Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 28. kolo

Malé derby na Julisce sice nenabídlo strhující podívanou, i tak ale mohou být fanoušci sešívaných spokojeni, protože Slavia si celkem v poklidu dokráčela pro důležité tři body za výhru 2:0.

Zásadní byl hned úvod zápasu, kdy velmi pěknou akci gólově zakončil Sýkora. Slavia se - i vzhledem k náročnému programu (dnů na regeneraci bylo sice díky odložení zápasu na pondělí dost, ale dva těžké klíčové zápasy stály i tak hodně fyzických a psychických sil a je třeba počítat i s oslavou poháru) - neměla příliš kam hnát a Dukla, ač se snažila, tak neměla dostatečnou kvalitu k překonání naší dobře fungující defenzivní tvrze.

Červenobílí tak zápas kontrolovali s výjimkou jediné obrovské šance Dukly po rohovém kopu, kdy stál v pravý čas na správném místě Frydrych a dokázal míč zastavit na brankové čáře. Ani sešívaní neměli příliš mnoho dalších šancí, hlavně kvůli tomu že nadějné akce často zastavilo špatné zpracování. V závěru ale nakonec výhru potvrdil hezkou ranou Stoch. Vítězství tedy zasloužené a cenné, byť tentokrát trochu profesorsky získané. Ale vzhledem k okolnostem je to pochopitelné a zápas z naší strany hodnotím určitě kladně.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - V první půli dobře vyběhl na několik centrů, ve druhé pak jistě pokryl střelu Schranze z úhlu. Ke konci zkazil asi dva výkopy, ale celkově i přes nedostatek práce hodnotím Kolářovo působení v zápase kladně.

Michal Frydrych - 6 - Největší Frydrychova změna oproti minulým dvěma zápasům byla v účesu. Jinak totiž Michal navázel na své povedené výkony a znovu zahrál dobře. Klíčový byl samozřejmě jeho zásah na brankové čáře proti Podaného gólové střele. Samozřejmě bylo štěstí, že mířila přímo na Frydrycha, ale to přeje připraveným. I v zápase na mě působil dobrým dojmem, Radu prozkoušel překvapivou střelou, v obraně byl dostatečně důrazný.

Jakub Jugas - 6 - Stopeři zvládli zápas s přehledem, i když je pravda, že Dukla je příliš neprověřila. Stejně tak se na to ale dá koukat i z druhé strany, že jí toho naše dobře fungující obrana mnoho nepovolila. Jediné menší zaváhání Jugase s Ngadeuem přišlo při menší šanci Schranze, který se prosmýkl právě mezi našimi stopery. Jinak ale Jugas hrál velmi dobře a v určitých momentech jsem ocenil i snahu o konstruktivní rozehrávku.

Michael Ngadeu Ngadjui - 6 - S Jugasem už tvoří sehraný tým, který téměř nechybuje. I Ngadeu byl při bránění velmi jistý, menší chybičkou byla snad jen Schranzova střela, ale to je na celý zápas dobré vysvědčení pro naše stopery. Ngadeu měl tentokrát trochu slabší rozehrávku, ale nešlo o nic zásadního.

Jan Bořil - 6 - Honzovi se zápas podařil a dobrou přihrávku přes šířku hřiště asistoval u vítězné branky. Ve zbytku zápasu podal svůj tradiční kvalitní výkon, kdy byl důrazný směrem dozadu a na své straně nepřipustil žádné větší problémy.

Miroslav Stoch - 6 - Ve druhé půlce jara je ve skvělé formě, což je jasně vidět na jeho číslech. I včera se gólově prosadil, když v závěru jistil vítězství výbornou střelu ze střední vzdálenosti. V zápase pak byl aktivní, ač se stejně jako zbytek týmu příliš často nedostával do finálních situací. Lepší šestka.

Tomáš Souček - 6 - Krásnou šajtlí přihrával před první brankou do strany asistentovi Bořilovi. V zápase odvedl dobrou práci směrem dozadu, dařilo se mu při odebírání míče.

Josef Hušbauer - 5 - Tentokrát byl z mého pohledu méně viditelný, než je u něj jako jednoho z nejlépe hodnocených hráčů ligy obvyklé. Výkon ale podal poctivý a přispěl k zasloužené výhře Slavie.

Jan Sýkora - 6 - Vstřelil zásadní první branku zápasu, která nakonec byla i vítězná. Na první pohled šlo o jednoduchou pozici, na ten druhý to ale tak snadné nebylo. Míč byl prudký a trochu na dlouhou nohu a Rada se přesouval rychle, Sýkora ale míč trefil ideálně a nedal brankáři vůbec šanci. Ve druhé půli ještě jednou hezky zakončoval pohotovými nůžkami, kterými jen o zhruba metr minul šibenici. Ve hře mu to ale až tak nešlo, když špatným zpracováním prováhal několik dobrých možností. Horší šestka.

Jaromír Zmrhal - 4 - Podobně jako jeho spoluhráči makal, ale po fotbalové stránce to nebyl jeho zápas. Nebyl příliš vidět a když už se k míči dostal, tak s ním až příliš často naložil špatně, jako když se třeba ve druhé půli při dobré pozici pro centr ukopl a poslal míč do zámezí.

Stanislav Tecl - 4 - Ani Standovi to tentokrát tak nesedlo. Snažil se si nabíhat a bojovat, ale bylo to s malým efektem. Několikrát se už už dostával do šance, ale míč vždy nakonec ztratil.

Milan Škoda - 5 - I Škoda to měl v zápase těžké, protože podpora týmu směrem dopředu už v závěru zápasu tolik nebyla. Ale pral se a snažil se o napadání. Nakonec dávám pětku, protože hrál kratší čas než Tecl a dostal méně míčů, se kterými se dalo něco dělat.

Danny a Jakub Hromada nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

28. kolo - Pondělí 14. 05. 2018 18:00

HET liga, 2017/2018
0 - 2
0 - 1
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

11. Jan Sýkora
90. Miroslav Stoch

Komentáře (84)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Jachym   před 7 dny 15.05.2018 22:32 |  
    1 0

    Při té šanci Schranze a zákroku Koláře jsem si okamžitě vzpomněl na derby, kdy ho z podobného úhlu lacino překonal Stanciu. Tentokrát to naštěstí dopadlo dobře. Jinak pořád slyším narážky na oslavy vítězství v poháru. Počítám ale, že oslavy netrvaly bez přestání do sobotního večera...:-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      kjandourek (admin)   před 7 dny 15.05.2018 23:22 |  
      10 2

      Stanciu měl plné vápno lidí, kterým mohl nahrávat, proto si Kolář tolik nehlídal přední tyč, ale chystal se likvidovat centr. Schranz byl blíž a před brankou moc lidí na přihrávku neměl, proto mohl Ondra jenom vykrýt prostor.

      Alespoń tedy tak obě situace vnímám já

  2. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    kjandourek (admin)   před 7 dny 15.05.2018 23:20 |  
    7 3

    Tohle nebylo jednoduché utkání na zhodnocení... nikdo nepropadl a nikdo nezářil.., ale přesto bych dělal mezi hráči větší rozdíly:

    Přišlo mi, že Jugas byl lepší než Ngadeu. Michaelovi na začátku několikrát hrubě nevyšla rozehrávka, naopak Kuba se nebojí naznačit přihrávku parťákovi a potom obejít napadajícího soupeře a balón vyvézt. I ta Schranzova šance mi přišla, že jde více na Michaelem, který jako by se lekl křižujícího Kuby a balón útočníkovi Dukly přenechal do běhu..

    Za mě Jugas 7, Ngadeu 5...

    Frydrych měl dvě dobré věci: střelu a zákrok na čáře, jinak se mi vůbec nelíbil. U rohového praporku dostal jesle a po nich hloupě fauloval, toho bych ocenil čtyřkou, možná s přimhouřenýma očima za ten zákrok na čáře pětkou.

    Stocha bych vyzvedl... Zdálo se mi, že jako jediný v záloze je ochotný neustále si říkat o míč a posouvat hru dále. I před prvním gólem to byl on, kdo posunul hru na Součka. Na první pohled to vypadalo jako jednoduchá předávka, ale všimněme si, že do ní šel obránce skluzem a o milimetry nedosáhl.... takže bych si dovolil tvrdit, že byla milimetrově přesná. Míňovi bych dal sedmičku.

    Zmrhala mám rád, ale včera jsem ho viděl maximálně za tři. nehořel, ale charakterizoval ho ten centr někam do klece pro hod diskem.

    Ubral bych i Hušbymu, jehož hlavní přínos v zápase byl v tom, že šel do brejku s Míňou, čímž znemožnil poslednímu hráči Dukly, aby se soustředil na hráče s míčem.. a to je na tvůrce hry dost málo - za mě čtyřka

    A podobně Sýkora. Já vím, gól a nůžky... ale jinak dostal několik perfektních balónů na hranici vápna a vždycky to zazdil pokusem o kličku ze stoje někam do tří soupeřů. Za mě maximálně pět

    U Tecla bych dodal, že prý nastoupil s teplotou... tedy nevím, co trenéra vede poslat na hřiště hráče, když není úplně fit a na lavičce sedí rovnocenná náhrada, ale budiž - čtyřka odpovídá, i když tedy si pořád myslím, že Bořil před prvním gólem nahrával jemu a uletělo mu to až na zadní tyč, kam zaplať pánbůh doletěla Sýkorka... a někdy v polovině první půle měl Syky dávat zleva balón právě na Standu pod sebe... a v té chvíli bychom opět Standu oslavovali jako dvougólového střelce - prostě útočník sám o sobě bez přesných přihrávek se může rozkrájet a je mu to houby platné...

    PS: Nic ve zlém, omlouvám se, že tahle fušuji do řemesla... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      TSeguinTS   před 7 dny 16.05.2018 02:06 |  
      6 3

      To tedy nebylo. Osobně nevím, jak hodnotit Ngadeua. Dozadu je to snad nejlepší hráč ligy, ale kolik on v prvním poločase zkazil přihrávek. Nebo nezkazil v pravém slova smyslu, ale často jimi dostával adresáty pod tlak, což mnohokrát vyústilo ve ztrátu míče.

      Stoch jediný nemá problém s míčem, když se chystá zpracovávat, máte jistotu, že to je jeho. Kéž by se to samé dalo říci o zbytku kádru. Veliké, ale opravdu veliké nedostatky ve zpracování ukázali i Sýkora a Tecl. Hušbauer byl převážně neviditelný, alespoň pro mě, neříkám však, aby místo něj hrál nikdo jiný.

      Tecl s teplotou nenastupoval, měl ji den před zápasem. Možná mohl být stažen dříve, opravdu to nebylo jeho utkání, nevybavuji si jediný vyhraný souboj. Navíc k tomu přidal mnoho nepřesností s míčem.

      Vyšší známky jsem dal Stochovi, Jugasovi, Bořilovi. Nižší jsem volil u Zmrhala a Tecla.

      Nechci tu moc kritizovat, nejsem odborník, ale ta pauza po finále poháru byla dostatečně dlouhá na to, abychom se dali dohromady. Vždyť Jablonec porazil nepříjemnou Karvinou, která nám také dala zabrat. A to Jablonec nemá takové hráče jako my. Vymlouvat se na náročný program není namístě, alespoň ne u týmu, který chce hrát pravidelně evropské poháry, kde se s tímto bude setkávat pořád. A nebude nás čekat Jablonec, ale daleko kvalitnější týmy.

      Věřím, že udržíme ten progres, sehráli jsme špičková utkání s plzní a s jabloncem. S duklou to nebyl ideál, ale skóre 2:0 stačí bohatě, nemusíme vždy hrát úžasně, jen když body tečou po třech.)

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Cross   před 7 dny 16.05.2018 02:29 |  
        9 7

        Souhlas. Já mám taky problém s tou věčnou nivelizací výkonů. Škála je 1-10, ale zde opakovaně, znovu a znovu všichni prý hrají na 4-6, nekdy dokonce jen ve výkonové škále 5-6. To není pravda a je to odborně k ničemu. Jestli rozdíl mezi Stochem a Zmrhalem byl v pondělí dva body, tak navrhuji výkonovou škálu zúžit na 1-3 a bude to stačit. Být Stochem, jsem uz docela nasranej. Chceme hráče známkováním povzbudit, chláchlit, anebo naopak reálně hodnotit? Možné je obojí. Ale máš v tom přístupu, Alanore, jasno?

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 06:33 |  
          7 5

          Já s tím naopak problém vůbec nemám. Známka hráče reflektuje jeho výkon absolutně, ne pro každý zápas zvlášť. Pokud je tedy „10“ vyhrazená např. pro hattrick v derby nebo pro hráče, který nás gólem/asistencí protáhne do Ligy Mistrů v zvládnutém supertěžkém zápase play-off, a „9“ pro výjimečné výkony v lize při hře přesahující pruměrnou úroveň předváděného fotbalu v lize, pak 5 – 6 odpovídají průměrnému výkonu po zvládnutém, ale nikoliv oslnivém výkonu proti marné Dukle.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 10:58 |  
            2 2

            Tak ne, Alanore, soudě dle poměru lajků příště prostě nasázej všem známky v rozmezí 9 – 10. Lidi to chtěj.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Chali   před 6 dny 16.05.2018 06:47 |  
          3 1

          Řekl bych, že je to Stochovi totálně ukradený :) ještě že on nejsi

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        DF007   před 6 dny 16.05.2018 08:39 |  
        2 0

        Jen se vyjádřím k regeneraci. Ano od zápasu bylo času dost, ale ten z půlky vyplnily oslavy a že se prý povedly. Mám informace, že ani v pátek nebylo mužstvo schopné trénovat, a to už máš jen dva dny na přípravu a alkohol sbírá hodně sil.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          Kmotr (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 08:45 |  
          3 2

          Tak hlavne vsechny ty zapasy jsme odehrali az na jednoho clovema ve stejnem slozeni a to v ramci 9 dnu a ty dva na nejvyssi moznou rychlost.. kdyz do toho posles par piv a sampicek,tak od ctvrtka do pondeli se opravdu nedas do 100% stavu jako by bylo pred zapasem s Plzni.. unava se kumuluje a alkohol jeste zhorsuje regeneraci..

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          sicilianbrno   před 6 dny 16.05.2018 08:58 |  
          4 5

          Pokud mužstvo před koncem ligy a duležitymi zapasy tolik oslavuje, ze neni schopne jeste v patek treninku, tak je něco špatně....

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            PetCC   před 6 dny 16.05.2018 18:46 |  
            3 0

            Vyhráli po oslavě 2:0? Vyhráli. Tak to slavili tak akorát :-)

            Hlavně takové oslavy tým motivujou, aby se snažil znovu vyhrávat. Peníze taková motivace nikdy nebudou.

  3. OT přestupy

    JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 06:44 |  
    16 5

    Tak Ekpai nakonec do Plzně. To je po Coufalovi do Sparty už druhá dobrá zpráva. Doufejme v něco zajímavějšího, než Coufala majícího v Liberci přezdívku „Zoufal“ a přeceněného Ekpaie.

    • Re: OT přestupy.

      prorok (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 08:08 |  
      1 24

      Coufal, Ekpay, to je spíš špatná zpráva, svědčící o tom, že CEFC dochází dech s financemi. Svědčí o tom i prohlášení p. Tvrdika, ze větší nákupy jsou zbytečné a je třeba se zaměřit na sehranost. Sice pak dodal, ze je třeba se zaměřit na kraje mužstva, ale moc přesvědčivě to neznelo...a to nás čekají evropské poháry...

      • Re: OT přestupy.

        JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 08:12 |  
        3 10

        To už jsem zmiňoval přímo pod odkazem s Tvrdíkovým rozhovorem a nechtěj vědět, kolik mínusů za to bylo. :D

        Nicméně radši vlastního dorostence, než Coufala.
        #nejsmeLiberec

        • Re: OT přestupy.

          Ragnarok   před 6 dny 16.05.2018 08:40 |  
          5 3

          Již nemáme potřebný výtlak.
          Na druhou stranu jsem si poslechl podcast ČT Sport a tam říkali, jak je zázrak, že Plzeň vyhraje, když má radikálně nižší finanční možnosti než Slavia a Sparta. Není tomu tak, Plzeň propálí za sezóny přes 300 milionů, my cca. 400, to mi nepřijde jako takový rozdíl. Navíc v sezóně s ligou mistrů Plzeň propálí více než 600 mega a většinu toho rozdá hráčům.
          Když dnes vyhraje Atletico, máme nějaké peníze jisté a budget se pak dělá líp. Třeba se prodá Souček, odejde Danny a s financemi to tak zlé nebude i bez extrémních peněz od vlastníka.
          Finále LM píská Milorad Mažič - ano, to je ten hajzl, co si nás vychutnal v domácí odvetě s APOELem, 50x nechal zavolat lékaře, přerušoval hru a neadekvátně nastavil. UEFA je super.

          • Re: OT přestupy.

            afro   před 6 dny 16.05.2018 08:48 |  
            4 0

            Delegace rozhodčích je dobrá zpráva, protože španěláci, pokud povedou se budou válet po zemi zajisté velmi usilovně.

            • Re: OT přestupy.

              Ragnarok   před 6 dny 16.05.2018 20:24 |  
              0 0

              On píská prestižnější Ligu mistrů, ne dnes. Volbu rozhodčích u UEFY upřímně moc nechápu.

              • Re: OT přestupy.

                afro   před 6 dny 16.05.2018 20:27 |  
                0 0

                Ajajaj, jsem nepozorny ctenar.

          • Re: OT přestupy.

            bongor   před 6 dny 16.05.2018 10:00 |  
            1 0

            Já jsem psal na Uefu,že to odpískám.Ale nechtěli mě,že prý Mažič velmi dbá na zdraví hráčů a to se jim líbí.

            • Re: OT přestupy.

              Hektor   před 6 dny 16.05.2018 20:20 |  
              0 0

              Tak já pískat neumím, ale kdyby tě vzali, tak se ozvi. Šel bych ti to mávnout.

      • Re: OT přestupy.

        smely (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 08:57 |  
        14 2

        nemyslim si, cilime na jine hrace , podle informaci se zajimame o spanelskyho utocnika Wisly Krakow Carlitose (27 let, letos v Extraklase 35 zap - 24 golu + 7 asist. ) a dalsi dva polsky reprezentatnty....Ekpai se hodi spis do pradelny, Coufal at jde kam chce, kvuli ani jednomu z nich nebudu mit zkazeny odpoledne :-)

        • Re: OT přestupy.

          smely (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 09:05 |  
          2 2

          jen doplnim, ze krome ( snad uz temer jistyho ) Przemysława Frankowskiho jsou to Konrad Michalak a Damian Szymański....#mikrosvet #makrosvet :-)

          • Re: OT přestupy.

            Jachym   před 6 dny 16.05.2018 09:28 |  
            3 0

            Před pár dny jsem se o tom bavil z legrace s kolegou z Polska, že to by mohlo fungovat. Slávistické barvy jsou i národními polskými barvami:-)

            • Re: OT přestupy.

              JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 10:08 |  
              0 23

              Chudak Frankowski, kdyby si precetl o platebni neschopnosti CEFC, asi by se z kvalitnejsi Polske ligy moc nehrnul.

              • Re: OT přestupy.

                bububu (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 13:57 |  
                8 2

                Polská liga kvalitnější... dobrej fór

                • Re: OT přestupy.

                  PetCC   před 6 dny 16.05.2018 18:50 |  
                  1 0

                  Ale teď tam mají výhodu v tom, že po ME tam mají spoustu kvalitních stadionů.

                • Re: OT přestupy.

                  JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 19:04 |  
                  1 5

                  Fór? Nikoliv.

        • Re: OT přestupy.

          ElBrody   před 6 dny 16.05.2018 10:15 |  
          0 1

          Ti dva další jsou reprezentanti U21. Michalak je ciste sprinter na pravou stranu, Szymanski stredni zaloznik. Uprimne, videl jsem par zapasu polske ligy a podle me tihle dva neprevysuji Mingazova a Hromadu a v Plocku vali hlavne levy bek Reca a sikovny utocnik Kante. Ale chápu, ze hledame tyhle konkretni posty.

        • Re: OT přestupy.

          bububu (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 13:58 |  
          0 1

          Jména to jsou zajímavá, ale zase bych je nepřeceňoval. Ono je to s těmi šutéry z Polska v naší lize takové všelijaké :)

          • Re: OT přestupy.

            smely (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 14:22 |  
            0 0

            #takurcite, pouze tlumocim bez komentare :-)

        • Re: OT přestupy.

          M@rvin   před 6 dny 16.05.2018 09:35 |  
          12 0

          Ač se to tu mnozí snaží bagatelizovat, ty informace jsou znepokojivé. Jestli se to nějak výrazně, nedej bože existenčně, dotkne nás, to asi poznáme brzy, ale tady v diskuzi už v tuto chvíli podle mého nemá moc smysl, do nekonečna se v tom babrat, k ničemu to nevede, jen se hádáme mezi sebou.

        • Re: OT přestupy.

          bongor   před 6 dny 16.05.2018 10:17 |  
          7 6

          Na tyhle "jakoby"odborný články je nutno se zeptat.V čí prospěch?A potom s tím podpálit.

          • Re: OT přestupy.

            Radek097 (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 10:51 |  
            6 6

            Takže je to účelovka anebo kampaň... abych v tom měl jasno. Není problém si dohledat informace a ověřit si, že to není na zakázku napsaná pohádka o CEFC v rámci České republiky, ale píše se o tom de facto všude.

            • Re: OT přestupy.

              bongor   před 6 dny 16.05.2018 12:13 |  
              5 9

              Když dneska rozšířím zprávu,třeba že Radek097 /promiň Radku/,způsobuje rakovinu,tak se to během týdne dozvím nejmíň desetkrát z nějakých "ověřených"pramenů.Dneska v éře sociálních sítí není problém rozšiřovat fake news,
              Takže nám zbývá buď těm zprávám nevěřit a myslet si svoje,nebo se přihlásit jako obdivovatel některého skutečně poctivého klubu,jména jsou v ČR celkem každému jasná,momentálně máme na výběr ze dvou liliově čistých.

          • Re: OT přestupy.

            JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 10:56 |  
            12 10

            Neuvěřitelný, jak hluboko v lidech se v poslední době zaselo tohle „odmítám každou zprávu, která se nehodí do mého vidění světa“.

            • Re: OT přestupy.

              Robinator   před 6 dny 16.05.2018 11:52 |  
              5 7

              alá Babiš style ))))

            • Re: Jak je to s Číňanem

              Cross   před 6 dny 16.05.2018 13:38 |  
              18 6

              “Výtlak” máme stále dobrý. Jsem přesvědčen, ze jeste lepšî, nez loni. Vysvětlím: Sami jste v minulých týdnech mohli vidět, jak se věci mají. Veškeré informace, které se o CEFC na trhu objevily, pocházejí z jediného anonymního zdroje, otištěného v anglické verzi South China Morning Post, coz jsou hongkongské polobulvární noviny. Ta základní informace, totiž, že Jie Tie Ming šel od válu, se ale nepřekvapivě ukázala pravdivá. Od toho se pak rozjelo milion spekulací v českém a meznárodním tisku, od Reuters až po Spart, které skoro vždy byly nepravdivé, zaujaté a i jinak invalidní. Výsledkem ovsem byl informační šum, ktery značně poškodil CEFC a vedl k různým bezprostředním problémům. Například ti konkurenti, kteří se chteli zbavit CEFC coby silného a bonitního zájemce o CME (včetně televize Nova), dosáhli svého, stejně jako ti, co si nepřáli masivní vstup CEFC do Rosněfti.
              CEFC ve skutecnosti velmi připomíná podnikání Křetínského, jen je portfolio Číňanů širší a obrat větší. Jie Tie Ming i Křetínský zacali ve stejnou dobu, jsou stejně mladí a jedou na obrovských úvěrech. Křetínský má globálně napůjčováno asi o dve třetiny méně, než naši Číňani, ale Zároveň má Křetínský oproti CEFC zhruba jen tretinový majetek. Oba holdingy jsou tedy zadluzeny zhruba stejnou měrou, úvěry činí cca 80 % celkového majetku. To je sice hodně, ale bezpečná míra pokud nenastane globální krize typu 2009. Křetínský je na tom v tomto smyslu hůře, protoze má aktiva v EU, která je v problémech permanentně, kdežto CEFC má většinu majetku v Číně, která od roku 1979 roste permanentně a bez jakékoli přestávky, o 6 % a více v HDP ročně. Momentálně je celkový výkon čínské ekonomiky cca 70x vyšší, než české.
              Naše CEFC má nejen výhodu mnohem většího a dynamičtějšího domácího trhu, nýbrž navîc i tu výhodu, že se má o koho opřít. Křetínský nemá nikoho, CEFC Europe nyní ze 49 % vlastní státní investiční gigant CITIC. Z toho vyplývá, ze tato investice zde má punc zvláštního významu a Číňan se nenechá rozhodit. Rozhodně nás nepustí, naopak můžeme očekávat finanční forsáž a vyšší nároky na nase působení v Evropě. Ambice hrát pravidelně LM byly potvrzeny. Také je ale pravda, ze jsme součástí politiky Hedvábné stezky a jakýmsi imageovým “beranidlem” Číňanů v Evropě. Proto nám věnují a budou věnovat silnou pozornost, a proto kvůli stylu hry a nedostatečně atraktivnî prezentaci musel odejít Jarda Šilhavý. Kdyby nešel on, šel by možná Jarda Tvrdík...
              Ze všeho co víme jistě nebo skoro jistě, vyvozuju, že peněz na vylepšení týmu bude v létě tolik, kolik bude - dle strategie sportovního vedení - nutné k dosažení cíle. Vypadá to tak, že posily ( tedy hráči lepší, než máme teď, nikoli mladí nadějní hráči) budou 3-4, na postech, o nichž nedávno mluvil na Seznam TV Jarda Tvrdík. Za mě: naše černochy bych držel, stejně tak další opory a nepustil bych ani Dannyho. Tech jeho 15 minut na sJulisce bylo famózních: elegantní uvolnění Frydrycha, dobra střela po kličce ve Vápně a skvělà kolmice na Stocha pred druhým gólem.
              Ať žije Slavia!!!

              • Re: Jak je to s Číňanem

                PetCC   před 6 dny 16.05.2018 18:53 |  
                8 5

                Hele, z téhle adorace CEFC se mi, celkem vzato, chce zvracet.

                • Re: Jak je to s Číňanem

                  hiker42   před 6 dny 16.05.2018 19:42 |  
                  4 5

                  slušnej svazák tenhle týpek :)

          • Re: OT přestupy.

            Travinho   před 6 dny 16.05.2018 12:04 |  
            2 7

            Je to všechno řádně ozdrojováno, takže to asi tak jakoby nebude...

    • Re: OT přestupy

      Radek097 (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 09:05 |  
      0 0

      Nejspíš čerpáš ze sportu, další hráči zmínění v tom článku jsou: Hrubý, Ikaunieks, Zelený, Houska a Plšek.

      • Re: OT přestupy

        kjandourek (admin)   před 6 dny 16.05.2018 09:09 |  
        2 1

        To ano, ale o Ekpaiovi je tam celý článek s citacemi jeho manažera, zatímco o těch ostatních jeden odstavec, jako že "ještě mají zájem o..."

    • Re: OT přestupy

      Ondráš   před 6 dny 16.05.2018 14:43 |  
      2 2

      Ekpai ten mě vůbec nepálí, ale mrzel by mě Ikaunieks, nebo jak se píše..toho bych ve Slavii viděl rád.

      • Re: OT přestupy

        PetCC   před 6 dny 16.05.2018 18:54 |  
        1 1

        Podle mě je to hráč do týmu druhého sledu, ne špičky.

      • Re: OT přestupy

        Slawek   před 6 dny 16.05.2018 23:39 |  
        0 0

        To mně by mrzel ten Hrubý. Tam jsme zaváhali stejně jako před lety v případě Kovaříka.

        • Re: OT přestupy

          JS (přítel SN)   před 5 dny 17.05.2018 08:32 |  
          0 0

          Zdejší by Ti vysvětlili, že by se do sestavy stejně nedostal.

          • Re: OT přestupy

            Jachym   před 5 dny 17.05.2018 11:59 |  
            0 0

            Nejsi zdejší, vid? Jinak bys věděl, že je u nás v Půlnočním království zakázáno zpívat...

        • Re: OT přestupy

          Fačín   před 5 dny 17.05.2018 10:44 |  
          0 2

          No Roberta Hrubého bych v dresu Plzně viděl opravdu nerad. Typově podobný jako Hušbauer, kvalitnější než Hromada, mohl by být solidní záskok. Stejně tak nerad bych viděl Čelůstku v rudém.

    • Re: OT přestupy Peter Olayinka?

      Jason   před 6 dny 16.05.2018 18:24 |  
      3 0

      Zdravím všechny,měl bych na vás otázku:
      Uvítali by jste Petera Olayinku,který v této sezoně hraje za tým SV Zulte Wargen(1.belgická liga) jakož to letní posilu do útoku (v této sezoně má na kontě 11 gólů a 15 asistencí napříč všemi soutěžemi).Jako pozitivní beru fakt,že již má zkušenosti z českou ligou(nastupoval za Duklu za v minulé sezoně a byl jejím druhý nejlepší střelcem) a také to,že v rozhovoru na ispartu se zmiňoval o tom,že v ČR je mu z klubů nejsympatičtější Slavie.
      Chtěli by jste Petera Olayinku jako letní posilu do útoku ano/ne a proč?Předem vám děkuji za vaše odpověďi

      • Re: OT přestupy Peter Olayinka?

        Fačín   před 5 dny 17.05.2018 10:46 |  
        0 0

        Klidně ano, v Dukle mě zaujal a pokud se prosazuje v belgické lize, jak píšeš, tak by to mohl být zajímavý tip. Ovšem je otázka, jak daleko uvidí náš skautink a potažmo sportovní management.

  4. Hodnocení slávistů - 28. kolo

    buri   před 6 dny 16.05.2018 07:56 |  
    2 13

    Golman opět čisté konto a známka 6 ? = výsměch... Výkopy byly ovlivněny větrem... Já mu dal za 9.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 07:57 |  
      5 4

      Já za 11.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Jachym   před 6 dny 16.05.2018 09:07 |  
        4 0

        Já bez dvou za 20:-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 09:10 |  
          0 2

          To je jasný. Výkopy byly ovlivněny větrem.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Jachym   před 6 dny 16.05.2018 09:29 |  
            1 2

            Zase na druhé straně branku nedostal, tak bych z toho nedělal vítr...:-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            bongor   před 6 dny 16.05.2018 10:14 |  
            1 3

            On měl větry?

            • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

              JS (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 10:15 |  
              0 3

              Nevim, to psal kolega buri.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      VanDel   před 6 dny 16.05.2018 08:13 |  
      9 2

      9 ? A není to málo, Antone Pavloviči ?

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Novasinho   před 6 dny 16.05.2018 08:23 |  
      4 1

      Tak nevím, zda bylo ovlivněno větrem to, když tuším ve druhé půli z ruky provedl takový polovysoký výkop neomylně mířící přímo do autu někde na půlce, to určitě nebylo větrem. Neviděl jsem v jeho výkonu nic, co by mi zaujalo, ale zase na něj vyjma pár centrů nic nešlo, takže netvrdím, že byl špatný.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    bububu (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 14:44 |  
    8 1

    Dnes všichni držet palce Atléticu!!! Jestli to dneska nedejbože nějak ukope Marseille, tak konečné umístění na 2. místě v lize bude doslova Pyrrhovým vítězstvím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      smely (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 15:04 |  
      6 2

      Nas to trapit nemusi, my budeme brat titul ! :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        bububu (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 15:39 |  
        9 0

        Ale tak proč nejít do závěrečných dvou kol s pěknou jistotou, že v každém případě si v příští sezoně zahrajeme základní skupinu? :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          smely (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 17:22 |  
          3 0

          jasny, zvlast kdyz nebude 29. kolo kvuli "regulernosti souteze " ( !!!!!) na zadnem zapase nasazen VAR :-)))) ......

  6. Rozhodčí

    pethead (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 17:35 |  
    0 0

    V sobotu nás píská Královec... tak já nevím, jaká je to vlastně zpráva?

    (Plzeň píská Julínek, RB Příhoda)

    • Re: Rozhodčí

      mirecek1111   před 6 dny 16.05.2018 18:20 |  
      5 0

      Doufám že bude co nejdříve zavedeno video do všech zápasů a už se těmato posranýma jménama nebudeme zabývat. Kdyby se posčítaly všechny body, o které jsme chybnými rozhodnutími v letošní sezoně přišli, tak jsme už o víkendu mohli zvedat pohár..

      • Re: Rozhodčí

        Mates204   před 6 dny 16.05.2018 18:42 |  
        9 0

        Že video najednou bezdůvodně nedaj do nejdůležitějšího zápasu považuju za naprostej výsměch.

        • Re: Rozhodčí

          mirecek1111   před 6 dny 16.05.2018 19:00 |  
          10 1

          na to jsme malí páni, ale např. náš předseda představenstva Tvrdík je trošku větší pán, a myslím, že by místo vymýšlení hovadin s nějakou bitvou o TV práva s Barandovem, sponzoringem FAČRu atd. atd. atd. měl ve fotbale s pomocí CEFC sledovat výhradně zájem pouze a jen naší Slavie.

          My totiž nejsme žádní všemi obdivovaní mecenáši fotbalu, ale jen pořádně tučné čínské prase, ze které si všichni ti čeští zmrdi v čele s Peltou odřezávají co můžou, a ještě jsme jim pro smích.

          A všechny ty zářezy a poztrácené body...to se vždycky řeší týden, možná dostane nějaký ten rozhodčí na zápas stopku ale za 14 dnů si na to už nikdo nikdy nevzpomene a body jsou v prdeli na vždy.

          Vždyť si to vemte, ještě před 14 dny jsme se strachovali že nás může předehnat Olomouc, a vzpomínáte ještě na to, jakým způsobem tehdy na podzim Sigma vyrovnala? Po právu měla být pod námi o další čtyři body. Nebo teď ty penalty se Slováckem.. taky body v prdeli. Jenom s tou Olomoucí s Slováckem jsme ztratili 4 body, a kdybychom je měli, porazili bychom Jablonec a rovnou zvedli pohár..

          To je prostě strašné. A o tom co naopak Plzni zase prochází,. a kolik bodů má a mít vůbec neměla.. Slavia se v čele s Tvrdíkem musí postavit rázně za to, aby to video co nejdříve bylo standard. Jenom letos nás to možná stálo těch 400 mega za LM a titul.

          • Re: Rozhodčí

            Faris (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 19:20 |  
            6 0

            A co má asi JT dělat? Nemá vůbec, ale vůbec žádnou moc. Ligu řídí Svoboda, fotbal Malík s Berbrem. Práva na ligu projel, volby do Asociace projel, on opravdu nemá žádnou moc. Můžeme si namlouvat něco o tom, že CEFC je sponzor repre, ale to nic neznamená.proste fotbal u nás zatím řídí prasata a proto je taky tam, kde je. Teď se mluví o tom, že se do ligy vrátí Paták, zvaný řezník. Napíšou se o tom články v novinách a nic. A že by pomohla UEFA? Ti se ukázali ve volbach, kdy tam mluvil ten rusák jako Brežněv..

            • Re: Rozhodčí

              kjandourek (admin)   před 5 dny 17.05.2018 12:32 |  
              2 0

              UEFA pravdu nepomůže... Vždyť ta se brání nasazení videa v posledních kolech EP ze všech sil, protože potom by do dalšího kola mohl postoupit ten pro sponzory méně zajímavý klub...

          • Re: Rozhodčí

            Crispo   před 6 dny 16.05.2018 19:46 |  
            4 0

            Nedá se než souhlasit. Jen si dovolím poznámku, že třeba na podzim došlo k chybám rozhodčích i v náš prospěch takže bychom při stoprocentní správnosti rozhodnutí sudích mohli taky zůstat naprosto stejně.
            Co se týká působení Tvrdíka apod., tak chceš po někom, aby prakticky sám změnil systém prolezlý korupcí a lidmi, kteří z korupce a posilování vlivu žijí. Karty jsou rozdány jasně, Svoboda a Berbr jsou ti nejvlivnější. Jeden na FAČRu druhý na LFA. Je potřeba tam dostat protiváhu, ale dostat ji dovnitř, z venku nic nezmůžeš. Do Tvrdíka lidi šijou skrz politiku, fungování Slavie, problémy CEFC atd. Bude mít asi jiné starosti než boj proti FAČRu jako prioritu. Ještě navíc, když ve fotbalovém prostředí funguje docela krátkou chvíli.
            Velkým problémem je taky to, že Slavia prakticky skoro jako jediná nějakým způsobem bojuje za vytvoření fair-play prostředí v českém fotbale. Kde jsou ostatní kluby? Sigma, Liberec, Teplice, Baník, Slovácko-v jednotlivých regionech silné tradiční kluby, ale i na těch sociálních sítích, kde slibem nezarmoutíš a napsat můžeš prakticky cokoli, se nikterak výrazně a asertivně vůči rozhodčím a fair-play nevyjadřují, jen fanoušci "u piva" nadávají jak je ta naše liga cinklá. Ještě se k nim přidá akorát pár hráčů na Twitteru. Tím to hasne.

    • Re: Rozhodčí

      Crispo   před 6 dny 16.05.2018 18:55 |  
      11 0

      Nás může pískat klidně Damková nebo mimozemšťan, je to úplně jedno vzhledem k tomu, že Plzničce nasadili Julínka (nečekaně), kterej je dobrým následovatelem řezníka Patáka a notičky má připravený už čtyři kola dopředu, ne-li celé jaro. Na spartu zase šoupli Přihodu, protože na ni má vazbu (spekuluje se o tom, že po konci kariéry rozhodčího, má v tomto klubu zakotvit), takže proč by tu spartu taky nepodržel?
      Vše je logické a dává to smysl. I to, proč najednou pánům na FAČRU najednou začalo šrotovat, že video na jeden zápas v kole není úplně regulérní, a zrovna když na O2 dávají ty chudáky plzeňský, kterým se pořád ubližuje.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Nascimento   před 6 dny 16.05.2018 19:07 |  
    15 0

    OT: Zápas Plzně a Teplic bude vysílat O2, ale video možná nebude, LFA argumentuje tím, co celou dobu odmítala.

    “Nasazení VAR do omezeného počtu zápasů ohrožuje regulérnost soutěže. LFA v tuto chvíli usilovně hledá řešení, aby mohl být videorozhodčí nasazen na utkání 29. kola.”

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      voiceman (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 20:29 |  
      12 0

      To jsme tedy opravdu, ale opravdu nečekali:-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      TSeguinTS   před 6 dny 16.05.2018 20:50 |  
      18 0

      Naprostý výsměch všem divákům, fanouškům a sponzorům. Ti první s tím nic nedělat nemohou, doufám však, že sponzoři budou!

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      jufoun (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 20:54 |  
      19 0

      Promiňte, ale celej fačr je banda zmrdů.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        slamacek (přítel SN)   před 6 dny 16.05.2018 22:06 |  
        0 0

        uz to vidim, ale to bude jen vykrik do tmy deniku spart.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Fačín   před 5 dny 17.05.2018 10:51 |  
      1 0

      No tak to je klasickej Kocourkov, že. Nejdřív se hájí nasazování videa jen do některých zápasů tím, že to regulérnost zvýší, protože aspoň nějaké zápasy budou pod kontrolou. A pak to sami popřou na nejdůležitější kola ligy. To jsou opravdu šašci, škoda, že se tu snažím vyjadřovat slušně, protože tohle by si zasloužilo pořádnou smršť nadávek.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    zeleznik2   před 4 dny 18.05.2018 08:51 |  
    0 0

    Podobné hodnocení je i ve Spartu, tam dostal 4 jen Škoda... ale spíše 5 než známky 6.
    Frydrych dobrý výkon, zabránil gólu a jednou pěkně vystřelil

    statistky: střely na bránu 2 - 3
    liga fanoušků: 6:8.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen