Fortuna liga

Slavia - Zlín 1:2

Slavia prohrála utkání se Zlínem. V samotném závěru rozhodl Ekpai.

Trenér Trpišovský udělal oproti derby v sestavě hned čtyři změny. Sešívaní se museli vypořádat s absencí Dannyho, van Burena, Deliho, Hromady, Zmrhala, či dlouhodobě zraněného Mešanoviče. V základní jedenáctce se od února objevil Mingazov. Vůbec poprvé v soutěžním zápase za Slavii nastoupil v záloze Kúdela.

První šanci utkání si připsali hosté z Moravy v sedmé minutě – a hned se jednalo o šanci gólovou. Po centru Hronka na hranici vápna hlavičkoval Vyhnal přesně na nohu Holzera, který tvrdou ránou prostřelil Koláře a poslal svůj tým do brzkého vedení. Sešívaní se osmělili o deset minut později. Na Stochův rohový kop naskočil Škoda a hlavičkou orazítkoval tyč! Následovala pětiminutovka slávistického tlaku, jenž vyeskaloval centrem Bořila. Ten ve vápně zastavila až ruka Gajiče a rozhodčí Hrubeš správně nařídil pokutový kop. Červenobílým se tak otevřela možnost snadného vyrovnání. K penaltě se postavil Škoda, avšak jeho střelu k tyči výborným zákrokem dokázal Zlámal vyrazit. Své zaváhání ale dokázal kapitán sešívaných zanedlouho odčinit – ve 24. minutě naběhl na prodloužený Součkův míč a hlavičkou nedal brankáři Zlína sebemenší šanci. Další větší příležitost si připsali opět slávisté. Ve vápně odcentroval Sýkora. Přízemní míč si málem do vlastní sítě vstřelil Gajič. Pozorný Zlámal nicméně dokázal tento pokus reflexivně vyrazit. Hosté se s nerozhodným stavem nechtěli smířit a v poslední minutě prvního poločasu našel agilní Ekpai ve vápně Holzera, který dokázal předskočit Bořila. Na správném místě ale stál brankář Slavie a nebezpečný pokus lapil. V první půli už žádná další akce nepřišla. Hráči tak šli do kabin za remízového stavu.

Do druhé půle udělal trenér Trpišovský změnu v rozestavení a Mingazova vystřídal Bucha. Hned po nástupu na hřiště vstoupila Slavia do hry aktivněji – začala si vytvářet tlak, který nicméně k žádným větším šancím nevedl. Slušně zaplněné tribuny mohly první akci druhého poločasu vidět až po 20 minutách hry. Rychlou rozehrávkou na polovině hřiště našel Stoch čerstvého Tecla. Ten v samostatném úprku přestřelil. Na dlouhou dobu se jednalo o poslední výraznější herní moment – Zlín dokázal kouskovat hru a slávisté se nemohli dostat do správného tempa. Své další šance si oba týmy schovaly až na poslední desetiminutovku. Na pravé straně prchající Tecl nalezl ve vápně Škodu. Ten ale tváří v tvář Zlámalovi neuspěl. Ve druhé minutě nastavení Bořil nepropálil blokující hráče před sebou a k odraženému balónu se dostali hosté. Vukadinovič táhl míč přes tři čtvrtiny hřiště a následně přihrál spoluhráči. Ekpai se v tutovce už nemýlil, hosté tak šli do překvapivého vedení. V úplném závěru zápasu ještě hledal Souček nabíhajícího Bořila, který ale na přihrávku nedosáhl.

Slávisté tak podruhé v této sezóně pocítili v domácím prostředí hořkost porážky. Naopak hosté ukončili nelichotivou sérii z venkovních utkání, kdy zvítězili poprvé od loňského května. Sešívaným se tedy nepovedlo využít včerejší plzeňské zaváhání a náskok Viktorie zůstává i po tomto kole devítibodový.

22. kolo - Neděle 01. 04. 2018 18:00

HET liga, 2017/2018
1 - 2
1 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

28. Milan Škoda

FC Zlín
FC Zlín

7. Holzer
90+2 Ekpai

Komentáře (564)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé