Ženský fotbal

Slávistky prohrály se Spartou

Derby žen se Slavii nevydařil a po domácí prohře se Spartou 1:2 se náskok zmenšil na rozdíl dvou bodů. Jedinou branku Slavie vstřelila Svitková z penalty.

Do derby nasadil trenér Pavel Medynský nejsilnější sestavu. Úvod byl z obou stran opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu. Jenže pak začala hrozit Sparta, v 9. minutě hlavičkovala Stašková, Votíková chytla, ale nakonec byl odmáván ofsajd. A stejná hráčka se dostala do další možnosti, ale její střela byla slabá. Ve 20. minutě se Sparta ujala vedení, centrovaný míč Burkenroad šikovně tečovala za bezmocnou Votíkovou. Slavia se těžko dostávala do hry, za zmínku stojí tvrdá střela Kožárové, kterou zastavilo břevno. Drama vyvrcholilo v závěru poločasu, kdy Necidová vyslala do úniku Bartoňovou, která obešla brankářku a při tom byla faulována. Z nařízené penalty se prosadila Svitková.

Druhý poločas byl více vyhrocenější, nejdříve byl vykázán trenér Medynský na tribunu, pak zase požadovala penaltu Sparta. V 63. minutě se dostala k míči Stašková, dostala se do vápna a levačkou přesně k tyči překonala Votíkovou. Hosté měli více míč na kopačkách, navíc zahrávali několik rohů a standardních situací. Holky se těžko dostávaly ke sparťanské brance, takže jsme si ani nevytvářely šance na vyrovnání. Ke konci zápasu se slávistky tlačily do útoku, na hrot se vysunula Pincová, ale skórovat se nepodařilo. Sparta tedy vyhrála 2:1, Slavia má nyní náskok dvou bodů.

Záznam ze zápasu naleznete ZDE.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky prohrály se Spartou

    Travinho     před 6 lety 28.04.2018 14:44 |  
    1 1

    Dnešní zápas jsem navštívil a bohužel musím říct, že holkám to vůbec nešlo. Sparťanky byly důraznější, rychlejší a my bohužel místo technické hry volily také sílu, ve které měla ale Sparta navrch. Záloha se vůbec nedostala do hry a to byl asi klíč k porážce. Musím uznat, že Sparta měla hlavně rychlý přechod do útoku zmáknutý velmi dobře. Co mě znechutilo, byla partička mladých fanoušků sedící kousek ode mě. Já sice taky nejsem Mirek Dušín, ale aby někdo neustále vulgárně nadával na rozhodčí, když hráčka je v jasném dvoumetrovém ofsajdu... Nešlo jen o tohle, ale celý slovník této omladiny - "Ať ta Sparťanská píča zdechne" apod... Byl jsem z toho docela znechucen.

    • Re: Slávistky prohrály se Spartou

      Nemo     před 6 lety 29.04.2018 09:52 |  
      4 0

      Však je taky taky Tereza Kožárová že hřiště pěkně seřvala, hlavně to směřovalo na toho nejaktivnějšího křiklouna. " Uklidni se, radši fanděte nám". Pěkně mu pak sklaplo, palec hore :-)

      • Re: Slávistky prohrály se Spartou

        Travinho     před 6 lety 29.04.2018 12:45 |  
        0 0

        Jojo, toho jsem si taky všimnul. Pěkně jim to natřela.

  2. Re: Slávistky prohrály se Spartou

    Dobi     před 6 lety 28.04.2018 15:19 |  
    2 0

    No, já jsem se taky chystal, ale nakonec jiné povinnosti cestu přes celou Prahy zhatily. Ale díky za TV-přenos na webu. No, jsem zklamán... Byl jsem domluven s Vikingy z České Lípy, ale ti jsou věrní fanoušci holek a určitě by se nesnížili k urážkám. Stejně v TV bylo slyšet hlavně sparťany. Nemohu si pomoci, ale nebýt obětavců jako je Richi nebo těch pár kluků (vlastně už pánů) z Máchova kraje, tak se kolem holek toho moc neděje! Odveta bude na bývalém sokolském a spartakiádním stadióně na Strahově, který ten kolibřík Bém mir nichts, Dir nichts daroval Spartě a tam to nebude vůbec lehké. Na podzim jsem byl a rozhodčí nás řezali jak skautíci dříví před táborákem...

  3. Přesně

    A.Lima     před 6 lety 29.04.2018 10:54 |  
    1 0

    Včera jsem se díval celičký zápas, ale bohužel prostě to nevyšlo ...

    Ale poslouchat tyto lidi, je fakt hrůza nic neřeknou slušně a jenom řvou a nadávají .. mohli by si uvědomit, že místo nadávek, by mohli fandit a podpořit naše holky... Bylo mě z toho smutno :( ale jinak palec nahoru vedení SKS ,za video super se na holky dívat !

    A ještě jedna věc, zdálo se mě nebo ten trávník, nebyl v dobrém stavu? To mě docela zarazilo


    Jinak holky prohra nevadí, pořád stále věříme, že jste naše holky zlatý :)