Ženský fotbal

Slávistky v nadstavbě porazily Plzeň

Fotbalistky Slavie si v prvním kole nadstavby poradily s Plzní 4:0 po brankách Chlastákové, Krejčiříkové, Jarchovské a Szewieczkové. Za týden je na programu derby se Spartou.

Slávistky nastoupily v pozměněné sestavě způsobené zdravotními problémy několika hráček. Ráz utkání i přesto byl daný, Slavia měla převahu, Plzeň se bránila a čekala na standardní situace nebo rychlé přečíslení. Holky měly tentokrát problém s koncovkou, do které se tolik nedostávaly, chyběly i lepší centry z obou stran. Do vedení se slávistky dostaly po pauze na občerstvení, ve 27. minutě Pěničková zahrála standardní situaci, Pincová hlavičkovala k tyči, ale gólmanka skvělým zákrokem vyrazila, naštěstí přímo k Chlastákové, která již dopravila míč do sítě. A ve 33. minutě se přízemní střelou z 22 metrů prosadila Krejčiříková. Velkou šanci nevyužila Szewieczková po přihrávce Kožárové, když netrefila branku.

Druhý poločas nabídl stejný průběh, Slavia se tlačila dopředu, ale někdy neproměnila i dost velké šance. Neuspěla třeba Szewieczková, Svitková nebo Jessen. Plzeň zahrozila po standardní situaci, hlavičkové zakončení Markelové nebylo přesné. V 76. minutě se na levé straně prodrala k míči Jessen a předložila jej před prázdnou branku Jarchovské, která se v pádu nemýlila. A v 85. minutě Svitková vysunula Szewieczkovou, která nejdříve trefila tyčku, ale na podruhé již dopravila míč do sítě. Zápas již holky úspěšně dotáhly do vítězného konce.

Za týden je na programu derby, konkrétně v sobotu 28.4. od 11 hodin na Xaverově. Slávistky budou chtít určitě navýšit současný pětibodový náskok.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)