Rozhovory

Jakub Hromada: Jednoznačně jsme chtěli vyhrát!

Slovenský záložník Jakub Hromada se v rozhovoru s novináři vyjádřil k vítěznému vstupu do Evropské ligy.

Na úvod Evropské ligy jste si nad Maccabi připsali vítězství 1:0. Jaká panuje s tímto výsledkem spokojenost?

Myslím si, že to byl náš cíl. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme jednoznačně získat 3 body. Jsme velmi šťastní, že se nám to podařilo. Splnili jsme to, co jsme si předsevzali. Teď nás čeká Sparta a je to před tím zápasem takové nakopnutí.

Dá se říct, že jste si ten zápas mohli udělat snazší? Hlavně v té první půli jste mohli přidat pojišťovací branku.

Chtěli jsme hrát poctivě dozadu a vycházet do rychlých protiútoků, což se nám hlavně v první půli celkem dařilo. V ní jsme měli dost příležitostí, abychom dali druhý nebo třetí gól. Je škoda, že nám to tam z některé šance nespadlo. Ale jak jsem říkal, i tak je to důležité vítězství a 3 body.

Bylo úmyslem, že jste se po vstřeleném gólu poněkud stáhli, abyste mohli hrát lépe na brejky?

Nebylo to jen o brejcích. Základ byla dobrá obrana, protože jsme věděli, že mají kvalitní hráče směrem dopředu. Byli jsme na ně dobře připravení a do vážnějších šancí je nepustili.

Nastoupili jste v hodně kombinované sestavě, byla to pro vás i taková výzva, abyste třeba dostali šanci na hřišti i v derby?

My jako hráči musíme být 100% připraveni do každého zápasu a je pak na trenérech, jakou sestavu a taktiku zvolí. Věřím, že jsme dnes na hřišti nezklamali a zabojovali jsme o místo v sestavě i do dalších zápasů.

Na začátku druhé půle Ben Haim špatně rozehrál přímý kop a vy jste byli v situace 3 na 1, ale rozhodčí to přerušil. Jak vám toto rozhodnutí vysvětlil?

Tam přiběhl hlavně kapitán Zmrhy a ti zkušenější hráči. Samozřejmě jsme všichni protestovali. Myslím si, že z takových míst se nerozehrává na hvizd rozhodčího. Je škoda, že to tak posoudil a akci zastavil.

Brankář Kovář v Izraeli chytal. Bylo to pro něj speciální a dával vám nějaké informace o soupeři?

Určitě. V průběhu celého týdne nám dával různé informace. Pomohlo nám to a i on dnes vzadu chytal jistě a byl to z jeho strany dobrý zápas. Je důležitým členem našeho týmu.

 

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)