Fortuna liga

Mladá Boleslav - Slavia 0:3

V Mladé Boleslavi, která v týdnu změnila trenéra, odehrála Slavia třetí jarní kolo. Výhru 3:0 zajistil zejména povedený výkon ve druhé půli.

Sešívaní drží s těsným náskokem na své pronásledovatele druhé místo, naopak ambiciozní Středočeši, kteří pravidelně hrávají o medailové pozice, jsou po dvou jarních porážkách až po uši v boji o záchranu. Na to zareagovalo vedení klubu odvoláním trenéra Dušana Uhrina mladšího, jehož nahradil Jozef Weber, který ještě na podzim vedl Karvinou.

Trenér Trpišovský mohl do zápasu konečně vyslat Bořila, který si odpykal podzimní trest. Kvůli žlutým kartám ale naopak chyběli Hušbauer s Jugasem. Nemoc zase nepustila do hry Sýkoru s Mingazovem. Do zápasu ještě nebyl připraven ani Simon Deli, který se do tréninku zapojil až ve čtvrtek.

V úvodu utkání se hrál opatrný vyrovnaný fotbal. První ohrožení branky zaznamenal v 18. minutě hlavou Přikryl, ale míč mířil doprostřed branky a Kolář ho bez problémů zkrotil. Na zajímavější šance se tak muselo počkat až do závěrečné čtvrthodiny úvodního dějství. Nejprve se po rychlém přechodu pokusil o překvapivý lob Škoda, ale mířil mimo branku. Kontrovat se pokusil aktivní Konaté, s jehož bráněním měl Sobol celý poločas problémy. Africký hráč se uvolnil na naší levé straně a přihrál pod sebe Valentovi, ten pálil z první jen vysoko nad. První gólovka tak přišla až v 39. minutě a připsali si ji domácí. Mebrahtu prošel ze strany přes Kúdelu a našel ve vápně volného Konatého, který pohotově zakončoval k odkryté tyči. Kolář se ale stihl fantasticky přesunout a špičkou kopačky míč vytěsnil! Stejně tak si náš brankář poradil i s velkou šancí Přikryla, která následovala jen o pár vteřin později. Platilo tak otřepané nedáš - dostaneš. Po rohovém kopu se u bližší tyče nejrychleji zorientoval Zmrhal a uklidil odražený míč za Polačka - 1:0 pro Slavii! V závěru ještě pálil z přímého kopu Stoch, ale domácí brankář jeho dalekonosnou ránu pokryl. Slavia tak šla do šaten za jednobrankového vedení, ačkoliv v první půli určitě nebyla lepším týmem.

Ani druhá půle nezačala pro slávisty nejlépe. Konaté utíkal do rozhozené obrany a jen za cenu faulu a žluté karty ho zastavil Pokorný. Následnou standardní situaci z velice dobré pozice zahrál dobře Valenta, ale Kolář si připsal další velmi dobrý zákrok. Slavia pak přidala na tempu a postupně začla přebírat otěže zápasu. Do tutové šance se v 58. minutě dostal Škoda, když obránce domácích podskočil míč. Sám před brankářem ale svou střelou jen olízl tyč z vnější strany! Slávisty to ale mrzet nemuselo, protože postupně hráli lépe a lépe a brzy přišly i vstřelené branky. Po pěkné kombinační akci vyslal do vápna Danny Bořila, náš bek byl ale očividně faulován Susem a pískala se penalta! Tu proměnil kapitán Škoda suverénní ránou doprostřed branky - 2:0 pro naše barvy! V 73. minutě už to bylo o tři. Zmatků v obraně Boleslavi využil opět Škoda a tečovanou střelou propálil bezmocného Polačka! V závěrečné čtvrthodině, kdy už bylo o osudu zápasu rozhodnuto, se hrál uvolněný otevřený fotbal. Za zmínku stojí další výborný zákrok Koláře proti Komličenkově hlavičce. Hlavně díky skvělému výkonu naší nové jedničky nedokázali hráči z města automobilů vstřelit ani čestný gól. Slavia nakonec vyhrála přesvědčivě 3:0 a po dobré druhé půli se dá říci, že jde o vítězství zasloužené.

19. kolo - Sobota 03. 03. 2018 18:00

HET liga, 2017/2018
0 - 3
0 - 1
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

40. Jaromír Zmrhal
66. Milan Škoda (pen)
73. Milan Škoda

Komentáře (418)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé