Ženský fotbal

Derby skončilo remízou

Druhé letošní derby skončilo remízou 2:2. Dramatický průběh začal nejrychlejším gólem ve vzájemných zápasech do sítě slávistek, pak utkání otočily Divišová se Svitkovou. Nakonec vyrovnala z přísné penalty Strom.

Slavia nastoupila do derby v kompletní sestavě, bohužel úvod holkám nevyšel. Hned po rozehrávce přišel centr z pravé strany a nehlídaná Stašková hlavičkovala před Votíkovou a po 25 sekundách dostala svůj tým do vedení. Naštěstí se holky brzy oklepaly a převzaly tempo hry, měly více míč na kopačkách a postupně se dostávaly blíže ke sparťanské brance. V 15. minutě po rohu Svitkové hlavičkovala Pincová těsně vedle branky. Na druhé straně z brejku zahrozila Mocová, ale branku netrefila. Slávistky měly poté několik dobrých náznaků, centrů, ale do finálního zakončení se nedostaly. Občas chyběla přesnost. Až ve 34. minutě Szewieczková vysunula Divišovou, která se uvolnila od stoperky a šla sama na brankářku, kterou dokázala prostřelit. V závěru poločasu ještě Mocová trefila koleno Pincové, která následně pro zranění musela střídat.

Druhý poločas začal skvěle, ve 48. minutě se dostala k míči Kožárová a následným centrem na zadní tyči našla Svitkovou, která přesnou hlavičkou dostala Slavii do vedení. Slávistky byly živější, držely míč a kombinační hrou dělaly sparťankám problémy. Ale přesto musely být holky obezřetné, zvlášť když po chybě se nebezpeačně na slávistickou branku řítila Nepokojová, naštěstí branku netrefila. Z následné akce se sama před brankářkou ocitla Divišová, bohužel jí pouze trefila. V 65. minutě rozhodčí odpískala přísnou penaltu, kterou proměnila Strom. Zápas pak nabízel dvojí podívanou, slávistky kombinovaly a tlačily se do zakončení, sparťanky chodily do brejků. Moc šancí si ale nevypracovali, jen Stašková byla ve výhodné pozici, střelu slávistky zblokovaly. V závěru pak dostala Krejčiříková červenou kartu za zmaření jasné brankové příležitosti, z následné standardní situace Stašková střílela nad branku.

Slavia si udržela tříbodový náskok na Spartu a prodloužila sérii neporazitelnosti na 46 zápasů.

"Velmi těžký začátek, když jsme si nechali dát branku hned v první minutě. Byli jsme moc ospalý na úvod, ale pak nás to rychle probudilo. Zbytek prvního poločasu jsme hráli velmi dobře, kombinovali, měli jsme šance. Podařilo se nám vyrovnat, pak bohužel nastal problém se stoperem (zranění Pincové), takže jsme museli střídat. Druhý poločas pro nás začal skvěle díky otočenému vývoji zápasu, nadále jsme pokračovali v kombinační hře a Spartu k ničemu nepustili, hrozili maximálně z brejkových situací a gól dali dle mého názoru ze sporné penalty. Vítězství jsme mohli pojistit na 3:1, bohužel Divišová trefila jen gólmanku. Z naší strany to bylo velmi dobré derby, nemáme se za co stydět a na této hře chceme stavět," řekl k zápasu trenér Pavel Medynský.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Derby skončilo remízou

    mpik     před 6 lety 04.11.2017 15:36 |  
    3 0

    Nepřišlo mi, že by dnes měla sudí jednotný metr.

  2. Re: Derby skončilo remízou

    Dobi     před 6 lety 04.11.2017 15:47 |  
    2 1

    No, nevím, ale za sebe mohu říci, že ta bosorka neboli die Hexe v černém (abych neurážel, nepoužil jsem český výraz, ekvivalent si jistě každý najde a určitě neznamená krasavici nebo hodňučkou paní...) nás docela řezala. Takže bod nakonec beru a přeji holkám hodně zdaru v nadcházející LM!

  3. Re: Derby skončilo remízou

    A.Lima     před 6 lety 04.11.2017 16:09 |  
    1 0

    Nevadí holky, příště to bude lepší :)

  4. Re: Derby skončilo remízou

    PetCC     před 6 lety 04.11.2017 18:08 |  
    0 1

    "Nakonec vyrovnala z přísné penalty Strom"

    A jak ten strom vyrovnala?

    To je z toho, když někdo diskriminuje některé skupiny lidí a mluví o nich jako Tatar.
    Omlouvat to leností, nebo politickými důvody, to zkrátka neberu.

  5. Re: Derby skončilo remízou

    Dobi     před 6 lety 04.11.2017 19:26 |  
    1 5

    Naše milá čeština někdy přináší komické situace, jak popisuje PetCCC, kolem jména Strom, které pochopí jen někdo mezi Aší a Beskydami, možná až Humenným. Ale ta "světovost za každou cenu" , tedy nepřechylování upírá češtině jednu výhodu - už podle jména lze TÉMĚŘ VŽDY poznat, že jde o češtinu... Budiž, v mezinárodních soutěžích by URČITĚ nebylo vhodné pro OFICIÁLNÍ zápis udělat ze Stroma (Stromu?) Stromovou. Ale pro zprávu Čechů Čechům ctěme to, co pro nás předkové v jazykovědě vytvořili. Jistě namítnete příjmení Hoření, Dolejší, Petrů, Pavlů (moje máma byla za svobodna Jirků). Ale to je v řádu malých procent. Rusové zase ctí otčestvo (Iljič, Vladimirovič) a ty přepisy z azbuky do angličtiny aspoň mně, připadají komické a neúplné. V jiné diskusi jsem uvedl básníka Stěpana Petroviče Ščipačova. Každý Rus, který pochopil pravidla slovanských znaků v latince by se jistě nepozastavil. Ale ani pohled Stjepan Shtchipatchow není korektní, co otčestvo? Tedy správně by mělo být Mr. Stjepan Shtchipatchow, the son of Peter (Peter´s son). Zní to komicky a fantasmagoricky? Z dnešního pohledu zjednodušování mimo jiné i v základech jednoduchou angličtinou určitě, ale... Němčinář by pak dodal Strom tedy proud) nám penaltou odplavil dva body... No, nic ve zlém, snad holky ten náskok udrží i na jaře a to jim přejeme od srdce všichni. Vždyť žádný STROM neroste do nebe!!! Ale když čtu Emma Smetana, boha jeho, co to je? Přezdívka?

  6. Re: Derby skončilo remízou

    spino     před 6 lety 04.11.2017 20:02 |  
    1 0

    Jsem velmi otráven, protože na oficiálním webu bylo napsáno, že se hraje od 14:30 (doteď tam tento časový údaj můžeme vidět). Kde jinde se dopátrat informací o zápasu, než na ofiko webu. A jelikož na onlajnech tento zápas se správným časem vůbec neevidovali, tak jsem ho bohužel nezastihl. :(