Fortuna liga

Olomouc - Slavia 1:1

Slavii čekal po reprezentační pauze nováček soutěže a zároveň 3. tým tabulky Olomouc. Atraktivní zápas na Andrově stadionu skončil remízou 1:1 a červenobílí tak nedokázali venku vyhrát ani na 3. pokus. Na vedoucí Plzeň tak ztrácí již 6 bodů.

Nová útočná posila Necid zůstala v úvodu na lavičce. Ani na té nebyli Deli, Danny, Sýkora, Švento či Hromada, kteří mají drobné zdravotní problémy nebo jsou v rekonvalescenci po zranění. Po dvougólovém představení proti Mladé Boleslavi dostal opět důvěru Van Buren. Tentokrát však nastoupil na pravém křídle. V základní sestavě nastoupil i Halil Altintop.

Zápas začal v obrovském tempu. Sigma byla od úvodu velice aktivní a hned ve 4. minutě si připsala první obrovskou šanci. Naše obrana zaváhala a po průnikové přihrávce mířil sám na Laštůvku Zahradníček. Domácí hráč se pokoušel o chytrý lob, ale spolu s naším brankářem naštěstí přehodil i branku. Pro Slavii to však nebylo varování a hned další minutu přišla další dobrá šance pro Olomouc. Chorý na brankové čáře přetlačil Ngadeua a přihrál Faltovi, jehož rána z dobré pozice byla naštěstí zblokována. Platilo tak otřepané nedáš - dostaneš. Hušbauer skvěle vysunul Škodu do samostatného úniku, náš útočník si míč neméně dobře zpracoval a prostřelil Buchtu mezi nohy - 0:1! Vstřelená branka našeho kapitána povzbudila a hned o minutu později pálil dobře z velice těžkého voleje. Buchta ale tentokrát zasáhl. Hrál se otevřený fotbal se spoustou šancí, což potvrdil i Plšek na druhé straně. Vepřek využil Van Burenova podklouznutí a našel na penaltovém puntíku Plška. Jeho střelu Laštůvka výborně vyrazil konečky prstů! Posléze mohla jít Slavia do dvoubrankového vedení. Škodu tentokrát vysunul milimetrově přesnou přihrávkou Stoch, slávistický kanonýr ale lob umístil těsně mimo branku! Neuvěřitelné tempo hry z úvodu zápasu pak poněkud opadlo a šancí ubylo. Až ve 40. minutě dostala Sigma šanci ze standardní situace po faulu Jugase. Vepřek krásným centrem našel ve vápně Jemelku, který dostal míč i za pomoci ruky za Laštůvkova záda. Sudí Hrubeš gól uznal i přes protesty slávistů. Do šaten se tak šlo za poločasového stavu 1:1.

Do druhé půle vyrazily oba týmy beze změn v sestavách, ačkoliv třeba Altintopovi se vyloženě nedařilo. Vedení si Slavia mohla vzít zpět v 53. minutě. Van Burenovi, který jinak nebyl moc vidět, zatáhl míč po straně a přesnou přihrávkou našel ve vápně Škodu. Ten se šikovně odpoutal od obránce a pálil z první. Bohužel jen do břevna. Po hodině hry se trenér Šilhavý odhodlal k prvnímu střídání - aktivního Stocha nahradil Zmrhal. Slavia pak měla hluchou pasáž, a tak došlo na další střídání, když nevýrazného Altintopa nahradil navrátilec Necid. Poslední čtvrhodina pak navázala na úvodní strhující vstup do zápasu a diváci se opět nenudili. Slávisté tlačili, Olomouc však nezalezla a hrozila z brejků. Nadějné možnosti měli Zmrhal, Ngadeu či na druhé straně Manzia, ale obrany zvládly situace vyřešit. V 87. minutě se do vyložené šance dostal Necid. Škoda ho našel naprosto osamoceného na hranici malého vápna. Náš odchovanec ale spoustou prostoru pohrdl a špatnou střelou jen nechal vyniknout vynikajícího Buchtu. Tohle se mělo dávat! V samotné poslední minutě nastavení pak ještě hlavičkoval Frydrych, ale skvělý Buchta udržel pro svůj tým bod za remízu!

6. kolo - Sobota 09. 09. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
1 - 1
1 - 1
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

40. Jemelka

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

9. Milan Škoda

Komentáře (385)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé