O Slavii

Slavia představila Dannyho, Halila Altintopa, Rotaně a další posily, odchází Pavlenka

V Edenu proběhla tisková konference, na níž bylo představeno hned několik zvučných posil evropského formátu. Jako volní hráči přicházejí ze Zenitu Petrohrad jeho dlouholetý kapitán Danny, z Augsburgu Halil Altintop a z Dněpru Ruslan Rotaň. Slavia představila i několik mladých posil z české ligy. Zároveň oznámila prodej Pavlenky a odchod Mihalíka.

Do Slavie přichází trojice zkušených hráčů, kteří mají za sebou velké úspěchy. Jde o Dannyho, Halila Altintopa a Ruslana Rotaně. Oznámen byl i příchod tří nadějných českých hráčů - do Edenu by měli v nejbližších dnech definitivně přestoupit Matěj Chaluš z Příbrami, Filip Panák z Karviné a Daniel Trubač z Hradce Králové. Další hráči ještě mohou dorazit, známý je zájem o mladého Slováka Lobotku a Slavia sledovala na Euru juniorů i další nadějné fotbalisty.

Danny (*7.8.1983) je portugalský ofenzivní záložník, který přichází ze Zenitu Petrohrad jako volný hráč po skončení smlouvy. Tam dlouhá léta plnil roli kapitána a získal několik trofejí. V Rusku působil ještě v Dynamu Moskva, celkově v tamní lize odehrál 274 zápasů, během nichž nastřílel 68 branek. Za dospělou reprezentaci Portugalska pak odehrál 38 zápasů a do sítě soupeřů se trefil čtyřikrát.

Halil Altintop (*8.12.1982) se narodil jako dvojče dalšího známého fotbalisty Hamita v Německu, nicméně jde o reprezentanta Turecka. Za národní tým odehrál 38 zápasů a vstřelil 8 branek. Jeho kariéra je ale kromě epizody v Trabzonsporu spjatá jen s Německem. V Bundeslize postupně za Kaiserslautern, Schalke 04, Frankfurt a Augsburg odehrál přes 300 zápasů, ve kterých dal přes 60 branek. Také on do Slavie přichází jako volný hráč po skončení smlouvy. Augsburg sice měl zájem o jeho další služby, ale Altintop upřednostnil nabídku Slavie.

Ruslan Rotaň (*29.10.1981) je dlouholetým kapitánem Ukrajiny, za níž odehrál 93 zápasů s bilancí osmi vstřelených branek. Prošel Dynamem Kyjev, nejlepší léta ale technický záložník zažil v Dněpru Dněpropetrovsk, se kterým se v roce 2015 dostal až do finále Evropské ligy, kde sice vstřelil branku, i tak ale jeho tým podlehl Seville 2:3. Rotaň byl za zmíněný ročník zvolen do nejlepší sestavy Evropské ligy. Ve Slavii byl na týdenních testech a dokázal zaujmout trenérský tým. Do Edenu přichází taktéž jako volný hráč.

Ze Slavie pak odcházejí Jiří Pavlenka a Jaroslav Mihalík. Pavlenka přestupuje do bundesligového Werderu Brémy za částku převyšující tři miliony euro. Mihalík pak hostoval již na jaře v Cracovii Krakov a klub na něj po povedeném Euru do 21 let uplatnil opci ve výši jednoho milionu euro. Oběma hráčům děkujeme za odvedené služby, hlavně brankář Pavlenka zásadně přispěl k zisku mistrovského titulu.

Komentáře (433)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé