Fortuna liga

Bohemians - Slavia 0:0

V rámci 4. kola se Slavia představila na horké půdě v Ďolíčku proti domácím Bohemians. Oba týmy byly dosud v soutěži neporaženy, což zůstalo i po zápase. Duel totiž skončil zaslouženou remízou 0:0.

Slavia do vršovického derby nastoupila ve výrazně pozměněné sestavě oproti pohárovému duelu s APOELem. Na levý kraj obrany se opět postavil Sobol, na místě podhrota dostal šanci Altintop a ve středu hřiště nastoupil při své premiéře za Slavii Hromada. Za domácí klokany pak nastoupili bývalí hráči Slavie Švec a Dostál.

Sešívaní začali zostra a hned ve 3. minutě měli gólovou příležitost. Po rozehrávce Laštůvky slávisté prodloužili míč na Zmrhala, který skvělou průnikovou přihrávkou vyslal do gólovky Mešanoviče, ten ale trefil jen Fryštáka! Míč se ještě odrazil k Sýkorovi, ale jeho střelu dokázali obránci domácích vykopnout na brankové čáře. Úvodní branku mohl vstřelit i Bořil, který se po odrazu ve vápně objevil z úhlu před brankářem. Ránu z voleje ale poslal těsně nad! Nadějný úvod byl bohužel téměř vším, co Slavia směrem dopředu za první půli předvedla. Hra se posléze vyrovnala a uklidnila. Šance si ještě připsali Sýkora, jehož nadějná rána byla zblokována, a došlo i na domácí, kteří dobíhali na dlouhý míč ve dvou proti osamocenému Jugasovi. Centr ale dokázal náš stoper v tísni odvrátit. V závěru ještě pálil Zmrhal dobrou střelou těsně vedle. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé půle nastoupily oba týmy beze změny. V jejím úvodu se na průnikovou přihrávku natahoval před Laštůvkou Bartek, ale pár decimetrů mu chybělo. V 59. minutě reagoval na nelepšící se výkon Slavie trenér Šilhavý a vystřídal Sýkoru za Stocha. Hned vzápětí byl trefen ve vápně do ruky skluzující Hromada. Paže ale byla nastřelená, a tak píšťalka sudího zůstala němá. Debutanta v sešívaném záhy nahradil Hušbauer. Výkon červenobílých se však vůbec nelepšil a šance si naopak připsala Bohemka. Po rohu propadl míč ke Kocičovi, který ve vyložené pozici napálil jen Laštůvku nebo jednoho z našich obránců. Tutovku měli domácí i o pět minut později, kdy Kabajev přihrál Nečasovi, ten se uvolnil a sám tváří v tvář Laštůvkovi vystřelil vedle šibenice! Až v závěru se Slavia snažila o jakýsi tlak, k němuž se snažil pomoci i střídající Škoda. Stoch uvolnil na straně vápna Součka, ten přihrál na hranici malého vápna Hušbauerovi. Bohužel šel ale míč našemu hráči jen na paty a než se stihl otočit, tak byl jeho pokus zblokován. Odražený míč ještě za vápnem pěkně napálil Bořil, ale trefil jen prostředek branky, kde zasáhl Fryšták. Větší převahu už si Slavia nevytvořila a duel skončil zaslouženou remízou, což je pro Slavii samozřejmě ztráta. Kouč Šilhavý má tak o čem přemýšlet. Nejgólovější tým minulé sezony úplně ztratil útočný šmrnc.

4. kolo - Sobota 19. 08. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
0 - 0
0 - 0
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (395)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé