Fortuna liga

V sobotu v Edenu proti Plzni

Slávisty čeká v sobotu večer předposlední soutěžní zápas v Edenu v této sezóně. Ve 27. kole HET ligy přijede Plzeň a pokud neprohraje, odveze si z Edenu mistrovský titul. Zápas má výkop v 18:30, vysílá jej živě O2 Sport.

Zápasy proti Plzni mají sice daleko do pražských derby se Spartou nebo s Bohemians, fanoušky ale také poslední roky zajímají díky tomu, že soupeř ze západu Čech se pohybuje v tabulce pravidelně hodně vysoko. Nejinak tomu je i v této sezóně, ve které si sobotní hosté zajistili mistrovský titul prakticky už na podzim, po kterém měli čtrnáctibodový náskok na Slavii. Na jaře si tak mohli dovolit mnoho bodů poztrácet a přesto nyní disponují devítibodovým náskokem a stačí jim tak v Edenu uhrát i jen remízu, aby mohli slavit jistotu titulu a s ním spojenou vysokou pravděpodobnost účasti v základní skupině Ligy mistrů.

V zápasech Slavie s Plzní příliš branek nepadá, výjimkou byl rok 2016, kdy na jaře v posledním kole, kdy už Plzeň měla jistý titul, prohrála v Edenu vysoko 5:0 a na podzim doma zvítězila 3:1. Jinak však hned v šesti z posledních deseti vzájemných zápasů nevstřelil žádný tým dvě nebo více branek a pět z těchto zápasů skončilo výhrou některého z týmů 1:0. Na nějakou přestřelku to nevypadá ani tentokrát, Slavia poslední dva ligové zápasy zremizovala 0:0 a velkou část sezóny ji provází problémy při proměňování šancí, hosté sice v posledních čtyřech zápasech vstřelili vždy alespoň dvě branky, ale těžko čekat nějakou přehnanou aktivitu dopředu v situaci, kdy jim stačí ke splnění cíle remíza.

Slavia se vedle nemocných a zraněných hráčů, o kterých tentokrát nic nevíme, ale jistě mezi ně patří Mingazov, van Buren a Mešanovič, bude muset obejít také bez defenzivního záložníka Tomáše Součka, který si odpyká trest za čtyři žluté karty. Kdo jej v sestavě nahradí, to je asi největším otazníkem ohledně sestavy sešívaných. Naopak po karetním trestu už budou k dispozici Kúdela, Tecl, Hromada a Sýkora.

Před zápasem bude k dispozici pro fanoušky fanzóna, veškeré informace nejen o ní, ale i třeba o vstupenkách na nejbližší zápasy najdete na oficiálním webu zde.

Tip na sestavu: Kolář - Bořil, Jugas, Ngadeu, Flo - Stoch, Hromada, Bucha, Hušbauer, Zmrhal - Škoda

Kurzy Tipsport: 2.26 - 3.37 - 3.30

27. kolo - Sobota 05. 05. 2018 18:30

HET liga, 2017/2018
2 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

16. vlastní branka
58. Stanislav Tecl

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

Komentáře (25)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    Mike     před 6 lety 04.05.2018 21:59 |  
    9 0

    Velmi zvlastni statisticka, temer neuveritelna kuriozita. Jedinym tymem, ktereho jsme v Edenu od sezony 2014/2015 do sezony 2016/2017 porazili doma 3 krat v rade, aniz bychom od nej inkasovali gol, je Plzen.

    • Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

      Faris (přítel SN)     před 6 lety 04.05.2018 22:09 |  
      3 0

      Super statistika. Nebylo by naskodu zopakovat 5-0 pod Uhrinem, to byla neskutečná pohoda a atmosféra. Mexické vlny, nádhera. Loňských 1-0 bylo taky super, ale byla zima, já měl v té době problémy s očima, to si pamatuju že druhou půli jsem měl dvojí vidění, levé a pravé oko nespojovalo obraz dohromady a to byl masakr. Vůbec nic jsem neviděl. No a 1-0 pod Beránkem, gól JZ8, byla taky paráda. To jsem měl pocit, že už by to mohlo jít, první v tabulce a pak jsme se zase na konci sezóny zachraňovali.

  2. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    kick_me (přítel SN)     před 6 lety 04.05.2018 22:03 |  
    1 1

    Doufam ve vyhru, protoze opaku nechci byt ucasten...

    Nemate nahodou nekdo k prodeji listek navic (idealne TS)? Mam permici, ale pritelkyni bylo lito, ze jsem ji nezajistil vstupenku. Diky.

    • Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

      Faris (přítel SN)     před 6 lety 04.05.2018 22:13 |  
      4 2

      Já myslim, ze nebude vyprodáno, odpo byly lístky na Ticketportalu. Drahé jsou jak kráva, o titul nebojujeme, hned mě napadlo, ze nebude plno. Takže si můžeš koupit zítra.
      No a průšvih je, že i na finále poháru jsou pořád volné lístky, zítra budou v prodeji, hlavně že tu bylo brekotu, jak je stadion malý....

      • Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

        rak (přítel SN)     před 6 lety 04.05.2018 23:46 |  
        0 0

        Sólo lístky už v předprodeji nejsou. Jsou ale balíčky (spolu s Jabloncem), zběžným odhadem kolem tisícovky ks. TS tam není, nejblíže např. sektor na východě 112. Tam je asi 300 volných míst, tedy na ty balíčky, viz http://www.slavia.cz/zobraz.asp?t=vstupenky

  3. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 04.05.2018 22:23 |  
    7 1

    V dnešním DS je pár statistických čísel, které by některé mohly zajímat. (údaje jsou za jaro)
    Nejpilnějšími střelci jsou Stoch (37 střel/14 na bránu(38% úspěšnost, že střela byla mířena mezi tři tyče), na 3 góly potřeboval 37 střel, tedy každá dvanáctá střela skončila gólem), Hušbauer(25/9(36%), na 1 gól potřeboval 25 střel) a Škoda (21/12(57%), na 3 góly potřeboval 21 střel celkem, tedy každá sedmá střela skončila gólem).
    Na jaře jsme dali 9 gólů ze standardek (6 z rohu, 2 z penalty, 1 po vhazování), 6 ze hry (5 po postupném útoku, 1 z protiútoku), ale ani jeden gól ze hry nešel po levé straně.
    Nejčastější přihrávky mezi hráči: Jugas-Souček(89), Kolář-Jugas(83), Bořil-Stoch(77), Bořil-Danny(73) a Bořil-Souček(72).
    Pro porovnání u plzně: Kopic-Hořava(126), Limberský-Hořava(114), Hořava-Hrošovský(105), Řezník-Hořava(98) a Hrošovský-Limberský(94).
    Nechci ani tak poukázat na to, že plzeň hraje přes Hořavu, ale že my v top5 nemáme ani jednu dvojici, která by se skládala ze dvou záložníků. Naopak plzeň tam má tři dvojice a v každé dvojici má minimálně jednoho záložníka, což ani u nás tak vždy není (viz Kolář-Jugas).

  4. Tipovačka

    p!erreCORE     před 6 lety 05.05.2018 06:36 |  
    2 0

    Poločas 1:1
    Zápas 3:1
    Góly: MNN,Škoda,Hušbauer

  5. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    Divizni (přítel SN)     před 6 lety 05.05.2018 07:42 |  
    1 0

    Plzeň má po nás tak snadný los..... Tajně doufám, že díky tomu, nebude dnes žrát trávu. Jiný výsledek než výhra, nám těžce zkomplikuje druhé místo a to ztratit, by byla obrovská škoda. Přeji hezký den všem a pevně věřím, že ho opravdu budeme mít!

  6. Obrana Plzne

    Mike     před 6 lety 05.05.2018 10:33 |  
    4 0

    Ja bych se toho zapasu nebal. Muzeme do nej jit s klidnou hlavou, titul je passe od podzimu, sezona co se tyka umisteni v lize a finale Poharu - vykony jsou samozrejme horsi- je dobra. Mame vse ve vlastnich rukou, jak proklouznout primo do Evropy.Moznosti vsichni zname, kolega Quelhar tomu venoval perfektni samostatny clanek. /Jestli pak si jeste nekdo vzpomene na clanky z pera stejneho autora pred 4 lety zhruba ve stejne dobe, ktere mely nadpisy ve smyslu- Kolik bodu bude Slavia potrebovat, aby se zachranila ? / Ale abych se vratil k nadpisu sveho prispevku- Obrana. Prave ta je nyni nejslabsim clankem Plzne, pokud nastoupi v predpokladanem slozeni. Stoperi- starnouci a pomalejsi Hubnik, skvely pravy bek Reznik, jehoz misto je jinde, vpravo nedavny klokan Havel a vlevo pomaly a letos moc nehrajici Kovarik. Tudy prece cesta povede, zalohu a kridla maji fotbalovejsi, ale vzadu u Plzne bych videl sanci na slusny vysledek. Proste hrat natlakove, tlacit na jejich obranu, ona nejake chyby udela. Nerad bych videl taktickou bitvu o stred pole, kde by nas prehrali. Zkusit presovat jejich rozehravku hned od beku, oni nejakou chybu udelaji.Co nejhorsiho se muze stat ? Nevyhrajeme a Plzen oslavi titul u nas. No a co ? Stejne by ho oslavili v dalsim kole. Tak proc nezkusit na ne vlitnout a proc vyckavat ? Myslim, ze my verni fanousci bychom si zaslouzili i nejaky ten vykon, nejlepe proti nejlepsimu tymu ligy. Me by taky stvalo, kdyby u nas oslavili titul, ale nejaky pekny vykon by me potesil.

  7. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    Travinho     před 6 lety 05.05.2018 10:49 |  
    6 2

    - Plzeň má velkou sílu uprostřed zálohy, tudíž bych vzhledem k absenci Součka nasadil do středu Ngadeua, který sice moc nepomůže rozehře, ale hodně pomůže bořit.
    - Mám trochu strach z Hromady, který může hrát na hraně červené karty. Zvlášť vzhledem k Plzeňské minulosti.
    - Když je Stoch napravo, tak hodně otevírá prostor a mám strach, aby toho Plzeň nevyužila, protože zde je její ofenzivní síla velká. Naopak nechává zde otevřené prostory směrem dozadu. Podle mého by bylo dobré mít zde rychlého tahového hráče.
    - Hlavně Kopice musíme mít pod drobnohledem. Zde mi přijde jako ideální varianta s Bořilem, který by mu měl minimálně rychlostně stačit.
    - Jak na Plzeň částečně ukázala už Bohemka, když do utkání šla s vysokým presingem. Pro ten je momentálně nepoužitelný Danny.
    Vzhledem k těmto proměnným bych zvolil sestavu: Kolář - Bořil, Jugas, Kúdela, Flo - Ngadeu - Tecl, Hušbauer, Stoch, Zmrhal - Škoda.

  8. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    JS (přítel SN)     před 6 lety 05.05.2018 10:51 |  
    2 14

    Pokud bude hrát v záloze Zmrhal na úkor Sýkory, dobrovolně se připravujeme o fotbalovost a kvalitu. Místo Buchy by mohl hrát DZ Kúdela či Ngadeu, ale rád uvidím i takto "fotbalovější" střed zálohy bez vysoké defenzivní věže.

    • Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

      oboj     před 6 lety 05.05.2018 11:27 |  
      8 3

      Hehe, kdyby Vaše dcera přivedla domů dva úplně stejné (zdůrazňuji úplně stejné) chlapce a jeden nich se jmenoval Zmrhal, koho byste jí doporučil?

      • Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

        JS (přítel SN)     před 6 lety 05.05.2018 11:55 |  
        3 5

        To záleží na příjmení toho druhého. Kdo by chtěl, aby se jeho dcera jmenovala Zmrhalová? :o

        Nicméně pokud je to příměr k Sýkorovi, tak to „úplně stejné“ fakt nepasuje.

      • Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

        Betynka58     před 6 lety 05.05.2018 14:04 |  
        0 0

        No, já bych taky rozhodně upřednostnil Sýkoru před Zmrhalem, už jen proto, že Jarda asi nebude po tom zranění ještě ve stoprocentní kondici.

  9. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    bububu (přítel SN)     před 6 lety 05.05.2018 10:57 |  
    4 4

    Podle mě typický remízový zápas: Plzeň se nikam tlačit nebude, stačí jí bod. Ubránit naší jalovou ofenzivu asi taky nebude tak těžké. Musíme doufat, že tam dotlačíme něco z rohu nebo se Miňo zase trefí z dálky.

    Očekávám sestavu: Kolář - Bořil, Jugas, Kúdela, Flo - Ngadeu - Stoch, Hušbauer, Hromada, Zmrhal - Škoda

    Osobně bych zariskoval a postavil to takto: Kolář - Bořil, Jugas, Ngadeu, Flo - Stoch, Hušbauer, Hromada, Zmrhal - Tecl, Škoda

    Vsadil bych vše na agresivitu a rychlý přechod do útoku a nesnažil bych se to hrát středem (tam je Plzeň kvalitnější a přehraje nás podle mého názoru i s třemi záložníky uprostřed).

    Tip: 1:1

  10. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    sTizz (přítel SN)     před 6 lety 05.05.2018 13:44 |  
    5 1

    Dneska dostanou zase bura a pojedou domu,jak spraskany psi :) At si to oslavej jindy a jinde:)

  11. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    mig52     před 6 lety 05.05.2018 15:15 |  
    0 1

    Quelhare, místo Součka to bude na tuty Hromada, bude-li zdráv.

  12. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    urs (přítel SN)     před 6 lety 05.05.2018 15:41 |  
    1 1

    Dnes budu střídmý v hádání výsledku a narovinu napíši, že očekávám jedna k nule. No a pokud se bude, slovy Patrika Gedeona, žrát tráva, nad Plzní skutečně zaslouženě vyhrajeme.
    Toť vše. Těším se.
    Zdarec :)

  13. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    Maty22     před 6 lety 05.05.2018 16:45 |  
    0 4

    FK Lazaret vs. STB Plíseň 3:0

    • Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

      kalex     před 6 lety 05.05.2018 17:19 |  
      2 0

      Když už tak SK, ty jelito.

  14. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    Virgil1956     před 6 lety 05.05.2018 17:08 |  
    4 0

    Koukám na Olomouc s Bohemkou a pana Jemelku konečně dohnala karma, hezký vlastenec. Tu úmyslnou ruku z podzimu, díky které se ještě teď na nás Sigma lepí, mu nikdy nezapomenu.

  15. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    malan (přítel SN)     před 6 lety 05.05.2018 17:12 |  
    0 0

    Právě vyrážim, koukejte ty bastardy porazit! Viva SKS!

  16. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    zeleznik2     před 6 lety 05.05.2018 17:24 |  
    0 0

    Dnes určitě neprohrajeme. Ale píská Franěk takže mám trochu obavy. 1:0 či 2:1 tip.

  17. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    ashley     před 6 lety 05.05.2018 17:33 |  
    0 0

    Zdravím, mám k dispozici lístek do sektoru 125 (jižní tribuna), pokud by někdo měl zájem

  18. Re: V sobotu v Edenu proti Plzni

    zeleznik2     před 6 lety 05.05.2018 17:34 |  
    0 0

    Takže Flo zraněn v tréninku. V základu Frydrych na pravo a Bořil zleva. Sýkora na podhrotu a před ním Standa...
    Kolář - Frydrych, Jugas, Michael, Frydrych - Hromada - Stoch, Hušby, Sýkora, Zmrhal - Tecl.