Ženský fotbal

Slávistky vyhrály na Islandu

Fotbalistky Slavie v osmifinále Ligy mistryň vyhrály venkovní zápas se Stjarnanem 2:1 po brankách Divišové a Svitkové. Odveta se hraje za týden v Edenu.

Slávistky do zápasu nastoupily bez distancované Krejčiříkové, kterou nahradila kapitánka Pěničková. Do zasněženého zápasu vstoupily hodně aktivně a hned první možnost měla Kožárová, jenže její hlavička skončila vysoko nad brankou. Velká aktivita a vysoký presink vyvolal řadu chyb v domácí obraně, které jsme ale nedokázali využít a pokusy Szewieczkové ani Svitkové nebyly nebezpečné. Pak nastala dramatická pětiminutovka, kdy si holky vzaly oddech. Nejdříve Votíkové výběh na polovinu hřiště nevyšel, ale Stjarnan toho nevyužil. A během krátké chvíle šla Albertsdottirová sama na branku, ale Votíková kličku vystihla a vytěsnila jí z lepší střelecké pozice. Hned poté Whiteová ve stejné pozici se též dostala do velkého úhlu a na brankové čáře slávistky odkoply.

Tyto chvíle slávistky přežily, aby pak konečně mohly udeřit. Nejdříve po krásném průniku Bartoňové nevyšlo zakončení Kožárové, ale její oblouček spadl před branku, kde ještě dorážela hlavou Svitková, bohužel slabě. Ve 36. minutě Svitková vysunula rozběhnutou Divišovou, která překonala brankářku křižnou střelou a vstřelila tak důležitou vedoucí branku.

Do druhého poločasu domácí začali být více aktivnější směrem dopředu. Někdy jsme jim pomohli nepřesnostmi, ale do nebezpečí se nedostávali. Až v 58. minutě se v nadějné pozici ocitla Cateová, její zakončení nebylo přesné. V 68. minutě se v dobré pozici ocitla Henryová, ale v poslední chvíli vypíchla Chlastáková. Z následného rohu se však prosadila hlavou Pedersenová. Naštěstí o minutu později byla ve vápně faulována Szewieczková a penaltu proměnila Svitková. Do konce zápasu si ani jeden tým nevytvořil větší šanci, holky si vedení v klidu pohlídaly.

"Přesvědčily jsme se, že je to těžký soupeř. Vezeme si slušný výsledek, ale pohárová matematika je někdy složitá. Ale každé vítězství se počítá. Soupeř byl hodně důrazný, hodně houževnatý, měli jsme tam pár hluchých míst, ale tento zápas jsme zvládli po technicko-taktický stránce. Holky to odmakaly, i když to nebylo někdy jednoduché, šly za svojí hranu. Do odvety si řekneme o dobrých i špatných věcech z dnešního zápasu a odvetu chceme zvládnout a postoupit," řekl po zápase trenér Pavel Medynský.

"První poločas jsme hrály naší hru, měly řadu šancí, šly do vedení. Druhý poločas jsme přestaly hrát, dostaly branku, ale naštěstí jsme se hned dostaly do vedení a pak už jsme to ukopaly. Odveta bude ještě hodně těžká," okomentovala zápas Tereza Kožárová. A co počasí? "Naštěstí moc nefoukalo, ale zima udělá své, ale popraly jsem se s tím dobře," doplnila.

Odveta je na programu ve čtvrtek 16. 11. od 18:30 v Edenu. Vstup zdarma pro majitele permanentních vstupenek, ostatní si mohou koupit lístky na ticketportal.cz.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály na Islandu

    PetCC     před 6 lety 09.11.2017 20:50 |  
    4 0

    Velmi pěkný.
    Tak ať to v odvetě vyjde!

  2. Re: Slávistky vyhrály na Islandu

    Dobi     před 6 lety 09.11.2017 21:54 |  
    3 0

    Upřímný, nekonečný dík!!! Holky to dokázaly a:
    1. Na "druhý poločas" dvojzápasu nás musí ze týden přijít co nejvíce.
    2. Věřím, že si uvědomují, že je to jen oůlka cesty, ale to jim snad připomínat nemusíme!

    Bravo! A oběma střelkyním velký dík! a blahopřání od slávistického srdce!!!

  3. Re: Slávistky vyhrály na Islandu

    Kara (přítel SN)     před 6 lety 09.11.2017 22:02 |  
    3 0

    Paráda a za týden všichni a všechny do Edenu! :)

    • Re: Slávistky vyhrály na Islandu

      Fulham     před 6 lety 09.11.2017 22:26 |  
      2 0

      Ten první gól - to byla mňamka..:-)

    • Re: Slávistky vyhrály na Islandu

      travel (přítel SN)     před 6 lety 10.11.2017 14:21 |  
      2 0

      Určitě s mladším synem na odvetu dorazíme.A vy doma soupeřky taky dorazíte!

  4. Re: Slávistky vyhrály na Islandu

    Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 10.11.2017 07:30 |  
    3 0

    Přeji pěkné dobré ráno Vám všem.
    Moc Vám holky naše gratuluji. Je to obrovská motivace pro všechny další slávisty. Vaše bojovnost a víra nás všechny posilují. Díky moc a v odvetě zase nadoraz.
    Sokrates55

  5. Re: Slávistky vyhrály na Islandu

    buri     před 6 lety 10.11.2017 07:59 |  
    2 0

    Také zdravím všechny slávinky a slávisty. Holky nám dělaj radost a to teď moc potřebujem... Holky děkujem...
    Buri

  6. Re: Slávistky vyhrály na Islandu

    Pepino44     před 6 lety 10.11.2017 09:33 |  
    2 0

    Dobrý výsledek,ještě potvrdit doma a jdeme dál. Děvčata, velký dík.

  7. Re: Slávistky vyhrály na Islandu

    knawi     před 6 lety 10.11.2017 09:36 |  
    3 0

    Je to úspěch! Děkujeme! Děláte nám radost!!!

  8. Re: Slávistky vyhrály na Islandu

    houston (přítel SN)     před 6 lety 10.11.2017 11:15 |  
    6 0

    Z textu : „Velká aktivita a vysoký presink vyvolal řadu chyb v obraně soupeře...” Ó jak by se to četlo v článku o našem áčku ! Ale snad to taky přijde.
    Jinak samosebou blahopřeju !