Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

Slávistům se zápas v Izraeli vydařil a přivezli cenné tři body, díky kterým mají postup do jarní fáze Evropské ligy na dosah.

Protože Alanor tentokrát měl vlastní sportovní povinnosti, hodnocení hráčů píše tentokrát quelhar.

Jak už bylo řečeno, slávisté odehráli povedené utkání, zvítězili naprosto zaslouženě, když prakticky do 60. minuty nepustili soupeře vůbec do hry a sami vstřelili dvě pěkné branky. Několik dalších šancí zůstalo nevyužito. Protože Slavia vyhrála v evropských pohárech venku po více než 10 letech (poprvé od zápasu s Ajaxem při postupu do základní skupiny LM), pozitiva naprosto převažují, přesto si dovolím poukázat na nepříliš pohlednou závěrečnou půlhodinu, kdy už slávisté jen udržovali výsledek a směrem dopředu ztratili přesnost, takže se z několika nadějných brejků neurodilo už nic. Nutné je také podotknout, že domácí byli už před zápasem bez šance na postup, a spolu s celkově nepříliš velkou kvalitou jejich týmu i to jistě přispělo k tomu, že slávisté tentokrát neměli až tak těžkou práci zvítězit.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jan Laštůvka - 5 - Brankář Slavie byl prakticky bez práce, posbíral několik nepovedených střel či centrů, tutovku hosté měli jen jednu, kdy střídající Atar nejprve napálil břevno a vzápětí jeho pokus Laštůvka vyrazil před sebe.

Michal Frydrych - 5 - Oběma krajním bekům se v zápase dařilo střídavě úspěšně. Jak Frydrych tak Sobol se snažili podporovat ofenzivu, což se jim jakž takž dařilo, na druhou stranu ve hře dozadu byla na můj vkus okénka až příliš často a silnější soupeř by je jistě dokázal využít.

Jakub Jugas - 6 - Výkon naprosto v pořádku, zapadá do celkového podzimního působení Jugase ve Slavii. Ve velkém počtu osobních soubojů Jugas uspěl, soupeř se celkově téměř nedostal do šancí. Na druhou stranu má Jugas viditelné rezervy v rozehrávce, které se občas projevily i ve včerejším zápase.

Simon Deli - 7 - Jak je Deliho dobrým zvykem, i tentokrát v obraně Slavie kraloval a přiváděl ofenzivu domácích k zoufalství. Až mi skoro přijde úsměvné psát, že Deliho přítomnost na hřišti znamená klid pro fanoušky Slavie, že všechno bude v pořádku. Zkuste si přitom vzpomenout na Deliho začátky v sešívaném dresu.

Eduard Sobol - 5 - Asi bych si od krajních beků představoval ještě větší dávku podpory ofenzivy a hlavně přesnosti ve hře kolem soupeřova vápna. A také rychlejší návraty směrem zpět. Sobol nebyl tentokrát na hřišti tolik cítit, ve Slavii jistě odehrál už lepší zápasy.

Tomáš Souček - 6 - Střed zálohy se mi včera líbil a jakkoli mohlo vypadat nasazení Součka s Ngadeuem vedle sebe jako příliš defenzivní, realita byla jiná. Oba defenzivnější záložníci na hřišti vládli a velká část zásluh na tom, že si soupeř prakticky nevytvořil šance, jde za nimi. Směrem dopředu se Souček tentokrát neprosadil, ale nebylo to ani potřeba.

Michael Ngadeu-Ngadjui - 6 - Podobné hodnocení jako u Součka. Dobře odebíral míče, vybojoval na svou osobu několik faulů, byl sice méně přesný ve hře dopředu než kolega Souček, ale zase má podíl na druhé brance Slavie, když vystihl rozehrávku soupeře a předal míč Hušbauerovi.

Jaromír Zmrhal - 7 - Zmrhalovi vstřelené branky do sítě Dukly očividně hodně pomohly. Od prvních minut hýřil aktivitou, střílel, nejprve zpoza vápna mimo, pak ve vápně v dobré pozici rovněž netrefil. Nakonec jeho tečovaná rána skončila na břevnu. K tomu přidejte krásné sklepnutí na Necida, kterému od hlavy míč na poslední chvíli ukopl obránce Maccabi. V nastaveném času první půle pak Zmrhal vystihl rozehrávku soupeře a předal míč Hušbauerovi, který vymetl šibenici. Ve druhém poločase a zvlášť po druhé vstřelené brance se Zmrhal spolu se svými spoluhráči ze hřiště trochu vytratil a Slavia už jen hlídala výsledek.

Josef Hušbauer - 9 - Muž zápasu, dvěma krásnými střelami rozhodl o třech bodech. Znovu dokázal, že to má v noze, škoda, že mu takových branek nepadne v lize třeba sedm za sezónu.

Miroslav Stoch - 6 - Tak trochu tradiční Stochův výkon ve Slavii, chce hrát, rozděluje míče, velkou měrou se podílí na ofenzivním snažení, ale asistence a branky zatím chybí. Zmrhal a Hušbauer jej tentokrát zastínili.

Tomáš Necid - 5 - Nebyl to úplně Necidův zápas. Přestože i on byl v útoku aktivní, v klíčových chvílích ho zrazovala technika, dvakrát mu míč v dobré pozici utekl, když ho hledal Zmrhal, soupeř ho u míče předstihl. Po břevnu Zmrhala mohl dorážet míč do brány, ale zase se zdálo, že čekal příliš dlouho a nakonec střílel mimo. Přesto mohl dát branku, když si pěkně zpracoval dlouhý míč a přehazoval golmana Rajkoviče, obránce však stihl míč vykopnout ještě před brankovou čarou.

Milan Škoda - 5 - Nahradil Necida, přišel však už ve fázi zápasu, kdy se Slavia dopředu zas až tolik nedostávala. Na hřišti nijak nezaujal.

Mick van Buren a Danny nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

skupina, 5. kolo - Čtvrtek 23. 11. 2017 21:05

Evropská liga, 2017/2018
0 - 2
0 - 1
Maccabi Tel Aviv F.C.
Maccabi Tel Aviv F.C.

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

45. Josef Hušbauer
54. Josef Hušbauer

Komentáře (71)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    PetCC   před 18 dny 24.11.2017 17:51 |  
    28 0

    Mimochodem, Jarda Zmrhal. V současnosti má v lize za Slavii odehráno 151 zápasů. A tak mu jeden zápas zbývá, aby se dostal mezi desítku hráčů, kteří toho v České lize za Slavii nejvíc odehráli.

    Milan Škoda je sedmý se 156 zápasy.
    Samozřejmě první, se 199 zápasy, je David Hubáček :-)

  2. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    DF007   před 18 dny 24.11.2017 18:19 |  
    18 1

    Tak Quelhar je ještě přísnější než Alanor. Včerejší vykon se mi zdál hodně v pohodě. A oněch zmiňovaných posledních 30 minut je celkem logickým vyústěním vedení 2:0. Jasně mohli jsme některé situace dohrát lépe, ale já jsem byl po zápase spokojený. Možná je to tím, že jsem skromný.

    Jen si dovolím zmínit poslední výsledky. V Rumunsku 4:0, Dukla 5:0 a teď v Tel Avivi 2:0. Slušná bilance.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    Martin 58   před 18 dny 24.11.2017 18:30 |  
    6 4

    Snížil bych známku Sobolovi, protože je velmi nedůsledný v defenzívě. Z jeho strany se před naši branku dostalo nejvíce míčů, je daleko od soupeře a vrací se liknavě.
    Přísnější jsem na Stocha, to je hráč, který by se už neměl moc co učit, ale zdá se, že přesto bude muset zapracovat na tom, aby se víc dral k brance.
    Necka mě tentokrát s často špatným timingem rozčiloval. Slabší zápas od něho.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    soudek82 (přítel SN)   před 18 dny 24.11.2017 18:35 |  
    12 5

    Za mě tedy Stoch maximálně 5, včera špatný výkon, Necid mezi 3-4, kromě šance (která ale neskončila gólem) byl skoro komický, pomalý, odskakovaly mu míče, bojí se do toho vletět...
    Hušbauerovi a Zmrhalovi bych dal oběma 8, Hušby super 2 góly, ale jinak byl u všeho na hřišti hlavně Jarda - za mě od něj super výkon!

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      Eluin (přítel SN)   před 18 dny 24.11.2017 19:39 |  
      7 1

      Špatný výkon podle mě vypadá jinak, ta efektivita je u Mira samozřejmě "na štíru", ale to bude podle mě otázkou jedné, dvou vydařených akcí.
      Tedy aspoň doufám :).

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        Martin 58   před 17 dny 25.11.2017 18:30 |  
        3 1

        A jak dlouho na ty vydařené akce budeme čekat? Vadí mně, že se tady vytváří "škatulkování" typu vysokých nároků (typicky Zmrhal, Rotaň, dříve Flo), kdy je skoro každá jejich nezdařená akce rozebrána takřka pod drobnohledem, dvacetiminutová útlumová fáze v průběhu zápasu hodnocená jako důkaz nefotbalovost apod. V druhé "škatulce" jsou pak hráči, kterým je pardónovano skoro všechno, typičtí zástupci Stoch a Sobol.
        V tomto utkání měl Stoch skvělý moment, kdy přihrál do loženky Necidovi, ale jinak jeho hra je hrubě nefektivní a jeho drajv směrem dopředu končí před vápnem. Přitom máme právo být na něj velmi nároční, je to bezesporu hotový hráč, ale i takoví musí někdy změnit návyky, aby z toho mužstvo mělo prospěch.
        Sobolovi je pro líbivost jeho útočných aktivit tolerováno nedůsledné bránění, přičemž snad všem musí být, že to má být u obránce primární záležitost. Sobol je mladý, rychlý, skvěle technicky vybavený, ale v obranné fázi musí být trenérsky usměrněn.

  5. Nesouhlas

    pinochet   před 17 dny 25.11.2017 01:29 |  
    12 0

    Nesouhlasím se stejnou známkou pro Jugase a Součka vers. Stoch. Oba hráli o dost lépe a neobstojí ani argument, že Deli dopředu lépe přihrává než Jugas. V tomto zápase to určitě neplatilo, Judas měl dva krásné dlouhé přesné centry do šancí na Necida. Souček dozadu pak předvedl o hodně víc než Stoch dopředu.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    tomblesk   před 17 dny 25.11.2017 01:40 |  
    5 0

    s hodnocením Quelhara souhlas, jako vždy pečlivé i díky postřehnutým detailům. Já kromě toho si nejvíc cením týmového výkonu. Mančaft jel jako správně seřízený stroj, což je dílem všech. Takže jednotlivě jsem známkoval o stupeň víc než quelhar zde. Je to subjektivní - stejně radost z týmu je na místě a moc důležitá ... Na Astanu určitě - tam to půjde asi na krev ...

  7. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    Akuls   před 17 dny 25.11.2017 10:52 |  
    8 4

    Tak jsem si na doporučení Quelhara zavzpomínal na Deliho začátky v sešívaném dresu a pokud mne paměť neklame, tak hrál nejdříve na pozici DZ, vyhrával jeden souboj za druhým a navíc si hráče soupeřů vodil ve stylu svého krajana Yaya Toureho, stejně jako když jsem ho viděl poprvé v Edenu v dresu Příbrami a vodil si celou naši zálohu. Jestli Quelhar myslel jeho občasné, trochu riskantní kousky pro pobavení diváků, které předváděl na pozici stopéra, tak to bylo o dost měsíců později. Ostatně to, že je to bývalý záložník a má rád balón nám občas připomene i nyní. Docela by mne ale zajímalo, zda by si v případě potřeby toho DZ střihnul ještě i dneska.
    Všimnul jste si někdo, že Hušbauer jako technický hráč paradoxně jen velmi málo spolupracuje s hráči obdobného ražení. Bylo to už s Barákem a nyní i s Dannym. Třeba proti Dukle začal být Hušbauer vidět až když Danny vystřídal. S MTA podal dobrý, aktivní výkon asi i díky tomu, že za ním hrál Souček s MNN a on se téměř nemusel věnovat bránění. Podle mne si toho všiml i JŠ, že spolu chlapci moc nespolupracují a nechal tentokrát na lavičce Dannyho. Takže nešlo o připokakanost a defenzivní sestavu, ale o nutnost mužstvo postavit tak, aby to ve středu pole fungovalo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      Alanor (admin)   před 17 dny 25.11.2017 11:28 |  
      7 2

      To není pravda, ten první půlrok na DZ byl od Deliho hodně rozpačitý (ačkoliv podzim v Příbrami na tom postu neodehrál špatně). Pro mě byl vysněnou posilou, ale v záloze to nepotvrzoval. V podstatě nedal přesnou přihrávku.

      Ligová hvězda se z něj stala, až když ho Uhrin přesunul na stopera.

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        Akuls   před 17 dny 25.11.2017 13:33 |  
        5 4

        Podle mne byl Deli od samého počátku, tzn. jaro 2015, pro Slavii obrovskou posilou. Mezi svými tehdejšími spoluhráči v záloze Boudjemou, Hrubým, Keniou, Baezem a Pitákem čněl svými výbornými výkony jako maják a to jsme po skvělém začátku uhrali pod Beránkem v sezóně 2014/2015 horko těžko až 11. flek. Deli sám uhrál to co všichni ostatní dohromady, hlavně co se vítězných soubojů týče. Přitom na rozdíl od Baeze prakticky nefauloval a o ostatních nemá cenu ani mluvit, to byly samé skleněnky. Podle mne byl na DZ i velmi slušně technicky vybaven, rozhodně si nepamatuji, že by za zbytkem zálohy nějak zaostával po technické stránce a určitě neměl problém ani s přihrávkou. Připomínám, že stopéra hrál už za trenéra Beránka na jaře 2015, např. na Bohemce 1:1, v Příbrami 2:1, doma s Jihlavou 1:2 nebo doma s Duklou 2:0. Vždy když zaskakoval na stopérovi, tak bylo vidět, jaký průchoďák je bez něj naše záloha, proto tam také Beránek, pokud to jen trochu šlo, stavěl raději nezkušeného Fialku nebo Kodra. Ano, stopérem číslo jedna se stal až po příchodu Uhrina, ale pamatuji se, jak se tady psalo, že by stopéry v klidu uhráli Látka s Bílkem a Deli by měl hrát nadále v záloze, protože trojice Souček, Hrubý, Piták právě moc středových řad nepřehrávala. Pokud se pamatuji, tak chyby v rozehrávce mu byly vyčítány až když hrál stopéra. Nicméně důvodem bylo to, že mu jeho kolegové dávali alibisticky "důvěru", aby rozehrával vśechno on a to často i v momentech kdy už byl pod tlakem napadajícího útočníka. Mistrem v tom byl hlavně Luftner, ten sám kolmou přihrávku dopředu nedal snad nikdy.

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        sks9   před 15 dny 27.11.2017 17:21 |  
        0 0

        Až na to že Deli hrál stopera už v Příbrami.

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      DF007   před 17 dny 25.11.2017 12:39 |  
      1 3

      Deli byl vždy stoper, ale u nás hrál nejdříve defenzivního záložníka. Sám mnohokrát deklaroval, že nejlépe se cítí na stoperu, že neni DZ.

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        Akuls   před 17 dny 25.11.2017 14:07 |  
        1 1

        Deliho přivedla jako záložníka do ČR jako 21-letého na jaře 2012 ACS. Sezónu 2013-2014 strávil na hostování v DČB také jako záložník. Podzim 2014 strávil opět na hostování, tentokrát již v 1. lize jako hráč Příbrami a opět jako záložník. No a od jara 2015 je ve Slavii a podle mne jsme ho kupovali také do zálohy, když na místo stopera jsme měli Latku a Bílka, případně nadějné Fialku a Kodra.

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          DF007   před 17 dny 25.11.2017 16:37 |  
          1 2

          To, že někde hrál záložníka, neznamená, že je záložník. Ze všech rozhovorů s ním vyplývá, že je stoper.

          • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

            Akuls   před 17 dny 25.11.2017 16:56 |  
            1 1

            Já jen, že Deli vždy stoper rozhodně nebyl jak tvrdíte výše, a to asi ani v Abidjanu, když ho ACS kupovala jako záložníka, ale nabitém kádru se tam neprosadil. To až ve Slavii ho na této pozici poprvé vyzkoušel 4.4.2015 Beránek na Bohemce, vzhledem ke zranění Latky. I za Pobřeží Slonoviny nehraje Deli stopera, ale většinou krajního obránce. To že raději hraje stopera než DZ je jasné, to asi každý, všechno má před sebou, nemusí tolik běhat ...

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      rak (přítel SN)   před 17 dny 25.11.2017 13:47 |  
      0 0

      Dá se tam vytáhnout i celkový rating za všechny zápasy bez ohledu na počet, tedy průměr. Pro zajímavost jsem v rychlosti vytáhl z českých mužstev (celkem uvedeno 968 hráčů). Bez záruky, možné přehlédnutí


      36. Sobol
      47 Hubník
      55 Krmenčík
      102 Kopic
      111 Frydrych
      189 Ngadeu
      196 Čermák (Plzeň)
      207 Jugas
      209 Souček
      219 Sýkora
      228 Bačo (Zlín)
      255 Hejda
      286 Necid

      dále jen naši
      365 Laštúvka
      459 Deli
      559 Stoch
      659 Danny
      677 Zmrhal
      797 van Buren
      858 Hromada
      907 Škoda

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        rak (přítel SN)   před 17 dny 25.11.2017 13:47 |  
        0 0

        Ještě Hušbauer 61.

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        Radek097 (přítel SN)   před 17 dny 25.11.2017 17:07 |  
        0 0

        V tom si můžeš udělat detailní rozbor Slavie nebo jakéhokoliv jiného týmu a máš přehled o stylu hry, a dokonce i o hráči, kterého jsi nikdy neviděl.
        Dá se říct, že s takovými čísly dělá právě Dobiáš, který nám občas najde nějakou utajenou hvězdu. :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          rak (přítel SN)   před 17 dny 25.11.2017 17:35 |  
          2 0

          Vcelku mně překvapuje, že jak tam tak i na UEFA.com od nás zcela jasně dominuje Sobol. Občas se mně zdá, že v defenzivě není úplně stoprocentní.

          • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

            Radek097 (přítel SN)   před 17 dny 25.11.2017 19:18 |  
            2 0

            Stoprocentní možná není, ale nejspíš dělá něco jinak než ostatní... lépe.
            Proti MTA mně překvapilo, že měl Sobol nejvíce zachycených míčů soupeře a to celkem sedmkrát z celkového počtu 26. Osobně bych čekal nejvíc zisku u Ngadeua. Sice soupeř chodil středem nejméně(30%), ale pravou stranou(stranou Sobola šli v 33% případech), ale přitom střely šly jen z 8% ze strany pravé, což mohlo být způsobeno dobrým vykrytím prostoru a vynucení soupeře jít do středu anebo jejich pravou stranou, kde jejich krajní záložník/obránce má stejný úkol jako u nás Stoch a to chodit do středu(Slavia měla z levé strany jen 6% střel a útočilo se levou stranou ve 29% případu(nejméně)).
            Dále má Sobol jednu z nejvyšších % přihrávek(a to 83%), což bude v konečném výsledku taky dělat hodně... na druhé stráně Frydrych měl jen 61%, což je velmi nízké číslo(druhý nejhorší po Laštůvkovi 54%).

  8. Boleslav

    Mike   před 17 dny 25.11.2017 12:30 |  
    0 0

    Co povite na Boleslav ? Ja vim, Uhrin je nemocny a muzstvo nevedl, ale dostat ctyrku od trapne Dukly v minulem kole, to je na povazenou.

    • Re: Boleslav

      dubas   před 17 dny 25.11.2017 12:34 |  
      9 3

      Jestli to nebude tím, že ta Dukla není tak trapná, ale my tak ukrutně dobří, ale chápu, že to se některým nehodí:-)))

      • Re: Boleslav

        Merlinus (přítel SN)   před 17 dny 25.11.2017 18:00 |  
        2 1

        Tak fakta. V 8 venkovnich zapasech letos Dukla 2x remizovala a 6x prohrala. Vitezstvi zadne. Rozdil ve skore -18.

        • Re: Boleslav

          dubas   před 17 dny 25.11.2017 18:48 |  
          8 0

          To ale nijak nesnižuje náš výkon, zvlášť, když jsme jim dali největší kotel ze všech. To jak někteří fanoušci musí najít nějaký důvod proč znehodnotit náš výkon, je pro mě nepochopitelné.

          • Re: Boleslav

            foe   před 16 dny 26.11.2017 13:17 |  
            3 0

            Každý, kdo přispívá do zdejsich diskusi nemusi být , a dle mého názoru určitě není fanoušek Slavie. Takže bych si s tím negativismem za každou cenu nedělal hlavu.

    • Re: Boleslav

      DF007   před 17 dny 25.11.2017 12:41 |  
      1 0

      Je velký rozdíl mezi Duklou na Julisce a venku. Stačí se podívat na statistiky. A navíc Bolka je fakt špatná. A když si uvědomíme, že v Bolce na stoperu nastupuje Magera, tak tohle je důsledek.

    • Re: Boleslav

      TSeguinTS   před 17 dny 25.11.2017 12:50 |  
      11 0

      Pouze se ukazuje (dlouhodobě), že Uhrin je průměrný až podprůměrný trenér. Boleslav má 4. nejhodnotnější kádr v lize a on s tím dokázal prohrát 8 zápasů z 15 a v počtu obdržených gólů jsou 4. nejhorší v lize.

  9. Vydelky v evropskych poharech

    Mike   před 17 dny 25.11.2017 13:04 |  
    11 0

    Letos jsme vydelali uz slusnou sumu- 70 milonu za play off Ligy mistru, 67 milionu za Evropskou ligu, 25 milionu za 2 vyhry a 2 remizy ve skupine Evropske ligy, pokud postoupime, bude to 13,5 milionu a 3,2 milionu za remizu, kterou potrebujeme k postupu. Takze pokud neprohrajeme s Astanou, tak premie od UEFA bude cca 180 milionu. To je velmi slusne.

    • Re: Vydelky v evropskych poharech

      bongor   před 17 dny 25.11.2017 17:45 |  
      9 0

      Ale na Messiho nám ještě chybí přes 17 miliard

    • Re: Vydelky v evropskych poharech

      quelhar (admin)   před 17 dny 25.11.2017 18:25 |  
      3 0

      Za postup by pro nas melo byt 800 tisic Euro (500 za postup a 300 za druhe misto ve skupine), to by melo delat vic nez 13,5 milionu CZK.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    CubaCubicula   před 17 dny 25.11.2017 13:08 |  
    13 4

    Musím, říci, že dlouho jsem se takhle nerozcházel v hodnocení. Nicméně viděl jsem to z tepla domova, tudíž v hledišti to mohlo vypadat výrazně jinak. Vem to čert.

    Jen několik poznámek: Laštůvka podržel svůj tým když to bylo potřeba, výborně vychytal skvěle umístěnou střelu, to, že před sebe, už je věc obránců, on dal šanci neinkasovat. Další věc je, že pomáhá v rozehrávce a celé hře a často eliminuje už v předpřípravě samotné šance svým výběhem apod. Plus dobré postavení v několika případech a hlavně čisté konto. 5 je neadekvátní, stejně jako o výborném zákroku říci jen "že to vyrazil před sebe". Lepší 6 až klidně 7

    Kraje obrany - nebudu ani rozdělovat kdo (byť teda Frydrych přinesl zlepšení v poslední půl hodině), byly příšerní. Dopředu fatálně nepřesní, dozadu naivní. Jediné kdy nám hrozili Izraelci byly právě kraje. Za mne slabší 4 jen díky výsledku zápasu a slabému soupeři.

    Hušbi - 9? dal dva goly, ale prvni polocas nebyl na hristi duchem a snad ani fyzicky, vykaslal se na spoustu souboju apod. Nesnizil bych znamku, dvakrat mu to padlo a rozhodl, ale nekde vzadu to tam proste je, ze 40 minut byl nejslabsi hrac tymu

    Stoch - prvni polocas na jednicku, druhy polocas zmizel, jen nevim jestli je to kvuli tomu, ze zacal branit za Sobola, nebo proste si ho zacali vic vsimat

    Zmrhal - tohle je pro mne jasna 9, byl u vseho, skvelej

    Míša - za prvni polocas 5 za druhy 7, tak jsme se shodli

    Necid - ok, nehral uplne spatne podle mne, hral proste vez a hrota...

    ale kde mam nejvetsi problem je JUGAS, rikam si, co jeste musi udelat, aby si zaslouzil lepsi znamku nez 6... neprohrat souboj? hotovo. Hrat tvrde? hotovo. Organizovat obranu? Hotovo. Rozehravka? mimochodem na Necida sly dva dlouhe balony, jednim prekonal brankare, nikoliv brankovou caru, druhy si velmi chybne zpracoval, oba tyhle vyborne balony sly prave od Jakuba Jugase

    ale co sešívka to názor, takže jenom můj pohled. Ať žije Slavia! Smrt Spartě!

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      TSeguinTS   před 17 dny 25.11.2017 13:39 |  
      7 0

      Souhlasím s tvým pohledem na kraje obrany a na Jugase, který hrál vysoce koncentrovaně a tvrdě.

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      Kenny   před 17 dny 25.11.2017 13:44 |  
      3 0

      Viděl jsem to tvojí optikou :-).+1

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      Akuls   před 17 dny 25.11.2017 14:29 |  
      0 1

      Jen bych si dovolil oponovat, že Frydrych měl naopak nejhorších posledních 30. minut zápasu, kdy mu začal pěkně zatápět v jeho prostoru v 60. min. nastoupivší Atar. To byl ten hráč, který nastřelil břevno a vyplašil střelou přes celou bránu Laštůvku. Někde jsem četl, že to byla kdysi nejvétší izraelská fotbalová naděje a že strávil i nějakou dobu v širším kádru Barcelony CF.

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      Boo_SKS   před 17 dny 25.11.2017 17:33 |  
      3 2

      Souhlas, az na toho Lastuvku.

      Uz od zaku se prece brankari uci, ze vyrazet maji do stran, kde je vetsi bezpeci. Rozhodne ne pred sebe, kde se to da snadno dorazit.

      Ja bych to Lastymu ani tak nevycital, kdyby ta strela sla doprostred, ale kdyz se na tu akci podivate jeste jednou, tak zjistite, ze ta strela sla na zadni tyc, takze spravne by to mel golman vyrazet smerem dozadu od nasi brany nebo na roh. On to nejak hodne podivne vyrazil uplne naopak. Nevim, jestli strelu vyrazel jinou rukou, nez by spravne mel, ale prislo by to hodne zvlastni.

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        Martin 58   před 17 dny 25.11.2017 18:47 |  
        4 2

        Taky jsem ho nakonec vyprůměroval, protože ten zákrok stoprocentní rozhodně nebyl. Mně však vadí i jeho starobylá rozehrávka. Často zpomalí akci tím, že míč zadrží na příliš dlouho a pak ho odflákne čechovským způsobem, Dlouhodobě to sleduji a většinou (tak v 70% případů) to skončí ztrátou míče pro mužstvo a následným bráněním. To už je dneska u kvalitních brankářů mimo. Přesná a rychlá rozehrávka brankáře je jednou z důležitých zbraní při založení rychlého protiútoku, protože právo hrát rukou ve vlastním pokutovém území, je opravdovým privilegiem.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    Ragnarok   před 17 dny 25.11.2017 15:57 |  
    3 5

    Dnešní derby U19 nenabídlo ze strany Slavie mnoho pozitivního. Sintean je strašný sólista, Beňovi chybí větší rychlost. Sparta vyhrála zcela zaslouženě 5:3 a rozdíl mohl být vyšší. Ve Spartě byl velmi zajímavý Hložek (ročník 02, tzn. je o 3 roky mladší), stoperská dvojice zcela suverení Burda s Huckem, Sedláček, Burda i Drchal kvalitní výkon, Frýdek mne oproti pověsti, která ho předchází, zklamal. Náš tým vůbec nevyužíval křídla a vzadu byl velmi nejistý. Mělo by se to celé výrazně zrychlit. Jinak Sparta tam měla lepší kotel než mají na áčku.

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      Akuls   před 17 dny 25.11.2017 16:39 |  
      0 1

      To je ještě krásný výsledek. Nedávno tito kluci prohráli v Brně 6:0. 19-ti letí hrají za juniorku a tak za U-19 hrají 18-ti letí, a to ještě třeba Vojta Mareš hostuje v chlapech VŽ. Ten rok je v tomhle věku ještě hodně znát. Snad Plíšek ví co dělá. Počítám ale, že ACS to má nastavené stejně, Brno ale asi ne.
      A jak skončilo derby U-17? Tam bych Slavii dával větší šance na úspěch, i když jak hráli v týdnu na hlavním stadiónu s U-17 Frydku-Místku (2:0), tak mne naše obrana moc nepřesvědčila. Hosté měli snad čtyři loženky.

