Fortuna liga

Jablonec - Slavia 1:1

Slavii čekala v 15. kole HET ligy velká výzva v podobě zápasu v Jablonci, kde sešívaní nevyhráli již po dobu dlouhých osmi let. Během povedené první půle to vypadalo, že se historie bude přepisovat, ale ve druhé půli slávisté postupně přestali hrát a po remíze 1:1, tak prokletí nadále trvá.

Trenér Šilhavý udělal oproti vítěznému čtvrtečnímu zápasu s Maccabi jedinou změnu - místo zraněného Deliho nastoupil Danny. Na místo stopera se pak zasunul Ngadeu. Domácí postrádali svého nejlepšího střelce Tecla, který coby kmenový hráč Slavie nemohl proti sešívaným nastoupit.

Slavia byla lepší od úvodního hvizdu. Hned v úvodu se dral do samostatného úniku Škoda, ale špatně zpracoval míč. To paradoxně zmátlo brankáře Valeše a odražený míč skončil jen těsně vedle tyčky jeho branky. V úvodních 10 minutách hry sešívaní vybojovali hned 3 rohové kopy, ale žádný k zajímavějšímu zakončení nedotáhli. Překvapivou, ale nepříliš důraznou střelu Škody z 11. minuty pak domácí brankář pokryl. Domácí pak na čas vyrovnali hru a hrozili hlavně z rychlých brejků. Naše obrana však vždy zafungovala spolehlivě. Ve 24. minutě se míč dostal ve vápně k Dannymu, který z voleje vypálil tvrdě, leč nepřesně. Skutečnou tutovku si červenobílí připsali až po půlhodině hry. Po Stochově centru hlavičkoval Škoda a trefil spojnici tyče a břevna! Slávisty to ale nemuselo mrzet dlouho. Hned o 4 minuty později poslal další přesný centr Stoch, Zmrhal se odpoutal od Kysely a zamířil přesně do sítě! Po chytře zahraném rohu pak byla ztečována střela Hušbauera těsně nad. V závěru ještě po rohu nebezpečně hlavičkoval Ngadeu, ale Valeš byl tentokrát připraven. První poločas tak skončil za zaslouženého vedení sešívaných, kteří byli jednoznačně lepším celkem.

Do druhé půle vstoupila Slavia opět dobře. Danny rozjel hezkou akci, kdy mu míč vrátil Škoda zpátky na hranici vápna, z dobré pozice však portugalský hráč pálil vysoko nad. Jak se později ukázalo, tak zlomový moment zápasu přišel v 52. minutě, kdy Sobol našel na malém vápně zcela volného Škodu, který ale tutovku zahodil střelou vedle. To, že Slavia nerozhodla, našeho soupeře nakoplo a postupně začal být čím dál více aktivní, zatímco slávisté přestávali hrát. Varováním pro svěřence trenéra Šilhavého nebyly ani dvě dobré možnosti domácích, kdy nejprve Zelený pálil sám jen o kus nad a následně o pár minut později Považanec trefil ranou z úhlu Laštůvkovy nohy. Dotřetice už to Jablonci vyšlo. Slávisté propadli na soupeřově polovině a zelení brejk sehráli přesně - Hanousek vysunul do samostatného úniku Mihálika, který ranou doprostřed propálil příliš brzy padajícího Laštůvku. Za hustého sněžení, tak bylo vyrovnáno. Trenér Šilhavý pak nepříliš pochopitelně stáhl dobře hrající duo Danny, Stoch a nahradil je Van Burenem a defenzivněji laděným Hromadou. Změny nepomohly a tlak Slavie se nekonal. V závěru naopak mohli rozhodnout domácí, když v 82. minutě vychytal Laštůvka v gólové šanci Zeleného. Zápas tak skončil remízou 1:1.

15. kolo - Pondělí 27. 11. 2017 17:30

HET liga, 2017/2018
1 - 1
0 - 1
FK Jablonec
FK Jablonec

64. Mihálik

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Jaromír Zmrhal

Komentáře (360)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé