Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 17/18 3

Ve třetím díle podcastu Mezi námi fanoušky spolu se mnou diskutují pan LamaRagnar a Vlajkonoš. Prvním tématem bylo vypadnutí Slavie z playoff Ligy mistrů s APOELem, dostalo se také na los základní skupiny Evropské ligy a především na letní posily aktuálně v čele s Tomášem Necidem.

Od posledního podcastu uplynul skoro měsíc, ale úvodní text jako by se ani nemusel měnit. Nepříliš přesvědčivé výkony, splněný cíl v podobě postupu do základní skupiny Evropské ligy, ale sen v podobě Ligy mistrů se rozplynul během deseti minut na horkém Kypru a pak v podobě neúspěšného dobývání obrany kyperského mistra. V lize se Slavia drží v popředí (aktuálně na druhém místě), ale na první Plzeň ztrácí už čtyři body. Z devíti zápasů udržela sedmkrát čisté konto, tři z těch sedmi zápasů však skončily 0:0.

Ve třetím díle podcastu SN Mezi námi fanoušky tak postupně probereme evropské poháry, především vypadnutí s APOELem a los skupiny Evropské ligy, poté se dostaneme k posilám. Rozpačité reakce vzbudil příchod Tomáše Necida do Slavie a nejinak to bylo také mezi účastníky podcastu. A menší rozpaky neskrýváme ani nad většinou dalších posil, které asi nehrají zatím ještě tak, jak bychom si všichni představovali.

Na závěr podcastu jsme se velice krátce dostali i k situaci v lize obecně, kde se největší pozornosti jistě těší zatím nepříliš úspěšný revoluční projekt rivala z druhého břehu Vltavy, i k němu najdete v podcastu vyjádření některých z nás.

Také tento díl podcastu můžete poslouchat přímo zde v článku (viz níže), stejně jako všechny předchozí díly jej najdete také přímo na webu soundcloudu nebo na iTunes.

Komentáře (56)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

    red_dwarf19     před 7 lety 05.09.2017 12:15 |  
    4 0

    Povedené, chlapci. Povedené. No snad vám dobrá nálada vydrží i do dalších dílů.

  2. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

    HUSAR (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 13:03 |  
    2 0

    Díky! Rád si vždy poslechnu při sportu či v autě. Zvýšení frekvence bych jedině uvítal:)

  3. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

    deny91     před 7 lety 05.09.2017 13:46 |  
    4 3

    Je pravda, že v LM bychom si moc nekopli a v tomto ohledu by velký přínos po sportovní stránce asi nebyl. Druhá věc je ale prestiž a finance. To se pak strašně projeví na tom, jací hráči tady budou chtít hrát. V tom dělá LM opravdu obrovský rozdíl - motivace opravdu kvalitních hráčů chtít hrát ve Slavii a zároveň dostatek peněz na jejich přestupy a platy. Z tohoto pohledu je nepostup do LM velká škoda. Co se týče sportovních výsledků a koeficientu je pravděpodobně vhodnější EL.
    Hodnocení posil mi přijde objektivní a celkem odráží realitu. Očekávání asi nenaplnil ani jeden z trojice zkušených hráčů, kteří měli přinést okamžitou kvalitu. Největším přínosem byl prozatím asi Danny (který je z nich asi i nejkvalitnější), i když i vinou zranění je pořád pod svým maximem a měl by hrát jen tehdy, když je opravdu zdravý. Altintop zatím nic moc nepředvedl i vinou své nedostatečné kondice (pořád nechápu, jak se to může stát hráči z Bundesligy). Nic moc nepředvedl, ale záblesky tam byly a pokud dožene kondici, může být určitě přínosem. Co se týče Rotaně, ten přišel asi v nejlepší kondici z těch tří, nicméně jak zaznělo i v podcastu, není to nijaký rozdílový hráč, který by přinesl do hry nějakou významnou nadstavbu. Ano, dobře odebírá míče a moc je neztrácí, vykrývá prostor, nicméně otázka je, jestli kvůli tomuhle musíme přivádět hráče, kterému bude v říjnu už 36 let a nedá se s ním počítat pro dlouhodobou koncepční práci budování týmu. Nezastal by takovou pozici v takové kvalitě někdo mladý s vidinou budoucího růstu (např. Hromada) a dlouhodobějšího přínosu? Navíc je dost překvapivé, že ofenzivního a mladého Baráka z minulé sezony nahrazuje v sestavě defenzivní a zkušený (objektivně již starý, i když fyzicky dobře připravený) Rotaň. Nevím, ale posun od jednoho DZ (loni Ngadeu/Souček) ke dvěma DZ (Rotaň -Ngadeu/Souček) mi nepřijde jako progresivní změna k lepšímu hernímu stylu, spíš naopak. Dle mého je to vedle nefungující křídelní hry jedena z hlavních příčin naší nevýrazné ofenzívy.
    Když se dostávám ofenzívě a celkově ke hře týmu, vyjádřím podporu přání z podcastu, které znělo: ať hrají hráči na svých pozicích, tam, kde jim to jde nejlépe a k čemu mají nejlepší předpoklady. Podle všeho to tam zaznělo právě proto, že se tak zatím neděje (nebo to tak aspon připadá dost početné skupině fanoušků). To se především týká asi Dannyho (uprostřed místo na křídle, na křídlo mu chybí rychlost a dravost), Bořila (vpravo místo Frydrycha a ne vlevo, kde to má přes nohu), Sobola (vlevo na beku). Dannyho bych rád viděl v sestavě místo Rotaně (samozřejmě ne aby měl stejnou úlohu jako on, ale aby byl prostě tím 3. v trojčlenném středu), což by dávalo mnohem větší smysl jako náhrada za ofenzivního Baráka. jehož místo se uvolnilo a řešilo se, jak se nahradí jeho odchod do Udine. Jeden DZ prostě musí stačit, zvláště tím víc ve chvílích, kdy hrajeme házenkářským stylem proti soupeřům, kteří přišli jen bránit a jsou v hlubokém bloku. Nicméně i proti silnějším soupeřům by to měl být standart. Dva defenzivně ladění středopolaři jsou z mého pohledu překonaný a neodůvodněný luxus zvláště při naší malé produktivitě (nebo je to jedna z příčin té malé produktivity?). Nevím, kdo takhle v Evropě ještě vůbec hraje. Třeba zrovna Plzeň nemá většinou ani jednoho typického DZ v sestavě a je momentálně před námi o 4 body. Samozřejmě vím, že to není ten jediný důvod jejich lepších výsledků v lize, ale nedá se toho nevšimnout.
    Když jsem přemýšlel nad ideální setavou, tak v případě, že budou všichni zdraví, bych to viděl takto:
    Laštůvka - Bořil, Ngadeu/Jugas, Deli, Sobol - Souček/Ngadeu - Sýkora, Danny, Hušbauer, Stoch - Škoda/Necid/van Buren? (tam hodně záleží na aktuální formě útočníka, což nás teď dost trápí a nikdo neví, jak na tom bude Necid, nebo po návratu Škoda. Ti dva by se měli podle předpokladů rvát o základ, nicméně momentálně je v nejlepší formě, zdá se, Mick)

