Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

Slavia zvládla čtvrtfinálový zápas domácího poháru s Libercem dobře a celkem v poklidu postoupila mezi čtyři nejlepší celky soutěže.

Ačkoliv náš soupeř nastoupil v nejsilnější možné sestavě (rozdíl mezi brankáři Nguyenem a Hladkým je zanedbatelný) a Slavia musela opět provést několik změn kvůli zdravotnímu stavu (nově Zmrhal a Kúdela, stále chybí Sýkora), tak zápas nakonec vyzněl v přesvědčivý postup družiny trenéra Trpišovského. Z mého pohledu se ve spoře zaplněném Edenu (s fanoušky se při termínu zápasu asi příliš nepočítá) hrál kvalitní a pohledný zápas. Liberec hrál otevřený ofenzivní fotbal nadprůměrné české úrovně a to samé je povinností pro Slavii v domácím prostředí. Ačkoliv vstup do utkání neměli sešívaní nejlepší, tak si brzy vytvořili převahu a první půli nakonec zaslouženě ovládli v poměru 2:0. I druhý poločas nabídl zajímavý fotbal, z mého pohledu ale červenobílí za výhodného stavu až moc přistoupili na hru Liberce nahoru - dolů. Slovan ale své nadějné možnosti nevyužil, stejně tak ani Slavia, takže se skóre neměnilo a náš klub si připsal zasloužený postup. Podle mě se "Trpišovského Slavia" zlepšuje a v jarním souhrnu zatím neodstartovala vůbec špatně. K ideálu ale samozřejmě ještě dost chybí a skutečnou zkouškou ohněm budou teprve zápasy s Olomoucí a na Spartě. Sám jsem zvědavý, jak obstojíme.

Vyjádřil bych se i k výkonu rozhodčího Berky, který v zápase musel řešit několik důležitých nejednoznačných momentů. Nejprve k neuznanému gólu Liberce. Pulkrab Pokorného zatáhl a i když kontakt nebyl až tak výrazný a náš stoper upadl i částečně vlastním přičiněním, byl to drobný faul. Z malého přečinu pak ale vznikla velká výhoda, což se standardně posuzuje ve prospěch bránícího mužstva. Stejně tak byl v první půli odpískán podobně drobný útočný faul v šanci Škodovi (jen s tím rozdílem, že toho Nguyen vychytal), což dokládá konzistentnost rozhodování arbitra. U penalty byl faul Kačaraby evidentní, otázkou zůstává, jestli k němu nedošlo již před pokutovým územím. I fotka je sporná. Ačkoliv oba borci stojí mimo pokutové území, tak jsou v předklonu a z mého pohledu dostal Hromada loktem do hlavy nad čarou značící šestnácku. Podobně jako u ofsajdu tedy nezáleží, kde hráči stojí, ale kde došlo k přestupku. A když nemůžeme s jistotou určit ani z fotky, že rozhodčí chyboval, tak bych jeho rozhodnutí respektoval. Nehledě na to, že v reálném čase to vypadalo na jasný faul uvnitř pokutového území. Co se týče gólu Frydrycha, tak je naopak zřejmé, že Bořil stihl míč vrátit do vápna včas a gól byl regulérní. Rozhodčí tedy podle mě zápas zvládl velmi dobře a nedopustil se zjevných chyb.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - V první půli dvakrát sebevědomě zpracoval těžkou malou domů a s přehledem rozehrál. Ve 40. minutě si pak připsal dva navazující fantastické zákroky, kterými zabránil jistému gólu. Ve druhém poločase sice ukázal i stinnější stránku svého stylu, když špatně rozehrál a byla z toho šance, ale celkový dojem z Kolářova výkonu proti Liberci zůstává jasně pozitivní.

Michal Frydrych - 6 - Měl slabší vstup do zápasu, kdy se mu s míčem příliš nedařilo. Postupem času se ale zvedl a odvedl standardní průměrný výkon ligového hráče. Navíc dokázal prodat i svou silnou stránku, kterou je nebezpečnost při standardních situacích. Vstřelená branka je jasným plus a Frydrychovi pomohla k lehce nadprůměrné známce.

Jakub Jugas - 6 - Klasický Jugasův spolehlivý výkon na stoperu. Našly by se sice chyby, ale celkově to byl nadstandard.

Lukáš Pokorný - 6 - Asi nejlepší Pokorného výkon ve Slavii. Při bránění je poctivý a jistý, výborně navíc zachránil situaci po chybné rozehrávce Koláře. Sám tentokrát také přidal v práci s míčem a mnohem více se oproti předchozím zápasům pokoušel o rozehrávku po zemi, což se mu dařilo. Proti Liberci se mi líbil ještě o trochu více než Jugas a je vidět, že jeho návrat do formy je zatím na dobré cestě.

Jan Bořil - 6 - Velmi dobře se jako asistent zapojil do obou našich gólových akcí. I ve zbytku zápasu si vedl nadprůměrně. Jednou ale výrazněji chyboval, když chtěl hrát až příliš bohorovně a špatně si zpracoval míč, z čehož nakonec byla naštěstí jen žlutá karta.

Miroslav Stoch - 7 - Ke svému standardně aktivnímu výkonu tentokrát přidal i výborně rozehrávané standardní situace. Souček ještě hlavičkoval v jasné pozici těsně vedle, při další situaci si už ale Bořil s Frydrychem poradili. I pro něj platí, že se zatím zvedá a jeho forma roste.

Tomáš Souček - 6 - Jistota ve středu pole. K poctivé práci přidal i dobrou rozehrávku a kvalitní práci s míčem. Po jeho hezkém průniku v první půli dával chytrou přihrávku za obranu, bohužel zůstal nepochopen. Dobře se uvolnil do gólové pozice při standardce Stocha, minusem je, že měl mířit přesně.

Jakub Hromada - 6 - Minulá hodnocení jsem ho lehce kritizoval, tentokrát mu ale zápas sedl. Hromada je běhavý typ hráče a otevřené ofenzivní utkání "nahoru - dolů" mu vyloženě sedělo. Nejenže stíhal poctivě bránit a zahušťovat střed hřiště, ale oproti zápasu s Boleslaví byl tentokrát i mnohem přesnější směrem dopředu. Po faulu na jeho osobu ostatně byla odpískána penalta. Předpokládám, že byl střídán kvůli zdravotním problémům nebo z důvodu pošetření sil na víkend, protože hrál velmi dobře.

Josef Hušbauer - 5 - Náš obvyklý tahoun byl tentokrát při hře méně viditelný a zůstal zastíněný přeci jen pohyblivějším duem Souček - Hromada. Špatně ale nehrál.

Eduard Sobol - 5 - V první půli hrál dobře a byl nebezpečný. Bylo vidět, že dopředu má zajímavé technické věci, navíc jako záložník nemusel tolik bránit, což je jeho slabší stránka. Druhý poločas už mu ale zdaleka tak nevyšel a několika lacinými nepřesnostmi pokazil pár našich nadějných brejků. Dohromady tedy průměr.

Milan Škoda - 7 - Spolehlivě proměnil penaltu a byl pro Slavii i velmi užitečný při hře, když toho spoustu odbojoval a podržel několik těžkých balonů. Právě v práci pro tým byl tentokrát mezi ním a střídajícím Necidem, který je spíše jen zabijákem do vápna, markantní rozdíl.

Danny - 5 - Nehrál špatně, ale pro tentokrát za Hromadou, kterého střídal, zaostal. Dopředu se snažil být kreativní, ne vždy ale volil správné řešení. A když už ano, tak akci naopak pokazili spoluhráči. Směrem dozadu pak nestíhal pracovat tak usilovně jako Hromada a střed hřiště zůstával oproti první půli volnější k rychlým protiútokům Liberce.

Tomáš Necid a Simon Deli nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

čtvrtfinále - Středa 07. 03. 2018 17:00

MOL Cup, 2017/2018
2 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

25. Milan Škoda (pen)
35. Michal Frydrych

FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

Komentáře (51)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

    Harvey     před 9 měsíci 08.03.2018 14:28 |  
    11 3

    Hromadovi bych klidně naložil o bod více. Výbornej celých 45 minut.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      Helmuth     před 9 měsíci 08.03.2018 14:41 |  
      8 2

      Snad bude Kuba zdravotně OK, podle mě odehrál nejlepší zapas za dobu co je v SKS a je na něm vidět, jak se jeho výkon zvedá. Z mého pohledu byl v první půli jeden z nejlepších na hřišti, pokud ne vůbec nejlepší. Byl úplně všude...

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Pepino44     před 9 měsíci 08.03.2018 14:45 |  
        3 1

        A to ještě mohl hrát ve zdravotní indispozici, neboť jak jsem někde četl, tak střídal ze zdravotních důvodů.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Crispo     před 9 měsíci 08.03.2018 19:03 |  
        4 2

        Byl úplně všude, hodně toho naběhal, hodně bojoval a dobře přihrával, ale kult MNN je docela silný a kdokoli kdo nastoupí na úkor Michela to bude mít u fanoušků hodně těžký, i přesto, že vidět Michela jak se v náběhu během kombinace dere do vápna nebo u rohu vápna soupeře podrží míč je jako vidět Yettiho...
        Nejsem fanoušek Hromady a po prvních jeho zápasech u nás bych ho poslal pryč, ale ignorovat jeho zlepšující se formu by nebylo fér...

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Pakoll     před 9 měsíci 09.03.2018 16:23 |  
        0 1

        Možná nejlepší výkon ale stejné rozdíl oproti nejhoršímu od Ngadea

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      celtix     před 9 měsíci 08.03.2018 15:04 |  
      7 1

      Jsem rád že hráči jako Hromada a Pokorný zvedají. Doufám, že proti Olomouci se na hřiště na pár minut podívá i Bucha. Neví někdo jak je na tom Sýkora ?

  2. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

    Dennis     před 9 měsíci 08.03.2018 15:47 |  
    24 0

    Tak Danny sice střídal Hromadu, ale nehráli stejný post. Po tomto střídání došlo k přesunu v sestavě. Tudíž mi nepřijde správné porovnávat tyto dva a psát, že "směrem dozadu pak (Danny) nestíhal pracovat tak usilovně jako Hromada" - on totiž ani neměl, takže proč by to stíhal... Měl jiné úkoly, takže by se spíš mělo hodnotit plnění těchto úkolů než porovnávat jeho hru s Hromadou. Což ovšem nic nemění na tom, že Dannymu tenhle zápas moc nesedl a známka naopak sedí. To je jako kdyby pro posílení ofenzívy šel na plac útočník místo obránce a pak se ten útočník hodnotil podle toho, jak ten zápas odbránil... Každému odpovídající hodnocení, ale podle toho, co měl na hřišti plnit.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 08.03.2018 15:57 |  
      6 17

      Jaké kdo měl úkoly, se můžeme jen domnívat. Bylo ale zřetelné, že včera měl Hromada pro naši hru větší přínos než Danny.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      kjandourek (admin)     před 9 měsíci 08.03.2018 15:58 |  
      1 20

      Tady bych si troufl nesouhlasit: Hromada byl v sestavě graficky uvedena jako ofenzivní záložník a střídání s Dannym bylo kus za kus....

      https://twitter.com/slaviaofficial/status/971399048803639299

      Samozřejmě chápu, že Hromada je prostě jiným typem záložníka, takže ho to táhlo hrát box to box, zatímco Danny měl snahu hrát hlavně dopředu...

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      Akuls     před 9 měsíci 08.03.2018 16:33 |  
      6 13

      Přesně tak, Danny šel v druhém poločase místo Hušbauera na podhrot a Hušbauer se zatáhl na místo Hromady do zálohy vedle Součka. Také šel Hušbauerův výkon jako vždy na této pozici dolů. Jinak jsem rád, že jsem výkon Hromady viděl stejně jako JiT, který ho v poločase střídal, Prvních 20 min. zápasu jsem měl dojem, že si snad odskočil do kabiny. I potom jsem ho ale registroval hlavně v momentech kdy fauloval či něco pokazil, buď přihrávku nebo prohrál souboj o míč. Naštěstí byl také faulován a byla z toho penalta. Doufám ale, že na Letné bude na jeho místě hrát MNN. Tam bude třeba souboje vyhrávat a něco prostě uhrát. Hromada mi svou nenápadností připomíná Ščuka před jeho odchodem na hostování. Záložník toho přece musí uhrát víc, nejde aby byl jen 5x za poločas u balónu. Nicméně souhlasím s tím, že Danny nebyl tentokrát o nic lepší i když beru v úvahu, že hrál jiný post. Je s podivem, že i hráči jako Stoch, Hušbauer nebo Danny dokáží zazdít tolik nadějných přečíslení.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Travinho     před 9 měsíci 08.03.2018 17:19 |  
        3 7

        Tak se zeptej pana Trpišovského, jak viděl výkon Hromady... Střídán byl ze zdravotních důvodů.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

          Akuls     před 9 měsíci 08.03.2018 17:29 |  
          6 11

          V TV sice nikdo nic o důvodu střídání neříkal, ale když se znáte s JiT, tak Vám musím věřit. Pro Slavii by ale bylo dobře, aby Hromadovi ta zdravotní indispozice vydržela nejméně na Olomouc a Spartu.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Fačín     před 9 měsíci 08.03.2018 18:16 |  
        12 11

        Naprosto s vámi souhlasím. Při porovnání hráčů Hromada - Ngadeu vůbec nerozumím, jak je možné, že hraje Hromada. V soubojích slabý,zbytečně fauluje, používá prasácké věci, neviditelný, neproduktivní. Naopak Ngadeu, skála, o kterou se rozbíjí každý soupeřův útok, slušná střela z dálky, góly, minimum faulů (a když už, tak to soupeře aspoň pořádně zabolelo!). Ale jsem si jist, že Míšu už v našem dresu neuvidíme. A bůhví, jestli i pro Simona těch včerejších 10 minut nebylo posledních.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Jakob     před 9 měsíci 08.03.2018 18:46 |  
        13 6

        To se mi zdá že jsi koukal na jiný zápas. Hromada dle mého hrál fakt dobře a já si ho naopak několikrát všiml jak vybojoval balón, nebo byl faulován ( tím nemyslím jen penaltový zákrok) a nebo úspěšně kombinoval a aktivně se nabízel pro přihrávku. Tvoje hodnocení mi připadá jako slušný vyblitek!!! Hlavně pomluvit za každou cenu!

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

          Akuls     před 9 měsíci 08.03.2018 19:47 |  
          1 11

          Tak to asi budeme muset požádat o stanovisko zde všeobecně uznávaného fotbalového experta a statistika Dropta. Když se nebude jednat o Buchu, tak bude určitě objektivní. Podle dosavadního počtu palců jste ale sledoval jiný zápas Vy.

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

            Jakob     před 9 měsíci 08.03.2018 19:53 |  
            4 3

            :-)
            Teď jsem se fakt zasmál, diky

            • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

              Jakob     před 9 měsíci 08.03.2018 20:13 |  
              2 2

              Palec dolů za pochvalu vtipů, proč ne... :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

                Jachym     před 9 měsíci 09.03.2018 10:33 |  
                0 2

                Nejsi zdejší, viď? Copak nevíš, že u nás je zakázáno smát se a zpívat? Tady nejsi v zemi krále Miroslava...:-)

              • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

                Akuls     před 9 měsíci 09.03.2018 10:49 |  
                1 4

                To jsem za Dropta rád, že Vám někdo ty palce dolů dal. On to totiž žádný vtip nebyl, takže není co chválit. Asi jste si toho nevšiml, ale Dropt fotbalu rozumí. Nebojte, nejsem fascinován jeho časovými přehledy, ani předkládanymi statistickými daty a už vůbec ne nekritickými postoji k některým hráčům (naposledy třeba k Buchovi). Ale ruku na srdce, kdo z nás nemá své oblíbence a třeba s tím MvB měl nakonec více méně pravdu. Já ale na něm oceňuji něco jiného. Po zápase si čtu pod článkem 200 příspěvků a říkám si, to snad není možné že TO tu nikdo nekomentuje, přece jsem TO neviděl jenom já. No a pak tam vloží Dropt příspěvek o cca 6-8 bodech. Jednu ćást tvoří příspěvky, podobné těm které již pod článkem jsou, ale je tam cítit trošku jiný pohled na věc. Druhou část tvoří příspěvky, které jsem tam před tím marně hledal a Dropt mi potvrdil, źe jsem TO neviděl jen já a konečně třetí část tvoří příspěvky k něčemu, čeho si dosud nevšiml nikdo. S těmi někdy souhlasím více a někdy méně, nicméně v každém případě Dropt má na fotbal oko a jeho příspěvky zdejší diskuzi určitě obohacují, i když na někoho působí jako červený hadr na býka. Takže jeho názor na Hromadu (jeho rychlost, tvrdost, výbušnosti, techniku, přehled, střelbu, přihrávku, fotbalové myšlení, poziční hru atd.) a na jeho místo a přínos v základní sestavě Slavie, by mne docela zajímal. Pro klid v duši jsem se včera znovu podíval na první poločass zápasu s Libercem a na svém výše uvedeném stanovisku (jak Vy říkáte slušnému výblitku) nemusím měnit ani řádku. Na Hromadovi fakt byli ve stŕedu nejlepší ty jeho červené, do dálky svítící kopačky. Docela mne tady pobavil jeden příspěvek, že Hromada má asi od trenéra za úkol běhat od jedné pomezní lajně ke druhé a vytlačovat soupeŕe. I když se s balónem setká jen výjimečně, tak je prý tato jeho role pro hru Slavie velmi důležitá?!. Asi si někdo plete stínové divadlo s fotbalem.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      Travinho     před 9 měsíci 08.03.2018 17:18 |  
      1 13

      Nutno podotknout, že v presingu měli podle pohybu na hřišti velmi podobné úkoly a Hromada při něm vybojoval několik míče, kdežto Danny moc nestíhal.

  3. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

    Jachym     před 9 měsíci 08.03.2018 16:11 |  
    3 5

    Překvapuje mě, že až polovina textu (mimo bodové hodnocení) je věnována výkonu rozhodčího. Docela by mě zajímalo, zda bychom stejné hodnocení četli i v případě, že by sudí dané situace posoudil opačně...:-) Já proti tomu nic nenamítám, ale sudí by si v některých případech obhájil i opačné verdikty.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      kjandourek (admin)     před 9 měsíci 08.03.2018 16:54 |  
      9 1

      Kdyby je posoudil opačně, byly by mu věnovány minimálně tři čtvrtiny textu!

      ;-)

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Borgetti     před 9 měsíci 09.03.2018 09:00 |  
        0 0

        Koukám, že někdo nemá smysl pro humor, že ti dává dislike :)

  4. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

    soudek82 (přítel SN)     před 9 měsíci 08.03.2018 16:29 |  
    1 12

    Za mě tedy Sobol, Danny i Jugas maximálně 4, kdyby byl Necid hodnocen, tak bych to viděl s přičtením toho faulu tak na 2. Rozdíl mezi ním a Škodou je skutečně markantní.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      Akuls     před 9 měsíci 08.03.2018 16:49 |  
      6 4

      Souhlasím hlavně u Jugase, toho JiT hodně znejistěl. Škodovi styl nakopávaných balónů, díky jeho tvrdosti a důrazu v soubojích, dost vyhovuje. Navíc se začal i víc pohybovat a zvýšil svoji celkovou aktivitu. Necid je jiný hroťák. Navíc on není hráč na střídání, to ukázal naposledy v PAOK a Legií, kde se také jako střídající hráč vůbec nechytl. Proto ho asi i JŠ stavěl při rotaci sestavou v základu v E.L. a jeho výkony byly docela slušné.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        soudek82 (přítel SN)     před 9 měsíci 08.03.2018 16:55 |  
        21 3

        Za mě je tedy celé působení Necida letos u nás zklamání...je strašně pomalý, furt v ofsajdu, přínos pro tým mimo gólů naprostá nula....mám ho rád jako slávistu, ale v létě bych ho s díky vrátil do Bursasporu

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

          Jachym     před 9 měsíci 08.03.2018 16:56 |  
          2 2

          Po žních k Turkovi? Vždyť žádný zápas neprodal, pane Soudek:-)

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

            soudek82 (přítel SN)     před 9 měsíci 09.03.2018 09:37 |  
            0 0

            Kdyby prodal, poslal bych ho k Peltovi :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

              Akuls     před 9 měsíci 10.03.2018 09:49 |  
              0 2

              Aby nás to pak ale nemrzelo, když tam mohl dát Tecl za podzím 8 gólů, tak Necid by dal v klidu dvojnásobek. Ono hrát např. v posledních třech zápasech v průměru jen asi 8 minut, to by sotva něco pŕedvedl i Cristiano s Lionelem dohromady.

  5. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

    Karel13     před 9 měsíci 08.03.2018 17:13 |  
    10 0

    Tak jsem si komentoval druhý gól a znělo to zajímavě : pravé křídlo (Stoch) kope z levé strany přímý kop, který se snáší na pravé straně skoro na brankové čáře na hlavu levého obránce (Bořila), ten vrací míč do vápna, kam nabíhá z levé strany pravý obránce (Frydrych) a hlavou míč posílá do sítě. Správný kafemlejnek...

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      p!erreCORE     před 9 měsíci 08.03.2018 22:46 |  
      2 0

      To je u mně totální fotbal :)

  6. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

    Fačín     před 9 měsíci 08.03.2018 18:19 |  
    3 32

    Známky dle mého příliš vysoké, nehráli jsme nijak zázračný fotbal. Vyčníval snad jen Škoda (u mne za 8) a Hušbauer (7). Naopak mizerní Hromada se Sobolem u mne za 2 body.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      Jakob     před 9 měsíci 08.03.2018 19:07 |  
      17 4

      Za dva body Hromada? Není nad to být objektivní... Ale třeba je ti líp.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      japoko     před 9 měsíci 08.03.2018 20:32 |  
      4 6

      No tak treba Hromada byl lepsi nez Dany i Husbaur!

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      Harvey     před 9 měsíci 09.03.2018 00:03 |  
      5 2

      Fačíne, koukal si na špatný zápas.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Jachym     před 9 měsíci 09.03.2018 08:59 |  
        3 1

        Mně tak špatný z naší strany nepřipadal...:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Fačín     před 9 měsíci 09.03.2018 09:02 |  
        9 11

        Koukal jsem na stejný zápas, jen mám jiný názor. Ale to se tady nesmí. Kdo nejde s proudem, že je všechno v pořádku a všichni hrajou úžasně a trenér dělá všechno správně, tak je tu za vola. Já už jsem si na to zvyknul.

        Každopádně Ngadeu nebo i před pár dny zde vzývaný Bucha by rozhodně nezahráli hůř. Nevím, čím vás Hromada tak oslnil - že běhal? To snad dělají všichni fotbalisté ne? Dle mého názoru na základ neměl, nemá a mít nebude. I z Plzně ho pustili s klidným srdcem i přesto, že byl ze tří jejich DZ nejmladší a tím pádem nejperspektivnější.

        Btw Ngadeu dal za loňskou sezonu 6 gólů, nějaké přidal i teď na podzim (teď si nevybavuju). Jestli dá Hromada 6 gólů za celé svoje působení u nás, tak budu hodně překvapen.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

          Harvey     před 9 měsíci 09.03.2018 14:30 |  
          3 6

          Sorry, ale to je strašněj bulšit. Proti proudu jít můžeš, ale Tvé příspěvky musí dávat smysl (ano i ty proti proudu), abys nebyl za vola.
          Jednostranně tady popisuješ Ngadeuovi přednosti, ignoruješ slabiny. A naopak u Hromady.
          ...
          Ngadeu je bezesporu fyzicky nejsilnější hráč v lize. Produktivní je z hlediska gólů hlavou, ty střely z dálky má průměrné, ale často to zkouší. Otázkou je kolik balónů by bylo lepší místo střely radši posunout dál, o tom můžem spekulovat, ale střelec to určitě není. Asistence u něj nehrozí.
          ...
          ALE:
          Vrací se krokem, je to flákač. Má nízký workrate. To je bohužel o charakteru a blbě to změníš.
          Neodhadne svůj fyzický fond. Kolikrát střídal za vedoucího stavu. To není na pozici DZ normální. Střídají z pravidla útočníci nebo křídelní hráči.
          Technicky naprosto mizerný. Kontruktivita nula. Je to především stoper. Do moderního fotbalu tohle bohužel bude vždycky mínus a velká obět pro záložní řadu. Nepodrží balon a dostává spoluhráče nepřesnými přihrávkami pod tlak.
          ...
          Hromada:
          Výborný fyzický fond. Hráč povahy Park Ji-Sung, Roy Keane nebo Darren Fletcher. Neocenitelný parťák pro spoluhráče ze záložní řady.
          Výrazně rychlejší než Ngadeu. Dokáže pokrýt větší prostor na hřišti.
          Technicky slušný, podrží balon, byť doufám, že se ještě rozehraje a přidá nadstavbu.
          ...
          Takže ve výsledku jsou oba úplně rozdílní hráči. Trpišovský preferuje Hromadu a jde to na jeho triko. Já mám rád oba, přijde mi, že Hromada to má v hlavě naprosto v pořádku a Míša je prostě sympaťák. U Hromady je potenciál se rozvíjet, například tu sílu v soubojích může dohnat v posilovně a navíc má za sebou několik zranění. Takže jsme ho ještě neviděli hrát úplně v pohodě. Myslím si, že v Hromadovi je větší potenciál. Ngadeu techniku a rychlost už moc nedožene, navíc mi přijde méně pracovitý.

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

            Fačín     před 9 měsíci 09.03.2018 14:42 |  
            7 2

            Dle mého názoru Ngadeu totiž těch chyb má minimum. Snad první dotek, možná přesnost přihrávky. Určitě nesouhlasím s tím, že by to byl flákač a vracel se krokem, toho jsem si opravdu nikdy nevšiml. Ty jsi naopak u Hromady mínusy taky nevypisoval - produktivita nula, úspěšnost v soubojích mizerná, spousta faulů, atd.

            Navíc si nemyslím, že by to měl být souboj Ngadeu - Hromada. Oba jsou jiní a v zásadě hrají na trochu jiné pozici. Ale nepochopím, že hraje Hromada a Ngadeu ne. To je proti přírodě. Vadí mi to principiálně, ten nesmyslný Trpišovského pohled - tyhle hráče prostě nechci a hotovo. Ještě toho budeme litovat, možná už teď v derby, až nikdo neodstaví Vašýka pašíka nebo Stanciua od balonu.

            Adorace Hromady je neuvěřitelná a nerozumím jí, v našem dresu ještě nepředvedl ani průměrný výkon. Ale je to Trpišův kůň tak ho budeme všichni zbožňovat. A co Bucha? Na toho jste již zapomněli?

            • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

              TSeguinTS     před 9 měsíci 09.03.2018 15:40 |  
              3 0

              Jádro problému je také v tom, že doposud za nás Ngadeu nastupoval tak nějak z nouze na pozici DZ. Šilhavý viděl kvalitu hráčů a vyhodnotil si to tak, že musí nastupovat Ngadeu i Deli. Zároveň však není sebevrah, takže jeden z nich musel jít do zálohy. A nějakých 36 zápasů to prostě fungovalo, bohužel však pouze za určitého herního stylu (nedominance, protiútoky), který po zisku titulu již nebyl účinný. Trpišovský si momentálně nevytipuje 10 nejlepších a nepostaví je do zápasu - postaví 10 spolu kompaktních hráčů, tzn. že třeba někdy lepší sedí a někdo momentálně horší hraje.
              Hromada je lepší, když máme míč. Ngadeu je lepší, když nemáme míč....

              Samozřejmě, kdybych měl seřadit stopery dle kvality: 1. Deli, 2. Ngadeu, 3. zbytek. Ale protože si to žádný trenér doposud nezkusil, nasadit Simona s Míšou vedle sebe, má to důvod. Stejně tak má důvod, proč nyní hraje v záloze Hromada a ne Ngadeu.

              • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

                Kmotr (přítel SN)     před 9 měsíci 09.03.2018 15:58 |  
                2 0

                Velmi dobra uvaha. Kdekdo se tu na to diva jako na fifu - poskladam do zakladni jedenactky vsechny hrace s nejvyssim koeficientem a tim padem bude i hra fungovat na nejvssi koeficient. Tak to ale v realu bohuzel nefunguje..

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

            Fačín     před 9 měsíci 09.03.2018 14:49 |  
            4 2

            A na rozdíl od ostatních zde "diskutujících" neoznačuji jiné názory za "bulšit" a neposílám je do blázince. I když podle kvality by si to spousta z nich zasloužila, tak na takovou úroveň klesat nechci. Jiný názor jsem schopen respektovat, i když nad ním kroutím hlavou, protože vím, že každý na to má právo.

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

            iwanowicz     před 9 měsíci 09.03.2018 15:18 |  
            2 1

            V tom vyctu Ngadeuovych zaporu je tolik nesmyslu az je to usmevne.. Mimochodem naprostou vetsinu golu za Slavii dal nohou..

  7. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

    Dresco     před 9 měsíci 09.03.2018 10:41 |  
    15 1

    Tak Hromada urcite odehral nejpovedenejsi polocas za celou dobu jeho pusobeni u nas. Taky ale musim rict, ze to je snad prvni takovy povedeny polocas z meho pohledu a do Ngadeua ma sakra hodne daleko. Celkove mi na Trpisovi vadi uplne nejvic odstaveni dvou hracu - Jugas a Ngadeu. Jugas podle me ze vsech nasich hracu udelal behem podzimu nejvetsi pokrok a zlepsoval se kazdym zapasem. Pokud mame zdrave stopery, tak Jugas/Deli musi byt absolutne prvni volba.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      TSeguinTS     před 9 měsíci 09.03.2018 10:51 |  
      5 0

      Vadit nám to může, ale je to tak všechno, co s tím můžeme dělat. Buď se mu nehodí do koncepce nebo jsou zranění nebo jsou za tím jiné nefotbalové problémy. Navíc Jugase neodstavil, hrál s Bohemkou i v poháru a uvidíme, co bude dál.)

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        Dresco     před 9 měsíci 09.03.2018 11:11 |  
        10 1

        Tak odstavil x neodstavil. Tim, ze ho da na beka ho v podstate odstavil. Kdyby hral Jugas stopera a Kudela beka, tak by podle me oba predvedli lepsi vykon. Verim, ze az bude prechazet na 3-5-2, tak Jugas bude jednim z tech tri. A ten Ngadeu, to mi taky hlava nebere...

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

          TSeguinTS     před 9 měsíci 09.03.2018 12:18 |  
          0 0

          Souhlasim plně se vším vyjma poslední věty. Taky jsem si myslel, že je jen chyba v zápisu a Jugas bude s bohemkou na stoperu.
          K tomu Ngadeovi - já chápu, že nehraje, protože se trenérovi nehodí do stylu, který chce hrát. To respektuji, otázkou však je, zda si můžeme dovolit takového hráče nechat sedět. Dle mého bezvýznamného názoru by měl být Ngadeu jedním z top2 stoperů. Ale pokud budeme vyhrávat, tak si nedovolím zpochybňovat tu výběr hráčů..

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

          Thane (přítel SN)     před 9 měsíci 10.03.2018 20:15 |  
          0 0

          Vzhledem k tomu ze o tom mluvil i trpisovsky tak jiste..

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      donford     před 9 měsíci 09.03.2018 12:49 |  
      4 2

      Srovnávat Míšu a Hromadu opravdu nelze. Každý z nich má své - jiné - pojetí hry, postavené na odlišné rychlosti, výšce a především na tělesné konstituci. Určitě není souměřitelnost např. ve hře hlavou. Za mě - myslím si, že Hromada jde zápas od zápasu pomalu nahoru. Že se lepší. A není férové ho tady jakkoliv, např. dle mého nespravedlivým hodnocení za 2, srážet. I když z něj střelec nikdy nebude (podobně, jako není třeba Hrošovský v Plzni), hra obou box to box, je velmi užitečná, taková pitbulovská. Uvidíte, že se Jakub i tomu Hrošovskému pomalu přiblíží. Zrovna proti Liberci byl myslím Hromada ze všech našich nejvíc pokopaný. To také o čemsi svědčí.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

      donford     před 9 měsíci 09.03.2018 12:56 |  
      8 2

      Stále lituji, že Trpiš neuvažoval alespoň v jednom přípravném celém zápase o postavení středu obrany Míša/Deli. Vím, že když jsem Ngadeu přišel, že jim to sakra neladilo, ale po nutné adaptaci si dnes myslím, že bychom byli příjemně překvapeni. Ale příchod Kúdeli a Pokorného téhle myšlence nasypal písku do převodů. :-) Od Trpiše je to sázka na osvědčenou jistotu. Však jsem si jist, že by to pro nás bylo fotbalové pokoukáníčko. Deliho elegance a předvídavost a Míšova tvrdost, rychlost a u obou precizní hra hlavou. Ale našich přání a fantazií je moc a středních beků rovněž. Takže se na všechny chtě nechtě nedostane.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále MOL Cupu

        bongor     před 9 měsíci 10.03.2018 18:49 |  
        0 0

        Já bych je chtěl spolu vidět proti bídě,jak se tam rudá "vozba"motá jak nudle v bandě a pořád nic.Ale to bych asi chtěl moc.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen