti s fanděním SKS doporučuji i při Vašem optimismu počítat při těchto důležitých mačích jen s tím nejhorším, můžete pak být překvapen jen příjemně.

                • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                  Boss82     před 7 lety 10.05.2017 13:47 |  
                  0 3

                  Příteli, tohle idealizování si hráčů (a fotbalu jako takového) z minulosti, je pouhou nostalgií, nostalgií, která je viníkem toho, že na věci minulé nenahlížíme objektivně a v hlavě si je idealizujeme.

                  Realita je taková, že od MS v Chile se fotbal tak neskutečně zrychlil a vyvinul, že tehdejší finalisty MS by dnes vypráskal jakýkoliv divizní tým rozdílem třídy! Tehdejší pěší fotbal, kdy hráči měli na všechno obrovské množství času, obránci a obranné systémy nebyli ZDALEKA na takové úrovni jako dnes a fyzická a atletická vybavenost všech hráčů byla naprosto neporovnatelná s dnešní (rozuměj - tenkrát byla MNOHEM horší) - to všechno jsou příčiny, proč Ti ti tehdejší pěší fotbalisté přijdou tak technicky a kombinačně vyspělí. Ale věř, že v dnešní době by si většina tehdejších reprezentantů neškrtla ani v ČFL. Prosadili by se pouze ti, kteří by byli schopni se atleticky a fyzicky připravit na dnešní fotbal a zároveň by byli schopni ho hrát v takové rychlosti, jako se hraje dnes.

                  A to se nemusíme bavit jenom o 50., 60. nebo 70. letech. Už jsem slyšel i mnoho hvězd 90. let se vyjádřit, že si nedovedou představit, jak by se prosadili v dnešním fotbale. A když se podíváš na záznamy z EURA 96, tak jasně uvidíš, že i za těch 20 let se fotbal neskutečně zrychlil a posunul úplně někam jinam.

                  Takže když se podívám na záznamy z finále z MS v Chile, tak Ti opravdu za pravdu dát nemohu. Protože ty tehdejší chodce by dnešní jakýkoliv prvoligový tým smetl tak 20:0.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                    Akuls     před 7 lety 10.05.2017 14:25 |  
                    1 0

                    Nepochopil jste mne, viz výše moje vysvětlující reakce na obdobný názor přítele kjandourka.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Akuls     před 7 lety 09.05.2017 12:42 |  
        0 0

        Jo a ještě abych Vás uklidnil, žádný nápis na hrobě mít nebudu, plánují, že můj popel bude s pomocí dronu rozptýlen na pažitu ve svatostánku SKS a budu moci i ve věčných lovištích sledovat jak si můj milovaný klub vede.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 13:06 |  
          2 4

          Toho jsem se bál... že na můj milovaný klub bude přilepena smůla, dokud nebude pesimistův popel zašlapán hluboko do země a nevyroste tráva nová, nezatížená tímto pohledem na svět...

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Akuls     před 7 lety 09.05.2017 13:21 |  
            4 2

            Já mám zase strach ze světa plného naivků a optimistů, kteří se na vše dívají růžovými brýlemi. To je podle mne cesta do pekel. Snad se po ní SKS nevydá. Jen průměr nestačí i když si někdo bude stále namlouvat že máme v týmu jednu hvězdu vedle druhé a jen se jim momentálně něco jednou, dvakrát či desetkrát nepovedlo. Fotbal je o chybách, ale ne o elementárních a opakovaných. To je potom amaterismus a nekonkurece schopnost. A ohledně toho rozptylu buďte klidný, to byl jen pokus o vtip. Snad jsem ale neinspiroval nějakého naivku či optimistu.

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 13:25 |  
              1 0

              No s Pepíkem Hnátkem to zkusili a nějak to nedopadlo... :-)

              Viděl jsi už někdy alespoň jeden zápas Slavie, po kterém bys byl spokojen?

              Nebo i po postupu do Ligy Mistrů přes Ajax jsi tvrdil, že jsme soupeře pouštěli moc do hry, že nebýt Vaniaka, tak tam nejsme .... a vlastně tam vůbec nemáme co dělat a nejlepší by bylo se toho místa vzdát...

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                Akuls     před 7 lety 09.05.2017 13:41 |  
                2 2

                Ale jistě, mnoho. A jak říkám, jsem realista a přihlížím ke kvalitě soupeře. Proto jsem ani nebyl nijak šokován třeba po dardě na Arsenalu. Nicméně i po vítězství bývá co zlepšovat. A co Vy, už jste byl při své šťastné optimistické povaze nékdy po výkonu SKS nespokojený, či dokonce zklamaný? Počítám že i rychtu od Teplic jste si vysvětlil šaptou taktikou Petrouše, ale kluci měli jen špatný den.

                • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 14:00 |  
                  0 0

                  Ale jistě... nemusíme chodit nějak daleko - nespokojený jsem byl například po zápase s Jabloncem...

                  Ovšem - a to bude ten rozdíl mezi námi - místo toho, abych psal o tom, jak jsme špatní a rozepisoval se o tom kdo co udělal špatně... tak jsem alespoň ocenil tu touhu vyrovnat, korunovanou Mešanovičovým gólem...
                  To se nám v těch horších letech většinou nedařilo... i v mistrovské sezóně 08/09 jsme rupli na Kladně 1:2 a přitom jsme na vyrovnávací branku měli celkem dlouhý čas...

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        japoko     před 7 lety 09.05.2017 19:16 |  
        3 4

        Horší, ale jistě módní, je diagnoza optimismu za každou cenu! To je na trestní oznámení a zároven na Chocholouška!

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 20:17 |  
          3 1

          Z každého zápasu můžeš "vyzobat" něco dobrého i něco špatného... V životě nic není černobílé - Nikdy není ten výkon úplně dokonalý a nikdy úplně špatný...

          Když budu chtít, tak i na vítězství v Příbrami najdu chyby - špatné bránění při inkasovaném gólu, šance Příbrami na začátku, kterou musel likvidovat Pavlenka, určitě tam byla spousta přečíslení, která ještě mohla skončit gólem, ale nebyla dobře vyřešena...

          Ale fakt nevím, proč tyhle momenty hledat a ještě je vypichovat? Copak jsem nějaký masochista, abych se radostně pitval v nepovedených akcích?

          Já jsem fanoušek, nemám zodpovědnost za výsledky, tak si všímám hlavně věcí, které se povedly a které mě potěšily... a i ty lze najít na každém zápase ... i v zápasech kde nám to nešlo... tyč v zápase se Zlínem, fakt, že jsme i přes totálně špatnou hru dokázaly vyrovnat zápas s Jabloncem...

          Chyby a nedorazy ať si hledá Jarda se svým ansámblem - já se raduji z hry...

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            bongor     před 7 lety 10.05.2017 20:44 |  
            1 0

            To máš pravdu,v životě nic není černobílé.Ale mělo by to být červenobílé.

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 11.05.2017 10:05 |  
              0 0

              No to každopádně.... ideální svět je celý červenobílý :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Ondráš     před 7 lety 09.05.2017 10:37 |  
      1 0

      Ano, jako Bayern nebo AS Roma zatím nehrajeme, v kabině to mají kluci denně na talíři, ale pracuje se na tom:)
      V těchto posledních kolech už se opravdu na krásu nehraje..hraje se na body. Na krásu a bezstarostnost si teď může hrát Slovácko s Duklou. Takže bych prosil ještě 3 takovéto nekrásné, ale vítězné zápasy..raději, než krásné a remízové jako v Liberci.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Travinho     před 7 lety 09.05.2017 10:51 |  
      1 0

      Tak ono je poměrně logické, že nebudeme podívat výkony jako tým, který má rozpočet třeba padesátkrát vyšší než my a může si dovolit koupit nejlepší hráče na světě... Ale já věřím, že nebudeš spokojen, ani když se jim herně vyrovnáme.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      JS (přítel SN)     před 7 lety 09.05.2017 11:02 |  
      3 5

      Já bych nás neporovnával s úrovní vyspělých evropských týmů (ačkoliv bychom k nim měli vzhlížet jako k inspiraci, pokud se jim chceme do pár let rovnat). Ale provnával bych nás s tím, co je prokazatelně možno dosáhnout v českých podmínkách. Ať s úspěšnou érou KJ ve Slavii, nebo např. v Mladé Boleslavi, nebo s úspěšnou érou Vrby v Plzni. A oproti těmto týmům jsme opravdu nehráli pohledný fotbal.

      Musíme si uvědomit, že Bohemka byla mizerná. Slabší tým letos na jaře už byla jen Příbram a Hradec. Dlouhodobě tady pozoruji tendenci nadhodnocovat naše výkony s nejslabšími soupeři, ale myslím, že bychom si měli uvědomit, že (alespoň na jaře) hrajeme pouze to, co nám soupeř dovolí. Tyto slabé týmy nám dovolily prosadit se, ale Jablonec, Sparta nebo Zlín ne. Pokud chceme v lize dominovat, nemůžeme hrát jen to, co nám kdo dovolí, ale musíme vnutit naši hru i silným, (anebo se umět jim přizpůsobit)...

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        quelhar (admin)     před 7 lety 09.05.2017 12:01 |  
        12 0

        Obecná lidská vlastnost je idealizovat si minulost. Éra titulů za Karla Jarolíma je 8 let daleko a paměť lidem prostě už tolik neslouží, proto se podle mě takové názory objevují a asi i objevovat budou. V prvním případě jsme uhráli 60 bodů, ve druhém 62. Teď máme 62 a tři zápasy k dobru. V sezóně 08/09 jsme skončili ligu se skóre 57:25. Teď máme tři kola před koncem stejný počet vstřelených gólů a o 6 méně inkasovaných. Jaro (15 zápasů včetně posledního kola na podzim) jsme tehdy odehráli s bilancí 7-5-3 a s pouhými 20 vstřelenými brankami. Takže ano, ta sezóna byla super, ale ona skvělá forma, kterou asi máme všichni v hlavě, se týkala asi tří měsíců na podzim, kdy jsme pravidelně vítězili a dávali alespoň 2 branky. Rozhodně nešlo o celou sezónu. Tato sezóna jako celek vychází v jakémkoli srovnání podpořeném daty a ne jen dojmy lépe.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Sracken     před 7 lety 09.05.2017 13:31 |  
          2 0

          Já myslím, že naše soutěž rozhodně není špatná, ba naopak. On ten koeficient o něčem také svědčí. Obecně je problém hlavně v sebevědomí potom ve střetech se silnějšími týmy - my obecně máme sebevědomí poměrně nízké a neplatí to jen pro fotbal, neumíme se sebeprezentovat, prodat se.
          Často mne zarazí výsledek typu West Ham - Birkirkara 1:0 a 0:1, když i Jablonec by je smáznul dvakrát 4:0, ale s Westhamem by koupil dva debakly. Je to v hlavách a kdo z nich dokáže vyhnat malověrnost a bude na to mít, ten uspěje.
          V mládeži jsou naši kluci rovnocení soupeři, tak nevidím důvod, proč na to nenavazovat i v dalších letech. V tomhle nás čeká největší posun a já věřím, že přijde. Český fotbal má pořád větší potenciál, než výsledky. Máme na to, být skvělí. Sparta, Slavia, Brno, Baník, Plzeň, Liberec.... Jen se musí správní lidé chopit kormidla.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Travinho     před 7 lety 10.05.2017 08:33 |  
          0 1

          Jediná doba, která se současností asi opravdu nedá srovnávat, je podzim 2008, kdy to týmu pana Jarolíma neskutečně sedlo. Ale jinak je podle mého současný tým možná i lepší.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 13:03 |  
        2 0

        Trochu podpořím Quelhara několika daty z úspěšné éry pod Karlem Jarolímem:
        2007/08:
        18.kolo Brno-Slavia 2:1
        24.kolo Plzeň - Slavia 0:0 (dvě zahozené penalty - Brabec, Tavares)
        26.kolo Teplice - Slavia 3:1
        27.kolo Slavia - Žižkov 0:3

        2008/09
        22.kolo Olomouc - Slavia 1:0
        23.kolo Slavia - Sparta 1:1
        24.kolo Kladno - Slavia 2:1
        25.kolo Slavia - MB 3:3
        26.kolo Brno - Slavia 1:0...

        Dva body z patnácti možných jsme v tom období udělali a k tomu vypadli z poháru se Slováckem (0:1 doma 1:2 venku)

        Zahrát takhle letos, tak by náš tým kritici přímo sežrali...

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Sracken     před 7 lety 09.05.2017 13:37 |  
          1 0

          Na ten Žižkov jsme na Strahově všichni čuměli s otevřenou hubou a dost se pískalo, jestli si dobře pamatuji.
          Letos by nás za to kritici přímo sežrali, ale je třeba si uvědomit, že kvalita se ve všech soutěžích v Evropě i v pohárech obrovsky polarizuje a soutěže se dělí na absolutní špičku, střed a odpad. Je to tak téměř všude a nebývalo to tak. Souvisí to s financováním. Čím dále méně lidí a municipalit je ochotno jen tak sypat prachy do profi sportu a kluby bez fanoušků tak mizí ze špičky.

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 13:53 |  
            2 0

            Já si tedy myslím, že to bývalo vždycky a ve všech soutěžích... tedy to dělení na špičku, střed a odpad... Kdo má prachy jde do špičky - málokterá soutěž je taková, že všechny kluby mají bohaté majitele...

            V Americe se tomu snaží předcházet léty prověřeným systémem draftů, kdy se nesestupuje, soutěž hraje ten, kdo na ní prostě má peníze... a hlavně si jako první vybírá hráče ten nejhorší celek uplynulé sezóny... A když i tohle začalo selhávat, tak vymysleli platové stropy...

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              Sracken     před 7 lety 09.05.2017 14:15 |  
              0 0

              Myslím, že takových dimenzí to nedosahovalo, ať vezmu Francii, Španělsko, Švýcarsko, Chorvatsko atd. U nás byly týmy jako Slovácko, Liberec, Žizkov, které byly daleko nabitější než ten střed tabulky dnes.
              Drafty i platové stropy jsou pro vyrovnasnost ok, ale stejně se pak ukazuje kvalitní práce a dobré prostředí, ve všech 4 hlavních soutěžích v USA.

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 14:25 |  
                1 0

                Kvalitní práce a dobré prostředí ano - a je to právě o tom, že nerozhodují jenom prachy... :-)

                Záleží na tom, čemu říkáš "takovéhle dimenze"... Ve Španělsku vždycky byla BArcelona a Real ... a pak dlouho nikdo... vždycky někdo vyletěl (La Coruna, Atletico), ale primárně je to o těchto dvou... V německu je dlouhá léta stálicí Bayern a vždycky to tak bylo - občas mu šlape na paty Dortmund, někdy mu titul vyfoukne Wolfsburg, dříve to byly Brémy, nebo Kaiserslautern... ve Francii léta vládl Lyon, teď po něm převzal štafetu Paris SG - a zvláště v tomto případě je to o prachách....
                Chorvatsko zmapované nemám, ve Švýcarsku, pokud si vzpomínám před Basilejí vládla Servette Ženeva s Grasshoppers Curych...

                V Anglii málokdy získá titul někdo jiný, než pětice MU, MC, Chelsea, Liverpool, Arsenal.... Loni Liecester, v letech minulých snad Blackburn a v osmdesátých letech Nottingham Forrest... A jenom tak mimochodem právě City a Chelsea jsou příkladem toho, jak se klub zvedne tím, když ho koupí pracháč...

                Ostatně My jsme podobným příkladem...

                • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                  bongor     před 7 lety 10.05.2017 20:39 |  
                  0 0

                  V Chorvatsku je to jednoduché,vládne tam Zagreb,ať se zrovna jmenuje jakkoliv.
                  Jediný konkurent je Hajduk Split,letos se pochlapila Rjeka.Ale líp to bude vědět Dobi

  5. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Fačín     před 7 lety 09.05.2017 10:14 |  
    1 1

    Zajímavé, Zmrhal dostal od fanoušků celkovou známku 7.21, což bych řekl, že je vysoké číslo. Jen o dvě setinky za Sýkorou. Přitom podle Alanora "ve hře moc vidět nebyl". Zajímavý rozpor. Má někdo vysvětlení?

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 10:19 |  
      2 0

      Dal gól... a tu akci vyřešil luxusně... Co si budeme povídat, každý, i když viděl celý zápas, se nakonec pokochá sestřihy gólových akcí a ty mu v hlavě zůstanou nejvíce... a to nemluvím o těch, co hodnotili jenom na základě sestřihu :-)

  6. Škoda

    Travinho     před 7 lety 09.05.2017 10:54 |  
    1 2

    Já s hodnocením plus minus souhlasím. Ozývá se tu kritika hodnocení Škody, ale ten včera vybojoval velké množství míčů a zcela ovládl i obranné standardky! Podle mého zasloužené šestka, protože právě díky jeho úspěšnosti v soubojích jsme si tvořili tlak. Jen tedy Mingazov mohl dostat sedm, možná i osm.

    • Re: Škoda

      martyni (přítel SN)     před 7 lety 09.05.2017 11:36 |  
      2 2

      Souhlas, hlavne mne fascinuje, jak se tu hovori o ztrate formy hrace, který dal na jare 7 branek, pocitam-li dobře. Takhle bych chtěl taky ztrácet formu..:)

  7. Barák

    w8888     před 7 lety 09.05.2017 11:39 |  
    5 2

    Výborné hodnocení. jen bych asi dal nižší známku Škodovi. Je v posledních zápasech opravdu slabý. To, jak naložil se svojí šancí ve druhé půli bylo otřesné. Ale jsem vděčný Alanorovi, že si stejně jako já všiml alibismu a slabosti Baráka, který v 75. minutě uprostřed hřiště nešel do souboje, jaký normálně musel vyhrát. Zbaběle ucuknul nohou. Možná je to přehnané, ale podle mne tím dal jasný signál, že víc než titul Slavie už ho zajímá, aby byl zdráv na letní přípravu v Udine. Mám ho rád, ale už bych na něm nestavěl.

    • Re: Barák

      Alanor (admin)     před 7 lety 09.05.2017 11:59 |  
      3 1

      Nechci Tondovi sahat do svědomí a jsem přesvědčen, že o titul hodně stojí. Ale ten moment podle mě dost napověděl, že v podvědomí prostě má, že se hlavně nesmí zranit.

      • Re: Barák

        Akuls     před 7 lety 09.05.2017 12:23 |  
        3 2

        Ten souboj nic neřešil, bylo to ve středu hřiště a šel by do šprajcu. Není žádným uměním se nechat zbytečně zranit. Spíš mu vyčítám, že se zase nijak nezapsal do historie utkání - žádná střela, žádná finální či předfinalní přihrávka, žádná vybojovaná standardka u velkého vápna soupeře. Opět ničím diváka neupoutal. Hráč který jde od léta do Série A musí být v naší lize vidět v každém zápase a zvlášť proti slabé a v závěru unavené Bohemce.

        • Re: Barák

          TSeguinTS     před 7 lety 09.05.2017 12:28 |  
          1 1

          Pust si znovu gól Sýkory, Barák vyhrál klíčovou hlavičku, která vedle k chybě obrany Bohemky. Navíc si myslím, že měl především defenzivnější zadání od trenéra, jelikož střídal defenzivního záložníka.

          • Re: Barák

            Akuls     před 7 lety 09.05.2017 13:31 |  
            4 0

            Asi máme každý jinou představu co to je předfinální či finální přihravka. Barákovi to bezesporu fotbalově myslí, ale v současné formě se mu nedaří nic realizovat. Asistenci u třetího gólu by mu nepřiznali ani hokejisti. Podle mne byl po odchodu MNN defenzivnéjši Hušbauer. Navíc přišel čerstvý, hrál proti unavenému soupeři a přesto nikoho nepředběhl, nikoho neobešel. To se mu ještě nedávno nestávalo.

            • Re: Barák

              kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 13:40 |  
              1 0

              V téhle otázce se spolu shodneme - Tondovi se zoufale nedaří... Co se té hlavičky týče, bylo dobře, že do ní šel... to byl základ, ale netroufal bych si ani říci, že "ji vyhrál" - balón na branku nešel ani ten centr neprodloužil za sebe...osobně bych to hodnotil, jako že tenhle hlavičkový souboj prohrál, ale tím, že se jej zúčastnil, znemožnil obránci odhlavičkovat balón do bezpečí... z čehož nakonec rezultoval gól...

      • Re: Barák

        zeleznik2     před 7 lety 09.05.2017 16:47 |  
        2 0

        Myslím, že si to vystihl naprosto přesně, Tonda určitě chce titul, ale když už má smlouvu v Udinese, tak proč by, zbytečně riskoval. Na jaře nehraje na 100%.

        • Re: Barák

          Sracken     před 7 lety 10.05.2017 13:38 |  
          0 0

          Nedokáži představit nehrát na 100%. Jsem přesvědčený, že všichni hrajou tak, ka to nejlépe jde.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    zeleznik2     před 7 lety 09.05.2017 16:45 |  
    0 0

    Tak si říkám, jaké by asi byly známky, kdybychom hráli 1:1, zvláště u Michala Frydrycha.. Hodnocení odpovídá. Tak kolik získáme ze tří posledních zápasů?Duklu a Brno za tři, ale co ta Bolka?teď bude hrát v Plzni, tak věřím, že po víkendu bude náš náskok nejméně čtyřbodový...

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      kjandourek (admin)     před 7 lety 09.05.2017 20:20 |  
      1 0

      Asi by byly horší, protože kdybychom nedokázali vyhrát... tak bychom asi hráli hůře, než jak jsme ve skutečnosti hráli, ne?

  9. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Hektor     před 7 lety 09.05.2017 20:33 |  
    2 0

    V hodnocení jsme se moc nelišili, jen bych ještě bokem ocenil Trávníka. Asi takhle má makat borec, který si bude chtít za nás zahrát příští rok Ligu mistrů.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Fačín     před 7 lety 10.05.2017 14:09 |  
      0 1

      Přiznám se, že nevím, co na tom Trávníkovi vidíte. Přijde mi jako klasický český průměrný záložník. Co se týče Jablonce, tak mi mnohem zajímavější přijde Zelený (ale dohromady to jde, Zelený-Trávník).

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        kjandourek (admin)     před 7 lety 10.05.2017 14:45 |  
        0 0

        No tak klasicky lze zavnímat, že máme docela úspěšnou jedenadvacítku... Schick, Václav Černý, Barák, Jankto... nebo třeba Lüftner... takže celkem logicky hráč, který po boku výše jmenovaných pravidelně nastupuje.. a není členem kádru erbéček, nebo Plzně... by nás zajímat měl...

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Fačín     před 7 lety 10.05.2017 17:19 |  
          0 1

          Schick-Sampdoria, Černý-Ajax, Barák-brzo Udinese, Jankto-Udinese. Proč je Trávník v Jablonci?

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Kenny     před 7 lety 10.05.2017 22:24 |  
            0 0

            Pořád ještě může být venku dřív než Barák.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    zeleznik2     před 7 lety 12.05.2017 08:34 |  
    0 0

    Ve Spartu hodně podobné hodnocení:
    Hodnotil Jan Podroužek...
    Liga Fanoušků:9

    7- Hušby(hráč utkání, jedenáctka kola), Lüftner(jedenáctka kola), Bořil
    6 - většina ostatních
    5 - Frydrych a Ngadeu