Fortuna liga

Zlín - Slavia 1:1

Slavia se v rámci 8. kola HET ligy představila ve Zlíně. Sešívaní předvedli další nedobrý výkon na půdě soupeře a zápas skončil remízou 1:1. Jde tak o další ztrátu na zatím 100% Plzeň. Malou náplastí může být pro fanoušky sešívaných překonání rekordu Sparty v neporazitelnosti.

Na marodku přibylo africké duo Deli, Ngadeu, trenér Šilhavý proto postavil na stopera k Jugasovi stejně jako v českém poháru Frydrycha.

První tutovku si paradoxně připravili domácí. Ekpai pronikl na pravé straně a dobrým centrem za obranu hledal Vukadinoviče, ten naštěstí těsně před Laštůvkou míč netrefil! Velice hezkou individuální akci si posléze na druhé straně připravil Hušbauer. Vtipným obloučkem se zbavil obránce a hned míč napálil z voleje. Jeho povedené ráně chyběl zhruba půl metr! Ve 12. minutě přišla první vážnější šance našich barev a opět u toho byl Hušbauer. Ten si šikovně zpracoval míč a pohotově pálil, Dostál ale jeho střelu s problémy udržel. O 7 minut později už přišla první gólovka sešívaných. Stoch unikl obraně a se Škodou postupoval na jediného obránce, bohužel slovenskému záložníkovi přihrávka před odkrytou branku vůbec nesedla a z akce tak nebylo nic. Ve 34. minutě přišla další vyložená šance červenobílých. Sobol poslal dobrý centr za obranu a Van Buren ve skluzu překopl ze 2 metrů odkrytou Dostálovu svatyni! Velká škoda! Více už se do poločasu nestalo. Opticky se hrál vyrovnaný zápas, v němž byla dosud o něco nebezpečnější Slavia.

Druhá půle Slavii vycházela dlouhou dobu ještě hůře než ta první a diváci sledovali neatraktivní boj ve středu hřiště. V 52. minutě neměl špatnou pozici Železník, ale pálil o hodně mimo. O pár chvil později to na druhé straně zkoušel i často střílející Hušbauer, ale opět mu nebylo přáno a zařízení minul. Po hodině hry pak Josef přepustil místo Zmrhalovi. Těžko říci, jestli šlo o taktickou změnu nebo o důsledek několika tvrdých zákroků na našeho tvořivého záložníka. Dobrou možnost zahodil v 65. minutě Železník. Zlín využil poněkud otevřené obrany sešívaných k brejku, Železník ale branku minul a vzápětí hned vystřídal. Slavia se svůj unylý výkon pokusila oživit vystřídáním Van Burena za Necida, což brzy přineslo ovoce. Necid nejdříve pěkně sklepl balon Stochovi, který technickou ranou minul horní roh Dostálovy branky. Pak už se Slavia dočkala. Rotaň rozehrál roh a v souboji Bača se Škodou si domácí hráč srazil míč do vlastní branky! Slavia se tak v 76. minutě ujala vedení 1:0! V 84. minutě jsme si ale nechali proplout vítězství mezi prsty. Laštůvka mizerně vyrazil ránu ze 40 metrů jen před svou odkrytou branku a Jugas v pádu rozhodil Diopa, kvůli čemuž musel sudí Královec nařídit pokutový kop. Ten proměnil Vukadinovič a srovnal na 1:1. Závěrečných 9 minut pak mělo větší grády než celý předchozí zbytek zápasu. Oba týmy se snažily strhnout vítězství na svou stranu, ale za Slavii neuspěli v dobrých šancích Souček ani Zmrhal. A když na druhé straně při brejku napálil Vukadinovič jen vnější tyč, tak duel skončil zřejmě spravedlivou remízou 1:1.

8. kolo - Sobota 23. 09. 2017 17:00

HET liga, 2017/2018
1 - 1
0 - 0
FC Zlín
FC Zlín

84. Vukadinovič (pen)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

76. vlastní branka

Komentáře (352)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé