Ženský fotbal

V Lize mistryň s Stjarnan

Fotbalistky Slavie ve osmifinále Ligy mistryň sehrají své zápasy s islandským Stjarnan! První zápas hrajeme venku.

Slávistky získaly dle koeficientu druhý nejslabší tým. Ten se do letošní Ligy mistryň probojoval vítězstvím ve svém lize v roce 2016 (hraje se systémem jaro-podzim). V kvalifikaci vyhráli všechny zápasy se skórem 21:0. V prvním kole nastoupily proti silné Rossiyance z Ruska, kterou venku porazily 4:0! Je tedy jasné, že nás čeká nepříjemný protivník.

Každopádně Stjarnanu letos v lize moc nedaří. Sezona již skončila a v lize skončily až na čtvrtém místě, takže už teď je jasné, že příští ročník nebudou hrát Ligu mistryň. Je to jejich nejhorší ligový výsledek za posledních pět let.

"Nic jednoduchého nás nečeká, ale máme skvěly tým a určitě to zvládneme. Věřím, ze se dobře na to připravíme a doma nám pomůže opět skvěle publikum," řekla k losu hvězda posledního utkání Kateřina Svitková.

"Myslím, že nás čeká velmi silný soupeř. Islandský fotbal v posledních letech neskutečně zlepšuje. Věřím, že nás trenér připraví tak, abychom tyto dva těžké zápasy zvládly co nejlépe. Navíc se teď český nároďák utká s Islandem (24.10.), takže budeme mít určité srovnání," uvedla stoperka Diana Bartovičová.

"Bude to důrazný soupeř, hodně soubojový. Ve svém kádru mají několik reprezentantek. Stjarnan musel projít kvalifikací, ale my už přešli několik kol v minulosti, takže máme určité zkušenosti. Každopádně se opět bude rozhodovat na hřišti jako s Minskem, kdy jsme venku dokázali uhrát kvalitní výsledek a doma museli hrát na maximum, abychom to zvládli. Věřím v kouzlo Edenu, kde se nám daří a holkám to pomůže. Určitě se dobře připravíme a uděláme vše pro postup do jarních bojů," zhodnotil soupeře trenér Pavel Medynský.

Zápasy se hrají 8./9. listopadu, odvety o týden později. Slavia začíná venku.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V Lize mistryň s Stjarnan

    novas10     před 6 lety 16.10.2017 14:00 |  
    0 0

    Tak to je hodně hratelný soupeř. Věřím, že se holky dostanou minimálně mezi nejlepších 8 ;-)

  2. Dcérečky

    Petr9608     před 6 lety 16.10.2017 14:13 |  
    2 3

    Ty budou odolný.

    A hezký.

  3. Re: V Lize mistryň s Stjarnan

    A.Lima     před 6 lety 16.10.2017 19:03 |  
    0 0

    Držíme palce !

  4. Re: V Lize mistryň s Stjarnan

    Dobi     před 6 lety 16.10.2017 23:02 |  
    1 0

    No, škoda, že se nehraje dnes nebo zítra, to by se tu Islanďanky upekly, takto spíše budou naše zlaté holky klepat kosu. Ale JSME SILNĚJŠÍ!!! I když Island zaznamenal obecně ve otbale raketový vzestup... Ale - Holky, vždycky jsme s Vámi!!!

  5. V Lize mistryň s Stjarnan

    dubas     před 6 lety 17.10.2017 06:41 |  
    0 0

    Holky držím palce.