Ženský fotbal

Slávistky porazily Slovácko 2:1

Slávistky zvládly úspěšně ligovou dohrávku se Slováckem a po výhře 2:1 si drží tříbodový náskok na druhou Spartu. O branky se postaraly Svitková a Pincová

Slávistky nastoupily do odloženého zápasu podzimní části ligy proti Slovácku v nejsilnější sestavě. Počasí ale moc nepřálo, hrálo se ve velkém mrazu. Hned v úvodu se dostala do slibné možnosti Svitková, před vápnem však byla faulována a z následné standardky zamířila jen do brankářky. Zápas se hrál v solidním tempu za neustále územní převahy slávistek, které však trápila koncovka. Ve 12. minutě přímo z rohu trefila tyč Krejčiříková. Po chvilce se ke střele dostala Divišová a v dobré pozici zakončovala z otočky Krejčiříková těsně vedle. Tvrdou ranou orazítkovala tyč také Kožárová. Pak ale přišlo překvapení, ve 39. minutě Slovácko zahrálo standardní situaci, Michaela Dubcová trefila břevno a z následné zkrumáže doklepla Čížková. V závěru první půle ještě bez přípravy střílela Svitková, ale brankářka Růžičková byla pozorná.

Do druhé půle holky vstoupily aktivně a hned si vytvořily šanci, ale po rohu a následném závaru nedokázaly protlačit míč do sítě. V další možnosti Kořárová hlavičkovala slabě. Důležité vyrovnání přišlo v 59. minutě, Svitková se ocitla před vápnem a přesnou střelou k tyči nedala brankářce šanci. Slávistky nadále makaly a vytvářely si další příležitosti. Necidová v dobré pozici netrefila ideálně míč, prudká střela Krejčiříkové mířila přímo na gólmanku. Do vedení Slavii nakonec dostala kapitánka Pincová, když hlavou tečovala centrovaný míč od Svitkové po standardní situaci. O chvíli později trefila Necidová v pádu břevno. Vedení Slavia udržela a připsala si zasloužené tři body.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily Slovácko 2:1

    Pepino44     před 6 lety 24.02.2018 12:54 |  
    0 1

    Tak není to nic moc, ale pokud to takto bude pokaždé, bude to dobré.Děvčata, bojujte, jste přeci Slávistky, díky.

  2. Re: Slávistky porazily Slovácko 2:1

    houston (přítel SN)     před 6 lety 24.02.2018 13:39 |  
    2 1

    Nic moc, ale aspoň něco. To chlapi z áčka, U21 i U19 přešli na nový fotbal i s odpovídajícími výsledky. Bohužel...

  3. Re: Slávistky porazily Slovácko 2:1

    Dobi     před 6 lety 24.02.2018 14:45 |  
    3 0

    Gott sei Dank! Mě jsem z toho v koutku duše strach, tyhle odklady a překlady z podzimu do "jara"...Holky to zvládly a to je prima!

    • Re: Slávistky porazily Slovácko 2:1

      jufoun (přítel SN)     před 6 lety 24.02.2018 15:01 |  
      0 0

      Přesně tak důležité to urvat i když se úplně nedaří.