Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 27. kolo

Slavia v souboji dvou prvních týmů tabulky předvedla vynikající výkon a minimálně tím oddálila korunovaci vedoucí Plzně. Ta se v Edenu nezmohla ani na střelu na branku a zaslouženě odjela domů bez bodu.

Slavia v sobotním šlágru předvedla skvělý výkon (dost možná nejlepší v celé sezóně) a přesvědčivě přehrála vedoucí tým tabulky z Plzně. Konečný výsledek 2:0 byl vzhledem k dění na trávníku k hostům ještě celkem milosrdný. Zaplněný a fanaticky fandící Eden tak mohl oslavovat cenné vítězství.

V diskuzích se často dal najít názor, že toto byl konečně ten totální fotbal, o kterém trenér Trpišovský před začátkem jara mluvil. Čím to, že tentokrát to šlo? Předně je třeba říci, že k tomu přispěla i Viktoria, která chtěla hrát fotbal. Slavia sázela na skvělé napadání a důraz, po získání míče pak většinou přicházel dlouhý míč na sprintující ofenzivní hráče za obranu. Toho lze využít jen v zápase, kdy soupeř hraje s vysoko postavenou obranou, což třeba minule proti Slovácku určitě nešlo. A vždy je snazší hrát do otevřené obrany, než proti mužstvu, které před vápnem zaparkuje autobus a navíc je nesmírně poctivé směrem dozadu. To je nutné si uvědomit, když si člověk říká, že nechápe, proč Slavia takto nehraje pořád.

Naproti vítězství šla ale i sama Slavia. Nejprve pochvalme ideální nasazení, které hráči měli. Na našem mužstvu byla znát větší hladovost, která ale byla správně zaměřena na zisk míče a ne na spoustu faulů, jako tomu bylo v Liberci. Naši hráči navíc ukázali skvělou fyzickou připravenost, když vydrželi naplno makat až do samotného konce zápasu. Ve fyzické zdatnosti byl mezi Slavií a v průměru o 3 roky starším týmem Plzně velký rozdíl. Zásadní bylo i změněné složení naší středové řady (k čemuž paradoxně dopomohlo vykartování Součka), ve které na podhrotu nastoupil Sýkora. Slavia tak disponovala hned čtveřicí (Sýkora, Zmrhal, Stoch i pro tento styl hry správně zvolený útočník Tecl) rychlých hráčů, kteří byli v neustálém náběhu a kteří do zvolené taktiky perfektně zapadli. Ač jsou Souček či Hromada (nebo na podzim Rotaň) dobří hráči, tak podle mě není správné, že v záloze nastupují spolu (zvláště proti slabším celkům). Oba jsou defenzivně ladění a když k tomu připočteme Hušbauera, který se spíše stahuje pro rozehrávku do hloubi pole, tak zjistíme, že vepředu nemáme dostatek hráčů v náběhu. Ostatně v mistovské sezoně nastupoval ve středu pole vedle defenzivního záložníka (tehdy Ngadeua) a Hušbauera ryze ofenzivní Barák. Toho jsme dosud nedokázali typologicky nahradit a místo toho sázíme na podzim i na jaře na hru se dvěma defenzivními záložníky (a vracejícím se Hušbauerem), což příliš nefunguje. I proto v sobotu fungovala změna tohoto stereotypu jako zjevení.

Kýžené druhé místo tak máme na dosah ruky a před námi je druhý jarní vrchol! Ve finále poháru se utkáme s Jabloncem, což bude důstojné vyvrcholení této soutěže. Potkají se totiž dva nejlepší celky (ve velké formě hrající Jablonec je v jarní tabulce dokonce před Slavií) dosavadního průběhu roku 2018. Euforie po velkém sobotním vítězství je skvělá, ale pozor! Jablonec podle mě bude mnohem náročnějším soupeřem než současná Plzeň, která je přeci jen ve větším útlumu. Šance na triumf jsou pro oba celky otevřené a k zisku trofeje bude nutné zopakovat skvělý výkon. Pokud to dokážeme, tak jsem přesvědčen, že ve středu budeme slavit.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Díky naší výborné hře v poli měl minimum práce. Nohama hrál podle mě dobře a jednou vyboxoval nebezpečný centr.

Michal Frydrych - 7 - Dostal šanci kvůli zranění Floa a rozhodně nezklamal. Naopak to byl zřejmě nejpovedenější Frydrychův výkon na jaře. Směrem dozadu hrál jistě a i dopředu byl platný. Na konci první půle mu chyběl kousek, aby tečoval Teclovu střelu za Kozáčika, ve druhé půli se pak dokázal prosadit k hlavičce po rohovém kopu, ale brankář hostů výborně zasáhl. Potvrdilo se, že je lepší do vysunuté obrany, než když má posílat přesné centry do vápna bránícího soupeře.

Jakub Jugas - 9 - Stoperská dvojice Jugas - Ngadeu potvrdila velkou jarní formu, odehrála fantastický zápas a nebojím se oběma hráčům dát velmi vysokou známku. Ani Bakoš, ani Krmenčík, ani Chorý si proti našim stoperům ani neškrtli, což je skvělou vizitkou. U Jugase bych chtěl vyzdvihnout dva okamžiky. Prvním je klíčový zákrok za stavu 1:0, kdy se dokázal vrátit, zmařil přečíslení a hned založil gólový brejk. To byl nesmírně důležitý moment! Druhým okamžikem je jeho sebevědomý průnik do vápna soupeře. To byla od stopera velká paráda, jen škoda, že Kuba neměl dost odvahy i k zakončení. Jinak ale klobouk dolů před jeho výkonem!

Michael Ngadeu Ngadjui - 9 - Pro Michaela platí to co pro Jugase - byl fantastický! V obraně byl dominantní a zvláště ke konci zápasu dokázal hlavou suverénně odvrátit několik nepříjemných centrů. Vepředu pak má podíl na úvodní brance zápasu, kdy dostal Řezníka pod tlak a ten si nakonec nechtěně poslal míč do sítě. Nyní je nad slunce jasné, že bylo chybou, když na začátku jara nedostával příležitost. Určitá logika se v tom najít dala, na což jsem se snažil upozornit, ale Ngadeu potvrdil, že je zkrátka natolik dobrý, že na hřišti být musí. Takže jsem se mýlil já i trenér (což je podstatnější), který ale aspoň ukázal sebereflexi a Michaela na hřiště ještě relativně včas vrátil.

Jan Bořil - 7- Stejně jako u Frydrycha si proti Bořilovi neškrtli ani Kopic, ani Zeman. Honza podal jistý a důrazný výkon, ve kterém se snažil i o podporu ofenzivy. Zvláště jeden průnik byl z jeho strany hezký, pálil však nad branku.

Miroslav Stoch - 7 - Herně patřil k nejlepším hráčům na hřišti, známku mu lehce sráží mizerně zahozená penalta. Hned v 1. minutě pohotově pálil a i ve zbytku zápasu byl nesmírně aktivní. První branka padla po jeho rohovém kopu, ve druhé půli se skvěle dostal do zakončení ale v úhlu pálil vedle. Je vidět, že je ve velké formě. Jen ta penalta... Hráč s jeho kopací technikou by měl být schopný poslat míč nechytatelně nahoru, takhle vyloženě vybídl Kozáčika ke skvělému zákroku. V konečném důsledku nás to ale příliš mrzet nemusí.

Jakub Hromada - 8 - Hned první akce zápasu byla symbolicky předzvěstí následujících 90 minut. Hromada výtečně odebral míč, rychle ho předal a Stoch pálil jen těsně vedle šibenice. Ač Jakub není hráčem, který by byl díky gólům a krásným kličkám modlou fanoušků, tak je podle mě nesmírně platný a v sobotu odehrál skvělý zápas, v němž patřil k základním stavebním kamenům našeho výborného výkonu. Působil jako moderní defenzivní záložník, který ve vysokém tempu dokáže čistě odebrat spoustu míčů a následně nepokazit rozehrávku. Po Stochovi je podle mě hráčem, který na jaře udělal největší výkonnostní progres.

Josef Hušbauer - 7 - Potvrdil svou velkou kvalitu a odehrál velmi dobrý zápas. Kromě nesporné fotbalovosti navíc tradičně přidal i maximální nasazení. V poslední době se objevily názory, že Hušbauer zpomaluje naši zálohu. Nemyslím si, že by byl v problém v něm, ale jak je uvedeno výše, tak v tom, že nastupuje po boku dvou defenzivních záložníků. Když nastoupil jen jeden a běhavý podhrot, tak všechno klapalo a Pepův vliv na naši hru byl jasně kladný.

Jan Sýkora - 7 - Byl hodně nabuzený a svým elánem a náběhy hodně pomohl našemu útočnému snažení. Na začátku měl asi dva zbytečné fauly, pak už ale svou energii směřoval správným směrem a byl velmi platný. Po faulu na jeho osobu se pak pískala penalta pro Slavii. Myslím si, že zachování sobotního rozestavení - tedy běhavý Sýkora na podhrotu místo jednoho defenzivního záložníka - by bylo ku prospěchu věci.

Jaromír Zmrhal - 7 - Minulé kolo se vrátil po delším zranění a bylo vidět, že to ještě není úplně ono. Tentokrát už se ale našemu kapitánovi dařilo o poznání více. Skvěle si nabíhal za obranu, snažil se nabízet. Přesnou přihrávkou při brejku pak nahrál na druhý gól zápasu Teclovi. Ve velkém tempu navíc vydržel hrát skoro celý zápas, což je oproti minulému týdnu, kdy ho brzy braly křeče, výborná zpráva.

Stanislav Tecl - 8 - Zápas s Plzní mu sedl jako ulitý. Tecl byl od začátku velmi aktivní a obrana Viktorie si s jeho náběhy nevěděla rady. Spolu s Ngadeuem a centrujícím Stochem má podíl na první vlastní brance, druhou pak sám vstřelil, když si mazácky obhodil Kozáčika. Penalta na Sýkoru pak byla odpískána po jeho přihrávce. K vyšší známce chyběl už jen kousek - v první i druhé půli mohl jít sám na brankáře, ale akci nedokázal ani zakončit, což by se stávat nemělo. Celkově ale skvělý výkon!

Milan Škoda, Danny a Ondřej Kúdela nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

27. kolo - Sobota 05. 05. 2018 18:30

HET liga, 2017/2018
2 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

16. vlastní branka
58. Stanislav Tecl

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

Komentáře (164)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Divizni (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 14:27 |  
    9 18

    Tak komentář máš opět super, ale ty devítky pro stopery..... Opravdu jsi přesvědčený, že je tahle Plzeň tak důkladně prověřila?

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Robinator     před 3 měsíci 07.05.2018 14:32 |  
      4 12

      Souhlas

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 07.05.2018 14:34 |  
      23 2

      Tak Krmenčík, Bakoš a Chorý jsou v rámci naší ligy top kvalita. A ani si neškrtli, ani když hráli vepředu ve dvou. Plus tam oba stopeři měli i zmíněné dobré momenty směrem dopředu. Navíc jsem Jugasovi s Ngadeuem dal v minulosti nižší známku, když jsem se rozhodoval mezi, tak jsem jim to tentokrát trochu vrátil. Ale jen trochu, jejich výkon byl podle mě fakt špičkový.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        donford     před 3 měsíci 07.05.2018 16:02 |  
        6 0

        Souhlasím, vždyť na naší bránu šla za celý zápas možná od budoucího účastníka LM jedna celá rána.

    • Stopeři

      Corfe     před 3 měsíci 07.05.2018 15:47 |  
      16 0

      Já naopak s devítkami pro stopery naprosto souhlasím, podle mě podali oba excelentní výkon a jsem rád, že to tak vidí i Alanor.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Philliip     před 3 měsíci 07.05.2018 17:11 |  
      7 0

      Ja bych nerekl, ze Plzen neproverila nase stopery, ale nasi stoperi nepripustli nebezpeci Kolarovi. Proto je devitka zrejme skutecne na miste.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Crispo     před 3 měsíci 07.05.2018 18:08 |  
      11 2

      Takže devítku si zaslouží jen tehdy pokud každý vykopne dvě střely z brankové čáry nebo zastaví čistým skluzem dva samostatné úniky na gólmana?
      Ti dva nedali Plzni čuchnout, poprali se s nejlepšími hroťáky v lize, hráli skvěle pozičně, ve vzduchu nekompromisně, jistě, a navíc přidali i něco směrem dopředu. Jsi přesvědčený, že jsi ten zápas viděl???

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Divizni (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 07:57 |  
        0 0

        Víš, ona ta útočná fáze není jen o 2 nebo 3 útočnících. Do té se musí zapojit v podstatě celé mužstvo. Pokud útočníci nedostávají dobré míče, nemohou v podstatě nic ukázat. A právě tohle jsem měl na mysli. Jinak naši stopeři jsou kvalitní, o tom žádná.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Crispo     před 3 měsíci 08.05.2018 09:01 |  
          0 0

          Ale to nebyl vůbec případ tohoto zápasu, za který je Alanor takto dobře ohodnotil. Právě i díky jejich preciznosti v obraně jsme měli tolik šancí a takovou převahu. Oni jen nebourali, oni věděli kdy podržet míč, dát si to s gólmanem, nebo naopak zrychlit a hned to dát střeďákovi v záloze nebo do kraje. Nebyla ta to ta pomalá rozehrávka z předchozích zápasů.
          Netvrdím, že Jugas s Michelem jsou nejlepší rozehrávající stopeři v lize, ale proti Plzni opravdu předvedli dokonalý výkon, kdy rozehrávali konstruktivně. Jestli to byla jen vyjímka nebo to bude trvalý jev je jen na nich.
          A moc nechápu co myslíš těmi míči pro útočníky. Hrál jen jeden, celá záloha šlapala na výbornou, celá obrana šlapala na výbornou, Tecl měl už od začátku míče, že kdyby si je lépe zpracoval (a nebyli to nějak extra těžké přihrávky), tak má do svého vystřídání hattrick.
          Jako kdyby jsi chtěl pro hráče slabší známky kvůli tomu, jak hráli předchozí zápasy.

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Divizni (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 11:26 |  
            0 0

            Alanor jmenoval Krmenčíka, Bakoše a Chorého, tak jsem na to reagoval. Asi oba jsme viděli, že naši kluci hráli dobře, jen se mi zkrátka zdála ta devítka, která se dává téměř výjimečně vysoká. Hezký den a jestli budeš obědvat, tak si nech chutnat.

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              Crispo     před 3 měsíci 08.05.2018 11:41 |  
              0 0

              Tak to se omlouvám, pochopil jsem to opačně.
              Taky přeji dobrou chuť u oběda ;)

  2. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    daadyy     před 3 měsíci 07.05.2018 14:32 |  
    3 0

    Já bych paradoxne vyzdvihnul naše krajní obránce oproti stoperům. Protože z krajů Plzně hrozilo teoreticky největší nebezpečí. Ale těžko někoho vyzdvihovat anebo hanit, protože v sobotu mákli všichni naplno a rozdíl v bodech u hráčů v poli by měl být max 2 body.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Maeden (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 14:50 |  
    8 0

    Kolářovi bych vytknul ten špatně rozehraný kop, po kterém na něj málem šel Bakoš sám. Jinak ale i pod tlakem hrál nohama velmi dobře oproti Kozáčikovi, který rozehrál v první půli snad 4x do autu.
    Osobně jsem byl tak o půl bodu níž, devítky si schovávám na vyřazení silného týmu v pohárech nebo výhru v derby o tři góly. ;)

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Steve2924 (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 15:16 |  
      3 1

      já bych mu ho vytkl minimálně -1bodem. Bylo to opravdu trestuhodné a je spíš štěstí jak se to odrazilo a skončilo to jen faulem na něj. Radši 4x do autu než darovat soupeři gol

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      donford     před 3 měsíci 07.05.2018 16:04 |  
      0 0

      V takovém případě Maedene by mohly padat konečně také desítky. :-)

  4. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Ragnarok     před 3 měsíci 07.05.2018 14:52 |  
    4 5

    To hodnocení je úplně v pořádku, to je ještě málo.
    Já nechci moc posil, třeba do počtu 3. Chci vyladit tenhle tým, stáhnout Trubače. Hlavně bych chtěl zachovat stopery, Hromadu, Stocha, Sýkoru a Zmrhala.
    A nagažovat mladé a kvalitní hráče. Monaco, tým, který udělal loni titul přes PSG pošle pryč za 180 mega EUR Mbappého a rok se z rokem sejde, nasadí ročník 1999, tzn. ještě dorostence, a on dá hned 2 góly. A takových hráčů je tam víc. Takže už žádní starší zkušení, ale kluci, co osud týmu doplní talentem a dravostí. Zkušeností máme dost.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      mig52     před 3 měsíci 07.05.2018 17:27 |  
      3 8

      Budeme muset vyhledat koncového hráče - věž. Necka - bohužel, já mu tak fandím, ale nejde mu to. Takže někoho ke Škodovi, na něm se už také začíná projevovat občasné zranění či únava. Mělo by ale jít vyloženě o super rozdílového hráče.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        JS (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 17:38 |  
        14 3

        To je ta idée fixe, že nutně potřebujeme mít v kádru věž. Statického hráče, kterej stojí vepředu a vůbec nezapadá do dravé hry zálohy, naopak tu hru zpomaluje zdlouhavým zpracováním míče zády k bráně. Za Jarolíma jsme s žádnými věžemi nehráli, stavěli jsme to na rychlících jako Vlček, Šenkeřík, Ivana nebo šutérech Toleskim apod. Necida jsme tehdy jako věž nevyužívali, tehdy dával spoustu gólů nohama. Hráči jako Střihavka se tu moc nechytali.

        Za mě žádné věže v útoku nepotřebujeme.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          PetCC     před 3 měsíci 07.05.2018 17:55 |  
          7 1

          Ale na domácí ligové zápasy, kdy proti nám postaví hustou obranu, zkrátka Škoda platí a ještě dlouho platit bude.

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            JS (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 18:54 |  
            6 7

            To je dost odvážné tvrzení, když dal letos doma sedm branek, zato v zápasech s týmy, které právě moc nebetonovaly. Např. Olomoucí, Spartou nebo Baníkem. Naopak proti chronickým betonářům (Teplice, Slovácko, Bohemians...) se doma neprosazuje. Navíc si myslím, že je efektivnější dostat se do zabetonované obrany chytře, a ne prostě práskat jeden centr za druhým, který budou bránící stopeři jednoduše odvracet...

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              sicilianbrno     před 3 měsíci 07.05.2018 19:53 |  
              3 2

              Řekni mě zápas, ve kterém si NĚKDY pochvalil Škodu nebo Zmrhala..a že bylo hlavně u Škody hodněkrát co chválit...pokud na takový zápas nepřijdeš tak je evidentní, že prostě ty hráče lidsky nemusíš a projeví se to vždy v každém tvém hodnocení (ono je to evidentní už ted, ale zkouším, jestli si někdy pochvalil)....

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                JS (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 20:52 |  
                1 9

                Chápeš vůbec předmět diskuse, nebo jsi cítil jen potřebu si rýpnout? Jako nějak mě to nevzrušuje, jenom mě zajímá, jak jsi na tom dnes s kognitivní kapacitou.

                • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                  sicilianbrno     před 3 měsíci 08.05.2018 11:54 |  
                  1 1

                  Tva neodpověd na jednoduchou jasně položenou otazku je vlastně taky odpovědí...ještě chvilku si budeš muset zvyknout na ty dva hrače a rvát si vlasy při golech Škody :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          mig52     před 3 měsíci 08.05.2018 09:28 |  
          0 0

          Příteli JS, a kdo říká, že by to byl statický hráč, který stojí vepředu??? Pokud jsem napsal, že by šlo o super rozdílového hráče, tak by ti mohlo dojít, že pohybová vyspělost je u něj povinností. Považuji za zbytečné, vypisovat tu hráče- věže, které jsou pohyblivé a i technicky vybavené, tudíž jsou i do kombinace. A jestli si myslíš (te) , že v některých zápasech nebo jejich částí takové hráče nepotřebujeme, toť váš názor a problím. Můj je v tomto ohledu jiný, ale o tom je diskuse.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Fačín     před 3 měsíci 07.05.2018 15:10 |  
    3 48

    Tak samozřejmě příliš vysoké známky pro Tecla a Hromadu, ani jeden nepodal nijak skvělý výkon, 6 bych bral jako maximum. Ale chápu to, máme euforii, konečně jsme vyhráli. Naopak chválím odvahu dát vysoké známky stoperům, doufám, že si pan Trpišovský uvědomil, jak byl vedle, když chtěl vyházet z týmu Jugase, Ngadeua a Stocha, což jsou momentálně nepostradatelní hráči. Další důkaz, jak nezkušený a nekvalitní to je trenér. Naštěstí hráči hrají i za něj a drží ho na místě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Boss82     před 3 měsíci 07.05.2018 15:39 |  
      21 6

      Ty vole, ty máš fakt dost!

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      smely (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 15:42 |  
      15 0

      Tak Jindrich si to ocividne uvedomil, coz mi teda jako "Další důkaz, jak nezkušený a nekvalitní to je trenér..." moc neprijde .-))) , tohle byla zbytecna podpasovka, #soryjako

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Fačín     před 3 měsíci 08.05.2018 10:16 |  
        1 7

        Tak snad to pochopil a poučil se z toho, to je samozřejmě dobře, jen tak dál. Druhé místo máme na dosah a kdyby se podařil vyhrát i pohár, bude mít letos splněno a vybojuje si právo na další sezonu.

        Gró příspěvku ale samozřejmě leželo jinde a to v příliš vysokých známkách pro Tecla a Hromadu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Gino     před 3 měsíci 09.05.2018 07:55 |  
        1 1

        Škoda jeho experimentu. Mohli jsme mít o pár bodíků více. Jednoznačnhě jsme předtím dostávali zbytečně hodně gólů.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      dalislavista     před 3 měsíci 07.05.2018 15:47 |  
      14 0

      Ano, byla chyba je odstavit, ale chybu si uvědomil a poučil se. A oni také šli do sebe a makali na sobě. Někdo si na svém trvá, i když je to všem jasné, že nemá pravdu, jen aby nepřiznal chybu. To JT evidentně není, prostě se poučil a to je dobře!

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Gino     před 3 měsíci 09.05.2018 07:55 |  
        1 2

        Jenom škoda, že nás jeho experimenty stály titul. A sorry jako, vím, že mi za to nabrnknete, že to říct nemůžu... ale kdepak, stejně jako to říct nemůžu, tak to i říct můžu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      TSeguinTS     před 3 měsíci 07.05.2018 15:49 |  
      21 1

      Už dost, dobrý. Udílíme ti předběžně cenu pro příští 3 roky za nejmimóznější příspěvky ;-) Původně měla být putovní, ale co už.)

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Edenjejenjeden     před 3 měsíci 07.05.2018 17:07 |  
        3 1

        Ještě přítel Japoko,ten se tu zjevuje zásadně po prohraných zápasech.Jen bych možná snížil známku Stochovi,tak o půl bodu,kdyby to šlo,připadalo mě,že nebyl tak dominantní,ale ono to mohlo být tím,že tentokrát byli dominantní všichni,tak tolik nevyčníval.Apropo,nevíte někdo jak to vypadá se zraněním Jakuba Hromady?

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          japoko     před 3 měsíci 08.05.2018 00:33 |  
          3 10

          A to si zrejme myslis, jak jses chytrej a vtipnej, vid? K tomuto zapasu jsem se nevyjadril proste proto, ze jsem ho bohuzel nevidel!

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            kalex     před 3 měsíci 08.05.2018 10:05 |  
            4 2

            Mám takový dojem, že jsi jich neviděl víc.
            Jen si pondělí, na to už jsme zvyklí. Aspoň se pobavíme.

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              japoko     před 3 měsíci 08.05.2018 20:11 |  
              1 5

              Zato tobe by zrejme nepomohlo, ani kdybys kazdy zapas videl trikrat. Treskuti mistni odbornici Tveho razeni, si se svymi naivnimi nazory a hodnocenimi vystaci samy.

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                kalex     před 3 měsíci 09.05.2018 08:20 |  
                3 1

                Místo pondělí mělo být pindej.
                A jako v čem mám naivní názory???
                Já jen nepotřebuju pičovat na všechno a na všechny. Taky jsem kolikrát nasraný, ale to neznamená, že si vyberu obětního beránka a budu do něj kopat stůj co stůj.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Fačín     před 3 měsíci 08.05.2018 10:19 |  
        1 8

        Prostě si jen myslím, že Tecl určitě nehrál na známku 8 ani 9. Pokud začneme průměrnou pětkou. Přidáme bod za to, že neustále zaměstnávala obranu Plzně. Další bod za vstřelený gól. To jsme na sedmičce. No a pak tam jsou dvě zazděné tutovky (vlastně tři, když k tomu připočteme i jeho pád po zákroku Limberského místo střely), takže to je minimálně zase bod dolů. Čili mě to vychází na známku 6. Mimózní to možná je, ale stojím si za tím:)

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Gino     před 3 měsíci 09.05.2018 07:54 |  
          0 1

          Ale oni ti nedávají palce dolu za Tecla, ale za Jindřicha :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      ervin     před 3 měsíci 07.05.2018 15:58 |  
      10 1

      Trpišovi dej ještě čas a nehul tolik....

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Fačín     před 3 měsíci 08.05.2018 10:21 |  
        1 9

        Neboj on čas dostane, těžko ho bude jeho kámoš Nezmar vyhazovat, že... Ale upozornit na jeho chyby se doufám ještě smí?

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      donford     před 3 měsíci 07.05.2018 16:16 |  
      10 0

      Tecl hrál proti Hubníkovi a Řezníkovi, tedy proti žádným nazdárkům, byl u prvního gólu a autorem druhého. Vázal po celý zápas na sebe zejména rychlostí a důrazem celý střed obrany a oni nakonec neuspěli. Hromada rozleptal spolu se Sýkorou a Hušbym jejich celou středovou řadu, známky v závorkách od dejme tomu neutrální MF 1-5 (Hořava(4), Čermák(4,5), Hrošovský(4), Hromada(2,5). Ten kluk se lepší od zápasu k zápasu. I fyzicky úžasný. Možná, že i nakonec velká frustrace u Hořavy rozhodla, že ho zákeřně fauloval a Jakub musel nuceně střídat. Dle mého oba podali skvělý výkon, ovšem podobně jako všichni ostatní.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Tomastu     před 3 měsíci 08.05.2018 23:26 |  
        1 0

        On je opravdu skvělý hráč a je dobře že jsme ho koupili či podepsali teď nevím zda byl pod smlouvou i když se zranil. Po zranění hrál špatně a já si říkal co to zase je a teď spytuju svědomí :-D

  6. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    DF007     před 3 měsíci 07.05.2018 15:49 |  
    5 3

    Alanore, dobře napsané, já měl známky téměř stejné. Tentokrát bych dokonce rád pochválil i trenéra za složení základní jedenáctky, a to přestože ho nemusím, tak tato běhavější sestava na Plzeň platila velmi dobře. Ale neodpustím si, už to naznačil Alanor, že je nesmysl v české lize hrát na dva defenzivní štíty, což jsem říkal (psal) vícekrát a sobotní zápas to potvrdil. Snad se to plně ukázalo i trenérovi.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    alois_veliky (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 16:27 |  
    19 0

    Souhlasím s tím, že oba stopeři podali parádní výkon. V současnosti určitě nejlepší stoperská dvojice v lize. Za zmínku určitě stojí, že v zápasech, kdy spolu Míša a Jugy nastoupili, jsme ještě nedostali ani gól (!).Mám z toho velkou radost i za ně, oba jsou dříči, kteří na hřišti nechají všechno, takovým hráčům nejde nepřát. Pevně věřím, že v létě udržíme aspoň jednoho z dvojice Simon - Míša, těžko si dokážu představit, že bysme je nahradili hráči se srovnatelnou kvalitou (u Deliho je to samozřejmě podmíněné i zdravotním stavem).

    Na jednu stranu můžeme plísnit Trpiše, že při svém příchodu chtěl Míšu a Jugyho "odstavit" s tím, že se do jeho systému nehodí. Na druhou stranu je třeba ocenit, že dokázal svůj názor korigovat a poučit se, to je podle mě dobré znamení i do budoucna.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      tomblesk     před 3 měsíci 08.05.2018 01:22 |  
      1 9

      Naprostý souhlas s hodnocením, u mně ještě za 9 i Tecl. Ale s tím "poučením" JT bych nechvátal, to ukáže jen čas. A jde taky o to, jak se poučil i Nezmar /pokud se poučil/. Jeho výlov Liberce je největším omylem v přestupech za poslední měsíce a naštěstí nejen u nás. Nákup Altintopa s Rotaněm je proti objevům Nezmara skutečně selankou, snad jedině věková skladba by mohla být pro nynější duo omluvou. Ale herně propadák, jaký tady zaplať Pán bůh dlouho nebyl. ještě, že u těch stoperů měl pan Šilhavý dobrý odhad, že liberecké objevy to nedokázaly ani v nejmenším shodit. Snad ty řeči, že v zimě měli změny v kádru razantně dělat jinak nevěští něco strašidelného, protože tahle velkopanská neomylnost je fakt děsivá ...Proto ta obava z nepoučení Nezmara. Myslím, že JiT pochopil, že z těch dvou je ten, kdo nese největší díl kůže na trh. Očekával bych, aby zásluhy za pár dobrých zápasů neslízl právě sportovní ředitel. Dle mne je tam jen do počtu k ukrojení koláče peněz. Do toho se těžko kouká, jen bych nechtěl, aby do té /ne/poučitelnosti nevlétl někdo jako slon do porcelánu. Je to ošidné. Ale je zřejmé, že nakonec i Trpišovi vlastně nic jiného nezbývalo. Finále poháru snad k novým experimentům nepovede. prohrát pohár za nějaký hokus pokus by už byl průser ...Chci věřit, že k tomu nedojde a nenastane nějaký jiný lapsus, pak už snad budeme moci úhel pohledu rozšířit ....A souhlas i s postřehem hry na "dvě věže". Navíc naše obrana proti plísni ukázala, jak lehce to jde eliminovat - taky dobře, že jsme ukázali, že umíme vyhrát i jinak. Aspoň ten Peltonec musí o něčem přemýšlet!! Taky dobře. A nakonec mančaft ukázal, že má charakter i proto trenéra nepodrazil, snad si toho bude trenér trochu vážit. No nakonec doufejme, že to není Vrba a my nejsme plíseň. A to je moc dobře ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        prorok (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 19:06 |  
        2 0

        Tomblesk.
        Člověče, ty jsi úplně mimo mísu. Nevim, kdo ti co udelal a tvoje uražená a uťáplá dušička plive žluč.Ustrnul jsi někde před rokem a slovo objektivita je neco, co neznas. Už nepiš, otravuješ jak sám sebe, tak nás všechny ostatní. Jseš jako malé rozmazlené dítě, které chce, aby bylo jen po jeho a kope nohama.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          tomblesk     před 3 měsíci 12.05.2018 12:26 |  
          0 1

          Milý proroku,
          tady se píše o fotbale, snad jsi to postřehl. A ve své snaze dotáhnout to na ředitele zeměkoule cestou kádrováka let dávných o tom, kdo má psát a co - ses prostě minul časem v řádu desítek let. Nevídané, ale stává se a o zapšklosti se ti snad zdá, bůh ví z čeho - hořké sny a po probuzení si otravuj už jen sám sebe - čímkoliv, je to jedno a mně je to fuk a tvoje výblitky prostě nechávám být. Hezký fotbal je i bez některých mamlasů a ten mi nevezmeš ….

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        edenian     před 3 měsíci 08.05.2018 20:05 |  
        3 0

        Ja ani nechapu co chces vlastne rici. A podruhy to cist taky nedokazu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          tomblesk     před 3 měsíci 12.05.2018 12:46 |  
          0 1

          To je mi líto Ale nezoufej - tvůj problém má pojmenování: kognitivní paměť. Vygugluj si oč jde, AJETO. Není to nic složitého - mít chuť a pak trochu potrénovat, jako ve fotbale a v jiných sportech. Přidat a makat a hned jde všechno líp. V zásadě tvá situace je podobná jako u některých dětí /dyslekce a podobné stavy, či před dementní stavy ve vysokém věku/. Pokud nejsi ani jedno, ani druhé, naděje dosud žije. Držím palce a do toho!

  8. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    p!erreCORE     před 3 měsíci 07.05.2018 16:42 |  
    5 5

    Dal sem všem desítky..

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      sicilianbrno     před 3 měsíci 08.05.2018 11:57 |  
      0 2

      Proč? To hodnoceni má mít nějakou vypovidajici hodnotu a né to tam bezmyšlenkovitě sázet....

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        p!erreCORE     před 3 měsíci 08.05.2018 12:06 |  
        3 0

        Já vím,a podle mně hráli všichni na výbornou :) jsem holt neobjektivní srdcař..co nadělám..

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        edenian     před 3 měsíci 08.05.2018 20:05 |  
        1 0

        Ma proste velkou radost :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Gino     před 3 měsíci 09.05.2018 07:57 |  
        1 0

        Najdou se blbci, so dali na druhou stranu extra nízké známky, takže ono to vypovídající nakonec v součtu je, ne? ;-)

  9. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Eskaes     před 3 měsíci 07.05.2018 16:51 |  
    10 1

    Zdá se mi to, nebo má Standa Tecl teď opravdu vynikající fyzičku? "He's in great shape now" jak říkají na ostrovech. Do toho je očividně pozitivně naladěn a hle - hráč v laufu.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    mig52     před 3 měsíci 07.05.2018 17:18 |  
    19 0

    Dobře jsi to napsal, Alanore. Mně také zápas utvrdil v tom, že nastupovat ve spoustě zápasů se dvěma def. záložníky je v naší lize nesmysl, přicházíme o jednoho hráče. Další věc, fyzička. Hráči šlapali až do konce neuvěřitelně. Líbilo se mi v přenosu, kdy si jeden z komentátorů položil otázku, že je zvědav, do které minuty to Slavia takto vydrží hrát, protože to nelze celý zápas?! No a když jsme v závěru hráli s nimi bago, sdělil, že jsme to vydrželi celý zápas. Ten závěr byl úchvatný, zvláště, když každá přihrávka byla oceněna bouřlivě z publika. Bože, to se v noci spalo!

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      PetCC     před 3 měsíci 07.05.2018 17:58 |  
      3 0

      No jo, konečně po letech zápas, kdy jsme si to v klidu mohli vychutnat a zařadit brazilské Olé :-)
      Možná to bylo i v Edenu, ale nejvíc to pamatuju ze Strahova.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      edenian     před 3 měsíci 07.05.2018 18:48 |  
      2 1

      Ja si to rikal asi v desaty minute, jak dlouho to vydrzime :-)

  11. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    kjandourek (admin)     před 3 měsíci 07.05.2018 17:27 |  
    21 0

    Dá se někde dát "palec nahoru" celému článku? Přesné hodnocení, viděl jsem to úplně stejně... snad jenom Tecla bych dal na roveň stoperům... prsty měl v obou gólech i obou (ne)penaltách... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 07.05.2018 17:43 |  
      3 0

      Díky! Podobné příspěvky samozřejmě udělají radost, viz Sokratova pravidelná chvilka při kávě a SN.

  12. Letní posily

    Cross     před 3 měsíci 07.05.2018 17:46 |  
    6 3

    Bylo to super. Ale nenechme se uchlácholit. Potrebujeme stabilně hrát na dva útočníky, doma i na tři. Potrebujeme pritlacit na pilu, jinak v Evropě nebudeme nic. Remízovými pomalými zápasy letos Slavia pravdepodobne přišla o příští LM, tedy o dve ste mega plus. To se nesmí opakovat.

    • Re: Letní posily

      Vici     před 3 měsíci 07.05.2018 19:59 |  
      3 0

      Ja bych to videl v evrope a proti ceskym top tymum tak jak jsme nastoupili s Plzni a proti zaparkovanýmu autobusu s velkym (Skoda, Necid nebo nekdo novej) a malým (Tecl, Van Buren) :)

  13. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    PetCC     před 3 měsíci 07.05.2018 18:02 |  
    0 4

    Hodnocení zápasu mám prakticky stejné, jen bych doplnil, že úspěch naší agresivity a dohrávání míčů byl i v tom, že do toho Plzeň taky tak nešla. Jak to vypadá, když do toho jdou oba týmy naplno, to jsme viděli v Liberci.
    Ale je možné, že se z toho zápasu i trochu poučili a do skluzů chodili obezřetněji.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Planda     před 3 měsíci 07.05.2018 18:27 |  
    6 0

    S hodnocením souhlasím,byl jsem velmi spokojený s výkonem celého mužstava.Všiml jsem si že na děkovačku přiběhl i Deli,ačkoliv nebyl ani na střdače,.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      mig52     před 3 měsíci 07.05.2018 20:10 |  
      6 0

      Deli to prožíval někde na tribuně a očividně si to užíval. Já jej viděl vždycky vážného a tentokrát ho kamera zabrala v okamžiku, kdy měl ústa od ucha k uchu. Žil s týmem a tím mne příjemně překvapil!

  15. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    edenian     před 3 měsíci 07.05.2018 18:54 |  
    2 3

    Ja jsem byl trochu zaskocenej kdyz sel na penaltu Stoch, nejak jsem tomu neveril, netusim jak to maji domluveny, ale vlastne jsem se potom nijak nedivil. Cekal jsem, ze pujde Husby.

    Jo a jeste jsem nerozumel Dannymu za Hromadu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      kjandourek (admin)     před 3 měsíci 07.05.2018 19:02 |  
      6 1

      No tak střídání Hromady bylo vynucené a na post středového hráče tam byl jenom Danny... možná ještě mohl Kúdela, ale Danny víc podrží balón...

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        edenian     před 3 měsíci 07.05.2018 19:20 |  
        0 2

        Prave Kudelu jsem predpokladal, jako i jiny okolo me. Myslim, ze to co Hromada nebo Kudela Dannny dozadu neda, v tu chvili mi prislo hlavni udrzet to co hrajem.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Vici     před 3 měsíci 07.05.2018 19:54 |  
          3 0

          Tak on tam sel Husby ne? A Danny se posunul na Husbyho misto. Husby se muze stahnout neni to extra v def ale odjezdi to a byl rozehratej :)

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Dennis     před 3 měsíci 07.05.2018 20:37 |  
            1 0

            Na chvíli se tam místo Kuby stáhnul Sýkora. V Liberci to občas také hrál, každopádně Danny hrál chvíli před Hušbym a Sýkorou, dokud nepřišel Kúdela, pak šel Syky zase nahoru.

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              edenian     před 3 měsíci 07.05.2018 20:40 |  
              0 2

              No. Az od prichodu Kudely mi to zase stymovalo.

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                edenian     před 3 měsíci 07.05.2018 20:41 |  
                0 0

                Ale to uz byl vrsovicky billiard :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            edenian     před 3 měsíci 07.05.2018 20:38 |  
            0 0

            No to se mi prave zpocatku nezdalo. Pak uz jsem to v ty euforii moc nevnimal :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          sicilianbrno     před 3 měsíci 07.05.2018 19:54 |  
          4 1

          naopak mě přijemně překvapilo že tam šel ofenzivní Danny misto defenzivniho Kúdeli...ukázka, jak moc si trenér věří, že nás Plzen neohrozí, takže není duvod hrát zadoura ani v závěru

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            edenian     před 3 měsíci 07.05.2018 20:36 |  
            1 1

            Tak jsem to potom taky ´´ po slavisticku ´´ :-) vyhodnotil.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    zdenek_prachar     před 3 měsíci 07.05.2018 19:18 |  
    15 1

    Stejně jako se po prohrách a remízách snažím nepropat panice, snažím se i tentokráte nepropadat prozměnu přílišnému nadšení. No přiznám se, tentokrát mi to moc nejde. Mně se ten fotbal líbil, a to tak, že docela hodně. Plzeň si krom neuznaného gólu (přiznejme si, že jsme měli štěstí, že šlo o offside a že tam bylo video) vpodstatě vůbec nekopla, chvílemi působili, jako kdyby už trénovali na LM (ještě v ní ale nejsou), kde si nekopnou úplně stejně :o).
    Ale než se zaobírat Plzní, chtěl bych spíš ocenit výkon Slavie. Hráli jsme v obrovském tempu, s velkým nasazením, jako by si najednou všechno nějak sedlo a zapadlo do sebe. Strašně bych chtěl věřit, že tohle je ten směr a že takto budeme hrát pravidelně i proti bránícím soupeřům.
    Zápasů, které jsme si dodrbali sami, nebylo letos úplně málo, ale fakt škoda je těch zápasů, kdy jsme ztratili, protože nebylo video (Olomouc, teď Slovácko...) Mít o ty body víc a Plzeň nemít to, co získala díky absenci videa, tak jsme první. Stejně tak si, myslím, letos může stěžovat i náš úhlavní rival. O to více mne šokovalo plzeňské forum - já chápu, že všichni fandíme svému klubu a některé věci prostě nevidíme jak jsou, ale spíš jak je vidět chceme. Nicméně forum Plzně je jakoby z nějakého paralelního vesmíru, kde Plzni škodí rozhodčí, škodí pražské kluby, škodí všichni. A oni přitom hrají div ne jako Barcelona. A titul si v pohodě proti všem uhrají... Nechodím tam častěji než jednou dvakrát za půlrok, ale koukal jsem fest. Jestli to takhle berou i hráči, tak bych se nedivil, kdyby byl konec ligy ještě zajímavý. Přeci jen pod videem získali 1 bod z 9 možných a pod videem ted budou hrát častěji (doufám). A rozhodně nevypadají, že by byli v nějaké strašně super pohodě.
    Moc bych si přál, abychom ve středu hráli stejně jako proti Plzni a ten pohár udělali. Přineslo by nám to přeci jen víc klidu a jistoty. A přál bych si, aby to nakonec dopadlo dobře hledně majitelské struktury a Slavie se problémy CEFC v Číně nedotkly. A snad to klapne i Atletiku, abychom do předkol LM měli klid a jistotu skupiny EL. Snad udržíme současný kádr (tedy alespoň ty důležité hráče, o které bude zájem) a dobře posílíme...
    Čeká nás napínavý konec sezony a asi i napínavé léto, tak doufám, že sezonu dohrajeme s hrdostí a v létě se ukáže, že o majitele a jejich vztah ke Slavii nemusíme mít strach.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      edenian     před 3 měsíci 07.05.2018 19:25 |  
      0 0

      Vztah ???

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      TSeguinTS     před 3 měsíci 07.05.2018 19:35 |  
      14 0

      Občas zavítám na stránky těch horších českých klubů, rád si přečtu pohledy odjinud (poznej svého nepřítele), jak se kdo na co dívá a co si myslí. Ve velmi ojedinělých případech se tam dozvím něco nového, ale převážně mi to slouží jako pobavení, protože to co dokážou plzeňští a bída vyprodukovat za myšlenky a teorie, je naprostá diskuzní holomajzna a s prominutím demence.

      plzeňské fórum je však bezkonkurenčně nejhorší, na stránkách sparty si sice strašně často nadávají absolutně na maximum, ale občas tam mají alespoň zajímavé postřehy a myšlenky (mimochodem nedávno řešili, jak je možné, že mají slávistické u14,u15,u16,u17 takovou dominanci, že z posledních 71 zápasů prohráli snad jen 3 celkem), zatímco na fcvp začnou třeba řešit nějaký systém předkol, nebo začnou počítat vývoj v anglické lize a jsou úplně mimo, trvá třeba 5 příspěvků (což je při četnosti příspěvků na jejich fóru záležitost asi 16 hodin) než to vykoumají správně.

      Neustále si tam stěžují, že Mádl je spartaň/slávista, že komentátor jim nefandí, že Tvrdík zařizuje, aby neměli titul (dokonce vyvinuli teorii, že čínani zaplatili Šádkovi sumu přesahující odměnu za LM, aby nám plzen titul pustila), že je celá Praha proti nim a já nevím co ještě.

      Respektuji z určitých důvodů některé jejich (bývalé) hráče, chápu, že ne všichni fanoušci plzně jsou takoví, ale ten svazek fandících zvířat je fakt mentálně slabší...

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        donford     před 3 měsíci 07.05.2018 20:37 |  
        2 1

        Tak tady je taky jeden pán, který pokud s ním někdo v diskusích nesouhlasí a má dokonce jiný názor, tak je podle něj dement (tedy blb). Takže je nás tu taky pár pěknejch dementů. Možná, že by tento pán měl napřít svoji energii právě na jiné stránky, třeba na ty plzeňské a tyto pomýlené uvést na cestu pravou.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Vici     před 3 měsíci 07.05.2018 19:28 |  
    8 2

    Viteznou sestavu bych nemenil. Je na Sukovi a Skodakovi jak se s tim poperou a budou muset zrejme pridat. U Kuby uz od prestupu jsem veril ze bude prinosem. Je to moderni "def" zaloznik a navic hodne mladej. A u Standy je a bylo pro me s podivem to tlaceni na kraj zalohy. Z obou mam radost. Hodnoceni vyborny. A taky tezky. Vsichni podali vybornej vykon. Jen tak dal.

  18. Hodnocení vítězů

    houston (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 20:03 |  
    9 0

    I já jsem na těchto stránkách několikrát psal, že je vzhledem ke kádru a jeho v naší lize nadprůměrné kvalitě nedostatečné nastupovat v domácích zápasech v útoku pouze se Škodou. Proč v zápasech s podpalubím naší ligy nehrát vpředu na dva ? Proč naopak stavět několik hráčů s především defenzivním zaměřením ? Pak si stěžujeme, že nám nejde hra proti tzv. zaparkovaným autobusům. Často je tu jako námitka opakováno, že další ofenzivní hráče mají nahrazovat krajní obránci či záložníci. Ale měli my jsme celé jaro na těchto pozicích požadovanou kvalitu ? I kvůli této možné taktické chybě jsme přišli o dost důležitých bodů. Další ztrátu přineslo několikazápasové zkoušení vhodného složení obranné řady. A ejhle, návrat Michaela NN do sestavy a jeho spolupráce s Jakubem J se nyní ukazuje jako výtečné řešení. Třebaže lze i u nich najít slabší stránku, kterou je rozehrávka, jejich silnou zbraní je hra hlavou, výborné zastavování útoků, odebírání míčů a navíc se střídavě dokáží zapojovat do ofenzivy. Co může dokázat jejich kvalitu víc, než statistika o počtu soupeřových zakončení v posledních zápasech, o nule na straně obdržených gólů ani nemluvě ?
    V sobotu mě všichni opravdu potěšili a věřím, že ani ve středu nás nezklamou !

    • Re: Hodnocení vítězů

      Martin 58     před 3 měsíci 07.05.2018 22:06 |  
      19 0

      Špatná rozehrávka Jugase mně přijde už jako otřepané klišé. Jugy hledá nealibistické řešení, jeho přihrávky jsou poslední dobou velmi kolmé, prudké a i přesné. Akorát mu v první půli jara uškodila nedůvěra trenéra. Ukázal, že je schopný vývoje, že je fantastický pracant, a že je radost mít v kádru takového hráče,

      • Re: Hodnocení vítězů

        ŽerykRWS     před 3 měsíci 08.05.2018 02:38 |  
        4 3

        Jugas šel do sebe ! Opravdu tu rozehrávku o 100% zlepšil. JiT mu paradoxně moc pomohl tím, že mu dal najevo, že je rozehrávka jeho velkou slabinou a posadil ho. Udělal z něj lepšího hráče, až jsem z něho překvapenej.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Dennis     před 3 měsíci 07.05.2018 21:49 |  
    5 0

    Navážu na úspěšnou anketu kolegy, zajímaly by mě odpovědi na tyto otázky, které souvisí i s výkony hráčů proti Plzni a v ostatních posledních zápasech:

    1) Sýkora v sobotu zahrál skvěle. Kde je pravé místo v sestavě? Na kraji obrany, na kraji zálohy nebo pod hrotem? Nebo bychom ho měli nasazovat čistě podle toho, kde zrovna bude potřeba nejvíc a využívat jeho univerzálnosti?

    2) Pokud se Sýkorou nebudeme počítat na levého beka, měli bychom na tomto postu posílit? Nebo by měl v přípravě dostat ještě šanci Flo, který poslední zápasy neodehrál špatně?

    3) Co v létě s Dannym? Ponechat si ho v týmu nebo poslat o dům dál? S týmem to vypadá se moc nesžil, děkovačka ho nezajímá, je tady vůbec spokojený? Má v týmu roli, kterou očekával a chtěl by mít? Vyplatí se nám platit hráče, jehož plat asi není malý a přínos naopak za očekáváním?

    4) Pokud v létě přijde posila do útoku (měla by vůbec přijít?), které tři (čtyři celkem se mi zdá optimální počet) ze stávajících pěti útočníků (Škoda, Tecl, Necid, van Buren, Mešanovič) bychom si měli ponechat v sestavě?

    Jak to vidíte?

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      rak (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 22:07 |  
      4 0

      Na to asi nebudou jednoznačné ani snadné odpovědi.
      Za mně snad

      1. U něho bych tu univerzálnost určitě využíval.
      2. Ještě bych Floovi šanci. Otázka je, jak na tom teď je. Bylo by dobré možná dobré, aby nastoupil i teď
      3. U Dannyho to vidím na konec. Objevily se informace, že v Praze spokojený je, ale nevím, jestli by byl ochoten jít s platem dolu a smířit se s tím, že nebude nastupovat v základu.
      4. Vidím to na konec Necida, i když asi nikdo ani trenér s ním nemá problém osobně. Jeho přínos pro hru je nejmenší. Tecl je teď nejlepší. U Mešanoviče nikdo neví, co s ním udělá ta hodně dlouhá pauza. Buren má své limity zejména do pole, kladem jsou buldočí průniky. Škodu nechat, pokud sám nechce pryč. Posila - Diego Costa z Atletica, když jsem ho teď ve čtvrtek viděl, jak ho nikdo nemůže odstavit od balónu. To bohužel je samozřejmě nesmysl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      PetCC     před 3 měsíci 07.05.2018 22:49 |  
      4 0

      1) Sýkora se mi na kraj moc nezdá, v poslední zápasech, co tam hrál, míč pořád zaekával a hrál zpátky v situacích, kdy by měl míč rychle táhnout k vápnu. Podle mě chce spíškličkovat, než sprintovat tam zpátky.
      Ve formě je ale na zatažený obrany dobrej.
      2) Tohle bych nechal na povolanějších :-)
      Flo není špatnej, ale dopředu je stylově trochu jinej, než naši útoční hráči. Jednoduše to kope hned za obranu, ale málokdy tam někdo nabíhá, spíš čekáme na centry od praporku.
      3) Dokud je Danny hráč Slavie, tak se o něm nebudu vyjadřovat, v tom se držím svých zásad. A pak to asi nebude mít zase cenu :-)
      4) Necid je u nás na hostování, ne? Tím bych to vyřešil.
      Jinak jsem s ostatními 4 spokojen, určitě bych je rád viděl i nás dál. Ale pokud bude třeba Mešanovič nechat rozehrát, tak bych mu klidně dal hostování.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 00:30 |  
      3 0

      Je nesmysl hráče trápit v tom, že každý zápas by měl nastoupit na jiné pozici s odlišnou rolí. Ani u Bořila, který během čtyř zápasů po sobě jdoucích začínal v základu vždy na jiné pozici(LO, PO, PZ a LZ). Je nakonec možné, že skončí ve středu pole a i díky své univerzálnosti by mohl být falešným křídlem. Možná se zase vrátíme v létě k rozestavení 3-5-2 a tak se to bude i nabízet.
      Ať už Sýkora bude nastupovat kdekoliv anebo i odejde, tak se jednoznačně musí posílit na krajích obrany (a nejen tam).
      Necid určitě ve Slavii nezůstane, van Buren možná skončí na pravé straně zálohy anebo nastane mini souboj v létě mezi van Burenem a Mešanovičem. Výkonnostní křivka směrem dolů pomalu nastává i u Škody, takže příchod Ikauniekse, o kterém se mluví, dává smysl. Čtyři útočníci jsou základ, pokud chceme někdy praktikovat rozestavení na dva útočníky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Hektor     před 3 měsíci 08.05.2018 00:43 |  
      0 0

      2) Jeden krajní obránce za mě určitě ano.

      3) Danny podle mne v létě u nás skončí, tím neříkám, že bych to chtěl, ale tak nějak to očekávám. Píše se o příchodu Trávníka a Ekpaie, očekávám minimálně Trávníka, možná oba. Může přijít i hráč, o kterém se vůbec nepíše, čekal bych něco z ciziny.

      4) Tady to vidím na odchod Necky i když je to klubista, ale prostě to není ono. Hovoří se o příchodu Ikauniekse, ale tady nevím, je to podobný typ jako Tecl a ten sbírá starty většinou po minutách. Ale jsou to jen naše debaty, budou si to muset rozhodnout povolaní.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      tomblesk     před 3 měsíci 08.05.2018 01:55 |  
      3 3

      Otázky nejsou jednoduché, ale zase: které jsou?
      Takže dobře, že byly položeny a za mně
      1/ Sýkorka na levém beku - v Liberci prý byl dobrý, za mně asi proto, že tam jiného neměli, ale proč máme být druhořadou kopií jedné holomajzny, hrající dobře jen v oraništi, kde se každý soupeř trápí??? Takže Flo ano ..a Sýkorka jako podhrot - povedlo se a tak jedeme dál a když LBC někoho neopuští, tak levý bek by byl lepší než nějaký experiment ...
      2/ Danny, pokud budou peníze, proč ne. těch pár posledních minut byl dobrý a užitečný /klid, přehled a snad už i pochopil, co česká liga obnáší/ Byl bych rád, kdyby tuto roli přijal a jako příklad/ učitel/ pro Buchu taky dobrý ...
      3 Útočníci až na necku všichni ukázali, že sem patří. Jediný zádrhel je v odhadu jejich zdraví. Možná by se dalo přemýšlet o tom Litevci z Jihlavy a na oplátku tam nechat znova v klidu rozehrát Murise ... Za mně Škoďák+Mick+ Tecl plus ještě něco ? Juniorka, nevím, neznám, nebál bych se ....
      Ale otázky jsou to dost důležité, snad už bude konec experimentů a dojde na slibovanou klidnou "koncepční" práci navazující na vše dobré ...A razantní změny nechme za pár roků. Myslím, že tohle i Číňan pochopí ...Kus práce se udělal, takže né to zadupat. Snad to "kompetentním" dojde taky .... doufám!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      ŽerykRWS     před 3 měsíci 08.05.2018 02:29 |  
      1 5

      1) Sýkora to zvládá v záloze i obraně, určitě bych ho viděl jako univerzála. Někdo takový je potřeba, protože všechny posty zdvojené, znamená velké točení sestavou jako na podzim.
      2)Ke vší úctě k Per Egilovi, i Frydrychovi, myslím že nejsou přesně to, co JiT na lajně potřebuje. Záleží jak moc bude schopný přijmout kompromis a upustit od dynamiky.
      3)Poděkovat a rozloučit se.
      4)Necid do turecka, Mešanovič rozehrát v Jablonci, Buren do středu zálohy, Škoda, Tecl a Ikaunieks nám budou stačit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      naplavnik     před 3 měsíci 08.05.2018 07:55 |  
      3 3

      Podobných hypotetických otázek bude před koncem sezony přibývat, takže proč za nás fanoušky vlastně ne.
      1. točení pozic zabíjí rozvoj každého fotbalisty, ale pro trenéry jsou univerzálové hodně zajímavý, bude rotovat sestavou dále,
      2. levý bek bude jedna z důležitých pozic pro posílení, Sobol je dle mého už mimo a Flo může být zajímavá varinta na HET ligu, na Evropu by to už nebylo,
      3. tohle se vůbec nepovedlo, zaplatit stěhovák a poděkovat, dohrání kariéry můžu ze symbolických důvodů přijmout u klubových ikon (Šmicer, Kuka, dnes Škoda), ale tohle byl hrubě nevydařený projekt,
      4. jak lze odhadnout, co bude JT chtít hrát, tak moc místa už zde dnes není pro Škodu a Necida, u Necky je to jednoduše řešitelné jeho hostováním, Škoda bude stále platný, ale bude se muset stále více smířit s tím, že v Evropě už bude hrát méně, jinak Škoda, Tecl + dva nový snajpři, Murisovi po zranění a Mickovi kvůli jeho produktivitě už moc šancí u nás nedávám.

      Nevím, koho bych na těch volných pozicích rád viděl, nikdo zase nějak výrazně nevyčnívá, ale nezlobil bych se nad Zahradníčkem, Faltou, Masopustem, Trávníkem...

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      p!erreCORE     před 3 měsíci 08.05.2018 09:52 |  
      0 0

      Ankety mám rád :)

      1) Sýkora je vedle Hušbyho a MNN můj nejoblíbenější hráč, je rychlý,technický..univerzální hráč na kraje,podle mně je jeho místo spíš v záloze ale jako krajní brk taky není k zahození. Proto VP mě překvapil,ze se nestydí hrát u ve středu a šlo mu to fantasticky! Myšlenka nasazovat ho podle potřeby je odvážná ale podle mně dobrá,mít v týmu takhle šikovného pracovitého a adaptabilního hráče je výhra a podle mého sen každého trenéra..

      2) Jeden LB místo Sobola by do týmu přijít měl,kdo,to netuším.. líbil by se mi Jankulovski,ale ten dá přednost spíš Baníku..

      Jinak jsem s kraji spokojený Frydrych,Bořil,Sýkora,Flo,s tím se dá hrát na úrovni..

      3) Jestli tu hrát chce,i za cenu toho,že třeba nebude mít tolik prostoru a jestli není moc drahý (jakože asi bude) klidně bych ho tu ještě rok nechal,líbila by se mi u něj smlouva s menším základem a vyššími bonusy,přijde mi někdy,že i když to v noze má a snaží se a hraje třeba i dobře,je takovej bez zápalu a motivace..

      4) Jestli se Muris kdy vrátí a pokud bude schopný navázat na svý skvělý výkony,máme tři super útočníky a MVB,který svoje taky odehraje. Do útoku bych pro příští sezónu nezasahoval,spíš bych se zaměřil na zlepšení proměňovaní šancí. S necidem,i když ho mám rad,bych se rozloučil..

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        bububu (přítel SN)     před 3 měsíci 09.05.2018 09:59 |  
        1 0

        Jankulovski? wtf?

        Jakože by v 41 po šesti letech oživil kariéru? :)

        A není to málo, Antone Pavloviči? Rovnou bych přivedl i progresivní mládí v podobě Jirky Rychlíka a Davida Hubáčka...

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          p!erreCORE     před 3 měsíci 09.05.2018 10:19 |  
          0 0

          Jaký je rok? A kdo je to wtf?

          Sranda musí bejt,když už zas není ani na chleba a koupu se v Ohři..

          #marekjebuh

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Fačín     před 3 měsíci 08.05.2018 10:39 |  
      2 2

      1) Určitě bych se pokusil jeho univerzálnosti využívat co nejvíc. Podobného hráče v kádru nemáme. Teď na podhrotu zahrál velice dobře, ale přece jen doufám, že do budoucna budeme hrát na víc útočníků (čímž by o tento post nejspíš přišel).
      2) Krajního (levého) beka budeme potřebovat posílit tak jako tak. Počítám, že se Sobol vrátí na Ukrajinu, čili nám zbývá Bořil (srdcař a bojovník, ale nadstavba tam úplně není) a Flo. U toho bych byl rád, kdyby zůstal, byť třeba jen jako spolehlivý náhradník.
      3) Ještě před nedávnem jsem psal, že bych byl rád, kdyby tu Danny vydržel celou svou dvouletou smlouvu. Ale musím uznat, že se mi jeho výkony líbí čím dál tím míň a všechno nasvědčuje tomu, že do našeho budoucího "stylu" se asi moc nehodí. Je to škoda, celkem jsem si ho oblíbil, byl jsem nadšený, když k nám přišel a doufal jsem v další podobné kousky (Konopljanka). Ale myslím, že jeho výkon už je těžce limitován zdravím(kolena).
      4) Tady se to myslím částečně vyřeší samo, Necid se nejspíš vrátí z hostování zpět, u Mešanoviče jsem velmi zvědav, jak se popere se skoro roční absencí (tipnul bych si, že se možná půjde rozehrát na hostování), čili nám zbývají tři - Škoda, Tecl, Van Buren. Dostatečné množství v případě, že i nadále budeme hrát jen na jednoho hrota, pokud bychom uvažovali o hře na dva až tři útočníky, tak je posila samozřejmě potřeba.

      Děkuji za anketu! Příjemné oživení.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      TSeguinTS     před 3 měsíci 08.05.2018 11:37 |  
      2 3

      To jsem rád, že se anketa líbila :-) Možná bychom, pokud je budeme dělat, měli počet otázek udržet na uzdě, abychom to tu moc netapetovali, ale ta tvoje se mi líbí.

      1) Já to vezmu takhle: Syky podhrot umí a nastoupil tam ze 2 důvodů. Za1. jsme potřebovali rychlé hráče na náběhy (Tecl, Syky). Za2. jsme si to vzhledem k taktice Plzně mohli dovolit, proti zataženým týmům by se tam Sýkora tolik neuplatnil. Proto očekávám, že v dalších zápasech bude opět na křídle.
      --> Univerzál pro kraj obrany/zálohy s vyjimecnym vyuzitim pod hrotem

      2) Posilovat na kraj obrany budeme, to je veřejně známé. Odejde Sobol a těch hráčů, kteří by typologicky měli na broušení lajny, tam moc nemáme. Jsem pro spíše ustálení sestavy, navíc se asi shodneme, že Flo není drasticky horší než ostatní uvažované posily. Zajímalo by mě srovnání jeho a Coufala. Nakonec může být náš 3. či 4. krajní bek pro příští sezonu.
      --> Kraj obrany posílit, Flo by mohl dostat šanci

      3) S Dannym se bohužel rozloučit bez rozlučky, on by na ní nepřišel. Už teď bych raději (krom středy.) ve středu zálohy upřednostňoval Buchu nebo například toho Sýkoru či Stocha. (samozřejmě až po Hušbauerovi, Hromadovi a Součkovi)
      --> Danny konec

      4) Jeden útočník určitě přijde. Ponechal bych si Tecla se Škodou. Na hostování bude muset bohužel odejít Mešanović (šíleně dlouhá pauza), hostování skončí naopak Necidovi a Van Buren šanci myslím využije a zůstane jako třetí (záviset to ale bude na příchodech na tento post).
      --> Škoda, Tecl, Buren

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Dennis     před 3 měsíci 08.05.2018 12:18 |  
        1 0

        Líbila a bylo i dost odpovědí, tak jsem chtěl navázat. :-) Já to neberu jako tapetování, je to diskuze k věci, patří to sem, zvyšuje to počet příspěvků, lidi evidentně baví reagovat, já bych byl klidně pro víc takovýchto věcí. Měl jsem těch bodů šest, ale pak jsem to raději omezil na čtyři a dva si nechal na jindy. :-))

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          TSeguinTS     před 3 měsíci 08.05.2018 12:46 |  
          3 0

          Já bych na stránkách uvítal i ty klasické postranní ankety s jednoduchým hlasováním.)

          Ale asi bych to držel na tomto počtu otázek, ať se můžeme ke každé rozepsat a udržet následnou diskuzi přehlednou. Můj názor.)

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Dennis     před 3 měsíci 08.05.2018 12:54 |  
            1 0

            Souhlasím, ankety po stranách s checkboxy pro zaškrtnutí bych tu viděl rád, bylo by to jednoduché zpestření. Tyhle pod články mají tu výhodu, že se k tomu dá rozepsat názor a pak rozvinout diskuze. Asi by bylo rozumné držet to maximálně na třech bodech, máš pravdu, že pak je to nepřehledné.

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              p!erreCORE     před 3 měsíci 08.05.2018 13:13 |  
              0 0

              Přesně to jsem tu před několika měsíci navrhoval, jednoduchý sloupečky pro zpestření..

              Ale je pravda, že takhle je to zábavnější..

              Osobně se ankety zúčastním vždycky rád, jen aby tu nebylo přeanketováno..

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      JS (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 11:49 |  
      5 4

      1) Sýkora je všechno, jenom ne bek. To je šílené plácání jeho ofenzivním potenciálem, neříkám to tu poprvé. Říkám si, jestli by nebylo efektivnější Sýkoru dát na křídlo a Stocha a podhrot – mohl by alespoň více využít střely z dálky po odražených míčích atd.

      2) Minimálně 2 beky potřebujeme určitě, levo i pravonohého. S tím, že pokud zůstane Flo i Bořil, budeme mít 4 hráče na dva posty. Pokud přijdou kvalitnější hráči, než Flo s Bořilem, nebudu se zlobit, když oba dva dosavadní posadíme.

      3) Argumenty, že nechodí na děkovačku a tudíž se mu to nelíbí, jsou liché. To na mne působí tak, že si zase fanoušci vymysleli nějakou kauzu. Tak ho třeba nebaví nechat na sebe řvát tisíc lidí... Nikdo neví, jaké má důvody, ale hlavně, že už ho tu za to všichni odsoudili.

      Několikrát jsme slyšeli o tom, že se sem chce nastěhovat natrvalo a žít tu spokojený středoevropský život v krásné Praze i s rodinou. Pokud ho „pošleme o dům dál“, nejspíš skončí kariéru, protože za Bohemku asi hrát nebude. Pokud pro něj Trpiš najde využití, ať zůstane. Stejně bychom ho s ukončením smlouvy vyplatili, tak proč ho nemít v kádru jako zkušenou zálohu?

      4) Doufám, že posily do útoku přijdou dvě a my pustíme Škodovku na vysněné zahraniční angažmá, Necku (ač ho mám rád) pošleme hezky zpět a Burena prodáme někam do Bolky. Nevidím jediný důvod, proč by tu měl zůstávat. Mešanović je dravost sama, otázka je, jak rychle se dokáže dostat zpět do formy...

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      iwanowicz     před 3 měsíci 08.05.2018 12:06 |  
      1 1

      1. Sykoru vyuzivat jako univerzala, nejlip v zaloze, kde odehral nejlepsi zapasy u nas.
      2. Pokud ma Flo zajem pokracovat, urcite nepoustet + dalsi posila na beka je nutna.
      3. Dannymu podekovat a pustit o dum dal.
      4. Do utoku kazdopadne posilit a nechat Skodu, Tecla + jednoho z dvojice Buren, Mesanovic.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Boss82     před 3 měsíci 08.05.2018 13:42 |  
      2 0

      1) Těžká otázka (zvlášť poté co ukázal, že je schopen výborně zahrát i podhrot), ale já pro něj pořád vidím jako ideální místo levý kraj hřiště, klidně jako beka, kde by se mohl stát takovým českým Marcelem:-).

      2) Jako druhá volba po Sýkorovi by klidně mohl zůstat Flo.

      3) Já bych si ho nechal, kdyby nebral tolik peněz, že bychom místo něj mohli "živit" dva jiné mladší špičkové hráče. A byť pro něj mám trochu slabost a v některých zápasech se mi moc líbil, tak poměr cena/výkon je bohužel nedostatečný. Nechat si ho leda pokud by při přistoupil na výrazné snížení platu, ale to asi bohužel moc nehrozí:-/.

      4) Škoda, Tecl, Mešanovič.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      celtix     před 3 měsíci 08.05.2018 14:26 |  
      1 0

      Sýkora je křídlo/podhrot. Flo je dobrej, ale jednoho krajního obránce ještě potřebujeme. Až odejde Necka a uzdraví se Mešanovič s van Burenem tak máme útok pořešenej. Místo Dannyho bych přivedl hráče kvality Stocha.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    rak (přítel SN)     před 3 měsíci 07.05.2018 21:55 |  
    5 1

    Reaguji hned na více příspěvků. Ngadeu je jako stoper skvělý, hraje také tak v repre. Myslím, že tam je i lepší než z záloze. A je super, že teď hraje. Nevím ale jestli to jeho nestavení byla vysloveně chyba trenéra. Už se víckrát objevila
    informace, že v zimě byli s Delim jednou nohou venku ze Slávie, protože to chtějí oba. To byl jeden z důvodů a asi nejpodstatnější, že přišel Kúdela a Pokorný. Jestli se dobře pamatuji (to si nejsem úplně jist), Ngadeu se v Jihlavě dost vykašlal na návrat před jediným gólem a podobně i v Plzni před gólem, čili nebylo vše super. Opravdu se mně líbí víc vzadu. S Delim dohromady na stoperu to ale zase moc nefungovalo.
    Na Plzeň byla sestava skvělá, ale to neznamená, že to musí být nejoptimálnější na každého soupeře. Součka bych určitě ze sestavy neodstavoval. Souhlasím ale s tím, že hrát na zalezlého soupeře se dvěma defenzivními záložníky a na jednoho útočníka není nejlepší. Snad už teď je zdravých hráčů k dispozici víc, aby se mohla sestava optimalizovat podle soupeře.
    Souhlasím i s tím, že Plzeň do nás nešla tak tvrdě jako třeba Liberec. Ono se proti takové hře hraje špatně. V Liberci byla hlavně chyba, že jsme nezvládli dobře závěr zápasu, kdy už Liberec fyzicky odcházel a ještě hrál o deseti.
    Na středu jsem zvědav. Jablonec se zdá být nejlepším jarním týmem. Bude to asi těžší než proti berbrovcům.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Hektor     před 3 měsíci 08.05.2018 00:29 |  
      4 1

      Hrát na dva defenzivní záložníky je zbytečné i na soupeře, který nechce jenom betonovat, jak jsme teď viděli. Třeba mně Souček vůbec nechyběl, sestava byla ofenzivní a soupeře vyloženě přehrála.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 12:58 |  
      7 1

      Ngadeu s Delim na stoperu dohromady moc nefungovalo? Myslíš ten jeden jedinej zápas někdy před dvěma rokama v Tallinu, kdy tu byl Michel sotva pár dní i s cestou, a kdy to nevyšlo komplet celýmu týmu, a ještě měli na krajním beku mladýho Holíka v prvním ostrým zápase? Tak to je opravdu hodně směroplatný Máňo...

  21. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Zd3nA1CZ     před 3 měsíci 08.05.2018 00:47 |  
    2 8

    s hodnocením souhlasím.... konečně jsme si myslím i hráli to co by trenér chtěl hrát.... a k tomu se pojí jedno takové ALE a to je Souček, který naší hru extrémně zpomaluje oproti Hromadovi.... a ještě větší ALE je návrat Škody do útoku... a s tím odsunutí Tecla na lavici, po případě na kraj... protože pokud máme hrát takový fotbal co baví lidi a je efektivní tak se nám Škoda hodí spíš na konec zápasu nebo určité situace... a fakt se bojím, že už ve středu to bude stejné...

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      ŽerykRWS     před 3 měsíci 08.05.2018 02:14 |  
      6 0

      S výkonem mužstva roste i výkon jednotlivce. S plzní si to prostě sedlo. Souček by v neděli zahrál také lépe, stejně jako Škoda. Myslím že Škoda nepotřebuje jen nakopávané míče, on umí také běhat. Nepamatuješ gól roku na letné ? Stačí, aby soupeř zalezl více, než plzeň u nás a v tu chvíli bude Škoda platnější než Tecl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      JS (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 09:09 |  
      1 11

      Jsem rád, že to tu lidé pomalu začínají chápat.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Kenny     před 3 měsíci 08.05.2018 10:01 |  
        4 5

        Jenže tohle složení ( bez Součka, Škody s Teclem) bude fungovat jen do otevřené obrany, čili tak třikrát za půlrok.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Steve2924 (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 12:52 |  
          5 1

          Nemám nic proti Součkovi ani Škodovi. Ale proč by zrovna Souček chyběl proti betonujícímu týmu, to opravdu nevím.
          A proč myslíš, že je nutné proti betonujícímu týmu nasadit silového hráče místo hbitého. Nevšiml jsem si, že by Barcelona potřebovala nějakého bořiče a to proti ní betonuje skoro každej. Myslím, že pohyblivý útok Stoch, Sýkora, Tecl dokáže i betonující obranu rozhodit víc než nakopávání na Škodu. Škoda je sice pohyblivý dost na svoji postavu ale to co oběhal Tecl proti Plzni to on naběhá tak za dva zápasy. Spíš bych ho viděl jako druhého útočníka na závěr zápasu pokud by se nevedlo. Nebo na střídání za Tecla když se povede a bude potřeba silou podržet balon.

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Kenny     před 3 měsíci 08.05.2018 22:10 |  
            1 0

            Ono to neni ani tak o typu hrace jako o zpusobu hry a zakonceni ( v tomto pripade mi slo spise o volbu Skoda versus Tecl). Ale obracene proc by nemohl platit Soucek na betonujici obranu?

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              Steve2924 (přítel SN)     před 3 měsíci 10.05.2018 10:43 |  
              0 1

              Když máš proti sobě beton musíš ho nějak překonat. Na to je platnější hráč, který je běhavější a má konstruktivní přihrávku. Neříkám, že Souček není platný ale přijde mi, že jeho přednost je v poziční hře a síle v osobních soubojích. Méně už v tom vymyslet akci. Takže kdybych si měl vybrat jestli na DZ proti betonu nasadit Součka nebo Hromadu tak raději Hromadu, který to víc rozpohybuje.
              Ale všechno je to stejně o celkové taktice. Pokud se rozhodneme hrát nakopávanou do vápna, klidně může být platnější Souček díky své postavě.

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                Kenny     před 3 měsíci 11.05.2018 21:08 |  
                1 0

                Rozumím tomu, ale když koukám na statistiky utkání, tak má většinou Souček nejvíc naběhaných kilometrů. Takže je vlastně pohyblivější on. Díky jeho postavě působí dojmem určité neohrabanosti, ale ve skutečnosti vykryje ohromný prostor. Ale nic proti Hromadovi, poslední zápasy jde nahoru.

                • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                  Steve2924 (přítel SN)     před 3 měsíci 11.05.2018 23:00 |  
                  0 1

                  Naběhat km neznamená rozhýbat obranu soupeře. Souček určitě platný je a myslím, že při správné taktice si místo najde. Jen je víc defenzivnější než Hromada. Toť vše

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Robinator     před 3 měsíci 08.05.2018 11:43 |  
        5 5

        Já si myslím, že jen málo kdo :) většina si tu stále myslí, že máme rychlou,pohyblivou nadstandardní zálohu...A že Husbauer v kombinaci se Součkem je to nejlepší, i když minulost a současnost ukazují opak....nad tím mi fakt začíná rozum stát :D To samé je s Milanem Škodou...ale oni si na to přijdou časem sami, až tam budou hrát jiní hráči a bude to vypadat úplně jinak, lépe :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        sicilianbrno     před 3 měsíci 08.05.2018 12:05 |  
        4 1

        Jj maš pravdu, lidi tu už pochopili, že Tecl nepatři na kraj zalohy, ale do utoku....:-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          JS (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 12:10 |  
          3 5

          Ve vší slušnosti – mohl bys přestat reagovat na mé příspěvky? Dohodneme se tak, že to bude oboustranné a budeme mít oba hezčí život. Na rozdíl od jiných diskutujících, kteří mají zajímavé názory, mě totiž nezajímá, co si myslíš o tom, co si myslím já.

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            sicilianbrno     před 3 měsíci 08.05.2018 13:29 |  
            1 3

            Viš rad bych, ale někdy neodolam, když od tebe čtu ty neustalé trapné utoky na našeho nejlepšiho utočnika, aniž bys byl schopnej je normalně logicky vysvětlit...

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              JS (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 14:11 |  
              1 8

              Já je normálně logicky vysvětluju, jenže Tvoje mozková kapacita Ti nedovoluje pochopit ani elementární podstatu diskuse, tak se nediv, že tomu nerozumíš. Teď už aspoň víš proč. Ale v pohodě, i mozek se dá cvičit. Můžeš s tím zkusit do budoucna pracovat, třeba si za pár let slušně pokecáme, až doženeš deficit ze základky.

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                sicilianbrno     před 3 měsíci 08.05.2018 14:55 |  
                2 4

                Ted už vim proč si tak "oblibeny" zde a jistě i ve svem okoli....:-) si moc zahleděný do sebe, i když si mysliš blbosti, tak si je nenechaš vymluvit. Až dá Škoda hattrick nebo se mu povede utkaní tak vim co jistě nastane: Nepřijdeš sem, jelikož by si musel napsat jak mu to krasně šlo a to tva klavesnice jistě nedovoli naťukat...těši mě ale jedna věc, že ještě par let si budeš rvát vlasy, jak to tomu kopytu zase šlo :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

              Pepino44     před 3 měsíci 08.05.2018 15:33 |  
              1 4

              Zapomněl na Zmrhala, tak je to nyní zase o Teclovi.

              • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

                JS (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 15:51 |  
                0 1

                Co? :D

  22. hodnocení

    ŽerykRWS     před 3 měsíci 08.05.2018 02:03 |  
    5 5

    Po vítězství se hráči hodnotí dobře, ale rezervy tam ještě jsou, je třeba brzdit euforii. Třeba Zmrhal se tolik nenabízel. Divil jsem se, že častěji nenabíhal po lajně, ikdyž si to situace žádala, vím je po zranění, známka 6.
    Tecl byl překvapením, hodně aktivní, jen mi u něj vadí snaha o simulování, za mě 7. Hromada roste v důležitého hráče, ale s osmičkou bych váhal, myslím že má ještě rezervu v zakládání útoků. Když porovnám Frydrycha s Bořilem, stejnou známku bych mu nedal, není tak platný v přechodu do útoku, což je v tomhle systému stěžejní, 6.
    Stoperům nelze nic vytknout, ale je pravda, že byli nečekaně v měnší pernamenci, protože bránil celý tým, už od počátku akce soupeře, za mě oba výborně za 8.
    Jediný komu bych známku přidal je Stoch. Plzeň ho chtěla bránit, ale kdo by za ním vydržel 95 minut běhat ? Jednou vlevo, pak vpravo, nebo uprostřed. Režíroval hru velmi přesnými nahrávkami, neúnavně se snažil hledat balon, také šlo vše přes něj. Navíc často jako jediný bránil pravou stranu hřiště při rozehrávce soupeře a vybízel spoluhráče k obsazení trestuhodně volných hráčů. Takhle si představuju špílmachra, jen škoda jeho podklouznutí při samostatném úniku. Obraz naší hry z velké části tvořil on, ne jenom jednou jedenáctinou. Když k tomu přidám až komické momenty, kdy dokázal tělem poslat k zemi i o dvě hlavy vyššího Chorého, nebo opakované situace, kdy 5 metrů před ním přešlapují plzeňáci nemajíc odvahu ho napadnout. Soupeře hodně sráželo jeho sebevědomí, za mě 8. Je mi líto, že polovina jeho hodnocení je o neproměněné penaltě, protože kde by jsme v neděli byli bez Stocha ?

  23. OT-tipovacka

    dauby     před 3 měsíci 08.05.2018 08:50 |  
    0 0

    Dotaz: co zitrejsi finale poharu, bude zarazeno do tipovacky? Zatim tam neni. Bylo by fajn zarazovat zapasy do tipovacky driv. Diky :-)!

    • Re: OT-tipovacka

      quelhar (admin)     před 3 měsíci 08.05.2018 09:32 |  
      2 0

      Kua, jsem to mel udelat a zazdil jsem to. Omlouvam se a hned pridavam.

      • Re: OT-tipovacka

        quelhar (admin)     před 3 měsíci 08.05.2018 09:43 |  
        1 0

        Tak nakonec to tam naházel Richi včetně zbývajících ligových zápasů

        • Re: OT-tipovacka

          urs (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 09:50 |  
          2 1

          No proto :))

  24. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Jaromir82     před 3 měsíci 08.05.2018 09:11 |  
    6 0

    Podle me devitky pro stopery jsou v poradku. Byli suvereni. Navic krmelec proti nim hral jak dobytek-samy ruce, strkani. Ten jugyho slalom byl super, pripomnel mi luftnera, ktery minulou sezonu taky takhle vyvazel balon.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 09:51 |  
    5 2

    Samozřejmě plně sdílím všeobecné nadseni po vitezství nad estebackymi cinkalisty.Hodnoceni je v pohodě,mam i když polovicní radost že to co tvrdim celé jaro o Ngadeovi je pravda,no nakonec to uznal i Alanor.Bohužel trpis na to prisel trochu s křížkem po funuse,tak nás to asi nejaky ten bodík stalo.Muzstvo bych za každou cenu v defenzivě stavel kolem trojice Jugas,Ngadeu a Deli i když to jeho zdraví asi není nejlepší.Tito stoperi nemají v lize konkurenci.Jeste mám dojem,ze takový totalní fotbal se nam nebude dařit protii tymům který se zákopou na své půlce a budou cekat co vymyslíme.Tam to asi zase bude trochu o te holomajzně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      donford     před 3 měsíci 08.05.2018 10:29 |  
      7 3

      Víte, my tu polemizujeme o sestavě, koho vyřadit, kde posílit, ale ukazuje se, že mužstvo máme dobré, že někteří hráči (Hromada, Jugas, Tecl, Sýkora) stále hráčsky rostou. Co je důležité - aby se sestava co nejvíc ustálila, aby hráči věděli, co a jak hrát, jak se mohou spolehnout hráčsky jeden na druhého, předvídat naučené mechanismy, co kolega udělá, kam si naběhne... atd. A když se toto zadaří, jako proti Plzni, pak se ukáže, že plzeňský fotbalový král je rázem nahý, bezradný, zmatečný a že nám žádné ligové mužstvo nestačí. Takže dle mého je nutno pilovat souhru a taktiku. Vždyť právě souhrou (mechanismy) a taktikou (kromě dalších atributů) se Plzeň prosazovala na mezinárodním poli. Nyní jsou již fyzicky opotřebovaní a přestarlí, což je průvodním znakem každého mančaftu, který zaspí dobu a nedoplňuje výraznými hráči. Jisté je, že Hubník, Kolář, Petržela, Limberský, možná i Bakoš mají sice na špičku naší kapří ligy, ale na mezinárodním poli to bude průser. (Což nám sice je jedno, ale zároveň varováním, že Altintop, Rotaň, Danny, tedy hráči za zenitem, mohou hrát roli v naší lize, ale nikoliv tam, kam směřujeme, kam chceme). Prostě proti rychlým, fyzicky zdatným a bojovným hráčům už nemají šanci. To je zákon vrcholového sportu. Jedna, dvě vynikající přihrávky to celkově nespasí. Chyběli snad tito hráči právě nám proti Plzni? Nebyli tam na hřišti jiní naši a lepší? Zajisté, že byli. Velkým překvapením pro mě byla univerzálnost Sýkory v poli a opět se osvědčila "bloudivost" po hřišti od Stocha. Tady bych chtěl připomenout, jeden kolega už to připodotkl, jeho vyhraný souboj s obrem Chorým ke konci zápasu. Nejmenší s nejvyšším. Bylo to úsměvné, ale opět to ukázalo na Stochovo zanícení, zápal do hry. Že si zase poradil David s Goliášem. Podle taktiky měnit 2-3 hráče v poli. Právě taktika bude největším úkolem pro trenéra. A velmi dobrou taktiku Trpiš na Plzeň zvolil. Vynikající taktikou si můžeme poradit s leckýms. Protože mužstvo s nejrůznější variabilitou na soupeře máme. Čímž se vůbec nebráním drobnému (nikoliv masivnímu), velmi citlivému, zákonitému doplňování mužstva dle odchodů, dle potřeb (např. i zraněním) a vyšším nárokům vzhledem k mezinárodním pohárům. Jsme dle mého na správné cestě a věřím, že to i s Jabloncem zítra potvrdíme a navážeme na výkon proti Plzni. Také nám nic jiného, pokud chceme uspět, nezbývá. To bude skutečný zápas pravdy. 2 nejlepší mužstva jara ve finále poháru.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Crispo     před 3 měsíci 08.05.2018 11:13 |  
        3 1

        Základem pro úspěch je nemít krátkou paměť, nenechat se strhnout emocemi a sympatiemi...
        Bohužel je aktuálním tématem Sir Alex Ferguson (a jeho zdraví), tak ti doporučím přečíst si jeho knihu. Poté možná pochopíš, proč je třeba kádr pročistit po úspěchu i neúspěchu. Proč je nesmysl nechat se unést jedním povedeným zápasem či obdobím (viz. zmínka o Karlu Poborském apod.) Ta kniha je celkově výborné čtení.
        Ve svém příspěvku vyzdvihuješ přínos správné taktiky a bojovnosti, ale ignoruješ to, že pro určitou taktiku potřebuješ určité hráče. Bojovnost má i Bohemka, možná nejvěští v lize, ale titul jí to nezaručí, a to tam má dost hráčů co si s míčem rozumí. A o tom, že v našem týmu prakticky není mezi hráči (mimo stopery) konkurence se nezmiňuješ, přitom to je docela problém, protože zejména konkurenční prostředí dostane z hráčů maximum (viz. Jugas).
        Náš kádr proto potřebuje doznat změny, neříkám, že polovina kádru musí zmizet, ale skončí Sobol, Necid, doufám, že i Danny, možná odejde Ngadeu, když už byl jednou nohou pryč v zimě a výkony má velmi dobré i nadále. Dále nemá budoucnost Mingazov a u Floa se uvidí jestli ještě dostane šanci. Tito hráči jsou průměrní (až na Ngadea a Dannyho, ale tam je jiný problém), a těžko je tady budeme držet když chceme hrát rychlejší fotbal s dobrou podporou útoku. Abych to uzavřel, tak bojovnost kádru je na dobré úrovni celé jaro, problém je jinde a to zejména v konkurenci (aby trenér měl kam sáhnout) a celkové vybavenosti hráčů pro rychlejší fotbal a s tím souvisejícími přesnými přihrávkami, to potřebuješ od všech hráčů na hřišti.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          donford     před 3 měsíci 08.05.2018 12:23 |  
          2 1

          Ale samozřejmě, to nejsme v rozporu. Hráče, které jsi vyjmenoval pro odchod - jistě s výjimkou Ngadeua, toho bychom asi většinou želeli, je nutno nahradit za lepší. Psal jsem o současné aktuelní základní jedenáctce, ale také jsem zastáncem toho a myslím, že zápas s Plzní nám to ukázal, že výborně stanovená taktika je velkým základním kamenem celkového úspěchu. A že jsme na hřišti takové hráče tentokrát měli. Konkurence mezi hráči je, zatím s výjimkou brankáře, ale v obraně, v poli i v útoku, ano jistě bychom si všichni přáli, aby byla větší, neboť někteří z našich na špici ligy či na poháry nemají. Sám jsi je vyjmenoval, a pokud se uskuteční odchody, o kterých píšeš a citlivě nabereme, určitě se zvýší. O tom žádná. Knihu p. Fergusona neznám a protože jeho trenérská filozofie je potvrzená veleúspěšnou praxí, není jistě pochyb o jejím moudrém obsahu. Víš, u nás to není jen o jednom (posledním) úspěšném zápase, ale o tom, že konečně i v Trpišovi dozrálo po jistém vývoji poznání, jak jednáctku postavit a jak jí i takticky na v naší lize vyspělého protivníka připravit. A snad i jak vybudit velkou bojovnost. A znovu dodávám, že pro mě osobně byl objev úspěšný Sýkora v poli. A prosím, neignoruji, fakt ne, že pro určitou taktiku potřebuji určité hráče. A zase myslím, že se toto právě Trpišovskému s Plzní velmi zdařilo. Jiné to ovšem bude proti vyspělému zahraničnímu soupeři. Teď jsem samozřemě velmi zvědavý na Jablonec. Zda máme lepší hráče, lepší taktiku, lepší fyzičku, větší bojovnost. Pravda se ukáže na hřišti.

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Crispo     před 3 měsíci 08.05.2018 13:18 |  
            2 1

            Dívám se na to tak, že trenér měl na Plzeň konečně, kromě Součka, všechny "dobré" hráče k dispozici. Mohl tedy vybírat koho postaví, což na jaře vzhledem k absencím vůbec nebylo pravidlem. Nemyslím si tedy, že by Trpišovský neuměl vymyslet taktiku na soupeře, respektive vzhledem ke zdravotnímu stavu a úzkému kádru neměl příležitost svoje schopnosti na poli taktiky naplno ukázat. Dost fanoušků po něm chce (chtělo) zázraky.
            Samozřejmě musím souhlasit s tím, že Sýkora na podhrotu, a Tecl místo Škody, byl výborný tah. Už od začátku sezony je mým zbožným přáním, aby se trenéři Slavie zbavili předsudku, že na hrotu musíme za každou cenu, v každém zápase mít vysokého hráče, a že DZ musí hrát Souček nebo Ngadeu. Pro soupeře jsme snadno čitelní.

  26. Danny

    JS (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 11:54 |  
    9 12

    Vypíchu tu to, co jsem již psal jako odpověď do Dennisovy ankety:

    Absolutně odmítám odsuzovat Dannyho za to, že nechodí na děkovačky. Víme všichni velký kulový, jaký má důvody, hlavně, že už je to „ten, co nezapadl“, že má nafrněný nos a kdoví co. Šmahem odsouzen za něco, o čem si hned začneme malovat nějaké důvody namířené proti týmu nebo proti fanouškům. Houby s octem.

    • Re: Danny

      Dennis     před 3 měsíci 08.05.2018 12:14 |  
      16 1

      Hele já to nemyslel tak, že ho odsuzuju, jenom mi přijde, že s týmem moc "nežije". Většinou je to signál toho, že vztahy třeba nejsou úplně optimální. Nevím, jen spekuluji. Více než děkovačka mi ale vadí to, že odchází i před podáním rukou se soupeři. To už mi přijde za čárou. V sobotu rozhodčí pískl a Danny se hned zdekoval, šel rovnou do tunelu, stál jsem nad ním, tak jsem to měl jako na dlani... To mi úplně dobrý nepřipadá, ani jako příklad jeho dětem, které jsou na tribuně.

      • Re: Danny

        mig52     před 3 měsíci 08.05.2018 13:41 |  
        2 10

        Tak Dennisi, pokud se toto stalo, a nemám důvod ti nevěřit, když jsi to měl jak na dlani, tak u mne Danny, jak jsem ho uznával a měl fotbalově rád, skončil! Toto by si v Rusku, ani doma nikdy nedovolil. Být trenérem, okamžitě by skončil, snad jen rychlá omluva by to narovnala. To je absolutní neúcta k soupeři a to i v případě, že by jim byl nenáviděný sok, neúcta k člověku, k lidem. Okamžitě bych mu vypověděl smlouvu a dal mu na výběr, zda se chce vrátit k Putinovi nebo se po letech vrátit k Atlantiku. Znovu zdůrazňuji, bylo-li to tak!!! Pochybuji totiž, že by čekal na soupeře v tunelu a podával mu ruku s vřelým obětím právě tam.

        • Re: Danny

          TSeguinTS     před 3 měsíci 08.05.2018 14:01 |  
          3 0

          Tak on to dělá pokaždé, například po konci poháru doma s boleslaví přiklusal k západní tribuně, kde hbitě předal dres nějaké paní a ihned mazal do tunelu.

          • Re: Danny

            mig52     před 3 měsíci 08.05.2018 20:00 |  
            2 3

            TSeguine, na férovku, neboť tvé příspěvky mám rád, ale toto je omluva??? Proboha, kde to jsme, že nepodáme ruku soupeři??!! To ho mám omluvit pro to, že nepodá ruku soupeři po zápasech se Zlínem, Slováckem, Jihlavou , RB ..... To si jako pseudohvězda může dovolit? Znovu zdůrazňuji, já patřil k jeho zastáncům v diskusi, zda je týmu prospěšný, zastával jsem názor, že mnozí spoluhráči nepochopili jeho fotbalové myšlenky a proto přihrávky končily na kopačkách soupeřů a ne v našich vyložených šancích. A pokud tady skupina diskutujících z jeho jednáním souhlasí, ( mínusy pro mne), je mně to opravdu jedno. Je mně ten postoj připomíná hochy z RB, ale to ať si se svým svědomím srovná každý sám.

            • Re: Danny

              mig52     před 3 měsíci 08.05.2018 20:03 |  
              0 0

              samozřejmě ... s jeho jednáním. Jen mně ten postoj....

            • Re: Danny

              TSeguinTS     před 3 měsíci 08.05.2018 20:24 |  
              2 2

              Tady došlo k mýlce. Já jsem to nemyslel jako omluvu, vůbec ne :-)
              Naopak jsem chtěl poukázat, že to není nic nového a že se takto nesportovně chová neustále.

            • Re: Danny

              Gino     před 3 měsíci 09.05.2018 08:03 |  
              2 0

              Moment... ty si jako připadáš jako někdo víc, že by si měl Danny poslušně před tebe po zápase kleknout? Proč by měl potřebovat omluvu? Tvl Vy jste vážně fanatici.

        • Re: Danny

          pevek     před 3 měsíci 08.05.2018 14:54 |  
          8 1

          Heled, treba si precet, co tady o nem pise kolega Travinho a jak by bylo lepsi, aby misto nej hral Bucha. A je z toho rozladenej... Ale to si spis delam legraci. Myslim, ze je na nem trochu videt, ze cekal neco trochu jineho od tohohle angazma a ze neni ve sve kuzi. Kdyz byl na Villarealu, byl to najednou nejen jiny hrac, ale i jiny clovek. A nejsem si taky jisty, nakolik se promitla do jeho pristupu k dekovackam slavna dekovacka s Halilem.

          • Re: Danny

            pevek     před 3 měsíci 08.05.2018 14:58 |  
            8 0

            A nevidel bych v tom ani tu aroganci a namyslenost. Predstav si, ze jsi ve sve praci dosahl spickove, evropske urovne. Pretahujou se o Tebe predni zamestnavatele. Pak si jednoho zvolis, prijedes tam, dostanes dobrou smlouvu, ale z nejakeho duvodu Te tu praci nenechaji delat (i treba proto, ze jsi mezitim prestal ta spicka byt, ale to jsou takove spekulace). No tak to bys byl taky rozladeny. A jsou lidi, co na podnikovym vecirku dokazou hrat, jak jsou spokojeni a jak se jim vsechno libi a pak jsou ti, kteri tam radsi nejdou.

            • Re: Danny

              utrzeny_ze_retezu     před 3 měsíci 08.05.2018 21:47 |  
              2 4

              Ve zkratce, nejmenší profesionál za najevětší prachy ve Slavii ...

      • Re: Danny

        mudrc     před 3 měsíci 08.05.2018 15:17 |  
        5 2

        Vůbec do toho nevidím, nikoho z kabiny neznám ani nemám známého, který by mě informoval novinkami z týmu. Ale čeho jsem si všiml na videu ze Španělska byl fakt, kdy večer hráli hráči poker, konkrétně si vzpomenu na Hušbauera, Bořila, Kováře (další cca 3 hráče si nyní nevybavím) a právě Dannyho. Konvezovalo se vesele česky, no chudák Danny, já bych u takového stolu asi večer trávit nechtěl. Přišlo by mi jako slušnost vyvinout snahu o angličtinu, i kdybych dělal chyby. Tolik z mého pohledu, jak asi Danny zapadl do týmu.

        • Re: Danny

          iwanowicz     před 3 měsíci 08.05.2018 16:18 |  
          3 2

          Tak ja si zase pamatuju, ze primo v tom streamu z pokru na nej mluvil anglicky Kovar a Husbauer. A spekulovat o tom, ze chudaka Dannyho trapi, ze u stolu spoluhraci mluvi rodnou reci, kdyz stravil vetsinu kariery v rusku a rusky se i naucil, je dosti usmevne.

          • Re: Danny

            mudrc     před 3 měsíci 08.05.2018 17:07 |  
            3 0

            Mně to až tak k popukání nepřijde. Správně píšeš, že v Rusku strávil většinu kariéry, to u nás od začátku asi nepočítal s více než s dvěma roky. Kdo by se v této situaci učil česky. A anglicky na něj tebou zmínění spíše "žblebtli", než že by konverzovali, ale tady se můžeme opravdu hodně lišit v pohledu co je konverzace.

  27. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Pepino44     před 3 měsíci 08.05.2018 15:51 |  
    1 13

    Tak jsem si přečetl převážnou část příspěvků a chtěl bych také něco dodat. Utkání jsem neviděl ani na živo na staďáku( byť mám permici) a ani v televizi, takže výkon jednotlivých hráčů nemohu ani hodnotit, podle příspěvků a hodnocení hrála Slávia docela dobře. Jenom mně tak napadá, bylo to dobrou hrou Slávie, nebo horší hrou Plzně. Chtěla Plzeň slavit v Praze( bylo by to určité zadostiučinění), nebo chce slavit před svými diváky? Pokud je to tato spekulace, přál bych jim, aby se to nevyplatilo. No nic, jenom mne to tak napadlo, možná, že i některé z Vás.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      p!erreCORE     před 3 měsíci 08.05.2018 16:39 |  
      1 0

      Tak to by mně nenapadlo ani v nejhorší noční můře!

  28. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Travinho     před 3 měsíci 08.05.2018 16:35 |  
    3 13

    Z mého úhlu pohledu Kolář maximálně za 4. Trefit výkopem útočníka soupeře fakt nemůže. Navíc nebýt Bakoš kopyto a jít tam jakkoliv jinak než šlapákem, tak dostane Kolář červenou.

  29. Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 08.05.2018 18:09 |  
    12 7

    Pěkný sváteční podvečer přeji Vám všem.
    Přesně tak, jak napsal v disputaci přítel Alanor, na toto hodnocení jsem se moc těšil. Dokonce jsem si ušetřil kousek dortu ke kávě a přečetl jsem si nejen hodnocení a komentář, ale i celou pokračující disputaci a dal jsem si to s přídavkem hned několikrát. Moc pěkně se to čte a tak i káva s dortem byla jako třešnička na ..... :-)).
    Vzpomínám si na několik týdnů zpátky hodnocení po Zlíně a porovnávám to s tímto hodnocením a zápasem s Plzní. Prostě nebe a dudy. Ale to k životu nás slávistů asi patří a je třeba si to pamatovat.
    Jak už tu někdo na disputaci prohlásil, není třeba až moc plakat když se to sepsuje, a také zase ne až moc přehnaně jásat. Ale ta Plzeň se opravdu povedla :-)).
    S hodnocením souhlasím, snad jen Pepovi Hušbauerovi bych možná dal 8 a kdyby mohl být známkován trenér, tak tomu bych dal asi taky 9.
    Mužstvo nachystal velmi dobře, hráči věděli, co mají hrát a oni to plnili. Hráli s tlakem na balon a nezajížděli zbytečně do soupeře, tlačili hru Plzně k její bráně a napadali velmi silně rozehrávku u hráčů Hořavy a Hrošovského. To byl základ. Naši kluci jezdili a udrželi to celý zápas. Prostě vůbec jsme je nepustli do rozehrávky. K tomu pomohl i Frydrych tím, že uhlídal Zemana a naši stopeři doslova vymazali Bakoše i Krmenčíka. Navíc Standa Tecl se Sýkorou, Stochem i Zmrhalem svou rychlostí a i vcelku přesnou kombinací ukázali, že bude mít Plzeň co nevidět vzadu problém. Navíc Hromada s Hušbauerem do sebe zapadali jako dobře seřízené hodinky a vymazali Čermáka i s Kopicem. No prostě to byl velmi pěkný výkon.
    Přemýšlel jsem i o těch myšlenkách Alanora, když nehraje Tomáš Souček a jak to ovlivnilo hru směrem dopředu. Tady asi bude záležet i na předpokladu a odhadu, co na nás bude soupeř hrát.
    Hrát s protivníkem, který chce hrát fotbal, nebo jak hrát se soupeřem, který čeká na své půlce a hraje defenzivu v blocích. To se musíme naučit a najít cestu. Jednou z nich je určitě např. snaha dát co nejrychleji gól a tím soupeři tento způsob obrany rozhodit. Máme na to hráče? Já si myslím, že vhodné typy máme a ukázalo se to právě s Plzní.
    Byly tady položeny otázky tuším od přítele Dennise.
    Sýkora je do naší hry potřebný a bylo vidět, jak mu to jde před Kubou Hromadou k duhu. Nebyl úplně až u kraje, ale takovým podhrotem po celém území před vápnem. Dokázali si se Stochem vyhovět a protože věděli, že Jarda Zmrhal je bude zleva podporovat, tak mu do jeho prostoru tolik nelezli a obsazovali to víc zprava. To vyhovovalo i Pepovi Hušbauerovi a Bořilovi a oni to zvládli. Řezník a ani Kopic se tam moc k míči nedostávali. Sýkoru navíc dobře podpořil Frýďas, který uhlídal Zemana. Sýkora tak měl víc sil na podporu Standy Tecla, protože Jakub Hromada s Frydrychem uhlídali jak Čermáka, tak i Hořavu. No a Hrošovský se tak ztratil sám.
    Za mě tedy Sýkora spíš dopředu.
    Na levou stranu obrany je potřeba k Floovi jednoho rychlého beka. Tím říkám, že Floo by šanci dostat měl.
    Co se týká Dannyho, jsem názoru mu poděkovat a rozloučit se s ním. Víc to komentovat nechci.
    U útočníků jsem po úvaze dospěl k názoru, že Tomáš Necid je jeden z těch, kteří asi už nenastartují.
    Dalším, kdo asi bude mít problém bude Muris a jeho zranění, protože nevím, do jaké míry ho bude limitovat.
    U Burena přeci jen lze předpokládat, že se i díky své povaze o místo znovu popere a tak bych asi šanci Mickovi dal.
    Milan Škoda by měl dostat šanci, jeho 11 gólů je znát a má v osobních soubojích ve vápně sílu i zkušenost. Měl by asi pracovat na svých náladách a nenechávat se otrávit při nepovedených zakončeních.
    Tecl je určitě tutovka. Jeho rychlost, už i zkušenost a chuť bojovat naplno od začátku až do konce je pozitivně nakažlivá dokáže strhnout ostaní k tomu samému způsobu aktivní hry. Navíc je to kluk do nepohody.
    Takže jeden útočník určitě, a obránce taky.
    Nakoupili jsme pár hráčů - Kúdela, Pokorný, máme Mingazova a se zraněním stále laborující Deli.
    Tak koho z nich ponechat. Navíc máme na hostování několik mladých hráčů, kteří se jeví ve svých oddílech velmi slušně. Jmenuji např. Chaluše, Holíka, máme také Buchu. A někteří z Vás mají určitě lepší přehled o našich mladých hráčích, než mám já. Odchody v létě budou určitě. Kdo přijde, bude na našem vedení. Budu trpělivě očekávat, že to, co řekl Jan Nezmar, bude pokračovat a bude to mít logiku v tom, jaký fotbal chceme hrát.
    Zítra nás čeká Jablonec.
    Jak bude chtít asi na nás hrát. Jako Plzeň? A nebo si na nás budou chtít počkat a hrozit z brejků. Skoro bych se přikláněl k tomu, abychom ze hry, kterou jsme hráli proti Plzni neustupovali. Jsme schopni jim střed hřiště pokrýt tak, jako proti Plzni a nenechat je kombinovat. Nenechme se vnutit jejich styl, to by byla asi chyba. Dát pozor, aby nám nechodili do odkryté obrany, už jsme si to zažili s Jihlavou. Ale nechám to na trenérovi.
    S tím, co namíchal proti Plzni jsem byl moc spokojen a tak pevně věřím, že to dobře "upeče" i na Jablonec.
    A vyhnal jsem z hlavy všechny myšlenky o rozhodčích a všelijakých jiných "fimfárech". Pan Werich moc dobře věděl, proč tu knihu napsal........:-)).
    Ještě jsem chtěl poznamenat na závěr, že Plzeń právě u nás moc chtěla vyhrát. Paclík po tom docela dost prahnul. On chtěl poukázat, jak říkal před ligou, jak těm tankům (Slávie a Sparta) bude házet ty klacky pod pásy.
    Budiž, s pokorou beru, že Plzeň bude mistr (odmítám proto ty spekulace, že u nás moc nechtěli). Ať si to ale oslaví doma.
    Jsem moc rád, že u nás neslavili nic a ze hřiště šli s protaženou hubou. A to i díky nádherné atmosféře v Edenu. Jen bych s těmi světlicemi a kouřem počkal až po zápase. Moc prosím pro příště.
    Hezký večer Vám všem přeje
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      donford     před 3 měsíci 08.05.2018 18:52 |  
      3 0

      Velmi souhlasím s přítelem Sokratem a moc bych si přál, abychom začali i končili s podobnou, ne-li totožnou taktikou, s jakou jsme přehráli Plzeň. Tedy, abychom to byli my, kdo určí hru. Ovšem jsem si vědom, že Jablonec bude jiná úroveň než Plzeň, která vystřelila u nás 1x na bránu. Také se jedná o finále poháru, tedy o jediný rozhodující zápas. Kdy se obě strany zakousnou až na krev. Věřím klukům vzadu, že udrží především nebezpečně hlavičkujícího Doležala (těžší váha než Bakoš, či Krmelec) a naši krajní beci si poradí s jejich křídly, především s Masopustem. Také Trpišovi bych upřímně přál v jeho kariéře toto výrazné vítězství.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      buri     před 3 měsíci 08.05.2018 19:01 |  
      1 0

      Díky Sokrate, pěkně napsáno a souhlasím se vším co jsi napsal. Dannyho je mi líto, ale přesvědčuje nejen mne, že už tu výbušnost a rychlost nemá a mít nebude. Věřím Nezmarovi, že přivede opravdu posily, které potřebuje JTr. do systému a stylu hry který chce hrát. Zdravím a těším se na Tvé příspěvky.
      Buri

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      ortevor     před 3 měsíci 08.05.2018 22:46 |  
      0 0

      jenom komentar k tomu Holikovi - uz je v Jihlave na prestup (i kdyz s moznosti zpetneho odkupu), navic tam docela paberkuje, hraje malo, a kdyz uz hral, tak za nim slo dost golu a chyb... zatim se nezvlada prosadit ani tam

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 09.05.2018 06:55 |  
        2 0

        Moc Vám děkuji příteli za informace. Přeci jen nemám o našich hráčích takový přehled.
        Spíš jsem přemýšlel nad svým článkem a proč jsem schytal tolik mínusů. Asi jsem "někde udělal chybu".
        Budu si to muset se sebou asi pořádně vyříkat.
        S úctou k Vám všem
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          ortevor     před 3 měsíci 09.05.2018 09:32 |  
          0 0

          ja jinak souhlasim a dal jsem +
          a rad jsem si Vas komentar, stejne jako vzdycky, precetl..jenom toho Holika jsem chtel upresnit
          jinak na hostovackach bych se spis byt Vami dival na Zizkov na Kuchtu ;)

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Travinho     před 3 měsíci 09.05.2018 12:20 |  
            0 0

            U toho Holíka je to ještě trochu jinak. On není na přestup v Jihlavě, ale ve Zlíně, odkud je na hostování (bez opce) v Jihlavě.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 09.05.2018 10:12 |  
          2 0

          Moc děkuji za doplnění Vám oběma.
          Ten Kuchta mě také napadl. Já vím, pokud chceme hrát nejméně Evropu, bude nutné se posílit. Určitě to musí být kvalitní posily a naši někteří hráči na hostování tou posilou asi nebudou. Taky nevím, zda posílit o 3-4 kvalitní a dražší hráče, nebo jít cestou velké obměny a teprve potom hledat, s kým jít dál.
          Jinak se přiznám, že jsem dneska "napnutej jako struna" a věřím, že se nám to snad povede. Bylo by to pro kluky moc dobře a pro nás, všechny slávisty, vlastně taky. Tak dneska prosím všechny, kdo tam budou, fanděte i za nás všechny ostatní i za Ty , co už na nás koukají tam ze slávistického nebe.
          S úctou k Vám
          Sokrates55

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen