Fortuna liga

Po repre pauze s Olomoucí

Konečně nám skončila pro některé nezajímavá reprezentační přestávka a můžeme se opět vrhnout na ligový fotbal. Slavii čeká ligová generálka před velkým derby, za soupeře jí pro to byla, podobně jako před 9 lety, losem určena olomoucká Sigma. Zápas tradičně neujde pozornosti televizním kamerám, tentokrát těm z O2 Sport.

Slávisté by rádi navázali na pěkný výsledek z posledního kola proti týmu, který vedl jejich bývalý kouč, tedy proti Mladé Boleslavi Dušana Uhrina. Je však třeba mít na paměti, že Bolka je v současné chvíli opravdu velmi dole a není radno tento výsledek zas tak přeceňovat. Tím spíše, když výkon stále vykazoval v určitých pasážích značné výkyvy. Buď jak buď, slávisté minimálně konečně protrhli určitou střeleckou smůlu a z tohoto pohledu věřme, že se jim (snad) konečně zase zvedlo sebevědomí. Pomoci by k tomu měl i ztracený syn, který se vrátil až z dalekého Turecka - Tomáš Necid.

Proti Slavii bude stát tým, který je zatím asi tím snad největším překvapením ligy, minimálně po té pozitivní stránce (obecně by měl jinak velkého konkurenta právě v Mladé Boleslavi). Sigma má totiž zatím překvapivě jen o jeden bod méně jak sešívaní a drží zatím překvapivě pohárové umístění, konkrétně čtvrtou příčku. V této chvíli asi není od věci připomenout, že Sigma je ligovým nováčkem. Přesto jí to tak nějak nevadilo k tomu, aby postupně porazila Boleslav, Liberec, jasně přejela Brno, naopak těsně ztratila s Plzní a v posledním kole uhrála bezbrankovou remízu na Slovácku, kde však šahala po třech bodech. Kdepak, družina kolem trenéra Jílka ukazuje, že vcelku poklidný návrat do první ligy jistě nebyl žádnou náhodnou událostí. Výhodou pro sebevědomí Hanáků jistě je, že výsledky nepřicházejí darem z nebes, nýbrž naopak si pro ně Sigma kráčí sebevědomou hrou plnou šancí. Což by ostatně mělo být varováním i pro slávisty.

Slavia byla v minulé sezóně králem venkovních zápasů. Pokud hráči nemuseli hrát doma v Edenu, jako by jim šlo vše tak nějak lépe, snadněji. A s tím šly ruku v ruce i výsledky. Leč v této sezóně to jistě neplatí, slávisté se naopak na cizích hřištích prezentují zatím velmi nepředvědčivě, a to jak v lize, tak i v pohárech. Jen si vzpomeňte na zápas s Bohemkou. No, i když, ono asi není moc na co že? Skoro nic se v tom zápase nestalo... Jaký to mimochodem rozdíl proti Sigmě na Slovácku.

Slavii tak nečeká jistě nic lehkého, na druhou stranu by mohla těžit z uzdravení opor jako Stoch či Deli. Tým by tak červenobílí měli mít mnohem kvalitnější a už by bylo na čase, aby se alespoň po reprezentanční pauze tento rozdíl ve výkonnosti oproti ostatním začal projevovat. Ve prospěch Slavie však nehovoří, že naposledy vyhrála v Olomouci v roce 2008, kdy po brankách Toleskiho, Jarolíma a Abraháma zase po předchozích váhavých krocích na klikatých stezkách hrdě nastoupila na cestu k vytouženému titulu. A 9 let, to je ve fotbale sakra dlouhá doba.

Tip na sestavu: Laštůvka - Bořil, Jugas, Deli, Sobol - Stoch, Ngadeu, Hušbauer, Rotaň, Danny - Škoda

6. kolo - Sobota 09. 09. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
1 - 1
1 - 1
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

40. Jemelka

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

9. Milan Škoda

Komentáře (52)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Mejla1892     před 7 lety 08.09.2017 18:46 |  
    4 0

    K tomuto zápasu se dá snad napsat jen jedno jediný - To zase budou nervy, ufff

  2. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    celtix     před 7 lety 08.09.2017 19:19 |  
    9 2

    Van Buren do základu !

