Fortuna liga

Slavia - Mladá Boleslav 4:0

Slávisté porazili Mladou Boleslav 4:0, dvě branky vstřelil van Buren, jednu Sobol a jednu si kuriózně vstřelili hosté sami. Slavia tak ani v pátém ligovém zápase neinkasovala.

Trenér Šilhavý poslal do zápasu téměř totožnou sestavu jako ve středečním zápase Ligy mistrů proti APOELu. Jedinou změnou byla vynucená náhrada Stocha Zmrhalem. Soupeř z Mladé Boleslavi se navzdory tradičně vysokým ambicím potácí v úvodu sezony ve velké krizi a ze 4 dosavadních zápasů získal jediný bod navzdory tomu, že hned 3 utkání hrál doma. Kouč Uhrin již měl k dispozici nebezpečné ofenzivní duo Chramosta - Golgol Mebrahtu a oba hráče také postavil do základní jedenáctky.

Sešívaní začali aktivněji. V 5. minutě na poslední chvíli odvrátil centr Frydrycha Da Silva před Van Burenem, který by byl ve vyložené pozici. Právě náš útočník se po pár minutách poroučel k zemi po střetu s Fleišmanem ve vápně. O penaltě však po lehkém kontaktu nemohla být řeč a píšťalka sudího Fraňka zůstala němá. Slavii to vadit nemuselo, protože se gólově prosadila hned z další akce. Hušbauer se výborně uvolnil na lajně a přesným centrem našel Van Burena. Ten se hlavou trefil přesně k tyči a nová boleslavská akvizice Agajev byla v brance bez šance - 1:0! Hodně drsný zákrok pak předvedl Mareš a mohl být ještě rád jen za kartu žluté barvy. Faulovaný Souček byl naštěstí v pořádku. V 33. minutě mohli hosté srovnat. Ngadeu s Jugasem si nerozebrali hráče a po prodloužení od Mebrahta se před brankou zjevil osamocený Chramosta! Jeho zakončení šlo naštěstí vedle. Naše obrana si zahrávala s ohněm i o dvě minuty později, kdy se k prodlouženému míči po standardce dostal Golgol Mebrahtu. V gólové pozici ale netrefil míč ideálně a Laštůvka si připsal poměrně lehký zákrok. V 41. minutě vstřelili slávisté druhou branku po krásné akci. Danny s velkým přehledem uvolnil Bořila, ten přistrčil míč Zmrhalovi, který přesnou přihrávkou pod sebe našel Van Burena před odkrytou brankou. Nizozemský útočník stvrdil povedený večer svou druhou brankou v zápase - 2:0! A za tohoto stavu také hráči zamířili do šaten k poločasové přestávce.

Trenér Uhrin se snažil na vývoj zápasu zareagovat střídáním Chramosty za Komličenka. Slávisté v této fázi zápasu hrozili především z brejků, Boleslav se naopak snažila tlačit před Laštůvkovu klec. Několik nadějných brejků do šance naši hráči nedotáhli, povedlo se to až v 71. minutě, kdy běžel sám na brankáře Zmrhal. Branku ale trestuhodně minul a vzápětí střídal. Těsně vedle pak v dobré možnosti zakončoval také Sýkora. Na druhé straně pak dobré možnosti při střele z hranice vápna nevyužil Mareš. Závěr zápasu Slavii usnadnila hrubka gólmana Agajeva, který si do vlastní sítě pustil malou domů od Přikryla. Slavia v 76. minutě vedla již o tři branky a soupeře tento moment definitivně rozložil. Červenobílí si v poslední čtvrthodině vytvořili celou řadu šancí. V 82. minutě se premiérově trefil střídající Sobol, který doslova dotlačil míč za Agajeva. A když se v závěru nedokázal prosadit ani Sýkora, ani nikdo další, tak Slavia populárního bůra hostům na cestu nedala. To však bezmála 11 tisíc diváků nemuselo mrzet, protože naši hráči podali nejlepší výkon v dosavadní sezoně a zaslouženě porazili Boleslav rozdílem třídy!

5. kolo - Neděle 27. 08. 2017 16:30

HET liga, 2017/2018
4 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

14. Mick van Buren
41. Mick van Buren
76. vlastní branka
82. Eduard Sobol

FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

Komentáře (392)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé