Ženský fotbal

Slávistky vyhrály v Plzni

Fotbalistky Slavie si pár dní před Ligou mistryň poradily v lize s Plzní a na jejich hřišti vyhrály 5:0. Tři branky vstřelila Kožárová, po jedné přidaly Bartoňová a Chlastáková.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale první šanci si vytvořila Plzeň. Po brejkové situaci z našeho rohu zakončovala Ivaničová, brankářka Votíková byla pozorná a nebezpečnou střelu zneškodnila. Po několika střelách jsme přeci jen skórovali, ve 12. minutě se Bartoňová dostala až k vápnu, odkud přesnou střelou k tyči překonala Vaníčkovou. V další dobré pozici střílela Divišová pouze do náruči brankářky. I když jsme měli převahu, bohužel v předfinální fázi chybělo lepší řešení. Kombinačně jsme soupeře převyšovali. Do dobré možnosti se dostala Szewieczková, ale přehodila brankářku i branku. Ve 36. minutě po přízemním centru Szewieczkové na přední tyči usměrnila do sítě Kožárová.

Ve druhém poločase jsme nadále měli zápas pod kontrolou a brzy přidali pojistku. Vaníčková při odkopu trefila Kožárovou, pro kterou nebyl problém dopravit míč do sítě. Další nebezpečnou střelu Bartoňové brankářka zneškodnila. Ale již v 58. minutě po rohu dorážela ve vápně pohotově Kožárová a završila tak hattrick. V dalším průběhu jsme si vytvářeli řadu množství zajímavých šancí, ale neuspěla třeba Sedláčková nebo v jasné pozici Bartoňová místo střely dělala ještě kličku a vyhnala se do velkého úhlu. Soupeř dohrával v deseti, když druhou žlutou kartu dostala za řeči Mášová. V závěru pak přidala pátý gól Chlastáková, když se technicky prosadila střelou z 20 metrů přesně k tyči. Aktuální série neporazitelnosti je nyní na 43 zápasech, z toho 40 výher.

Již tuto středu 4. 10. od 17:30 hrají ženy první zápas Ligy mistryň, odveta je na programu o týden později 11. 10. od 18:30 v Edenu.

"Na velmi dobře připravném hřišti jsme odehráli kvalitní utkání. Zápas jsme měli po celou dobu pod kontrolou a jenom nám scházely finální přihrávky do gólu, přesto jsme dali pět branek a ještě několik zůstalo nevyužito. Byla to kvalitní příprava před Ligou mistryň," zhodnotil utkání trenér Pavel Medynský.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály v Plzni

    A.Lima     před 6 lety 01.10.2017 17:33 |  
    3 0

    super holky navíc se třefila i Jituška :) gratulka :)

    • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

      travel (přítel SN)     před 6 lety 02.10.2017 09:22 |  
      0 0

      Velká gratulace a hoši budou mít co dělat,aby vás napodobili...