Fortuna liga

Jablonec - Slavia 3:1

Dnešní generálka na pohárové utkání se Slavii vůbec nepovedla.

gól: T.Došek

sestava: R. černý - Müller - Šuškavčevič, Suchopárek (40. Svoboda) - L. Došek, Gedeon, Dostálek, Sedláček (46. A. Petrouš), P. Novotný - T. Došek (77. Švancara), L. Zelenka

Slávisté začali jakoby bez nasazení a Jablonec hrál s větší chutí. Navíc chyběl zraněný Pavel Kuka. Po chybách Gedeona a Suchopárka to po první půlhodině již bylo 2:0 pro domácí. Navíc chvíli před koncem prvního poločasu chyboval Sedláček, Šuškavčevič se snažil zastavit unikajícího soupeře - červená karta. Ve druhém poločase se hra Slavie mírně zlepšila a podařilo se snížit, hlavně díky pasivnější hře domácích. Pak bohužel hlavní rozhodčí Jára nesmyslně vyloučil L.Doška. To byl konec našich nadějí. V takovém horku bez dvou hráčů, to nejde. Kluci se ještě snažili, ale naše otevřená obrana naopak po jednom z brejků inkasovala.

Tak tedy po dvou ligových kolech jsme dostali již šest gólů. Jak dobře řekl pan Petržela v televizi, Muller to sám všechno stíhat nemůže. Oproti zápasu s Drnovicemi dnes Radka ze žádného gólu rozhodně vinit nemůžeme.

0:1 ...Gedeon špatně rozehrál, soupeř technicky obešel Suchopárka a nádherně napálil míč do šibenice.

0:2 ...Suchopárek prohrál hlavičkový souboj.

1:2 ...Závar ve vápně, Zelenka skvěle přenechal T.Doškovy, který napálil míč k pravé tyči.

1:3 ...Brejková situace do naší obrany zakončená přízemní střelou k levé tyči. Naši obránci nestačili doběhnout.

Josef Pešice: "Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, především díky tomu, že jsme podali nedisciplinovaný a nekvalitní výkon, hlavně v závěrech obou poločasů. Myslím, že nebyl hodný jména Slavie. Upozorňoval jsem hráče na to, aby si dávali pozor na nebezpečí vyloučení a nakonec jsme viděli dvě červené. Suchopárka jsem stáhl, protože jsem měl záměr hrát více útočně a domácí hráli jen na jednoho útočníka."

Pokud se Vám článek líbil, můžete nás odměnit

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jablonec - Slavia 3:1

    Centr (host)     před 23 lety 03.08.2001 19:55 |  
    0 0

    No budeme si muset na Jablonec asi dávat lepší pozor. Tohle už není náhoda. Co se jim v tom Jablonci nelíbí ? Naši normu jsme ovšem splnili 3 góly jsme dostali, ale kde jsou ty 4 góly v síti soupeře. Tomáši Došku kam si dal svoje kdysi nejrychlejší nohy ? No snad sis to schoval na Pan.Athény.

  2. Re: Jablonec - Slavia 3:1

    Serf     před 23 lety 03.08.2001 20:49 |  
    0 0

    Ne ve všem souhlasím - za první gól Gedeon nemohl, to byla náhoda (získání míče, ne zakončení) - takových míčů se odráží za zápas spousta. Že nikdo nezaskočil je věc druhá. Myslím, že druhý gól šel přes Radka. Chápu, že ve vápně bylo hodně lidí a myslel si, že obránci jej odehrají, ale mohli jsme vidět jak na druhé straně reagoval Kouba - nekompromisní vyběhnutí. Prostě si zařve a jde ven. Zase tak daleko hlavičkující Petráš z Jablonce nebyl, aby se tam nedalo dojít pro centr. Faul Šuškavčeviče byl evidentní, předcházela chyba Sedláčka, to je pak těžké. Myslím, že vyloučení L. Doška bylo hodně trdé, ale z TV opakování se mi zdálo, že opravdu udělal kop nohou směrem k rozkroku ležícího hráče. nakolik to potřeboval ke vstaní je diskutabilní. V 9 lidech se už nedalo nic dělat - buď to nahrnout dopředu a zkusit plichtu nebo se na to vykašlat. Docela se mi líbil Pešice - střídal HNED, jen a? si hráči uvědomí, o co jde!

    • Re: Jablonec - Slavia 3:1

      (host)     před 23 lety 05.08.2001 16:36 |  
      0 0

      Toto je asi nejlepší komentář, kdo sledoval pozorně tak si musel všimnout, že atmosfera v týmu není ideální, tak je tomu vždy, když stařší šéfové mužstva nemají k této funkci potřebnou výkonnost. Všimli jste si jak v poslední době je Tomáš Došek studený, pořád kouká do země a je jako když ho to nebaví. Zelí by měl přestat filmovat a začít dřít pro mužstvo a ne sólovat, bohužel necítím z mužstva zdravého ducha. Škoda. Je třeba přestat honit přestup Poláka, ale shánět rychlé obránce, ty jsou třeba nutně!

  3. Re: Jablonec - Slavia 3:1

    Sesivany     před 23 lety 03.08.2001 23:42 |  
    0 0

    Obrana: Špatná, záloha: bezradná, útok: nedůrazný - to je podle mě vizitka, která letí po zápase v Jablonci do Athen. Když si vzpomenu, jaký byl Suchopárek jistý obránce v reprezentaci, a podívám se na jeho hru teď, tak mi je do breku. Hodně lidí se divilo, že Slavia koupila starého Müllera, ale je vidět, že věděli koho kupují, je to jediná jistota v naší obraně. Když jsem se díval na zápas v Jablonci, přišlo mi, že celou zálohu diriguje Gedeon. To je hráč, který by měl bourat nájezdy soupeřů a vybojovat balón pro technické ofenzivní hráče, ale když už musí převzít nad naší hrou taktovku, tak je to špatné. Nemáme opravdového špílmachra, teď se ukazuje, jak nám chybí Horváth a Ulich, především Horváth. Ten dokázal podržet míč, hru uklidnit, přihrát přes půl hřiště a zahrát skvěle standartku, kdo to z dnešních Slávistů svede? Nikdo !!!! Bohužel. Nechci malovat čerta na zeď , ale vedení znovu podcenilo boj o LM. V útoku citelně chyběl zraněný Kuka, to je opravdový tahoun mužstva, ale ne špílmachr!!!

    • Re: Jablonec - Slavia 3:1

      (host)     před 23 lety 17.08.2001 14:57 |  
      0 0

      takovy proti vam (bidakum) chytal carodej Koubic

      Trevi

  4. Re: Jablonec - Slavia 3:1

    Saurian (host)     před 23 lety 04.08.2001 07:53 |  
    0 0

    Tak se stalo to, co jesm před týdnem předpovídal. Tentokrát, ale Jablonec "nebetonoval", ale vyhrál naprosto zaslouženě. Dnes naši borci odvedly tak mizerný výkon, že mám vážné obavy o postup do LM. Nechápu, co kdo z Vás měl proti Koubovi, když ho chtěla Slávia koupit. (doufám, že ne jen to že hrál ve Spartě). To je aspoň brankář, dravý po balónu má přehled při standartkách, prostě Super. Dnes padly góly na které černý asi nemoh, ale ta naše obrana je katastrofa. Ovšem i útok a záloha. Žádná slávistická kombinační hra, jenom zakopávání a strašná nepřestnost nahrávek. Suchopárek bohužel patří opravdu jen na lavičku a čekám, kdy to p. Pešice udělá, tak jako Jarolím, protože hlavně díky tomu jsme pak nedostávaly tolik gólů a získaly druhé místo. Co je se Sankovičem a Kuchařem ? Dnes dokonce nehrál ani Kuka. Bez těhle tří nemáme ani doma na Panathinaicos šanci. Ale ještě věřím p. Pešicemu a jsem zvědavej na nějaký změny. Ještě jedna poznámka, myslet si, že po prvním kole. když Sparta prohraje jsme mistři je absolutní BLBOST. Tak zdravím všechny slávisty a hlasujte na www.hatrick.cz o plakát Richarda Dostálka a Slávii .