Ženský fotbal

Slávistky rozdrtily Ferencvároš

Slávistky v druhém přípravném zápase porazily vysoko maďarský Ferencvároš 7:1. Dvakrát se prosadila Svitková, po jedné brance přidaly Szewieczková, Bartoňová, Necidová, Chlastáková a Skálová.

Do zápasu jsme nevkročili úplně dobře, první větší šanci jsme přežili, ale již v 5. minutě nás překvapila střela z hranice vápna. Ferencvároš se prezentoval kombinační hrou, které dominovala Cankovic (kdysi působila i v Barceloně). První naše šance přišla po centru Kožárové, ale Divišová trefila jen brankářku. Hned poté nás podržela Votíková, když vytáhla na roh křižnou střelu Poljak. Akce střídala akci a ke slovu se dostaly slávistky, Svitková z úhlu minula branku a na dobrý centr Bartoňové nikdo nedosáhl.

Pak jsme si zase sice vybrali slabší chvilku, kdy došlo k několika nevynuceným chybám, ale nakonec jsme dokázali udeřit, dvojnásobně. Ve 36. minutě po centru Krejčiříkové střílela Divišová, leč nepovedeně, ale využila toho Svitková a dostala míč do branky. O minutu později Svitková vybojovala míč, posunula na Kožárovou a před prázdnou branku našla Szewieczkovou, která uklidila do sítě. Závěr poločasu přinesl šance na obou stranách, nejdříve z úhlu střílela Bulatovic, Votíková vyrážela. Z následné akce v jasné pozici Svitková hlavou minula.

Druhý poločas už byl ve znamení Slavie a projevilo se to postupně na vstřelených brankách. Hned v úvodu po rychlé kombinaci se dostala Szewieczková do vápna, brankářka jí sice vytěsnila ze střeleckého úhlu, ale přihrála zpět pod sebe na Svitkovou, která umístila míč přesně pod břevno. Krejčiříková navíc trefila ze standardní situace břevno. A jak to šlo dál? V 72. minutě se Bartoňová uvolnila po autovém vhazování a prostřelila překvapenou brankářku. V 81. minutě po nadýchaném centru Veselé elegantně Necidová tečovala hlavou přesně k tyči. V 85. minutě po chybě soupeře střílela Svitková a Chlastáková dorážela do prázdné branky. V 87. minutě centrovala do vápna Juračková a Skálová před brankářkou tečovala do sítě.

"První poločas byl těžší z pohledu celkového zápasu. Maďarky se prezentovaly slušným kombinačním fotbalem, ale my jdeme do zápasu z plného tréninku, takže než se holky rozběhaly, navíc i hrálo roli počasí, tak chvíli trvalo, než si to sedlo. Celkově spokojenost, ale máme na čem pracovat. Jsem rád, že vidím holky v těžké zátěži, když toho mají plné zuby, jak se chovají a jsou schopné zvládnout tyto situace. Morální síla byla na správném místě a dnes jsme to zvládli," zhodnotil dnešní utkání trenér slávistek Pavel Medynský.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky rozdrtily Ferencvároš

    MDCCCXCII (přítel SN)     před 7 lety 20.07.2017 12:28 |  
    1 0

    Prga. Jste naše popelky. Fandím vám