Evropská liga

Slavia - Astana 0:1

Slavia v Edenu nečekaně podlehla Astaně 0:1 a loučí se tak s Evropskou ligou.

Trenér Jaroslav Šilhavý se musel v zápase obejít bez pětice zraněných hráčů, Mešanoviče se Šventem na marodce doplnili také Hromada, Hušbauer a Deli. Na pravém kraji obrany tentokrát nastoupil Frydrych místo Bořila, ve středu zálohy pak nastoupili Souček s Rotaněm a Dannym.

Ve třetí minutě zaznamenal první střelecký pokus Slavie Frydrych po centru Stocha, z úhlu ale našel jen rukavice Eriće. Frydrych to zkusil za deset minut znovu, tentokrát zpoza vápna bránu soupeře netrefil. V 17. minutě musel nuceně střídat Milan Škoda, na hřišti jej nahradil Tomáš Necid. Ten se hned po svém příchodu na hřiště na chviličku radoval z branky po rohovém kopu, sudí ale v tu chvíli domlouval hráčům ve vápně a hra tak nemohla začít a branka neplatila. A pak začala dlouhá pasáž hry, kdy se na hřišti doslova vůbec nic zajímavého nedělo, oba soupeři byli někdy až komicky nepřesní. A po této dlouhé pasáži šli do vedení hosté. Vše začalo zblokovanou střelou Twumasiho a odpískaným nedovoleným zákrokem kousek od rohového praporku, který se slávistům na hřišti ani v hledišti příliš nepozdával. Centr do vápna nezasáhl vybíhající Laštůvka, míč se odrazil z hloučku hráčů směrem k bráně, kde jej uklidil do prázdné brány Aničić. Po krátkých dohadech rozhodčích, zda to byl ofsajd nebo ne, sudí Massa branku uznal - 0:1. Do konce poločasu se zmrazení slávisté k ničemu nedostali a šli do kabin za nepříznivého stavu.

Trenér Šilhavý přes tragický výkon slávistů o poločase nestřídal. Po dvou minutách druhé půle se sešívaní konečně dostali do tutové šance, úžasný míč z vlastní poloviny vyslal Danny a našel za obranou Zmrhala, ten však tváří v tvář Erićovi neuspěl a míč poslal těsně nad. O chvíli později střílel z úhlu Necid, vzdálenější tyč však také minul. A po centru Součka si míč ve vápně dobře našel znovu Necid, hlavičku nasměřoval jen do brankáře Eriće. Slávisté viditelně přidali a tlačili se před bránu, zároveň ale dávali prostor hostům k brejkům a zápas tak byl mnohem otevřenější než v první půli. Slávisté drželi míč, ale do dalších šancí se dostávali jen ztěžka. Naopak na druhé straně střílel po kostrbaté akci Kabananga ve vápně nad. V 78. minutě spálili slávisté další šance, nejprve Erićovi vypadl míč a Necid jej zkusil poslat do brány, byl z toho jen roh. Z něj střídající Sýkora našel na malém vápně úplně volného van Burena, který nepochopitelně hlavou nastřelil opět jen Eriće. V 84. minutě Erić také lapil dalekonosný pokus Sobola. O dvě minuty později střílel Souček v dobré pozici z hranice vápna, bránu minul. Zběsilý závěrečný tlak Slavie už střelu nepřinesl a Slavia tak završila nepříliš povedený podzim šokujícím vypadnutím z Evropské ligy.

skupina, 6. kolo - Čtvrtek 07. 12. 2017 19:00

Evropská liga, 2017/2018
0 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

FC Astana
FC Astana

38. Aničić

Komentáře (484)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé