Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 17/18 9

V posledním díle podcastu Mezi námi fanoušky v roce 2017 diskutují quelhar, tolsimir, Leoneig a subhuman o nepovedeném zápase s Astanou, o působení Slavie v Evropské lize a především hodnotí devět letních posil Slavie.

Slavii se závěr podzimu vůbec nevydařil a vypadnutí z Evropské ligy výrazně přispělo ke změně hodnocení podzimní části sezóny z rozpačitého na prakticky výhradně negativní. Zápas s Astanou působil na účastníky podcastu občas téměř jako parodie a málokdo věřil do konce, že se zápas podaří zvrátit alespoň na postupovou remízu. Tímto tématem začíná poslední díl podcastu Mezi námi fanoušky v roce 2017 a pokračuje diskuzí o nepřílíš kvalitním supportu ze strany Tribuny Sever skrz celý podzim a možných příčinách, o výkonech Slavie v Edenu a největší část je věnována hodnocení letních posil, kde se všichni diskutující shodli na tom, že celkově podávaly posily pouze průměrné výkony (někteří lepší a někteří horší) a dvě letní posily vyloženě propadly.

Obsah:

00:00 Prohra Slavie s Astanou, vypadnutí z Evropské ligy
19:20 Slavia - Baník, podzimní fandění na Tribuně Sever a výkony Slavie v Edenu
32:20 Hodnocení letních posil - žádná trefa do černého, několikrát nadprůměr, dva propadáky

 

Komentáře (24)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

    SKEP     před 6 lety 15.12.2017 14:39 |  
    1 1

    Dovolte mi otázku ohledně výběru posil. Nezřídka jsou zde dávány za příklad "zázračné" programy pro vyhledávání fotbalistů (např. od p. Dobiáše, p. Nezmara apod.). V zahraničí na tomto lukrativním poli dlouhá léta hospodaří celá řada společností či jiných podnikatelů a rozhodně nelze tvdit, že všechny transery jsou povedené. Netuším, jakým způsobem se taková databáze rodí, nicméně předpokládám, že někdo musí na začátku procesu údaje do systému vložit. Uvedu malý, až úsměvný příklad: během výkonu základní vojenské služby jsem nastupoval v jedné moravské VTJ pod vedením pplk. Rabušice. A otec dnešního jihlavského forvarda si již tehdy na přesných statistikách a číselných vyjádřeních zakládal, měl na tom dokonce založen i "prémiový řád". I stalo se, že před utkáním prvního mužrtva rozdal kouč mladým vojákům z reservy, tzv. bažantům, patřičné formuláře vč. psacích potřeb. Každý vydaný arch papíru obsahoval jméno sledovaného hráče a kolonky přesné/nepřesné přihrávky, vyhrané/prohrané osobní souboje atd. "Zobáci" z hledišté v průběhu střetnutí čárkovali vše předepsané - dnes bychom řekli že vkládali data. Je zcela pochopitelné, že nikdo z nich si nedovolil svůj starší "hodnocený objekt" před trenérem statisticky znemožnit a současně riskovat malý šikánek pro pobavení mužstva. Dle toho konečné hodnocení i vypadalo - všichni jsme měli "čísla" minimálně pro národní team! A tak se ptám, operují dnešní supermoderní programy s přesnými informacemi, nejsou do nich vkládány zavádějící údaje?

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

      kjandourek (admin)     před 6 lety 15.12.2017 15:57 |  
      1 0

      Pokud si pamatuji dobře, tak operují s daty, která si sami načtou ze záznamů zápasů... prostě vezme se záznam zápasu, pustí se na něj analytický program a po projetí toho zápasu z programu vypadnou data.... nevím, jestli je to technicky možné, nejsem ajťák, ale tak to jednou někdo vysvětloval.. Nebo jsem to alespoň takhle pochopil...

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

        Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 15.12.2017 18:36 |  
        1 0

        Někde jsem se dočetl, že to určí hráče dle čísla na dresu a pak se každému hráči přisoudí data...

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

          belmis (přítel SN)     před 6 lety 15.12.2017 19:57 |  
          0 0

          A když mají špinavé trenky, musejí hrát celý zápas zády ke kameře :-)

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

        SKEP     před 6 lety 17.12.2017 13:54 |  
        0 2

        Díky za vysvětlení, nicméně uvedu modelovou situaci: Hráč A nikým neatakován rozvážně vyváží míč od své branky, o přihrávku si svým výhodným postavením či náběhem "říkají" jeho nekrytí spoluhráči B a C. Hráč A to však vyřeší po svém a posílá "těžký balon" dvojitě obsazenému hráči D, který pochopitelně (nebavíme se nyní o Messim či Ronaldovi) nekomfortní míč neudrží. Takže podtrženo a sečteno - dle "programu" hráč A do statistik získává jednu přesnou přihrávku, zatímco hráč D si připisuje prohraný osobní souboj.
        Nic proti softwarům, hardwarům či jiným case, ovšem takovýto program disponuje srovnatelnou vypovídající hodnotou jako řada balkánských agentů, nabízejících své klienty třetiligové výkonnosti s garancí, že tito borci v rodném Srbsku, Bosně apod. pravidelně účinkovali v předkolech evropských pohárů, prošli veškerými mládežnickými výběry svých zemí a jen nedopatřením nemají podepsané tučné kontrakty v Bundeslize.

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

          Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 17.12.2017 15:56 |  
          0 0

          Tak přece se klub nerozhodne získat hráče dle jedné situace, ale dívají se třeba i na data 3 let nazpátek... a je jasné, že je rozdíl hrát proti Realu Madrid nebo proti Karlovým Varům.

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

          Boss82     před 6 lety 17.12.2017 23:42 |  
          0 4

          Plácáš voloviny, očividně nemáš tušení, jak takovýto systém funguje. Pro tvou informaci - kvalitní analytický software je zcela jistě schopen vyhodnotit, že hráč A v dané situaci měl raději přihrávat hráčům B a C, přihrávku do těžké pozice hráči D vyhodnotí jako ne optimálně zvolené řešení a hráči D možná připíše ztracený míč, ovšem s přihlédnutím k těžké pozici, ve které se hráč D nacházel.

          Všechny tyto proměnné (a tisíce další) se pak promítnou do výsledné analýzy.

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

      Travinho     před 6 lety 15.12.2017 19:11 |  
      1 0

      Zajímavý poznatek. Já třeba jednou četl rozhovor s teď už bývalým talentem, který tvrdil, že nechodil do soubojů, které vypadaly prohrané, protože by mu to zhoršilo čísla.

  2. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

    Ravik     před 6 lety 15.12.2017 17:22 |  
    2 0

    Katovna hadr!

  3. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

    Travinho     před 6 lety 15.12.2017 21:54 |  
    12 3

    Přiznám se, že jsem si se zájmem poslechl hlavně druhou polovinu a hodnocení hráčů. V něčem se shodneme a v něčem ne. Nejméně bych se asi shodoval s Tolsim - Jugas výrazně menší známka než Rotaň nebo Sobol, to mi nepřijde fér. A aby dostal o 3,5 méně než Necid, to mi přijde takřka skandální! Obecně Moc nesouhlasím ani s hodnocením Dannyho, který měl sice na konci podzimu výborné zápasy, ale čekali jsme od něj mnohem víc. Při hodnocení posil je samozřejmě otázkou, jestli hodnotit jen přínos nebo i očekávání a finanční náročnost.

    Teď zkusím hodnocení za sebe.

    Laštůvka - 3 - Podle mého to prostě nezvládl v hlavě. Je jasné, že zde musí dojít k výměně. Golman musí být někým o koho se může tým opřít a to Honza není. Bohužel. V létě jsem jeho příchod kvitoval, ale nedopadlo to.

    Jugas - 6,5 - V podcastu zaznělo, že nemá moc dobrou techniku. To vskutku nemá, ale v týmu nemůže být jen jeden super fotbalistů. Musí tam být i nějaký buldok, který na hřišti vypustí duši a tím Jugy na rozdíl od velké řady posil je. (Sobol, Altintop). V utkáních, kdy hrál ve dvojici s Ngadeuem byl spíše tím dominantnějším.

    Sobol - 4,5 - Směrem dopředu fajn, ale ten kluk prostě neumí bránit a začínám mít pocit, že není ani lepší než Flo. Některé zápasy se mu povedly, ale jeho extrémní laxnost při plnění obranných povinností mě přímo nadzvedala ze židle. Otázka je i ta, jak je na tom s hlavou, protože totálně vyhořel v klíčových zápasech s Plzní a Astanou.

    Rotaň - 4,5 - Z celkového pohledu asi spíš podprůměr. Je to hráč, který nám pomáhal držet střed, což ale hlavně v ligových utkáních nepovažuji za klíčové. Odvedl řadu solidních výkonů, ale bohužel udělal fatální chybu na půdě Apoelu.

    Hromada - 5 - Na jeho hře se dost podepsala zranění, takže se buď vracel po zranění nebo marodil. Proto jej nelze moc hodnotit. Potenciál do budoucna určitě ukázal, víc však ne.

    Danny - 5,5 - Pokud srovnám očekávání s konečným výsledkem, tak za mě jednoznačně zklamání, na čemž se asi dost projevilo i zranění. Na konci podzimu, když byl zdravý ukázal, že může být rozdílovým hráčem, ale těch zápasů bylo bohužel velmi málo. Pokud zůstane zdravý, tak věřím, že může být na jaře výrazně lepší než nyní.

    Altintop - 2,5 - Absolutní fiasko. Už po jeho představení proti Celticu mi bylo jasné, že toto nemůže skončit dobře. Měl i dobré momenty proti slabším soupeřům, to je zase fér si připomenout, ale pohybově podle mého už na velký fotbal nemá.

    Stoch - 5,5 - Přiznám se, že jsem od něj čekal ještě méně, ale mile mě překvapil. Nicméně ani on nijak nevybočil z průměru, zvlášť ve druhé půli sezony šel dost dolů. Na jeho hru se sice hezky dívá, ale efektivita zde značně pokulhává a rozhodně to není jen smůlou. Mimo střel z velké vzdálenosti mu chybí snaha dostat se do zakončení ve vápně, případně k centrům z plného běhu, což jsou podle mého věci, které krajní záložník musí mít. Proto hodnotím jen průměrně.

    Necid - 5,5 - Ukázal sílu ve vápně a dal i dost důležitých gólů. Trochu mi chybí větší příspěvek v mezihře. Přišlo mi taky, že na konci podzimu šel s výkony přeci jen dolů. Z mého pohledu je to slušná dvojka za Škodou, ale nic víc.





    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

      quelhar (admin)     před 6 lety 15.12.2017 22:14 |  
      0 0

      Ty jo, a to jsem mel pocit, ze jsem to hodnotil (a vlastne nejen ja) docela prisne :o) Je pravda, ze ten zaver podzimu to u hodne hracu poslal hodne dolu...

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

        Travinho     před 6 lety 16.12.2017 08:36 |  
        4 1

        Objektivně vzato jsem od většiny čekal víc. Danny třeba zvládl dobře konec podzimu, ale jen těžko můžu hodnotit výše, když přišel jako hráč, který bude herně přesahovat českou ligu a to zatím není. To samé Necid, nějaké góly dal, ale není lepší než zdravý Mešanovič.

  4. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

    rak (přítel SN)     před 6 lety 15.12.2017 23:58 |  
    13 2

    Omlouvám se za delší příspěvek. Trochu se ohlédnu za našimi "tragickými" (podle řady komentářů) ztrátami v ligovém podzimu. Nechci už moc připomínat, kde jsme byli před krátkou dobou, ale není dobré na to úplně zapomínat. Kouzelné proutky, které vše naráz změní neexistují. Po příchodu Šilhavého se zejména vyztužila obrana a spoléhali jsme na rychlé a často efektivní protiútoky. To je vždy snazší než se snažit dominovat a přehrávat soupeře. Dařilo se to. Soupeři na nás nebyli ještě tak připravení a vyhecovaní. Jenže v našem postavení po zisku titulu už takto moc hrát nešlo a byla tedy evidentní snaha o více kombinace a dominanci. V poli to docela šlo, efektivita ale byla často špatná. Štěstí, které při nás až neuvěřitelně stálo na jaře, zmizelo. Celkově mně hra určitě nepřišla horší. V tom se asi neshodneme, ale myslím, že řada lidí rychle zapomíná.

    Tedy souhrn k našim ztrátám v lize někdy i s tím, jak s příslušnými soupeři hráli naši nejbližší konkurenti. Mám tam tedy i Spartu:(.

    Ostrava 0:0
    Nejhorší možnost, hrát první zápas venku na hřišti natěšeného nováčka. Naše mužstvo po příchodu nových hráčů dost viditelně nesehrané. Kádr Ostravy podle mně také není na úplné dno tabulky, minimálně na začátku to tak nevypadalo. Ztráta i tak mrzí. Plzeň Ostravu doma jasně přejela, Olomouc v Ostravě 1:1, Liberec doma vyhrál 2:1, Sparta doma těsně vyhrála, ale vypadla s Baníkem v poháru.

    Bohemians 0:0
    Další ztráta, souhra opět nedobrá, stále špatná efektivita. Bohemka na silné týmy ale umí. V Plzni prohrála těsně a smolně, vedla. S Olomoucí a Libercem doma remíza, na Spartě také.

    Olomouc 1:1
    V první půli domácí lepší, po půli jsme je asi jediní u nich doma dost přehrávali.
    Dostali jsme gól rukou. Olomouc prohrála v Plzni těsně a také dost smolně. Část zápasu byla lepší a neproměnila tutovky. Klidně mohli vyhrát. Spartu doma ve vyrovnaném zápase porazili. V Liberci těsně prohráli.

    Zlín 1:1
    Docela zbytečně v závěru ztracený zápas chybou gólmana. Zlín prohrál v Liberci 1:0, v Plzni 2:1, ale mohli i vyrovnat. Doma se Spartou 2:2.

    doma Liberec 1:2
    Liberec se na nás výborně připravil a po dobrém zápase ve Španělsku jsme toto zcela nezvládli, i když jsme je většinu
    zápasu přehrávali. Liberec efektivní. S Plzní doma Liberec vybouchl i takticky, se Spartou doma 1:1.

    Plzeň 0:1
    Typicky remízový zápas. Plzeň lepší v začátku druhé půle. Prohrát jsme to nemuseli, na vítězství to také nebylo.
    Nicméně upřená penalta za zákrok Limberského. Pro rozhodčího to tedy nemuselo být jasné (jako naposledy s Baníkem)

    Jablonec 1:1
    Zbytečně ztracený zápas. Jablonec prohrál doma s Plzní 0:1 venku 0:2. Je dobré si připomenout, že na jaře podobně jako s námi zvrátil zápas s Plzní doma a tím nám zásadně pomohl k titulu (z 0:2 na 2:2). Jinak se Spartou doma vybouchl a v Olomouci remizoval.

    Neviděl bych to v souhrnu až tak strašně. Máme na jaro velmi dobré vylosování s nejdelší cestou ven do Brna.
    I když jsme tedy byli schopni nedobře hrát i doma.

    Jako obecný problém vidím, že se dost necháme rozhodit nepříznivým vývojem a pak už nejsme schopni s tím zápasem nic udělat, naopak je to potom dost křeč. Narozdíl od minulého roku a také třeba Plzně, v čemž je její hlavní síla. Tedy zejména zápasy s Libercem, v Jablonci, v Plzni, ale nedobré byly i závěry některých vítězných zápasů, např. Baník. Po výborných úvodech jsme měli problémy v další fázi v Astane, na Villarealu, nebylo to ke konci úplně dobré v obou zápasech s Maccabi. Může to tedy být kondice fyzická a nebo spíše i psychická?

    S Astanou to tedy nebylo moc dobré naopak v první půli. Není třeba shazovat to, že nás rozhodčí dost výrazně poškodil (vymyšlený faul, nepísknuté penalty). Možná bychom to hodnotili vše o něco lépe.

    No uvidíme, kam se pod Nezmarem budeme posouvat.

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

      Vici     před 6 lety 17.12.2017 19:12 |  
      4 0

      Ano popsal jsi to presne. Ale je to jak s nasim golmanem. Nic navic jsme nepredvedli (az na remizu ve Villarealu a výhru v derby ) a obcas zklamali. Co je nejhorší je to že se ta hra opravdu i při ustálení sestavy na konci podzimu nijak nezměnila (Ostrava, Astana). Byl jsem pro jiného trenéra než dorazil J. šilhavý. Loňskou sezonu zvladl nad očekávaní. I ldyž samozrějmě vnímám že jsme k titulu trošku klopýtali. Nicméně jsme to zvládli v což nedoufal po odvoláni DU nikdo. Přesto že jsem nebyl na začátku pro Jš tak i přes nepovedený start sezóny mi bylo jasné že to chce čas a že JŠ musíme podržet. Což se stalo.
      Bohužel ale klopýtáni neskončilo až do konce podzimu a teď je otázka jestli riskovat další sezónu nebo ne. Myslím že pokud ta důvěra není ,je ta nejlepší doba se k tomu odhodlat protože letní pauza je krátká na výmenu trenéra a zvykání si na nové metody styl a hráče.
      JŠ mě překvapil jakej je to sympaťák. Určiťe by změna vůči němu nebyla uplně fér. A neměl bych z ní dobrej pocit kvůli němu. Ale kvůli hře slávie ano. Jedna věc je jistá mužstvo hraje pod svoje možnosti a to celý podzim. Ač chápu tvoji statistiku myslím že se na ní vymlouvat nemůžeme. Proste zápasy jsme měli vyhrávat treba 3:0 a pak by nam bylo jedno ze nam da OLomouc gol rukou. Na pováženou třeba je že MVB odehrál na hrotu jeden zápas který jsme vyhráli 4:0 on dal 2 goly presto jsme vsechny ostatni zápasy odehrály s kladivem (Škoda nebo Necka) na hrotu. To jsou věci protože jich je víc kterým já se divím.

  5. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

    DF007     před 6 lety 16.12.2017 20:37 |  
    9 10

    Tak jsem si našel chvilku a poslechl si podcast. Hodnocení bylo hodně tvrdé, až nepřiměřeně. Hodnotit ligové působení jako propadák, když máme jen o něco málo bodů méně než loni, no nevím. To, že Plzeň úplně ustřelila, je prostě fakt. Ano, ani já neskáču mettr vysoko radostí, ale takto černě to nevidím.
    Ani v Evropě jsme nezanechali jen špatnou pověst. Postoupili jsme do skupiny, což byl jeden z cílů, který jsme splnili. Opět připouštím, že se dalo postoupit, ale hráli jsme v Evropě po dlouhé době, a i zde musíme získat zkušenosti. Kolik hráčů mělo s touto soutěži zkušenost?
    A na závěr posily. Nepovedl se gólman, Altintop. U ostatních bych byl pozitivnější. Myslím, že na jaře nám ještě většina z nich ukáže, že jsou to páni fotbalisti.
    PS: k TS - pořád je na ultras scéně mezi top spolu s Baníkovci, kteří nás ovšem drtí svými vyjezdovymi počty. Spoustě lidí vadí určitá radikalizace TS ve směru boje proti všemu a každému. Nicméně já jim fandím a doufám, že když nebude bavit fotbal, tak bude bavit ona

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

      Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 16.12.2017 20:54 |  
      10 2

      Když budeme brát Evropskou ligu (skupinovou fázi), tak zkušenost s tím měli Laštůvka, Kovář, Sobol, Flo(nebyl na soupisce), Švento(nezasáhl do žádného zápasu), Hušbauer, Sýkora, Hromada, Danny, Altintop, Rotaň, Stoch, van Buren a Necid.
      K tomu Ngadeu, Deli, Bořil, Souček, Zmrhal, nebo Škoda (ne)pravidelně hrají za své reprezentace.
      Někteří se stále vymlouvají na nezkušenost, ale kolik těch hráčů tedy musí odehrát zápasy v Evropě, aby k těmto komentářům nedocházelo? Mužstvo je zkušené až, až... máme druhý nejstarší kádr(průměr je 28,3 let; je v tom zahrnutý i Otáhal, který neodehrál v sezóně ani minutu) po plzni(29,3 let). A někteří to tady budou omlouvat nezkušeností. Liberec má věkový průměr 25,2 let a Sigma 25,3.

      • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

        Kenny     před 6 lety 17.12.2017 19:01 |  
        0 0

        DF možná myslel nezkušenost mužstva. Souhru, návyky atd.

        • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

          Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 17.12.2017 19:10 |  
          4 0

          Cituji: ''Kolik hráčů mělo s touto soutěži zkušenost?'' (narážel tím na Evropskou ligu) Pokud by se jednalo o souhru a návyky, tak to přeci napíše jinak.

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

      bububu (přítel SN)     před 6 lety 18.12.2017 09:18 |  
      2 3

      Tohle je ukázkový alibismus. S ligou bych ještě jakž takž souhlasil (alespoň co se týče výsledků, nikoliv předvedené hry), ale vypadnout ze skupiny EL po tom, co jsme předvedli v posledním zápase, se zkrátka jinak než jako blamáž nazvat nedá. Děkuji aktérům podcastu, že se na situaci podívali bez příkras a volili zcela přiléhavé hodnocení.

  6. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

    bububu (přítel SN)     před 6 lety 18.12.2017 09:31 |  
    4 1

    Luděk Mádl - fotbal
    48 min ·
    Dnes se rozhodne? Veci smeruji k prichodu Jindricha Trpisovskeho do Slavie a Davida Holoubka do Liberce

  7. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

    w8888     před 6 lety 18.12.2017 10:41 |  
    1 1

    Netuším, kde jste natáčeli tento díl, ale má to strašná echa a skoro se to nedá poslouchat. Prosím, zkuste to příště ve starém prostředí. Bylo vám líp rozumět

  8. Zemřel Josef Pešice :-(

    Petr9608     před 6 lety 18.12.2017 13:00 |  
    0 0

    V 67 letech prohrál více než rok trvající s boj s rakovinou žaludku :*-(

  9. Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

    Dr. Fe1     před 6 lety 18.12.2017 13:10 |  
    6 3

    Děkuji Vám, pane Pešice, za všechno co jste pro naší Slávii udělal. Zejména za to evropské tažení až do semifinále poháru UEFA a dlouho očekávaný mistrovský titul !

    Škoda, že jste odešel tak relativně brzo a po takové hnusné nemoci. Odpočívejte v pokoji. Upřímnou soustrast všem pozůstalým.

    • Re: Mezi námi fanoušky 17/18 9

      Dobi     před 6 lety 18.12.2017 14:39 |  
      4 0

      Pepíku, nezapomeneme! Budiž Ti ta naše česká země lehká! Nezapomeneme především na sezonu 1995/96, na titul po 49 letech i na spanilou cestu Evropou, kdy se podle mě jen "našlapáním jara" kvůli klimatickým podmínkám toho předjaří a zhuštěné termínové listině před MD už s Bordeaux nedostávalo sil na cestu až do finále! Nelze zapomenout na člověčenství a pohodu, kterou jste kolm sebe s Frantou Ciprem kolem sebe vytvořili! Nezapomeneme!