Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

Slavia nedokázala otočit dvojzápas s APOELem a do základní skupiny Ligy mistrů neproklouzla. Hráči podali srdnatý výkon, ale celkově naší hře opět něco chybělo.

Slavia doma ve vyprodaném Edenu při úžasné atmosféře, kterou jsem v Edenu ještě nezažil, nedokázala porazit kyperského soupeře a s Ligou mistrů se loučí. Nepříjemné zprávy z hlediska šance postoupit přitom přišly už před výkopem - náš stěžejní útočník a kapitán Milan Škoda nemůže kvůli nemoci nastoupit. Jeho absence se bohužel projevila a sešívaní gól do branky soupeře nedotlačili. Je třeba si objektivně přiznat, že ze zdravotního hlediska se nám v tomto dvojutkání lepila smůla na paty. Kádr máme široký a silný, ale výpadek dvou klíčových hráčů v každém ze zápasů (Deli a Danny venku a Deli a Škoda doma) se dá plnohodnotně nahradit velice obtížně.

Červenobílí i tak vstoupili do zápasu srdnatě a to jim vydrželo i v celém průběhu. Bojovnost a snaha byla na maximální úrovni a bylo by spíš hodně divné, kdyby tomu v takovém zápase tak nebylo. Navzdory enormní touze naší hře něco chybělo. Bylo zřejmé, že jsme nastoupili s přímočařejší taktikou, bohužel však bylo v naší hře až příliš nepřesností. Soupeře jsme tedy mačkali, ale ne až tak drtivě, jak by bylo třeba. Jalová byla i předfinální fáze. Na to, že jsme měli znatelnou převahu, bylo vyložených gólovek pomálu. Vlastně asi jen ta Dannyho, který z pár metrů překopl branku. A i když byla spousta jiných nadějných příležitostí, tak brankář hostí musel vytáhnout jen jeden náročnější zákrok proti hlavičce Frydrycha z 1. minuty. A to je samozřejmě hodně málo, zvlášť když jsme vyslali 24 střel (z toho jen 6 na branku a z nich jen jediná nebezpečná).

Kypřanům k postupu pomohly i nevídané herecké výkony, které doběla rozpálily šéfa našeho klubu Jaroslava Tvrdíka. Já samozřejmě takové divadelní představení také odsuzuji, ale nemyslím si, že by dvojzápas výrazněji ovlivnilo. My jsme byli prostě naprosto neschopní vstřelit za 180 minut branku. Kdyby se hrálo o 5-10 minut víc, tak nás to nevytrhne. Taky si nelze myslet, že prospíme prvních 10 minut dvojzápasu a že pak s námi bude jižanský soupeř za výhodného stavu závodit v útočení. Naše naivita, naše chyba. Snad si hráči vezmou ponaučení, že když odfláknout prvních 10 minut, tak pak nemusí stačit na otočení ani 170 minut velké snahy.

 

Závěrem shrnu své dojmy z kvalifikace. Postup do skupiny Evropské ligy je jasný úspěch, který bych před začátkem sezony velice rád bral. Bohužel na jazyku trochu zůstává pachuť z nevyužité šance. Los k nám byl milostivý a APOEL byl soupeř, přes něhož se dalo postoupit. Snad na další podobnou šanci nebudeme muset čekat znovu 10 let.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jan Laštůvka - 5 - Ani není co psát, práci žádnou neměl.

Michal Frydrych - 5 - V úvodu se výborně prosadil k hlavičce po standardce, Waterman bohužel dobře zasáhl. V první půli se jednou nechal lacině obejít, jinak ale odehrál standardní zápas.

Jakub Jugas - 5 - Naše obrana fungovala, z části i proto, že APOEL v závěru nedohrával své nadějné brejky, ale radši šetřil čas. Když nám ubýval čas, tak se Jugas snažil vyvážet míče a nápaditěji rozehrávat, bohužel mu to ale nešlo. Také jednou předvedl chybu s pozičním bráněním, kterou opakuje častěji, než by bylo dobré. Snažil se aktivně vystoupit proti protihráči ze špatné strany a ten se kolem něj jen obtočil a nechal ho za sebou, což musel Jugas řešit jen za pomoci faulu a mohl být rád, že nedostal kartu. Celkově si ale vedl celkem spolehlivě.

Michael Ngadeu Ngadjui - 7 - Pro mě náš nejlepší hráč a zatím potvrzuje můj názor, že na stoperu bude stejně výborný jako na pozici defenzivního záložníka. Hodně se podobá Delimu a je vynikající v osobních soubojích. V první půli sice jednou rozehrál až za branku soupeře, ale to bylo ojedinělé zaváhání. Jinak byl jako zeď. Velmi nadprůměrný výkon.

Jan Bořil - 6 - Potvrdil oprávněnost své nominace do reprezentace. Hrál opět dobře. Spolehlivý dozadu, snaživý vepředu. Snažil se jít i do zakončení, ale jeho střela z dobré pozice šla jen doprostřed branky. K lepší známce by potřeboval nějaký vyloženě dobrý útočný moment, třeba přesnou přihrávku do velké šance.

Danny - 4 - Zdravotní problémy z uplynulého týdne na něm byly bohužel znát. Ve hře byl mnohem méně výrazný než obvykle, navíc zahodil největší šanci zápasu, když z malého vápna překopl branku. Velká škoda, právě pro správné řešení takových momentů do Slavie přišel.

Tomáš Souček - 5 - Odvedl standard. Při obranné práci ve středu hřiště se mu dařilo, v takovém zápase, kdy máme tlak, by ale potřeboval přidat i větší kreativitu. A když už se probil do velice zajímavé pozice, tak zakončil mizerně.

Josef Hušbauer - 6 - Náš jasně nejaktivnější hráč ve středu zálohy. Bohužel je až příliš zjevné, že je jediný, kdo dá naší hře ze středu pole myšlenku, takže stačí, když se na něj soupeř zaměří a nedá mu prostor. Hušbauer hrál směrem dopředu dobře, makal i směrem dozadu. Je ale pravda, že ve snaze riskovat si připsal i několik zbytečných a nebezpečných ztrát. I tak podle mě patřil k našim lepším hráčům a nadprůměrnou známku si zaslouží.

Ruslan Rotaň - 5 - Bylo znát, že hrál trochu jinak a měl pokyny přihrávat víc dopředu. O to se snažil, ale když si to srovnáte s Hušbauerem, tak byl oproti němu nenápaditý. Ale jistý standard do naší hry přinesl, což se ukázalo, když střídal a náš výkon upadal.

Miroslav Stoch - 6 - Hrál velice dobře. V první půli patřil k úplně nejlepším, vidět byl možná nejvíce. Snažil se, jednou vystřelil těsně vedle, několikrát předvedl i pěkný průnik do lajně. Nešťastně se však zranil a odehrál jen poločas.

Mick van Buren - 5 - Podobně jako zbytku týmu se mu nedá upřít velká snaha. Byl platný při napadání soupeřovy rozehrávky, vytěžil z toho i velice dobrou možnost, kterou ale nevyužil a míč nedokázal obhodit kolem brankáře. Ve druhé půli už mu to moc nešlo. Často se pletl v křídelních prostorech a pak chyběl vepředu, také ztrácel míče, ač třeba v hlavičkových soubojích mě mile překvapil a byl v nich poměrně úspěšný. Pro branku soupeře ale příliš nebezpečný není. To bohužel potvrdil i v samotném závěru, kdy mohl přihrát Zmrhalovi, který by šel takřka sám na branku. Mick ho ale neviděl a akci zazdil přihrávkou do obsazené strany.

Jaromír Zmrhal - 5 - Dobře hrajícího Stocha plnohodnotně nahradit nedokázal, i tak ale Zmrhal podal první alespoň standardní výkon v sezoně. První centr z dobré pozice ještě poslal úplně mimo, pak se ale zlepšil a několikrát se na své straně prosadil k ostrému centru do vápna.

Muris Mešanovič - 4 - Trápí se. Naši hru neoživil, spíše naopak. S van Burenem si v útoku moc nerozuměli. A když už měl Mešanovič slušnou příležitost při míči za obranu, tak podklouzl.

Jan Sýkora není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

playoff - Středa 23. 08. 2017 20:45

Liga mistrů, 2017/2018
0 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

APOEL FC
APOEL FC

Komentáře (80)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    zeleznik2     před 3 lety 25.08.2017 18:31 |  
    7 3

    Hodnotil jsem podobně, je zajímavé, že Michael obdržel ve Spartu průměrnou známku 5, zatímco pro nás byl mužem zápasu společně s Bořilem. Naopak strašný Danny dostal 6!!už jen za za tu tutovku nemohl, dostat lepší než 5.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      DF007     před 3 lety 25.08.2017 18:52 |  
      8 3

      Danny byl v ofenzívě hodně aktivní. Ano nedal velkou šanci, ale třeba Součkovi krásnou přihrávkou nabídl výbornou pozici. Rozhodně jeho výkon jako strašný nevidím.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        Chlupp (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2017 21:28 |  
        4 1

        Strašný výkon Dannyho to určitě nebyl, ale pomalý a průměrný zcela jistě ano...

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

          Tomastu     před 3 lety 26.08.2017 13:05 |  
          0 1

          Pro mě to strašný výkon byl,ta šance hrozny ,ale může se stát v té druhé to byla horší pozice.Jenže co mě vyloženě vytáčí jsou ztráty,laxní bránění a hlavně pokud byl Van Kessel za ty peníze extra provar tak tohle není zase takový ,ale pořád to jako dobré podepsání hráče nevypadá . Kdyby tohle předváděl hráč za deset mega z platem sto padesát měsíčně hodnotil bych to samozřejmě jinak .

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      tomblesk     před 3 lety 25.08.2017 18:56 |  
      2 2

      Všichni ti "specialisté komentátoři" nepostřehli podstatné a uniklo jim jedno. Tvrdili, že je nešikovný při řešení těch šancí a uniklo jim, či lenivě zapomněli, jak "krkolomně" zvládl šanci proti Jihlavě ... Jiný by se v podobné situaci přerazil vejpůl. I netechnik Škoda tohle umí a předvedl to několikrát ....

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    DF007     před 3 lety 25.08.2017 18:50 |  
    4 1

    Tak já asi už tradičně o jeden stupínek více hráčům přidal. Vykon zlý nebyl. Bohužel to vše sráží finální a předfinální fáze. Pořád jsem přesvědčen, že jeden povedený zápas to rozjede.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Chlupp (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2017 21:40 |  
      1 1

      Povedený zápas se povede, pokud nasadíme rychlou sestavu, Stoch pokud bude zdravý, Sýkora, Hušby určitě, ale kdo další je schopen rychlého pohybu v záloze? Do útoku máme jediného Škodu, Mešanoviče bych poslal na hostování, jestli se do toho zase nedostane...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        bongor     před 3 lety 26.08.2017 10:11 |  
        1 0

        Kdo je schopen?Samozřejmě Mingazov,ten by se kyperským divadelníkům vyrovnal i jinak,což by je třeba mohlo rozhodit,najednou by se neváleli sami,ale měli by spolunocležníka.Jinak Jarda má naprostou pravdu,když ho tohle vytočilo.Tihle do Evropy nepatří.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    jufoun (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2017 19:08 |  
    1 0

    Myslím, že tam je zapomenutá v souhrnu hezká střela asi Zmrhala na konci zápasu, která byla skoro gólová. A tak to byla tedy další velká šance, krom Michalovi.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Marthy98     před 3 lety 25.08.2017 19:09 |  
    4 9

    Kreativní hráč chybí, to je pravda. Škoda, že už tu není Levan. :(

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Tomastu     před 3 lety 26.08.2017 13:07 |  
      2 1

      Blbost hrál hezký na oko ,ale statistiky 0

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Fačín     před 2 lety 29.08.2017 14:18 |  
      1 2

      Se slzou v oku na Levana vzpomínám...

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Sedrousek     před 3 lety 25.08.2017 19:22 |  
    12 3

    Jen k Lastuvkovi co mel chytit radeji vyrazel. Jistota z nej rozhodne nezari!!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      bongor     před 3 lety 26.08.2017 10:13 |  
      0 2

      Zvykli jsme si na Pavlenku a každý kdo přijde po něm má problémy.Ale stejně mě hodně naštval,Brémy nejsou žádná extra adresa.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        Tomastu     před 3 lety 26.08.2017 13:08 |  
        1 0

        Opravdu ? Hraje každý týden Bundesligu jednu z nejlepších lig na světě ;-)

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Robinator     před 3 lety 25.08.2017 19:26 |  
    4 4

    Tentokrát souhlasím skoro do puntíku..až na Mesanovice..tomu sem dal daleko menší známku(1).protože je opakovaně na hřišti úplně zbytečný, takže je to vlastně - 1 hráč v poli..doufám, že se brzy uzdraví Stoch.. jednoznačně naše největší posila a věřím, že to bude hvězda ligy..neskutečná dynamika,práce s balonem..to nikdo z týmu nemá..v zimní pauze se zaměřit na zvýšení rychlosti v záloze ( k husbymu nakeho rychlíka) dva útočníky..a bude to voňavý

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      bongor     před 3 lety 26.08.2017 10:14 |  
      1 1

      Já zase věřím,že se Mešši zase srovná a ještě se budeme divit/a hlavně se budou divit soupeři/.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        Robinator     před 3 lety 26.08.2017 13:22 |  
        0 0

        Ja věřím, že se srovná Milan..ale Meši tomu nedává vůbec žádnou nadstavbu..vlastně jen běhá bez balónu..a když by mohl něco udělat..udělá to špatně..já mu bohužel už moc nevěřím..a jak přijde nový útočník..radil bych jo až za Burena..pokud bude hrát Mickk utok

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Slawek     před 3 lety 25.08.2017 19:32 |  
    6 4

    S hodnocením lze asi souhlasit, nicméně přečtu-li si text u Hušbauera, je to max. 5. "Zbytečné a nebezpečné ztráty" u tak důležitého hráče nelze jen tak přejít. Souček pak byl na 6 a Stoch na 7.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      DF007     před 3 lety 25.08.2017 20:24 |  
      9 3

      Ty Hušbauerovi ztráty byly asi tři a to zakládal téměř všechny akce. Procento úspěšnosti měl i přes ty ztráty velmi vysoké.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      belmis (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2017 23:29 |  
      7 4

      Poslední dobou už Alanorova hodnocení beru tak trochu s rezervou. Zatímco jeden slovy Alanora packá, druhý za to samé (i když packá v zápase dokonce víckrát) si připíše několik zbytečných a nebezpečných ztrát.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Bogdy     před 3 lety 25.08.2017 20:31 |  
    16 1

    Je třeba, aby hráči hráli tam, kde jsou nejvíc platní. Při vší úctě k Dannymu, on nehraje ostré křídlo, i když tam nastupuje. Často tam chybí. Zde lepší nasadit Sýkoru, Zmrhala, Mingazova. Naopak by tedy mohl hrát uprostřed a pomáhat Hušbymu s režií hry. Ten totiž taky není tam, kde je potřeba, ani nemůže. Musí si chodit dolů pro míče, abychom ho vůbec někam vyvezli, pak ale chybí před vápnem. Nahradit Baráka se zatím nepovedl a naše hra tím trpí. Nejvíc mi ale vadí, že Bořil ve své formě hraje přes nohu. Několikrát vybojoval míč v souboji, rozehrál, naběhl, převzal míč, utekl obránci a pak poslal mizerný centr levou nebo přišel o veškerou výhodu rovnáním míče na pravou. Za tak krátkou dobu co je tým pohromadě, s minimem zkušeností a zdravotními problémy jsem rád za EL. Pochvala TS za elektrizující atmosféru, hlavně na začátku.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Bogdy     před 3 lety 25.08.2017 20:35 |  
      4 0

      Jsem rád za EL je míněno tak, že to nepovažuji za neúspěch. LM by mi samozřejmě nevadila :-)

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    dauby     před 3 lety 25.08.2017 21:49 |  
    11 13

    Hodne spatne hodnoceni. Danny byl zoufaly, v prvni puli jasne nejhorsi nas hrac, znamka 3 maximalne. Stoch minimalne 7, nas nejlepsi hrac. Rotan 5? Ani nahodou, byl neviditelny. Znamky pro Mesanovice a MvB moc vysoke, ja je na hristi skoro nevidel. Ale to uz je takova Alanorova klasika - vetsine dat 5 za prumerny vykon, pak nekomu 4 a nekomu 6... Ta skala ma 10 stupnu, 10!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Chlupp (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2017 22:01 |  
      11 10

      Měl by se vystupňovat tlak hlavně na Dannyho, Altintopa a Rotaně, ne na Alanora, aby začali odvádět takovou práci, na kterou sem přišli a ne že si to tady odchodí nebo odsedí! Čím dříve začnou hrát poctivě a naplno tvrdě makat, tím lépe, ale to jejich chození a ztráty míčů a nepřesné centry nikam, na to začínám být alergický, jenom jméno nestačí!!
      Zlatý Miro Stoch, takových hráčů si vážím!!

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        jufoun (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2017 22:11 |  
        17 1

        Zrovna Rotaň zápasy neodchodí, ten jeden z mála bojuje naplno. Holt nevíme jaké má v našem systému úlohy, zřejmě držet střed hřiště a to splňuje.
        Danny je určitě super hráč, ale musí hrát ve středu, kde svojí kreativitou vymyslí spoustu dobrého.
        Halil, pokud hrál, byl lepší než na začátku po přestupu. Ten se do toho dostane, přeci hrál v bundeslize a dlouho. Nevěřím, že fotbal zapomněl.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

          Chlupp (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2017 00:50 |  
          6 1

          Já mám rád technické hráče a Rotaň mezi ně patří, jen bych si přál, aby to ty naše posily konečně pořádně rozbalily, abychom pořád jen nevzpomínali na výkony v bundeslize. Rychlosti se nedočkáme, ale rozdílových dovedností v lize bychom snad mohli...

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

            sasky     před 3 lety 26.08.2017 17:32 |  
            0 0

            Tady si myslím, že si je trošku idealizuješ. Rotaň hraje přesně to, co má, olítá celý střed. Danny se snaží rozehrávat, teď pokud měl problém s kolenem, tak to logicky moc nešlo. Nicméně může se snažit rozehrávat jak chce, ale s naší bídnou nabídkou hráčů (většina stojí a ještě nejlépe obsazená soupeřem) toho moc nenadělá. A hráč, který by prošel přes celé hřiště a dal gól to zase není. No a Altintop, ten je zatím bídný, to je pravda.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Kenny     před 3 lety 26.08.2017 00:57 |  
      0 0

      Ale teď si tu desítku doufám nikomu dávat nechtěl. že ne?!?

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        dauby     před 3 lety 26.08.2017 11:03 |  
        2 1

        Jasně že ne :-). Ale pokud se podívám na Alanorovo hodnocení, kde třeba takový Rotaň má známku 5 a Stoch 6, tak nevím, co si o tom mám myslet. Nemám čas koukat na záznamy, ale na stadionu jsem sledoval v první půli zejména Dannyho a Stocha, a i s okolními diváky jsme se shodli, že Danny byl daleko nejhorší, a Stoch jasně nejlepší. Danny zkazil snad všechny přihrávky + zazdil dvě tutovky, což určitě není plus, ale mínus. Stoch se naopak strašně snažil, šlo mu to a byl jediným naším hráčem, který obejde hráče jeden na jednoho. Já osobně jsem u něj váhal mezi 7 a 8.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

          Kenny     před 3 lety 26.08.2017 14:31 |  
          0 1

          Viděl jsem to stejnou optikou. :-) Holt, každý má své oblíbence a nevyhne se tomu ani Alanor. Ale člověk už to hodnocení tak nějak čte s tím, že ten a ten bude de facto chválen ať hraje jak hraje a jiný, kdyby se stavěl na hlavu nedotáhne to nad průměr.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Crispo     před 3 lety 25.08.2017 23:28 |  
    16 0

    Zápas jsem si moc užil i přes nepříznivý výsledek. Když spustila TS své první pokřiky tak jsem měl husinu jak nikdy, a když se po celý zápas přidávaly i ostatní tribuny tak to byl neskutečný zážitek, i to pískání na ležící simulanty bylo ohlušující a nic podobného člověk během ligových zápasů nezažije, paráda. A až na pár dementů co mají potřebu něco házet na hřiště byl náš kotel bezchybný, ukázal fotbalové Evropě že i Slavia bude mít doma výbornou podporu.
    S hráči už je to horší, snaha enormní, individuální výkony však nic moc až na Stocha, který jediný pohybem a rychlostí platil na zaparkovaný autobus. To je málo. Malinko překvapil i MvB na hrotu, šlo vidět že je tam o něco platnější než na křídle, ale asi to na základní sestavu a vytlačení bez formy hrajícího Škoďáka nebude stačit. Muris hodně špatnej. Zmrhal a Sýkora asi potřebují více času na hřišti, hlavně Syky, u Zmrhala je to jedno, ten je jako počasí. Dost se kritizuje Rotaň jako neviditelnej, ale po jeho vystřídání šlo naopak vidět, že APOEL najednou nemá problém získat a na naší půlce držet míč, možná to není tak černobílé a Ruslan má v záloze důležitou úlohu, Souček to sám neoběhal, i tak doufám že Ruslan ještě předvede něco víc, hráč jeho kvalit musí více podpořit útok, ale ze sestavy bych ho nevyndaval, jen pokud by Hromada chytil super formu.
    Celkově se mi líbilo jak všichni do jednoho dřeli od začátku do konce, myslím že tam nechali vše tak jak slibovali. Žel bohu není forma.
    Snad trenér trochu pozmění posty některým hráčům, zejména Bořila napravo, Dannyho jinam než na křídlo, a když možná přijde i útočník tak by se už snad měla i ta střelecká potence zlepšit.
    Těším se na neděli, SKS FOREVER...

  11. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Akuls     před 3 lety 26.08.2017 01:01 |  
    5 1

    S hodnocením souhlas, jen bych dal hráčům známky o stupeň vyšší. Tým podal asi maximální výkon jakého je momentálně schopen. Za svojí střeleckou nemohoucnost jsou potrestáni losem skupiny E.L. Škoda, těšil jsem se jak si v sonderheftu časopisu Kicker věnovanému každoročně CH.L. přečtu po deseti letech zase o SKS, zvlášť když by naším soupeřem byla BVB. Sice bychom si asi moc s balónem ani v jednom z štěstí zápasů nezahráli, ale bylo by 3x vvyprodáno a na jaře bychom se mohli věnovat již jen boji o titul. V hodnocení bych dal vyšší známku Součkovi, který měl největší zásluhu, že SKS měla převahu v poli (nejvíc naběhaných km, nejvíc kontaktů s míčem, nejvíc vyhraných soubojů a minimum nevynucených ztrát). Dále v přehledu není uvedena střela Zmrhala z poslední minuty, to byl jediný moment, kdy se gólman APOELu opravdu zapotil. Mešanovič se tam v poslední době přes maximální snahu jen plete ostatním, možná stálo za pokus dát na hrot Altintopa, který umí hrát z jedničky, podrží balón, pár desítek gólů už v karieře také vstřelil a s MvB si docela rozumí. Jinak porovnávat hodnocení Alanora a expertů z iSpartu je jako nebe a dudy. Podle mne zápasy snad ani nevidí. Můžete mi prosím někdo v této souvislosti sdělit, co znamená věta, kterou uvedl pan expert v iSpartu u hodnocení MNN: "...blufoval před dotírajícím protihráčem." Slovo blufovat znám pochopitelně třeba z karet, ale co by mohlo znamenat ve fotbale fakt netuším.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      donford     před 3 lety 26.08.2017 07:54 |  
      10 0

      Blufoval před dotírajícím protihráčem ....
      1. dělal že tam není
      2. dělal že je jeho spoluhráč
      3. dělal že je pořadatelem a vběhl na hřiště jen pro hozený kelímek
      4. dělal že je čistič bot a jde mu je vyčistit
      5. dělal že je prodavač bot (dresů) a jde mu nabídnout nový nebo vyměnit v záruce
      6. chtěl ho přezkoušet z fotbalových pravide nebo že je píchlý míč ....
      Samozřejmě, ta věta je pitomost, ale nabízejí se dle fantazie desítky řešení onoho blufování. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        Akuls     před 3 lety 26.08.2017 09:01 |  
        0 0

        Děkuji za osvětu, jste evidentně velmi vtipný a kreativní člověk. Já jsem si dosud dovedl představit, že blufovat ve fotbale může jen trenér na předzápasové tiskovce, když prohlásí, že polovina hráčů základní sestavy je zraněná a druhý den všichni k překvapení soupeře nastoupí na zelený pažit a běhají jako čiperky. Nyní už se to moc nepraktikuje, ale za mých mladých let tím byl proslulý hlavně trenér Spartaku Stalingrad, nyní Klokaniens, Jiří Rubáš.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

          donford     před 3 lety 26.08.2017 10:53 |  
          3 0

          Tak za mých mladých let, když Pepi Bican byl hrajícím trenérem Slavie, také občas blufoval. Nastoupí zítra? Prý ho bolí noha. Nenastoupí? Prý se necítí. Tak se to táhlo se znepokojením mezi lidem slavistickým. Všichni bývali napjatí. (Dnes zase pro změnu - nastoupí Deli? Škoda? Danny proti Bolce?) No, a pak třeba proti Spartě na Letné se najednou objevil mezi hráči. Uprostřed útoku. Všichni jsme jásali. Určitě dá nějakou branku. Na ty hadráře stačí i po čtyřicítce. Ovšem Sparta si věděla rady. V prvních 5 minutách k němu přikvačil vyhlášený sparťanský surovec Starý, (měli ještě pak jednoho, Josefa Vojtu, dej mu pán bůh zdraví)) kopnul ho pěkně cíleně do kolena, milého Bicana odnesli na nosítkách a bylo po nadějích. Tím blufování skončilo. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

            Akuls     před 3 lety 26.08.2017 12:39 |  
            2 0

            Pepiho Bicana jsem zažil již jen za staré pány a to hrál tzv. chytrého na místě staženého centrforvarda. Měl tak 20 kg nadváhou, ale v noze to pořád měl. Myslím, že s aktivní kariérou definitivně skončil v r. 1956 po návrat Dynama Praha z Jižní Afriky. Já fotbal sleduji od sezóny 1958/59, takže už si na řízené obrance ACS: Gůru, Potměšila, Procházku, Hertla. Starého dobře pamatuji. Vojtu bych ale zařadil do jiné kategorie, byl to sice brousek, ale také výborný fotbalista. Spolu s Kvašňákem možná pořád nejlepší nákupy v historii těch ze špatného břehu Vltavy. Nástupcem sprosťáka Starého byl v surovostech ku podivu pozdější reprezentant a T.V. fotbalový expert Vladimír Táborský, který byl zamlada hrozný dobytek. Někde jsem s ním četl rozhovor, kde se přiznal, že v mládí vyznával filozofii - nakopni soupeře dřív než on tebe. Změnil se až když ACS začal trénovat Václav Ježek.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

              donford     před 3 lety 26.08.2017 14:05 |  
              1 0

              Nepatrně dřív jsem poznal brankáře Ročka, Houšku, obrana Menclík, Koubek, Zuzánek, záloha Hejský, Procházka (Frigo) ... Byl jsem od kolébky velký Slavista, ale od Sparty jsem bydlel 400 m a vstupenka dětská za 1,- Kčs. Výlet do Edenu, to bylo pro malého kluka tenkrát velké dobrodružství, tramvají přes celou Prahu. A sám!
              S Táborským jsme kopávali jako větší kluci na Letenské pláni. S Gůrou (později Sparta) a s Kolmanem (později Slavia) na Aritmě Praha.

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

            Akuls     před 3 lety 26.08.2017 13:36 |  
            0 0

            Jen si ještě dovolím připomenout, že Josef Vojta přestoupil do ACS až v r. 1959, takže pokud hrál proti Bicanovi, tak to muselo být v době, kdy vojančil v R.H. Brno a nebo hrál za svoji Armu, tedy Spartak Ústí n/L, Dobi by asi napsal Aussig an der Elbe.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

              donford     před 3 lety 26.08.2017 14:07 |  
              0 0

              Ne, ne, proti Bicanovi Pepík Vojta nekopal, aspoň ne ve Spartě, tam to byl tenkrát Václav Starý.

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

                Fačín     před 2 lety 29.08.2017 14:29 |  
                0 1

                Obdivují vaší paměť pánové, já už si skoro nepamatuju některé naše hráče třeba z před 5 let..

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      bongor     před 3 lety 26.08.2017 10:22 |  
      4 0

      blufovat ve fotbale,to je skvělý novotvar z péra rudého neználka.Zřejmě to znamená,že MNN dělal,že umí výborně fotbal a zatím nic neumí.Jinak nelze toho blba písálka chápat.

  12. Hušbauer

    pinochet     před 3 lety 26.08.2017 01:04 |  
    2 7

    Já ho mám docela rád, ale v tomhle utkání opravdu nepředvedl nadstandardní výkon, ba dokonce bych řekl, že hrál hůře než normálně. Za mne tedy strop 5, 6 na úrovni výborného Bořila v žádném případě.

    • Re: Hušbauer

      Akuls     před 3 lety 26.08.2017 09:12 |  
      0 0

      No nevím, ještě také vyhrál plno hlavićek a přihrál, i když pravda se štěstím, na obě velké šance Dannyho. Škoda, že mu nevyšla ta střela z vápna levačkou. Stejně mne v podobné situaci zklamal Rotaň, ten měl na velkém vápně balón přímo proti noze a jeho rána se také sotva došourala vedle brány. Podle mne byl Soućek spolu s MNN a Bořilem nejlepší. Přiřadii bych k nIm i Hušbauera, ale ten měl nejméně tři velmi nebezpečné nevynucené ztráty. Proti týmu s lepší ofenzívou by z toho byly aspoň dva góly v naší síti.

      • Re: Hušbauer

        pinochet     před 3 lety 26.08.2017 11:59 |  
        2 7

        Právě, jinak z Rotaně jsem také zklamaný, dle mého hru zdržuje.

        • Re: Hušbauer

          mirecek1111     před 3 lety 26.08.2017 12:52 |  
          7 6

          Já jsem z Rotaňe také zklamaný. Čekal jsem, že takový hráč bude mít úplně jiný přínos. Takové ty řeči, že on na tom hřišti dělá tu černou práci kterou půlka fanoušků nedokáže rozeznat a proto ho kritizuje...nevím no. Celou minulou sezonu jsme v defenzivě problémy neměli. Ngadeu to zvládal výborně, a čím těžší zápas jsme hráli, viz. derby atd, tím víc bylo patrné, jakou sílu pro defenzívu má. A teď nám ještě k němu má běhat ve středu hřiště borec na nějako černou defenzivní práci, čímž se nám úplně vyblokuje jeden hráč, který může podporovat naši jalovou ofenzívu.

          Výsledek proti minulé sezoně potom je, že v defenzivě jsme sice stále výborní ale v ofenzívě jsme udělali absolutní krok zpět, protože místo Baráka máme kluka na černou práci. A když nehrával Barák, tak jsme to tehdy často řešívali tím, že šel ke Škodovi Mešanovič, protože tehdy prostě za Baráka nebyla alternativa.

          Osobně bych raději viděl tu středovou osu - Ngadeu - Hušbauer, Danny. A když nebude Danny tak čím dál víc zapojoval Hromadu, protože ten v té Plzni nebyl vůbec špatný. A je především pořád velmi mladý. Ostatně tehdy když u nás podepisoval, tak si fanoušci Plzně brblali, že to už se raději měli zbavit Hořavy nebo Hrošovského než jeho.

          • Re: Hušbauer

            vlk30 (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2017 13:23 |  
            3 1

            Me se Rotan líbí, tedy az na tu minelu v LM,ale to se může stát každému, já trochu vidím problém v JŠ,zdá se me že prostě hráčům nedovede vysvětlit co po nich vlastně chce,at me nikdo neříká,ze mu radí aby to hrál pořad dozadu.Nebo to chce ještě čas na sehrání aby o sobě hráči věděli co od toho druhého očekávat, či spíš kde ho očekávat. Protože ten kádr ma na to s přehledem vevodit lize,pokud budou bojovat tak jako proti kypranum a nebudeme čelit fatální marodce.

            • Re: Hušbauer

              Robinator     před 3 lety 26.08.2017 13:29 |  
              7 5

              Můj názor je ten, že pokud tam bude rvát dvojici Rotan a Souček..fungovat to pořádně nebude nikdy...

              • Re: Hušbauer

                donford     před 3 lety 26.08.2017 14:16 |  
                4 1

                Ono se to možná nezdá, ale jediný Suk nebo jediný MNN jsou schopni defenzivně ovládnout celý střed hřiště. Dva hráči jsou přepych. A když se občas stahuje i Hušby před rozehráním, je dle mého laického názoru - na naší ligu (vzadu Rotaň a Suk?) jeden hráč uprostřed dostačující. Jo, v LM by už asi byli nutní. Tam ta převaha soupeře by byla zřetelná. (dle vylosování skupiny Apoelu).

                • Re: Hušbauer

                  Robinator     před 3 lety 26.08.2017 16:44 |  
                  1 1

                  V LM jak kde..doma určitě hrát na jednoho DZ..například ve Villarrealu by mi to asi až tak nevadilo..i když i tam bychom mohli odvážněji..přijde me, že MNN je tam ó parník lepší..tlačí to před sebou jak hradba a pak mají ostatní hráči více prostoru pro dvě aktivity...snad už bude Deli brzo fit.

  13. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Andul-lhak     před 3 lety 26.08.2017 11:42 |  
    1 0

    Tak co, vi nekdo jak to vypada s tim utocnikem? :) Cetla sem neco o Necidovi a o Kozakovi, vi nekdo se zakulisnimi informacemi, jestli je na tom neco pravdy?

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Eluin (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2017 12:33 |  
      3 2

      Necid určitě ne.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      sasky     před 3 lety 26.08.2017 17:45 |  
      0 1

      Kozák doufám ne (skleněnka) a Necid nevím, myslím, že jeho kariéra má sestupnou tendenci. Vloni odehraný ekvivalent 10 zápasů a 3 branky.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        Andul-lhak     před 3 lety 26.08.2017 18:23 |  
        5 1

        No me se nelibi ani jedno jmeno popravde. Doufam, ze mirime o neco vys. Ale do konce prestupaku uz je jenom par dni, tak by se snad brzy mel nekdo oznamit. Dulezity by bylo, aby konecne odesli i hraci na hostovani, jako Scuk, Chalus atd. Snad se to vsechno stihne. :(

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

          Andul-lhak     před 3 lety 26.08.2017 18:40 |  
          0 0

          *mne

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Travinho     před 3 lety 27.08.2017 09:08 |  
      0 0

      Kozák podle mě taky ne, nedávno jsem o něm mluvil s jeho kámošem a jelikož jsme se pohybovali tak v intencích Opavy, tak dost silně pochybuju, že půjde k nám. Navíc není furt úplně zdráv.

  14. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    valkys     před 3 lety 26.08.2017 13:40 |  
    7 0

    Nechápal jsem příchod Murise na hřiště, když v posledních zápasech zase a zase potvrzuje svoji šílenou formu. Za mě tam měl jít Halil, který sice taky zatím neoplývá optimální formou, ale podle mě v posledních zápasech přesvědčil určitě víc.

  15. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    Cross     před 3 lety 26.08.2017 17:51 |  
    11 2

    Vyřazení APOELem zkousávám ztěžka, byl k překonání, zkrátka zatím ještě nejsme tak dobří. Práce s míčem, hra jeden na jednoho, kombinace, finální řešení ve vápně - zatim nemaji potřebnou kvalitu. I proti silným domácím soupeřům se prosazujeme ztěžka (např. na jare Sparta, nedávno Teplice). Ted jsme navíc bezdůvodně zpomalili hru (Rotañ) a odešli nam útočníci, nejdou ani střely zdálky. Hodne zblokovaných střel. Ubylo dobrých centrů z křídel. Kdybychom s timhle ted postoupili do Ligy mistrů, a jeste do skupiny smrti (Real Madrid, Dortmund, Tottenham), byli bychom otloukánky Evropy. Asi bychom dostali pres dvacet branek a dali mozna dvě. Takova konfrontace by nam nijak nepomohla, spis by nas rozložila. Dva z tech týmů mozna na jare budou hrat semifinále Ligy mistrů. Nedivil bych se tomu.
    Takhle majitel vidí, ze jsme opravdu spis jeste na zacatku naši evropské éry a naši aktualni soupeři v Evropské lize jsou tak akorát, abychom hráli o postup a zároveň se neco noveho naučili - bez souběžné ostudy, ze které by Rudoch měl jen radost. Beru to tak, ze co se letos stalo, stalo se dobře. Číňan musî pochopit, ze momentální cena našeho týmu na trhu je cca 32 miliónů eur a ze nejsme konkurenceschopní hned na několika postech. Portugalsko, ktere je chudší, nez Česko, ma v Lize mistrů tri týmy a neztratí se tam. Přitom uz loni jsme mohli videt, ze dokážeme z 5. Mista vyřadit pátý celek jejich soutěže. Tedy i z naši ligy by mohli vyrůst "Golems". Pro Číňany celkově jasný signál, ze vzestup v mezinárodním kontextu potrvá déle a bude dražší, nez se na jare možná zdálo. Náš majitel CEFC je ale movitější, nez většina majitelů klubů Ligy mistrů, chce se v Evropě (nejen v Česku) předvést, a tak se máme na co těšit!
    Podpořme současný tým, podpořme Šilhavého, a pojďme dál!!! Vsechno nam strategicky hraje do karet.... a vítr fouká do plachet! (:-))).

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2017 18:34 |  
      3 0

      Na kolik hraje dotyků Rotaň a například Souček(který hraje podobný post, i když má jinou roli)... někde v odborných článcích jsem se dočetl, že rychlejší je míč než hráč.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        donford     před 3 lety 26.08.2017 18:59 |  
        8 0

        Trochu mimo téma - zítra zase budou sparťanští fandové obíhat hřiště s rakvemi - (Brno - Sparta 2:0)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

        bongor     před 3 lety 26.08.2017 19:14 |  
        8 0

        Nevíte prosím někdo,kolik vyhrál rumun v Brně?Jo a kolik gólů dal Lafata?

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

          bongor     před 3 lety 26.08.2017 19:26 |  
          4 0

          Aha,tak jim to náhodou nevyšlo,ale jdou nahoru zápas od zápasu,to přece musí každý vidět..Brno s nima mělo docela makačku,za poslední půlhodinu dokonce vystřelili dvakrát na Melichárka,/předtím ani jednou./
          Jak to,že ten sudí vyloučil jenom jednoho Brňáka,přece měli jít dva.

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

            donford     před 3 lety 26.08.2017 19:40 |  
            8 0

            Teď se ukazuje, že "náš" Pastoor, který neměl k dispozici ani 11 ligových fotbalistů, byl lepší trenér než Štramák, co jich nabral za půl miliardy. A ještě je zajímavé, že Chaim i Biabiany začínají být okoukaní. Nakonec ten Vatajelu je lepší než celý Chaim - herec, co snad předčí i Lafatu.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

              bongor     před 3 lety 26.08.2017 19:47 |  
              5 0

              Fotbal jim teda zrovna moc nejde,tak co založit soubor písní a tanců?Lafata ,Šural a Ben Chaim by mohli být sólisti.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

              bongor     před 3 lety 26.08.2017 19:49 |  
              0 0

              Gino dal dneska další gol.

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

                SKSVenca     před 3 lety 26.08.2017 19:52 |  
                9 1

                V Oxfordu totiž dostali nápad, který si přálo mnoho fanoušků zde, poslali Gina na hrot.

                • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

                  sasky     před 3 lety 26.08.2017 21:02 |  
                  5 1

                  No a nebo taky tím, že Oxford hraje 3. ligu.

                  • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

                    Maeden (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2017 21:51 |  
                    3 1

                    Proti třetiligovým soupeřům mu to vždycky celkem šlo. Kromě Chrudimi, tam si ho vodili frajeři, co přišli z ranní šichty.

  16. Oberynův deník ;)

    Oberyn_7     před 3 lety 26.08.2017 19:55 |  
    7 5

    Vážení čtenáři Slávistických novin,

    Dnes bych se rád rozepsal o pár věcech, které tu začali kolovat a pár uživatelů, zde používá pro mě nepochopitelné argumenty a používají je ve svých příspěvcích, které mě nutí reagovat.

    1) Liga mistrů versus Evropská liga. Před domácí odvetou s APOELEM si pravděpodobně 99% znás přála hrát Ligu mistrů právě proti týmům jako je Real Madrid, Dortmund či Tottenham aby si naši hráči ochutnali tu jedinečnou atmosféru a opravdovou konfrontaci se špičkou. Nyní tady čtu názory, že by to vlastně nemělo asi smysl, že bychom měli 0 bodů atd. Gratuluji všem, kteří se vzdávají předem a kdo má věštecké schopnosti. Opravdu mi vadí, jak zde někteří omlouvají naší neschopnost postoupit mezi evropskou elitu.

    2) Téma Ruslan Rotaň. Kdo alespoň částečně zná mé názory zde, tak ví, že jsem velký zastánce Ruslana a budu se ho zastávat i dále. Prosil bych veškeré jeho kritiky aby mi napsali přesné akce, ideálně minuty kdy zdržuje hru a kdy může poslat někoho do vyložené šance a neudělal to. Napsat ‚‚zdržuje hru“ je jednoduché. Rád bych to měl podložené čísli. Jeho práce je právě být králem ve středu hřistě abychom měli tu optickou převahu a to plní do puntíku. Po jeho odchodu jsme hráli ve středu s dvojicí Souček – Hušbauer. To je dvojice středních zálažníků, která v minulosti absolutně nefungovala a velká část fanoušků za to kritizovala již Dušana Uhrina. Viděli jsme to již na Bohemians a APOEL to pouze potvrdil. Tato středová dvojice nefungovala v historii, tak proč by fungovala teď?

    3) Danny do středu? Moje odpověď je NE! Důvodů mám pár. První by znamenal odsunout Hušbauera níže. Proč bychom našeho nejnebezpečnějšího hráče odsouvali níže, když konečně může hrát na své nejsilnější pozici? Pepa není box – to – box záložník. Jeho přednosti jsou u vápna, kde je silný a mohlo by mu to tam začít padat jako v sezoně, kde byl nejlepším střelcem ligy. Pokud někdo chce namítnou minulou sezonu, tak bych na to dal odpověď jestli se chce také vrátit k nakopávaným míčům a vidět jak si seběhne na pravého beka, kde nakopne míč dopředu? Neumí nakopnout míč stoper čí pravý obránce? To bych se zase zbytečně rozčílil, kdybych o tom psal více. Dalším důvodem aby hrál na straně Danny je variabilita a obtížnější bránění. Funguje to v jiných evropských týmech. Pro příklady nemusíme chodit daleko. Chcete mi říci, že Mandžukič v Juventusu či Eriksen v Tottenhamu jsou ostrá křídla? Spousta spičkových týmů přechází na 3 obráncový systém, kde se o kraj hřiště do ofenzívy stará pouze jeden hráč. Proč mi bychom na to potřebovali 4 hráče? Krajního obránce a 2 ostrá křídla? Rozumím, co chce pan Šilhavý hrát a doufám, že správným výběrem hráčů na kraj obrany by nám mělo chodit i spousta kvalitních centrů. Tím, dostaneme více hráců před branku soupeře a goly jak známo se dávají ve vápně.

    4) Jugas v základní sestavě? U mě znovu ne. Poslední zápas odehrál slušně, ale určitě nesouhlasím, že odehrál dobré utání na Boheminas. Měl velké problémy s bráněním jejich hrotového útočníka, kde 3 krát jasně prohrál souboj a kdyby měli klokani větší kvalitu, tak nás potrestají. Mě nezáleží jestli padla branka po té akci, ale to, že se do vyložené šance dostali, díky jeho chybám je alarmující. Navíc Ngadeu nám posledním zápasem znovu ukázal kde je jeho pravá pozice a zcela souhlasím, že on byl králem obrany. Netvrdím, že chci odstavit Jugase, ale chci to nejlepší pro Slavii a to je v mých očích právě stoperská dvojice Deli – Ngadeu. Kuba by svojí šanci měl určitě dostat, je to dobrý stoper, ale vidím aktuálně 2 lepší v týmu. Argument 2 cizinci na stoperu je moc? Jestli se chceme přibližovat špičce, tak těchto nepodložených kliše se musíme okamžitě zbavit.

    5) Nekoupení hrotového útočníka. Já bych v tom zas tak velký problém neviděl. Pokud se k našemu útočníkovy nedostávají kvalitní centry ze stran, tak i kdyby tam byl Ruud van Nistelrooy či Dino Koller, tak ty branky nedají. Mě třeba Mickův výkon, hlavně v první půli mile překvapil. Vyhrál snad všechny hlavy a věřím, že pokud by dostal kvalitnější balony, tak se k nim dostane také a branku dá. Dále máme v týmu Altintopa, který tuto pozici hrával. Proč nevyzkoušet jeho? Nevidím dovnitř týmu, ale nevidím důvod ho tam nevyzkoušet, když očividně naši útočníci jsou bez formy. Muris i Milan by si měli uvědomit, že již nehrajeme stylem jako minulý rok. I oni musejí tomu přizpůsobit svůj pohyb a svojí nabídku do kombinace. Tudíž samotný nákup útočníka by se určitě hodil, ale opravdu nám to vytrhne trn z paty nebo pouze neumíme pracovat s materiálem co máme u nás v týmu?

    6) Poslední věc co mě zvedá ze židle pokud si čtu nějaký příspěvek je to neustálé vracení se do minulosti. To jak nemám rád vulgarity, ale pokud začíná příspěvek: ‚‚nesmíme zapomenout kde jsme byly“ ještě lépe ‚‚ Někdo tu není vděčný‘‘ tak mám sto chutí, něco napsat. Věřím, že nikdo nezapomíná v jaké situaci náš tým byl, ale já rád hledím dopředu. Z minulosti bychom se měli ponaučit, ale nežít v ní! Tudíž já jsem vděčný, kde Slavie aktuálně je, ale pokud zde někdo napíše konstruktivní kritiku a podloží jí alespoň nějakými racionálními důkazy, tak by měl být brán a ne odsouzen za nevděčníka atd...

    Závěrem bych chtěl dodat, že je to pár dnů od vypadnutí z LM a stále je ve mě velké zklamaní. Doufám, že pan Šilhavý bude adekvátně reagovat a nebude opakovat chyby, které jsme dělali na začátku sezony. Ten tým musí mít úspěch již nyní (hlavně v lize) a nesmíme dopustit aby se Plzeň či Sparta nadechli k nějakému odporu. Ještě dodám mojí sestavu, která by se mi opravdu líbila kdyby byly všichni 100% zdravý.

    Laštůvka – Bořil, Ngadeu, Deli, Sobol – Hromada, Rotaň – Danny, Hušbauer, Stoch – Škoda.

    Váš princ z Dorn

    • Re: Oberynův deník ;)

      zeleznik2     před 3 lety 26.08.2017 20:02 |  
      0 1

      No asi nebudou všichni zdrávi, takže sestava bez Simona a Dannyho. Škoda s otazníkem..

    • Re: Oberynův deník ;)

      Jožin     před 3 lety 26.08.2017 20:38 |  
      1 0

      Ohledně Rotaně a Burena naprosto souhlasím nejso špatní jak někdo pořád píše,šance máme a branky přijdou .Jen dodatek,dnes sparta prakticky bez šancí, to je rozdíl mezi náma.

    • Re: Oberynův deník ;)

      donford     před 3 lety 26.08.2017 21:34 |  
      0 5

      Vážený Oberyne,
      s bodem 1 s vámi velmi nesouhlasím. Dnes považuji za rozumné, že LM nehrajeme. Neumíme se prosadit přes obranu Ostravy, Apoelu, Bohémky (0:0 3x) a chtěli bychom vzdorovat těm třem fotbalovým velkánům. Živě si představuji, jak media, když ne denně, tak obden, se nám posmívají, a to po několik měsíců - soustavně. V Česku se úspěch vůbec nenosí a od našich "novinářů" vůbec ne. Těch, žvástů, pseudorad, posměšků! A považuji za jisté, že bychom ne že dali gól, ale že bychom odcházeli většinou s pěkným rancem. Už po Apoelu se vyhrnula řada žvástů a rad. Stačí si přečíst jen titulky. Že by to mělo negativní dopad na hráče, jsem si víc než jist. Nikdo není imunní. Byli by pěkně otrávení a na hře by se to zřetelně negativně projevilo. Každý drobný neúspěch v lize (třeba remiza) by měla za následek = a to by chtěli hrát proti Realu? S takovým výkonem? (skrytě = taková drzost!!) Všichni by se nám smáli - dovedu si představit ty výlevy nejhnusnějšího hnoje posměšků a nenávisti od Plzeňáků, Sparty a asi od většiny fotbalové veřejnosti. Úspěch je nutno nenávidět! Jen ať si kluci pěkně vyzkoušejí EL, a ať tam dobudou postupných úspěchů. A ať vydrží i na jaře. Ať se otrkají a ať se mužstvo konsoliduje. To přece vůbec není o vzdávání se předem a ni o věštění, to je o realistické posouzení skutečnosti.
      Souhlasím, že dvojice Suk - Hušby není dobré řešení. Je ale zajímavé a souhlasím s vámi, že voláte po dvojici MNN - Deli. Ta se přece z počátku vůbec neosvědčila, byla děravá, ale i já jí teď považuji za nejlepší možnou v naší lize. I když spolu nehráli. Dnes by to bylo o něčem zcela jiném.
      Ještě s jednou věcí nesouhlasím - nevracet se do minulosti. Je nutno být hrdý, ale také pokorný a vděčný. Ta nedávná minulost musí být pro nás mementem, které by nás jednak mělo strašit a jednak si vážit toho, co se dnes ve Slavii děje. Začátek pro nás snad spadl z nebe, ale teď už to záleží především na Slavii, tedy na konkrétních lidech - na vedení, na hráčích. A na naší divácké podpoře, která proti Apoelu byla nanejvýš vzorová a pro ostatní kluby u nás nedosažitelná. Samozřejmě, kritizovat, upozorňovat, ale na tu míru vděku nikdy nezapomenout. Jako jsme vděční naším hrdinům z minulosti - Bicanovi, Pláničkovi, Lálovi, Veselému, Vlčkovi, a nikdy na ně nezapomeneme, budeme jistě za čas vděčni některým naším současníkům. Hráčům i vedení. Tak tolik můj drobný příspěvek do diskuse. Jak to cítím já.

      • Re: Oberynův deník ;)

        Oberyn_7     před 3 lety 26.08.2017 22:38 |  
        1 1

        Vážený Donforde,
        Jsem velice rád, že alespoň někdo zareagoval a projevil nesouhlas. Oceňuji to. Je to lepší než se schovávat za palce. ;)

        Teď k tématu. Ok, každý máme velice rozdílný pohled na bod 1. Jeden z argumentů jsou média. S tím nesouhlasím, protože jednoduše netušíme jak bychom v té Lize mistrů hráli. Věřím, že kdyby hráči podali obětavý výkon a bojovali za tým a přesto by prohráli, tak žádná média a hlavně my fanoušci bychom je neodsoudili. To je jen malování čerta na zeď. Nemám prostě rád když někdo sundává kalhoty, když břeh je ještě daleko.
        Nechci vypadat arogantně, ale proč by nás měli zajímat názory fanoušků Plzně a Sparty? Ty se na LM mohou dívat pouze v televizi a my jí můžeme prožívat společně s hráči na stadionu. Dále jak vypadali naše výkony v české lize když jsme dostali 7:0 na Arsenalu? Tu sezonu jsme vyhráli titul a jen matně si pamatuji, že i po podzimu jsme byly první.
        Když vše půjde podle plánu a LM si zahrajeme příští sezonu, tak jak budeme omlouvat hráče poté? ‚‚Jo máme zkušenosti z Evropské ligy, ale Liga mistrů je něco jiného‘‘ atd... To je pouze hledání výmluv...
        Toto všechno se může naopak obrátit proti nám. Pokud bychom prohráli doma proti Realu, ale po výkonu, kde všechni hráči jezdili po zadku, (což je samozřejmost) nemůže žádný soudný pisálek napsat cokoliv proti, jelikož kvalita je jednoznačně na straně Realu, ale pokud se budeme trápit třeba proti Astaně, tak ty titulky mohou být taktéž drsné. Tudíž pokud použiji stejnou terminologii, hráči by to nemuseli ustát. Proto máme v kádru hráče, kteří ty soutěže hráli a neměli by se posadit na zadek z žádné LM či EL...

        K dvojici MNN a Deli. Já vlastně ani netuším kolik spolu odehráli dohromady soutěžních utkání vedle sebe, ale pokud se podíváme na situaci jaká v té chvíli byla v kádru, třeba Ngadeu tu zde byl asi 14 dní i s cestou a Deli v tu dobu viděl formu možná tak tu na pečení, tak se dají i ty výkony pochopit. Aktuálně to jsou skvělí přátelé, Deli už má znovu formu a Ngadeu vyhrál Africký šampionát. Tudíž jsme v absolutně jiné situaci, než cca před rokem.

        V té historii se shodneme, já jsem pyšný na historii Slavie a jaké hodnoty zastává. V tom máme shodu. To co mi vadí je, že pokaždé pokud se něco nepovede nebo výkon není optimální, tak se tu objeví pár uživatelů, kteří ty výkony omlouvají ve stylu ‚‚nezapomínejte kde jsme byly před 3 roky..‘‘ Možná jsem to v prvním příspěvku nenapsal jasně, ale omlouvat chyby na hřišti minulostí, prostě nejde a je mi to proti srsti.

        • Re: Oberynův deník ;)

          Kmotr (přítel SN)     před 3 lety 27.08.2017 10:34 |  
          4 0

          K te minulosti: pletes si omlouvani vysledku minulosti s casovou posloupnosti! Nikdo nerika, "nevadi,ze hrajeme spatne,budme radi,ze nehrajeme o sestup" ale lide rikaji "co blaznite,chcete aby jsme po dvou letech od krachu hrali jako Real Madrid?" A to je ten rozdil. My nejsme klub,ktery je leta stabilizovany pod jednim majitel,jednim vedenim a jednou klubovou strukturou. My to vsechno teprve budujeme dva roky a to je na takovouhle slozitou organizaci strasne malo. Pokud si vezmes jine priklady ze sveta,najdes mozna tymy na prstech jedne ruky,ktere od kolapsu/insolvence/zmeny majitele/stepeni majitele zvladli v druhe sezone vyhrat ve sve lize titul. Dost mozna nenajdes nikoho takoveho! To je treba si uvedomit. Ja tu progres vidim: Prvni sezona 5. misto a kvalifikace evropske ligy,stepeni majitelu = nove nastavene procesy. Druha sezona 1. misto,play-of LM a skupina EL,vymena trenera a prebudovani muzstva na vyssi level. Uvedomuji si,ze ne vsechno pujde hladce,protoze tech zmen v nedavne minulosti,bylo hodne. Mam tedy pochopeni na zaklade minulosti,ze muze prijit obdobi,kdy se nam prestane darit ve finalni fazi,protoze se snazime o prebudovani stylu. Ale nekteri tu proste krici "my chceme vic,my chceme vic" ale nerespektuji to,ze se nemusi darit protoze jsme neschopni ale protoze probehly nejake zmeny,ktere se nedaji obejit nebo preskocit ale musi se jimi projit. A to je ten odkaz ma to uvedomit si nedavnou minulost. Podivejte se na Spartu. To je neuspech,ktery se neda svalovat na nejakou minulost. Maji uz x let to nejlepsi zazemi a komfort jak pro prvni tym,tak pro maldez. My jsme na rozdil od nich na zacatku a to tady nekteri nechteji videt!

          • Re: Oberynův deník ;)

            Oberyn_7     před 3 lety 27.08.2017 12:20 |  
            1 0

            Já tomu plně rozumím a chápu, že nemůžeme vyhrát ligu s 90 body a porážet evropské týmy jak na běžícím páse. Já to asi opravdu neumím vysvětlit co mě štve, ale ty jsi to napsal dobře. Mě vadí omlouvání výsledků minulostí a právě takové příspěvky se zde objevují. Nemluvím o tom abychom tento rok vyhráli Evropskou ligu či měli být v osmifinále Ligy mistrů, ale pokud ztratíme body v Ostravě či u klokana a vidím tam příšpěvek typu, kde bychom měli být hlavně vděční, že vůbec existujeme atd... Tak se mi zvedá tlak, protože právě ta minulost nemá nic s výkonem na hřišti společného. To je pravda. Mešanovič nespálí tutovku, protože jsme před pár lety skoro neexistovali.. Doufám, že jsem to konečně uvedl na pravou míru. Nepotřebuji úspěch ihned. Krok za krokem dává největší smysl, ale právě ty postupné kroky musejí mít nějakou logiku a zvedající se tendenci...

    • Re: Oberynův deník ;)

      Travinho     před 3 lety 27.08.2017 09:35 |  
      1 1

      3) Pokud by Hušbauer hrál okolo vápna, tak bych i souhlasil, ale zrovna doma proti Apoelu se drtivou většinu zápasu pohyboval hlouběji a i proto nebyl pro soupeřovu branku příliš nebezpečný.
      4) V sezoně se do stoperské dvojice, pokud funguje, nešahá...
      5) Mick se na hrotu sice rve, ale sám musíš vidět, že individuální kvalita tam není taková.

  17. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

    zeleznik2     před 3 lety 26.08.2017 20:00 |  
    6 0

    Dnes se bude dobře usínat!!Poslední Brno si vyšláplo na Spartu!!v pondělí budu kolegům z Brna gratulovat!! To fakt asi nikdo nečekal, že by ruďoši v Brně nevyhráli. Už mi pomalu začíná, být těch Rumunů líto, přes 300 miliónů vyhozených z oken a nic z toho, trenér příšerný a ještě je, zachraňuje veterán Lafata, dnes tedy ne.. Jen doufám, že zítra nedopadneme podobně..Viva Slavia!!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Cana78     před 3 lety 26.08.2017 20:39 |  
      14 0

      kámoš pracuje s Koubkovo mámou a psal mi že "ve spartě je unikátní atmosféra, že nikdo nikomu nerozumí, cizinci co přišli berou oproti ostatním ranec a trenér je namyslenej prolhanej kokot. Nikdo se s nikym nebaví, protoze ani ty cizinci si nerozumí. A Ital má prej Křetínskýho uplně na háku...když mu něco říká...hodi italsky rukou a de do hajzlu" - to se tak hezky čte todleto :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Kara (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2017 21:00 |  
      9 0

      To mě RB teda líto není a nebude ;) u toho druhého gólu předvedli bránění jak z přeboru...jen, aby jim to vydrželo až do derby ;)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - APOEL 0:0

      Eluin (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2017 21:29 |  
      1 2

      U Sparty jsou jejich současné výkony úplně tragické, snad se nechytnou na nás v blížícím se derby, i když z toho jejich současného kádru by se na podobný zápas mohl zdravě nahecovat snad jen Lafata. Z jejich projevu mám dojem, že většině ostatních je ten fotbal tak nějak fuk.
      Ale což, neřešme Spartu, sami máme problémů dost.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen