Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 14. kolo

Slavia si poradila rozdílem třídy s Duklou, když podala jeden ze svých nejlepších výkonů v této sezoně.

K zápasu není až tak co dodávat, nakonec i výsledek hovoří za vše. Diváci museli odcházet z Edenu maximálně spokojení. Slavia vyhrála rozdílem třídy a hrála velice dobře.

Aniž bych chtěl náš výkon a sobotní výsledek snižovat, tak upozorním na pár informací, (nejen) kvůli kterým bychom neměli lítat někde v oblacích a radši zůstat při zemi. Náš soupeř z Julisky se sice na první pohled pohybuje ve stejných patrech tabulky jako loni, ale herní statistiky ukazují velký rozdíl v jeho hře. Zatímco minulý ročník patřili vojáci k nejlépe hrajícím týmům a jejich umístění v tabulce bylo alespoň dle statistiky pod jejich možnosti, tak tentokrát si v pořadí stojí nad poměry jejich hry. Protože podle té patří aktuálně k nejslabším týmům v lize. Stejně tak měla Dukla několik vyložených možností a konečný výsledek tak může být zkreslující - až tak drtivý rozdíl mezi oběma týmy nebyl. Konečně jsme však pro jednou byli dostatečně efektivní, tak si toho užívejme. A s pokorou a hlavně bez bázně hurá na důležitý zápas do Tel Avivu!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jan Laštůvka - 6 - V první půli si připsal jeden středně těžký zákrok při přízemní střele k tyči. Stáhnul i dva nebezpečné centry. U jednoho sice zaváhal a smrdělo to šancí soupeře, ale nakonec své menší zaváhání sám napravil a hráče Dukly k míči nepustil. Ve druhé půli ho pak odevzdaný soupeř již neprověřil.

Michal Frydrych - 6 - Myslím si, že vykartování Bořila nám může paradoxně pomoci. Honza postupně ztrácel skvělou formu z úvodu sezony a po velké zátěži si alespoň odpočine a pořádně se zkoncentruje na důležité zápasy v Evropě. V lize pak dostane šanci Frydrych, což je více než solidní náhrada. Michal to potvrdil dobrým výkonem proti Dukle. Jen ve finální fázi si mohl počínat lépe, nadějných možností měl docela dost.

Jakub Jugas - 7 - Jeho sobotní výkon se mi moc líbil a v současné chvíli si můžeme říci, že Jakub je oporou zadních řad a vydařenou posilou (snad to nezakřiknu). Vzadu hraje velice jistě, je důrazný a navíc se dle mého názoru i zlepšil v rozehrávce. Minimálně proti Dukle předvedl několik dobrých kolmých přihrávek.

Michael Ngadeu Ngadjui - 6 - Musel zaskočit na stoperu místo zraněného Deliho a svůj part zvládl. Ostatně tam nehrál poprvé a každý slávista již ví, že Ngadeu je na ligu jasně nadprůměrný stoper. Ačkoliv hrál dobrý zápas, tak nebyl natolik jistý jako Jugas. Třeba nezachytil náběh Tetoura do vyložené šance, ale nutno uznat, že akce Dukly byla skvěle načasovaná a dala se velice těžko bránit.

Eduard Sobol - 7 - Plzeň do naha odkryla Sobolovy slabiny při bránění, v sobotu to byl naopak zápas, v němž naplno vynikly jeho přednosti. Eduard se mohl věnovat zejména útočné činnosti, která se mu dařila velice dobře. Před první brankou dal dobře míč Zmrhalovi na centr, před druhou zase výborně přečetl hru a trochu šťastně tím tak založil i akci před výstavní Škodovou trefou. Celkově odehrál velmi dobrý zápas.

Jaromír Zmrhal - 9 - No konečně! Zmrhalovi se v dosavadním průběhu sezony vůbec nedařilo, proti Dukle ale ukázal to nejlepší, co v něm je. Přesným centrem vyzval k první brance Škodu, třetí a čtvrtou trefu pak obstaral sám. Při své první brance velice pohotově vystřelil, při té druhé pak vyloženou pozici mazácky vyřešil. Pokoušel se i o hattrick při průniku z úhlu. Když nebylo komu nahrát, tak povedeně vystřelil, Rada však s pomocí obránců míč dokázal zastavit před brankovou čarou.

Tomáš Souček - 7 - Dosud jsem zastával názor, že Ngadeu je pro mě jedničkou pro pozici defenzivního záložníka. Pro sobotní zápas jsem ale byl rád, že ve středu naší zálohy nastoupil Souček, který se aktuálně nachází ve velice dobré formě. To Tomáš potvrdil i proti Dukle. Hrál jistě, byl aktivní a svůj dobrý výkon nakonec potvrdil i pěknou trefou. Lepší sedmička.

Josef Hušbauer - 6 - Hušbauer byl naším hlavním motorem na jaře i v úvodu podzimu, nyní je přeci jen poněkud v útlumu a není tak výrazný, což potvrdily i reprezentační zápasy. Ve stejném duchu se nesl Pepův sobotní výkon. Nebyl až tak vidět, jak je zvykem, přesto nehrál špatně. Nejlepším momentem pak byla jeho přesná přihrávka Součkovi na pátý gól Slavie.

Danny - 6 - Ani Danny v poslední době nepatří k nejvýraznějším hráčům na trávníků, přesto většinou spolehlivě odvede nadprůměrný výkon. Ve finální fázi nebyl vidět (kromě pěkné trefy, která nebyla uznána kvůli ofsajdu), ale jinak dobře kombinoval a pomáhal k územní převaze Slavie.

Miroslav Stoch - 7 - Opět velice aktivní výkon. Několikrát dobře vystřelil, ale jeho ranám chybělo jen několik málo decimetrů. Když už pak jedna na branku šla, tak si s ní Rada dokázal poradit. I při kombinaci a ve hře byl velice výrazný, bohužel se ale zatím příliš nedokáže dostat do finální fáze (kromě výše zmíněných střel z dálky).

Milan Škoda - 9 - Ač mu Zmrhal velice zdatně sekundoval, tak je pro mne mužem zápasu právě Škoda. Dal první dvě důležité branky, přičemž druhá trefa byla skutečně lahůdkou pro oči fotbalových fanoušků. U čtvrtého gólu Slavie pak skvěle ustál souboj a připravil vyloženou pozici pro Zmrhala. Vynikající výkon našeho útočníka!

Jan Sýkora - 6 - Do zápasu se dostal až na posledních zhruba 25 minut a bezproblémově zapadl do povedeného výkonu sešívaných.

Tomáš Necid a Halil Altintop nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

14. kolo - Sobota 18. 11. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
5 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

Komentáře (83)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Alanor (admin)     před 6 lety 21.11.2017 10:17 |  
    3 0

    Na úvod diskuse si dovolím položit jeden až kacířský dotaz. Jen ho pokládám, protože mě zajímá názor místních diskutérů. Sám z něj nic nevyvozuji.

    Dost často slýchám nejen tady, jak je Stoch "nadpozemskou posilou", "vynikajícím hráčem kvalitou daleko přesahujícím naši ligu" apod.. Zmrhal je tu pak za tragéda (neříkám, že neoprávněně). Co tedy říkáte na to, že Stoch má po sobotě horší statistiky (góly + asistence) než Zmrhal? Přitom toho neodehrál méně. Je to jen shoda okolností v dosud malém počtu zápasů, nebo to může na něco poukazovat (slabá produktivita)?

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Faris (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 10:35 |  
      5 0

      Hodnocení fajn, já bych se nebal bát Škodovi 10.
      K otázce Stocha se toto rozebíralo i v komentářích k zápasu, dívá se na něj krásně, ale jakožto ofenzivní záložník musí mít asistence a goly. Jednoznačně. Proto nemůžu říct, že je "nadpozemská" posila, jak jsi trefně napsal.
      Trochu mi připomíná Levana Keniju, většina fanoušků včetně mě ho milovala, ale na druhou stranu efektivita špatná. Já u Stocha oceňuju tu obrovskou snahu střílet a věřím, že na konci sezony bude mít aspoň 10 golů a přihrávek (dohromady). Jestli si dobře pamatuju, tak i Rosický když nehrával v Arsenalu zrovna když byl zdravý, tak to zdůvodňoval tím, že má nízkou produktivitu a tu to mu Wenger vyčítal a proto stavěl produktivnější hráče.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Jachym     před 6 lety 21.11.2017 11:06 |  
        0 0

        S tím Keniou to vypadá, že jsem od tebe opisoval. Ale není tomu tak, četl jsem to až po svém příspěvku:-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      buri     před 6 lety 21.11.2017 10:44 |  
      5 5

      S hodnocením souhlas, až na Stocha, dal jsem mu 9... Srovnávání Stocha a Zmrhala - Stoch určitě není nadpozemský - to by zůstal v Chelsí, Zmrhal ale na něj nemá, jeho výkon s Duklou byl vyjímečný, jako třeba se sraltou kdy rozhodl. Jak říkal JŠ - že je nutné v něm to dobré probudit...Podle mne je to v hlavě... Myslím si, že si nevěří a když nechytne začátek tak je nemožný...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      DF007     před 6 lety 21.11.2017 10:45 |  
      20 0

      K porovnání Stocha se Zmrhalem je důležité si uvědomit, že oba to jsou naprosto rozdílní hráči, i když nastupují na stejném místě v sestavě. Miro je výborný do kombinace a do předfinální fáze. Má vynikající přenesení hry a hru jeden na jednoho, čímž vytváří přečíslení. jeho velkou nevýhodou je, že se vůbec netlačí do finální fáze v pokutovém území a snaží se o finální řešení zpravidla jen střelbou z dálky, kde má, a to si přiznejme, i trochu smůly, kdy chybí pár centimetrů k tomu, aby dal branku. Oproti tomu Zmrhal nikdy nebude ten, který se vyžívá ve hře jeden na jednoho nebo složité kombinaci. Jde o klasického hráče tzv. nahraj a běž, čímž se dostává i do finální fáze. Mnohem lépe zavírá hřiště na centrované míče, kde na rozdíl od Stocha, je v pokutovém území a může být nebezpečný. Jsou to oba vynikající hráči (přestože Jarda letos formou rozhodně neoplývá), ale každý úplně jiný. Potřebujeme je oba dva. Na Stocha se krásně dívá, je velice elegantní a v lize jistě jeden z nejlepších v této dovednosti. Naopak Jarda je mimořádně přímočarý hráč, který je schopen se dostávat poměrně lehce do koncovky. Ale věřím, že oba potřebujeme a snad i Miňo začne dávat góly.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        mats     před 6 lety 21.11.2017 19:55 |  
        2 0

        Souhlasím. Pěkně popsané rozdíly. A ještě bych přidal relativní drobnost. Myslím si, že k tomu, jaký mají někteří z nás názor právě na tyhle dva hráče, nahrává i to, že Zmrhal působí tak trochu flegmaticky, jako by ho hra místy ani až tak nezajímala (i když věřím, že to tak není), zatímco Stoch vypadá, že je do zápasu zažranej, víc ho prožívá... A divák prostě radši vidí toho, kdo působí na pohled dojmem bojovníka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      mirecek1111     před 6 lety 21.11.2017 11:00 |  
      8 8

      Tohle se snad vůbec nedá srovnávat. Stoch sice zatím nedal žádnou branku, ale pokud bude mít pro hru Slavie přínos jako doposud, tak ani dávat nemusí. Stoch je svou kvalitou a aktivitou v zápasech zcela jednoznačně tou hlavní hybnou silou, která udržuje náš útočný tlak, který potom vede k šancím a brankám, které dávají jiní.

      Stoch je po několika měsících ve Slavii dle mého jasná ukázka a laťka pro to, jaký přínos by pro klub měla mít posila, která přijde ze zahraničí za nadprůměrné peníze (plat). A myslím, že pokud chceš někoho kritizovat, tak se spíše hluboce zamysli, kolik Slavii a její hře v porovnání se Stochem během podzimu odevzdaly ostatní zahraniční posily nebo tebou zmiňovat Zmrhal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        martyni (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 11:10 |  
        3 0

        Hele proti Minovi nemam jediného spatneho slova, ale produktivita záložníka se obecne hodnoti, když hraje skvele, ale nemá branky a asistence, nedostane se do bundesligy nebo do premiere league, je to proste nedostatek. No ale pro nas je to asi fajn a je na nas je, abychom ho vyuzili co nejlíp, teda mit kolem nej hrace, který ty jeho akce vyuzijou a dotahnou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Jachym     před 6 lety 21.11.2017 11:01 |  
      11 0

      Kladu si úplně stejné otázky a vyvozuji stejné závěry. Stoch hraje opravdu mimořádně koukatelně a podílí se na spoustě kombinací a v tomto částečně chápu Bossovo včerejší zvolání "na Stocha nesahat"...:-) Ale na to jak tady mnozí mluví v superlativech o megaposile nebo nadpozemské posile, by skutečně v kolonce vstřelených gólů neměla být nula. Aby mi bylo správně rozuměno, i vzhledem k obrovské pohyblivosti a celozápasovému nasazení hodnotím Stocha jako daleko přínosnějšího než dřívejšího miláčka části slávistického publika Levana Keniu. Ale vždy se už z principu ohradím proti nekritické adoraci zvláště pokud je doprovázena stejně extrémním postojem v opačném gardu jako je případ Zmrhal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        martyni (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 11:06 |  
        1 0

        S tim Levanem taky souhlas. No kdyby Stoch dotahoval všechny ty jeho nadejny akce, který zalozi, byl by uplne jinde, resp. v jinem klubu..:)

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        afro     před 6 lety 21.11.2017 11:30 |  
        3 0

        Góly jsou nadstavba... ;-)

        Jinak souhlasím, že kdyby byl produktivnější, byl by megaposilou (uff, to je zase výraz; doufám, že se to tady neetabluje). Takhle je pro mě "jen" velmi důležitým článkem týmu, bez kterého si základní sestavu SKS nerad představuji.

