Přípravná utkání

Slavia - Žilina 4:0

Další přípravné utkání sehrála Slavia s aktuálním slovenským mistrem Žilinou v Chomutově. Zápas se červenobílým vydařil, když svého soupeře přejeli v poměru 4:0!

Záznam utkání sledujte na Slavia TV.

První poločas se zřejmě i díky lepšímu počasí odehrál ve vyšším tempu než první dva přípravné zápasy Slavie. Právě tým z Edenu byl po celé úvodní dějství aktivnějším týmem a brzy z převahy pramenily šance. Nejprve Mingazov pohotově obešel brankáře Mandouse, ale v pádu a z nulového úhlu střílel jen do boční sítě. Prostor ve vápně dostal i Škoda, kterého pěkným centrem našel Hušbauer. Hlavička našeho kanonýra v dobré pozici ale postrádala přesnost. Do třetice už to vyšlo - Hušbauer výborně přihrál do náběhu van Burenovi, ten centroval do malého vápna, kde brankář Žiliny jen vyrazil míč ke Škodovi, který už snadno zakončil do odkryté branky - 1:0! Dobrý výkon červenobílých nadále pokračoval. Po Bořilově centru chybělo pár centimetrů Mingazovovi k lepší hlavičce. Před poločasovou přestávkou se Slavia zaslouženě dostala do dvoubrankového vedení. Aktivní van Buren se uvolnil ve vápně a byl nedovolně atakovaný Mazáněm. Sám faulovaný hráč pak penaltu s přehledem proměnil a upravil stav na 2:0!

Na začátku druhé půle se přeci jen Žilina pokusila o zkorigování stavu. Flo zaváhal při bránění a Škvarka hlavou mířil jen o zhruba metr vedle. V 55. minutě se pak skvělým zákrokem prezentoval Laštůvka, když ve vyložené šanci vychytal Jankauskase. O pár minut později pak namazal při rozehrávce Mandous Rotaňovi, který se nemýlil, a bylo hotovo - 3:0. V obou mužstvech pak v závěrečné pasáži došlo k mnoha střídáním a hrál se otevřený fotbal. Gólově se ale opět prosadila jen Slavia, když Trubač vyvezl míč, narazil si ho s Teclem a umístěnou střelou vstřelil svůj první gól v sešívaném! Slavia tak odehrála velice dobrý přípravný zápas a slovenského mistra jednoznačně porazila.

Sobota 01. 07. 2017 11:00

Přípravné zápasy, 2017/2018
4 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

21. Škoda
41. van Buren (pen)
67. Rotaň
84. Trubač

MŠK Žilina
MŠK Žilina

Sestava SK Slavia Praha:
Laštůvka (75. Otáhal) – Flo (60. Švento), Jugas (60. Deli), Frydrych (46. Bílek), Bořil – Ščuk – Van Buren (75. Musa), Rotaň (70. Alvir), Hušbauer (70. Trubač), Mingazov (46. Tecl) – Škoda (60. Mešanovič)

Sestava MŠK Žilina:
Mandous – Vallo (84. Herrera), Vavro (69. Polievka), Kaša, Mazáň (60. Hancko)– Cociuc (46. Špalek), Diaz (82. Mráz), Škvarka – Jánošík (46.Káčer), Sheidaev (60. Otubanjo), Jankauskas (69. Králík)

Komentáře (370)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé