Ženský fotbal

Slávistky remizovaly s Turbine Potsdam

Fotbalistky Slavie mají za sebou přípravný zápas s kvalitním německým celkem - Turbine Potsdam. Remízu 2:2 zajistily branky Kožárové a Svitkové.

Dvojnásobný vítěz Ligy mistryň postavil silnější sestavu než v sobotním střetnutí se Spartou (Němky vyhrály 2:1). V létě jsme se stejným soupeřem prohrály 0:2. Dnes sehrály slávistky vyrovnanou partii a od začátku byl k vidění zajímavý zápas, hrálo se ve vysokém tempu. A první náznaky měla Divišová a Svitková, ale střelecké pokusy nebyly výrazné. Pak dvakrát zahrozila Ilesdetová. První největší šanci měla v 16. minutě Aigebogunová, ale po přízemním centru Prasnikarové branku minula. Ve 27. minutě se prosadila Kožárová po chybné malé domů Rauchové. Na obou stranách byla ještě jedna velká příležitost, nejdříve Ilesdetová v dobré pozici z voleje mířila k tyči, ale Votíková byla pozorná. A Divišová se ocitla sama před brankářkou, ale střílela vysoko nad branku.

Druhý poločas soupeř dokázal vyrovnat, v 53. minutě skórovala Schwalmová po křižné střele. A po chvilce se rozezvučelo břevno u Votíkové. Z následného brejku unikla Svitková a podél brankářky dostala Slavii opět do vedení. Po dalším prostřídání se postupně zvyšoval tlak hostů. V 69. minutě Votíková vychytala v samostatném úniku Kösslerovou. Vyrovnat se Potsdami podařilo v 79. minutě, kdy jsme trochu zaspali, poslední zakončovala Huthová. Slavia se prezentovala po většinu utkání vysokým presinkem, který zajistil řadu vybojovaných míčů a Potsdam s tím měla problémy.

"Dnes jsme viděli oboustranně kvalitní zápas, první poločas byl vyrovnaný a myslím si, že jsme měli o šanci více ke vstřelení branky. Dobře jsme atakovali soupeře na útočné polovině, získávali jsme z toho dost míčů a po jedné situaci, kdy soupeř zaváhal, jsme vstřelili vedoucí branku. V tomto duchu se odehrával celý první poločas. Druhý poločas byl více rozmělněný, přerušování hry, rozkouskovaný, ale přesto jsme se neobávali soupeře, byli aktivní a snažili se získávat míče vysoko na půli soupeře. Něco se dařilo více, něco méně. Takové utkání, ve kterém vedeme 2:1, bychom měli dotáhnout do vítězného konce. Branku jsme si nechali dát po standardní situaci, kdy jsme zaváhali. A takto kvalitní soupeř to dokáže potrestat. Celkově je výsledek slušný, ale měli jsme vyhrát. Holky podaly obětavý výkon, odmakaly celé utkání a po fyzické stránce jsme to zvládly. Aspoň si zkusily, jak se hraje německá liga. Jednoznačně jsme obstáli," zhodnotil utkání trenér Pavel Medynský.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)