Přípravná utkání

Slavia - Žižkov 5:0

Při pobytu v Praze mezi zahraničními soustředěními se Slavia utkala s Viktorií Žižkov, kterou snadno porazila 5:0.

Slavia nastoupila v rozestavení 4-4-1-1, se sestavou, kterou by se mnohý z fanoušků nebál poslat do boje o body. Před Kovářem v brance se vedle klasické trojice Bořil, Jugas, Deli na levém beku objevil Sýkora. V záloze hrál zprava Mingazov, zleva Zmrhal, uprostřed vedle Hušbauera se na post defenzivního záložníka postavil Bucha, na podhrotu Danny a na vrcholu bojoval Necid.  

Vstup  do zápasu nám vyšel úplně ideálně. Ve třetí minutě jsme zahrávali první roh, obrana Viktorky odvrátila Sýkorův centr jenom na hranici vápna, Jugas svůj volej dokázal zkrotit a jeho přízemní rána prošla houštinou těl až do sítě – 1:0. Hned z dalšího rohu hlavičkoval nebezpečně Deli a Žižkovští se začínali potit. Hráli jsme důrazně, napadali vysoko a v podstatě nepouštěli soupeře na vlastní půlku. K pěknému zakončení se prodral Necid, ale jeho gól neplatil pro ofsajd. Zmrhal po kolmém pasu šel sám na gólmana, dokázal jej obhodit a vracející obrana měla hodně práce, aby jeho technický pokus odvrátila ještě před čárou. V šestnácté minutě Sýkora zleva nádherně odcentroval a z druhé strany nabíhající Bořil míč z voleje uklidil do branky. Ukázková akce made in Trpišovský, kdy jeden bek centruje a druhý zakončuje, dá se očekávat, že podobné kousky bychom měli vídat častěji. Bohužel touto trefou náš střelecký apetit poněkud polevil. Viktorka i nadále byla neškodná a Kováře jsme strašili hlavně skákavými malými domů. Po jedné z nich musel náš gólman do souboje před vápnem, míč se odrazil k dalšímu borci soupeře a jeho oblouček skončil na horní síti. Na druhé straně vyvezl míč Danny a poslal jej doleva na Necida, ten už mohl střílet, ale místo toho ještě vracel na Dannyho a toho už zastavil praporek pomezního.

V první půli zahrál velice dobře Sýkora, kterému na levém beku vyhovovalo, že se mohl pořádně rozeběhnout. Je otázkou, jak se mu bude hrát proti lepším soupeřům po defenzivní stránce. Všeobecně levá strana byla hodně ve hře a byla výraznější než pravé křídlo. Hodně na balónu byl Jugas, který tentokrát zastínil i svého parťáka Deliho. Ve středu hřiště tvrdil muziku Hušbauer, Bucha měl několik zajímavých průnikových přihrávek, ale nebyl tolik ve hře. Na pozici defenzivního záložníka jej limitovaly hlavně chybějící centimetry. Zatímco Dannymu se tolik nedařilo, Necid se hrotu rval, jako by mu šlo o život a určitě u trenéra získal hodně plusových bodů.

Druhá půle byla vpravdě experimentální a to nejenom tím, že vedle očekávaných jmen se na hřišti objevili i Pardubský a Rondić z juniorky a sedmnáctiletý Rakušan Jonas Auer, který je u nás na testech.

Začali jsme v rozestavení 3-5-2. V obraně Frydrych, Pokorný s kapitánskou páskou a Sobol, v záloze zprava Pardubský, Ngadeu, Stoch, Hromada, Auer a v útoku van Buren a Rondić. První minuty druhé půle byly poněkud neuspořádané. Střed držel bojovný Hromada, v obraně od prvních okamžiků třímal prapor rozehrávky Pokorný, jinak byla hra plná nepřesností a Stoch několikrát ve středu hřiště zlostně rozhazoval rukama. Tohle všechno změnila 61. minuta. Vysoký Rondić hlavou prodloužil dlouhý nákop, Auer si míč pokryl tělem, ustál těžký souboj ve vápně a svou střelu procedil mezi nohama soupeřova brankáře – 3:0. V té chvíli jako by z našich mladíků spadla nervozita a začalo jich být plné hřiště. Trochu jsme přeskupili řady, stále to bylo 3-5-2 ale s jiným personálním obsazením: Sobol začal hrát čistě levého záložníka, Auer se přesunul doprava, kde spolupracoval s Pardubským a mezi dva zbylé obránce se zasouval Ngadeu. Poněkud se ze hry vytratil Hromada, který si úplně neporozuměl s rozhodčím a  některými spornějšími výroky se nechal vykolejit, ovšem oproti tomu šel výrazně nahoru výkon Stocha. V 66. minutě šel Rondić důsledně za dlouhým pasem a přestože to vypadalo, že obrana Viktorky má k balónu blíže, ve finále musela našeho útočníka zastavit nedovoleně. Náš borec vyskočil na nohy a toužil si penaltu i kopnout, ovšem narazil na důrazně odmítavé gesto Míry Stocha, který si sám balón na penaltovou značku postavil a poslal míč přesně do levého dolního koutu soupeřovy branky – 4:0. Viktorka ve druhé půle pozlobila Kováře hlavně dalekonosným pokusem z vlastní poloviny. Náš gólman, sledující hru hodně daleko za vápnem, se musel pořádně rychle vracet a nakonec míč konečky prstů vytěsnil na tyč. Od té chvíle pokaždé, když se kochal útočným snažením svých kamarádů nějakých třicet metrů od vlastní branky, na něj vždycky nějaký dobrák z lavičky zkusmo zavolal: „Pozor letí!“. Dobře hrající Auer krásným pasem od pravé postranní čáry našel před brankou van Burena, ale ten místo střely vyslal na branku soupeře lehký oblouček. Pět minut před koncem Kovář v pohodě stáhl centr a rychlým vyhozením založil akci, na jejímž konci uháněl Auer sám na gólmana Viktorky, ovšem svůj druhý gól v zápase nepřidal a víceméně trefil brankáře do koše. Jeho rozehrávka ovšem nebyla z nejpřesnějších. S chutí hrající Stoch míč mířící na pravého beka sebral, navedl do vápna a přesnou ranou do levého horního rohu předvedl to, na co fanoušci marně čekali celý podzim – 5:0. Zápas ukončil Stochův centr z trestného kopu a hlavička Pokorného těsně nad břevno.

Ve druhé půli předvedl velice dobrý výkon Pokorný, jehož pasy za obranu soupeře byly velice přesné a nezřídkakdy vedly k ohrožení branky soupeře. K velice slušnému výkonu se postupem času rozehrál Stoch, i když směrem k němu přiletěla sem tam nějaká ta výtka od trenéra – hlavně ve stylu „Štochy, ten balón jsi ztratil ty, tak mazej zpátky!“ Příjemným překvapením byl výkon Auera, jehož levá noha je výrazně lepší, než její pravá kolegyně. S postupujícím časem nabýval na sebevědomí Pardubský a třetí mladík, útočník Rondić, nakonec zastínil van Burena. Zápas se vysloveně nepovedl Ngadeuovi, jemuž umělka vůbec neseděla a balón mu hodně utíkal.

Celkově Slavia zanechala dobrý dojem a příjemně se naladila na herní soustředění.

Sobota 20. 01. 2018 15:00

Přípravné zápasy, 2017/2018
5 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

3. Jakub Jugas
16. Jan Bořil
61. Jonas Auer
66. Miroslav Stoch (pen)
85. Miroslav Stoch

FK Viktoria Žižkov
FK Viktoria Žižkov

Komentáře (101)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Žižkov

    Hlavis     před 6 lety 20.01.2018 15:14 |  
    7 1

    Sýkora na beku zatím vyborný, snad mu to vydrží!

  2. Re: Slavia - Žižkov

    Arya     před 6 lety 20.01.2018 15:17 |  
    3 0

    Jugas dobře :)

  3. Re: Slavia - Žižkov

    Andul-lhak     před 6 lety 20.01.2018 15:25 |  
    2 3

    Tak zatim dva goly od dvou obrancu. Navic druhy po ose Sykora (dnes zatim vyborny, ale kdo vi, jak by hral proti silnejsim souperum smerem dozadu) - Boril. Je videt, ze Trpisovsky styl fotbalu uz se nam trochu dostal pod kuzi. :)

  4. Re: Slavia - Žižkov

    Kenny     před 6 lety 20.01.2018 15:46 |  
    9 1

    Takovýhle přístup k přáteláku se mi líbí. Všichni dřou na 110%. Výborný Sýkora na beku, maká Danny a hodně se mi líbí i Bucha. A co toho oběhá Necid vepředu to je neuvěřitelný.

  5. Re: Slavia - Žižkov

    Hanzwalter     před 6 lety 20.01.2018 15:55 |  
    12 10

    Konecne ..... konecne behaji a drou! Jine kafe jak pod JS.

  6. Re: Slavia - Žižkov

    SLAVISTA86     před 6 lety 20.01.2018 16:03 |  
    5 1

    Deli zatim bída...Sýkora pecka.Takhle si představuji hru moderních obránců. Je videt chuť útočit od všech hráčů, a i makat, presovat...Snad nám to vydrží a bude se to jeste postupně lepsit k dokonalosti

  7. Re: Slavia - Žižkov

    Hanzwalter     před 6 lety 20.01.2018 16:47 |  
    6 3

    Tak druhy polosas nejhorsi Ngadeu.... vubec to nasim cernouskum dnes neslo... nejlepsi byl Mina a velmi dobri mladosi 2ka a 11ka.... a Pokorny hral na jistotu bude posila. MvB zase jako motovidlo... ale jinak zapas od zactku do konce super behavej a bojovnej a hlavne utocnej.... moc se mne to libilo!!!

  8. Re: Slavia - Žižkov

    Krystof     před 6 lety 20.01.2018 16:48 |  
    6 1

    Z mladíků mě asi nejvíce zaujal Pardubský na pravé straně obrany, lajnu brousil parádně, super rozehrávka, i obtížné situace vyřešil fotbalově, možná by ale potřeboval ještě trochu zesílit :)

  9. Hráč č. 11

    michal80     před 6 lety 20.01.2018 16:48 |  
    15 1

    koukám jak blázen - testovaný sedmnáctiletý Jonas AUER ?? v tomhle věku super hráč, krytí balonu, technika, přehled - až na ten samostatný nájezd vynikající výkon, řekl bych nejlepší hráč na hřišti !!

    • Re: Hráč č. 11

      o-cab     před 6 lety 20.01.2018 20:55 |  
      0 0

      souhlas, ten hráč má svůj věk působil jak zjevení. nejlepší je že podle transfermakrt je od 1.6. náš!

      • Re: Hráč č. 11

        o-cab     před 6 lety 20.01.2018 20:55 |  
        0 0

        *na svůj věk

  10. Re: Slavia - Žižkov

    Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 16:48 |  
    14 0

    Tak v druhem polocase se mi libil mlady Auer! Zpracovani,vedeni balonu,pokryti balonu,cekove hra telem na urovni,pozicne si taky umi najit spravne misto a je i rychly. Bohuzel mi prisel tezce “jednonohy” Skoda,ze nepromenil ten najezd ale prave to cpal uplne nesmyslne levou.. A je mu 17 let? Slusnej vykon..

  11. Re: Slavia - Žižkov

    Andul-lhak     před 6 lety 20.01.2018 16:49 |  
    7 2

    Nejake to hodnoceni po dokoukani streamu :)
    Prvni polocas: Tak to je oproti JS opravdu velika zmena - hodne bojovne, rychle, obcas se mi to zdalo az zbrkle, ze by nevadilo mic chvili podrzet. Plne rychlych centru a micu za obranu, uniky po kridlech. Mne se to libi, myslim, ze az se na tom jeste vic zapracuje, tak to bude jeste o neco libivejsi a snad i ucelovejsi (v prvnim polocase dalsi aspon dve lozenky).
    K samotnym hracum: Sykora na beku jednoznacne nejlepsi, hodne aktivni, rychly, podrzi balon, dobry centry. Jen je otazka, jak by hral proti silnejsim souperum defenzivne.
    Libil se mi i Zmrhal, hral hodne aktivne, byl hodne videt a centry nemel na svuj standard spatny. Myslim, ze pod JiT pujde hodne nahoru, styl mu hodne sedi. Za me zatim lepsi nez Mingazov na druhe strane.
    Danny a Husbauer dobri, Husby tradicne bojovnik a i Danny vypada, ze s kolem uz nema snad takove problemy.
    Kdo se mi moc nelibil, tak je prekvapive Deli. Hodne, ale opravdu hodne kazil, nekolikrat prihral souperi do nohy a parkrat prohral souboj. To od nej clovek neni zvykly. Ze by uz byl hlavou nekde v zahranici?
    Na zacatku chyboval parkrat taky Bucha, ale prislo mi, ze se postupem casu rozehral k o neco lepsimu vykonu.
    Necidovi se da vytknout snad jen to, ze nedal 110% tutovku a nekolikrat byl nacapan v ofsajdu.
    Druhy polocas: bylo poznat, ze hraje mene zkusena sestava s hodne mladiky, prece jen tam bylo o neco vic nepresnosti.
    Vycnival Stoch, ve stredu pole byl dobry, libil se mi dokonce o neco vic nez Danny a Husby v puli prvni. Myslim, ze na kridlo se jen tak vracet nebude. Solidni vykon podle me i oba mladici, tedy Rondic s Auerem, ten mel par hezkych pruniku a centru.
    Naopak Ngadeuovi se moc nedarilo, taky hodne kazil a bylo videt, ze na nej je tempo mozna az moc rychle, ze se poterbuje u rozehravky vice rozmyslet.

    Uz mi take dava smysl odchod Rotane, s timhle stylem fotbalu by u nas opravdu moc hrat nemohl, stejne tak Altintop, ktery by na to proste uz nemel fyzicku. Moc se mi libilo velike napada, presovani za kazde situace - jednou dokonce pri vhazovani soupere u jejich branky bylo v zaberu 7 nasich hracu (!) v tesne blizkosti souperovy brany. Tak snad to JiT jeste vypiluje, prida nejaky nacviceny situace a myslim, ze by to nemuselo bejt spatny. :)

    • Re: Slavia - Žižkov

      dropt     před 6 lety 20.01.2018 18:02 |  
      3 0

      Stoch hrál kraj (ze začátku vpravo, pak se s Auerem prohodili), ne střed, akorát to nejlepší vytvořil ze středového postavení.

      • Re: Slavia - Žižkov

        Andul-lhak     před 6 lety 20.01.2018 18:21 |  
        0 0

        aha, diky za upozorneni. :) na streamu to nebylo tak dobre poznat, jako asi primo u hriste. oproti zmrhalovi, kterej tu lajnu brousil vic vertikalne, se mi proste zdal spis jako AMC.

  12. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    sithari     před 6 lety 20.01.2018 17:02 |  
    3 1

    Psalo se někde o tom, proč zápasy zatím nehraje Souček? Doufám, že to není zraněním nebo nedejbože tím, že podepisuje smlouvu někde v Itálii....

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      SKSVenca     před 6 lety 20.01.2018 17:03 |  
      3 0

      Je zraněný, ale v úterý normálně odcestuje s klukama do Dubaje

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      padre     před 6 lety 20.01.2018 19:22 |  
      0 0

      Na Vysehrade se objevil v civilu a o puli se vracel do Edenu.

  13. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Arya     před 6 lety 20.01.2018 17:06 |  
    2 0

    Míra Stoch,to je šampion :D

  14. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    sks9     před 6 lety 20.01.2018 17:10 |  
    6 0

    Dneska nejlepší asi JONAS AUER (2) až na ten najezd výbornej v 17 letech ?
    Klobouk dolu.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      dropt     před 6 lety 20.01.2018 18:04 |  
      1 0

      Dres č.11.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      TSeguinTS     před 6 lety 20.01.2018 18:05 |  
      0 0

      č. 2 měl tuším Rondić

  15. Jugas

    Dresco     před 6 lety 20.01.2018 17:21 |  
    5 0

    Snad mu ten gol pomuze. A pevne verim, ze nema svoleni k odchodu jak nekdo psal. Jugas sel behem podzimu neskutecne nahoru a bude se urcite jeste zlepsovat. Byla by chyba ho pustit.

    • Re: Jugas

      Hanzwalter     před 6 lety 20.01.2018 17:25 |  
      2 0

      Nebal bych se toho. Prichodem Trpisaka mel jit, ze je pomalej a spatna rozehravka.... ale zamakal na sobe a ted je Trpisakuv oblibenec a pry maka na 200%.....

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Hanzwalter     před 6 lety 20.01.2018 17:55 |  
      4 0

      Samuel Mraz ze Ziliny uz by snad mel byt nas taky kazdym dnem a prijit by mel po konci Slovenske ligy.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      dropt     před 6 lety 20.01.2018 18:16 |  
      4 0

      Na svém Instagramu má z 19.11.2017 fotku, kde podepisuje profesionální smlouvu ve Slavii s popiskem: „Happy to sign first proffesional contract.“

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 18:22 |  
        5 0

        No jo,nenapadlo me se divat vic do minulosti,kdyz ted tam mel pred 4 dny fotku s Krobem.. No tak to me potesilo. Tuhle cestu vidim velmi pozitivne. Skupovat v mladem veku nadane cizince kteri se daji jeste poridt dejme tomu do 500 000 ecek. Skoda, ze jim nemuzeme nabidnout B tym v druhe lize s nasim trenerem a zazemim :(

        • Re: Slavia - Žižkov 5:0

          dropt     před 6 lety 20.01.2018 18:27 |  
          3 0

          Vzhledem k tomu, že s námi podepsal svůj první profesionální kontrakt, tak nás stál jen nějaké výchovné podle tabulek. 0,5 mil. € to určitě nebylo.

  16. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Staršina     před 6 lety 20.01.2018 18:07 |  
    23 2

    Přiznám se, že mně mrzí shazování JŠ. Jestli si dobře pamatuji, tak jsme v přípravě takové zápasy hráli jak pod DU, tak pod JŠ. Vysoké napadání, běhavý fotbal. Jen jsme to nějak nevložili do ligových zápasů. Už jsem to tu kdysi psal. Napadlo mně pouze jedno vysvětlení. V přípravném zápase hraje hráč jen poločas, do kterého vloží všechno. Jenže v ostrém zápase musí vydržet dvojnásobek. Také je rozdíl mezi přípravou a zápasem o body a postupy. Nevím. Jsem pouze laik. Věřím, že se nám to do třetice podaří přenést do ostrých zápasů. Jen v nich uvidíme nějaký posun a jak dlouho vydržíme udržet nasazené tempo.
    K zápasu asi toto. Bylo vidět, že jsme před herním soustředěním. Pěkné akce střídaly zbytečné ztráty. To se dá určitě vyladit. Už se těším na ligu.
    Co mně opravdu nadchlo, byl výkon mladého Jonase A. Obzvláště pokrytí míče proti dvěma obráncům, přes celé vápno, jeden byl o hlavu větší a překvapivé nečekané zakončení. 17 let ! Tohoto chlapce bych tedy ve Slavii viděl rád.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      dropt     před 6 lety 20.01.2018 18:18 |  
      11 0

      Auer už je náš. 19.11.2017 podepsal smlouvu. Akorát se asi může stěhovat až v 18 letech, takže přijde v létě.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        Staršina     před 6 lety 20.01.2018 18:26 |  
        0 0

        Díky. To mi nějak uniklo.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        Staršina     před 6 lety 20.01.2018 18:32 |  
        0 0

        Ještě dodatek. Na oficiálkách v nabídce ONLINE píšou, že je JA ve Slavii na testech.

        • Re: Slavia - Žižkov 5:0

          dropt     před 6 lety 20.01.2018 19:06 |  
          7 0

          Ono se to úplně nevylučuje. Smlouva mu začíná platit v létě, takže tu v podstatě na testech je, akorát už je to podepsané a v létě se k nám stěhuje.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      kjandourek (admin)     před 6 lety 20.01.2018 19:36 |  
      4 1

      Já s Vámi naprosto souhlasím - na tribuně jsme si říkali, že podobně jsme v přípravě dokázali napadat i za DUmla.. jenom se to nějak nepřeneslo do ligy..

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        bongor     před 6 lety 20.01.2018 21:45 |  
        6 0

        Je to tak,JŠ udělal pro Slavii výbornou práci a nemá cenu to neuznat.Teď musíme přát Trpišovi,aby měl podobné,raději ještě lepší výsledky,holt vývoj jde dál a třeba se ještě budeme divit.Kéž by.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        afro     před 6 lety 21.01.2018 01:10 |  
        0 0

        Jestli ono to nebylo tak trochu vedomim, ze vetsina tymu odehrala vzdy jen polocas...

  17. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 18:14 |  
    2 1

    Bylo to ještě takové sirové, ale pozitivní náznaky už tam byly, chce to čas a ono to půjde. Trpělivost.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      donford     před 6 lety 20.01.2018 18:30 |  
      6 2

      Tak syrové ... jednak se určitě kluci chtěli Trpišovi ukázat, v mužstvu je už teď zdravý přetlak, kterým se dává hráčům najevo, že nikdo není nenahraditelný, konečně si taky zahrát trochu s míčem, určitě jim byla zima, tak běhali a navíc každý hrál jen půli. Taky by měli být nadupaní ze Španěl. Mně se taky moc líbil 17letý!!! Auer. Chce dávat góly, tlačí se vehementně do vápna,nebojí se, je rychlý a technický. Vzato to čistě okem, byl víc vidět a byl nápaditější v tomhle zápas a proti druholigovému soupeři než Necka nebo Buren. Ngadeu hodně chyb, opravdu až nevídaně, asi mu tohle počasí vůbec nesedí. Tak se budeme těšit na ligu.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 18:57 |  
        6 0

        Třeba gól Honzy Bořila to byla paráda a nejen od něho, ale i od nahrávajícího hráče a ten volej nebyl vůbec jednodochý zahrát, skvělá akce a typický Trpiš, jen houšť.

        • Re: Slavia - Žižkov 5:0

          jufoun (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 18:58 |  
          4 0

          Nahrával myslím Sýkora, jestli se nepletu.

          • Re: Slavia - Žižkov 5:0

            Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 19:08 |  
            4 0

            Jasně, nebyl jsem si jistej, jestli to byl Syky. A ten náběh Bóři do volného prostoru byl tak rychlej a pohotovej, že na to nikdo z hostů absolutně nestačil zareagovat. Až tohle budeme předvádět běžně v každém zápase a i zleva, jo to bude síla.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        bongor     před 6 lety 20.01.2018 21:48 |  
        5 0

        Míšovi věřím,bude platnej hlavně proti silnějším soupeřům,třeba v LM.

  18. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Andul-lhak     před 6 lety 20.01.2018 19:17 |  
    2 0

    Super report! :)

  19. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    budvarka     před 6 lety 20.01.2018 19:28 |  
    6 0

    Chci si udělat jasno, pomozte...

    č. 11 Auer
    č. 2 Rodnič
    29. Pardubsky

    jo? Dík!

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      ashley     před 6 lety 20.01.2018 19:57 |  
      4 0

      Jo

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      kjandourek (admin)     před 6 lety 20.01.2018 20:11 |  
      4 0

      Máš v tom naprosto jasno :-)

  20. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Komix     před 6 lety 20.01.2018 19:30 |  
    8 0

    Velká pochvala kjandourkovi za skvělý report, je vidět, že je fakt výřečnej! :D

  21. 4-4-2 i ve 2. poločase

    dropt     před 6 lety 20.01.2018 19:31 |  
    2 1

    Alanore, od začátku druhého poločasu jsme hráli 4-4-2. 3-5-2 jsme dneska nehráli ani minutu.

    • Re: 4-4-2 i ve 2. poločase

      kjandourek (admin)     před 6 lety 20.01.2018 19:34 |  
      6 2

      Referát jsem psal já, takže všechny připomínky do mě... papírově ano, ale dle toho, co jsem viděl na hřišti, tak to spíše bylo 2-2-4-2 :-)

      • Re: 4-4-2 i ve 2. poločase

        Travinho     před 6 lety 21.01.2018 22:10 |  
        0 0

        Nevím, co bylo na papíře, ale pravdu má Dropt. Ngadeu hrál celý poločas v záloze. Nicméně jinak velmi povedený článek!

      • Re: 4-4-2 i ve 2. poločase

        Chali     před 6 lety 21.01.2018 22:25 |  
        4 0

        Někdy mi přijde, že lidi na SN dávaj těm číslům větší váhu, než ve skutečnosti maj. Asi si to budu v příštím zápase zapisovat. "Teď hrajeme 2-1-3-2-1-1! Nebo je to 1-1-1-3-2-1-1? Deli stojí krok před Jugasem..."

    • Re: 4-4-2 i ve 2. poločase

      dropt     před 6 lety 20.01.2018 19:34 |  
      0 1

      Nebo kdo psal ten zápis.

  22. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Maeden (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 20:32 |  
    3 3

    Byl jsem na místě, ještě jsem si prolétl záznam a nemám moc co dodat. Gratuluju redakčnímu elévovi k prvnímu vydařenému reportu. Kolik je zápisné? :)
    Jsem rád, že kromě mě někdo vidí Dannyho nedostatky. Hráč do soubojů to není a chápu, že se nechce na umělce zranit, ale jsou tam zbytečné ztráty a představoval bych si od něj o něco lepší přihrávky. Často dá těžký míč, i když není vyloženě pod tlakem. Van Buren zazdil taky jednu tutovku, taková jeho klasika. Rozestavení mi přišlo i v druhé půli spíš 4-4-2, v podstatě podobné jako loni, jen bekům vycházely průniky po křídle, ale hádat se nebudu.
    Jinak pěkný zápas, kluci makali a z herního projevu mám dobrý pocit. Rychlý přechod do útoku a křídelní hra pro nás bude důležitá, jinak nás v lize čeká zase házená před vápnem.

  23. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    fredydj (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 21:03 |  
    0 0

    Alvir teda zůstává na hostovacce v Domažle? Žádný info ohledne Alvira jsem nenašel a nebo jsem ho prehledl....

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Andul-lhak     před 6 lety 20.01.2018 21:05 |  
      4 2

      je tam na rocni hostovani, tak proc by se ted vracel?

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        fredydj (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 22:28 |  
        4 0

        Nevim na jak dlouho je hostovani, proto se ptám....

        • Re: Slavia - Žižkov 5:0

          Jachym     před 6 lety 20.01.2018 22:30 |  
          1 9

          Tak teď už to víš a nemusíš se více ptát :-)

  24. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 20.01.2018 22:27 |  
    3 0

    Budu to opakovat výborný koment k utkání, skoro jako bych to tam sledoval na vlastní oči.Tudíž palec nahoru.

  25. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    p!erreCORE     před 6 lety 20.01.2018 22:41 |  
    5 3

    Nedulezita výhra v nedulezitem zápase? :)

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      p!erreCORE     před 6 lety 20.01.2018 22:43 |  
      2 1

      Reakce na komenty při minulem zápase,pochopitelne :) jinak za me pecka!

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Fačín     před 6 lety 21.01.2018 10:47 |  
      3 2

      To si ale píchnul do vosího hnízda:)

  26. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    A.Lima     před 6 lety 21.01.2018 08:40 |  
    4 0

    Zdravím všechny,

    Včerejší zápas byť je to jen příprava, ukázal, jakým stylem by jsme se měli prezentovat a musím přiznat, že se mě to líbilo (obzvlášť první poločas). Hodně se mě líbí,že se dává příležitost mladým , včera hodně dobře Auer, na kterého jsem se asi trošku více zaměřil a jsme velice rád,že od léta je u nás :) Nechtěl bych tu vypisovat všechny, ale na včerejším výkonu se mě líbili všichni , hlavně v první půlce Švejdík a spol nevěděli kam skočit :)

    Kudelovi a Kolářovi přeji ať se jim u nás v tom nejkrásnějším dresu líbí ! Upřímně je mě líto Mešanoviče, na druhou stranu se těším na Standu co nám ukáže na hrotu, kam patří :)

    Jen bych se optal, asi mě to uniklo, ale zápasy z Dubaje se budou nebo nebudou přenášet na slavia.tv? Děkuji za odpověď

    ju a novým redaktorům přeji chuť do práce, nejvíce asi znám z příspěvků Kjandourka, ale i ostatním přeji mnoho zajímavé práce a mnoho námětů :)

    takže Forza Slavia ! :)

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 21.01.2018 10:44 |  
      2 0

      Ano, streamy z Dubaje budou, ale možná to nebude na YT Slavie, ale třeba na YT Zenitu Petrohrad.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        A.Lima     před 6 lety 21.01.2018 12:14 |  
        0 0

        pravda vidiš to :) musím se přiznat nenapadlo mě to :D

  27. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 21.01.2018 08:56 |  
    14 0

    Dobré ráno Vám všem ze zasněžených jihočeských kopečků......
    Podle velmi pěkného a obsáhlého reportu (přítel Kjandourek je na svém mítě), se nám začíná dávat dohromady trochu jiný styl hry a také to signalizuje příchod dalších hráčů. Neberu vtipy na úkor jestli Slavia Liberec nebo tak nějak........ Právě teď potřebuje Jindřich Trpišovský a Jan Nezmar naší podporu, protože oni pracují ve Slávii a pro Slávii. To přeci není nic proti bývalému trenérovi. Já jsem Jardovi Šilhavému poděkoval a byla tam i trocha pochybnosti, protože on neměl moc prostoru pro svou obhajobu. Vždycky by měly být slyšeny obě strany sporu, pokud tedy vůbec nějaký byl. Vedení se ale rozhodlo, já to respektuji, a je tu teď nová cesta, jiný způsob a jiní trenéři.
    Každý z nás je určitě plný očekávání, jak si poradíme s našimi soupeři na jaře. Ještě je tu pořád i hra v poháru. A navíc s Libercem. Moc se na to těším a věřím, že žádné zákulisní dohody nejsou.
    Včera jsem se díval na utkání Liberce s Jihlavou a nevím proč se Liberci ve druhé půli úplně rozpadla hra. Jihlava mně překvapila a tak pozor. Máme ji hned jako první a ještě v Jihlavě!!
    Nevím jak je na tom Milan Škoda, ale snad se dá do kupy. Při vší úctě k Tomášovi Necidovi, MIlan je pro mne kapitán. Už jen proto, že se na nás právě v dobách nejhorších nevykašlal a za Slávii bojoval. I na stoperovi.
    Tak dobrou ruku panu trenérovi a dobré nápady panu Nezmarovi.
    Sokrates55

  28. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    DF007     před 6 lety 21.01.2018 10:47 |  
    3 0

    Hezký komentář, jen bych se připojil k tomu, že druhý poločas jsme hráli 4-4-2. Jen Pardubský měl o neco vyšší postavení, než jsme možná zvyklí, podobně jako Sýkora v prvním poločase. Osobně se mně individuálně líbili dva mladíci Auer a Bucha a z těch tradičních si myslím odehrál velmi slušně Sýkora.
    Jde-li o týmový výkon, tak zatím takové nemastné neslané. Jasně 5 gólů super, ale jinak bych očekával větší množství zakončení. Potěšen jsem vyšším presinkem a pohybem v defenzívě.
    Do ideálu bylo daleko, tak snad seto za ty čtyři týdny doladí.

  29. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Fačín     před 6 lety 21.01.2018 11:04 |  
    3 1

    Tak na zápase jsem byl, můžu přidat pár postřehů. První půle jakžtakž, nejlepší asi Sýkora, jeho centry mají ten správný říz. Necid dřel, Danny se taky hodně snažil, podhrot by mu měl sedět. Bucha na štítu hrál taky slušně. Druhý poločas už to byla trochu bramboračka, ale to se po prostřídání dalo čekat. Rondič se po hřišti tak trochu potuloval, hledal ty správné prostory, ale když už se dostal k míči, byla vidět jistá herní inteligence, snaha o zakončení nebo finální přihrávku. Auera jsem vůbec neznal, byl jsem mile překvapen. Dal gól, měl dát i druhý, zpracování balonu vskutku vynikající. Pardubský sice dřel, ale nedokázal zvednout jediný centr do vzduchu, tam má jednoznačný nedostatek. Hromada opět neviditelný (ten kluk je pro mě záhadou), Ngadeu hodně kazil (snad to bylo jen jinými odskoky na umělce). Naopak Pokorný ukázal, že to je opravdu dobrý stoper.

    Celkově zápas slušný, výsledek výborný, nových taktických prvků jsem tam tedy moc neviděl (snad jen ten Bořilův gól). No a teď už hurá do Dubaje za kvalitnějšími protivníky, ať se ukáže reálná síla.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Fačín     před 6 lety 21.01.2018 11:09 |  
      0 1

      A ještě bych připomněl, že i za Žižkov hrálo pár našich hráčů. Mareš na stoperu mi přišel velice dobrý, Badocha trochu neviditelný, Čermák je bohužel ještě trochu "kluk", potřebuje dospět a Petar Musa, pro toho mám slabost, dělal v soubojích problémy i králi Delimu, bohužel pro něj, jak se Žižkov spíš bránil, tak se k balonu dostával méně a méně. Ale doufám, že se u nás jednou prosadí. Stejně jako Mareš, to je dle mého hotový ligový stoper.

  30. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    SKEP     před 6 lety 21.01.2018 12:28 |  
    1 3

    Váž. p. redaktore Janďourku,
    s Vaším hodnocením se plně ztotožňuji, nicméně mi dovolte doplnit o několik letmých postřehů.
    Hovoříte o bojovnosti p. Hušbauera - zde jsem zaznamenal, že se Josef náležitě "zpevní" v okamžiku, kdy očekává přímý kontakt se soupeřem. Dále mne zaujalo jeho netradiční postavení, kdy běhěm defensivní činnosti vykrývá prostor jakýmsi vystrčením zadnice současně s nataženou dolní končetinou patou dopředu - což ovšem nepovažuji za bojovnost, nýbrž za špatný návyk.
    Internacionálové Stoch a Danny - u obou našich "star" řada nevynucených ztrát či triviálních nepřesností. Stochův výkon však časem gradoval, navíc byl opepřen 2. brankami, z nichž ta ze hry byla výstavní.
    Mingazov - neznám jeho povahu, ale včera tomuto rychlíkovi vůbec neslušelo zbytečné dohrávaní soupeře po odehrání míče. Za jistých okolností za to může pykat odesláním hlavním sudím pod sprchu či křemičitým backem na ortopedii.
    Dále svými náběhy i celkovou pracovitostí zaujal forvard Necid. Dobře stavěný chasník operuje na samé hraně postavení mimo hru, pročež je v řadě akcí lapen do ofsajdové pasti. Patrně z tohoto důvodu někteří kritici z řad obecenstva důraznému Neckovi doporučovali si do ofsajdového stání pořídit židli. Co naplat, při tomto způsobu hry se ofsajdu nevyhnete.
    Něco málo ke komunikaci dua zadáků Sobol - Pokorný. Ukrajinský talent při vyvážení balonu převážně volil dlouhý křížný nákop zvaný kříž, zatímco ho kolega Poky hlasitě nabádal k tzv. obehrávání.
    Závěrem afričan Ngadeu. Při pohledu na jeho výkon by jistý legendární slávistický trenér patrně zvolal ona památná slova: "co mi to tam hraješ, pojď mi dolu!".
    Tolik pro doplnění. Avšak zdůrazňuji, že se jednalo o lednovou zimní přípravu po absolvování kondičního bloku, na UMT bez rozměrů a se soupeřem s řadou třetiligivých, divizních či juniorských fotbalistů.

  31. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Akuls     před 6 lety 21.01.2018 13:05 |  
    0 0

    Nezískal prosím včera někdo náhodou informace jak to vypadá s novým angažmá u Altintopa, Rotaně a Flo. Po neděli už začíná 2. Bundesliga a na stránkách 1. FCK se o příchodu Halila nic nepíše. To samé na stránkách D. Kijev o Rotaňovi. Aby nakonec hvězdné trio našich veteránů neskončilo na jaře v juniorce.

  32. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 21.01.2018 13:30 |  
    1 4

    No vidis za jak kratkou chvili si se stihl neco priucit..
    Dalsi krok bude,ze to napises bez otazniku.
    No a posledni krok bude, ze sem takvou zbytecnost nebudes psat vubec a budes komentovat podtatnejsi veci..

    Jinak uz se moc tesim na to nase herni soustredeni. Ocekavam tady more narku a slz..
    Protoze z meho pohledu je dost pravdepodobne,ze moc dobrych vysledku neuhrajeme. Jak tady nekdo pise, ze se to snad stihne za 4 tydny vyladit,tak se obavam,ze bude zklaman. Novy styl se ladi minimalne pul roku. Vyhoda je, ze v zakladni sestave muzeme mit 6 hracu, kteri uz jsou na to zvykly. Nekomu nakupovani hracu z Liberce smysl nedava. Me treba z tohohle duvodu ano. A nemam pocit,ze se bereme nejakou druhoradou kvalitu. Trpis vi,ze ma malo casu na to, celej tym prebudovat podle jeho,vedeni a nasich prani. A pri tom musi tuhle sezonu skoncit nejhur na druhem miste (prip. 3. a pohar). Podle me je to velice inteligentni chlapik a s Nezmarem nas dostanou tam,kde vsichni chceme byt - hegemon v domaci lize a pravidelny ucastnik LM.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 21.01.2018 13:31 |  
      2 2

      OMLOUVAM SE - prvni odstavec patri jako reakce na toto:

      p!erreCORE před 15 hodinami 20.01.2018 22:41 | 3 3 reagovat
      Nedulezita výhra v nedulezitem zápase? :)

  33. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Andul-lhak     před 6 lety 21.01.2018 14:16 |  
    0 0

    OT z Twitteru:
    Fotbalový Insider
    ‏ @fotbalinsider
    5 min.před 5 minutami

    V Itálii mají jasno, že se během 24 hodin rozhodne o přestupu Tomáše Součka do @acffiorentina. Kluby se dohodly na půlročním hostování s povinnou opcí ve výši 3,5 milionů eur. #prestupy #TransferTalk

    Verite tomu? Ja doufam, ze to neni pravda. Soucek je Trpisovym konem a nemusime ho jim jeste posilat na hostovani!

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Mates204     před 6 lety 21.01.2018 14:30 |  
      5 1

      Spíš ta cena... Do roka jí má dvojnásobnou a my zas budem za idioty jako s Pavlenkou a Barákem.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        Andul-lhak     před 6 lety 21.01.2018 14:34 |  
        0 2

        Souhlasim, podle me pod minimalne 4 miliony nepoustet, kdyz si vzpomenu, za jakou cenu sel treba takovej Brabec do Belgie. Smesna nabidka, navic predtim jeste hostovani. Doufam, ze to je nejaka italska fama, protoze si myslim, ze JiT o Soucka urcite nebude chtit prijit (i kdyz Bucha taky vypadal hodne dobre - v tom pripade Soucka nechat treba do leta a pak dat vic sanci Buchovi).

        • Re: Slavia - Žižkov 5:0

          Travinho     před 6 lety 22.01.2018 08:08 |  
          1 0

          Těch deset milionů navíc by nás jistě spasilo. V současné době jsou ceny na evropském trhu takové, že pouštět dvadvcetiletého hráče základní sestavy reprezentace za takovou sumu je skoro k smíchu.

          • Re: Slavia - Žižkov 5:0

            Andul-lhak     před 6 lety 22.01.2018 09:08 |  
            0 0

            Mas pravdu.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Dresco     před 6 lety 21.01.2018 14:33 |  
      0 0

      Kdyby ta castka byla dvojnasobna, tak bych tomu i veril. Takhle se mi to zda az prilis smesny vzhledem k tomu jakou ma Soucek pozici u Trpise a vlastne i v repre je volba cislo 1 na DZ.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        bongor     před 6 lety 21.01.2018 18:15 |  
        0 2

        To není směšná nabídka,v tý zprávě ještě chybí,že navrch dostaneme ještě do klubový kasy 10 kilo korálků a všichni členové vedení dostanou zdarma permice na jarní sezonu béčka Fiorentiny.Zdarma,znovu zdůrazňuji!

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      mudrc     před 6 lety 21.01.2018 14:33 |  
      1 1

      Tomu se mi radsi ani vubec nechce verit.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Andul-lhak     před 6 lety 21.01.2018 15:22 |  
      1 1

      Podrouzek uklidnuje:

      Jan Podroužek @JanPodrouzek 1 min.před 1 minutou

      Tomáš Souček do Fiorentiny nepřestoupí. Slavia nabídku italského týmu odmítla, naopak s hráčem řeší prodloužení smlouvy...

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 21.01.2018 15:49 |  
        0 0

        Každopádně rudá bída by měla inkasovat za brankaře 6 mega,no my za mladého hráče do pole jenom +- půlku,tak to by mohl prodat jenom blbec.

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        mudrc     před 6 lety 21.01.2018 15:51 |  
        4 3

        Myslíš toho Podroužka, který tady denně dostává tolik jmen? Najednou je jeho Twitter předkládán jako zdroj informací? Úroveň zdejší diskuse jde fakt do háje...

        • Re: Slavia - Žižkov 5:0

          Andul-lhak     před 6 lety 21.01.2018 16:35 |  
          2 2

          kdo vi, jak to nastavilo novy vedeni. popravde sem cekala, ze k tomu neco tweetne JT, ale mozna je taktika novyho vedeni davat tyhle zakulisni infa novinarum, aby to uvedli na pravou miru, a ne primo JT. davalo by to i smysl s tweetem syrovatky o novym vztahu s redakci sport. nevim, proc by jinak mela jit uroven diskuze do kelu, jen kdyz nekdo dava ruzny informace z jinych medii. vsak si vzpomenes, az soucek tu novou smlouvu fakt podepise...

          • Re: Slavia - Žižkov 5:0

            mudrc     před 6 lety 21.01.2018 18:33 |  
            3 1

            Andull-lhaku, já se pozastavuji nad tím, jak zde den co den kolektivně nadáváme na Sport, Podroužka obzvláště. Stokrát jsem tu četl, že je to lhář, Sport žumpa apod. Proto mě udivuje, že sem hodíš odkaz na Podroužkovu pravdu, které tady dle každodenních komentů nikdo nevěří.

            • Re: Slavia - Žižkov 5:0

              Andul-lhak     před 6 lety 21.01.2018 22:40 |  
              1 0

              To, ze Podrouzkovy blogy obvykle neprichazi s nejakymi novymi zjistenimi jeste dlouho neznamena, ze by nemohl mit zakulisni informace o tomhle prestupu.

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      mats     před 6 lety 21.01.2018 16:57 |  
      0 0

      ... a nakonec se každej trefil jednou (i Přéma Kovář), takže vlastně žádnej rozdíl... :-)

      • Re: Slavia - Žižkov 5:0

        Dresco     před 6 lety 21.01.2018 19:14 |  
        1 0

        Sykora mel pech docela :-)

  34. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    Marcelo10     před 6 lety 22.01.2018 10:24 |  
    0 0

    Nevite, kdy tym odleta do Dubaje? Dnes nebo zitra?

    • Re: Slavia - Žižkov 5:0

      Luckyduck (přítel SN)     před 6 lety 22.01.2018 12:31 |  
      0 0

      V nějakém rozhovoru jsem myslím zaslechl, že odlétame v úterý - takže až zítra.

  35. Re: Slavia - Žižkov 5:0

    navzdyslavia     před 6 lety 22.01.2018 12:36 |  
    0 0

    Podle me se jeste ceka na Standu Tecla a odleti se spolecne. A bude kompletni team.