    Na závěr se opět ztotožňuju s přáním, které v debatě zaznělo: aby se Slavia prezentovala zdravě sebevědomým výkonem na hřišti (zvláště v evr. pohárech) a aby také byla zdravě sebevědomá ve svém vystupování. Cílem by měl být postup ze skupiny EL, ne se za něco schovávat. Doufám, že k takovému zdravému postoji, zdravému sebevědomí a důvěře ve vlastní sílu povede svůj tým i JŠ, kterému to z dosavadního působení u jiných týmů a vystupování i teď ve Slavii není až tak vlastní. U něj spíš převládá pokora a skromnost, což je jistě dobré, ale nestačí to. Je potřeba si uvědomit, že už netrénuje provinční Liberec, Jablonec, nebo Duklu a dokonce ani po Uhrinově odchodu přehlíženou a podceňovanou Slavii, ale ambiciózní a velmi silnou Slavii (jak financemi, zázemím, hráčským kádrem, tak fanoušky), která investovala nemalé prostředky na zkvalitnění kádru a chce uspět i v Evropě.

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

      Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 14:07 |  
      8 1

      Otázka, zda není lepší do házenkářského fotbalu Rotaň než někdo z dvojice Souček/Ngadeu.

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        Hesmir (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 14:15 |  
        3 0

        Podle mne určitě ano. A když deny91 zmínil že se na dva DZ nehraje... Vím, že je to už pět let, ale od té doby pro mne hezčí fotbal nehrál -> Bayern s dvojicí JaviMar - Bastifantasti ;)

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

          deny91     před 7 lety 05.09.2017 14:30 |  
          3 3

          Samozřejmě máš pravdu, hráli skvěle a i dnes se hraje papírově na 2 DZ. Tedy 2 zataženější středopolaře a jednoho pod hrotem. Jenže porovnej jejich hru s tou hrou kterou produkuje dvojice Rotaň - Ngadeu/Souček. A teď nemyslím porovnávat kvalitu, Bayern je samozřejmě jinde, ale herní projev, návyky... kde se na hřišti nacházeli, do jakých pozic se Bastian dostával. Jak podporoval ofenzivu. Vždyť to byl gólový záložník se skvělou ránou z dálky, spíš bych řekl box-to-box než klasický DZ. Nejde o to, jak je to napsané na papíře, ale typologicky jací hráči na těch postech hrají. Jaký rozdíl oproti té naší defenzivní dvojici, která nepřidá tu potřebnou nadstavbu, ťuká si to mezi sebou a stopery, popř. krajními beky, nepřenáší s pravidelností a přesně těžiště hry dlouhým pasem z jedné strany na stranu druhou, neotočí se s balonem a nedává kolmé přihrávky nahoru atd... jen jakési postupné, pomalé posunování a kutálení míče, které nikoho nepřekvapí, ani neohrozí. A pak to musí suplovat Danny tím, že se stahuje pro míče doprostřed, aby měl kdo tvořit hru. Čímž zase trpí hra na křídle a jsme zase u problému.

          • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

            quelhar (admin)     před 7 lety 05.09.2017 14:35 |  
            2 5

            Z meho pohledu Soucek dela velkou vetsinu toho, co jsi napsal, ze nedela... Samozrejme v ramci jeho kvalit a kvalit ceskeho fotbalu obecne.

            • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

              deny91     před 7 lety 05.09.2017 14:46 |  
              2 1

              Já nevím, přijde mi to spíš jen jako záblesky (tedy zatím), nepřijde mi, že by se o to pokoušel pravidelně. Nicméně mi přijde, že se o to začíná snažit od té doby, co hostoval v Liberci, což je dobrý signál, že ho tam Trpišovský něčemu opravdu naučil, chtěl to po něm a Suk se viditelně zlepšil. Věřím, že v tom bude pokračovat, je stále ještě celkem mladý. Teď k němu ještě typologicky toho "Bastiana" nebo prostě někoho s větší nadstavbou do ofenzivy než Rotaň.
              Další věc je, že se o tyhle prvky někdy snaží i Ngadeu, když hraje místo Součka, ale ty jeho dlouhé pasy a rizikovější přihrávky často postrádají cit a přesnost a ne jednou z toho byly nebezpečné protiútoky, nebo zase ty balóny skončily v zámezí. Pak je otázkou, proč se taková hra chce po hráči, který přišel primárně na stopera a jeho přednosti jsou jinde než v rozehrávce... V tomhle je třeba Suk podle mě kvalitnější. Ngadeu je neprostupná skála (a pro mě stále stoper).

              • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

                Kenny     před 7 lety 05.09.2017 19:22 |  
                0 1

                Deny, strašně rád si přečtu tvoje příspěvky, protože mi mluvíš z duše. Mám prakticky totožný názory na způsob hry, výkony hráčů i jejich předpoklady. Alespoň se s tím nemusím psát a přitom je můj názor dostupný zdejšímu fóru. :-)) Pod tohle vlákno se taky podepisuju, snad jen maličkou vsuvku bych měl. Myslím, že Altintop už na tom není tak špatně ohledně fyzičky. Na začátku sezony to bylo zřejmé, ale když se dostane na plac teď, vydrží až do konce. On je po této stránce spíš typ Hušbyho, takže působí trochu těžkopádně. Ale odehraje si to svoje. Je pravda, že zatím nedostává příliš velký prostor.
                PS. Taky by mi v tom středu možná seděl Hromada.

          • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

            Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 15:38 |  
            7 0

            Často (především u Rotaně) je způsobené to, že se neotočí s balónem díky tomu, že má za zády soupeře ( https://prnt.sc/gfjwaq červená - pohyb míče), pak je za tyto situace kritizován, že hraje dozadu, ale v tomto případě nemá moc možností... Je také pravda, že někdy nejde do většího risku ( https://prnt.sc/gfd95i zelená - pohyb míče, modrá - značí, že se otočil, červená - jak bych si tu akci představoval já, kde stačily dva doteky a van Buren mohl střílet nebo přihrát Zmrhalovi), ale Souček dělá chyby následující, kdy má za cíl se ''zbavit'' míče, co nejrychleji (z prvního dotyku), i když má lepší pozici než kam přihrává ( https://prnt.sc/gfjidx červená - pohyb míče, žlutá - pohyb Dannyho, který pak volil přihrávku na Laštůvku a ten odkopl míč a modrá - volný prostor před Součkem, kdy měl před sebou volno). Když útočíme do plných a rozehráváme akci, tak pokud se míč dostane k Součkovi, nejčastěji přihraje Ngadeuovi dozadu. Těchto případů je v zápase dost, když se na to během utkání člověk(divák/fanoušek) zaměří, tak to uvidí.

            • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

              bububu (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 16:01 |  
              2 0

              Palec nahoru už jen za to, že sis dal tu práci s printscreeny.

              • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

                Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 16:14 |  
                7 0

                Dělal jsem si menší rozbor pár hráčů, kteří mě zajímali z posledního utkání s Mladou Boleslaví. A díky Oberyn_7ovi jsem začal dělat printscreeny, který mě o to poprosil, jelikož věděl, že sleduji utkání znova, tak jsem mu pár situací Rotaně nascreenoval. Většinu screenu jsem vám zde poskytl, jelikož některé situace se opakují, jako přes kopírák.

            • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

              deny91     před 7 lety 05.09.2017 16:04 |  
              2 1

              Velmi zajímavý rozbor se kterým sis dal dost práce. Víceméně to potvrzuje, co jsem tady na to téma psal. Myslím, že jak Součkovi, tak Rotaňovi chybí odvaha podniknout něco složitějšího, konstruktivnějšího. A ani to není jejich přednost, jsou typologicky jinými fotbalisty. Myslím, že ve středu zálohy bohatě stačí jeden takovýto hráč, který spíš zajišťuje hru a moc neriskuje a netvoří. Dva takoví jsou podle mě zbytečný luxus (resp. hendikep pro ofenzívu).

              • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

                Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 17:14 |  
                4 0

                Přijde mi, že někdy jak se něco pronese, tak se toho chytí většina(Laštůvka a jeho špatné odkopy, i když v posledních zápasech tomu tak není) a člověka nemáš šanci přesvědčit, jedině na základě čísel nebo právě screenshotu, které získáš jedině tím, že si k utkání sedneš znovu a zaměříš se na danou věc.
                I v tomto díle (Mezi námi fanoušky) padlo několik nepřesností, ale upozornil jsem na jednu, jelikož další jsem v průběhu poslouchání zapomněl. :-) Rotaň v zápase s Mladou Boleslaví fauloval šestkrát, to mi nikdo nemůže vyvrátit, jelikož to je fakt. Další v pořadí byl Jugas, který měl 3 fauly a zbytek 1 nebo 0. Nemám tolik času, abych si dělal rozbory týden, co týden, tak nevím, kolik faulů udělal v předešlých zápasech, ale to číslo pro mě bylo překvapivé jelikož jsem si těch faulů dřív nevšímal. I když někdy fauloval zbytečně nebo po nedorozumění například se Součkem. Myslím, že to byla právě tato situace: https://prnt.sc/gfk827 , kdy přihrával na metr Součkovi (červená), tak během toho udělal Souček pár kroků směrem k naší bráně (zelená). Možná předpokládal, že Rotaň přihraje Frydrychovi, ale tomu tak nebylo, Ztratili jsme míč a Rotaň musel fauloval, protože hrozil nebezpečný protiútok, vzápětí fauloval i Hušbauer toho stejného hráče, ale odpískán byl dřívější faul a to faul Rotaně.
                Ohledně neriskování doložím ještě jeden screen s Rotaněm: https://prnt.sc/gfwkly (červená - pohyb míče), kdy to šlo Bořil(aut) -> Altintop -> (hráči už jdou vidět) Jugas -> Rotaň -> Ngadeu, který udělal skvělý pas na Sobola a byla z toho gólovka, ale Rotaň mohl přihrát Frydrychovi napravo a ten vzápění roztáhnout hru nebo se otočit a udělat krok, dva dopředu a přihrávat.

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        bububu (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 14:15 |  
        5 1

        To je legitimní názor. Každopádně nasazování dvojice Rotaň + Souček/Ngadeu se podle mého ukazuje jako kontraproduktivní, a nic na mém názoru nezměnila ani gólová smršť proti Boleslavi.

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

          deny91     před 7 lety 05.09.2017 14:35 |  
          3 1

          Myslím, že Radek097 měl na mysli variantu středu zálohy s jediným DZ, tedy pouze s Rotaněm bez Ngadeua/Součka. Pokud se nepletu, tak to takhle hrál i v Dněpru.

          • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

            Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 15:03 |  
            1 0

            Přesně takhle jsem to myslel. :-)

          • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

            bububu (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 16:02 |  
            4 1

            A tak jsem to i pochopil :) A říkám, že takový názor je legitimní, že v některých zápasech by Souček na lavici a jediný DZ Rotaň mohl dávat smysl.

            • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

              deny91     před 7 lety 05.09.2017 16:06 |  
              0 0

              Promiň, tu druhou část příspěvku jsem špatně pochopil jako oponenturu vůči tomu "legitimnímu názoru", jak jsi napsal :-) moje chyba

            • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

              Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 17:15 |  
              2 1

              Taky se nad tím pozastavuji, že to Šilhavý přehlíží.

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        deny91     před 7 lety 05.09.2017 14:19 |  
        2 2

        To asi ano, je fotbalovější než Ngadeu a Suk. Ale zase buďme realisté, JŠ nenechá Mihaela na lavici. Jedině že by ho dal na stopera, kam původně patří, ale tomu moc nevěřím. Podle mě by byl nejlepší variantou do takového stylu Hromada - typově docela podobný Rotaňovi a zároveň o 15 let mladší, takže se bude zlepšovat a růst. Jsou to ale jen hypotézy a jak známe JŠ, on si střed zálohy bez vysoké def. věžě snad nedokáže představit ani v tom nejdivočejším snu, takže i my musíme být tak trošku realisty v těch svých představách...

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

          bububu (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 16:04 |  
          4 1

          Já si myslím, že setrvání MNN na stoperu není až tak nereálné. Skutečnost, že jsme se snažili přivést Šimiće napovídá, že s Jugasem úplná spokojenost nepanuje. Ve světle toho bych věřil, že by byl JŠVCD (ačkoliv šílená konzerva) ochoten vyzkoušet stoperskou dvojici MNN - Deli.

    • Re: OT:

      Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 17:21 |  
      2 1

      Snad dostane prostor. Da Silva proti nám docela hořel, takže stoperská dvojice Chaluš-Stronati je možná, ale obávám se, že v zimě při příchodu Šušnjara z Teplic už si základní sestavu vybude těžko...

      • Re: OT:

        Fulham     před 7 lety 05.09.2017 19:52 |  
        1 0

        No nevím - Stronati se mi moc líbil ještě v Baníku, za mladou repre ,ale v posledním roce mi přijde, že hrozně nabral svalovou hmotu ( něco jako Kalas - pár fans FFC si toho taky všimlo) a je nemotorný v pohybu. Vápno ok, ale jak se má otočit jde do kopru...já bych s ním ( teď!!!) hrát nechtěl - třeba to srovná a přeju mu to. Vypadal velmi nadějně.

        • Re: OT:

          Sracken     před 7 lety 05.09.2017 20:27 |  
          0 1

          Stronati měl před odchodem do Austrie nejlepší statistiky osobních soubojů v lize, dnes lze jen souhlasit, že strašně přibral v horní části těla a to je dnes ve fotbalu velká nevýhoda, jde se směrem pevného středu těla, štíhlosti, elasticity a rychlosti a to už nejen ve fotbalu, ale i v dalších sportech, kde se dříve dbalo na svalovou hmotu.
          Jejich obrana Frydrych, Baranek, Stronati, Holzer, v brance Pavlenka, v útoku Baroš. Jak mohl tento tým sestoupit? To je vidět, jak moc dělá psychika a špatné zázemí.Bohužel kromě Pavlenky nikdo z těchto hráčů nenaplnil svůj obrovský potenciál.

          • Re: OT:

            Fulham     před 7 lety 06.09.2017 07:22 |  
            0 0

            Takhle vypsaná ta obrana zní libově. Jen nesouhlas s tím nenaplněným potenciálem...

          • Re: OT:

            bububu (přítel SN)     před 7 lety 06.09.2017 10:27 |  
            3 0

            Nechci ti kazit iluze, ale tento tým rozhodně nesestoupil. V sezoně 2015/2016, ve které Baník sestoupil z ligy, byl v Baníku z tebou jmenovaných pouze Frydrych (v asi 5. kole přestoupil k nám), Pavlenka (ten k nám přestoupil v zimě) a Holzer. Baránek byl tou dobou už v Plzni, Stronati v Austrii a Baroš v Boleslavi.

            • Re: OT:

              Sracken     před 7 lety 06.09.2017 17:07 |  
              1 0

              Díky za koment, máš pravdu. Nicméně již s těmito borci skončili 13, což je zatraceně málo a s těmito kluky skončilo na nějaký čas zásobování českého fotbalu talenty ze Slezska. Jsem zvědav, kdy se to znovu rozjede.

              • Re: OT:

                Hesmir (přítel SN)     před 7 lety 06.09.2017 20:13 |  
                0 0

                Tuším, že tu sezonu, kterou takto odehráli zvládli na podzim se Svědíkem 5. místo v tabulce... Čili jak sám říkáš, co vše udělá hlava...

  4. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

    Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 19:10 |  
    1 1

    Ještě jeden poznatek mi přišel minimálně úsměvný. Jak v Mezi námi fanoušky, tak ve většině diskuzích (zde, Twitter, ...) se van Buren chválí pouze v zápase, kdy vstřelí gól. Jinak je to ''dřevák''(slovo dřevák nikdo nejspíš nepoužil, to pouze Škoda :-), takže každý si do uvozovek dosaďte to svoje). Přitom je jeho forma konstantní a hraje stejně. Ano jednou dá gól, podruhé pomůže ke gólu někomu jinému anebo nepomůže, ale opravdu by měla být jediná věc zda útočník hraje dobře nebo ne to, zda ten gól dá anebo nedá? To mi příjde docela málo, vždyť brankář se nehodnotí jen za čisté konto, rovněž stopeři. Krajní obránci a záložníci se nehodnotí jen za asistence, které jsou ve statistikách, ale i za desítky jiných věcí.
    Nepíšu, že nemá nedostatky, ale pouze se zamyslet nad tím, zda je u vás vstřelený gól jediné měřítko a pokud to tak není, tak byste to měli jinak prezentovat.

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

      Crispo     před 7 lety 05.09.2017 22:01 |  
      1 2

      U něj je zásadní rozdíl v tom jestli je na hrotu nebo na křídle. Všichni jsme viděli ve dvou zápasech, že na hrotu je živější, schopnější a dravej, zároveň žádná padavka, která se v soubojích skácí. JŠ ovšem na hrotu vyžaduje někoho typu Škoda, takový maják, který bude ve vápně zakončovat přihrávky a centry, které bohužel momentálně ve velkém množství do vápna nelítají, nebo nelítají tam kam by měly. V tu chvíli je platnější Buren, který tak jako to uměl kdysi Škoda, si tu šanci vybojuje sám napadáním a "živějším" pojetím role útočníka. Je velká škoda že na hrotu donedávna nedostal šanci na úkor Mešiho, a proto ho má většina z nás zafixovaného jako křídlo, které občas ukáže záblesk jedinečnosti, ale povětšinou se během zápasu vytratí...Viděli jsme dost na to abychom jasně jako laici určili, kde je Mickovo místo, a stejně jako u Tecla, na křídle to není. Na druhou stranu víme jak to vidí trenér a příchodem Necida se Mickovi cesta na klasického útočníka asi zavřela. Obávám se, že bude následovat Tecla a kvalitu ukáže v jiném týmu, ovšem na hrotu, kde je mu ta hra vlastní, v Jablonci na to s Teclem přišli docela rychle...

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.09.2017 22:38 |  
        2 1

        Záleží, co Šilhavý od útočníka očekává. Mně se spíš líbí útočníku typu van Burena než Škody. Radši vidím útočníka, jak pomáhá záloze a je to takový šestý záložník než bijce na hrotu čekající na centr. Jak jsem o pár řádků výše zmínil dělal jsem si menší rozbor ze zápasu Slavia - Mladá Boleslav a van Buren měl při jednom z kontaktů s míčem až 9 dotyků! Tolik dotyků s míčem neměl Hušbauer(nejvíce 7), Danny(6) nebo Rotaň(5).

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

          Crispo     před 7 lety 05.09.2017 23:32 |  
          1 1

          Navážu na borce z podcastu: Ať hraje ten kdo má lepší formu. Milan hrál dřív hodně podobně jako Mick, teď už mi nepřijde tak dravej a hladovej, buď je to poklesem formy nebo uspokojením z titulu a dosažených úspěchů, do hlavy mu nevidíme takže těžko říct proč mu uskakují míče, nedává šance a občas na hřišti působí otráveně. Dávat góly ale určitě nezapomněl a pořád věřím že muže opět vyhrát krále střelců.
          Mick ukázal efektivitu zatím v jednom zápase, musel by to potvrzovat opakovaně. Je to jiný typ útočníka, ale Škoďák v top formě byl na hřišti dravej, rvavej, pomáhal i dozadu a byl efektivní takže bych neřekl že jen čekal ve vápně na centry. Mick má lepší techniku, rychlost a umí řešit některé situace netradičně, ale k ničemu mu to není když na treninku za rok a půl nedokázal přesvědčit trenéry aby byl útočník č.1. Osobně doufám že opět vyběhne v základu proti Olomouci, a moc bych mu přál aby Milanovi a Neckovi nedovolil snadný návrat do záklaní sestavy...

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        Kenny     před 7 lety 06.09.2017 08:41 |  
        1 1

        Já jako laik to tedy nevidím. Mick mi přišel živější s Nice a Žilinou a to byl na křídle. Bolce sice dal dva góly ale výraznější ve hře mi nepřipadal.

  5. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

    Crispo     před 7 lety 05.09.2017 21:46 |  
    0 0

    Hodně povedenej podcast, ideální sestava diskutujících, která by se mohla někdy zopakovat...

  6. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

    Lord_Edmund     před 7 lety 06.09.2017 07:43 |  
    6 0

    Skvělý podcast a opět musím jen chválit účastníky i témata. Jen tak dál kluci.
    Ale určitě ne se vším souhlasím. Třeba aplikaci "kyselých hroznů" na neúčast ve skupině LM.
    To, že je EL pro nás výhodnější z hlediska toho, že nebudeme dostávat příděly prostě neberu. Podle mě by nám třeba lekce od Arsenálu dala víc , než vyrovnaný zápas s Astanou. Obecně a ve sportu zvláště platí, že člověka(tým) posouvá konfrontace s lepšími. s čím ale naopak souhlasím, je, že takhle slabého soupeře v předkolech nemusíme dostat spousty let. Takže i když jsou na světě horší věci než vypadnutí z LM, je třeba si přiznat, že nepostup přes Apoel je nejen škoda, ale i obrovská chyba, jejíž příčiny je třeba podrobit analýze a předejít jejich opakování.
    Ohledně debaty o nejvýhodnější sestavě , bych se přikláněl v domácí soutěži jen k jednomu defenzivnějšímu záložníkovi, který by podle mého měl být ve většině zápasů Ngadeu. Ze záložníků nejpevnější zeď, nejlepší hlavičkář... zbytek zálohy by měli tvořit jen ofenzivní hráči, kterých máme velkou zásobu.

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

      Steve2924 (přítel SN)     před 7 lety 06.09.2017 08:19 |  
      4 6

      Ne dostat příděl od Realu tě opravdu nikam neposune. Nebo v čem tě, podle tebe, posune zápas, kde celý tým má držení kolem 30% což znamená, že každý hráč s míčem potká v průměru 3x za zápas na pár sekund?
      Ta APOEL skupina by byla
      ++ peníze pro klub
      + atraktivní zápasy pro fanoušky
      - prestiž klubu, který by ve své druhé účasti opět dostal příděly a končil by poslední s opravdu špatným skóre
      - sportovní stránka, kdy konfrontace s někým o 5 tříd lepší tě fakt nikam neposune. A čekat na to, že možná uhrajeme bod v posledním zápase, protože to soupeř vypustí... o ne...
      Ano je tam to + pro peníze a ty jsou až na prvním místě, o tom nebudu pochybovat. Ale sportovně by to bylo pro hráče o ničem.

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        Fulham     před 7 lety 06.09.2017 08:38 |  
        3 0

        Steve sorry jako ale - Sev.Irsko :ČR držení míče 30-70%... papírové předpoklady dle soupisek tak 20-80%. Nikdy neříkej nigdy...

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

          Fulham     před 7 lety 06.09.2017 08:39 |  
          1 0

          Jo a nenapsal jsem - tabulka skupiny - k nezaplacení:-)))

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        afro     před 7 lety 06.09.2017 08:56 |  
        4 5

        Já jsem asi divnej, ale pro mě by asi ani moc atraktivní zápas proti např. Realu nebyl, i když bych určitě na zápas šel, protože většinou odcházím z Edenu spokojenej, když vyhrajeme po dominantním výkonu, než po zápase kdy kluci jen běhaj bez míče (jak jsi predikoval). A to že bych viděl Ronalda mě zas tak "nerajcuje". No, zní to tak trochu "přizdisráčsky" a to má... :-)

        Obecně s tvým příspěvkem souhlasím.

        Jsem hodně zvědav na konfrontaci z Villarealem a doufám, že nebudu svědkem tak propastného rozdílu v kvalitě jako loni s Anderlechtem.

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 06.09.2017 09:36 |  
        3 0

        Já se vůbec divím, že ty některé kluby se z té Ligy mistrů neodhlásí...
        Pokud budeme za rok v Lize mistrů ať už přes titul nebo přes kvalifikaci, tak stejně půjdeme z posledního koše a taková skupina nás může potkat za rok a nic s tím neuděláme. Ale při troše štěstí může být skupina hratelná, vždyť Apoel má nejspíš nejtěžší skupinu z pohledu týmu ze 4. koše. Prestiž klubu by měla být určitě v +, i když skončí poslední ve skupině mezi takovými giganty.
        Dále zde bude snazší dostat některé hráče, které si vedení s Šilhavým přeje. Danny, Rotaň nebo Altintop zde nepřišli hrát pouze ligu a Evropskou ligu. Přišli sem především kvůli Lize mistrů. Útočník se hledal a přišel až Necid, který v užším seznamu rozhodně nebyl. To samé v minulé sezóně, kdy přišel až X-tý v pořadí van Buren.
        Příjem pro klub by nebyl jenom za postup do skupiny, ale možné aktivace klauzulí se sponzory, kde mohli přijít do kasy další milióny korun. Po nových sponzorech bychom mohli žádat zase o něco vyšší sumy než doposud.

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

          Jachym     před 7 lety 06.09.2017 09:58 |  
          4 0

          Evropská liga je braná a neoficiálně často i nazývaná jako soutěž útěchy, když nevyjde Liga mistrů. A proto se můžeme utěšovat, že je to vlastně pro nás to pravé ořechové a vlastně i lepší než LM:-)) A i když každá analogie kulhá, rozdíl je asi jako Mercedesem a Wartburgem. První má daleko větší cenu, je kvalitnější a udělá větší parádu, zatímco v druhém si cestu více užiješ, pokud se bojíš vyzkoušet rychlosti, které kvalitní auto může vyvinout:-)

          • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

            Hesmir (přítel SN)     před 7 lety 06.09.2017 20:23 |  
            1 2

            Pro mne osobně je prostě EL jako nezaujatého diváka lákavější... padá tam víc golů, zápasy se hrají nahoru dolů,... možná i tím, že to ty týmy berou jako "nejsme v LM", nebo proto že ví, že je tam právě nečeká RM, Bayern, apod. Samozřejmě, i tak mi běhá husina když slyším znělku LM. Je to TOP. Ale kolikrát se rači mrknu na duel Benfika- Gladbach, Vilareal-Nice, než Mourinhův Inter vs kdokoliv :))

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

      japhy     před 7 lety 06.09.2017 09:18 |  
      4 3

      Taky bych souhlasil spíš se Stevem2924, že nás pár debaklů nikam neposune. Mohlo by se tedy stát, že bychom tam sehráli důstojnou roli, pak ano, ovšem naše letošní pohárová vystoupení tomu absolutně nenasvědčují. V tomto světle se divím opovrhováním Astanou.
      Vypadnutí z LM. Nemůžu se zbavit dojmu, myšlenky (takovej ten tichej hlásek někde vzadu :) ), že tady nám naše hvězdné posily zrovna moc nepomohli. RR chyboval před prvním gólem, pak to zkusil ještě jednou a Danny v odvetě nedal ty dvě šance. Netvrdím, že hráli pořád špatně, to si ostatně už stejně nepamatuju, ale utkání, o pohárových to platí obzvlášť, rozhoduje pár klíčových momentů a tady oni selhali. Ne, že by neměli právo chybovat, ale víme jakými slovy byl jejich příchod provázen.
      Sestava. Už poněkolikáté jsem velice zvědav, jak to bude JŠ stavět. Hlavně tdy zálohu. Minulý ročník mu vycházel, teď má podle mě situaci násobně složitější větším množstvím utkání a o hodně větším výběrem fotbalového masa.
      A na závěr - pokud bude JŠ nadále stavět Bořila nalevo, začnu pochybovat o jeho zdravém rozumu.

  7. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

    Akuls     před 7 lety 06.09.2017 16:14 |  
    4 3

    Nemá cenu si něco namlouvat. Hrát CH.L. je úplně něco jiného než E.L. a šance jaká byla letos se nemusí hned tak opakovat. Každému v Evropě, snad kromě Platiniho, je jasné, že týmy ze 4. koše nemají v CH.L. co dělat a tak by případné dardy od Realu, BVB či Spurs nikoho nepřekvapily. Kluci by si 3x zahráli minimálně před 60 tis. diváků nezapomenutelné zápasy na Santiagu Bernabéu, na Westfálském stadionu v Dortmundu a ve Wembley, kde nyní v době přestavby svého stadiónu White Hart Lane hrají Spurs. Určitě by to byl nezapomenutelný zážitek i pro slávistické fandy. Neznám nikoho z přímých účastníků, kdo by nevzpomínám rád na zápas na Arsenalu i přes hodně nepříznivý výsledek. Doma bychom třikrát vyprodali Eden a třeba bychom i něco uhráli. Soupeři by nás možná podcenili, nechali odpočívat své některé hvězdy, jako před 10-ti roky na Strahově Arsenal. Na jaře bychom se pak mohli plně věnovat boji o titul, i když vůbec není jisté, že mistr opravdu půjde přímo do CH.L. Dnes v Německu vychází, tak jako každoročně, výpravné zvláštní číslo fotbalového časopisu Kicker věnované evropským pohárům v sezóně 2017/2018. Mimochodem tak do týdne bude k dostání ve velkých trafikách i u nás. Tam je jasně vidět, kolik místa je věnováno i největším outsiderům CH.L. a kolik účatníkům E.L. (jedna, dvě stránky, ale jen týmům z Německa). Třeba na Slavii Praha narazíme maximálně v pavoukovi s rozlosováním E.L. do skupin. Prostě je velký rozdíl jak vstoupí do povědomí fotbalového světa týmy hrající CH.L. a účastníci E.L.
    A k tomu budování týmu. Prostě doba je jiná než byla za Dukly trenéra Vejvody, Sparty trenéra Ježka, Trnavy trenéra Malatinského či Slovanu trenéra Vičana, který dokonce ve finále PVP porazil V Basileji 3:2 Barcelonu. Nemáme šanci žádný opravdu extra kvalitní tým vybudovat. Možná to není ani tak o financích, jako o chutí u opravdu rozdílových hráčů jít hrát naši Berbrligu. Ani žádná E.L. nám tak k tomu nepomůže. Dokonce bych doporučoval se více soustředit na naši ligu a pokusit se o obhajobu mistrovského titulu. Třeba to s tím přímým postupem do CH.L. příští rok pro mistra ČR vyjde. Neustále budou totiž hráči odcházet a přicházet, bude si to zase půl roku znovu tzv. sedat a čím budeme lepší, tím bude víc odchodů. Na začátku sezóny se hrají ty nejdůležitější zápasy a přitom mužstvo je v přerodu. Proto je obrovská škoda, že se naskytnutá šance letos nevyužila a přes průměrný APOEL se do CH.L. nepostoupilo. Za tu naši 10-ti minutovku v Nikosii a střeleckou nemohoucnost v obou zápasech nás fotbalový pambíček potrestal dlouhým cestováním za neatraktivnimi, ale přitom dost kvalitními soupeři. Počítám, že všichni tři budou lepší než byl APOEL, takže to ani s tím vylepšením koeficientu moc dobře nevypadá.

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

      Sracken     před 7 lety 06.09.2017 17:01 |  
      3 0

      Já bych chtěl reagovat na kvalitu soupeřů v EL. Ano, dostali jsme velmi zákeřnou skupinu. Všichni soupeři vypadají dosti neatraktivně, ale jsou velmi kvalitní, byť ne ne první pohled.
      Astana hrála CL v roce 2015-2016 a hrála to hodně dobře. Doma neprohrála a venku udělala bod, tzn. ze šesti zápasů prohrála jen dvakrát. Skupinu měla z těch lehčích (BLis, AMad, GIst) přesto se neztrapnili. I když je třeba dodat, že pro Atletico, Gala i Benficu je přechod na umělku podstatně horší, než pro nás. Loni hráli EL, kde hráli s APOELem a hráli dohromady 3:3, získali tři body, pak získali po bodu s BATE a YBB. Doma opět neprohráli. Pro nás bude klíčové porazit je doma a tam ukopat remízu, ideálně odložit zápas s Brnem na pondělí, protože ta vzdálenost je vražedná. Je to soupeř na úrovni APOELu a BATE, takže 4 body nereálné nejsou, věřím, že budem sebevědomější, nebude chybět Stoch, Danny a Deli a půjde to. Po dlouhé době je porazit u nich by byl skvělý počin.
      Maccabi je podle mne nejsalbší tým skupiny a 4 body by pro nás měly být povinnost, pokud chceme myslet na postup. Prostě musíme. Odešel jim "nejlepší hráč" Ben Chaim, který by si nás mohl koupit úplně všechny. A navíc bychom je neměli podcenit, protože máme v živé paměti to, jak byli sice o něco horší, ale smrtícími brejky vyřadili Plzeň z CL. Jejich výsledky jsou jednou ano, jednou ne, toho musíme využít. Proti Astaně o dost slabší soupeř.
      Villarreal netřeba komentovat. Poměrně neatraktivní, ale hodně kvalitní tým. Ale nesedal bych si z nich na zadek. Dá se s nimi hrát, ale zajištěně, i když jsem toho odpůrcem. Ale Villarreal je typické mužstvo, kterému by hlubší defenziva nemusela chutnat. A pokud dokážeme využít to, co nám dvojutkání nabídne, můžeme nějaký bodík získat. Moje tajné prání jsou 3 body, spokojenost by byla i s 1. Pro nás by bylo dobré, kdyby Španělé vytěžili maximum z prvních dvou duelů.
      Na EL se moc těším a doufám ve vyvážené výkony našeho týmu a postup ze skupiny. Byl by to moc pěkný dárek fanouškům a odměna za stavbu kvalitního týmu. A je dobré, že máme Maccabi na začátek doma, musíme kluky dotlačit k dobrému rozjezdu.

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        donford     před 7 lety 06.09.2017 22:45 |  
        5 0

        Já jsem rozhodně příznivcem postupných kroků. A jestli v EL roztřískáme Villareal, protože pro některé to je "jen" EL, pak se můžeme důstojně prezentovat i v LM. Ale trochu pochybuju. Jistě, Vičan, Vejvoda, ježek a dalš, to blahé paměti měli snazší. Ven se pouštělo za zásluhy až po třicítce, přestupovalo se v rámci celé ČSFR a pro velké množství kluků byl fotbal vším. Nikoliv jako dnes, k naši mladí vévodí tlouštíkům a lenochům v Evropě. I ta vojna měla moc a moc do sebe.
        Ovšem čas se vrátit nedá a dobrý fotbalista je v našich zemích pomalu kuriozita. Jako teď např. Bořil - jen se uvedl v nároďáku, už po něm natahuje vábivá ruka Turka s plným měšcem. Ještě že má JT rozum a Honza Bořil snad spolu s ním. Takhle bychom ten náš mančaft nevybudovali nikdy a pro LM kór ne.

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

          Kactus     před 7 lety 07.09.2017 14:37 |  
          3 0

          já bych navrhoval vyhrát EL - pak postoupíme přímo do CHL :)

  8. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

    LukySKS     před 7 lety 07.09.2017 15:40 |  
    1 3

    prosím vás někdo: Když mám permanentku dostanu se na derby, nebo zase byla nějaká akce jak na poháry, že si přes permanentku musim koupit do nějakého data lístek? Ted mě zatrnulo, že je vyprodáno, a že byl přednostní prodej pro permanentkáře ... může mě někdo uklidnit, že když mám permanentku mám své místo jisté?

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

      Jachym     před 7 lety 07.09.2017 15:43 |  
      1 0

      Buď absolutně v klidu. Permanentka platí na VŠECH 15 ligových zápasů, tedy včetně Plzně, Sparty nebo třeba Karviné.

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

        LukySKS     před 7 lety 07.09.2017 19:22 |  
        0 0

        super diky!! Já jsem nějak znejistel :)

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

          Jachym     před 7 lety 08.09.2017 10:10 |  
          1 0

          V pohodě:-) Ze stránek Slavie ti sem ještě kopíruji odstavec o výhodách, ke kterým kě permanentka opravňuje: Majitel permanentní vstupenky na sezonu 2017/2018 má v ceně zahrnuty vstupy na všechna domácí ligová utkání, domácí zápasy MOL Cupu, vybraná přípravná utkání, domácí zápasy juniorky a žen, utkání ženské Ligy mistryň. Všichni permanentkáři budou mít vstup v rámci permanentky vstup na 3. předkolo Ligy mistrů. Permanentkáři budou zvýhodněni i v dalších zápasech evropských pohárů a budou mít předkupní právo na vstupenky (zde je myšleno dodatečné vstupenky k vlastní permanetce, pozn.) na exponovaná utkání domácí ligy.

          Permanentka je přenosná, takže je možné ji komukoliv půjčit, pokud nemůžete na utkání Slavie jít. Na permanentní vstupenku je možné získat slevu 10 % při nákupu v kamenné prodejně fanshopu.¨

          • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

            LukySKS     před 7 lety 08.09.2017 10:17 |  
            0 0

            díky!! :) bomba výhody

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 3

      kjandourek (admin)     před 7 lety 07.09.2017 18:04 |  
      3 0

      To by to nebyla permanentka, kdybys neměl své místo jisté....

      Permanentkáři měli právo koupit si ještě další tři lístky - to byl ten přednostní prodej, během něhož se kapacita stadionu víceméně dovyprodala ;-)