Evropská liga

Přichází odveta s Villarrealem

Slávisté si prozatím užívají obnovenou účast v evropských pohárech. S favoritem skupiny Villarrealem bojují o první místo. A právě s ním se střetnou v Edenu u příležitosti 4. kola skupinové fáze. Zápas nabízí ČT Sport.

Slavia má za sebou výsledkově povedenou generálku. Hru myslím nemá vzhledem k opravdu velkému větru moc cenu hodnotit, poklidné tři body jsou doma a to se počítá. Jak asi víte, v dalším ligovém kole čeká na sešívané Plzeň, důležitý zápas, byť o tom, jestli může Slavia ještě reálně hrát o titul, se dá asi diskutovat. Výhodou je, že, podobně jako před derby se Spartou, hraje zápas v Evropě doma v Edenu a o své slovo se nepřihlási faktor cestování. Půjde o druhý domácí zápas ve skupině A, ten první byl velmi nervózní, Slavia proti slabému Maccabi nehrála příliš dobře a nakonec gólem Necida zvítězila 1:0.

Má tak trochu překvapivě stejnou bilanci jako její nadcházející soupeř, Villarreal. Ten doma porazil Astanu, naopak remizoval v Tel Avivu a samozřejmě i v posledním zápase se Slavií. Byť domácí nenastoupili v nejsilnější sestavě (a je otázkou, jak přistoupí k zítřejšímu střetnutí), asi nečekali až tak velký odpor soupeře odněkud z České republiky. Trenér Šilhavý naoordinoval aktivní hru (bavíme se o prvním poločase), která slavila i s trochou štěstí svúj úspěch. Co na tom, že nakonec soupeř srovnal... Na druhou stranu se ukázalo, jak je důležité míti Deliho. Ačkoli totiž Villarreal při jeho absenci již gól nevstřelil, hra dozadu byla na první pohled o dost nejistější.

Villarreal od posledního zápasu se Slavií odehrál tři střetnutí. V lize si připsal dva skvělé výsledky (výhra 4:0 nad Las Palmas a v posledním kole remíza 1:1 na Atléticu Madrid) a naopak skandálně vypadl v domácím poháru s třetiligovým týmem (jak moc dobře to známe, viďte slávisti). V lize drží náš španělský soupeř zatím šestou příčku, s určitou ztrátou na čtvrtou příčku zaručující postup do Ligy mistrů. I proto by pro něj byl případný nepostup v EL neúspěch, vždyť z něj vede do Ligy mistrů cesta taky. A je pravdou, že případná porážka v Edenu by postupovými kartami zamíchala (při potenciálním úspěchu Astany) poměrně nepříznivě.

Dá se tedy čekat, že k zápasu přistoupí přeci jen zodpovědněji než ve Španělsku. Otázkou pak je, zda Slavia dokáže zopakovat ten elán, se kterým Villarreal tak překvapila. Jasnou výhodou by mělo být domácí prostředí, kór když ze Španělska dojede jen hrstka příznivců, ale znáte to, jak to bylo loni s těmi domácími zápasy že...

Šilhavý se již bude moci opřít o uzdravené africké duo. I vzhledem k zápasu s Plzní je však otázkou, zda je ještě nepošetří...

Tip na sestavu: Laštůvka - Bořil, Jugas, Frydrych, Sobol - Sýkora, Ngadeu, Rotaň, Hušbauer, Danny - Necid

skupina, 4. kolo - Čtvrtek 02. 11. 2017 19:00

Evropská liga, 2017/2018
0 - 2
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Villarreal CF
Villarreal CF

15. Bacca
89. Deli (vl.)

Komentáře (52)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Faris (přítel SN)     před 6 lety 01.11.2017 22:55 |  
    8 0

    Čekají nás dva super těžké zápasy, ale nezbývá než věřit v úspěch v obou zápasech. Zatímco o vítězství v Plzni jsem přesvědčen, zítra opravdu nevím. Tam se to může vyvíjet jakkoliv. Sestava se mi líbí, jak je navržena, Sýkora bude hrát určitě, druhé křídlo asi Danny, Stoch proti Plzni. Strašně moc se těším, pro mě je tento zápas opravdu bonbonek završující etapu stabilizace klubu po obrovském pádu dolů a následném krásném zmrtvýchvstání. Pojďme do toho!

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      Sedrousek     před 6 lety 02.11.2017 15:35 |  
      0 0

      Ped to se muzu jen
      Sedrousek.

  2. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Balvan86     před 6 lety 01.11.2017 23:15 |  
    3 0

    Jak jsem viděl BBV, tak kromě Ngadeua je k dispozici i Deli. Takže bych sestavu viděl následovně:
    Laštůvka - Bořil, Jugas, Deli, Sobol - Ngagedu - Van Buren, Hušbauer, Danny (Rotaň), Sýkora - Necid

  3. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    rak (přítel SN)     před 6 lety 01.11.2017 23:44 |  
    2 0

    Asi bych byl spokojen i s remízou. Šilhavý řekl, že se je zase pokusí překvapit. Čekám tedy i jinou sestavu než ve Španělsku. Postavil bych Deliho i Ngadea, který může sbírat vysoké balóny ve středu, v tom je výborný. Docela se těším, tak snad to zvládneme. Tu druhou půli ve Španělsku měli docela tlak.
    Skoro mě to zajímá i víc než ten nedělní zápas. Když v Plzni prohrajeme, bude to už na titul hodně vzdálené a budeme se muset spíše dívat na sousední týmy. Pokud vyhrajeme, bude to jen o něco lepší.

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      guyincognito     před 6 lety 02.11.2017 11:44 |  
      1 0

      Otázka je, zdali ze strany soupeře nějaké vysoké balony přijdou...řekl bych že moc jich nebude.

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      Merlinus (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2017 15:24 |  
      0 1

      Tak na titul je to hodne vzdalene uz ted... :-)

  4. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    hamlo1 (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2017 08:04 |  
    7 0

    poštěstilo se mi jít dnes do VIPky. kdo chcete vstupenku do sektoru 112. zavolejte na 606 542 994. Lístek přenechám symbolicky za jakýkoliv slávistický suvenýr

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      hamlo1 (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2017 13:06 |  
      0 0

      udáno

  5. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    ervin     před 6 lety 02.11.2017 08:32 |  
    3 2

    Nikoho nešetřit hrát naplno v obou zápasech je o co hrát ! Šetřit se můžeme v zimě...dnes 1:0 v neděli 2:0 v obou případech vítězství! Ahoj

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      PetCC     před 6 lety 02.11.2017 10:31 |  
      4 1

      Tohle je zase názor žáka fotbalu z první třídy.

      My nehrajeme na 11 hráčů, naopak, můžeme sestavu udělat tak, aby co nejvíc vadila soupeři. vzhledem k tomu, že Villarreal a Plzeň jsou velmi rozdílní, tak zákonitě můžeme někoho nechaty "odpočívat" na Plzeň, protože dneska můžeme postavit vhodnějšího hráče.

      Tak třeba Ngadeu, podle mě dneska vcelku zbytečný, protože přes jeho nejsilnější stránky soupeř hrát vůbec nebude. Na jejich hru máme vhodnější hráče, takže bych ho klidně nechal až na Plzeň.

      Naopak třeba Deli by dneska hrát měl, pokud je na sto procent v pořádku.
      Takže

      • Re: Přichází odveta s Villarrealem

        ervin     před 6 lety 02.11.2017 12:18 |  
        0 2

        Určitě můžeme udělat jednu nebo dvě změny ale protočit 7-8 hráčů a někoho šetřit ? Jestli si myslíš že máme posty výkonnostně zdvojené tak já tedy ne , možná co se týče kusů. A čím je hráč méně nasazovaný tím klesá jeho výkonnost i herní praxe o souhře ani nemluvě.

        • Re: Přichází odveta s Villarrealem

          kjandourek (admin)     před 6 lety 02.11.2017 12:51 |  
          4 0

          No vždyť právě proto je třeba ty hráče točit, aby nikomu z těch pětadvaceti hráčů neklesala výkonnost a herní praxe... Tohle je u světových klubů naprosto normální... To není šetření, to je o tom, že máme nějaký styl a do něj jsou dosazováni hráči - a je jedno který zrovna bude hrát...

          • Re: Přichází odveta s Villarrealem

            ervin     před 6 lety 02.11.2017 14:57 |  
            0 4

            Takže když hráč bude hrát jednou za tři zápasy tak nabírá herní praxi,no pěkně děkuji. A že by některý klub točil tolik hráčů/nepočítám Spartu tam je to ze zoufalství/ každý zápas fakt nevím.

            • Re: Přichází odveta s Villarrealem

              kjandourek (admin)     před 6 lety 02.11.2017 15:11 |  
              3 0

              Nabírá herní praxi rozhodně více, než když sedí na lavičce, či na tribuně a kouká na to, jak každý zápas hraje stejná sestava, ne?

              Tak se zkus někdy podívat na nějaký TOP klub... V Anglii, kde hrají svojí ligy, dva poháry a ještě Evropu...

              Přesně tohle je to, co musíme dělat, pokud chceme hrát opravdu důstojně v Evropě - mít široký kádr vyrovnaných hráčů, z nichž kterýkoliv může nastoupit do základní sestavy a na hru to nebude mít vliv... Vzpomeň si, kolik trenérů dojelo na to, že hráli tři soutěže se stále stejnou jedenáctkou a nakonec jim všechny utekly... protože ke konci sezóny přišly zranění a karty a stačilo aby vypadl jeden hráč ze základní sestavy a hra se hroutila jako domeček z karet...

              ty bys byl raději, kdybychom měli tři útočníky s tím, že jeden hraje všechno a druzí dva sedí na lavičce a na hřiště se podívají jenom za rozhodnutého stavu?
              To je dost na pytel z mnoha důvodů:
              za prvé: toho prvního tím uštveš - zvláště v momentě, kdy hrajeme poháry a stylem neděle-středa
              za druhé: jakmile ti vypadne ze sestavy, tak místo něj máš k dispozici náhradníka, který je totálně nerozehraný
              za třetí: Takto (ne)používaný náhradník ti v prvním přestupním termínu uteče

              A místo útočníka si dosaď kterýkoliv jiný post....

      • Re: Přichází odveta s Villarrealem

        VanDel     před 6 lety 02.11.2017 13:26 |  
        2 1

        "Tak třeba Ngadeu, podle mě dneska vcelku zbytečný, protože přes jeho nejsilnější stránky soupeř hrát vůbec nebude"........co tohle má jako znamenat ? Naopak Ngadeu (pokud nastoupí) bude setsakra platný ! Ač hrajeme doma, tak určitě nepočítam s tím, že bychom kontrolovali hru. Více na míči bude Villareal a my budem chodit do protiútoků, takže Ngadeovo umění bořit soupeřovu rozehrávku a odebírat míče bude dneska hodně potřebná.

  6. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Arya     před 6 lety 02.11.2017 08:51 |  
    4 0

    Život se Slávií není nuda,to je dost trefné...
    Takže- 2x zvítězit,remízy neberem! :))
    A teď vážně,remíza s Villarealem by nebyla špatná,pokude teda utkání nebude mít průběh jak ve Španělsku. No a Plzni budou sázet smuteční vrbu.

    Ještě by mohl někdo vyhodit Pittera z okna a zavládne spokojenost ;)

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      travel (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2017 09:51 |  
      3 0

      Hlavně Benýška!

  7. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Pepino44     před 6 lety 02.11.2017 09:11 |  
    9 0

    Tak já mám obavu, za nerozhodný výsledek bych byl moc vděčný. Srdce chce každopádně vyhrát, ale rozum mi říká, že to bude velmi těžké. Rozhodně nás nepodcení a ta kvalita je bohužel asi pořád jinde.Ale ani po případné porážce Slávinku nebudu zatracovat,pokud to bude po dobrém a bojovném výkonu a trenéra rozhodně odvolávat nebudu.

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      Arya     před 6 lety 02.11.2017 09:15 |  
      2 0

      Tak obavu mám taky,ale doufám :)
      Mám obavu,že i s Plzní budeme rádi za plichtu,ale věřím našim a budu doufat,že to zvládnou :)
      Každopádně,v EL už ostudu dělají jiní...

  8. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Robinator     před 6 lety 02.11.2017 09:52 |  
    2 0

    remíza bude v pořádku a bude to úspěch :) tady si myslím, že nemáme až tak moc co ztratit, tak doufám, že se budeme prezentovat jako v Španělsku, není se čeho bát..zatímco s Plzní to prostě musí být na tři body, přes to nejede vlak..

  9. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Marrak     před 6 lety 02.11.2017 10:24 |  
    0 0

    Zbyl mi jeden lístek, sektor 111. Nechám za 300 Kč.

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      Marrak     před 6 lety 02.11.2017 14:02 |  
      0 0

      Prodáno.

  10. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Sváťa     před 6 lety 02.11.2017 10:27 |  
    3 1

    Tak dnes to bude ještě těžší než u nich,když se člověk podívá na jejich web stránky nebo facebook tak tím dost žijí,žádný podcenění tentokrát jako u nich se čekat nedá...Myslím si že ze začátku na nás vletěj a bude jen na nás jestli to ze začátku ubráníme pak by se snad dalo něco uhrát ale nezapomínejme že to je pořád o dva možná tři levely mančaft jinde než my...Budu rád za jakoukoliv remízu,hlavně se nebát hrát ať to pro nás neskončí výpraskem.Jinak všechno nejlepší věčná Slavie :)

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      Sváťa     před 6 lety 02.11.2017 10:29 |  
      0 1

      ještě bych dodal že včera APOEL remizoval na Dortmundu 1:1 a ty týmy jsou kvalitou jako my a Villareal takže možné je všechno..

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      PetCC     před 6 lety 02.11.2017 10:35 |  
      2 0

      No hned po zápase ve Španělsku bylo jasný, že jejich kvalita je taková, že doma to bude jěště těžší zápas.
      Hlavně proto, že se naši hráči můžou nechat strhnout a mezery v obraně pak dokáže Villarreal velice rychle využít.

      Na druhou stranu, kdybychom dneska vedli 2:0, tak by to asi spíš zabalili, než když hráli doma.

  11. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Ondráš     před 6 lety 02.11.2017 11:10 |  
    4 0

    Dneska by bodly 2 plichty: naše s ponorkou a Astany v Izraeli..to by bylo dobře zaděláno na postup..

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      donford     před 6 lety 02.11.2017 11:39 |  
      3 0

      Potěšilo by mi, kdyby dnes hrál Deli, jeho styl, rychlost a technika spojená s buldočím bijstvím souseda Kuby Jugase, myslím by na Villareálníky mohl platit, i když jejich útok je pro nás skoro smrtící. Naopak Ngadeu, který je silovější, by mohl být až na Plzeň. Villareal hraje po zemi a to se výšková převaha Míši tolik nemůže uplatnit. Tam by to za nás asi chtělo rychlé mršky běhavky Hromadu, případně Rotaně. Máme trochu výhodu, že hrajeme doma, když jsme se nepotentočkovali ve Španělích, teď nás poženou tribuny. Vím, na Villareal to negativně působit nebude, jsou zvyklí na řev jak z toreadorských arén, ale naše to povzbudí. Další snad výhodou je, že se kluci na křídlech můžou třeba utavit, lze je střídat. Máme kým. Tipuji - spíš doufám, ve vítězství či plichtu se žlutou ponorkou.
      Plzeň jen vítězství. Tam i při plichtě by to bylo v háji. V Plzni mi částečně vlévá naději velmi slušný arbitr Příhoda, který jak jsem tady od někoho četl, tento zápas rozhoduje. Takže doufám, že vše bude jen na hřišti.

      • Re: Přichází odveta s Villarrealem

        Ondráš     před 6 lety 02.11.2017 11:45 |  
        0 0

        No ona je Plzeň taky hodně běhavá, takže na tom bude Míša stejně jako proti ponorce..možná by bylo lepší v Plzni hrát s Hromadou, jestli by tu pozici zastal?? Pro něj by to každopádně byla velká motivace..

        • Re: Přichází odveta s Villarrealem

          donford     před 6 lety 02.11.2017 11:58 |  
          0 1

          Ba ne, Ondráši. U Villarealu bude mezi nimi lítat především míč. To by se chudák těžší, robustnější Míša ulítal. Ale jinak na Hromadu taky dost sázím. Proti Slovácku byl jedním z nejlepších. S Plzní je asi nutné uprostřed eliminovat Koláře a Hrošovského. Křídla, věřím, si kluci v obraně pohlídají. Jen si tak vzpomínám, jak v Praze Deli cvičil s Petrželou. Snad si na to zase vzpomene.:-)

      • Re: Přichází odveta s Villarrealem

        Jakubisko     před 6 lety 02.11.2017 12:11 |  
        4 0

        Ja si treba nemyslim ze Ngadeu ma prevahu primarne ve vzduchu, jeho duraz a odebirani micu po zemi je dle me naprosto excelentni a prave by na kombinaci Spanelu mohl platit.

        • Re: Přichází odveta s Villarrealem

          rak (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2017 13:27 |  
          2 0

          No, je to fakt. Šilhavý říkal, že mu vyhovuje stylem jak Villareal tak Plzeň. Měl by asi hrát oba zápasy. Nemá moc smysl ho dávat proti slabším soupeřům, tedy poslední naše dva zápasy. Tam je Souček lepší.

      • Re: Přichází odveta s Villarrealem

        donford     před 6 lety 02.11.2017 18:08 |  
        0 0

        Dvěma mým přáním p. Šilhavý "vyhověl".
        1. Deli nastoupí vedle Jugase
        2. Hromada bude hrát v defenzivě v poli
        Tak uvidíme. :-)

  12. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Novi.sks     před 6 lety 02.11.2017 11:39 |  
    5 0

    Chlapci, dneska jdu ve 14:00 na trhání osmiček a potom rovnou do Edenu! Tak doufám, že tomu na hřišti taky obětujete všechno a nezažiju dvojí utrpení :)

    Prostě se v klidu vítězně naladíme na neděli a bude :)) ale ne, bod by byl zlatej a moc si přeju vidět na vlastní oči takový fotbal, jako jsme předváděli první poločas ve Španělsku. Po výhře, po prohře... ať žije Slavie!!

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      donford     před 6 lety 02.11.2017 12:02 |  
      2 0

      Tak to tě lituju, o důvod víc, abys měl příležitost na trhání zapomenout - nějak své utrpení propašuj do kabiny, ať hrají naši i za tvé vytržené osmičky :-) - a věř, když dáme dobrý výsledek, zuby - nezuby, stejně budeš spokojeně pištět a ječet góóól!

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      Jachym     před 6 lety 02.11.2017 13:16 |  
      6 0

      Tak doufám, že se ty tvoje chybějící osmičky najdou zde v pozápasovém známkování většiny hráčů... :-)

      • Re: Přichází odveta s Villarrealem

        Novi.sks     před 6 lety 02.11.2017 13:39 |  
        0 0

        To bych se vůbec nezlobil :)

  13. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Horacio11     před 6 lety 02.11.2017 13:34 |  
    9 0

    Taková menší zajímavost. Dnešní narozeninové utkání bude pískat Skot Madden. To jen tak nevymyslíš :))

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      Fačín     před 6 lety 02.11.2017 13:37 |  
      0 1

      Mělo by se mu u nás líbit, doufám:))

      • Re: Přichází odveta s Villarrealem

        Horacio11     před 6 lety 02.11.2017 14:46 |  
        6 0

        Řekneme mu, že jsme po něm přejmenovali jednu tribunu, tak ať podle toho píská:)

        • Re: Přichází odveta s Villarrealem

          Jachym     před 6 lety 02.11.2017 15:26 |  
          1 0

          A pokud ne, tak ji po zápase zase přejmenujeme...:-))

  14. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    sTizz (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2017 14:35 |  
    0 0

    Kdyz se sem z Villarrealu nevypravi jejich fanousci,mohlo by to teoreticky trosku poznamenat i jejich hrace..:)

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      M@rvin     před 6 lety 02.11.2017 15:15 |  
      8 0

      Tak jestli se fanoušci Villarrealu prezentují na venkovních zápasech stejně "bouřlivě", jako doma, je úplně jedno jestli přijedou a kolik jich bude:-)

  15. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Ferguss     před 6 lety 02.11.2017 16:51 |  
    1 0

    Zdálo se mi, že jsme vyhráli 2:1. Góly dávali Zmrhal a Sýkora. Tak jsem zvědav:)

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      jufoun (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2017 18:03 |  
      0 0

      Pssst, mám to v tipovačce :)

  16. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    zeleznik2     před 6 lety 02.11.2017 17:56 |  
    0 0

    100% neprohrajeme, případná výhra by nás hodně posunula k vytouženému postupu ze skupiny, dobrou zprávou je, že se nám uzdravili obě africké perly, Simon v základu, takže obrana bude pevnější. Dnes si dáme předkrm a v neděli hlavní chod Plzeň...ani na lavičce není Ruslan Rotaň..

    Základní sestava: Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Hromada, Souček – Sýkora, Danny, Stoch – Necid

    Lavička náhradníků: Kovář, Frydrych, Ngadeu, Zmrhal, Hušbauer, van Buren, Škoda

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      Faris (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2017 18:07 |  
      2 0

      Villareal posílá oba zabijáky do útoku, Bacca i Bakumba. Brutální test naší obrany

      • Re: Přichází odveta s Villarrealem

        zeleznik2     před 6 lety 02.11.2017 18:29 |  
        0 0

        Test pro Kubu Jugase, jak zvládne další těžký zápas...o Simona a Sobola strach nemám, uvidíme jak Bořil..

  17. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    davidovky1     před 6 lety 02.11.2017 18:04 |  
    0 0

    Konečně sestava jak má vypadat!!!Že by dostal konečně rozum J.K.

  18. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    iwanowicz     před 6 lety 02.11.2017 18:34 |  
    1 0

    Misto Soucka Ngadeu a byl bych uplne spokojen. :) Nahradnici Husbauer, Ngadeu, Skoda, Buren, to je docela sila..

    • Re: Přichází odveta s Villarrealem

      zeleznik2     před 6 lety 02.11.2017 18:37 |  
      0 0

      Lavička je fakt síla!!!

  19. Re: Přichází odveta s Villarrealem

    Paldi55     před 6 lety 02.11.2017 23:35 |  
    0 1

    Mohu se zeptat, proč napodobujete opičí skřeky ve spojitosti s Bakambuem? Velice chytré...