        (blbej krizek) jehoprenasenihryzboznuju

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      martyni (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 11:01 |  
      7 1

      Souhlasim DF007, kazdej hrac je jinej a srovnani je dost osidny. Stoch je strasne silnej na mici, po vapno je dominantni, vyborne rozehrava akce, umi 1 na 1, ze nemá vic asistenci, je mozna trochu smula, spoluhraci mu několik dobrych akci zadrbali. Je ale pravda, ze ve vapne uz se nerozhoduje tak dobře a dost akci si v nem zadrbal i sam, ma vybornou strelu z dalky, ale v blizkosti brany uz to není ono. Zmrhal je od zacatku sezony z formy, to je jasny, ale jinak je to typicky produktivni hrac, kterej kazdej rocnik sbira branky a asistence a i když ted to je zatím o jednom zapase, kde mu to tam spadlo, ale obecne to nahoda není. Zatímco v mezihre je Jarda spis nejistej (i když ma formu), ve vapne se rozhoduje o dost lip. Proste mimo vapno je Jarda berankem a ve vapne vlkem, zatímco Mino to ma naopak..:).

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Alanor (admin)     před 6 lety 21.11.2017 11:10 |  
        4 2

        Bezpochyby jsou to úplně jiní hráči. Mně šlo spíš o ten kontrast jejich rozdílného obrazu zde v diskusi v porovnání s produktivitou. Pointa byla podotknout, že "nadpozemský" Stoch má zatím bídné finální statistiky.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          martyni (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 11:12 |  
          3 0

          No nastesti si lidi ještě vsimaji krasnych věci a dokážou ocenit klicku, prunik, peknou prihravku. Hraci, co hrajou hezky, to měli vždycky lepsi nez ti, kteří jsou pro tym prospesni jinak, třeba tim, ze hrajou ucelne nebo dobře brani.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          martyni (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 11:14 |  
          2 0

          Takze ten rozdilnej obraz je samozrejme nefer, protože lidi nehodnoti podle spravedlnosti, ale podle emoci.

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            Alanor (admin)     před 6 lety 21.11.2017 11:17 |  
            2 4

            I mně se samozřejmě Stochova hra líbí. Nakonec je to vidět i z hodnocení, že vidím ten jeho přínos v jiných věcech. Jen mi prostě začíná připadat, že je hodně neefektivní, zvlášť u vápna soupeře. A nešlo mi to moc dohromady s řečmi o "nadpozemské" posile. Tak jsem si říkal, jak to vidí ostatní. Jestli je to zatím jen smůla, nebo už reprezentativní obraz a Stochova slabina.

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              pethead (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 13:53 |  
              5 0

              Můj dojem je, že Stochův přínos je zatím hlavně v předfinální fázi. Nemám to sice nijak statisticky podloženo, ale skoro bych se vsadil, že kdyby do statistik patřily i předfinální a předpředfinální ;) asistence, vypadalo by bodové srovnání Stocha nejen se Zmrhalem úplně jinak...

              Mně osobně se na něm – kromě všeho zde zmíněného – líbí jeho střela ze střední a delší vzdálenosti. Možná to, vzhledem k tomu, že se dosud žádná "neujala", zní malinko paradoxně, ale opravdu ji považuji za jeho možná nejsilnější "zbraň". Jak já se vždycky těším, když vidím, že si chystá balon... a jistě jste si všimli, že rozptyl nemá opravdu žádný obrovský.

              Když to vezmu čistě pocitově, v minulosti (tedy samozřejmě pouze v té, co pamatuji ;)) jsme ve Slávii měli podle mě jen dva takové střelce, u kterých se mi vybavují podobné pocity, a sice Luboše Kubíka a Patrika Bergera. Možná je jen moje paměť už děravá, ale od té doby mi tento prvek v naší hře vždycky docela chyběl. Přiznávám, že jsem měl v tomto směru poměrně velká očekávání od Pepy Hušbauera, ale asi i vzhledem k zásadní změně stylu jeho hry se k pořádným pumelicím zatím nedostal...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      dubas     před 6 lety 21.11.2017 11:27 |  
      3 0

      Tohle je velmi ošidné, Stocha musíš bránit daleko těsněji, než třeba Zmrhala a to jsem Zmrhalista tím pádem uvolňuje místo ostatním spoluhráčům, navíc někdy je důležitější, ta přihrávka před samotnou asistencí. Jarda při prvním gólu perfektně našel Škoďáka, ale taky díky tomu, že ta přihrávka co dostal, byla naprosto perfektní a která byla důležitější. Nebo taky, kdyby to JZ nebo Škoďák zazdili, tak ta přihrávka, tuším Sobola přišla vniveč. Fanoušci někdy vidí jen čísla a nevidí tu černou práci, která je taky důležitá. Ještě, malá poznámka, to jak Laštůvkovi vypadl balón, byl podle mě faul.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      chrobak     před 6 lety 21.11.2017 11:42 |  
      1 1

      Část toho rozdílu má možná na svědomí i to, že Zmrhal hrál častěji proti lehčím soupeřům.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      bububu (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 12:22 |  
      5 0

      "Co tedy říkáte na to, že Stoch má po sobotě horší statistiky (góly + asistence) než Zmrhal?"

      Říkám na to, že fotbal není jen o statistikách. Osobní statistiky jsou samozřejmě velmi podstatný údaj, ale nesmí se to zvrhnout ve fetiš. Vzpomínám si, jak zde byla před lety plamenná diskuze, zda je Nitrianský nejlepší bek v lize, protože měl v té době ze všech beků nejvíc asistencí :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      ElBrody     před 6 lety 21.11.2017 13:40 |  
      1 0

      Může to poukazovat na to, že Stoch je (zatím) dobrý v jiných věcech než jsou góly :) Za mě Stoch ligu převyšuje ve 2 faktorech. První je dost subjektivní - myšlení, elegance atd., prostě se na jeho hru hezky dívá. Druhý je objektivní, ale neprojeví se v jeho produktivitě - předfinální přihrávky.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Robinator     před 6 lety 21.11.2017 10:32 |  
    3 7

    Za mě hodnocení číselné i slovní v pořádku. Dukla není absolutně žádné měřítko, stejně tak jako nebylo měřítko Slovácko,..to jsme mohli vidět. Kvalita, případné zlepšení se ukáže až ve čtvrtek v EL a o víkendu proti Jablonci. takže doufám, že to zvládneme, nakročíme za postupem v EL a v lize konečne venku vyhrajeme. Zmrhal vs Stoch, pro mě je na srovnání trochu brzo, i vzhledem k tomu, že JZ dost možná dalších 15 zápasů odehraje bídně. Jedna vlaštovka jaro nedělá..na druhou stranu už by měl Stoch začít sbírat góly a asistence, doufám, že už tento týden..nemám rád neproduktivní záložníky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Alanor (admin)     před 6 lety 21.11.2017 10:38 |  
      2 0

      Ten výsledek jsem nechtěl přeceňovat, ale zároveň ani podceňovat. 5:0 je pořád paráda. Jen jsem chtěl poukázat - zvlášť když to není vidět na tabulce -, že současná Dukla není tou silnou kombinační Duklou několika posledních let.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Robinator     před 6 lety 21.11.2017 10:54 |  
        0 2

        jasný, rozumím :) určitě výsledek je to víc než fajn, o tom žádná

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 11:02 |  
      17 1

      To je jak na "potvoru"... vyhrajeme, dokonce 5:0, a zase "to není měřítko"...
      Pokud si vzpomínám, tak měřítko nebyl Tel Aviv, Brno, Borisov, Jihlava, Karviná ani Sparta... Kdo vůbec to "měřítko" určuje?

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Robinator     před 6 lety 21.11.2017 11:21 |  
        2 11

        Brno, Jihlava, Karviná, Slovácko, Dukla určitě ne..pro nás by měla být měřítkem momentálně EL a první 2-3 kluby v lize..ale je to spíš názor každého, kde chce vidět Slavii a s kým ji chce srovnávat

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 12:15 |  
          10 6

          S tím prostě nemohu souhlasit... Hrajeme českou nejvyšší soutěž a tudíž pro nás je měřítkem každý tým, který splnil podmínky pro účast v této soutěži.... Podobně jako je měřítkem každý tým, který postoupil do skupinové fáze EL, nebo tým,který postoupil do osmifinále MOL cupu...

          mě prostě tohleto shazování jakéhokoliv výsledku jde pořádně proti srsti...

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            Jachym     před 6 lety 21.11.2017 12:27 |  
            1 0

            Ono to vlastně je logické už v tom, že s každým soupeřem se musíme poměřit...:-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            Robinator     před 6 lety 21.11.2017 12:27 |  
            3 6

            chceme být silným středoevropským týmem, to znamená, že tyhle týmy musíme sfouknout jako svíčku, to je prostě povinnost pro klub,s takovou ambicí..

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 12:53 |  
              10 3

              Ve sportu neexistuje nic takového jako povinnost. Představa, že každý tým v naší soutěži (s výjimkou těch dvou, tří) MUSÍME sfouknout jako svíčku je naprosto zcestná...

              Každý zápas se nějak vyvíjí, každý je jiný... Klub s ambicí musí jít do každého zápasu s tím, že jej chce vyhrát. někdy se to povede vysoko, jindy se zápas vyvíjí tak, že je ve finále úspěchem výhra o gól vlastencem v poslední minutě a
              někdy je úspěchem i remíza....

              jako takový křiklavý příklad nabízím "domácí" zápas v Ďolíčku s Bohemkou na podzim 1991, kde poblázněný rozhodčí Maurer do dvacáté minuty vyloučil dva naše hráče a my i v devíti dokázali s Bohemkou remizovat 1:1... Sotva se po tomto zápase našel škarohlíd, který by poukazoval na to, že tohoto soupeře musíme "sfouknout"...

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                Robinator     před 6 lety 21.11.2017 12:57 |  
                1 5

                musíme, pokud chceme titul :) musíme postoupit v EL a vyhrát pohár, abych mohli říct, že sezóna je úspěšná..samozřejmě musí se jen umřít..tohle je fotbal..ale silný klub musí takovéto zápasy zvládat a brát to jako povinnost v nich vítězit..

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 13:05 |  
                  5 1

                  Vítězit ano.... pokud někdo chce něco vyhrát, tak musí vítězit... Musíme umět vyhrát zápasy v nichž se daří i ty v nichž se nedaří...

                  Ale nikdy není od věci hráče pochválit, když vyhrají vysokým rozdílem a soupeře i při jistém vedení nepustí do zápasu a zadupou jej do země...

                  Výhra 5:0 nad slabším týmem je stejně pochváleníhodná, jako vydřená výhra o gól nad sousedem v tabulce... Nic z toho totiž není samozřejmé..

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  mats     před 6 lety 21.11.2017 20:14 |  
                  7 0

                  Nevím, jestli to chápu úplně správně. Zkusím tedy příklad. Řekněme Borussia Dortmund (ano, momentálně to není úplně ono, ale i tak je 5. v Bundeslize). Beru to tak, že v lize se často pohybuje cca v první trojce, je vcelku vnímaná jako silný evropský klub a poměrně častý účastník evropských pohárů. Ambice jí jistě nechybí. Ale ani ta nesfoukává všechny, co jsou třeba v tabulce od 11. místa níž, pokaždé rozdílem třídy. Mám trochu pocit, že bysme samozřejmě jako fanoušci všichni rádi, aby Slavia v lize dominovala, ale občas se tím necháváme příliš unést.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                    Robinator     před 6 lety 22.11.2017 09:18 |  
                    0 1

                    nemusíme dominovat a vyhrát ligu 30-0-0 :)) ale být třetí není úplně ono :)

  3. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 11:06 |  
    11 0

    Dobrý den přeji Vám všem.
    S ohledem na nějaké starosti v rodině se Vám na čas odmlčím.
    Držte palce Slávii a zase doufám nashledanou na SN.
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Alanor (admin)     před 6 lety 21.11.2017 11:11 |  
      9 0

      Problémy v rodině mne mrzí. Snad se vše brzy zdárně vyřeší a budeš se s námi moci radovat ze (snad) světlých zítřků Slavie.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Jachym     před 6 lety 21.11.2017 11:14 |  
      10 0

      A ty palce budeme držet i tobě, Sokrate.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      martyni (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 11:41 |  
      8 0

      Budem na tebe myslet, Sokrate.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      travel (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 13:12 |  
      5 0

      Tak jsem to asi zakřikl,když jsem napsal,že jsem rád,že sem Sokrates zase píše pravidelně.Moc mě to mrzí a ať vše dobře dopadne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      mats     před 6 lety 21.11.2017 20:16 |  
      5 0

      Taky se přidávám s přáním, ať se vše brzy zdárně vyřeší. A těším se brzy na Tvé další ohlasy a glosy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        bongor     před 6 lety 21.11.2017 21:44 |  
        3 0

        A samozřejmě nemohu chybět ani já příteli Sokrate,s přáním na rychle zlepšení situace a budu se s ostatními eseňáky těšit na Tvoje další psaníčka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Boo_SKS     před 6 lety 21.11.2017 21:44 |  
      5 0

      Sokrate, z te puvodne trojice "mudrcu" (Sokrates55, tantalos, voki-poté zz) jste nam uz zbyl jen Vy. Vase komentare nam delaly radost i v dobach, kdy to se Slavii vypadalo spatne, tak snad Vam to ted Slavia vrati a svymi vykony Vas tu a tam potesi v techto nestastnych chvilich. Preji Vam hodne stesti a brzky navrat k disputacim o, v kontextu zivota naprosto nevyznamnych, fotbalovych problemech.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Boss82     před 6 lety 22.11.2017 10:06 |  
      1 0

      Přeji Vám, aby vše dobře dopadlo, rodina je to nejcennější, co v životě máme.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    první rytíř     před 6 lety 21.11.2017 11:27 |  
    9 10

    S hodnocením mám potíž. Jde samozřejmě o Zmrhala a Stocha. Pokud Alanor neviděl, že Zmrhal kromě té gólové přihrávky v první půli na hřišti jakoby nebyl, zatímco Stocha byl plný trávník, pak mi to je líto. Jistě brankoví Škoda se Zmrhalem za ty branky mají dostat vysoké známky, ale rovnocenní rozhodně nebyli! Škoda byl samozřejmě výš. Komu ale jednoznačně patřil v sobotu Eden, tak to byl Stoch! Byl to on, kdo táhl naše ofenzivní tažení na branku Dukly. Že se zatím žádná z jeho střel nevešla mezi tyče? To zamrzí, ale ono to jednou přijde. To se týká i Danyho a mnoha jiných, třeba Frydrych v zápase zazdil dvě tři tutovky. A to snižování našeho výkonu a výsledku tvrzením, že letošní Dukla není tou Duklou z loňské sezóny, se mi také nelíbí. Jak už výše někdo napsal, kdo stanovuje ona "měřítka", když každý zápas je jiný?! Všichni, kdo v červenobílém vyběhli v Edenu na trávník si zasloužili za svůj výkon nadprůměrnou známku, třeba i ten Necid, který do poslední minuty přímo hořel touhou zrychlovat hru a také se zapsat mezi střelce.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Jachym     před 6 lety 21.11.2017 11:47 |  
      13 1

      Včera tady někdo použil velmi hezký nadnesený příměr, že když má hráč v zápase bilanci 2+1, tak ať si klidně zbylou část hry hledá u lajny čtyřlístky...:-)

  5. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    VanDel     před 6 lety 21.11.2017 11:46 |  
    5 14

    Až na dva hráče s hodnocením souhlasím. Jedná se o Stocha a Zmrhala. Stoch určitě si zaloužil 8. Sice gola nedal ani asistenci neměl, ale jinak byl ve hře ze všech hráčů vidět nejvíc. Byl stále v pohybu, stále chtěl hrát a stále něco zkoušel a většinou se mu to dařilo. Takže tu osmičku si zcela jistě zaslouží. U Zmrhala bych naopak známku na osmičku snížil. Ano, centr na první gol přesný, dva goly pěkné, ale jinak ve hře byl prakticky neviditelný a to je u záložníka hodně špatné. Je mi jasný, že tady bude hodně lidí argumentovat těma dvěma goly, ale každý asi uzná, že takhle brankově plodné zápasy má Zmrhal maximálně 2 za sezonu, takže já bych u něj mnohem více ocenil, kdyby byl jako záložník mnohem více vidět ve hře a v kombinaci a to prostě Jarda už hodně dlouho není. Pro něj a pro Slávii by bylo nejlepší, kdyby už konečně v zimě přišla nějaká slušná zahraniční nabídka a on mohl jít ven. Nevěřim tomu, že se ve Slávii nějak zásadně zvedne. Je to sympaťák, nedá se mu vyčíst, že by něco odflákl, ale jeho perioda - 1 zápas dobrý a pak 3 špatné je prakticky pravidlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 12:42 |  
      20 2

      Nemohu souhlasit ani v nejmenším...
      Vím, že tenhle názor tu převažuje. Jarda prostě má styl hry, kterým nebude oblíben u lidí, co fotbal nesledují do detailu, ale jenom tak "od piva"...
      Tys ho ve hře neviděl.... Připomenu, že vedle centru na gól se v první půli ještě dvakrát dostal ke střele (obě skončily stejně jako ty Stochovy - mimo branku... Ve finále je totiž úplně jedno, jestli to bylo o pár čísel, nebo o parník... )... a připsal si ještě jednu přihrávku na gól: odražený míč přečetl a byl u něj včas, okamžitě a přesně ho poslal do nejnebezpečnějších míst.... a to, že si adresát nepohlídal ofsajdovou lajnu, to přece není jeho vina, ne?

      Jarda hraje nenápadně. Dva a více dotyků s balónem má jenom, když ve sprintu peláší po křídle, jinak hraje z první. Nikdy si balón nezastaví a nezkouší ze stoje vymyslet nějakou kličku. Ví, že to není jeho silná stránka a tak balón hned připravuje jiným hráčům. V tom je kouzlo kolektivních her, že každý umí něco jiného a opravdu dobrý hráč právě to, co umí dokáže dávat ve prospěch kolektivu...

      Jarda je rychlý, takže má během hry spoustu náběhů... a dost často mu tam spoluhráč balón nepošle... tudíž si toho leckterý divák ani nevšimne. stejně tak je to s jeho hrou z první - akce jsou rychlé, divák se dost často se jenom otočí a ani nezaregistruje, že ten, kdo odtáhl protihráče, ten kdo pustil balón za sebe, nebo hru zrychlil narážečkou byl právě Zmrhal...
      O to více vynikne hráč, který balón zpracuje a vede jej přes půl hřiště... Takového hráče si divák všimne a potom jej velebí, protože ten "byl vidět"...

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        VanDel     před 6 lety 21.11.2017 13:04 |  
        4 13

        No vidíš a já zase považuju za hodnocení "teoretiků od piva" názory, kterým stačí že vidí statistiku 2+1 a automaticky toho hráče mají v ten zápas za boha. A naprosto nevidí to, že ten hráč jinak ve hře a v kombinaci moc nebyl. A to že ten kluk dá jednou za půl roku v zápase dva goly, vůbec nemůže vymazat jeho několikazápasovou šňůru hodně slabých výkonů. A tvoje tvrzení, že není rozdíl v tom, jestli jde míč při střele o kousek vedle anebo o parník, tak to naprosto sedí k těm "pivním názorům". Ono se totiž krásné střele z dálky, kterou buď brankář jentaktak těžko vyrazí, anebo jde pár decimetrů vedle dá zatleskat narozdíl od čochty, která se buď sotva došoupe za lajnu anebo jí neschází málo k tomu, aby letěla ven ze stadionu.
        Máš pravdu v tom, že Zmrhal si většinou ten míč nestaví a nezkouší žádné kličky. Což ale není kvůli tomu, že by chtěl zrychlovat hru, ale díky jeho velkému nedostatku v práci s míčem. Takže tohle bych být tebou na jeho obranu vůbec radši nevytahoval.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 13:12 |  
          9 4

          Ano, já vím, že si my dva nad fotbalem nikdy nebudeme rozumět...

          Všiml sis třeba, že já jsem Zmrhalovu statistiku vůbec nezmiňoval? Ta je mi totiž celkem jedno - góly mu přeju, ale všímám si hlavně jeho pohybu na hřišti a to, co tam dělá... Toho ty si evidentně nevšímáš vůbec.

          Dobrý hráč je dobrý právě v tom, že využívá své silné stránky a ty slabé ve své hře eliminuje...

          ty tvrdíš, že sis Jardy ve hře vůbec nevšiml... Já tvrdím, že to je jenom Tvoje špatné vidění...

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            VanDel     před 6 lety 21.11.2017 13:26 |  
            2 6

            Ano, máš pravdu že mimo těch golů jsem si Zmrhala opravdu ve hře moc nevšiml, ale je otázka, čí je to chyba ? Takového Stocha, Zmrhala, Dannyho nebo Sobola jsem si všímal prakticky celý zápas, ač (mimo Součka) nedali žádný gól. A proč to tak bylo ? Protože byli často u míče, nebáli se hrát a byli dobře v kombinaci. U Zmrhala je něco takového k vidění opravdu jen minimálně.

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              VanDel     před 6 lety 21.11.2017 13:28 |  
              1 2

              Kruci, oprava věty: Takového Stocha, Součka, Dannyho nebo Sobola jsem si všímal prakticky celý zápas, ač (mimo Součka) nedali žádný gól.

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 13:50 |  
              7 4

              omlouvám si, ale fakt si myslím, že to je primárně Tvoje chyba.... Ale prostě to chápu: Dany a Stoch, mají hru založenou na andividuálních schopnostech - balón převezmou a pokoušejí se něco vymyslet. V zápase si jich všimne každý... Součkova role je založená na tom, že pomáhá obráncům s rozehrávkou, ten si chodí pro balóny a distribuuje je dál - opět pozice, kterou nelze přehlédnout... Sobol z pozice krajního beka stejně jako Frydrych na druhé straně je často u míče, hlavně v zápasech, kde máme převahu a naše rozehrávka se tak přelévá obranou zprava doleva...

              Snažím se tu vysvětlit, že Zmrhal je jiný typ hráče... jeho přednosti jsou rychlost, přímočarost... Na balónu skoro není, proto ve hře není tak nápadný a proto je snadno přehlédnutelný... a přesto takového hráče také potřebuješ... Samozřejmě, nemůžeš mít takové všechny, ale minimálně jednoho na křídle bys tam mít měl... Pokud si znovu pustíš první poločas a budeš se soustředit na něj, uvidíš, že byl ve hře... jenom to holt nikdy nebude taková výrazná stopa jako třeba Stoch... Ale ten zase není tolik gólový...

              Já si myslím, že v tom je krása fotbalu - že je to kolektivní hra a ty potřebuješ, aby ty jednotlivé skládačky mozaiky do sebe zapadly... Kdybys postavil do základní sestavy jedenáct Stochů (Maradonů, Ronaldů - doplň dle gusta), ten tým bude možná zajímavý, ale nebude se doplňovat a vyhrávat bude jenom těžko...

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                VanDel     před 6 lety 21.11.2017 14:06 |  
                1 3

                V tomhle se opravdu asi neshodneme. Přeci krajní záložník nemůže být typ hráče, který hraje nenápadně a je snadno přehlédnutelný. Takový typ může být defenzivní záložník, který odvádí černou práci -> který boří rozehrávku soupeře, odebírá míče a jednoduše je hned posílá nejbližímu spoluhráči. Na takovéto pozici je to v pořádku. Ale krajní záložník přeci vidět být MUSÍ. Musí být hodně ve hře a hodně v kombinaci. Krajní záložník nemůže být hráč, kterého si všimneš 2-3 krát za poločas.

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  martyni (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 14:07 |  
                  1 1

                  A musí mit krajni zaloznik asistence a goly?

                  • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                    VanDel     před 6 lety 21.11.2017 14:27 |  
                    0 3

                    To myslíš vážně tuhle otázku ? Ještě se zkus zeptat, jestli je u obránce důležité, kolik obdržených gólů tým má...........Ale i tak ti odpovím. Ano, hlavně asistencí byl měl mít krajní záložník větší počet. A Zmrhal, jakožto krajní záložník má letos v lize statistiky 2+2.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                        VanDel     před 6 lety 21.11.2017 14:43 |  
                        1 8

                        Žádný. A z toho logicky plyne to, že letos je hra našich krajních záložníků hodně na štíru. A Zmhal je v tomto případě první na ráně, protože z těch typologicky vyloženě krajních záložníků dostává prakticky nejvíce prostoru a i přesto má ty statistky velmi velmi špatné.

                          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                            VanDel     před 6 lety 22.11.2017 09:52 |  
                            2 3

                            To vůbec nevylučuje to co jsem ti psal. A to, že produktivita našich krajních záložníků je letos nevalná. Ale taky jak už jsem ti psal, tak například Stoch to vynahrazuje svojí naprosto výraznou herní aktivitou. Když je na place, tak je ho prakticky stále plné hriště. Neustále chce míč, neustále je v pohybu a neutále zaměstnává soupeřovu defenzivu...........velký protiklad Zmrhala.

                            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                              kjandourek (admin)     před 6 lety 22.11.2017 10:14 |  
                              2 1

                              A já ti oponuji, že Zmrhal také stále zaměstnává soupeřovu defenzivu... akorát tak, že ty si toho nepozorný divák nevšimne, protože jeho styl hry je jiný, než Stocha... To je celá tahle debata stále dokola...

                              A je to tak v pořádku... protože ve hře potřebuješ různorodost... Kdybys Stocha naklonoval a postavil ho na všechny ofenzivní posty v záloze, tak si celá záloha bude vodit balón nahoru dolů... a pálit ze dvaceti a více metrů... nikdo si to nehodí po lajně a neodcentruje...

                              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                                VanDel     před 6 lety 22.11.2017 11:25 |  
                                0 1

                                Já už bych to radši ukončil, v tomhle se nikam dál neposuneme.....:)

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 14:10 |  
                  6 1

                  Ale to je pořád Tvůj boj, že si toho nevšímáš... že nevidíš náběhy, které spoluhráči nevyužijí, že nevidíš centry, že nebereš přihrávky z první jako pozitivní vklad do zápasu, že nezaregistruješ přihrávku z křídla do středu hřiště na střelu, že jako pozitivum nebereš střelu, která holt netrefila branku...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                    VanDel     před 6 lety 21.11.2017 14:36 |  
                    0 10

                    Sorry, ale kdyby tohle četl člověk, který nikdy neviděl žádný zápas Slávie, tak si musí myslet, že Zmrhal je prvotřídní diamant, který je ve Slávii zakopaný a pouze neschopnost všech ostatních hráčů Slávie hatí jeho světový talent v jeho rozletu.
                    Takže vlastně jinýmy slovy ty tady tvrdíš, že Stoch/Danny/Škoda/Necid/Sýkora/Hušbauer a ostatní jsou banda nekopů, kteří za celou dobu jejich působení ve Slávii nebyli schopni pochopit styl Zmrhalo hry a tím pádem mu kazí jeho výkony a pohled fanoušků na něj......

