Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 9. kolo

V nedělním zápase proti poslednímu Brnu chybělo v Edenu k naprosté spokojenosti jediné - více branek v soupeřově síti.

Napřed pár slov k soupeři. Brno je v mizerné situaci a v současném rozpoložení těžko hledat v lize slabší tým. Do Edenu pak přijeli svěřenci trenéra Dostálka s jednoznačným záměrem, nad nímž zaplesá srdce každého Fanouška defenzivního fotbalu - bránit, bránit a zase bránit!

Navzdory tomu, že soupeř byl v podstatě nejlehčí možný, si ale výkonu Slavie cením. Není vždy snadné prosadit se proti urputně bránícímu týmu, který před vlastní brankou zaparkuje autobus. Sešívaní ale na hřišti od začátku dominovali a vytvářeli si šance. Bohužel proměnili jen dvě z nich (i kvůli výbornému výkonu nezkušeného brankáře Halousky), což je jediným minusem utkání. Jinak hrála Slavia dle mého názoru velice dobře a od začátku bylo jen otázkou, jakým rozdílem vyhraje. Zápas byl zralý na to, aby skončil 5:0, a takhle nějak by to proti slabším týmům mělo vypadat. Za mě tedy palec nahoru, nemám až tak moc co vytknout. Budu radši, když šance proměníme v zápasech, kde to bude nutné, tady nám to s přehledem stačilo na tři body i tak.

Osobně mi přijde, že se naše hra začíná zvedat. Výhra s Maccabi, přejetí Sparty a pohárový postup přes Třinec - to nelze hodnotit jinak než velice pozitivně. Pravda, pak sice přišel nemastný neslaný výkon ve Zlíně, ale tamní celek díky účasti v Evropě posílil a remíza není až tak fatální ztrátou. V Astaně jsme si pak připsali cennou remízu po ucházejícím výkonu a Brnu jsme nedali nejmenší šanci. Tak snad bude vzestupný trend našich výkonů pokračovat a nepůjde jen o chiméru. V Karviné, která není ve zdaleka takové formě jako loni, musíme jednoznačně vyhrát a konečně si odvézt tři body ze hřiště soupeře. A pak už nás čeká Villareal, což bude první zápas, do kterého půjdeme v roli týmu, který nemá co ztratit. Doufám, že ve Španělsku podáme srdnatý výkon, který třeba nakonec i bude stačit na body. Uvidíme. Zatím jsme vždy museli a opačná role třeba týmu sedne. Každopádně do konce podzimu by mělo platit heslo "Vzhůru, Slavie!".

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jan Laštůvka - 6 - Práce měl minimum, ale i tak mu nakonec dám nadprůměrnou šestku. Jednou si dobře došel pro centr do chumlu hráčů a na konci skvěle rozehrál do bleskového protiútoku. Vychytaná nula jistě patří mezi ty nejlehčí v jeho kariéře.

Jan Bořil - 6 - Po Astaně jsem psal, že mu to v posledních zápasech, kdy hrál napravo, tolik nejde. Proti Brnu ale odehrál Honza velice dobrý zápas a zvláště v první půli byla naše pravá strana aktivnější než levá. Jen tak dál!

Jakub Jugas - 6 - Dozadu hrál téměř bez problémů. Snažil se i o nápaditější rozehrávku, ve které byl na jeho poměry nadprůměrný. Za takový bych považoval i Jakubův celkový výkon. Zdá se, že si po poněkud turbulentnějším začátku z jeho strany na nový tým zvykl a že začíná hrát pravidelně spolehlivě.

Simon Deli - 7 - Obrana působila celkově dobrým dojmem, Deli v ní ale vyčníval. S přehledem vyhrával souboje a přidal i několik momentů hodných potlesku. Elegantně si hodil míč přes hlavu a zbavil se dotírajícího protihráče, dvakrát pak po pěkné individuální akci vyvezl balon dopředu.

Eduard Sobol - 6 - Vstup do zápasu měl poněkud slabší. Ne, že by měl problémy při bránění, ale v útočné činnosti nebyl tak vidět, jak u něj bývá zvykem. Ve druhé půli ale přidal a ke konci patřil k aktivnějším hráčům.

Jan Sýkora - 6 - Potvrdil zlepšenou formu z Astany a byl opět na hřišti cítit. V závěru svého hodinového působení na hřišti předvedl pohotové "polonůžky", které zamířily jen o kus vedle. Snad mu ještě více sebevědomí dodá pozvánka na reprezentační sraz.

Michael Ngadeu Ngadjui - 5 - Dozadu si své odvedl bez problémů, nicméně v kombinaci byl neobyčejně nepřesný i na své poměry. Špatnou přihrávkou zazdil i dvě velmi nadějné akce - třeba mohl dávat míč do náběhu za obrany svým dvěma neobsazeným spoluhráčům, ale míč poslal do území nikoho.

Josef Hušbauer - 8 - Vynikající výkon! Během zápasu ukázal nespočet výborných přihrávek i povedených kliček. Sám se také snažil o zakončení a  několikrát nebezpečně pálil, ale buď ho zastavil Halouska, nebo i branková konstrukce. Nelze zapomenout ani na jeho přesný centr na první gól zápasu. Mozek hry Slavie a rozdílový hráč!

Halil Altintop - 6 - Zápas mu sedl. Kvůli tomu, že Brno jenom bránilo, se nehrálo v takovém tempu a Altintop tak mohl ukázat více své přednosti (práce s míčem a konstruktivní přihrávky) než nedostatky (rychlost a dosud i fyzická kondice). Pro spoluhráče připravil několik šancí, sám třeba pohotově pálil z voleje po Necidově sklepnutí. Po Třinci má za sebou druhý povedený zápas, tak snad udrží zlepšující se trend svých výkonů a stane se konečně posilou.

Danny - 6 - Do sestavy se vrátil po táhlejších zdravotních lapáliích. Snad mu zdraví vydrží, protože bez zápasové praxe se do nejlepší formy nedostanou ani hráči kalibru Dannyho či Rosického. Pauza na Dannym byla vidět, nicméně i tak odehrál dobrý zápas. Nezářil sice tolik jako Hušbauer, ale i tak měl několik pěkných momentů. Po dobrém náběhu dal gól, který nebyl uznán pro těsný ofsajd. Ve druhé půli pak hezkým obloučkem za obranu vytvořil šanci.

Tomáš Necid - 8 - Nedá se říci, že by herně úplně zazářil, ale podobně jako zbytek mužstva zahrál dobře a navíc se dvakrát přesně trefil. Zvláště první trefa byla povedená, protože soupeř centr podskočil a před Necidem se míč objevil na poslední chvíli. Při své druhé brance to měl už jednodušší. Celkově vnímám jeho vstup do angažmá pozitivně, protože branky dává. Jedna v Evropě, dvě v poháru a teď i dvě v lize, přitom zatím odkopal jen pár zápasů. Již teď je platný a navíc si myslím, že po herní stránce má svůj potenciál ještě o dost výš.

Miroslav Stoch - 6 - Po svém střídání naši hru oživil a opět patřil v daném úseku hry k nejvýraznějším mužům na trávníku. Několikrát předvedl své dobré kombinační schopnosti.

Mick Van Buren - 6 - Výborně se uvolnil ve vápně a povedeným centrem připravil druhý Necidův gól. Jeho krátký pobyt na hřišti tak nelze hodnotit jinak než pozitivně.

Tomáš Souček není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

 

9. kolo - Neděle 01. 10. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
2 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

43. Tomáš Necid
74. Tomáš Necid

FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno

Komentáře (110)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    dauby     před 7 lety 03.10.2017 16:17 |  
    5 0

    Tentokrát vesměs souhlas s hodnocením. Nejvíc se mi líbil Hušbauer, škoda, že některá z jeho pumelic neskončila v bráně. Akorát mému oblíbenci Stochovi bych dal známku 7. Nespustil jsem z něj oči, hraje úžasně. Za celou dobu, co byl na hřišti, nedal snad ani jednu (!) přihrávku dozadu. Skoro každá jeho přihrávka má myšlenku, navíc, když na něj dotírá protihráč, si míč perfektně pokryje tělem a pak obejde protihráče nebo rovnou přihraje. Jediné, co mu chybí k dokonalosti, je nějaký ten gól. Umí také dát úžasnou ránu svojí pravačkou, ale k tomu se proti Brnu nedostal. Taky mě potěšili po delší době Sýkora s van Burenem a i ten Altintop hrál dobře. Necid někdy působí nemotorně, ale umí si naběhnout do dobrého prostoru a hlavně je úžasně efektivní, dal tři regulérní góly (první mu neuznali pro neexistující ofsajd, ale tady uznávám, že to měl pomezní ohromně těžké a nevyčítal bych mu to). Celkově jsme hráli dobře, výsledek ovšem neodpovídá průběhu hry, slušelo by tomu tak 6:0, Brno hrálo tragicky a k ničemu se nedostalo. Měli bychom proměnit víc šancí. Návštěva přes 11000 lidí taky super.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      PetCC     před 7 lety 03.10.2017 16:23 |  
      10 0

      Ten neuznaný dával Danny, ne?
      Pokud jich nebylo víc :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        dauby     před 7 lety 04.10.2017 12:30 |  
        0 0

        Asi jo, sorry... :-)

  2. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    soudek82 (přítel SN)     před 7 lety 03.10.2017 16:25 |  
    14 1

    Já nevím, chápu, že Necid dal dva góly, ale jinak mi přišlo že si nedokáže pohlídat ofsajdovou hranu + navíc je pomalý, takže je mužstvu platný jen ve vápně. V mezihře je narozdíl od Škody naprosto nulový. A na Dannym bylo vidět jak se bojí chodit do soubojů - vždycky, když to bylo do souboje tak radši ucukl - chápu, že je po zranění, ale hrozně mě to štvalo...

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      fredydj (přítel SN)     před 7 lety 03.10.2017 16:42 |  
      5 0

      at si je pomalej, když to tam bude sypat

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        PetCC     před 7 lety 04.10.2017 11:14 |  
        4 0

        Pak ovšem musí být na správných místech a spoluhráči mu tam musí přihrávat. S tím nelze než souhlasit.

        Ale ať se nesnaží vodit míč, když mu to vůbec nejde. Ať rozehraje na volného spoluhráče (vždycky tam nějaký byl) a soustředí se na svůj úkol zakončovatele.

        Ono se říká, že Škoda a Necid jsou stejné typy. No podle zapojení do hry a zakončení nejsou.
        Necid nám tam sype góly hlavou, kdežto Škoda sám říkal, že gól hlavou dal po víc než roce.
        Škoda je daleko lepší technik a gól, jaký dal na Spartě, když prošel přes celou obranu, Necid nedá asi nikdy.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      carfi-sks (přítel SN)     před 7 lety 03.10.2017 17:42 |  
      2 3

      Krytí míče má Necid taky slabší, možná se to zlepší, ale Škoda je prostě teď lepší, nějak si nedokážu představit hrát Necida a Škodu vedle sebe, spíš ke každýmu rychlejšího útočníka...

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        Travinho     před 7 lety 03.10.2017 18:36 |  
        3 1

        O tom podle mě na rozdíl od řady zdejších si facebookových diskutérů trenér ani neuvažoval.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          PetCC     před 7 lety 04.10.2017 11:15 |  
          0 0

          Tak uvažovat by se o tom dalo, třeba právě proti zalezlým soupeřům.
          Jenže v nabitém programu je lepší, když si jeden z nich radši odpočine.

          • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

            Travinho     před 7 lety 05.10.2017 08:13 |  
            0 0

            Není to tak jednoduché. Sám vím, že pokud jsou na hřišti dva takoví vápnaři a hlavičkáři, tak si na place spíš překážejí, nabíhají do stejných prostorů a není to ideální.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      dalislavista     před 7 lety 03.10.2017 22:29 |  
      5 0

      S těmi ofsaidy mě taky štve, ono i v derby dal gól Pepa možná proto, že nemohl Necidovi nahrát, i když na něj pořád koukal, protože to by byl ofsaid. Necid je v ofsaidu opravdu často, to kdyby zlepšil...

  3. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    VitK     před 7 lety 03.10.2017 16:49 |  
    8 2

    Možná bych dal 7 Antiltopovi. Připadalo mi tentokrát, že hrál opravdu dobře a že byl hned po Hušbym nejlepší.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      pinochet     před 7 lety 03.10.2017 18:22 |  
      2 4

      Já myslím, že hodnocení je přesné. HA ve druhé půli očividně odcházel a jeho práce dozadu snižuje přínos jeho práce dopředu.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    sicilianbrno     před 7 lety 03.10.2017 17:35 |  
    8 5

    Danny za 5, nebyl to jeho zápas, těch nepřesností měl docela dost.
    Necid 7, i když super za dva goly, tak to že je pomalej bych mu nevyčital, to jeho přednost skutečně nebude, ale nepřišlo mě, že by jinak nějak zářil.
    Ngadeu souhlasím za 5, je to NADPRUMĚRNEJ hráč co se týká poziční hry, ale PODRŮMĚRNEJ co se týká rozehrávky na delší vzdálenost ( i když proti Brnu i na kratší měl docela problémy najít přesně hráče), o centrech ani nemluvím...tohle se u něj bohužel nikdy už nezmění, proto víc bude ceněný v zápasech, kdy nedojede odevzdaný soupeř jak Brno, ale tým co bude utočit proti nám do plných..
    Jinak výkon se mě moc libil. Hl v 1 půli, hra po zemi, technicky zvládnutá kombinační hra. To, že sme nedali mnohem víc golu je také o smůle. Střela z dalky do tyče a hlavička náhodne do břevna příště skončí bud golem nebo 3 metry vedle. Líbí se mě, že hráči to po těch zahozených šancích nezabalili a pořád věřili v ten gól.
    Skvělý golman soupeře, zápas mu proti nám vyšel.
    PS o naše vítezství sem strach neměl, když sem slyšel poločasový rozhovor s Honzou Polákem, kde na otázku: "co budete muset změnit, abyste zápas zdramatizovali" odpověděl: " nic, my na naši hře nebudeme nic měnit", tak sem věděl, že my gol rozhodně nedostanem :-D

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      PetCC     před 7 lety 03.10.2017 22:59 |  
      0 0

      Tak to jsem ani Poláka nemusel slyšet.

      Ono je už vidět, že se tabulka rozvrstvila a kluby mají různé zájmy. Zatímco v prvních čtyřech, pěti kolech, chtěli všichni získat výhru vždy a všude, tak teď Brno od nás s body ani nepočítalo a byl to pro ně příprava na pro ně důležitější zápasy.
      Takže se zkrátka drželi předepsané taktiky za jakéhokoliv stavu. Srovnat si defenzívu, to byl jejich cíl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      Slawek     před 7 lety 04.10.2017 11:05 |  
      2 0

      V poslední době nějak přibývá brankářů, kterým se proti nám nebývale daří. Už aby to naši kluci ukončili.

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        PetCC     před 7 lety 04.10.2017 11:18 |  
        1 0

        No to bych netvrdil, co ten z Boleslavi :-)

        Ale hlavně je to tím, co jsem tu psal jinde. Naše zakončení často není stoprocentní, dost často je to spíš hra na náhodu, což připravenému brankáři vyhovuje.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          pevek     před 7 lety 04.10.2017 18:13 |  
          2 0

          Tak ten si u nas ziskal jmeno. Do te doby ho nikdo neznal :-)

  5. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    carfi-sks (přítel SN)     před 7 lety 03.10.2017 17:39 |  
    0 0

    Ano, pro jednou opět s hodnocením souhlasím.

  6. Hodnocení

    pinochet     před 7 lety 03.10.2017 18:24 |  
    1 0

    Snad poprvé se asi všichni víceméně shodne, když se hodnocení víceméně shoduje se známkami, které dáváme po zápase. Já se tedy výjimečně shoduji s Alanorem na 100%.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    tupoleff (přítel SN)     před 7 lety 03.10.2017 19:01 |  
    2 7

    tak nevim - ale chválit jugase za rozehrávku, když v 90% případů jen posune míč na deliho/MNN či hušbyho, se mi nezdá správný. prostě nerozehrává, takže nekazí

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      japhy     před 7 lety 03.10.2017 20:51 |  
      5 0

      To od tebe není hezký.
      Já sám na něm nenechal nit suchou, když si sáhnul na svoje rozehrávkové dno proti MB. Od té doby se výrazně zlepšil a dokáže míče předávat dopředu na záložníky. A ano, většinu míčů stejně předá spíš do strany, tak to ale u stoperů chodí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        PetCC     před 7 lety 03.10.2017 22:52 |  
        1 0

        Málokdo nechává střed pole volný, takže rozehrávka od stopera do stran je nutnost.
        Samozřejmě, přihrává hlavně na jistotu, ale to od jednoho ze stoperů musíme požadovat.
        A nejzajímavější na tom pak je, že Jugas je v lize, s úspěšností přihrávek 90,3 %, čtvrý nejlepší z těch, co přihráli víc než 50x.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 7 lety 03.10.2017 19:19 |  
    12 0

    Dobrý večer přeji Vám všem.
    Jako kdybychom spolu mluvili před hodnocením příteli Alanore. Úplně stejné pocity a vnímání tohoto zápasu. Svědčí o tom i můj příspěvek napsaný dnes dopoledne k článku přítele Quelhara přímo o zápase s Brnem. Snad jen u Necida bych viděl spíše 7, ale jinak souhlas. Brno bylo opravdu hodně "zalezlé" a těch tyčí a břevno... ach jo. Opět jsme rozchytali dalšího brankáře :-).
    Ta hra se nám začíná ukazovat. Bylo by důležité, aby si hráči při tom tvoření pomohli víc a měli větší snahu si jít do prostorů s rychlým náběhem tak, abychom ten "autobus" roztáhli do většího prostoru. Tím se uvolní víc vápno. Tam máme pak máme více šancí pro zakončení. Dobré bylo i to, že kluci stříleli i za vápnem. To nám někdy chybí. Ta snaha to dokombinovat až do "kasy" je pak někdy kontraproduktivní. Také máš pravdu, že Ngadeu musí zpřesnit mezihru při příhrách do hráčů, kteří by v případě jeho lepší přihrávky mohli jít po stranách na centr do vápna. Ale to určitě ještě přijde. Máme možnost na tom pracovat a hráči si musí pomoci. A věřím, že oni chtějí. Bylo to vidět i třeba na střídajícím Sýkorovi, který se dokázal sám sobě zasmát, že se mu nepovedlo lépe zakončit svou akci, kdy to mohl trefit do gólu. Nebyl nijak nazlobený a Minovi Stochovi ještě něco s úsměvem ukazoval a ten se taky smál a podrbal ho na hlavě. Tak vidím správný přístup k výkonu a podpoře celého mančaftu. Uznávám, že bude ještě dost práce, aby ta naše hra reagovala variabilně na postavení soupeře a jeho způsob hry. To je záležitost herní inteligence a schopnosti našich kluků. Proto tam je Hušbauer, Danny, Rotaň (na toho jsem úplně zapoměl), Deli, Stoch, Bořil a další. Náš trenér už doufám překonal to období hledání a teď snad už o všech hráčích má jasno. To je pro Slávii moc důležité. A sami hráči si musí uvědomit, že jich hraje těch 11 a ti, co jsou na lávce tomu musí pomoci taky. Žádné zhrzenosti či otrávenost teď na lávce nemá místo. A když mi to nejde, tak makat a makat. Nehledat chybu v někom jiném, to je špatně. Ale to asi víme všichni.
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      PetCC     před 7 lety 03.10.2017 22:44 |  
      7 0

      Střelba zpoza vápna nám rozhodně nechybí, už takhle máme daleko nejvíc střel v lize. A z toho málo gólů.
      Chybí nám souhra ve vápně, přesná a klidná přihrávka od nahrávače a výber místa a chladná hlava od příjemce přihrávky. Tak, abychom donutili protihráče k chybě a ne jen spoléhali na to, že chybu udělá sám od sebe.

      Příklad přihrávky do správného místa byla ta na druhý gól od van Burena, ta neměla chybu. A on dával podobnou ještě jednu, ale to si do toho prostoru nikdo nenaběhnul.

      Chyba je, že někteří hráči to berou moc na sebe a akce uspěchají. To mi přijde teď třeba u Sýkory. Ale není sám.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      Astrocytoma (přítel SN)     před 7 lety 04.10.2017 08:57 |  
      0 0

      Ahoj Sokrate a Alaonore,

      take souhlasim s hodnocenim a take az na jednu vyjimku u Necky za 7, ale to je takovy detail, ze ani nevim proc to zminuji.
      Sokrate souhlas take se strelbou z vetsi vzdalenosti, taky mam pocit ze hlavne venku jsme se snazili jit az moc do konecneho zakonceni, kde na muj vkus ale ve vapne nebylo dostatecny pocet hracu. Ta variabilita se strelbou z dalky je ku prospechu.

      To ze to tak slo bylo podle meho nazoru dane jednak souperem ale take hlavne zalohou a nejde ani tak o kvality hracu(ikdyz pas Altintopa na Dannyho pri neuznanem golu mela oci), ale tim ze my jsme hrali jen s jednim defenzivnim zaloznikem(Ngadeu) a zbylo misto pro ofenzivnejsiho hrace. Take kdyz jsem koukal na rozestaveni tak Jugas a Deli v obrane husby na kraji obrany a Bora nekde v predu, to se mi take libilo.

      Ja bych tuto hru co jsem popsal preferoval se slabsimi souperi i venku!, Kaslat na chimeru "domaciho prostredi"
      Vyrazne slabsimi souperi myslim vsechny krom sparty plzne a momentalne snad jeste Olomouc a Liberec.


  9. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    buri     před 7 lety 03.10.2017 19:40 |  
    4 5

    Všem bych přidal o stupeň výše...

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      Travinho     před 7 lety 03.10.2017 20:03 |  
      7 5

      Hráli jsme s nejslabším týmem ligy, já bych brzdil...

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        donford     před 7 lety 03.10.2017 21:13 |  
        5 0

        Alanor velmi správně vyzdvihl a upozornil na jednu věc, která sice byla v zápase zřejmá, ale která mi přesto nenapadla. Jedná se o první Necidův gól. Moc ten míč neviděl, skoro vůbec, spíše jen tušil, skákal za obráncem víceméně poslepu, druhý obránce skákal těsně za ním, ale najednou se před ním ve výskoku míč objevil a on měl snad jen setinku vteřiny na reakci a nasměrování míče do branky. Jaká vzdálenost byla mezi jeho hlavou a hlavou obránce před ním, který minul? 30-40 čísel? To udělal opravdu mistrně. Zabijácký instinkt? Snad právě to je a bude jeho přednost. Okamžitá reakce v setinkách vteřin. Více času nemá a ani nepotřebuje. Žádný vysoký náběh, ale rychlost reakce.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          Travinho     před 7 lety 03.10.2017 21:42 |  
          2 0

          Takhle rychle se fakt reagovat nedá, musel reagovat na centr a spoléhat, že to bek podskočí, což se také stalo. Situace byla každopádně komplikovaná, už jen tím, že měl borce na zádech. Ale o reakci to určitě nebylo, takhle rychle zareagovat a vykonat pohyb nelze.

          • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

            donford     před 7 lety 03.10.2017 22:25 |  
            3 0

            Myslím, že zareagovat přece jen musel. Aby usměrnil míč hlavou do brány. Kdyby měl hlavu jen ve směru výskoku, šel by míč bůhví kam. Samozřejmě, že v tom byl i jeho instinkt - předvídavost co kdyby? Nejsem si jist s jedním - možná že míč viděl dobře už v okamžiku kopu, tedy v oblouku před tím a že si tedy stačil dopředu hlavu "narafičit" správným směrem. Pak mu zmizel před vyskakujícím obráncem a najenou se těsně před ním objevil. A on reagoval. A to je právě ten zabijácký instinkt, který jsem měl na mysli. Obránce za ním, toho snad vůbec nevzal v tom okamžiku na vědomí. Naštěstí onen ho nesestřelil. Asi by to bylo na desítku, ale určitě by se nepískala. Každopádně ta situace byla téměř neřešitelná, ale Neckovi se to přece jen povedlo. A musím přiznat, že až Alanor mi na to upozornil. To jsou ty nádherné a nepředvídatelné góly hlavou. Jako Ngadeua proti Astaně - ten byl také jedinečný, úžasný.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    edenian     před 7 lety 03.10.2017 22:52 |  
    4 13

    Ja myslim, ze " Osobně mi přijde, že se naše hra začíná zvedat " je hodne subjektivni pocit, ja ho teda nemam, samozrejme take subjektivni :-).
    Jak pise Sokrates, ze se hra zacina ukazovat, to uz vubec.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      PetCC     před 7 lety 03.10.2017 23:02 |  
      3 1

      Někdo vidí, někdo nevidí :-)

      Můžou to bý taky zkušenosti. Když jsem zažil sehrávání týmu víc než 20x, tak už tak nějak tuším, jestli to jde směrem dobrým, nebo špatným.

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        edenian     před 7 lety 03.10.2017 23:38 |  
        3 1

        No je to subjektivni, je :-) Ale co se tyka " ukazujici se hry ", kterou - mineno v jake sestave - myslis?

        Mimochodem, jak jsem videl zrzouna Richarda / kteryho jsem mel teda hodne rad /, tak jsem si vzpomel jak to u nas mel tezky, nez prisel Hrebik a postavil do doprostred. Jo a pak mu koupil jeste Malara ze Slovacka, zapomenutej utocnik, me se libil. Prcek jako Syky nebo Stoch. Nebo Ivana a Hora.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          Sracken     před 7 lety 04.10.2017 09:14 |  
          0 0

          Až na to, že Malár neměl moc dobrou techniku, byl to spíš fofrník.

          • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

            edenian     před 7 lety 04.10.2017 11:40 |  
            0 0

            Mel prekvapivy veci. To me bavilo.

            • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 12:25 |  
              0 0

              Pro mě bylo nejpřekvapivější, že jsme ho po sezóně nechali jít, místo toho, abychom uplatnili opci... i když tedy chápu, že jsme místo něj koupili bratry Doškovy...

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          pevek     před 7 lety 04.10.2017 18:14 |  
          0 0

          Malar byl u nas na hostovani, ne? Pak se totiz objevil ve Sparte

          • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

            edenian     před 7 lety 04.10.2017 21:16 |  
            0 0

            Ajo, to jsem zapomel. Potom i v Plzni.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 7 lety 04.10.2017 10:22 |  
      1 0

      Dobrý den přeji Vám všem.
      Příteli Edeniane, máte pravdu v tom, že vše můžeme vnímat jako subjektivní pocit:-)-.
      Já jsem ke svému pocitu o tom, že se naše hra začíná ukazovat, došel právě po zápase s Brnem. Protože jsme odehráli už tuším celkem 14 soutěžních zápasů, tak jsem si své hodnocení troufl takto napsat. Pokud jsi četl mé další příspěvky v našich disputacích, tak svá hodnocení se snažím podpořit faktickými postřehy a popsáním možných dalších postupů při zlepšení naší hry. Máme co zlepšovat, ale také už některá zlepšení vidím.
      A jak píše náš kolega pod námi: " někdo vidí, někdo nevidí" :-). Možná, že to vidím špatně já.
      Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        edenian     před 7 lety 04.10.2017 11:38 |  
        1 3

        Zdravim, Sokrate. No kazdej vidi jinak, zaplatbambu :-) Ja jsem si prave po tom Brnu rikal, ze / odhlednu-li od tech tyci apod., to je vec individualni techniky / stale nevidim, ze bychom nekdy hrali "svoji" hru. Brno nam dovoli strel na branu jako nikdo jinej, prostoru ve stredu taky. A ja porad moc nechapu, co jako hrajeme. Ja jsem to teda naposledy chapal za KJ. Jak rikal Standa Vlcek, " Nam je to jedno, my mame zazitych nekolik hernich stylu. " Zazitych je pro mne natrenovanych. Dnes muzu usuzovat nekdy podle sestavy, stridani apod., ale ne podle hry, sorry, to proste nevidim. Vysledky ode zdi ke zdi jsou toho dukaz. Jediny "zazity" styl vsechno na Skodu byl na houby uz v polovine minuly sezony. Takze porad cekam, co bude. Taky to mozna opravdu nevidim, to je mozny. Nerikam, ze je to v kazdym zapase nejakej chaos a zajiste si uvedomuju, ze trener asi musi prostridat vice lidi, coz mu to trochu komplikuje, presto mam ocekavani :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          fafhrd     před 7 lety 04.10.2017 12:09 |  
          2 0

          Ja teda "ode zdi ke zdi" si predstavuju trochu jinak nez nase vysledky.

          Jinak kombinujeme, ovladame stred hriste, nedostavame branky. Strilime i kdyz ne moc efektne. Ale treba ta statistika z poharu 5:0 na tyce je taky vypovidajici.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 12:23 |  
          9 0

          Fakt styl nevidíš?
          Promiň, nabízí se tedy otázka, jestli jsi za KJ ten styl viděl, nebo prostě vycházíš jenom s té věty, kterou v jednom rozhovoru řek Standa... a tudíž to tedy musí být pravda..

          Neber to prosím zle, to není nic jízlivého, nemá každý "oko" na to, aby mezi těmi pobíhajícími hráči viděl, co vlastně chtějí hrát... navíc do toho pohledu na situaci často vstupuje zaujetí pro hru, nervozita ze zápasu... Takže člověk spíše vidí, co chtějí hrát týmy, na kterým mu houby záleží, než když jednomu z nich fandí a je celý nesvůj z toho, že to ve dvacáté minutě ještě není 2:0....

          • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

            edenian     před 7 lety 04.10.2017 21:46 |  
            1 1

            Jaky "zle", co blbnes :-) Jedna vec teda je, ze clovek si s odstupem nektery veci trochu idealizuje. Ovsem muj pocit je takovej, jak jsem ho popsal. Proberme to v prosinci :-)
            Procetl jsem opovedi Sokrata a donforda, uvidime.

            • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 05.10.2017 00:18 |  
              0 0

              No tak aby to nevypadalo, že si z Tebe dělám srandu....

              Odkud zápasy sleduješ? Podle mého názoru je systém hry lépe vidět z pohledu zpoza branky... Pokud sedáváš na východě, je to horší...

              • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

                edenian     před 7 lety 05.10.2017 00:53 |  
                0 0

                Jo, vychod.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 7 lety 04.10.2017 16:20 |  
          2 0

          Děkuji za odpověď. Jsem vždycky moc rád, když si odpovíme na ta svá pro i proti. Navíc je pro mne každá slušná disputace na SN moc poučná a vážím si jí.
          Rozumím Tvým otázkám a pokouším se to nějak přebrat. Ale asi to je opravdu na každém z nás a našem přesvědčení. Já si myslím, že jsme už dál, než u nakopávaných míčů na jednoho útočníka. Jen v posledních pěti zápasech, a to si myslím, že nejsem expert na statistiky (to tu máme opravdu velmi dobré znalce statistik:-)), jsme zaútočili ze stran nebo založili útoky ze stran 114x. Středem kolmou příhrou 46x a narážečkama okolo vápna 78x. Vystřelili jsme zpoza vápna 68x a ve vápně 41x. Dlouhých nákopů na jednoho útočníka včetně rozehraných přímých i nepřímých kopů bylo 57x. Pokud se mi tam vloudila chybička, tak se omlouvám, ale možná bude někdo některé momenty posuzovat i jinak než já. Přesto by to mohlo v těch číslech sedět. A to jsem neprostudovával i obrannou hru a přechod z obrany do středové řady. Přesto je to posun ve hře, protože jsme krom jediného zápasu v Astaně všechny převyšovali v držení míče.
          Tak asi tak :-)).
          Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          donford     před 7 lety 04.10.2017 17:03 |  
          1 0

          Zdravím, chtěl bych se Sokrata také trochu zastat. Vidím každopádně zřetelný posun v souhře a v nábězích, ve vyměnitelnosti mezi krajními obránci a křídly, která jsou před nimi. Určitě tu je zesílený útok, zejména Sobol se tak velmi často dostával až do vápna soupeře a centry se mu dařily. U Bořila to bylo o fous horší, ale oba hráči byli pro soupeře velmi nebezpeční. Křídla, tedy Danny a Sobol, nehrála vůbec ortodoxně jen po své lajně, ale šla dle potřeby rovněž do přečíslení do středu. Slavia těží z vylepšené hry vynikajícího Hušbauera, který precizně rozděluje míče a nabízí i kolmice. Jugas i Deli sami často pronikají středem hřiště. Takže Slavia opravdu začasté útočila v desíti a Laštůvka se sám stává jakýmsi liberem - což je jeho přednost třeba proti Pavlenkovi. Celkové zrychlení, kvanta centrů a průniky vynikají možná i vzhledem k tomu, že nehraje Mešanovič, kterého by centry přelétávaly. Ten potřeboval zásadně míče do běhu, do nohy. Takže naše variabilita je nyní velmi výrazná. A to se ještě nezmiňuji o MNN a Sukovi, kteří oba jdou dopředu, podporují útok a střílí. Já vím, Suk pořád ne a ne dát góla a těch tyčí a břeven. Takže je to opravdu snaha o komplexní a totální útočný fotbal a zřetelná souhra všech. Snad i toto měl Sokrates na mysli.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          před 7 lety 04.10.2017 13:26 |  
      0 0

      Důležitý je úhel pohledu. Buď jsi optimista a řekneš, že 9 kol je moc brzo na kritiku, nebo jsi pesimista a potom můžeš prohlásit, že 16 zápasů už je dostatečné měřítko....

  11. Necid jako Lafata?

    Petr9608     před 7 lety 03.10.2017 23:56 |  
    2 2

    Mne to trochu tak přijde. Prostě hráč, co umí bejt na tom správnym místě a doklepnout to...

  12. Necka

    Petr9608     před 7 lety 04.10.2017 01:19 |  
    0 12

    Nepřipomíná vám trochu Barneyho z HIMYMů? :o)

    • Re: Necka

      Petr9608     před 7 lety 04.10.2017 01:41 |  
      0 10

      ...pardon, pardon. Vzpomínky už blednou a podoba skutečně není vyzdvižení hodná.

    • Re: Janega

      rak (přítel SN)     před 7 lety 04.10.2017 09:01 |  
      4 6

      No, možná je to trochu pravda.

      • Re: Janega

        Mike     před 7 lety 04.10.2017 09:23 |  
        1 0

        Tak trochu pravdu má, ale Milanovi je teprve 31 let, v té době byl Lafata ve Spartě 1 rok a do 35 let tam nastřílel dalších 70 gólů. Takže Milan může mít ještě další 3 plodné gólové sezóny.

      • Re: Janega

        kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 09:25 |  
        12 1

        Blbost je to!
        Jasně, Škoda stárne, trápí ho zdraví a každé nakopnutí se s přibývajícími léty hojí hůře.... A tak je super, že máme za něj náhradu, takže nemusí hrát pod práškama, jako poslední jarní kolo a může si každou zdravotní lapálii v klidu vyléčit... tak to chodí v každém lepším klubu...

        Ale dělat z toho hned závěry, že jako nějaký propad?

        V tištěné verzi ještě porovnává statistiky Necida ze zápasu s Brnem a Škody ze zápasu ve Zlíně...
        To je úplně mimo mísu... z jednoho zápasu přece nelze nic poznat - to by stejně mohl porovnávat Necida proti Astaně a Micka van Burena proti Bolce a vyleze mu z toho, že Necid na Slavii nemá a Mick je super střelec...

        Je samozřejmé, že když budu porovnávat nejlepší zápas jednoho a nejhorší zápas druhého (ve kterém se nota bene zranil, takže následující dva zápasy víceméně vynechal), tak z toho ten první vyleze lépe...
        Proč si k podobnému porovnání nevybral Škodovy statistiky z derby? To byl také domácí zápas, jako ten s Brnem...Zřejmě proto, že se nehodil do krámu, že?...

      • Re: Janega

        ElBrody     před 7 lety 04.10.2017 10:22 |  
        4 0

        Trochu jo. Pravda je statistika soubojů z jednotlivejch zápasů. Ale ta omáčka okolo je dost průhledná amatéřina. U takovejchle "analýz" si vždycky vzpomenu na Pelíšky a hlášku "A co z toho vyplývá?" - "Že jsem průměrná žena."

    • Re: Janega

      valkys     před 7 lety 04.10.2017 10:31 |  
      6 0

      Článek jsem pro zachování svého duševního zdraví radši nečetl, ale už nadpis je totální kravina. Škoďák 3 sezóny za sebou nastřílel přes 15 gólů za sezónu a Janega po 3 jeho nepovedených zápasech hned spekuluje, že jeho role klesá?

      Sportovní forma nelze udržet dlouhodobě v TOPu, i Ronaldo s Messim mají svá slabší období. Že Milan má to své v současné době, vidí asi každý, ale určitě půjde zase nahoru. Pro nás je důležitý hlavně tím, že kromě střílení gólů je pro nás nesmírně platný i ve hře. Konkurence v podobě Necky mu akorát pomůže v tom, že ve střílení gólů se nebude tolik spoléhat jen na něj.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

    Sracken     před 7 lety 04.10.2017 09:12 |  
    6 0

    Hodnocení je ok, jen u Dannyho bych vypíchl, že jakmile měl jít do šprajcu či jakého koli jiného kontaktu s protihráčem, tak se tomu vyhl. To není úplně optimální a se silnějším týmem by to pro nás byla velká slabina. Rovněž u Necida bych uvítal větší zapojení do hry, zdá se mi, že čeká pouze na zakončení a absolutně se nevěnuje mezihře z čehož plyne, že musíme tvořit v menším počtu hráčů a soupeři se to lépe brání.

    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

      kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 09:27 |  
      10 1

      Mě to přišlo, že se Tomáš mezihře zkoušel věnovat, ale moc mu to nešlo... Milan se mi zdá na balónu silnější...

      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

        Akuls     před 7 lety 04.10.2017 15:55 |  
        2 6

        Souhlas, ale všeho do času. Necid byl vždycky fotbalovější a rychlejší než Škoda a až zase získá herní praxi (je u nás jen měsíc a po odchodu z Holandska vlastně 2 roky nikde pořádně nehrál), bude jedničkou. Navíc je i o pár let mladší. Nicméně všechny evropské týmy, které hráli v poslední době proti ćeským týmům měly lepší útočníky než má Slavia. Ta nízká produktivita není náhodná. Mužstvo má dobré výsledky jen pokud má dobrý útok. Tam je potřeba mít opravdu rozdílové hráče, jako má třeba CZ, Steaua nebo Astana. Navíc mám ale dojem, že pomalu končí éra opuštěných vysunutých útočných věží a bude třeba se poohlednout po třech, třeba i menších, ale rychlých, technicky vybavených a střelecký disponovaných útočnícich. PSG, Napoli a některé další týmy jdou všem příkladem.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 16:16 |  
          4 0

          To je slovo do pranice :-)

          Já se přiznám, že jsem velký "Škodovkář"... nejenom proto, že tu s námi Milan prožil všechno zlé za poslední roky a podle mého názoru oprávněně je vedením považován za "legendu"... Ale všímám si toho, jak poslední roky pracuje pro mužstvo... Na jaře jsem několikrát obdivoval, kolik balónů, které mu někdo pošle vzduchem na hlavu, nos, bradu, nebo "trojúhelník" dokáže stáhnout, udržet a rozdat....
          Letos hrajeme výš, tudíž ta jeho práce, kterou většinou obstarával metra dva za půlící čárou, se najednou posunula až k vápnu a tam není tolik vidět... respektive tam se mu tak nedaří, protože tam je podstatně těsněji bráněn...

          Souhlasím s tím, že CZ, Steaua nebo Astana mají kvalitní a výrazné útočníky, kteří se teď v zápasech, co jsme měli možnost vidět výrazně prosazovali... Už si netroufnu tvrdit, že je to trvalý jev a že "mají lepší útočníky, než my"... podle mě Milanovy góly z minulých dvou tří sezón nesly obrovskou kvalitu - zpracování, zakončení s přehledem... Třeba ten první gól do sítě Jihlavy...

          PSG, Barcelona, či Real... ano... to jsou samozřejmě jiné světy, ke kterým je třeba vzhlížet a pokoušet se jim přiblížit... ale všimněme si, že tam pořád ta věž je... Cavani, Benzema, s přimhouřenýma očima Suaréz - jenom okolo sebe mají další, menší rychlé technicky vybavené střelce, kteří buď jsou ofiko vedení jako křídelní útočníci, nebo záložníci: Neymar, Messi, Bale... a my už jsme k tomu také udělali malý krůček... máme Stocha ;-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

            edenian     před 7 lety 04.10.2017 22:06 |  
            1 1

            Jestli je Bale "mensi", je Stoch "mini' :-)
            Se vsim souhlas, pisu jen proto, ze uz jsem si mnohokrat rikal, jak mohl bejt Skodak predtim tak silene neproduktivni. Prave proto, ze ty goly u nas byly casto fantasticky. Zahada. Jeho odehrany minuty na pocet golu nez k nam prisel byly priserny.

            • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

              Akuls     před 7 lety 05.10.2017 11:32 |  
              0 2

              Přesně. Rovněž Cavani či dokonce Suarez nejsou přece žádné věže. Možná ten Benzema je taková minivěž, ale sakra pohyblivá, technická, aktivní a hlavičkující i při své průměrné výšce možná lépe než kdysi Koller. Ono to totiž není jen o výšce, ale také o rychlosti, technice, výběru místa a vůbec střeleckém talentu a instinktu. Asi to nebude náhodou, že ač jsou střelci velmi nedostatkovým zbožím, tak o Škodu v nejlepší formě a jako reprezentanta ČR byl zájem jen v Číně a v Arabských Emirátech. Necid má v Evropě určitě lepší jméno i když mu v poslední době zůstává hodně dlužen.

              • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

                Jachym     před 7 lety 05.10.2017 12:01 |  
                2 0

                Škoda se dostal do top formy velmi těsně před třicítkou, zatímco Necid odcházel ve dvaceti jako ještě nevybroušený diamant. To jen jako doplnění toho zájmu či nezájmu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          Jachym     před 7 lety 04.10.2017 16:18 |  
          1 1

          Nevím, kde bereš (a s tebou třeba i experti ze Sportu) tu jistotu, že Necid je fotbalovější a rychlejší než Škoda. Podle mě v žádném případě ani jedno ani druhé. Někdo tady velmi správně v této souvislosti uvedl, že od Necida asi nikdy neuvidíme gól, který vstřelil Škoda před pár lety na Letné, kdy obešel v rychlosti tři hráče soupeře. Na druhé straně má ale Necid větší sebevědomí a větší tzv. zabijácký instinkt. Je dobře, že tu je, a že dokáže Škodu zastoupit. Nicméně souhlasím s tím, že právě třeba v Astaně byl rozdíl ve hře útočníků markantní.

          • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

            kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 16:32 |  
            2 1

            Nóó... Aniž bych chtěl cokoliv hodnotit, tak tady bych doporučil shlédnout záznam z podzimního derby 2008 a naši výhru v Mordoru 4:1 ... a hlavně tedy čtvrtý gól, který připravil Necid pro Šenkeříka... napovím, že tam se na půlící čáře odehrála lahůdka pro fotbalové labužníky... ;-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

              Jachym     před 7 lety 04.10.2017 16:41 |  
              1 1

              No jistě. Nemusíš mi to ale blíže připomínat, já tam byl osobně:-)) Pravda, tam to byla velká fotbalovost, ale byla to "jenom" asistence a po tom zbavení se Řepky se ani nejednalo o bůvíjaký sprint po křídle před opět výbornou přihrávkou Šenkeříkovi. Tím to v žádném případě nesnižuji stejně jako Necidovo fotbalové umění, jen jsem se musel ohradit proti těm tvrzením, že v těchto dovednostech předčí Škodu.

            • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

              Akuls     před 7 lety 04.10.2017 16:59 |  
              0 3

              Čo bolo to bolo. Mám dojem, že dnes by obráncům už neutekl ani jeden. Zdá se mi, že Škoda hraje čím dál víc něco jako fotbalového pivota, je mnohem méně pohyblivý a aktivní než býval. Stačí jeho výkony porovnat s aktuálními výkony Krmenčíka. Přitom ještě loni to bylo právě naopak. Necid se mi zdá přece jen pohyblivější a aktivnější. Překvapující pro mne u něj ale jsou určité technické nedostatky. Podle mne býval vždy fotbalovější než Škoda, ale ten byl a asi i stále je důraznější. Snad je to v té malé herní praxi v minulém období a zase se do toho Necid brzy dostane.

              • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

                kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 20:04 |  
                1 1

                To je jenom zdání, které vytváří určitá změna stylu. Ještě v minulé sezóně jsme hráli dlouhé balóny za obranu. Ze hry jsme záměrně vynechávali středovou řadu jako takovou, aby nedocházelo ke ztrátám míče a přečíslení ze strany soupeřů. V tomhle systému každý druhý balón šel na Milana, který jej musel nějaký metr dva za půlící čárou zpracovávat a připravovat pro rozeběhnutá křídla. Proto působil aktivně a pohyblivě...
                Letos už máme v záloze více hráčů, kteří jsou na silní na balónu, proto hrajeme více po zemi a Milan je při tomto stylu hry méně ve hře... A tak na první pohled může jeho hra působit méně aktivně a může to vypadat, že jenom čeká na centr, ale podle mého názoru je to správné... nevysiluje se souboji upraostřed hřiště a může se soustředit na to, čím může být týmu nejprospěšnější - tj. koncovkou.
                Můžeš namítnout, že v tom případě by měl být tedy mnohem gólovější, než je, což je fakt, ale ono to také bude tím, že loni hrál všechno, zatímco letos dostává hodně prostoru na odpočinek... a také tím, že hraje hlavně proti těm silnějším soupeřům - proti Brnu, nebo Bolce se na hřiště nedostal.. myslím, že kdyby hrál i tyhle zápasy, tak má na kontě více branek, než jenom čtyři...

                • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

                  Akuls     před 7 lety 05.10.2017 15:43 |  
                  0 1

                  Něco na tom co píšete je, ale opravdu dobrý útočník musí být v tom útoku znát víc, něco tam uhrát a ne jen čekat na centry a na to Škodovi chybý rychlost i technika. V poslední době jsou zápasy, ve kterých není vůbec vidět, což by nevadilo, kdyby střílel góly. Hlavně když tam chodí na těch posledních 30 min., tak se třeba skoro vůbec nedotkl balónu. Přitom hrál na unavené obránce. Podobným stylem jako on hraje Džeko a je neuvěřitelné, že ač je bráněn opravdu těsně, tak do kolika šancí se každý zápas dostane. On ale dokáže nejen hlavičkovat, ale i zpracovat balón, uvolnit se a vystřelit. Neustále hraje na hranici ofsajdu a očekává centr za obranu, ať už do běhu či na hlavičku. Já vím, je to jiná úroveň, je to i o spoluhráčích a kvalitě přihrávek a centrů, ale v naší lize by se útočníci budoucí velké Slavie měli prosazovat víc a to nejen gólově, ale i herně.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

                    kjandourek (admin)     před 7 lety 05.10.2017 16:33 |  
                    2 1

                    Já si nemyslím, že Milanovi chybí rychlost a technika....

                    Když se budeme bavit, že "poslední dobou" jsou zápasy, kdy není vidět - definujme si tu poslední dobu... měsíc, dva? Milan několikrát říkal, že když má zdravotní problémy a nemůže naplno trénovat, tak je poloviční.... To může být problém poslední doby i důvod, proč se tak intenzivně sháněl typově podobný útočník... Ví se, že má problémy se zády... Teď jsme se dozvěděli, že od zápasu ve Zlíně byl zraněný... přesto zápas ve Zlíně dohrál, v Astaně nastoupil na 15 minut... Předtím v derby patřil ke klíčovým hráčům...
                    Málokdy my jako fanoušci víme, co hráče na hřišti limituje....

                    Připomenu rychlý sestřih akcí z loňska... jenom tak z hlavy:
                    Neuznaný gól do sítě Ria Ave - po souboji s obráncem rychlé zhodnocení situace, přehled kde stojí gólman, zkoordinování pohybu a precizní střela přes hlavu - podle mě dokonalé...
                    Gól Bohemce doma - zpracování dlouhého pasu zády k brance hrudí ideálně do pohybu, otočka střela z druhého dotyku přesně k tyči.
                    Gól ve Zlíně - úprk obráncům zcela precizně provedený lob - míč míjí gólmana v takové výšce, že i třímetrový frajer by byl bezmocný, dopadá jistě do branky - technické provedení perfektní
                    Gól Jihlavě - na první pohled nepříliš pohledný, ale když si uvědomíme, že si před sebe bradou, ohryzkem, či klíční kostí zpracovával pas, který mu přiletěl okolo pravého ucha... a hned druhým dotykem trefoval okolo správně vyběhnuvšího gólmana jediné volné místo - připomínám, že míč šel mezi rukou a nohou brankáře .... Tohle provedení bylo opět naprosto precizní

                    Zkuste tohle sestříhat a potom to pustit nějakému fanouškovi Steauy, či Astany... a říct jim u toho, jak jim závidíte jejich útočníka, protože ten náš nemá rychlost ani techniku...

                    Omlouvám se za ten příměr, ale trochu mi připomínáte manželku, která má doma skvělého muže, ale pořád na něm vidí mouchy a má dojem, že Franta ze druhého patra by byl daleko větší kauf...

                    • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

                      Akuls     před 7 lety 06.10.2017 03:01 |  
                      1 1

                      Nejdřív se omlouvám za ty hrubky. Vždy žasnu jak se to tam dostalo. Havránek s Jedličkou se musí v hrobě obracet. Chci věřit, že alespoň některé má na svědomí textový procesor v mém IPadu, ale to mne neomlouvá, mám si to po sobě přečíst. Člověk pak vypadá jako massa Bob, který by měl žádat vrácení školného. Máte pravdu, Škoda dokáže dávat góly z nemožných pozic, je to takový náš Gerd Muller. Ale právě proto, že mu chybí ta rychlost a technika (nedávno to třeba konstatoval i Pešice), tak je to hráč především do vápna a góly dává hlavně díky své síle a důrazu většinou z prvního dotyku, a to je a hlavně brzy bude podle mne v moderním fotbale trochu málo. Jinak ale zaplať pánbůh za to, že ho máme. Na jeho střelecké dispozice a důraz v zakončení budou vzpomínat moje vnoučata, stejně jako já vzpomínám na góly Peška, Hemeleho, Hercíka, Kadraby, Píší atd. Škoda, že se opravdu dobrým útočníkem stal až skoro ve 30-ti letech. Docela by mne zajímalo, zda by se z něj stal v nějaké lepší zahraniční lize alespoň druhý Kuka nebo by dopadl jako Siegl či Lafata a raději se rychle vrátil zpět domů. Necid už třeba zjistil, že to venku není jednoduché. U něj byla smůla, že ho v nejnevhodnější dobu zabrzdilo těžké zranění kolena a také velká konkurence v CSKA. I když kdyby se tenkrát nerostřilel u Komanického na hostování v Jablonci a na ME tuším U-19, tak by mu KJVCD příležitost ve Slavii hned tak nedal. Podle mne nebude s jeho povoláním do nároďaku pospíchat ani nyní.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

                        kjandourek (admin)     před 7 lety 06.10.2017 09:11 |  
                        1 0

                        Hrubky bych neřešil... Moje maminka byla korektorka,takže si o sobě myslím, že mám pravopis v krvi a stejně potom koukám, kolikrát mi zlotřilý šotek přistrčí S místo Z a kolikrát postavím větu tak, že ve finále totálně zvrtám shodu podmětu s přísudkem... Třeba když napíšu, že "šance se neproměnili".... vím, že šance se nepromění sama, že je tedy neproměnili hráči... ovšem i tak je v takovéhle větě podmět "šance" a ta je rodu ženského, tudíž by se měla neproměnit s tvrdým na konci... a nejhorší na tom je, že tohle nemůžu ani svádět na techniku :-)

                        Já si tedy s vývojem fotbalu myslím pravý opak... hra je pořád rychlejší a tvrdší, podle mě naopak budu přibývat útočníci, kteří budou dávat góly z prvního doteku a mizet sóla, která v minulém století předváděl Maradona a teď třeba Messi... prostě proto, že sebelépe technicky vybaveného útočníka k nim obránci nepustí.

                        Nejsem samozřejmě tak erudovaný jako Pešice, ale já u Milana naopak vždycky (tedy od té sezóny pod Beránkem) viděl tu schopnost převzít míč, obejít obránce a trefit se k tyči... a třeba loni v zimě, jak jej zranil bek dynama Kyjev, takže prošvihl start Jara 2016, to bylo taky potom, co si na půlce vzal balón a obešel jednoho, nebo dva hráče.

                        na zahraniční angažmá Milan vyletěl moc pozdě... kluby v těch zajímavějších ligách nehodí laso útočníkovi, co má za sebou dvě dobré sezóny a třicítku na krku, protože u něj už není předpoklad k dalšímu zlepšování... proto měl nabídky jenom z horších lig (i když kdo ví, jestli je správné označit tureckou ligu jako "horší")

                        S Necidem máte pravdu... On má obrovské sebevědomí a to podle mě nejde KJ pod vousy. Tenkrát mu pomohlo nejenom to hostování v Jablonci, ale i nějaký ten šampionát dvacetiletých, kde byl nejlepším střelcem... měl našlápnuto ke skvělé kariéře a to jeho prokleté koleno... zase na druhou stranu, kdyby šlo u něj všechno bez zdravotních problémů, tak se teď bavíme o tom, jak hraje v Německu a nemůžeme se těšit z toho, že je zase náš ... Asi to tak mělo být :-)

                        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

                          Akuls     před 7 lety 07.10.2017 14:56 |  
                          0 1

                          No já jen doufám, že s posilováním naší útočné fáze vedení klubu neskončilo a už na jaře příštího roku budeme mít v útoku alespoň jednoho opravdu rozdílového hráče v nejlepších letech, a to nejen na úrovni naší ligy, ale alespoň i na úrovni útočníků těch nejlepších týmů východní Evropy a Balkánu. V týmu zatím nemáme žádného Jihoameričana, tak co se podívat tam.

        • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

          martyni (přítel SN)     před 7 lety 04.10.2017 16:29 |  
          7 1

          Ze je Necid rychlejsi, to napsal uz nedavno sport a koukal jsem na to jak blazen. Ja tedy myslim, ze vyrazne rychlejsi je Skoda. Necid mi prijde na tom pohybove vyrazne hur, ale zas ma lepsi vyber mista ve vapne. Zavery o tom, ze Skoda ztraci pozici, jsou hodne predcasne. Skodovi nevysel zapas ve Zline, Necidovi zas v Astane. Ted dal goly Brnu, fajn, ale není to souper, na kterym by utocnik mohl dokázat, ze je jednicka. Teprve budoucnost ukaze, komu to pujde lepe, nedokazu to odhadnout. Hlavne aby byli oba zdravi.

          • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

            Jachym     před 7 lety 04.10.2017 16:51 |  
            3 1

            Já bych jen dodal s jistou nadsázkou, že i přes nevalnou formu má Milan na podzim v podstatě splněno. Jeho branky nám zajistily základní skupinu EL a také výhru v derby, pro velkou většinu slávistů pokud ne nejdůležitějším, tak alespoň nejprestižnějším zápase sezóny.

            • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

              Ondráš     před 7 lety 04.10.2017 21:28 |  
              1 2

              Že je Necid fotbalovější a rychlejší, než Škoda?? Ty vole kdo na to přišel??:D Chci mít jeho matroš!

            • Re: Hodnocení slávistů - 9. kolo

              martyni (přítel SN)     před 7 lety 06.10.2017 12:04 |  
              1 0

              To je taky pravda! A vůbec, tvrdit, ze jeden ztraci pozici v době, kdy je zraneny, je nefer. Ale tak je to vždycky, nekomu se povede jeden zapas a hned musí byt titulky.

  14. příliš vysoké známky

    w8888     před 7 lety 04.10.2017 14:23 |  
    9 12

    Jako skoro vždy mám pocit, že hodnocení je příliš vysoké. Na to, že jsme hráli proti naprosto odevzdanému poslednímu týmu tabulky a neměli s ním ani jednu potíž, jsou známky příliš vysoké. To bychom museli vyhrát 5:0, aby měly nějaký reálný základ. Totální nesmysl je šestka pro Laštůvku. Je osudem brankářů, že někdy mají holt nízké známky, neboť soupeř je slabý. Sobol sehrát nejhorší utkání v dresu Slavie, za mě s přimhouřením obou očí 5. A 8 pro Necida také nechápu. Ano, nedáváme góly a on dva dal, ale na osmičku by musel kromě dvou tref přidat i nějakou mezihru. Já nic takového neviděl. Známku pro něj beru jako pokus autora dodat hráči sebedůvěru.

    • Re: příliš vysoké známky

      Alanor (admin)     před 7 lety 04.10.2017 15:10 |  
      4 4

      Jasně, my jsme 3. v tabulce, skóre máme 13:2, ale pravidelně bych měl dávat sotva průměrné známky.

      • Re: příliš vysoké známky

        Akuls     před 7 lety 04.10.2017 16:32 |  
        12 0

        Alanore máte pravdu, ale někdy mám dojem, že se při udělování známek necháte dost ovlivnit výsledkem. Například proti APOELu hráči nepředvedli horší výkony než třeba v derby se Spartou. Rovněž v Olomouci jsme domácí zázraky doslova uštvali (pět jich po konečném hvizdu sudího padlo v křečích k zemi), měli jsme šance na tři zápasy, Olomouc přestříleli i přehráli v držení míče, ale dostali jsme neregulérní gól a jen remizovali. Hodnocení potom bylo dost nízké. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je často velmi tenká a tak výkon na hřišti může být i při remíze někdy lepší než při vítězství.

        • Re: příliš vysoké známky

          kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 19:47 |  
          1 2

          ne tedy že bych chtěl být stále v opozici - spíše aby "řeč nestála" ... Já v tomhle s Alanorem souhlasím...

          Pokud se vyhraje (v případě poháru - uhraje postupový výsledek), tak tým splnil úkol... pokud se nezvítězí, tak úkol splněn nebyl.. Já beru, že výkon může být lepší, než výsledek, ale prostě neúspěšný výsledek je neúspěch...

          A přece není možné, aby všichni zahráli na "desítku" a výsledkem byl neúspěch.. přijde mi tudíž normální, že v případě špatného výsledku musí být průměrná známka týmu nižší, než v případě vítězného zápasu...

          • Re: příliš vysoké známky

            Akuls     před 7 lety 04.10.2017 23:21 |  
            0 1

            Takže jestli tomu dobře rozumím, když například, čistě hypoteticky, budeme po výborném výkonu remizovat doma s Villarrealem, tak bude úplně v pořádku, když Alanor dá hráčům, při hodnocení tohoto zápasu, známky nižší než po vítězném zápase s neškodným Brnem. Opravdu zajímavý názor.

            • Re: příliš vysoké známky

              kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 23:38 |  
              2 1

              Takhle ne.... srovnávejme srovnatelné... remíza s Villarealem doma bude dobrý výsledek... zvláště v situaci, kdy nás nepřipraví o možnost postupu - což by při vývoji v naší skupině neměla... I pokud prohrajeme ve Španělsku, tak domácí plichta je výsledek, který nám bude dávat šance na postup...

              Ale souhlasím s tím, že remíza v Olomouci bude ohodnocena níže, než výhra nad neškodným Brnem.... I když jsme Olomouc dostali do křečí, tak jsme cíl nesplnili... Výkon opticky mohl vypadat dobře, protože jsme do posledních chvil tlačili a snažili se o výhru, ale nedokázali jsme to...Tudíž někde byla chyba!
              Zatímco proti Brnu jsme posledních deset, patnáct minut mohli hrát na půl plynu, protože jsme měli pohodlné vedení v kapse... Proti Bolce to bylo už od vlastního gólu na 3:0... Tam nás dobrý výkon ze začátku dostal do situace, že jsme vůbec nemuseli v posledních minutách šturmovat a tlačit...

              • Re: příliš vysoké známky

                Akuls     před 7 lety 05.10.2017 11:13 |  
                3 2

                Ale Alanor přece nehodnotí výkon mužstva či splnění nějakého úkolu či cíle, ale jen známkuje výkony jednotlivých hráčů a tam ten Váš pohled vůbec nesedí. Maximálně by měl Alanor přihlédnout k tomu, proti komu se hraje. Např. když třeba MNN dá tři góly zlomené Příbrami, tak klidně za tento zápas může dostat nižší známku, než když kvalitně odehraje zápas třeba s tím Villarrealem a gól nevstřelí žádný. A klidně můžeme třeba i v tom Španělsku prohrát, když on bude patřit k nejlepším hráčům na hřišti, tak si tu vysokou známku přece zaslouží, i když mužstvo jako takové nějaký úkol či cíl (třeba získat proti favoritovi jeden bod) nesplní. Ještě mi prozraďte jak to děláte, že i když napíšete sebevětší ptákovina, či jen něco v tom smyslu, že fotbal se hraje na hřišti s balónem a na dvě branky, tak stejně vždy pravidelně dostanete minimálně dva palce nahoru. Je to fakt obdivuhodné.

                • Re: příliš vysoké známky

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 05.10.2017 12:15 |  
                  2 1

                  Podle mého názoru to jsou spojené nádoby... Výkony jednotlivců v součtu tvoří výkon mužstva... a pokud mužstvo jako takové nedosáhlo cíle, tak přece nemohly být všechny výkony nadprůměrné... Já nemám nic proti tomu, aby jedinec, který zahraje nadstandardně dostal vysokou známku i v tomto případě, ale je jenom logické, že průměrná známka celého mužstva musí být nižší...

                  S tím Španělskem mě zlobíte!
                  Tam klidně můžeme prohrát a přesto to může být od mužstva vynikající výkon... V pohárových zápasech se všeobecně hraje jinak - na postup, takže cíle, se kterým jdeme do utkání, může být dosaženo i remízou, nebo prohrou..
                  Ale v lize jsme teď, coby úřadující mistr, favorit ve všech zápasech. Cokoliv jiného než výhra je neúspěch a tudíž i hodnocení jednotlivých hráčů musí být bráno jako hodnocení lidí, co v tom zápase neuspěli. Pokud jeden hráč i tak zazářil, tak ostatní mu to nutně museli zkazit.

                  A ty palce neřešme - já Vám většinou dám palec nahoru, i když s Vámi nesouhlasím, ale diskutujete věcně a s noblesou...

                  A jinak samozřejmě doufám, že je to právě tím, že ptákoviny nepíšu...

                  A mezi námi: fotbal se přece hraje balónem... a většinou i na jednu, nebo dvě branky ;-)

                  • Re: příliš vysoké známky

                    Akuls     před 7 lety 10.10.2017 10:07 |  
                    1 3

                    Já bych řekl, že je to tím, že jste vždy pozitivní a optimistický a to se tady hodně cení (chudák Dropt). Pro někoho je vyřazení od APOELu druhý Sheriff Tiraspol, tím spíš, že se to stalo až v play-off, pro Vás je to ale vlastně dobře, protože si zahrajeme s hratelnými týmy, zlepšíme si koeficient a pro psychiku našich playerů je lepší remíza v Astaně než porážka v Madridu. Tento Váš pohled, ale podle článku v Kickeru, rozhodně nesdílí trenér APOELu Gergios Donis, z kterého štěstí z postupu do CH.L. a ze soupeřů s kterými si APOEL zahraje, doslova stříká. To že jsme až 3. v tabulce a měli jsme méně bodů než za DUmla, tak Vy jste vlastně docela spokojený, protože hrajeme lépe než loni, jsme silní na balónu, vytváříme si šance, ale jen holt ta Plzeň si hraje svoji ligu. To že nedáváme góly a ztrácíme body Vás zase až tak nebere. Přitom Petržela někde psal, že s tímto kádrem by měla SKS vyhrávat doma s Jihlavou či Brnem o pět gólů a v suchém triku a venku proti Klokaniens či Ostravě o tři. Když naš střelec nestřílí góly, tak to vysvětlíte tím, že kdyby Škoda nastoupil proti slabému Brnu, tak by určitě pár gólů dal a jeho střelecká bilance by byla vlastně stejná jako loni. Počítám, že něco pozitivního jste pro repre ČR našel i v právě skončené kvalifikaci na MS 2018 v Moskvě. Vždy jste v opozici proti kritikům, pesimistům i realistům, jste šťastná povaha, nenapravitelný optimista a určitě sympatický mladý muž, ale nezlobte se, v představenstvu Slavie bych Vás nechtěl, to raději někoho jako je K. H. Rummenige.

                    • Re: příliš vysoké známky

                      Akuls     před 7 lety 10.10.2017 12:33 |  
                      0 1

                      Pardon - správně mělo být K. H. Rummenigge.

                    • Re: příliš vysoké známky

                      kjandourek (admin)     před 7 lety 10.10.2017 13:55 |  
                      5 2

                      Podsouváte mi něco, co jsem nikdy neřekl....

                      Ano, vyřazení od APOELu neberu jako tregédii, ale vůbec už ne z toho hlediska, že si zlepšíme koeficient a zahrajeme si s hratelnými soupeři....
                      Já prostě vidím nutnost postupovat krok po kroku... Loni jsme se dostali do pohárů jen tak tak a vypadli v posledním předkole, letos je postup do EL prostě posunem vpřed... Tragédii z vyřazení v předkole LM budu dělat až v době, kdy budeme plně etablovaní na evropské scéně a budeme bezpečně porážet celky mimo TOP 5
                      Jako třeba když jsme vypadli se Šachťarem - to byl ten čas, kdy už jsme hráli v Evropě pravidelně, měli na to a tudíž to chtělo už postoupit o level výše...

                      Teď se vztekat, že jsme nepostoupili přes Apoel, mi přijde stejné, jako kdybyste chtěl po dítěti, co sotva prolezlo základku, aby udělalo zkoušky na vysokou. Ono by je samozřejmě při troše fantazie udělat mohlo, kdyby bylo dostatečně geniální... ale přišlo by mi padlé na hlavu, kdybychom ho měli tlouct za to, že je neudělalo..

                      Ale stejně tak chápu trenéra APOELu - oni nedávno postoupili do snad do čtvrtfinále LM, čili pro ně nepostup do základní skupiny LM musí být krok zpět.

                      Myslím si, že není pravdou, že máme méně bodů, než za DUMla... Ten plichtil doma se Zlínem, v Jihlavě, prohrál v Plzni a letěl... vlastně měl snad jenom jednu výhru nad Příbramí a potom postupovou nad Tallinem... A hra šla naprosto do kytek... já chápu, že ligovou bilanci 1-2-1 můžeme při troše fantazie srovnávat s bilancí 2-2-0, ale Vy opravdu nevidíte ten rozdíl ve hře?

                      Sám jste jednou napsal, že největším průšvihem Korbelovy Slavie bylo, že nechal u kormidla trenérského eléva Petrželu... a najednou se jeho slova hodí do krámu... On sám s nabitým kádrem nedokázal víc, než čtvrté místo.... A třeba Dunajskou Stredu doma porazil upachtěně 1:0, zatímco publikum po demolici Prešova a výhře na Letné očekávalo nejmíň búra...

                      Co se toho Rummeniggeho týče... Chápu, ale je tu zásadní rozdíl: on je zaměstnanec klubu, já fanoušek... Já mám svůj klub rád, ale nejsem nikomu zodpovědný, od nikoho nedostávám plat....

                      Když se podíváme na fotbal do Německa a vůbec na vyspělou Evropu, zjistíme, že jsou narvané stadiony a to i v nižších soutěžích... Lidi se fotbalem baví, drží palce svému klubu, i když hraje totální tužku a plácá se ve třetí lize....

                      Tohle u nás vůbec neumíme... mě přijde, že se Dropt a spol nechovají jako fanoušci, ale jako ředitelé klubu... Jako když na výsledcích závisí jejich prémie..... A nebo jako malé děti kterým někdo sebral hračku... protože "buli, buli" sice hrajeme daleko lépe než před rokem, nebo snad dokonce dvouma, ale do LM jsme se nedostali a ta zpropadená Plzeň nám utíká....

                      A tak si nebohé děcko pustí deset minut zápasu... a namaluje si kosočtverečky... a na jejich základě si jde postěžovat pančelce, že za všechno jeho utrpení může "Pepíček", protože tuhle někde rozšlápnul bábovičku...

                      věřím tomu, že kdybyste podobný rozbor poslal Rummeniggemu, tak bude mít stejný názor jako já a autora pošle tam, kam slunce nezasvítí po celý rok...

                      • Re: příliš vysoké známky

                        Akuls     před 7 lety 10.10.2017 17:09 |  
                        1 2

                        Možná, že jste to neřekl doslova, ale ten postoj u uvedených příkladů podle mne více méně takový máte a já Vás za něj ale vůbec nekritizuji a už vůbec bych si nedovolil psát něco o prostoru kam slunce nikdy nezasvítí. Jen jsem si dovolil na několika příkladech (tedy žádný rozbor) odhadnout důvody, proč jste na zdejším fóru jedním z nejlepších v přidělování plusových palců

                        • Re: příliš vysoké známky

                          kjandourek (admin)     před 7 lety 10.10.2017 21:42 |  
                          2 1

                          V první řadě se omlouvám... Pozdě jsem si všiml, že jste reagoval v našem starším rozhovoru, protože jste zmínil jednoho konkrétního uživatele, měl jsem za to, že reagujete na náš vzájemný rozhovor.... Kde byla řeč o deseti minutách zápasu s Brnem... Proto ty řeči o ublíženém dítěti.

                          Jinak nevím, co na to říct... proč pořád řešíte palce? Palec nahoru je "souhlas"... Nic víc a nic míň... tak zřejmě lidé raději čtou optimistické názory, než pesimistické "sýčkování"

                          Už jsem dost starý na to, abych věděl, že nemá smysl užírat se věcmi, které nemohu změnit.... Kdybych já hrál, trénoval, nebo měl na starosti chod celého klubu, tak by mělo smysl analyzovat si chyby a být kritický k sobě, či podřízeným...

                          Samozřejmě v průběhu zápasu se vztekám, chytám za hlavu a šílím ze zahozených šancí... Fotbal je vášeň, to k tou patří....Ale protože fotbal sám hraju, tak moc dobře vím, že ten hráč na hřišti se snaží ze všech sil... Nikdy jsem nezažil, že by střelec záměrně zahodil šanci, taky chce dát gól, ale prostě to někdy nejde...

                          Vůbec nechápu ty řeči, že s tímhle kádrem a našimi investicemi "musíme" ligu válcovat... Proč bychom museli? Vždyť je to jenom hra..... Na fotbale je přece nejkrásnější právě to, že nestačí sečíst cenovky jednotlivých kádrů, aby bylo možné říci, jak to dopadne... nejhezčí je právě to, že Aberdeen může ve finále evropského poháru porazit Real Madrid, nebo Steaua Barcelonu...

                          • Re: příliš vysoké známky

                            Akuls     před 7 lety 11.10.2017 00:42 |  
                            0 1

                            To máte pravdu, když se to sejde, tak lze remizovat či dokonce porazit, ale nikoliv porážet i velkého favorita (viz třeba vítězství divizní Líšně nad Slavií v poháru od kterého právě uplynulo 10 let). Jak říkal Tomáš Pospíchal, fotbal nemá logiku. Nicméně hrajeme sice dobře, v každém zápase soupeře přestřílíme, šance máme na tři zápasy, vítězíme i v držení balónu, rozhodčí sice chybují, ale nevidím tam úmysl nás nepustit do hry jako loni Proske v Jablonci, tak proč napadají góly a utíkají body. Ta opravdová kvalita tam asi pořád v té útočné fázi ještě není. I ten Rummenigge po té co Bayern vyhrál v Německu double a CH.L. prohlásil, že je to sice krásné, ale že je ještě pořád co zlepšovat. Takže vstřícnost a optimismus ano, ale ke spokojenosti je ještě daleko. A úplně spokojené vedení klubu nesmí být nikdy, pořád je co zlepšovat.

                            • Re: příliš vysoké známky

                              kjandourek (admin)     před 7 lety 11.10.2017 08:49 |  
                              2 1

                              To přece nikdo nerozporuje... Vždycky je co zlepšovat - nepamatuji se, že by vedení prohlásilo, že ziskem titulu je vše dokonalé a teď už si může "hodit kopyta na stůl" .... naopak, pořád hledá lepší a lepší hráče, pořád se snaží kádr zkvalitnit - na konci léta přišli Stoch a Sobol, což jsou podle mého názoru největší trefy letošního přestupového období...

                              Nedáváme góly... kvalita v útočné fázi.. Ano, vždyť to je na tom fotbale vždycky nejtěžší... vždycky je snazší bořit než tvořit... a my jsme pořád na začátku cesty, která začínala v suterénu.... To, že jsme přeskočili několik pater a místo několikaletého dorážení na ty nejlepší z pozice druhého, či třetího týmu, rovnou doskočili na titul, neznamená, že ta cesta půjde pořád nahoru a pořád tak rychle....je potřeba nejenom kvalita hráčů, ale i sehranost.... Musí se nám rozjet ten proces kdy kostra týmu zůstává, absorbuje nové součástky, ty už umí vítězit a vyhrávat a každý další nový člen týmu tuhle vlastnost automaticky nasaje... Nic z toho nebude hned i přes dílčí úspěch v podobě prvního titulu...

                              A co si budeme povídat - já nejsem "vedení klubu" - já jsem fanoušek... Souhlasím s tím, že vedení klubu nesmí být nikdy spokojeno... ovšem já jako fanoušek, který nemůže nic ovlivnit, se můžu kochat tím, že v nejbližším zápase budeme zase favorit, budeme mít míč na kopačkách, budeme si vytvářet šance, půjdeme výhře naproti a já můžu být na ten fotbal, co hrajeme, hrdý... i když se šance nepromění a my ztratíme... a ne se klepat, jestli nám vyjde jeden protiútok, my uplácáme alespoň nezaslouženou plichtu a budeme-li mít štěstí, tak se zachráníme... jako tomu bylo v letech Řebíčkových...

                              • Re: příliš vysoké známky

                                Akuls     před 7 lety 11.10.2017 09:38 |  
                                0 1

                                Ale já to nemyslel na vedení, naopak mám dojem, že pan Tvrdík s kolektivem je stejná krevní skupina jako Ti lidé ve vedení Bayernu a je zárukou, že Slavie neustrne a kvalita kádru půjde stále nahoru, tedy pokud přesvědčí majitele. Já to s dovolením myslel tak trochu na Vás a Vám podobné. Ve Vašich kladně hodnocených příspěvcích totiž většinou cítím příliš mnoho vstřícnosti a uspokojení, ačkoliv by si hra, výkony hráčů a hlavně výsledky zasloužily někdy spíš kritiku. A podobné je to i s tím hodnocením Alanora, když se vyhraje i proti srábkům padají 8-ky, když se remizuje po stejném či dokonce lepším výkonu týmu i jednotlivých hráčů, a to proti lepšímu týmu a třeba i venku tak je maximum šestka. Proto mám rád fundované příspěvky tŕeba Dropta, který nazývá věci pravým jménem a má skvělé postřehy, za které ale tady holt někdy chytá palce dolů. Zvlášť když se otře o některého ze zde nedotknutelných hráčů či dokonce trenéra a jím zvolenou sestavu či taktiku.

                                • Re: příliš vysoké známky

                                  Jachym     před 7 lety 11.10.2017 12:03 |  
                                  1 1

                                  Znovu, to je určitě věc názoru. Jak jsem již psal jinde. Mně třeba názory kjandourka nepřijdou o nic méně fundované než ty dropta jen proto, že je dropt stylizuje jako nějakou vědeckou analýzu.

                        • Re: příliš vysoké známky

                          Jachym     před 7 lety 11.10.2017 11:55 |  
                          1 1

                          Asi posté se zde opakuji, ale řešení nějakých plusů či mínusů patří klukům na pískovišti hádajícím se o kuličky, ne dospělým chlapům o několik, někdy o mnoho generací starší... Jinak i já tedy s příspěvky kjandourka v drtivé většině souhlasím, neboť vyjadřují zdravý selský rozum podpořený výbornou pozorovací schopností. A neztrácí přitom pohled fanouška, což je velmi důležité.

              • Re: příliš vysoké známky

                w8888     před 7 lety 05.10.2017 11:50 |  
                3 2

                Ale tohle je přece hodnocení hráčů. V Olomouci plno slávistů zahrálo výborně, ale nedali góly. Co tam zabil Škoda, to bylo do očí bijící. Za to má dostat nízkou známku. Ale jestli někdo hrál jako z partesu a přihrál útočníkovi na čtyři góly a ten nedal nic, tak přece přihrávajícímu nedám nižší známku. On své odvedl. Dobrý výkon i blbý výkon zůstávají stejné, i když někdy přinesou body a jindy ne. Konstatovat, že se vyhrálo a tak je všechno nádherné, je cesta do pekel.

                • Re: příliš vysoké známky

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 05.10.2017 12:30 |  
                  1 1

                  Slovní spojení "dobrý výkon" a "blbý výkon" jsou čistě subjektivní... takhle můžeme hodnotit atletiku: frajer skočil 240 cm, to je dobrý výkon... Co na tom, že zrovna v tomhle závodě pět frajerů skočilo 242... Fotbalový zápas má přece svůj vývoj, jinak musíte hrát za stavu, který Vám nevyhovuje a jinak, pokud už je výsledek příznivý...

                  Já samozřejmě nemám nic proti tomu, aby ten, jedinec dostal vyšší známku i při nepříznivém výsledku... Pouze poukazuji na to, že pokud se nedosáhlo cíle (tím nemusí být vždy jenom výhra), tak přece výkony všech nemohly být dokonalé...

                  Když se budeme bavit konkrétně právě o tom přihrávajícím:

                  střední záložník vypracuje čtyři tutové šance, útočník z toho dá tři góly, vedeme po půli 3:0... když ve druhé půli tvůrce hry už žádnou tutovku nevytvoří a zápas skončí 3:0, je vše v pořádku - už nebylo nutné se někam hnát, stačilo držet míč a soupeře nepustit do kontaktu - podle mě si přihrávající zaslouží nadprůměrnou známku - dejme tomu sedm...

                  Když ovšem střední záložník vypracuje čtyři tutovky, útočník nic nepromění a o půli je stav 0:0, tak si přece tvůrce hry nemůže říci, že on sám už má splněno a ve druhé půli hrát stejnou údržbu, jako v předchozím případě... Pokud tak učiní, nezaslouží si větší známku, než pět, protože jeho výkon nereflektoval vývoj zápasu.

                  PS: Vůbec netvrdím, že takhle konkrétně to někdy v nějakém zápase bylo...

      • Re: příliš vysoké známky

        w8888     před 7 lety 04.10.2017 16:33 |  
        5 15

        Ano, jsme třetí, ale propastných 8 bodů za Plzní...

        • Re: příliš vysoké známky

          kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 16:39 |  
          15 6

          Tohle neustálé koukání, jak daleko je Plzeň....

          Ano, Plzni se daří ještě neztratila bod - to je věc, kterou stejně nemůžeme ovlivnit...

          Kdyby Plzeň pětkrát plichtila a my přitom odehráli úplně stejné zápasy jako dosud, tak by to najednou mávnutím kouzelného proutku bylo jiné?

          My se musíme koukat na sebe... není nic špatného být osm bodů za týmem, který holt vyhrává všechno.. V takovém případě jim můžeme jenom sportovně zatleskat...

          Důležité je, že naše hra jde stále nahoru, že i v EL zatím nejsme za žádné outsidery... a jestli to na konci ligy bude stačit na titul, nebo ne, to je ve hvězdách...

          • Re: příliš vysoké známky

            Shav0     před 7 lety 05.10.2017 07:44 |  
            4 0

            Stále je relativní začátek sezony.
            Plzeň nad očekávání jede, občas se štěstím, ale jede. Nicméně hraje 3 soutěže a ten kádr nemají tak široký jako my nebo sparta. Myslím, že jim časem dojde energie a začnou ztrácet.
            Olomouc jede v euforii, hrají pěkný fotbal a mají výborného trenéra. Uvidíme jak se s tím poperou, ale myslím si že dopadnou jako Zlín, který se vždy na jaře vytratí.
            O spartě mluvit moc nebudu, vůbec netuším co se tam bude dít. Touto dobou už jsem čekal, že budou trochu sehraní a budou docela zatápět. No zatím žádný progres není vidět, spíše chaos.

            Věřím Slavii, že to letos zvládne, zní to samozřejmě když jsem slávista, ale i tak s lehkým nadhledem tomu věřím :)

        • Re: příliš vysoké známky

          Victory     před 7 lety 04.10.2017 20:52 |  
          5 3

          Velice často se mi zde stává, že komentáře jsou tvořeny lidmi, kteří v životě neviděli fotbalový míč. Propastných osm bodů na ty dobrodruhy ze západních Čech se může během pár týdnů změnit na příjemné dva body. Ten, kdo někdy fotbal soutěžně hrál zajisté ví, že všechno je tak relativní... Rumuni se přetrhnou jen proto, že jim nic jiného nezbývá a my v Plzni zcela určitě zvítězíme. Pro paniku není místo ! SKS forever...

          • Re: příliš vysoké známky

            Ondráš     před 7 lety 04.10.2017 21:33 |  
            4 2

            Jsem taky přesvědčenej o tom, že ten náskok můžeme stáhnout..na druhou stranu ale velmi varuju před Olmíkem a hlavně Rumunama - hůř už na tom těžko budou a zákonitě se musí taky někdy zvednout..proto je potřeba si hlídat i záda a ještě na podzim jim co nejvíce bodově utéct..je totiž možný, že to tam od zimy převezme trenér..jako myslím skutečnej trenér, takže by mohli jít nahoru..

    • Re: příliš vysoké známky

      dubas     před 7 lety 07.10.2017 17:26 |  
      5 1

      Neustále chceme, aby Slavia v zápasech dominovala a když se tak stane, tak je to protože byl soupeř slabý. Jednou bych se chtěl dožít toho, že budeme dominovat z důvodu, že jsme o tolik silnější, ale to asi nikdy nenastane.

  15. hodnocení

    Fačín     před 7 lety 05.10.2017 11:38 |  
    8 7

    Drobné korektury bych měl.

    Necid vstřelil dva góly, ale jinak příliš platný nebyl, max.7.

    Sobol i Bořil odehráli dle mého jen takový ten standard, takže za 5.

    Ngadeu opravdu špatně rozehrával, vůbec mu to nešlo. Opět to byl zápas, kdy dle mého hrát neměl, mohl v klidu odpočívat. Tentokrát by Souček ani Hromada nebyli horší. Takže u mne za 4.

    Naopak, pominu-li naše stálice Deliho s Hušbauerem, jež oba obdivuji především pro stálost jejich výkonů, tak mužem zápasu byl pro mne Halil Altintop. Vypadal jak pokropený živou vodou (asi pořádně potrénoval), již prakticky nechyboval, míčů již ztratil minimum. A hlavně přidal nadstavbu, přihrávka na Dannyho gól (neprávem neuznaný!!! - již poněkolikáté v této sezoně - Berbr ven!!!) byla naprosto famózní, stejně jako patička ve druhém poločase. Celkově se zapojoval do kombinace, bojoval, běhal. Ode mne dostal devítku a dokonce jsem přemýšlel i nad 10, ale na to tomu chyběl gól nebo ještě jedna asistence.

    A skvělý byl i Van Buren, opět vlétl na hřiště jak divá voda a prakticky okamžitě si připsal skvělou střelu a asistenci na gól. Takže u mne minimálně 7, za tu chvilku, co dostal k dispozici, předvedl maximum.

    • Re: hodnocení

      japhy     před 7 lety 05.10.2017 12:04 |  
      4 2

      Já si ani nemyslím, že by to byl zápas, do kterého MNN neměl nastoupit. Jen to chce někoho, kdo mu na hřišti vysvětlí, ať neblbne. Není to první zápas, kdy MNN ucítí slabého soupeře nebo naopak nás v laufu (byť třeba jen v části zápasu) a začne se hrnout do věcí, které mu nikdy nešly. Kdyby se držel svého, mohl mít klidně vyšší známku, ale jelikož chtěl častokrát tvořit, pohoršil si.

    • Re: 13 prvoligistů v OF naMOL Cupu

      sTizz (přítel SN)     před 7 lety 06.10.2017 19:53 |  
      0 3

      Byl bych pro Plzen