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      Obr     před 7 lety 08.09.2017 19:54 |  
      2 2

      Taky to tak vidim. Ma formu, nechal bych ho od zacatku

  3. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    pinochet     před 7 lety 08.09.2017 19:50 |  
    2 25

    Sobol lávka, na place Frydrych.

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      Obr     před 7 lety 08.09.2017 19:51 |  
      16 2

      To snad ne...

      • Re: Po repre pauze s Olomoucí

        pinochet     před 7 lety 08.09.2017 20:07 |  
        2 24

        Nechápu, proč nechávat kysat našeho hráče na úkor někoho, kdo je u nás na hostování bez obce.

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          Obr     před 7 lety 08.09.2017 20:11 |  
          17 1

          Protoze ten, co je u nas na hostovani bez opce, je lepsi?

          • Re: Po repre pauze s Olomoucí

            pinochet     před 7 lety 08.09.2017 20:28 |  
            7 9

            Podle čeho soudíte, že je Sobol lepší? Mě teda na Bohemce vůbec nepřesvědčil. Bořilovi to vlevo jde, tak proč měnit ustálené rozestavení?

            • Re: Po repre pauze s Olomoucí

              Obr     před 7 lety 08.09.2017 20:31 |  
              14 1

              :-) podle me je lepsi. A kdyz bude hrat vlevo Sobol, tak Boril muze hrat vpravo a nebude to mit pres nohu.

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          stromovous (přítel SN)     před 7 lety 08.09.2017 20:15 |  
          18 1

          Hmhm... Zapeklitá otázka... Co třeba, protože ... je lepší? A máme tak větší šanci na výhru/na body/na titul/na LM? A co třeba protože díky zařazení leváka Sobola může jiný nejmenovaný hráč na své silnější straně a ne přes nohu?

          Otázky, samé otázky...

          Možná máš ale recht, Pinochete, přesto všechno by možná měli hrát naši hráči, aby náhodou nebyli kyslí. A proč nepřitvrdit, neměli by hrát jen odchovanci? Co myslíš, Pinochete?

  4. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Divizni (přítel SN)     před 7 lety 08.09.2017 20:04 |  
    8 7

    Rozdíl v kvalitě našich a Olomouckých hráčů je tak obrovský, že jakýkoli výsledek kromě naší výhry, by byl pro mě hodně překvapivý.

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      Tochal (přítel SN)     před 7 lety 08.09.2017 20:20 |  
      9 6

      Viděl jsi Sigmu letos nebo loni hrát? Alespoň jednou? Alespoň v sestřihu? Jejich sehranost je výjimečná, a ani individuálně nejsou vůbec špatní. Minimálně Chorého, Plška, Faltu a Radakoviće si v krátko- až střednědobém horizontu sumím představit v našem kádru. Mají lepší tým než polovina ligy. (Což neznamená, že náš tým by nebyl lepší, vzhledem k formě a programu a dalším věcem bych se ale ztrátě bodů nedivil.)

      • Re: Po repre pauze s Olomoucí

        donford     před 7 lety 08.09.2017 20:48 |  
        7 2

        Mně by se zase líbili v obraně uprostřed MNN a Deli. Ale chápu, že to JŠ v ostrém zápase nezkusí. A před nimi Suk. Úžasné překvapení by bylo vedle sebe Necka a Škoda. K tomu ale rovněž nedojde.
        Laštůvka - Bořil, Ngadeu, Deli, Sobol - Souček - Danny, Hušbauer, Stoch - Necid, Škoda. Vím, že se to nestane, ale kdyby tak mohl být nějaký přáteláček a tam to zkusit. Samozřejmě, že nevím, jak by si vepředu naše dvě věže vyhověly. Teorie říká, že asi ne. Jednou jsem v nároďáku viděl vedle sebe Kollera a Lokvence a šlo jim to. Jo, kdysi dávno.

      • Re: Po repre pauze s Olomoucí

        Divizni (přítel SN)     před 7 lety 09.09.2017 13:21 |  
        1 1

        Prosím tě, viděl jsem ji loni proti Budějkám. Fakt slabota. A to, že se hráči, kteří jsou výkoností na úrovni tak špatné první a lepší druhé ligy sehrají, nemůžě, nebo podle mě by nemělo na nás stačit. Je to můj názor a večer uvidíme.

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          Jachym     před 7 lety 09.09.2017 15:43 |  
          0 0

          Shodou okolností jsem letos v dubnu byl na zápase Budějce-Olomouc a byla to opravdu obrovská tragédie z obou stran. Možná je to ten zápas, o kterém mluvíš:-)

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          Tochal (přítel SN)     před 7 lety 09.09.2017 22:43 |  
          0 1

          Soudit kvalitu mužstva podle jednoho jediného utkání, hmmm, smekám. Vidět někdo náš jeden letošní zápas (a skoro jedno jakýkoliv), asi by nás za loňského mistra také jen stěží považoval. Aneb – ač nerad – měl jsem pravdu.

  5. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Victory     před 7 lety 08.09.2017 23:53 |  
    4 0

    Ano, je pravdou, že Olomóóc neměla vloni ve druhé lize konkurenci a jak vidno formu a sehranost si její hráči vzali i do ligy první, ale já vím, že se jedná pouze o nováčkovské nadšení a zítra narazí velmi tvrdě kosa na kámen ! Zítra Olomóóc bude muset zaplatit nováčkovskou daň... Jestli se nepletu Zlín musel zaplatit vloni také :-) Buďme v klidu, vrací se Simon a hlavně už snad bude k dispozici Miro Stoch, kterému já věřím ze všech posil nejvíce. S velikánskou podporou našich fans to zvládneme a hurá na derby. A zítra fandíme taktéž Liberci, nezapomeňte :-) SKS forever !

  6. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 09.09.2017 06:31 |  
    1 6

    Vzhledem k naším výsledkům venku a střelecké impotenci no a k nevyzpytatelnému elánu a nadšení nováčka, je klidně možné že budeme ještě rádi za bod.Jedině by se naše útočná vozba posílena natesenym neckou utrhla ze řetězu a dala syreckum za uši, ovšem moc v to nedoufám.

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      jarmik     před 7 lety 09.09.2017 08:22 |  
      4 1

      Máme v týmu Stocha, Deliho, Dannyho, Škodu, ... snad se nebudeme bát nějakých Chorých, Housků a Texlů!?

      • Re: Po repre pauze s Olomoucí

        afro     před 7 lety 09.09.2017 09:08 |  
        2 0

        Presne tak, kvalita hovori jasne.

        brw. Jsem zvedav, jak se predvede Chory. Tihle hraci hlasici se k rudejm a hrajici v jinych klubech se na nas obvykle vyhecuji...

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          bongor     před 7 lety 09.09.2017 10:08 |  
          1 0

          Ale potřebujou imrvere a pořádně dostávat ponaučení o červenobíllé síle.

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 09.09.2017 10:30 |  
          1 1

          Tak kvalita hovorila jasne i v zapasech s Banikem a Bohemkou a jak to dopadlo. Ony jen papirove predpoklady nestaci. Ja doufam, ze uz nebudou mit v hlave boj o letosni LM a budou se 100% soustredit a makat. Pak by to mohlo byt dobre.

  7. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    jarmik     před 7 lety 09.09.2017 07:53 |  
    5 0

    9 let je sice sakra dlouhá doba, ale většinu z těch let byla Slavia v pr*eli nebo Sigma v jiné soutěži, takže bych tuhle sérii vůbec nezmiňoval. Jak víme, hraje se od nuly, nový zápas, nová Slavia. Vyhrajeme 3:1. ;-)

  8. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    cage10     před 7 lety 09.09.2017 08:22 |  
    4 0

    Dnes je důležité se naladit a načerpat sebevědomí před nejdůležitějším týdnem podzimu. Macabi a Bída.

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      jarmik     před 7 lety 09.09.2017 08:29 |  
      3 0

      Tak ono vždy je důležité načerpat 3 body. :)

      • Re: Po repre pauze s Olomoucí

        afro     před 7 lety 09.09.2017 08:57 |  
        1 0

        Načerpat body a cosi dvanáctistupňového. To je oč tu běží.

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          Maty22     před 7 lety 09.09.2017 10:11 |  
          5 0

          Bacha na Litovel Premium.
          Po pátym sem viděl dva fotbaly za jedny prachy.

          • Re: Po repre pauze s Olomoucí

            jarmik     před 7 lety 09.09.2017 12:43 |  
            0 0

            Po 5 Holbách premium bys možná dopadl stejně. :D

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          Jachym     před 7 lety 09.09.2017 15:38 |  
          0 0

          Dnes jdu čerpat tu nejlepší dvanáctku v kultovní restauraci v Budějcích = Masných krámech. Snad už předtím budu v dobré náladě :-))

  9. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    afro     před 7 lety 09.09.2017 08:55 |  
    1 0

    Tak si to ujasnete, kluci. Zaplati Olomouc novackovskou dan (Victory) nebo diky nevyzpytatelnému elánu a nadšení nováčka budeme mozna radi za bod (vlk30). Chci nejake jistoty! :-)

    Ale ted vazne, i kdyz mame vsichni v zive pameti zapas na Baniku, tak bychom se souperem, ktery hral loni druhou ligu a i kdyz v ni byl, rekneme celkem dominantni nemeli ve vzajemnych zapasech ztratit ani bod. Pokud to s titulem myslime vazne.

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 09.09.2017 10:27 |  
      0 1

      S druhym odstavcem naprosto souhlasim. Ale desi me Banik a Bohemka, ktere jsem nerozdychal dodnes. V Olomouci dnes muzeme cekat uplne vsechno a jsem zvedavy, jak to dopadne. Pokud ale nezvitezime uz si boj o titul ale hodne zkomplikujeme.

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 09.09.2017 10:44 |  
      0 0

      Já mám jasno hlavně neprohrat,remíza bude komplikace, ale vloni bylo hůř.

      • Re: Po repre pauze s Olomoucí

        Sracken     před 7 lety 09.09.2017 11:48 |  
        0 0

        Loni bylo hůř o jeden bod Vlku, co se boje o titul týká. Takže o moc hůř nebylo.

        • Re: Po repre pauze s Olomoucí

          vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 09.09.2017 15:58 |  
          0 0

          Máš pravdu,ale já to myslel i po jiné stránce.

  10. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Alcapone     před 7 lety 09.09.2017 09:37 |  
    4 2

    V 16:00 vyrážím na zápas o druhý místo do teho Holomóca věřím ve tři body :-). Snad to dopadne líp jak včera v hokeju v PCE kdy jsme neporazili RB. :-(

  11. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Maty22     před 7 lety 09.09.2017 10:13 |  
    0 1

    A Milan se Šimonem už 100% zdravý na celejch 90?

    Trochu se bojim o Deliho. Když se vrátil ze srazu, nebo po zranění, tak vět

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      Maty22     před 7 lety 09.09.2017 10:14 |  
      0 0

      Pardon.

  12. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Maty22     před 7 lety 09.09.2017 10:14 |  
    1 1

    A Milan se Šimonem už 100% zdravý na celejch 90?

    Trochu se bojim o Deliho. Když se vrátil ze srazu, nebo po zranění, tak většinou v prvnim zápase něco vyved.

  13. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    juras72     před 7 lety 09.09.2017 10:22 |  
    3 0

    NezavidÍm Šilhavemu kterejch 7 hracu poslat na tribunu.

  14. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Dresco     před 7 lety 09.09.2017 11:24 |  
    3 0

    Dnes to vidim na ofenzivni predstaveni z obou stran a vyhru Slavie 2:4.

  15. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Sracken     před 7 lety 09.09.2017 11:45 |  
    2 1

    Oběd a jedeme.
    Neměli bychom brát nic jiného než jasné vítězství, kvalitativně se s námi ten tým vůbec nemůže rovnat, pořád je to ten loňský druholigový tým, takže by hráči měli zápas odmakat a připsat si jasné vítězství. Přál bych si i další nulu.

  16. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Crispo     před 7 lety 09.09.2017 11:57 |  
    1 0

    Olomouc prozatím ve všech zápasech hrála odvážně a nemělo by hrozit nějaké betonování jako na Baníku. I kdyby k tomu došlo tak věřím že hráči už jsou natolik poučeni z Baníku a Bohemky, že by si s tím poradili. Je to pro nás výhoda že olomoučtí chtějí hrát fotbal, očekávám dobrý zápas s naším vítězstvím. Znervózňuje mě akorát to že nebyly žádné zprávy o Simonovi a Stochovi, a byl bych překvapen kdyby opravdu všichni marodi byli k dispozici.
    Poslední vítězství Slavie v Olomouci si pamatuji matně, ovšem dodnes si dobře pamatuju jak Goce tvrdou přízemní střelou nadzvedl rameno brány, které drží síť u země, krásný gól. Jinak ta bilance s Olmikem je hrozivá, snad ji pomalu začnem otáčet stejně jako jsme začali vyhrávat duely v Boleslavi.
    Tip na sestavu: Laštůvka - Bořil, Jugas, Ngadeu, Sobol - Souček - Danny, Hušbauer, Rotaň, Zmrhal - Škoda...Ale doufám, že nakonec místo Součka bude v sestavě Deli na stoperu a Stoch místo Zmrhala, Mick si také zaslouží opět hrát v základu na hrotu...

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      Jakubisko     před 7 lety 09.09.2017 13:02 |  
      0 0

      To si pamatujes spatne, protoze Goce vymetl tvrdou ranou sibenici :) Pak prizemni strela M. Jarolima a nakonec doklepnuti od Abrahama, kteremu sektor hosti cely zapas nadaval. :)

      • Re: Po repre pauze s Olomoucí

        Crispo     před 7 lety 09.09.2017 13:14 |  
        0 0

        Jo asi máš pravdu, nějak se mi spojili ty dva góly v jeden...

  17. Re: Po repre pauze s Olomoucí

        před 7 lety 09.09.2017 13:41 |  
    7 0

    Je mi jedno kdo nastoupí, hlavně ať jsou tři body!!! :))

  18. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Voitechus     před 7 lety 09.09.2017 14:18 |  
    0 0

    Všichni by snad měli být zdravotně v pořádku až na Dušana Šventa, který má nějaký menší zdravotní problém.

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      Kmotr (přítel SN)     před 7 lety 09.09.2017 17:15 |  
      0 0

      Tesne vedle ;)

  19. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Alcapone     před 7 lety 09.09.2017 15:03 |  
    5 0

    Tak za hodku na Slávinku na palubě mého supersportu maj převahu sigmáci v poměru 3:1 věřím že je stejným poměrem my porazíme na hřišťu. A MvB bude před naším kotlem řvát to svoje po výhře po výhře vždycky jsme s váma! :-) Hrrr na ně a berme jen tři body! 3:1 pro SKS!!!

    • Re: Po repre pauze s Olomoucí

      DeanMoriarty     před 7 lety 09.09.2017 16:34 |  
      2 0

      A má supersport televizku?

      • Re: Po repre pauze s Olomoucí

        Alcapone     před 7 lety 09.09.2017 22:43 |  
        0 0

        Ne byl jsem tam v C sektoru na hlavní a co jsme si tam s malou vyslechli to je tak na vysílání po 22 hodině. :-) Ale domů šel před náma Martin čaroděj Vaniak tak jsem ji říkal že chytal za Sigmu a za Slávii :-) jo a lístky jsem já nekupoval malá dnes začla fandit Slavii a říkala že vyhrajem tak snad až pojedem do Edenu...

  20. Re: Po repre pauze s Olomoucí

    Hlavis     před 7 lety 09.09.2017 17:07 |  
    8 1

    Sobol na lávce, nevim, nerozumím ten kluk je uplne jinde.