                    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                      kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 14:49 |  
                      5 4

                      Sorry, ale nic takového jsem přece nenapsal! A to tedy ani jinými slovy...

                      Já ti jenom říkám, že Zmrhal je stejně platným hráčem jako Stoch/Danny atd všechny, cos vypsal... A myslím si, že to, že Ty to nevidíš je dáno jiným stylem jeho hry... Má své silné stránky a ty nejsou pro fanouška tak vidět...

                      Nikdy jsem nenapsal, že mu to někdo kazí, nebo že by ho spoluhráči nechápali... To všechno jsou Tvá slova, kterými se snažíš mé příspěvky totálně překroutit....

                  • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                    bongor     před 6 lety 21.11.2017 21:54 |  
                    2 0

                    Fakt je,že ti z nás kdo hráli fotbal trošku na úrovni,tak se na něj dívají jinak,než třeba já a většina dalších.Čili my vidíme jen výrazné věci,které nás praští do očí,hlavně techniku a rychlost.Takovej náš nezapomenutelnej Franta,toho si musel všimnout i naprostej diletant.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                      VanDel     před 6 lety 22.11.2017 09:47 |  
                      0 4

                      No já mám odehráno několik let v krajském přeboru, což je myslím celkem slušná soutěž. Takže i z toho důvodu jsem myslím schopen vidět Zmrhalovo nedostatky v práci s míčem a celkové technice.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                      kjandourek (admin)     před 6 lety 22.11.2017 10:19 |  
                      1 2

                      Díky - To se tu celou dobu snažím říct.... leč je to marné, kolega je jako kolovrátek....

                      Akorát si nemyslím, že člověk musel hrát fotbal "trochu na úrovni", aby to viděl jinak ... to je jenom o vnímání fotbalu... Buď prostě dáš na první dojem a nic jiného tě nezajímá... nebo se o to zajímáš natolik, že jdeš do hloubky...

                      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                        VanDel     před 6 lety 22.11.2017 11:31 |  
                        2 3

                        No asi takhle. To mi teda pověz, jak je možný, že i přes ty Zmrhalovo, jak tady celou dobu říkáš, velmi vysoké fotbalové kvality se Slávii už hodně dlouhou dobu nedaří Zmrhala nikam prodat ?? I když už má povolení odejít téměř dva roky a dle informací z vedení se ho snaží poslední tři přestupová období někam udat a shánějí mu nějaké zahraniční angažmá o něj nikdo pořádně zájem nemá ? To všichni ti zahraniční skauti jsou teda taky tak slepý jako já (jak tady tvrdíš) že jim ta, dle tebe, úžasná Zmrhalovo hra uniká ??

                        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                          kjandourek (admin)     před 6 lety 22.11.2017 12:28 |  
                          2 2

                          Tak tuhle otázku si vůbec nepokládám - naopak jsem moc rád, že u nás náš nejrychlejší hráč stále zůstává... Podobně jako zůstávají Deli, či Ngadeu...

                          Cílem klubu s ambicemi (ktreý si na svůj provoz nemusí vydělávat prodejem hráčů) by nemělo být hráče prodávat, ale naopak co nejvíce vytěžit z jejich nejlepší let...

                          Jenom tak mimochodem: Nikde neříkám, že je Zmrhalova hra "úžasná"... To mi zase podsouváš svoje domněnky...
                          Je hráč, jako každý jiný z našeho kádru... Tzn. občas mu zápas vyjde líp, občas hůř... jako Stochovi, Dannymu a dalším...
                          Já pouze říkám, že při povrchním sledování fotbalu jej zaregistruješ méně, protože má nenápadný styl hry... a přesto je pro hru důležitý...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Karel13     před 6 lety 21.11.2017 13:14 |  
      5 1

      Hodnotíme zápas proti Dukle nebo celou sezonu ?

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        VanDel     před 6 lety 21.11.2017 13:32 |  
        2 9

        Zápas proti Dukle, ale ten nemůže v žádném případě vymazat jeho výkony v předešlých zápasech sezony. Ať takové výkony jako proti Dukle (kde jsem ho ohodnotil známkou 8) předvede teď v Izraely a v Jablonci a názor na jeho výkony pozměním. Ale sorry, jeden jediný nadstandartní výkon proti podprůměrnému ligovému týmu můj názor na něj změnit nemůže.

  6. Stoch a Zmrhal

    rak (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 12:14 |  
    5 0

    K diskusi o těchto dvou hráčích. Jsou úplně jiní a každý má své silné a slabé stránky. U Stocha těch slabých moc nevidím a rád bych ho viděl v základu ve většině utkání. Zmrhala pak v některých. Už jsem ho skoro odepisoval, byl docela z formy. Teď ukázal, že také něco umí. Stochovi bych tolik nevyčítal efektivitu. Není to hráč do vápna, ale řada jeho přihrávek i přesných přenesení hry je skvělých i chytrých, všechno se nepovede nikomu. V řadě případů to není jeho vina, že to dál nepokračuje, jak by mělo. Není to jen, že se na něj dobře kouká. Pro naši hru je dost zásadní. Dále to není hráč na bránění. Ne že by se nesnažil, ale myslím, že pro obránce je dost velkou nevýhodou malá postava (naproti tomu takový vyšší Souček je schopný skvěle odebírat balóny). Myslím, že tu obranu za Stochem prostě musí řešit někdo jiný. Řekl bych, že pomalu zpřesňuje střelbu, která se mu ze začátku moc nedařila až na tyč v Astaně. Už by to opravdu chtělo také trochu štěstí, aby to tam spadlo. Čili nadpozemská posila to určitě není, ale hráč, kterého hodně potřebujeme ano.

    • Re: Stoch a Zmrhal

      kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 12:30 |  
      14 2

      Zkusím trochu oponovat, ale nejprve souhlasná stanoviska: Míňa skvěle vede balón, bojuje, nic nevypustí. O míč si stále říká, tím má na naši hru zásadní vliv, podobně jako tím, že dokáže přesně a v pravý čas poslat milimetrový pas na druhou stranu hřiště...
      Ale já si nemyslím, že by měl v zakončení jenom smůlu... Podle mého názoru je dvacet metrů od branky hrozně čitelný... Všimněme si, že on snad nikdy nezkusí utéci po křídle a z plného běhu odcentrovat. Přesně to, co umí Zmrhal Míňa ani nezkouší. Snad vždycky, když k tomu má příležitost, si balón zasekne a začne navádět na střelu. Obránci nejsou hloupí, tohle vysleduje každý už během předzápasové přípravy, takže jakmile k tomu dojde, už se mu staví do cesty minimálně jednočlenná hráz, kterou musí obstřelovat... A proto mu ty rány také létají pořád kousky vedle...
      od Míni se můžeme dočkat krásných gólů, ale obávám se, že to bude spíš výjimečná třešnička na dortu... nebude to spolehlivý bombarďák, který by pro nás znamenal nadstandardní počet branek, či asistencí....
      Ale ano, krásně se na něj kouká, proto ho fanoušci budou milovat daleko více, než podstatně pragmatičtější hráče...

      • Re: Stoch a Zmrhal

        Oberyn_7     před 6 lety 21.11.2017 13:45 |  
        4 2

        Já vlastně se vším souhlasím, pouze bych zmínil jedno jméno. Arjen Robben - ten styl je hodně podobný a i když všichni na stadionu vědí co udělá, tak se dokáže prosadit a sbírá kanadské body. Tudíž bychom na našeho Mira mohli být také více kritičtí. :) Hraje na pozici, kde by měl být také mimo jiné i produktivní.

        • Re: Stoch a Zmrhal

          kjandourek (admin)     před 6 lety 21.11.2017 13:54 |  
          4 1

          To je hezký příklad... Robben opravdu dělá také stále to samé a přitom mu to soupeři pravidelně spolknou... řekl bych, že ten to vybrousil k dokonalosti... a dělá to o něco blíže k brance - většinou napřahuje až na vápně, zatímco Míňa pálí z nějakých pětadvaceti metrů...

          • Re: Stoch a Zmrhal

            PetCC     před 6 lety 21.11.2017 14:24 |  
            2 0

            No jenže Roben má v té kličce takové zrychlení, že to skoro není v lidským možnostech ubránit jedním člověkem.

          • Re: Stoch a Zmrhal

            Oberyn_7     před 6 lety 21.11.2017 14:29 |  
            3 0

            Ano, byla zníněna jedna velice důležitá věc a to ''a dělá to o něco blíže k brance - většinou napřahuje až na vápně'' podle mého i díky tomu není Miro tak produktivní a i když ho chválím za střelbu a je lepší vystřelit než ztratit míč, tak na druhou stranu by si měl uvědomit v jaké pozici na hřišti se aktuálně nachází. Pokud by všechny ty věci, které ovládá skvěle posunul o 3-5 m blíže k brance a vidíme, že to jde viz. Robben, tak by byl možná také více produktivní, než nyní, ale to je pouze spekulace.

  7. Hodnocení SKS vs. Dukla a Stoch - Zmrhal

    Akuls     před 6 lety 21.11.2017 13:07 |  
    5 4

    Skvělý výsledek, tedy jako obvykle i skvělé hodnocení. Je ale otázkou, zda jsme byli opravdu tak úžasní, nebo Dukla tak špatná. Podle mne hráči neodehráli o nic lepší zápas než třeba v Plzni, kdy se to čtyrkama jen hemžilo. Plzeň nám ale holt nenabídla 4 góly jako na stříbrném podnose. Proti dvojici stopérů kvalit jakou měli v sobotu Holek - Jiránek si hned tak zase nezahrajeme. Známka 9 by měla být už za opravdu mimořádný výkon, k čemuž ani bilance 2+1 proti soupeři kvalit Dukly nemusí opravňovat. A ještě si dovolím názor k problému Zmrhal - Stoch. Podle mne by měl hrát levého záložníka hráč typu Zmrhala, tedy rychlík s tahem na bránu. Stocha bych rád konečně viděl na podhrotu, kde by si nemusel tolik plnit obranné povinnosti a navíc by byl platnější pro rozhýbání naší hry, než když je utopený u lajny a musí ještě pomáhat Sobolovi na levém beku.

    • Re: Hodnocení SKS vs. Dukla a Stoch - Zmrhal

      PetCC     před 6 lety 21.11.2017 14:40 |  
      3 6

      Za prvé, opravdu to bylo soupeřem, který nám svým stylem naprosto vyhovoval. Navíc Dukla po odchodu toho Slováka do Sparty, zapomněl jsem jméno :-) , jo Štětina že jo, nemá tvrdýho důraznýho stopera, tak jako my Jugase, takže pro Škodu velký plus.
      Takže skóre není všechno, určitě jsme letos odehráli kvalitnější zápasy, ale s lepším soupeřem.

      A za druhé, už před sezónou bylo jasné, že jsme posílili, ale jen střed hřiště. Ovšem kraje zálohy zůstali na stejno, snad doufajíc, že bude stačit zlepšení van Burena.
      Hráči, co přišli, byli a jsou zajímaví, ale moc mi nezapadali do koncepce naší hry. Což se tedy i prokázalo tím, jak těžko se hledá nějaká souhra, která by vedla k dobré útočné hře.
      To nenáviděný Uhrin dokázal hráče vytipovat daleko líp. A doufám, že Nezmar to taky zlepší.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    martyni (přítel SN)     před 6 lety 21.11.2017 14:06 |  
    11 1

    Ocenit hrace, co dal dva goly a na jeden prihral, je proste uplne v poradku, protože ten hrac rozhodl zapas. Souvislost se Stochem to zadnou nemá, jedine snad tu, ze je potrebujem mit oba ve forme, každý plni v tymu trochu jinou roli. Takze ja bych se radoval z toho, ze se Jardovi zapas povedl a ze si zaslouzil vysokou znamku, doufam, ze se chyti a bude uspesne dohravat akce, který třeba Mino Stoch zacne dobrou kombinaci.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    luky21     před 6 lety 21.11.2017 16:38 |  
    0 0

    Nechce se mi číst celou diskuzi tak nevím jestli to už někdo psal ale Bořil je vykartovaný i na Tel Aviv....

  10. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    dauby     před 6 lety 21.11.2017 19:19 |  
    2 2

    Tentokrát se téměř zcela shodujeme, i u mě Škoda a Zmrhal za 9. Nejlepší letošní zápas Slavie, moc jsem si to užil. Hodně se mi líbili i Stoch, Ngadeu, Jugas.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    zeleznik2     před 6 lety 22.11.2017 17:26 |  
    0 2

    Hm moc se mi líbil komentář o Bořilovi...

    je zajímavé že i Spart dal Milanovi a Jardovi 9. Ikdyž Zmrhy první půli nic moc...naopak Frýďa i Jugy jen za 5..

    Laštůvka 5 - Frydrych 5, Jugas 5, Ngadeu 6, Sobol 7 - Souček 7 - Zmrhal 9, Hušbauer 7, Danny 5, Stoch 7 - Milan 9 - hráč zápasu.

    Sýkora 6, Necid 5.
    Liga fanoušků: 8:3.