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        Ragnarok   před 17 dny 25.11.2017 16:42 |  
        2 3

        Opravdu dobrý bude ten Hložek a hádejte, kdo je jeho agent. Ano, pan Paska. Ten má dobré oko.

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          Akuls   před 17 dny 25.11.2017 17:16 |  
          1 2

          No jo, to je velký talent. Viděl jsem ho letos v létě na Cee Generalli Cupu. Je šikovný a střílí mu to.

          • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

            hiker42   před 17 dny 25.11.2017 19:12 |  
            1 1

            Hložek je neskutečnej talent a taky dříč. jednoznačně hráč pro repre, do 2 let, věřte mi. do 3 let nejdražší přestup z český ligy.

            • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

              Akuls   před 17 dny 25.11.2017 20:06 |  
              0 1

              Asi ano. Je to přitom normální kluk z Ivančic, žádný sparťanský zabedněnec. Škoda, že jsme ho ve 14-ti nezlanařili my, ale ti ze špatného břehu Vltavy. Utáhly ho kromě jiného i na návštěvu u Tomáše Rosického na Arsenalu v Londýně.

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          Robinator   před 16 dny 26.11.2017 11:55 |  
          0 1

          Hložek je super hráč..stejně jako můj brácha má Pasku, už má nabídky že zahraničí do x akademií..ale nechtějí ho pustit no..uvidíme, jak se to vyvine

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        Lantenac   před 17 dny 25.11.2017 16:50 |  
        1 0

        U17 vyhrála 3:0, zdroj: twitter slaviamladez

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        quelhar (admin)   před 17 dny 25.11.2017 17:08 |  
        3 0

        Pokud se nepletu, tak soucasne U19 a U18 jsou rocniky, do kterych se po nastupu Cinanu jeste prilis neinvestovalo. Je pravda, ze letos prislo par cizincu, kteri hraji prevazne v juniorce, ale jsou vekem jeste dorostenci. Dnes z nich nastoupili Sintean a Nabiyev. Takze me neprekvapuje, ze Sparta je tady vys nez jsme aktualne my.
        Pristi rok cekam, ze hromada z hracu U17 pujde rovnou do U19 a treba uz to bude trochu jina story.

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          Ragnarok   před 17 dny 25.11.2017 17:18 |  
          1 3

          Ani jeden z nich Quelhare ale nevynikal Sintean se snad ukázal výrazněji při přetahování o míč s Běnem před penaltou. Fari a Hönig na křídlech by sice možná něco udělali, ale absolutně tam nedostali balon. Ale je to dáno i kvalitou Sparty, uprostřed hřiště nás prostě u U19 přehráli. Pro áčko tam u nás nikdo nebyl zcela jistě. Celkem děsivé, že v této kategorii by mohl nastoupit Mbappé :)

          • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

            Ragnarok   před 17 dny 25.11.2017 17:22 |  
            0 1

            Tak sorry, nemohl, je 1998. Těším se na gólmana Markoviče v áčku.

          • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

            spravnej_jezedak   před 16 dny 26.11.2017 12:05 |  
            2 0

            Navzdory vsem negativnim reakcim ti dekuji za info.
            Vzdy se rad dozvim i neco o mladezi.

            • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

              Ragnarok   před 16 dny 26.11.2017 19:52 |  
              1 0

              Já to ale nemyslím vůbec negativně, to je reálné hodnocení situace a toho zápasu. Naše 19 má problémy především na pozici stoperů. Abych řekl i pozitivní věc: řídil to ligový rozhodčí Nenadál a byl naprosto precizní, skvěle komunikoval s hráči a přispěl ke kvalitě utkání. Utkání 19 a 17 bych doporučil každému, je to zajímavé. Úroveň u U19 je zhruba někde blízko krajských přeborů, v divizích by obstály pouze týmy z horní poloviny tabulky. Mládežnický fotbal je zajímavý i kvůli publiku, které se tam schází a nemyslím tím rodiče.

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      MVSKSVCFIM (přítel SN)   před 16 dny 25.11.2017 22:51 |  
      2 0

      Letošní U19 by měl být snad ten poslední, vyloženě slabý ročník. Bohužel tady Slavia ještě "těží" z minulých let. V ročnících 1999 a 2000 není (až na pár výjimek) hráčská kvalita, jako mají nejen na druhé straně řeky.
      Pokud si dobře pamatuji, tak loňská U17 (r. 2000) byla hodně slabá, U18 (r. 1999) hrála druhou nejvyšší dorosteneckou soutěž, kde nebyla žádná konkurence. Pár hráčů z 1999 samozřejmě nastupovalo za U19 už minulý rok, ale moc jich nebylo.
      Nakupovat kvalitní české hráče v přímo do tohoto ročníku už se finančně moc nevyplatí. Jak už psal Quelhar, před sezónou přišlo několik hráčů ze zahraniční, převážně ale do juniorku, která by bez nich nedala dohromady 11 hráčů. Vyloženě do U19 přišel snad jen slovenský útočník Bruno ČERŇANSKÝ (ročník 2000), ten přišel už někdy letos v březnu, ale dlouhou dobu nehrál (zranění? problémy s přestupem?).
      V nižších ročnících to vypadá do budoucna dobře.

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        Ferguss   před 16 dny 26.11.2017 15:20 |  
        4 0

        Těch 5 mizerných let se s námi bohužel ještě nějaký čas potáhne. Ať už v mládeži nebo třeba v koeficientech. Ani jedno za rok bohužel spravit nelze.

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          bongor   před 16 dny 26.11.2017 19:04 |  
          2 0

          To jsem chtěl taky napsat,ty škody na všem okolo Slavie se budou napravovat možná deset let.

          • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

            travel (přítel SN)   před 15 dny 27.11.2017 08:39 |  
            1 0

            Tady je odpověď:
            Retweetnuto uživatelem Slávistické noviny

            Slavia mládež‏
            @slaviamladez
            16 hpřed 16 hodinami
            Víc
            Týmy mládeže po podzimní části soutěže:
            #SKSU19 - 8. místo
            #SKSU18 - 1. místo
            #SKSU17 - 1. místo
            #SKSU16 - 1. místo
            #SKSU15 - 1. místo
            #SKSU14 - 1. místo
            18 retweetů 107lajků
            Odpovědět 3 Retweetnout

  12. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    honzaccc   před 17 dny 25.11.2017 16:15 |  
    0 0

    S hodnocením celkem souhlasím.
    Nevíte, jak Gino van Kessel? Posledních 9 zápasů (od 14.10.) nebyl ani na lavičce, dnes hraje Oxford další zápas a taky tam není.
    Je zraněný nebo prostě nehraje...?

    • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

      EdCable   před 17 dny 25.11.2017 18:48 |  
      3 0

      Z webu Oxfordu: "United are likely to stick with the same squad that won at Plymouth last weekend. An unchanged line up then lost at home to Blackburn on Tuesday night and the only player close to a return is Gino van Kessel who joined training fully this week and could be available."

      Takze zacal naplno trenovat tento tyden.

      Na FB je jinak info ze zari, ze se mu narodila dcera.

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        bongor   před 16 dny 26.11.2017 20:07 |  
        2 1

        Dobrý večer,nevíte někdo,kolik vyhrála bída v Olomouci?jestli to nikdo neví,jdu se zeptat do hospody ,jejich fandů. Děkuji za info.

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          Arya   před 16 dny 26.11.2017 20:21 |  
          1 0

          :))
          Bídě běduje...

          • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

            Arya   před 16 dny 26.11.2017 20:21 |  
            0 0

            *Bída

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          honzaccc   před 16 dny 26.11.2017 20:38 |  
          1 0

          Bídě začíná chcípat i poslední koza... :D

          • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

            bongor   před 15 dny 26.11.2017 21:28 |  
            1 0

            Tento týden má přijet nová koza,místo té italské.Škoda.

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          honza_sl   před 15 dny 27.11.2017 11:31 |  
          0 0

          Tak pozor Bongore,


          Sparta předvedla velmi srdnatý výkon, bylo vidět, že ti super hráči si váží toho, že mohou být v dresu mistrů Mléčné dráhy. Taktika byla skvěle připravená, jasná italská škola. A nebýt Berbra, Kalouska, iluminátů atd. tak sahali po remíze...

      • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

        honzaccc   před 16 dny 26.11.2017 20:37 |  
        0 0

        díky :)

        • Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

          travel (přítel SN)   před 15 dny 27.11.2017 08:42 |  
          0 0

          Docela zajímavý:
          Michal Janda, Černošice
          dnes 08:15
          Řeknu jen jeden příklad toho, jak se to na Letný od vstupu Křetínskýho do klubu vede. Ve vitrýnách máme jen trofeje za posledních asi deset let. Na můj dotaz, kde jsou všechny ty desítky, nebo spíš stovky a tisíce trofejí, vlajek, dresů, pohárů a dalších věcí mě bylo odpovězeno, že se neví. Někam zmizelo 120 let naší historie v podobě těchto předmětů a nikdo neví kam.

  13. Re: Hodnocení slávistů - Maccabi - Slavia 0:2

    careca75   před 15 dny 27.11.2017 13:13 |  
    0 0

    Prodám vstupenku na Slavia - Astana. Sektor 114, řada 24, sedadlo 14. Za 400 Kč, původní cena byla 560. Vlezla mi do toho služebka...

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen