Liga mistrů

APOEL - Slavia 2:0

Slavia prohrála v playoff Ligy mistrů na hřišti APOELu 0:2 a do základní skupiny má teď velice daleko. Slavia hrála bez dvou opor, Simona Deliho a Dannyho, naopak v základní sestavě byl poprvé v sešívaném dresu Miroslav Stoch. Ani on ale nepomohl Slavii ke vstřelené brance, domácí zápas rozhodli dvěma brankami v prvních deseti minutách.

Slavia se musela obejít bez dvou opor základní sestavy, stopera Simona Deliho, který patří poslední sezóny k pilířům obrany, a největší letní posily Dannyho. Ten má po zápase s Jihlavou problémy s kolenem, přičemž se hodí zdůraznit, že má za sebou již dvě operace zpřetrhaných vazů v koleni. Kromě toho trenér nemohl využít ani Dušana Šventa, který má problémy se zuby, a jak bylo avizováno již před odletem, k dispozici není ani Jiří Bílek. Poprvé naopak v sešívaném dresu vyběhl Miroslav Stoch, jinak poskládal sestavu trenér Šilhavý vzhledem k absencím podle očekávání.

Zápas začal šokem. První akce soupeře skončila rohem, míč z něj propadl k de Camargovi, od nějž se odrazil na bránu a Laštůvka nestihl zareagovat - 1:0! A špatné zprávy pokračovaly, po zbytečném zákroku ve středu hřiště viděl už v páté minutě žlutou kartu Rotaň. Slávisté byli jako opaření, sami se k ničemu nedostali a už mohli prohrávat 2:0, když centr Oara na vlastní bránu usměrnil Frydrych, Laštůvka stihl zasáhnout. Totéž ale už nestihl, když se na kraji pokutového území zjevil osamocený Aloneftis a Laštůvku přeloboval - 2:0. První jakousi šanci měli slávisté až za stavu 2:0, Škoda byl sice u míče o chvilku dřív než vybíhající Waterman, ale nestihl míč usměrnit za jeho záda. Slávisté nicméně po katastrofálním začátku vyrovnali hru a alespoň už nepouštěli domácí do dalších šancí. Ve 23. minutě přišla první trochu nebezpečnější střela, dostal se k ní Bořil, když trefil odražený míč z dálky jen těsně vedle. A o chvíli později už mohlo být veselo, jenže to by musel Škoda místo nesmyslného pokusu o zakončení sklepnout míč úplně volnému Hušbauerovi. Na druhé straně letěl prudký centr z přímého kopu nebezpečně blízko volného de Camarga, který naštěstí míč netrefil. Obrovskou šanci pak spálil Frydrych, kterému připravil míč skrz velké vápno Hušbauer, jenže obránce Slavie napálil míč přímo doprostřed brány, kde stál Waterman. A vzápětí v další dobré pozici, kdy byl dostatek slávistů ve vápně, centroval Frydrych z první značně nepřesně. V 45. minutě vyslal Ebecilio do šance de Camarga, Laštůvka tentokrát uspěl. Neúspěšným rohem APOELu pak poločas skončil, Slavia po opravdu šíleném začátku poločasu sice vyrovnala hru, ale do šancí se prakticky nedostávala a zaslouženě šla do kabin s dvoubrankovým mankem.

Do druhé půle nahradil van Burena, který se prakticky k ničemu nedostal, Jaromír Zmrhal. Obraz hry se ustálil na tom, že Slavia rozehrávala pomalu z vlastní poloviny hřiště a nedostávala se k ničemu nebezpečnému a domácí v pohodě bránili a občas se snažili jít rychle do protiútoku nebo dlouhým nákopem najít de Camarga. Minuty ubíhaly a slávisté se vůbec nedostávali k ohrožení branky APOELu. A když už slávistům nabídl šanci chybující Morais, Hušbauer napoprvé trestuhodně selhal a napodruhé vynikl Waterman. Domácí vůbec neměli problémy bránit se neplodným snahám slávistů, kdykoli se naskytla příležitost, tak zdržovali poleháváním na trávníku. Na začátku 76. minuty dostal hodně prostoru Škoda asi 25 metrů od brány, z otočky vystřelil prudce, ale doprostřed brány a Waterman neměl problém. A jen o chvíli později se do šance dostal střídající Mešanovič, trefil však z hranice vápna jen tyč. Slavia přece jen ještě přidala na obrátkách, po dlouhém autu Frydrycha to vypadalo ve vápně nebezpečně, ale míč sebral Waterman. Po rohovém kopu se pak ke slabé hlavičce dostal Ngadeu, ale spíš to bylo jen přiťuknutí míče směrem k Watermanovi. APOEL pak nevyužil poslední šanci v nastaveném čase a Slavia si tak veze domů nepříjemnou porážku 0:2, doma tak musí zvítězit o tři branky.

playoff - Úterý 15. 08. 2017 20:45

Liga mistrů, 2017/2018
2 - 0
2 - 0
APOEL FC
APOEL FC

2. de Camargo
10. Aloneftis

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (675)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé